Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 2x12 – I’ll Take You

2012. szeptember 11. 10:00 - Fekete Panna

Egy fodrászüzletben vagyunk, ahol nagy a pörgés, egy hosszú hajú fiatalember magyaráz, de nagyon. Spanyolul, de nagyon. Egy szót se értek, de szerintem nem is fontos, és ne kérdezzétek, hogy honnan tudom, hogy spanyol a nyelv. Megérzés. Női. Na de ő lesz a főfodrász, amolyan Gedeon bácsi, csak itt a „nők bálványa” kifejezés erősen sántít. Itt igazgat, ott igazgat, tele van a hely, bömböl a zene. Mint mindig e sorozat elején, jön a bonyodalom: hippink odamegy egy búra alatt lévő nénihez - gondolom lejárt a daeur megszárításának ideje - vállat kocogtat, tessék kibújni. De a nénike nem bújik. Sajnos ő már tök máshol van.

sírkő.jpg

Oh, jaj, Nate mit csinál?! Beleolvas Brenda írásába, laptop nyitva, és mi is látjuk. Éppen ott tart, hogy két szörfös fiúval szeretkezik egyszerre (előző rész, két fiatal csíra). Nate fel is olvas belőle, hangosan. Aztán kérdezi Brendát, hogy szeretkezett-e már egyszerre két pasival, nője kibújik a válasz alól, nem is csodálom. Nate ismét felolvas, kiderül, hogy az írás alapján jin jang sapkában volt az egyik fiú (hogy képben legyen azok is, akik nem annyira vágják a taoista vallást: ez a szimbólum kettős koncepciója leírja azokat az ősidőktől fennálló, egymással szemben álló, de mégis egymást kiegészítő kozmikus erőket, amelyek megtalálhatóak a világegyetem összes jelenségében.) Nate-nek nagyon tetszik az írás, de arra gondol, hogy Brenda azért ír olyanokat, hogy egyszerre két fiúval volt, mert haragszik, amiért Lisa éppen terhes Nate gyerekével. De Brenda mondja, hogy az írást korábban kezdte, minthogy megtudta volna, mi van a Lisával, úgyhogy no para. Mire Nate mondja, hogy jaj de nagyon kíváncsi mi van még az írásban, és mi van Brenda fejében. Szerintem jobb, ha nem akarod tudni. Asszem hazáig szaladnál.

David, Keith és Taylor reggeliznek épp, a téma az, hogy Taylor viselkedjen, mert jön egy szociális munkás felmérni a terepet, gondolom azért, hogy Taylor maradhat-e náluk. De Taylornak nem kell bemutatni őket, drogos az anyja, úgyhogy sokszor volt náluk „ellenőr”. Elmeséli, hogy anyukájával kigúnyolták őket, és elég csúnyán kezd el beszélni. Keith kiakad, de mocskos a szád, azonnal fogd be, beszélj rendesen, az egész világ lenéz téged, nem kell még csúnyán is beszélni. Keith azért tud kedves lenni, mit ne mondjak. És már megint elküldi úgy Taylor-t fogat mosni, hogy nem tudta megenni a kajáját. Én biztos nem laknék Keith-szel együtt egy lakásban, ha folyamatosan fel kellene állnom az asztaltól, a teli tányértól.

Taylor.jpg

David próbál beleszólni Keith nevelési módszereibe, de a néger félisten lepattintja: nehogy elkezd azt a pszichológiai baromságot, amit éppen olvasol, elég baj nekem az, hogy feketének születtem. De David vitatkozik, nem hülyeség, a könyv nagyon jó, amolyan „hogyan neveljük gyereket” könyv. Biztos sokat segítenek az ilyenek, még nem volt hozzá szerencsém, mégis tisztelem, becsülöm, sőt mi több imádom a szüleimet, könyv nélkül is. Na de Keith fáradt a dumához, nem tudja hogy kell gyereket nevelni, mire David mondja: késő, már most azt tesszük. Keith-et az zavarja, hogy még mindig nem tisztázták a szerepét, akkor, amikor lelőtte a pisztollyal hadonászó hülyegyereket, hogy fogják megkapni a gyámságot? De David pozitív, mint mindig, meglesz az, ték it ízi.

Claira olvassa a művészeti suli tájékoztatóját a házuk lépcsőjén, amikor anyja odaér kertészkedő cuccban. Ruth mondja, hogy támogatja Claire-t teljes mértékben, igen is menjen fősulira, ha már ő nem járhatott. De aztán pontosít, nem azért nem járhatott, mert nem jutott be, hanem azért, mert feleség, és anyja lett, és ez a kettő egyszerre nem ment. Pedig hányan vannak, akik csinálják, de ez biztos csak a magyarokra jellemző. Claire tovább olvassa a tájékoztatót, és kiderül (minő meglepő), hogy Billy (Brenda öccse) is odajárt. Egyszer csak Claire elkezd babrálni a hajával, hogy úristen de utálja (ezzel az érzéssel asszem nincs egyedül, én is utálom, ne nem az ő haját, hanem a sajátomat), ha fősulis lesz, levágatja, mint Felicity. (Őrület, de a Váratlan utazásra utal, amiről persze remek kis összefoglalók vannak a hogyvolt blogon, ajánlom.)

RuthClaire.jpg

David megy le tréningruhában a pincébe, ahol éppen Federico dolgozik egy hullán. Mármint dolgozna, totál összezuhanva üldögél mellette. Kiderül, hogy a néni a fodrászatból az ismerőse, sőt mi több, a szomszédja volt. Abuelita-nak hívták (kigúgliztam, spanyolul nagyit jelent), Federico segített neki az ereszéből kiszedni a leveleket, és még a gyerekek szülinapjára is mindig hivatalos volt. Tényleg elég szomorú lehet egy olyan valakit balzsamozni, akit családtagként szerettél. David kezében van a szerződés, amit Federico kötetett még az asszonnyal, nyilván ez is egy előre megrendelt temetés. Annyiszor jön ez szóba, hogy már én is lassan komolyan gondolkozom rajta. Mindenképpen hamvasztás, miután a szerveimet megkapják azok, akiknek szükségük van rá. Remélem ezt anyukám majd olvassa, és így tesz majd.

Keith van éppen rendőrruhában az őrs előtt, amikor odalép hozzá egy rangban nagyobb ember, és közli vele: Keith, sajnálom, hogy nekem kell közölnöm, de vádat emelnek maga ellen. A srácnál játékpisztoly volt, és kiderült, hogy olyan koponya volt, aki a felfedezéseivel megállíthatta volna a küszöbön álló harmadik VH-t. De persze ez nem igaz, csak Keith képzelete játszott velünk, felmentették, és már nincs semmi akadálya a nevelőszülőségnek.

Keith.jpg

Davidnél csörög a telefon, Keith jelentkezik le, felmentették. Jaj, de édesek.

Claire érkezik meg a fősulira, nyilván nyílt nap van, egy kis nyikhaj fogja körbevezetni az épületben. A szabadlevegőn éppen gyakorlat folyik. Van, aki egy úthengert görget maga előtt, van, aki éppen heggeszt. Claire-nek nagyon tetszik, de klassz, hogy nem kell tanulni. De a srác lehűti, lehet, hogy nem kell annyit tanulni, de nagyon fontosak az esszék, a művek, ki kell hozni magából a legtöbbet, hogy ide bekerüljön. Kiderül, hogy ajánlások is kellenek, Claire kit is ismer? Mire mondja, hogy Billy-t, a srác mondja, jó lesz. Claire nagyon boldog, megy a kocsijához, és meglepődve látja, hogy egy ugyanolyan halottas kocsi áll mellette, mint az övé, de más színben.  Ennek baromira örül, nem is értem miért, ugyanis nem fog tudni kiállni a másik kocsitól, de mindegy.

kocsi.jpg

Ruth van a virágboltban, éppen a lábát tornásztató orosznak magyaráz, hogy bár azt beszélték, hogy minden második nap találkoznak, nem lesz jó, mert ez azt hozza magával, hogy minden második héten kimarad a szombat. Nikolai-t nem nagyon izgatja az ügy, neki aztán a kilenc is páros, mindenre azt mondja: jó. Ez egy idő után Ruth-nak is feltűnik, hogy Nikolai annyira nem aktív, de az orosz nem tökös, nem szól semmit. Ezen pedig Ruth elsiklik, hozza is a naptárt, új ötlete van, hogy hogyan osszák be az idejüket.

Nate van éppen a srácnál, akit az előző részben Ari (a rabbi) ajánlott be, a hasnyálmirigy rákos. A fiú éppen élénken érdeklődik a krematórium működése iránt. Nate elmeséli, van a koporsó, ami elektronikusan bemegy a kemencébe. A srác kérdezi, ki nyomja meg az elindító gombot, Nate pedig mondja, hogy vagy egy családtag, vagy egy krematóriumi dolgozó. Mire srác mondja, neki a dolgozó kell, a szüleit nem akarja. Nate kérdezi, hogy vannak-e barátai, és kiderül, hogy vannak egy páran, de az emberek olyanok, hogyha megtudják valakiről, hogy halálos beteg, a saját maguk védelmében, inkább megszakítják vele a kapcsolatot. Barátnői, kapcsolatai voltak, de valahogy mindig az jött le a végén, hogy nem is olyan jó vele, ez is a baj, az is a baj, így szépen lassan minden párkapcsolata megszűnt. Soha nem nézett úgy nőre, hogy: igen, elfogadlak Téged. Nate erre megígéri neki, hogy mindennap eljön hozzá, mindennap meglátogatja, és igenis, még kialakíthat kapcsolatokat. Erre a srác megsértődik. Ki érti ezt?

rákos.jpg

A Fisher házban vagyunk, Mr. Perez (a meghalt öreglány fia) jött megbeszélni a temetés dolgait. David bemutatja neki Federico-t, hogy ő az, akivel a szerződés megköttetett még anno. Federico éppen meséli, hogy hogyan ismerkedtek össze a nagyival, mikor is megszólal Mr. Perez telefonja, otthagyja Rico-t, és elkezd beszélni a telefonon, hogy van a közelben egy golf-pálya, úgy menne játszani, hol is van? Ezt Rico és David végighallgatja, de arcuk, mint a kő. A pasi lerakja, elnézést kér, de ő egy ortopéd sebész, és minden évben van golfversenyük, ami nagyon fontos. Rico mondja, nagyi nagyon büszke volt orvos fiára. De már lapoznak is tovább, a doki kiválaszt egy koporsót, ez lesz az, amiben temetni kellene. Mire Rico mondja, nem úgy van az, nagyi választott már, és nem azt. A doki leközönségesezi a koporsót, hót leszarja anyja mit akart, minél drágább kell legyen a temetés, az jár neki. Viszont Rico köti az ebet a karóhoz, akkor is ez a koporsó lesz, és kész. Mr. Perez nem lát más utat, David felé fordul, hogy ő több pénzt ajánl, mi ebben a rossz? Mire David megvédi Rico-t, és azt mondja, hogy bár nagyon szívesen odaadná a sokkal drágább koporsót, de a nagyi kívánsága szent, ráadásul az aláírt szerződés is ott van. De a dokinak már késő, felhúzta magát, fensőbbségesen kiosztja Davidet, és aztán elviharzik. Ezek után David úgy dönt, csinál egy salátát (ha nem tudnánk, hogy meleg, akkor most elárulta magát), de Rico utána szól, hogy ha nem lett volna benne a szerződésben a koporsó, akkor David kicserélte volna? Mire David mondja: nem vagyok biztos benne, hogy a szerződés kötelez minket bármire is. Mondtam már, hogy David a kedvenc szereplőm?!

De nem hagyjuk még el a jelenetet, ugyanis egyszer csak Rico félrenéz, és máris az emlékeiben vagyunk, anélkül, hogy beledugta volna a fejét a merengőbe. Az öreg Fishernél vannak az anyukájával, intézik az apja temetését, Rico nagyon fiatal, és nagyon gyerek. Ő találta meg apját, miután leesett a tetőről, arccal egy téglarakásba, juj.

kölyökRico.jpg

Keith-éknél vagyunk, éppen David fésüli Taylor haját. Keith nagyon izgul, most jön a szociális munkás csekkolni a körülményeket, tuti feltűnik neki, hogy melegek, mindent részletesen átnéz. Kiszúr egy könyvet: Divattanácsok férfiaknak, de David lehűti, ne pörögje túl a dolgot, a vak is látja, hogy melegek, mit kell itt stresszelni?! Aztán Keith kiszúr egy képet a falon, amint egy meztelen pasi segg van. Na azt tényleg le kell venni. Egyetértek.

fenék.jpg

Claire toppan be Gary-hez, a suli pszichológushoz. Meg szeretné köszönni neki, hogy megmutatta a művészeti fősuli tájékoztatóját, tökre tetszik neki, és most nagyon boldog. Ellenben Gary-vel, aki nem annyira lelkendezik, sőt mi több, egyáltalán nem, nagyon pakol, és konkrétan leszarja Claire örömét, amit nem is értek, mert eddig annyira oda volt meg vissza, hogy Claire élete jobb legyen. Egy idő után ez Claire-nek is feltűnik, rákérdez, hogy most mi van, mire megtudjuk, hogy Gary-t leépítették, el kell mennie a suliból. Kár.

Gary.jpg

Brenda van az anyukájánál, aki éppen olvassa fel az eskü szövegét, mert ugye újraházasodnak apuval.  Brenda nem nagyon érti, hogy most minek ez a cécó, minek ez a felhajtás. Anyja meg akarja magyarázni, azért kell, mert ritkán jön rá az ember, hogy megtalálja a lelki iker párját. Brenda mondja, mi? Milyen lelki iker? A lelki társ már nem elég? Erre az anyukája megmagyarázza a fogalmat, de olyan elszállt dumával, hogy inkább nem írom le. Brenda is közömbös, mire anyu mondja: jaj, biztos tudod mit érzek most apád iránt, hiszen te is ezt érzed Nate iránt, ugye? A mágnesesség, ugye ez megvan köztetek? Brenda csak néz, mint borjú az új kapura (régen a teheneket, a borjakkal együtt kihajtották a legelőre. Este a csordás hazaterelte őket, és mindegyik a saját kapujában állt meg, illetve azon ment be az udvarra. Ha új volt a kapu, a borjak megálltak előtte, mert nem ismerték fel), anyu pedig levágja, hogy nem oké valami, ezért egy tanácsot ad a lányának: Kicsim, ha nincs meg köztetek ez az érzés, akkor most azonnal szálljál kifele belőle. Mire Brenda felháborodik: dehogy is nincs meg, jesszus anyu, hogy lehetsz ennyire egocentrikus.

Rico és Vanessa egy ügyvédi irodában vannak, ahol megtudják, hogy örököltek a nagyitól. Ők, a szembe szomszédok. Ilyenkor jut eszembe, hogy milyen gáz már 7 kilométerre a várostól, egy szál szembe szomszéd nélkül élni az erdő közepén. Az összeg nem kevés, majdnem 150 e dollár. Rico és Vanessa teljesen lehűlnek, nem is gondolták volna. De nagy az öröm, azért a pénz, az pénz, bárhonnan is jön.

A következő jelenetben Claire csinál magáról képeket, biztos a jelentkezéshez kell. Semmi extra, csak annyi, hogy egy katonai zubbony van rajta. Viszont a zene a képgyártás alatt: TSOOL – Sister Sorround, wow.

fotózás.jpg

Az orosz és Ruth állnak egy sorban napsütésben, pálmafák alatt. Éppen Ruth magyaráz, hogy 2003-ban igazán elmehetnének Vietnámba (A Vietnami Szocialista Köztársaság (Cộng hòa Xã hội Chủ nghĩa Việt Nam) délkelet-ázsiai ország. Északról Kína, nyugatról Laosz és Kambodzsa, keletről pedig a Vietnami-öböl határolja.), egy bicikli-túrára. Oh, micsoda terv, még nekem is kedvem támadt. Na nem. Szóval, Nikolai nem valami lelkes, de ezt tudjuk. Kiderül, hogy a sor, amiben állnak, az egy mozijegy-pénztárhoz vezetett. Mondom napsütés, pálmafák. Helló. Ruth kettő jegyet kér egy romantikus filmre, mire Nikolai a háttérben puffog, ő pedig nem fog menni lányregényre, ő a Blade II-t akarja megnézni. Magamban megjegyzem, remek ízlés, a morcos és kigyúrt Wesley-t én is nézném naphosszat. Na de az orosz nem enged, így egy időpontban két különböző filmre ülnek be. Legalább a popcorn-on nem kell osztozni.

Brenda szülei újra-házasságkötésén vagyunk, elmondják az esküt, nagyon szép. Tök sok vendég van, itt van Billy is! Lelkesen tapsol az ifjú párnak, Brenda mindjárt odahány a vendégek közé, olyan undor van az arcán. Nate ül mellette, de az öregebbik Fisher fiú arcán látszik, hogy tetszik neki a szertartás.

David, Keith és Taylor ül a szociális munkással szemben, folyik a családlátogatás. Taylor-t kérdezgeti egy pasi, úgy tűnik egyelőre minden jól megy, aztán feláll, körül néz a lakásban, és kezébe veszi a Divatról férfiaknak könyvet, enyhén felhúzza a szemöldökét, de visszateszi a polcra. Azt mondja Davidnek és Keith-nek, hogy másnap fel fogja hívni a főnökeiket, mert kell az ő véleményük is. David egyből mondja, hogy ő a saját maga főnöke, Keith pedig megadja az őrmestere nevét. Mielőtt még elmenni a pasi, megkérdezi hol vették a dohányzóasztalt, mire mondják a srácok a bolt nevét, mire a fickó kijelenti, hogy milyen nagyon klassz az a bolt, simán el tudna ott lakni. Hopp-hopp, idesüt a melegség, totál homokos a pasi, innen megmondom. A srácoknak nyert ügyük van. Hurrá.

KeithTaylorDavid.jpg

Ruth üldögél popcornt eszve (ilyen szó van, vagy most ezt én alkottam?) a moziban, megy a film, és nagyon el van merülve a gondolataiban. Egyszer csak feláll, és átmegy Nikolai-hoz, és mondja neki, hogy ezennel szakít vele. Tudja, hogy az orosz csak tisztességből van mellette, de ez nem jó, ez így nem működhet. Mire Nikolai mondja: hát jó. Erre egy kicsit Ruth megmerevedik, gondolom nem erre számított. Aztán feláll, és visszamegy a saját filmjére, és csak ott engedi, hogy a könnyei az arcára folyjanak.

Ruth.jpg

Esküvő utáni party-n vagyunk, Brenda svédasztalozik, mikor is Billy megy oda. Próbál kellemesen elbeszélgetni a nővérével, de Brendával éppen nem lehet. Szerinte az esküvő siralmas volt és szánalmas, Billy mondjon akármit. De Billy kiosztja tesóját, most az egyszer örüljön már a szülei boldogságának, ki nem szarja le, hogy mi volt a múltban, nem kell itt negatívoskodni. De Brendát nem lehet meggyőzni, fejcsóválva ott hagyja Billy-t.

Nate ül kint az erkélyen Brenda-apuval, éppen arról beszél, hogy milyen klassz volt a szertartás, reméli, hogy neki is hasonlóan őszinte lesz majd Brendával. Ja, arra én is kíváncsi vagyok. Főleg az őszinteség részére. Nate nem nagyon érti, hogy Brenda-anyu hogy tudta megbocsátani azt a rengeteg félrelépést, ráadásul nemcsak, hogy megbocsájtotta, de még meg is újítatta vele az esküjét. Brenda-apu erre csak annyit mond, hogy a kapuzárási pánik őt is érintette, azért volt olyan, amilyen. (Ugyanúgy, ahogyan a nők, egyszer a férfiak is változó korba lépnek, lassan csökken a testi-lelki teljesítőképességük. Érzi, hogy már nem olyan, mint régen, de talán pont ezért, a gyengeség kiküszöbölésére indul meg benne a vágy, hogy újra hódítson, hogy ismét "férfinak" érezhesse magát. Sokan ilyenkor kezdenek el újra sportolni, divatosan és főleg fiatalosan öltözni, társaságba járni. És persze fiatalabb nők társaságát keresni.)

Brenda és Nate vannak egy liftben, gondolom vége a party-nak. A lift alapterülete akkora, hogy simán lehetne számháborúzni benne, ezek meg egymástól két méterre állnak. De természetesen megint Nate az, aki odamegy Brendához és átöleli, Brenda meg pofákat vág, jaj de nem szeressem ezt a nőt.

lift.jpg

Billy és Claire vannak a Fisher-pincében, a műtőasztalon képek vannak, Claire pedig éppen felolvassa Billy ajánlását, amit azért írt, hogy Claire bekerüljön a fősulira. Még két ajánlás kell, Billy mondja, hogy majd szól valakinek, Claire-nek pedig eszébe jut, hogy amikor meglátogatta Sarah-t (Ruth húga), akkor találkozott Fiona Kleinschmidt-tel (aki összefeküdt még a kamasz Nate-tel), aki egy festő, talán nála is bepróbálkozhatnak. Billy mondja nagyon jó, tök híres az a nő. Meglát egy képet Billy, amire azt mondja Claire-nek, hogy nagyon szexi. Ideges összemosolygás, basszus vibrál a szexuális energia, ezt még én is érzem, nemcsak Claire. De Billy nem tesz semmit, sőt mi több megmagyarázza Claire-nek, hogy bár nagyon szeretné megérinteni, de mégsem teszi, mert nem akarja elriasztani, ellenben olyan szépeket mond Claire-nek, hogy mindjárt Claire lesz az, aki ott helyben leteperi. De nem, Claire csak néz a szokásos bamba módján, mire Billy inkább úgy dönt, hogy elmegy, de előtte még elkéri azt a képet. A magára hagyott Claire tök aranyos, mosolyog, igen, öröm, amit látok rajta.

Federico emlékében vagyunk, ahogy az anyukájával érkezik az apja ravatalozására. Nyitott a koporsó, és Federico-apu nagyon szépen megvan csinálva, bár nem láttam milyen volt, amikor leszedték a téglarakásról, amire ráesett a tetőről arccal, de úgy tűnik Rico sem ezt várta. Totál le van döbbenve, azt hiszem ez az a pillanat, amikor eldöntötte, hogy hullaplasztikázó lesz. Feltéve, ha van ilyen foglalkozás, vagy már megint alkottam egy szót. Aztán a merengésnek vége, Rico már a nagyi ravatalozásán van. Odalép mellé Mr. Perez, aki nagyon feldúlt, mert megtudta, hogy az örökségét Rico-ék kapták. A nagyi pénze az ő pénze, ő utalt neki havonta, és ez roppant gyanús, hogy azt sem tudja ki Federico. Erre Rico visszaszól, tudná, ha egyszer is meglátogatta volna, tudná, ha egyszer is felhívta volna a nagyit, és bár a nagyi nagyon várta mindig a fiát, de ő sose jött. Erre Mr. Perez megszeppen.

Keith van éppen szolgálatban, a társával együtt kihívták őket családon belüli erőszakhoz. Egy nő áll az ajtóban, mondja nincs semmi baj, de közben pedig suttog, hogy mégis van. Erre bemennek a lakásba, ahol egy faszi áll, aki nem az az együttműködő fajta, fel van háborodva, hogy az ő lakásába bejött két zsaru. Keith nagyon higgadtan kezeli az esetet, egészen addig, amíg a csávó nem kezd el hepciáskodni, és neki nem megy Keith-nek. A fekete zsaruk gyöngye pedig nem rest, elkezdi szarrá verni a pasit, a másik zsarunak úgy kell lefognia. Aztán Keith megnyugszik, én meg kezdek ideges lenni, basszus ez nem jókor jött Taylor elhelyezését tekintve.

verekedés.jpg

Mr. Perez áll anyja koporsójánál, Rico odamegy hozzá. Most már úgy tűnik szent a béke, mégiscsak a nagyi temetésén vannak. Rico megmutatja a fiairól a képet, és azt is elmeséli, hogy nagyinak hívták az öreg nénit a kicsik, a képeket pedig mellé rakja a koporsóba.

Claire van a suliban, a pszichológushoz szeretne bemenni, de csukva van ajtó, és éppen azt látja, hogy Gary a székén ülve a könnyeit törölgeti zsepivel. Claire így nem megy be, viszont hozott egy képet saját magáról (amire Billy azt monda, hogy szexi), és lerakja az ajtóban, hogy majd Gary megtalálja.

A gördeszkázó gyerek-Federico érkezik meg a Fisher házhoz, ahol az öreg Fisher éppen füvet nyír. Rico megköszönni jött, hogy olyan szépen helyreállította az apját, és hogy bármi segítségre van szükség a ház körül mindenképpen szóljon, sőt máris segít. Mire az öreg azt mondja, hogy oké, nem fogja elfelejteni. Amit persze tudunk, hogy nem is felejtett el, hiszen Rico tanítását az idősebb Fisher állta.

RicoidFisher.jpg

Brenda és Nate ülnek Brenda házának verandáján, ami az utcára néz. Bren éppen sztoriban van, amikor is feltűnik az egyik srác, az a srác, aki a haverjával együtt nyert betekintést Brenda lábai közé. Hogy szépen fogalmazzak. És baszki odamegy hozzájuk, bemutatkozik, fején fordítva áll a bézból sapka. Nagy a zavar, Brenda feszeng, Nate meg csak néz, hogy ez most mi. A srác belekezd egy sztoriba, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy milyen szépek a fogai. Na de ezt a nyomást még a mi Brendánk se bírja, inkább bemegy a házba, így a társalgás megszakad, a srác is elköszön, de előtte még odaszól Brendának, hogy jó volt újra találkozni. Mire megfordul, és az operatőr az arcunkba tolja a jin jang jelet a sapkáján!!!

bézból.jpg

Nate totál ledöbben, velem együtt, ezt a lebukást, atyaisten. Nate nem kicsit feldúlva trappol be a házba Brenda után, beront a hálóba, Brenda képébe tolja a laptopot, és megkérdezi tőle, hogy mindaz, amit leír, az megtörtént ugye? Brenda mondja, ez magánügy, és egyébként is ki a fasz Nate, hogy ilyeneket kérdezhet? Nate mondja, hogy nem az a kérdés, hogy ő kicsoda, az a kérdés, hogy Brenda kicsoda. Mire Brenda mondja, hogy ő az a csaj, akivel pár órával a megismerkedésük után dugott egy reptéri szekrényben, mégis mit várt? Ő legalább nem esett teherbe a srácoktól, nem úgy, mint Lisa Nate-től. Aztán Nate megkérdezi, hogy Billy-vel is dugott-e (itt jegyzem meg, hogy ezt a kérdést nem tudom hova tenni, akkor sem tudtam hova tenni, amikor ez feljött az ikszedik rész végén), és ez alól Brenda kitér. Megint. De aztán Brenda kezdi el kiosztani Nate-et, csináltál egy másik emberi lényt a földre baszod, akinek az élete szintén el lesz cseszve, gratulálok. Nate felpattan, na most jött el a pillanat, hogy megüsse Brendát de nem, inkább azt mondja, hogy nagyon szar, ami Brendával történt az életében, de vannak ilyenek, mindenkivel megtörténik, és hogy hánynia kell Brendától, és elfordul, elindul. Brenda utána szól: mióta gyűlölsz ennyire? Mire Nate megfordul: Nem kell, hogy én gyűlöljelek. Átkozottul jó munkát végzel saját magad gyűlölésével. És elfordul, elindul, újra. De Brenda nem hagyja, Nate fejéhez vágja, hogy ő választotta ki, ne legyen egy szava se. Nate mondja, igen, ő választott, de akkor még nem tudta, hogy Brenda ennyire elbaszott. Brenda: azért voltál velem, mert ilyen voltam, valójában sosem voltam igazán itt, mindig megfutamodtál az igaz szerelemtől, a felelősségtől, a döntésektől, azt hiszed magadról, hogy te vagy az Atyaúristen, közben meg kurvára nem, és most is el fogsz futni, mint mindig. Nate: igaz szerelem, mégis Te oszt miről beszélsz? Erre fogja a jegygyűrűt, és leejti a földre, és most már tényleg elmegy. Brenda pedig ott marad, és keservesen zokog.

Brenda.jpg

Ruth eszelősen takarít, portalanít, felmos, ablakot pucol, ki hogy dolgozza fel a szakítást, ugye, mikor is csörög a telefon. De nem Nikolai az, hanem Lisa, aki Nate-et keresi. Ruth meglepődik, nem mostanában hallott Lisáról, meg is kérdezi, hogy mizucsi Seattle-ben. Lisa ezen meglepődik, akkor ezek szerint Nate nem mondta el a helyzetet, és kedvesen közli Ruth-tal: Los Angeles-ben vagyok, ön pedig nagymama. Ruth idegesen felnevet, nem, rosszul tudja, ő nem nagymama. Mire Lisa mondja, hogy de, az, két héttel korábban jött, neve Maya. Ez olyan pont, mint amikor Kovács közlegénnyel közölni kívánják, hogy meghalt az apukája. Az őrmester kiállítja a kiskatonákat sorba, és mondja: mindenki lépjen hátra egyet, akinek él az apukája. Kovács, maga ne lépkedjen sehova. Na, kábé ilyen szinten érhette Ruth-ot a hír.

Nate ment be meglátogatni a hasnyálmirigy-rákos beteget, de éppen alszik. Ezért Nate leül egy székre, és elmélkedik, asszem van miről. Csörög a telefon, David keresi, aki azt szeretné elmesélni, hogy a Kroehner csődöt jelentett, de jó. És hogy szövetségi vizsgálat folyik ellenük. Az most az FBI vagy a CIA? Sose tudom melyik, melyik, és most lusta vagyok kigúglizni. Majd legközelebb. Na de Nate nem repdes a hírtől, van neki más gondja is. David mondja, tartsa egy kicsit, mert a másikon hívják (valójában ugyanazon a vonalon, nyilván hívástartás be van kapcsolva, de ez olyan jól hangzik, hogy a másikon hívják), erre Nate leteszi. Jó fej. A „másikon” Keith kereste, aki közli vele, hogy később ér haza, kezdjenek el enni Taylorral. David kérdezi mi a baj, mire Keith mondja, majd elmeséli később. Aztán látjuk Keith-t, ahogy két öltönyös leülteti egy kihallgató szobában, kamera bekapcsol, gyanítható volt, hogy azt a verekedést ki fogják vizsgálni.

Ruth érkezik meg Lisához és a babához, beleül a hintaszékbe, kezében a babával. Ezzel a jelenettel zárul ez a rész, megmondom őszintén, hogy számomra az egyik legvelősebb rész volt, gratula a színészeknek, hogy itt átadták.

vége.jpg

Címkék: sirhant muvek
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gariv 2012.09.12. 14:14:26

Biztos, hogy nem a Váratlan utazásra utal, régen az egyik kedvenc sorozatom, volt, és Felicity sosem vágatta le a haját, sőt még fősulira sem járt. Igaz akart, de inkább árvaházat nyitott.
Inkább erről van szó:
www.imdb.com/title/tt0134247/

Fekete Panna 2012.09.12. 14:52:50

@Gariv: pedig esküdni mertem volna rá, hogy abban volt, ahogy mondta Claire egyből rögtön az ugrott be... de akkor nem, mindenesetre köszönöm, hogy szóltál. :-)

nemon 2012.09.14. 16:22:03

Nagyon jól és lendületesen fogalmazol, csak így tovább! A Váratlan utazás megemlítéséért külön csók! :D
süti beállítások módosítása