Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Suits 1x09 – Undefeated

2012. október 02. 15:00 - KQRNEL

Kenny Verdasco egyike azon kétszáz embernek, akik az Apple Creek-i középiskolában tanultak/dolgoztak, és most mind rákos megbetegedéssel küszködnek. Velük, illetve az ő kártérítési perével foglalkozik a Pearson-Hardman ügyvédi iroda. Ezekért a megbetegedésekért az Emerson Petroleum cég egyik, az iskola közelébe telepített üzeme felelős. Az irodában a sértetteken kívül megjelenik egy gyanúsan nagy mosollyal közlekedő fickó is. Mike-on és Donnán keresztül becselezi magát Harvey irodájába, hogy levágjon egy közepes monológot arról, hogy mekkora szarban vannak az ügyfeleik, hiszen mindről ezernyi sötét kis titkot tud, amik miatt végül majd lófaszt kapnak, nem kártérítést. El is kezdené sorolni ezeket, de Harvey beléfolytja a szót:

- Mit szólna, ha előbb magát mutatná be, vagy hívom a biztonságiakat.
- Nyugalom... A nevem Travis Tanner.
- Maga Travis Tanner?
- Már hallott rólam?
- Nem...
- A Clyde-MacPhee-nek dolgozom. Bostonban van a székhelyünk.
- Ahogy a Red Sox-nak is, és őket is leszarom.

01.png

Azonban Tannerben addig dolgozik a virtus, hogy megint elkezdi sorolni, hogy mi mindennel fogják szétszedni a 200 szerencsétlent, így végre felkelti Harvey érdeklődését, és – habár ezt Tanner még nem tudja -, vesztére Harvey szemében felcsillan a győzni akarás kegyetlen szikrája. Mostantól nem Jessica, hanem ő képviseli az arcokat. Harvey ezt közli is Jessicával, aki azért gyorsan átlát a dolgon:

- Kihívott?
- Jep.
- Szedd szét.

02.png

Neki is áll. Először is, utána kell nézni, hogy ki is ez a Travis Tanner, és mégis miért akar nyilvánosan megszégyenülni. Mike kapja a feladatot, hogy összeszedjen minden infót a fickóról. Wikipédia oldalt csinálsz róla? – kérdi Harvey-t, aki kellemesen levezeti a fiúnak, hogy mekkora hatalom a tudás. Példálózik egy sort, hogy pl. Michael Jordan nézte a legtöbb közvetítést, s ez biz' nem volt véletlen. Ezt honnan tudhatnád? – kérdi Mike, mire Harvey előkapja a telefonját:

- Nem hiszel nekem? Hívjuk fel.
- Ha megnyomom ezt a gombot... Akkor Michael Jordan fogja felvenni?
- Így működnek a telefonok. 23-as gyorsívó.

03.png

Aznap délután az irodában összehívják a mókusokat, egy kollektív lebaszásra, hiszen az egyik nagy riválishoz (Wakefield-Cady) kiszivárgott a tanúlistájuk, ami szigorúan bizalmas információ. Louis mester rá is vetődik az újoncokra. Először odaveti persze, hogy ha feladja magát a tettes, akkor csak kivégzi, de a nagy hallgatás után felajánl a társaságnak 10k dollárt. Az kapja, aki feladja az illetőt.

04.png

A kis show után Mike leadja mentorának az infóhalmot amit talált a bájgúnárról. A csávó a Yale-re járt, kitűnő eredménnyel végezte, junior teniszbajnok, a csoportos perekre specializálódott, és kb egy tucatnyi céget tett már tönkre. Mindezek ellenére azért maradt ismeretlen a neve, mert a sajtót gondosan kerüli, a legyőzött vetélytársak pedig nem kérkednek róla, hogy kitől is kaptak ki.

05.png

Az ügyvédjelöltek eközben már egymást marcangolják. Próbálják kiszedni egymásból, hogy ki lehet a besúgó, mindenki gyanúsít mindenkit, egyedül Mike marad higgadt. Mi van, ha ez csak egy teszt? – kérdi, majd rámutat egy halom papírra, hogy tán csak azért szopatja őket Louis, mert ezeket még nem adta át nekik senki. Mindenki elillan a közeléből, senki nem akarja átadni Louisnak azokat a jelentéseket. Lehet a szomszédos parkból befogott pocok dns vizsgálatának az eredményei azok. No, bármi is legyen, Mike nemes egyszerűséggel bemegy, és leteszi őket Louis orra elé, majd kisétál az irodájából.

06.png

Harvey és Tanner közben annál a sulinál találkoznak, ahol ez a sok ember megbetegedett az évek során. Harvey megszorongatja a palit, de az haláli nyugalommal elküldi őt a 'csába, hiszen már majdnem elintézte, hogy ne is legyen tárgyalás, alkut akarnak kötni mind a 200 emberrel. Harvey erről persze mit sem tud, s míg Tanner kigurul a színről, ő és Mike rohannak is Kenny Verdascohoz, hogy megtudják, mi folyik Gyöngyösön. Itt kiderül, hogy megkereste őket egy faszi, és azt mondta, hogy ha nem kötnek alkut, akkor mindenki kurvára meg fognak dolgozni, és előássák azt is, ha egyszer netalán cristofelt hallgatott a youtube-on, és azt is ellene fordítják.

07.png

Vissza az irodába. Louis odamegy Mike fülkéjéhez, és behívja magához. A többi gyakornok szemére kiül a sajnálat, azt várják Mike-kal egyetemben, hogy most a bevitt jelentések végett kivégzés lesz, de nem ez történik. Louis sűrű vállveregetések közepette nem győz hálálkodni Mike-nak, hogy ennyire lojális a céghez, és ilyen zsenihez méltó módon fedte fel az áruló kilétét. Mike persze lófaszt nem ért a dologból, hiszen ő csak bevitte azt a halmot valamelyikük asztaláról. Louis tovább méltatja a zsenialitást, hiszen a céges számlákról világosan látszik a személyi azonosítóknak a száma, így az is világos, hogy ki jutott hozzá ezekhez az infókhoz. Mike éppen rákérdezne, hogy mégis ki a besúgó, de erre nincs szükség, hiszen a folyosóról Rachel ordibálása kőkeményen beszűrődik, ugyanis őt éppen kikúrják az irodájából. Persze kifelé menet belát Louishoz, aki éppen átnyújtja Mike-nak a 10k-s csekket. No, lesz itt rinya gazdagon.

08.png

Harvey közben egy csajjal dumál egy újságos előtt. Miután megtárgyalták, hogy milyen bor illik a narancsos kacsához, rátérnek Tannerre, és a kis ügyleteire. A nő elmondja neki, hogy másnap délre lefoglalta a Waldorf konferenciatermét. Harvey levágja, hogy mire készül a ficsúr. Meg akarja félemlíteni az ügyfeleit, aztán pedig egy alacsony összeget akar majd elfogadtatni velük.

09.png

Mike, hogy jóvátegye, amit tudtán kívül okozott, eljut a cég IT részlegéhez, ami kb úgy néz ki, mintha a Battlestar Galacticából vágták volna be. Itt összespanol Benjaminnal, a főnökkel, akiben kevesebb érzelem honol, mint C-3PO-ban a Dzsedibűl. Azt szeretné megtudni Mike, hogy ki használhatta Rachel kódját a sunán kívül. Kötnek egy bartert a droiddal, miszerint ő kiadja a bizalmas infót neki, plussz ad egy zsír új laptopot is, ha Mike visszamond minden betűt és számot egy papírról, amit maguk mellett találnak. Hát, ez nem volt túl nehéz feladat a zseninknek, így kiderül, hogy nem más használta a csaj kódját, mint Louis. Megy is a telefon azonnal Rachelnek, de ő kinyomja, hiszen éppen a nagy riválisnál, a Wakefield-Cady-nél van állásinterjún.

10.png

A Waldorfban másnap összegyűlik a jónép, köztük Harvey és persze Tanner is. Azt ugyan tiltja a szabályzat, hogy a cég ügyfeleinek személyesen adjon ajánlatot a gúnár, de őt sem kell félteni, ha rafkóról van szó. Elkezdi ordibálni Harvey-nak, hogy HA ESETLEG, találkozna az ügyfeleivel, akkor közölje velük, hogy ha nem fogadják el azt az alkut, miszerint 25k dollárért bekussolnak, akkor nagyon-nagyon meg fogják szopni. Ezután felírja a számát a táblára, és le is lép a helyszínről.

11.png

Harvey nagy szarban van most, szeretne Jessicától fedezetet kérni, hogy azt a 25k-t bebiztosítsa az ügyfeleknek, és így tovább hadakozhatna Tannerrel a nagyobb lóvéért, de Jessica nem megy bele: A bizalmam a tiéd, a pénzem nem – mondja. Mindeközben Mike az utcán várja Rachelt, hogy közölje vele a jó hírt, hiszen jöhet vissza, csak oda kell nyesni Louisnak. A csaj ennek persze nem örül, jelenleg inkább maradna a másik cégnél, és ha már úgyis árulónak titulálták, akkor le is ad némi bizalmas infót nekik.

12.png

Harvey közben megint összefut a borszakértővel. A nő felajánl neki egy hangfelvételt, amin Tanner, és a Petroleum vezetősége kavarja nagy lápáttal éppen a szart. Tuti anyag, de csak úgy használható, ha hazudik eskü alatt Harvey azt illetően, hogy honnan szerezte. Ezt pedig ő nem fogja megtenni. Benn az irodában Mike éppen Donnát faggatja, hogy miért ekkora faszkalap a Louis, hogy így kibaszott az emeleti sunával, s így lényegében a szintjükön lévő összes férfival. Donna nyugtatja a fiút. Szerinte kizárt, hogy Louis önszántából ilyet tett volna, az az ember ugyanis a megtestesült hűség, ha a Pearson-Hardmanről van szó.

13.png

Hogy teljesítse a fogadásukat, a droid felugrik a nyeremény-laptoppal Mike-hoz, majd miután átadta azt, barátias mosollyal odaköszön az egyik afro gyakornoknak, hogy „Szeva, Louis!". Erre megfagy kicsit a levegő, Mike oda is megy, hogy most akkor ez mi a pöcse vót mégis. A gyerek próbál terelni, hogy biztos összekeverte a pocokkal, de hát ez nem könnyű, már csak ha a bőrszínt vesszük is alapul. Gyorsan kiderül, hogy a csávó Louisnak adta ki magát a droidnál, mert megkörnyékezte őt a másik cég, hogy oda fix-en felveszik, ha átdob pár adatot. Mike persze közli vele, hogy ha feladja magát, akkor talán CSAK kirúgják, de ha neki kell ezt elmondani, akkor annyi a karriernak, mehet rappernek a faszi. No, ez az ügy megoldva.

14.png

A következő jelenetben már Mike, Tanner és Harvey tárgyal. Összeültek az irodában, hogy leszakértsék az ügyet végre. Tanner meg van győződve arról, hogy belemennek a 25ezres alkuba a sértettek, de Harvey közli vele, hogy szó sincs erről, hiszen be lettek biztosítva az ügyfelek arról a pénzről, akármi is legyen a vége az eljárásnak. Az lehetetlen – mondja Tanner, mire Harvey előkap egy csekket:

- Nem tudom a Yale-en tanítanak-e matekot, de ezen az áll, hogy öt millió dollár.

15.png

Pluszba előkapja a hanganyagot, amit a nő adott át neki, és közli a faszival, hogy itt áll aláírásra készen a nyilatkozat, hogy a lábtörlő alatt találta, és olyan kemény anyag van rajta, hogy nem csak az ügyet veszti majd el, hanem börtönbe is megy a gúnár.


– Szóval hazudnál? – kérdi Tanner.
– Dehogy is. Alá fogod írni a kétmillió/főt, majd fogod szépen magad, meg a szarházi mosolyodat, és röpülsz vissza Bostonba.

16.png

A papír aláírva, ügy megoldva. Miután Tanner kimegy a szobából, Mike számonkéri a mentorát, hogy mégis mi volt ez. Hazudtál volna? – kérdi tőle, mire Harvey kifejti neki, hogy szó sincs erről, csak ezt Tanner nem tudja. Aki ténylegesen hazudna ilyen helyzetben, az el sem tudja képzelni, hogy valaki nem lenne rá képes.

17.png

Zárásként még kapunk kicsit Rachelből, ahogy Louis irodájában osztja az észt a pocoknak. Bocsánatkérést, és 10%-os emelést kér, valamint, azt, hogy ha egyszer úgy hozná a sors, akkor fizesse a cég az egyetemi éveit. Meg is kap mindent, már csak ki kell pakolnia a régi-új irodájában a holmijait. Ebben persze Mike segédkezik neki, csak aztán mást ki ne pakoljon az úriember!

Címkék: suits
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zitoka 2012.10.10. 10:17:27

Jó kis hogyvolt, köszi!
süti beállítások módosítása