Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 1x04 - A Mester és Mr. Murdoch (Elementary, My Dear Murdoch)

2012. augusztus 06. 11:00 - parcihocok

Murdoch nyomozónak rejtélyes idegennel van randevúja, az úr nem más, mint Sir Arthur Conan Doyle, a zseniális nyomozó, Sherlock Holmes figurájának szülőatyja. Így talán máris érthető érdeklődése M. nyomozó iránt, amaz pedig szintén érthető módon nagy rajongója a tudós írónak. M. nyomozó nagy csalódására Doyle egy spiritiszta szeánszra hurcolja el őt, van itt minden kellék, kerekasztal, suhogó függöny, Ms. Médium, néhány hívő és egy hitetlen résztvevő. Jön is a szellem, de nem az, akit vártak, hanem egy újdonsült hulla, aki ezt a tényt M. nyomozó figyelmébe ajánlja a médiumon keresztül, eltemetésének koordinátáival együtt.

murdoch_s1x04_1.jpg

Doyle és M. kimennek a helyszínre, és lám, valóban ott a hulla az erdő közepén. Nosza, oda kell rángatni a boncolós csajt is, jön is szegényke egy rémes színházi előadásról talpig estélyiben bűnügyi helyszínelni. M. nyomozó nem nyugszik, visszamegy a szeánsz helyszínére, csak talál valami stiklire utaló nyomot, mert ugye szellemek nincsenek. Ms. Médium eleve gyanús, honnan tudott volna a hulláról, ha nincs köze hozzá. Ő ugyan állítja, hogy ezt a szellem súgta neki, ugyan kérem. A hulla a Torontói Természetfeletti Társaság (TTT) tagja volt, ahol különleges képességekkel rendelkező embereket vizsgáltak.

murdoch_s1x04_2.jpg

Doyle trükkösen M. nyakára akaszkodik, mert feltétlenül részt akar venni a nyomozásban (természetesen az őrsön mindenki el van tőle ájulva).  Felkeresik a hulla férjét, aki rendkívül ellenséges, és cseppet sem együttműködő. Praktizáló orvosként a púpja tele van a spiritisztákkal, főleg úgy, hogy a felesége minden idejét velük töltötte. Ezt megerősíti a TTT góréja is, hozzátéve, hogy a hullával fő céljuk a csalók leleplezése volt, és bizony Ms. Médium képességeitől a hulla (amúgy Mrs. Winston) nem volt elragadtatva. Nosza,"bizonyításképpen" Doyle szeánszot rendeztet, M. főnöke meg simán bekajálja, ha Doyle mondja.

murdoch_s1x04_3.jpg

A szeánszon Ms. Médium M. nyomozót akarja behálózni a halott menyasszonyával, de ő trükkösen leleplezi a csalást, vagyis a szekrénybe ültetett kiscsávót. Naná, hogy leinformálták a szeánszon résztvevőket, így hülyítették be őket. A szekrényes fickó épp a TTT-nél járt, amikor a hullát valaki kihozta, és az erdőbe vitte elásni. Ők meg Ms. Médiummal jól meglovagolták a sztorit. Irány a TTT, ha nincs nyitva, M. és Doyle betörnek, és miután megvan a szőnyegen a vérnyom, elszerepjátékozzák, hogy honnan lőhették le a hullát. Dr. Ogden két lövésnyomot, de csak egy golyót talált a hullában, így a másik lövedék helyét ki kell logikázni: egy könyvben találják meg.

murdoch_s1x04_4.jpg

Nocsak, nocsak, M. éjnek idején csak visszamegy Ms. Médiumhoz, hogy a halott menyasszonyával beszélhessen. (El kell, hogy engedj, térj vissza az élők közé, stb., stb., ilyeneket üzen a halott menyasszony.) M. rögvest meg is látogatja dr. Ogdent, visz egy kis ajándékot (hullákban golyót kereső izét), és próbálja elmondani, hogy mi történt a szeánszon, de sajnos a boncolós csaj jéghideg logikával veri vissza a spiritiszta fantazmagóriát. Nem marad más hátra, a tetthelyen talált kocsikerék-mintákat kell elemezni, miközben a főnök Doyle-lal ebédelget, kizsarol egy repijegyet az esti előadására, na meg rátukmálja egy sztoriját (a Sátán kutyája alapsztoriját amúgy).

murdoch_s1x04_5.jpg

M. megszorongatja kicsit a szekrényes csávót, és megtudja, hogy a hulla a TTT góré szeretője volt. Ez így ugyebár egy fincsi szerelmi háromszög, kellő indítékkal, kár hogy mindkét pasi tagad (férj továbbra is irritálóan ellenséges). Elkezdődik Doyle spiritualizmusról szóló előadása, ám M. inkább a TTT góré keresésére indul. Meg is találja agyonlőve az irodájában. Bár öngyilkosságnak látszik a dolog, M. meggyőzően bizonyítja, hogy balkezes jobbkézzel nem tud öngyilkos lenni. Viszont a gyilkos fegyver ugyanaz, mint az első hulla, Mrs. Winston esetében volt. Közben dr. Ogden hiába próbálja minden alkalommal M. nyomozót szórakoztatni, az vigasztalanul szomorú a halott menyasszonya miatt.

murdoch_s1x04_6.jpg

Na, akkor jöjjön az összesítés a tábla előtt: kizárva az ártatlanokat és elhunytakat, a potenciális gyilkosok között maradnak a TTT tagjai, közülük is első helyen egy teljesen jelentéktelen figura, aki az első szeánszon a halott gyerekét várta (amikor ugye M. menyasszonya jött). Megint csak szeánsszal csalják lépre, Ms. Médium eljátssza a halott kisgyereket, a jelentéktelen csávó pedig vall: Mrs. Winston le akarta leplezni Ms. Médiumot, ezáltal ő nem beszélhetett volna többet a halott fiával, szóval ki kellett nyírni a nőt. A TTT góré meggyilkolása már csak ráadás volt, M. félrevezetésére.

murdoch_s1x04_7.jpg

A végére M., bár szkepticista maradt, csak beszélt volna még a halott menyasszonnyal, de Ms. Médium visszautasította (még jó, másképp sose fog összejönni dr. Ogdennel). A sztori cseppet csalódás volt, a gyilkos lehetett volna valami izgalmasabb figura, pl. Mr. Doyle, vagy mutathattak volna igazi szellemet, de sebaj, legalább Brackenreid felügyelő megvillantotta kreatív írói vénáját. Folyt. köv.

Címkék: murdoch
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása