Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Suits - 1x03 - Inside Track

2012. augusztus 07. 15:00 - KQRNEL

Mire költik az 1000 dolláros órabérüket a legmenőbb ügyvédek? Öltönyre, zselére és sportkocsira. Harvey ia épp egy luxusautó szalonban bájolog az eladócsajjal. A nőn kívül egy Tesla Roadster Sportra is rávetette a szemét, s már épp kérné is a kulcsokat, mikor becsoszog egy idős úriember, bal kezén rolexszel, jobbján meg egy 20 évvel fiatalabb escorttal. Ő is ezt a kocsit akarja:

- Mit szólnál, ha ma este nem a Teslát vinnéd el?
- Az sértené az elvemet.
- Milyen elvedet?
- Az én"Kell nekem ez a Tesla" elvemet.

Na, vigye az, aki többet tud a vasról. A papa persze csak a bankkártyák pinkódjait tartja fejben, meg, hogy mikor kell aranyérvizsgálatra jelentkeznie, szóval Harvey pattanhat a kocsiba, de ő mégis lemond róla. "Sosem árt, ha egy milliárdos jön neked eggyel" – súgja oda az eladó sunának miközben aláírja az újonnan választott Mustang papírjait. Irány a Javis center, ahol egy nagy cég, a McKernon Motors bemutatója zajlik éppen. Kiderül, hogy ennek a kamu Meklárennek a tulaja 3 hónapja elhunyt, és most Mike-ék az új CEO-val, Robert Stenslanddel ismerkednek. A fickó bejelenti, hogy az első teendője az lesz, hogy eladja a céget, majd tengerentúlra viszik a gyártást, hogy erre is rá lehessen verni a made in Chinát. Harvey ugyan bólogat, de tudja jól, hogy ezzel a faszi kinyírja a céget, szóval ideje Mike-ot ráuszítani a cégszerződésre. Találni kell egy kiskaput, hogy kikúrhassák a csávót, ezzel megmentve a céget.

2.png


Reggel Mike az iratok alatt ébred a kanapéján, egész éjjel ütötte a dolgot, most pedig irány az iroda, ahol Harvey-t épp senior partnerré nevezik ki, ezzel belép a cég részvényesei közé. Miközben ő a vezetőséggel bájolog, Louis odasettenkedvén Mike asztalához, átnyújt a fiúnak egy cetlit, miszerint glutént, pockot meg ilyen-olyan hülyeségeket ő nem eszik. De miért is fontos ez? "A cégnél szokás az elsőéveseknek újonc-vacsorát rendezni" – mondja Louis, majd kifejti: "Nyugi, semmi extra, csak válassz ki egy sosem látott helyet, sosem látott menüvel, és szervezd meg, hogy mind az 50 kollégának jó legyen. Ja és te fizetsz." Semmi extra.

4.png

Mike még fel sem ocsúdott, de Harvey máris faggatja az ügyükről: "Mit találtál Stenslandről?" – kérdi tőle, mire Mike kifejti, hogy a szabályzatban van egy rés, miszerint a CEO halála után nem lehet azonnal kinevezni újat, csak a következő termelési negyedévben, szóval van némi idejük találni valakit, aki hajlandó futtatni Amerikában a cégóriást.


- Elnézést Mr. Specter. Csak érdeklődnék, hogy ha valamikor el kéne némi segítség valamelyik ügyéhez, bármelyikhez, rám számíthat.
- Nézd, Allen...
- Aaron vagyok.
- Szerintem ez el is mond mindent, nem gondolod?

Harvey hiába kutat, nem talál senkit a posztra, egyedül Dominic Barone jöhet szóba, viszont ő rühelli Harvey-t, szóval sosem hallgatna rá. Mint korábban megtudtuk, Dominic a cég agya, ő a főtervező, s egyben ő felügyeli a gyártást is, valamint hétvégente, ha úgy esik, akkor a Lost szigetén, Jacob testvéreként füstszörnyködik.

7.png

Mike tanácstalanul nyavalyog a rendezendő vacsora miatt, be is megy Rachelhez tanácsért, ő ugyanis igazi ínyenc. Már ha ínyenc az, akinek a kedvenc pizzáján kecskesajtos garnélarák pislog. Hiába győzködi, nem segít, mehet haza a fiú. Otthon berobban a lakásába Jenny, Trevor feldúlt csaja, aki „Szia" helyett lekever egy kövér parasztlengőst Mike-nak. Mégis hogy képzeli szerencsétlen, hogy nem szólt előbb a barátja dílerkedéséről. Közben kiderül, hogy Mike nem csak szemét, de faszkalap is, hiszen nem segít Trevornak kilábalni a bárcsak-tudnánk-miből.

3.png

Benn az irodában Harvey és Jessica bokszol egyet azon, hogy mégis miért cowboy-kodik kényszeresen, ő a cég ügyvédje, egy alkalmazott, nem tulajdonos, tegye a kibaszott dolgát, ne variáljon. Mindeközben az orákulummá avanzsált nagyi osztja Mike-ot. Nem lepődnénk meg, ha a nagyi is nézné a sorozatot, hiszen újonnan cukrok helyett, Harvey-féle oltásokkal kínálja csak szegény gyereket, majd igazi gettó stílusban le is húzza őt 50 dolcsival.

6.png

Reggel Harvey kockáztat egy nagyot, ráhúz a 21-re egy tök alsót, mikor besétál a gyártósoron ügyködő Dominichez, hogy rávegye őt a cég vezetésére. No, hát láttunk már embert kíméletesebben elküldeni a picsába. A nagy tiltakozás ellenére Harvey mégis megfogja őt, hiszen ha nem lép, akkor busto a cég 5 éven belül, és mehet mindenki busztengelyt festeni. Mégiscsak lesz itt valami?

10.png

Rachelnek megesik Mike-on a szíve, és még mielőtt a sarki mekibe invitálná a kollégákat, elhívja egy vacsorára, hogy beavathassa őt a garnélarákok rejtélyes ízvilágába. A vacsi előtt azonban, még mielőtt felvehetné a dugósinget a fiú, be kell gyakoroltatni egy meggyőző szövet Dominic-kel, hogy a tanács megszavazza őt ügyvezetőnek. Nem megy könnyen, de Mike egy falusi trükkel kiszedi belőle a műszaki Cicerót. Menni fog ez, királyság, jöhet is a vacsora. Kóstolgatnak, iszogatnak, kezdenének mélyrehatóan lelkizni is, de aztán nagyot ment Mike, mikor felhozza Louist, így el is veszi mindenki étvágyát a kerületben. Vacsi over, a taxit ráirányozza Trevor lakására, akire nem lehet rátörni úgy, hogy ne öltönyben, bekötött nyakkendővel nyisson ajtót. Itt szolid kurvaanyázás után egy kis catfight is kialakul a srácok között. A léha ütésváltás végén Mike közli vele, hogy végeztek, többet merje se ő, se a nője keresni.

8.png

Az új nap tempós sétával indul. Harvey-val úton vannak a tanács felé, ahol is reményeik szerint ma megválasztják a cimborájukat. Hamisítatlan vadnyugati indulattal szakítja be Harvey a tárgyaló ajtóit, hogy aztán az üres teremben Stensland közlje velük, hogy rájött a trükkre, már előrehozott tárgyalással megszavaztatta magát. "Egytől-egyig ki vagytok rúgva" – mondja nekik kifelé sétálva, majd hozzáteszi: "Ja, és kóstoljátok meg a croissantot. A lekvár valami zseniális." Puszi.

9.png

Most megint mi lesz? Nyolc évadnyi Dr. House után nem esünk pánikba, végig kell nézni azt a szabályzatot megint. Ez nyilván Mike-ra vonatkozik, mentora pedig Jessica irodájába igyekszik élő bokszzsáknak. Itt van Louis is, 2v1 nem sok esélye van, jól lebasszák őt, majd Jessica elküldi a pocokfejűt, hogy tegye amihez a legjobban ért: nyaljon fel torokig Stenslandnél, mentse meg a helyzetet. Louis kimegy a szobából, ahol is pár sornyi csit-cset után a főnök utolsó mondat megint felpattintja Harvey-ban az égőt: Sima az egész ügy, Dominic mehet CEO-nak, csak meg kell venni a céget. Még jó, hogy pár napja adósává tett egy milliárdos kocsibuzit, akinek tán akad elfekvőben 250 mega usdje megvenni a kamu-meklárent. Meg is van oldva az ügy, másnap Harvey megint bekúrja azt az ajtót, ami legutóbb a vesztébe csalta, de most tényleg a meetingbe csöppennek. A rá jellemző harminckettes mosollyal csapja le az asztalra az új szerződést, miközben Mike az egész akció legitimitását biztosító jogi kiskapukat sorolja. Itthon marad a cég, a tagok több lóvét kapnak, a kapzsi baflasz meg nem lesz vezérigazgató. A tanácsot meggyőzik a tények, mi pedig röpülünk is az esti vacsorára.

1.png

Itt Mike begyűjti a jól sikerült menüért a pacsikat, csak akkor halványodik a bazsalygás, mikor Louis a kezébe nyomja a cehhet, de még mielőtt tárcsázná a providentet, a pincér közli vele, hogy egy bizonyos Harvey Specter már kifizetett mindent.

11.png

Emlékszünk még a Teslára? No, a mester csak elviszi benne az eladócsajt egy körre, Mike pedig a vacsoráról hazafelé még ráfut Trevor nőjének a szájára, és amikor már azt hinnénk, hogy mivan, Rachel is felhívja őt telefonon. Na, lesznek itt még fordulatok a kis puncimágnes életében.

Címkék: suits
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása