Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fald fel Amerikát! 1x06 - Pittsburgh

2012. augusztus 07. 13:00 - Chat Géza

Na, akkor nadrágokat kigombolni, partedliket felcsatolni, és ne féljük belevetni magunkat Pittsburgh gasztro-kuriózumaiba. Háháháhá, hogy mi?

1.jpg

Az első megálló a Strip District, ami igazából nem is egy darab hely, hanem egy csomó egység, egymás mellett. Szóval ez olyan, mint az Ecseri piac, csak épp nem Ecseren van, hanem Pittsburgh városában. Étkezdék, utcai sütödék és ételbárok.  Remek szinonimák ezek az embereket étellel ellátó egységekre, de azért, hogy ezek fizikálisan is, térben is egymás melletti felsorakoztatásuk miatt a város egyik legmeghatározóbb pontja legyen és ettől váljon valamilyen szinten egyedivé, azt azért nagyképűségnek érzem. Na, mindegy. Ezeket csak úgy megmutatták, hogy tudjuk, hogy van ilyen is.

Az első tényleges megálló a Primanti testvérek (Primanti Bros.) étterme, ahol már megint a legprimób, ugyanakkor a legnagyszerűbb kaja a hely specialitása, mégpedig a marok szendvics. A múltkori szendvicses sztoritól nem sokban különbözik; más a kenyér, a káposztán olasz öntet van és mindenből egy maréknyi kerül bele; és persze hogy a két kenyér közé, a hús, tojás, káposzta, paradicsom összeállításba beletuszkolnak még egy kis sült krumplit is.  Hagyjuk is a francba.

A Deluca’s Restaurant azonban már sokkal több mindent tartogat Adam számára. A hely azzal fényezi magát, hogy náluk van a legjobb reggeli a városban. A sor vége az utcán kanyarodik, így Adamnek még várnia kell, hogy bejusson. A hely csak 90 fő befogadására képes, ennek ellenére van úgy, hogy szombatonként 1000 embert is jól lakatnak a különböző ételcsodákkal. Van itt palacsinta minden anyám kínjával megtöltve, óriás omlett, és a bélpoklosokra is gondolva a szakácsok bármikor összerittyentenek egy laza 1kg-os burritot. Az egyik különlegesség a Deluca’s híres grill tálja. Összesen fél kiló hagyma, zöld- és pirospaprika, cukkini és gomba kell ehhez. Két fűszeres húspogácsa, három tojás és némi – sosem találod ki – krumpli. Amíg Adam tömi a bucit, addig csinálják a desszertet, amit mezeien csak csokis palacsinta álomnak neveznek. Mondjuk nem is néz ki szarul. A nagy varázslat úgy néz ki, hogy a tejszínes palacsintatésztát megküldjük némi csoki darabkával, ebből két adagot legyártunk, és már dobjuk is a tányérra. A két emeletes palacsintavárunk kupolája egy gombóc vaníliafagyi, amit nem félünk tejszínhabbal jó alaposan beborítani. Díszítés és köcsögösködés gyanánt cikk-cakkban nyomatunk az egészre csoki öntetet, kevés mogyorót, meg még pár szem génkezelt epret mutatóba, hogy minden nagyon fasza legyen.

Mára elég ennyi az élvezetekből, jöjjön végre a verseny. A helyszín pedig a Quaker Steak and Lube. A valaha régen benzinkútként üzemelt hely ma már nem a super 100-as üzemanyagról híres, hanem az atomerős csirke szárnyakról. Nagyon egyszerű a történet. A csirke szárnyak frissen érkeznek – még szép, hogy elhiszem – és egyből mennek is a forró olajba. Ennyi. Semmi pácolás, ugyanis az ízesítés most következik. Fognak x csirke szárnyat, meg a kedves vendég által kiválasztott szószt és ezeket egy kisebb műanyag vödörbe teszik. Fedőt rá és mehet a pörgetés, szigorúan kézzel. Mekkora találmány. Na, de akkor beszélgessünk csak az atomerős csípős csirke szárnyakról. Abban a szószban bizony Habanero paprika van, ami bizony pokoli csípős. Így és ebben a formában hat darabot kellene megenni. Időkorlát nincs. A versenyen történő elhalálozási rátát nem is mondom, mert elég szánalmas. Adam, mivel most nem a mennyiségre kell rárepülnie ezért kis kóstolókat kér a szakácstól, hogy így lépcsőzetesen jussanak el a legcsípősebb csirke szárnyakig. Végre elé rakják az atomcsípős csirke szárnyakat, aláíratnak vele egy nyilatkozatot, hogy saját felelősségre és így tovább. Jó étvágyat. Adam mostani taktikája a gyorsaság. Követem a példáját. Megette mind a hatot. Csípett, lángolt az arca, a gyomra meg mindene, de azért megette. És hogy most nem örömében sír az is hót ziher.

Ember kontra étel, 4:2

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2012.10.15. 12:32:41

A Strip District-ről én azt a sztorit hallottam, hogy azért híres, mert itt működik még ma is az a jellegzetes klasszikus piac, amit a nagyszámú kelet európai, köztük magyar bevándorló hatására alakult ki a városban. A többi keleti parti városban ezek már nincsenek meg.
***
amúgy ez a sorozat tényleg baromi egyhangú, a titka az, hogy éhesen kell nézni.
süti beállítások módosítása