Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 1x19

2012. augusztus 08. 10:00 - Segna

Ez egy szuper rész. Egy szuperhősös rész. Szuperhősünk mindjárt nyitásként remekül repül, azonban a talajfogása messze van a tökéletestől, de még a tűrhetőtől is, így egy szálloda meglepett vendégei közé esik, eléggé elborzasztva őket. Egyrészt az eséssel, másrészt a ruhájával. A szuperhős jelmez valahol a nagyon gáz, és a röhejes közt van. Vagy inkább innen a röhejesen. Komolyan citromsárga és kanárisárga kezeslábas egy férfin?! és hála az égnek, Főcím!

01.jpg

Szokás szerint váltunk. Az irodában egy szigorú sötét kosztümös tündéri manóképű hölgy várja kedvenc párosunkat. McGarrett még bizonytalan a hölgy fogadását illetően, amikor az morconán közli, hogy CIA különleges ügynök, és adjon át mindent az apjával kapcsolatos nyomozása anyagaiból. Majd tovább sokkolandó ninjánkat, az ellopott bajnok ládából az apa hangját őrző diktafont veszi elő. A párbeszéd ezek után továbbra is zaklatott, és leginkább kérdésre kérdéssel, jellegű marad. Ez ígéretes. Végre egy nő, aki nem esik menten hasra ninjánktól. Mi az, hogy nem esik hasra?! Egyenesen megfenyegeti!

04.jpg

De esetre, várja a csapatot a néhai Bizarrul Öltöző. A pszichológus kanapé típusú kocsiban kiderül, hogy a Tündéri Manóképű Dannó fantáziáját is erősen foglalkoztatja, bár CIA-s pedigréje révén, leginkább szado-mazó témakörben. Viszont félelmetes érzékkel rátapint, hogy a főnöke reakciója sem a szokásos, vagyis valószínűleg tetszik neki is a különleges ügynök.

02.jpg

A helyszínen Max, a muzikális boncnok fogadja őket, újabb oldaláról mutatkozva be, mint képregény-rajongó. Most csalódtam a japonidban, de ez, az én bajom. A Bizarrul Öltözőről kiderül, hogy bár köpenye van, nem tud repülni. Ki hitte volna ugye? Továbbá, hogy fantasztikus képességeit onnan szerezte, hogy megharapta Hitler egy radioaktív németjuhásza. Komolyan. Ez az a mélység, amelyben már csak a foszforeszkáló algák élhetnek meg, egyéb fejlettebb létformák nem. Max szerencsére túlélte ezt a korszakát és továbbfejlődött, nem úgy, mint a Bizarrul Öltöző. Hát a természet könyörtelenül szelektál, nem engedi szaporodni az ilyen idiótákat. Kedvenc párosunk szerencsére kellőleg döbbent, vagyis értelmes létformák közé lehet őket sorolni. Max azért kitesz magáért és segítségül elárulja, hogy a Bizarrul Öltözőt vagy 10 emelet magasból, és határozott tiltakozása ellenére dobták ki. Vagyis kezeslábas és kívül hordott alsó gatya ide vagy oda, az egy gyilkosság. Az első nyom az áldozat mobilja, amin Pszicho Kitty hagyott üzenetet. Jó móka lesz megtalálni! Pszicho Kitty a plüsikkel lóg a szőrmók standon. Ez már majdnem a radioaktív hitleri németjuhász szint.

03.jpg

A fiúk igyekeznek megőrizni a komolyságukat és kikérdezik a nőt, immár álarctalanul. Banálisnak tűnő történet bontakozik ki. A csábos cicalány és a Bizarrul Öltöző online ismerkedtek meg, és csak most találkoztak személyesen. A szerelem első látásra megvalósult. Hát ez szomorú. A volt férj megneszelte az új szerelmet, és megjelent a színen és cirkuszolt, és fenyegetőzött. Exférjről kiderül, hogy kisstílű tolvaj és garázda, és épp próbaidőn van. Párosunk a nyomába ered, és hamarost kiderül, hogy az épp a strandon próbálkozna felfrissíteni a priuszát. Amikor kedvenceink megjelennek, Mr. Piti menekülőre fogja. Dannó remekül szórakozik, ő már tudja a fogócska végét.

06.jpg

Sajnos Mr. Piti delfin-nézőben volt a gyilkosság időpontjában, így a banális történet még sem olyan banális. Chin és Kono kezdi elölről a helyszínen. A szoba dúlt, de értékek nem hiányoznak, vagyis a gyilkos nem rabolni jött. Itten valami tévedés és szobacsere lesz! De ki cserél vagy tévesztett és kivel? A Bizarrul Öltöző eltévesztethette a szobát, vagyis valaki helyett ölték meg. A szoba eredeti tulajdonosa az egyetlen nyom. Chin lejárja a tetthelyen felejtett 40 rugós aranyórát is, de zsákutcának tűnik, három napja lopták el gazdagéktól. Te jó ég micsoda gyűjteményt hagyott ott a tolvaj! Egy baseball ütőt, meg labdákat és képeket. Van, amelyik akár 40 éves is! Óh, az amerikai műkincsek mindig elbűvöltek!

Nocsak, nocsak ninjánk közben lenyomoztatja a Tündéri Manóképűt. Tényleg CIA-s. Csakhogy eltávozáson van, és amúgy is csak elemző és nem különleges ügynök. Hmm-hmm. Viszont Wo Fatre vadászik! Ninjánkat menten felvillanyozzák az új infók, és rögvest utána néz, a Tündéri Manóarcú szállásának. Mondjuk, érthető az érdeklődés, de azért rárúgni az ajtót?!

05.jpg

Látszik, hogy jó régen nem kellett egy nőnek sem udvarolnia! Aztán jóváteendő, amit lehet, a kezdjük elölről, mert rosszul indítottunk panellel próbálja belopni magát az elemző szívébe. A Tündéri Manóképű mosolya még mindig szkeptikus, így ninjánk kénytelen sarokba szorítani, és szemérmetlenül megzsarolni azzal, amit megtudott róla. Nincs mit tenni az elemző beadja a derekát, bár nem szívesen. Ninjánk őszinteséggel folytatja, és csodák, csodája, a Tündéri Manóképűnek végre bejön ez a stílus, vagy egyszerűen valami olyasmit akar megtudni ninjánktól, már persze a tetkói elhelyezkedésén kívül, amit senki mástól nem tudhat meg, így megenyhül, és felajánlja az együttműködését. Nehéz menet volt!

De vissza az ügyhöz, még jó, hogy Kono és Dannó azért dolgoznak. Apropó, hol van Széparcú Félkínaink? Szóval a szoba eredeti tulaja nagystílű tolvaj és csaló, aki ezreket költ, vagyis nagylábon él. A helyi sztriptíz bárban csalja lépre Kono, smsben randira hívva az óvatlan amorozót. Dannó még pirulni sem mer Kono szövege láttán. Hiába no, a lány csak jobban tudja, hogy mit írna egy sztriptíz táncos ifjú hölgy, bugyija kedvencének.

Vissza ninjánk és a Tündéi Manóarcú bimbózó kapcsolatához! A hadkvártélyon vagyunk. Úgy látszik ninjánk bizonytalan, jobban érzi magát a hazai pályán, vagy csak a barlangja nagyságával akar dicsekedni? Aztán a bunkó és a fagyasztott mamut is előkerül majd? Mindenesetre mi értesülhetünk végre a szépfenekű fenegyerek Mark Dacascos, akarom mondani Wo Fat előéletéről. A kínai kémelhárítás ásza volt, aztán átállt a sötét oldalra, most a japán jakuzával dolgozik. 23 tetemet hagyott hátra és a CIA 10 éve üldözi. Hát ez sovány, mint Madonna karjai! A közép-európai forgatókönyvíróktól ennyire fussa? Finoman szólva is gyarapításra szorulna a tudásuk az csendes-óceáni térségről, különösen a kínai japán viszonyról. A kínai kémelhárítási nagykutya átállása a japán jakuzához, kb. annyira valószínű, mint a 77 Vármegyés alapító tag belépése a Vatra Romanesca-ba. Na, mindegy értjük, Wo Fat veszélyes és gátlástalan, és nagypályás, még a CIA sem találja. Összeszorul a makkunk, illetve kinek milye van.

051.jpg

Tündéri Manóarcú mindeközben kedvesen cukkolja a barlangja mutogatóját, rágógumit ragasztva a szent számítógép-asztal aljára. Jól számít, a szép ninja kiesik az engem semmivel nem tudsz meglepni, mert én vagyok a nagypályás nagykutya szerepéből, és megugorja a tripla lucot a kütyüje miatt. Egy-egy, ezt az ajtóért kaptad hapsikám! És mindezt ártatlan pofácskával. Ninjánk még nem döntötte el, hogy ezért beleszeret a csajba, vagy megfojtja. A csaj következő közlése, erősen az első felé löki. Wo Fat Viktor Hessel találkozott a napokban, vagyis ő rendelte meg apuka halálát. Már-már csodálat van ninjánk szemében, aztán leesik neki a tantusz, hogy ott állt azon a golf pályán Wo Fat mellett, és hagyta kicsúszni a markából. Nem kicsit lesz ideges! Azonban kiderül, hogy mégiscsak vérprofi és gyorsan lehiggad, és végre rákéreckedik a kérdésre, a Tündéri Manóarcú miért magánzóként vadászik erre a cápára, miért nem él a CIA minden lehetőségével? Az elemző vall. Nem ezen a részlegen volt, de ő azonosította be a csávót, ő tűzött nevet az arcához, és küldte rá az akciócsoportot, a vőlegénye vezetésével. Wo Fat tőrbe csalta a csapatot, a vőlegény meghalt, Tündéri Manóarcút pedig letiltották az ügyről. A csaj rátapintott ninjánk egyik gyengéjére, a hűségre. Nyert ügye van, ninjánk megelőlegzi a bizalmát, beengedi az irodájába, beinvitálja az életébe.

Hogy a nap teljes legyen, a csapat elkapja a nagylábon élő tolvajt, aki helyett a Bizarrul Öltöző meghalt. A csávó lehet, hogy nagystílű tolvaj, de az autós-üldözéshez annyi esze van, mint egy káposzta-lepkének. A csapat remekül szórakozik a szétroncsolt felnikkel menekülni akaró amorózón. Kemény 15 km/h-val üldözik percekig, mielőtt megkönyörülnének az autón.

07.jpg

Hamar összerakják, hogy az ürge valami olyat lophatott el, amiért ölni érdemes. De mit? A tolvaj készséges, és elviszi a rendőröket a raktárába. Hamarost szemet szúr nekik egy hógömb, amit az okos csávó, mindig is vágytam Párizsba felkiáltással kommentál. Én nem kommentálnám.

08.jpg

Az aljában egy memória kártya, rajta egy videó. Olyan videó, amiért már érdemes ölni. A filmen egy korábban meggyilkolt lány, egy pasival, eléggé félreérthetetlen helyzetben. Akkor foglaljuk össze. A gyilkos, a tolvaj szobájában ezt a videót kereste, és ölte meg tévedésből a Bizarrul Öltözőt. A baj csak az, hogy a tolvaj nem emlékszik kitől lopta a gömböt. Kedvenc párosunk nehéz sóhajjal a meggyilkolt lány szüleihez indul a képekkel. És bingó, a pasi a lány főnöke volt. Ez már valami. Mégiscsak két eset lesz ma is megoldva?

A véletlenek továbbra is a csapat kezére játszanak, ugyanis a megölt lány Max egyik első esete volt, így félretette a lány fejsebében talált faszilánkot, jobb időkre. Szerinte ugyanis a gyilkos fegyverből származik, míg a volt főnöke szerint, a tetthelyen ragadt bele és véletlen. Csakhogy ez egy 60 éves fehérkőris darab. Vezessük csak le, mik készülnek ebből a nagyon kemény fafajtából? Fegyvernyél pl. kardmarkolat és fokosnyél, lásd Tenkes kapitánya illetve sporteszközök, pl. baseballütő. Bingó! Chinnek is eszébe jutnak gazdagék, és az ő gyűjteményük. Mit tesz ég, gazdagék a volt főnök és családja. Dőljünk hátra, ügy megoldva. Vagy mégse? A pasi meglepődik a videón, és bevallja, hogy tényleg viszonyuk volt, sőt szerette a lányt, de nem ölte meg. Épp ezért. Ellenben a felesége ujjlenyomata az SD kártyán van, és komoly pénzeket utal a személyi edzőjének, akit a kukkoló kamerák a Bizarrul Öltöző gyilkosaként azonosítanak. Na, végre, kezdett idegesíteni ez a sok hajtűkanyar.

Mi ebből a tanulság? Ha már eltesszük a férjünk szeretőjét láb alól, ne ismerőst béreljünk fel, ne lenyomozható számláról fizessünk neki, és főleg ne hagyjuk szem előtt a gyilkos fegyvert, még ha az irtó drága izé is.

010.jpg

És még mindig nincs vége! Ninjánk, bár Tündéri Manóarcút várja erősen randiszerű titokos megbeszélésre egy ázsiai tésztabárba, de Wo Fattel kénytelen az estéje egy részét tölteni. Én cserélnék vele! Hát nem szívbajos a manusz! McGarrett bár megmered ilyen pofátlanság láttán, de azért higgadtan megérdeklődi a Sötét Lovagtól, hogy miből gondolja, hogy nem öli meg ott helyben? Wo Fat régi kínai közmondással válaszol, miszerint, az a férfi, aki először támad, kiteregeti a lapjait. Ninjánk, hírnevéhez híven, a ki tudja honnan és mikor elővarázsolt pisztolyával finoman és diplomatikusan megkopogtatja az asztal lapját alulról, és egy amerikai mondással válaszol, valami olyasfélével, hogy köszönjön a kisbarátomnak. Szerencsére kihozzák a teát, így Sötét Lovagunk már előkellően, teát szürcsölgetve tud ninjánk lényeglátó kérdésére válaszolni, miszerint hol van Tündéri Manóarcú elemzőnk. És valóban, Wo Fat a csaj életét tette biztosítékul, hogy ninjánkkal kulturáltan beszélni tudjon. Mondanivalója csak annyi, hogy ninjánk ne ásson túl mélyre a családja múltjában, mert esetleg nem fog tetszeni, amit talál.

Hát ez mozgalmas rész volt, van mit megemésztenünk. Dőljünk hátra, és nyissunk ki egy üveg villányi rosét, ennyi kitartó figyelemért megérdemlünk valami finom bort. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása