Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Glee 1x11- Elterelő hadművelet

2012. augusztus 22. 10:00 - Katy Mersai

E héten is visszatekintéssel kezdünk, Quinn terhes,stb, stb. Inkább térjünk rá erre a hétre. A tanáriban nyitunk, ahol Will épp ebédel meg papírokat rendezget, amikor is belép Sue, és elé dob egy újságot, miszerint az évtized szurkolócsapat-edzőjének nevezték. Mindezt olyan mosollyal, amitől egy cápa is halálra rémülne. Persze azért a helyzet változatlan, közli Willel, hogy a kórus műsor rendjét még nem kapta meg, Will meg biztosítja, hogy kapni fog egy példányt. Amint Sue ellibben, Will gondolataiban találjuk magunkat és megtudjuk mi a probléma Sylvester edzővel. Soha nem tudni, hányadán álltok épp. Persze biztos, hogy tervez valamit, hiszen levideóztatja a próbákat, illetve elkéri az ellenfél iskolák nevét és irányítószámát. Gyanús, az biztos.

1.png

Persze ezt Emmának el is mondja, miszerint szerinte Sue kiadja a műsortervet a többi iskolának. Elsőnek közli is a hölgyünk, ne hagyja, hogy Sue megzavarja. Másodszor meg, nos, másodszorra valami érdekes halandzsát nyom le, ami lényegében a Mohamed és a hegy szöveg akar lenni. De Emma nagy nehezen végre ad egy használható tanácsot, Will kérdezze meg a másik két iskolát erről. Hisz úgy tisztességes az egész, ha nem csak alaptalanul akar vádaskodni. Pont. Ennyi. Ne spilázd túl, mert paranoiás leszel Will.

3.jpg

Főcím után Will meg is látogatja a Jane Addams iskolát, ami mint pár résszel ezelőtt megtudtuk, egy javító és nevelő intézet lányok számára. Aki próbált már ilyen helyre látogatóként bejutni, megérti, hogy Willnek se fél percébe került. Bár még így is, amikor belép az igazgató irodába, az egyik lánynak sikerül elemelnie a pénztárcáját, amíg Ms. Hitchens, az igazgatónő rá nem szól. Will nem is próbálja kerülgetni a témát, gyorsan bele is vág, miszerint véleménye szerint a szurkolócsapat-edzője kiadta a műsortervüket a másik két iskolának. Talán ezt nem így kéne előadni, mert össze is vesznek kissé, de Will békítő szándékkal felajánlja a színháztermüket, mert a Jane Addamsben nincs se színház se próbaterem.

4.png

Szóval megismerkedünk a Jane Addams kórussal, akik a Bootylicious című számot adják elő. Bár szerintem nem túl jól. Amíg Rachel arcán lenézést, addig Will arcán félelmet látunk a műsor láttán, aminek egyetlen jó pontja, hogy az egyik táncos nem más, mint Brooke Lipton, a Glee másodkoreográfusa. Miután végeztek és mindenki lelép a színházteremből, Rachel oda is megy Willhez, miszerint miért is aggódik? El is magyarázza gyorsan, hogy az egész, amit csináltak nem más, mint „frizurográfia”. Lényegében ez annyit jelent, hogy azért dobálgatták a hajukat, hogy eltereljék a nézők figyelmét a tényről, hogy sem az ének, se a tánc nem erősségük. Hát, na igen, bár a tánc lényegében csak mell és fenék riszálás volt. Szóval Rachel szerint nincs mitől félni.

5.png

De sajnos Will aggódik, délután a próbateremben be is jelenti, hogy a Hair című musical címadó dalát fogják énekelni a válogatón. Puck első gondolata, hogy vajon akkortájt létezett-e már a punk frizura.  Finn meg is kérdezi, hogy ha már egyszer a hajakról énekelnek, nem kéne, hogy nekik is legyen hajuk? Jó kérdés Finn, de bár ne tetted volna fel. Mivel Will hozott nekik parókákat. Rachel persze gyorsan Will elé is lép és kérdőre vonja, mert szerinte elég jók trükkök nélkül is, de a tanár nem hagyja magát, a parókák felkerülnek.

6.png

A folyosón sétálva Puck egy könyvet ad Quinnek, amit a könyvesboltból lopott, gondolta jól jön majd a lánynak, hátha mégis megtartaná a babát. Quinn be is vallja, hogy nem tudja, mit is tegyen, annyi minden jár a fejében erről. Mi meg gyorsan Quinn fejében találjuk magunkat. Hálát ad Istennek Puckért, neki hála kezd rájönni, hogy amire valóban szüksége van, az nem más, mint az elfogadás. Mindenki hatalmas terhet tesz rá, hisz ő állandó ostrom alatt van, főleg Terri és Kendra miatt, akik minden miatt aggódnak. Talán nem is az a probléma, hogy nem akarja megtartani a babát, hanem az, hogy nem Finnel, hanem Puckkal szeretné. De Finn kiakadna, ha hirtelen sok időt töltene együtt Puckkal. De rá is jön gyorsan a megoldásra.

7.png

A folyosón szól is Kurtnek, hogy egy kicsit lefoglalná a srác „rózsaszín” agyát. Kurt meg is jegyzi, vajon mivel érdemelhette ezt ki, mert a lány most szól életében először hozzá. Quinn közli is, hogy lenne egy ajánlata, mégpedig egy átalakítás, hisz az Kurt szenvedélye. Aki kicsit félre is érti az ajánlatot, mert elkezd tanácsokat adni, de a lány gyorsan szól, hogy nem őt, hanem Rachelt kéne átalakítani. Kurt rá is kérdez, hogy ez neki miért is érné meg? Quinn el is magyarázza, hogy amint meglátják a versenyen Rachelt a bírák, nem lesz esélyük se a győzelemre. Ez meg is győzi Kurtöt, bele is egyezik, mi meg kíváncsian várjuk a végeredményt.

8.png

Este Will és Terri épp fekszenek aludni, annak ellenére, hogy egy akkora párna van köztük, mint Mercedes. Persze Will ettől függetlenül megpróbálja megölelni a feleségét, aki erre megint előad egy mártír szöveget. Lőjetek le. Vagy inkább őt. De mivel Terri gondolatai közt találjuk magunkat, vagyis senki nem lőtt le senkit. Szegény ártatlan lélek azon aggódik, hogy le fog bukni a férje előtt, mert valójában nem is terhes, de viszont nagyon hiányzik neki Will közelsége. Hiszen csak nemes célból, a közös családjuk érdekében hazudik neki. De el kell terelnie a figyelmét, csak rá kéne jönnie, hogy mivel. Pár másodperc múlva az arcán látszik, hogy rá is jött. Hurrá…

9.png

Másnap Kurt neki is állt a feladatnak, elkezdte Rachelt átalakítani. Aki rá is kérdez, hogy miért teszi ezt a srác. Persze megtudjuk, hogy egyrészt ez a hobbija, másrészt meg kell valami, ami eltereli a figyelmet Rachel borzalmas természetéről, mert nehéz vele egy szobában tartózkodni.  Főleg Rachel hálószobájában, ami olyan, mint „egy epertorta és az én kicsi pónim találkozása”. Mondja ezt Kurt, aki érdekesnél érdekesebb ruhákat hord. Na, nem szólok inkább bele. De Kurt azért biztosítja a lányt, hogy remek előadó és hatalmas tehetség, csak nehéz erre odafigyelni, ha az embernek az jár a fejében, hogy zoknit töm a lány szájába.  Ezzel meg is győzi Rachelt, aki pluszban elárulja, hogy szerelmes Finnbe. Talán ezt nem kellett volna, de Kurt nem jelzi rosszallását, el is árulja, hogy „véletlenül” tudja, hogy égimeszelő a rosszlány típusúakat kedveli. Neki is állnak a dolognak, én meg sikítva elmenekülök.

10.png

Másodperceken belül megtudjuk, hogy Terri mit talált ki figyelemelterelésnek. Will szeme bekötve, dobpergést kérek…Terri megvette A Kék Bombázót. Ezzel az autóval vitte őt Will a szalagavató bálra és a hátsó ülésén is csinálták már. Ez egy kicsit több információ volt, mint amit tudni akartam. De ne örüljünk, valójában ez nem az a kocsi, ezt az e-bayen találta Terri. Persze kedves angyalunk megmagyarázza, hogy azért vette meg ilyen nemes lelkűen, hogy elterelhesse Will gondolatait a sok gondról, ami mostanában éri. Ez annyira kedves, bár ne lenne hányingerem ettől az álszentségtől.

11.png

 De persze mivel nekünk elég, hogy kisütöttem a gépem alaplapját, az írók rendesek, nem engedik, hogy a monitorom tönkremenjen a sok rózsaszín nyáltól, ezért megjelenik Kendra, aki Quinnt rángatja maga után. Persze gyorsan elküldi Terri joghurtért Willt, nehogy meglássa, mi történik. Bent Terri egyből nekiugrik nővérének, hogy mégis miért hozta ide Quinnt.  Gyorsan el is mondja, hogy megadta a telefonszámát a lánynak, hogy felhívja vészhelyzet esetén. Majd fel is hívta és robbantotta a hírbombát. Mindenki holtra válva nézi Quinnt, aki nem kicsit dühös arckifejezéssel közli, hogy megtartja a gyereket. Hoppá.

12.png

Másnap Will elmegy a Haverbrook Siketek Iskolájába, beszélni a másik ellenfél iskolával is. Mr. Rumba a kórusigazgató nem épp a legbarátságosabb fogadtatásban részesíti, annak ellenére, hogy Will hangsúlyozta, nincs szándékukban diszkriminálni őket. Azért hívták meg a Jane Addams kórust, mert a McKinley iskolában jobbak a körülmények. Persze ezt nem kellett volna mondani, hisz a férfi hangsúlyozza, hogy egy süketekkel teli iskolában vezeti a kórust, Will gondolhatja, hogy nem sok anyagi támogatást kapnak, mert mindenki csak arra figyel, hogy a diákok süketek. Mr. Rumba kiskorában skarlátot kapott, ezért az egyik fülére nem hall, de emlékszik, milyen a teljes értékű hallás, ami sok diáknak itt nem adatik meg. Közben elkezd csörögni a telefonja, amire Will fel is hívja a figyelmét, de a tanár ezt nem hiszi el, közli, hogy akar egy ilyen összecsapást ő is. Will beleegyezik, majd érdekes módon megpróbálják megbeszélni, mert Mr. Rumba nem teljesen érti amit Will mond.

13.png

Terri közli a nővérével, hogy nem bírja tovább, el kell mondani Willnek az igazat. A lehetőség adott, most lép be Will a szobába és közli, hogy remekül érzi magát. Az autó tényleg lefoglalja, el is megy a konyhába pár rongyért. Will jobbra el, Kendra pedig megdicséri Territ az autó miatt, tényleg jó ötlet volt. Persze van is egy terve Quinn észhez térítése érdekében. Amikor a lány szülni fog, ők elmennek egy csajos hétvégére, de valójában letáboroznak a szülőszoba elé, amíg meg nem születik a gyermek. De ez nem minden, annak érdekében, hogy nekik adja a gyereket, ráébresztik a valóságra. Pénzre van szüksége, ezért Kendra ráveszi, hogy vigyázzon az ő gyerekeire, akik nem kicsit pokolfajzatok. Öt perc velük és meg is nyerték a háborút.

14.png

Másnap az iskola folyósón megtekinthetjük az átalakított Rachelt, akit Finn is meglát, majd a látványtól el is felejti, hogy mit akart mondani a lánynak. A lány látva az égimeszelő zavarát gyorsan a kezébe ragadja az irányítást és elhívja péntek estére, hogy adjon neki pár tippet a hajas számhoz. Finn nagy nehezen felfogja a kérdést, és igent mond, majd rohan is Quinnhez, hogy engedélyt kérjen egy péntek esti kimaradáshoz. Persze nem közli a valódi indokot, de nem is kell, mert a lány megelőzi, hogy nyugodtan, neki úgyis gyerek felvigyázni kell.  Quinn rohan is Puckhoz, hogy mit csinál péntek este és van-e kedve elmenni vele gyerekre vigyázni, majd a srác hatalmas vigyorral a fején bele is egyezik. Aki még érti, hogy ki kivel van, menjen el orvoshoz.

15.png

A próbateremben Brittany megmutatja a fiúknak, hogy miként kell hajat rázni, de Will észreveszi Sue-t az ablaknál figyelni. Ki is megy és kérdőre vonja, ám ez inkább vita lesz. Will erősen nehezményezi, hogy Sue egyfolytában próbálja a kórust tönkretenni és ezt azonnal be kell fejeznie. Persze Sylvester edző se épp a csipkemodoráról híres, vissza is szól, hogy egyrészt ez aljas rágalom, másrészt meg Will gondolkozzon el, a szurkolólányoknak azért kötelező szorosan hátrafogniuk a hajukat, hogy semmi ne terelhesse el az emberek figyelmét a tehetségükről, de Will pont ennek az ellenkezőjét teszi. Lehet, hogy régen hitt a gyerekekben, de már nem biztos bennük. Persze ez Sue véleménye.  Mint az is, hogy ha akár egy hajrázós szám lesz, visszajön segédrendezőnek. Sue balra el, Will meg észreveszi, hogy az egész beszélgetést hallotta a kórus. Hopsz…

16.png

Péntek este van, a Berry házban találjuk magunkat, akol Finn épp Rachel elkészülését várja. Rachel sminkel is, közben a srác megköszöni a segítséget és meg is állapodnak, hogy a Grease egyik számára gyakorolnak, mégpedig arra, amit először énekeltek együtt. Finn épp vallaná be, hogy akkor eléggé ideges volt, de torkára forr a szó, mert Rachel kilép a fürdőből, méghozzá Sandynek öltözve és próbál csábító lenni. Neki is állnak az éneklésnek, de Finn olyan ideges, hogy fejfájást kaptam a hangjától. Szerencsére gyorsan le is állatja a lányt és őszintén akar vele beszélni. Igen, amikor először látta ilyesmi ruhában, az tetszett neki, de nem ettől tartja nagyszerűnek, ő azt szereti, ahogy általában öltözik a lány. Véletlenül el is kotyogja, hogy Kurttel múltkor pont erről beszélgettek. Végül el is köszön és lelép.

17.png

Mi meg nézzük meg a másik páros. Quinn és Puck épp próbál rendet teremteni Kendra gyerekei közt, akik nem épp a legangyalibb gyerekek. Egész pontosan a széknek kötözték a két gyerek felvigyázót. Miközben Quinn próbál kiszabadulni, Puck sms-ezik, állítása szerint Mike Changgel. Mielőtt kiszabadulnának, kapunk egy romantikus kézfogást, majd megpróbálják lecsillapítani a gyerekeket. Persze ez nem épp sikeres vállalkozás, de szerencsére Puck elhozta a gitárját, így sikerül rávenni a gyereket, hogy nyugisan végighallgassák, amíg a páros előadja Madonna „Papa Don’t Preach” című számát. Végül le is nyűgözik a gyerekeket, aki ismétlést kérnek. Nemsoká megérkezik Terri és Kendra, akik leesett állal nézik, hogy nemcsak, hogy le tudták fektetni a gyerekeket, akik életükben először egyszerre alszanak, de még meg is tudták fürdetni őket. Szerintem jó szülők lehetnének és ebben Puck egyetért velem.

18.png

Rachel bent tornádószerűen kérdőre vonja Kurtöt, hogy miért verte át, hiszen barátok. Viszont a srác nyomban vissza is vág, hogy igazából ő csak segített neki, hiszen Rachel élete szinte csak Finn körül forog. Ennek örömére a lánynak végre leesik, hogy Kurt szerelmes Finnbe és vérig is sérti a srácot, mert bár Rachel csak egy második lehetőség, de így is több mint Kurtnek, hiszen Finn hetero. De Kurt azért még tisztázza a dolgot, hogy egyiküknek sincs esélyük, mert Finn Quinnt szereti és gyerekük lesz, bármennyire fájdalmas, ezt el kell fogadniuk.

20.png

Persze Quinnek se épp könnyű most, mert megjelenik Santana, aki közli, hogy hagyja békén Puckot, mert amíg ők bébiszitterkedtek, addig Puck és Santana „üziszexeltek”. Aha. Na, lépjünk, irány a próbaterem, ahol a New Directions előadnak egy Hair és Beyonce mixet, méghozzá a Hair címadó dalát és a „Crazy in love” című dal egyvelegét. Végre élesben is kipróbálják a frizurográfiát, mégpedig a Haverbrook diákjai előtt, akik nem kicsit nézik őket idiótáknak. Válaszként ők pedig előadják John Lennon klasszikusát, az „Imagine” című számot, ami nem kevés könnycseppet csal a mi kórusunk szemébe, akik csatlakoznak is az énekléshez.

21.png

Quinn úgy dönt, nem fogja hagyni, hogy Santana fenyegesse, el is siet és megnézi Puck telefonját, ahol bár a srác figyelmezteti, hogy nem kéne, de meg is találja az sms-eket. Ezen kedélyesen el is veszekednek, majd azon kapjuk magunkat, hogy Quinn közli Terrivel, hogy mégis neki adja a gyermeket. Reméli, hogy Will jó apa lesz és ezzel Terri is így van, ebben is maradnak, majd mikor Quinn indulna, hazaér Will és megkérdezi, hogy minden rendben van-e. Persze, csak a lányok terhességi tippeket cserélnek, de Quinn indul is, majd mindenki meglepetésére, megöleli Willt.

22.png

Amint magukhoz térnek a meglepetéstől, lemennek a garázsba, mert Willnek meglepetése van. Dobpergést kérek…Will eladta a Kék Bombázót és vett egy családi autót. Hm…  Másnap az iskolában Finn és Quinn megbeszélik, hogy ezen túl őszinték lesznek egymással.  Finn kap is az alkalmon és elmondja, hogy amíg Quinn gyerekekre vigyázott, ő Rachelnél volt, de nem történt semmi, nem kell megijedni. Persze gondolnánk, hogy végre a lány is elmondja az igazat, de nem teszi, csak megbocsát Finnek. Na, mindegy, ő tudja, mit akar. Szépen szerelmet vallanak egymásnak, majd Rachel és Kurt szomorú tekintetének kereszttüzében elsétálnak. Miért érzem, hogy ez a vonal még nincs lezárva?

24.png

Will elmegy Sue irodájába és bocsánatot kér a viselkedéséért, majd megköszöni Suenak, hogy megmutatta, nem kell a színpadiasság a gyerekeknek, ők így is jók. Na, végre rájött. De sajnos az új műsorrendet is átnyújtja a nőnek, szerintem ezt nem kellett volna. Ugrunk is a próbaterembe, ahol az egyik új szám szövegét át is adja a gyerekeknek Will és közli, hogy most csak annyi dolguk lesz, hogy ülnek a széken és énekelnek. Nincs több frizurográfia, semmi trükk ezen túl, csak a gyerekek tiszta tehetsége. Ez így unalmas, lessünk be inkább Suehoz, hogy mi történik arra, hátha izgalmasabb.

26.png

Igazam lett és most kimondhatom végre: Én megmondtam. Sue épp most nyújtja át a műsorrendet a két másik kórusvezetőnek. Elmondja, hogy a „Proud Mary” kerekesszékben előadva, illetve a „Don’t Stop Believing” legyen az a két szám, amit felosztanak egymás közt, ő meg elintézi, hogy a New Directions lépjen lesz utolsóként, így olyan lesz, mintha Willék lopták volna el a számokat. Persze a másik kettő kicsit vonakodik, de Sue meggyőzi őket, hogy nincs más választásuk. Hát igen. Meg is egyeznek, mi meg elmegyünk a színházterembe, ahol elkezdik énekelni a „True Colors” című Cyndi Lauper számot, mégpedig főleg Tina énekel (később a Tinát játszó színész elmondta, hogy ez az egyik kedvenc száma). Amíg ők énekelnek, végignézzük, ahogy a szerelmi sokszögünk résztvevői hogyan nézegetik egymást, és e héten ezzel is zárunk.

 

Címkék: glee
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása