Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Élet a Marson 2x05

2012. augusztus 04. 14:00 - G_Norton

Nu, mesével vezetik fel az eheti Élet a Marsont, az anno nagyon népszerű Camberwick Greennel, mindenféle figurák kerülnek elő a varázsdobozból, ők a mesék tárgyai. A varázsdobozból ezúttal Sam kerül elő, szia Sam, hogy érzed magad? Sam sír, nocsak, nem vagy boldog, a csúnya Gene Hunt az oka? Sam bólogat, már megint egy köcsögnek rúgja szét a fejét? Vágás, Gene Hunt nagydarab figuraként kukafedél segítségével ver szét egy random nyomorultat, magyar változat szerint a Mazsolában szerintem minimum az lenne, hogy berúgja Manócska házának oldalát, és széjjelveri szegényt, majd a Futrinka utcába érvén lerúgja a kerítést, mert arrafelé nem lehet kapni sört. Sam felébred, rázza a hideg, és izzad, mint az ökör, valami gáz van. Samet hívják telefonon, Chris az, érdeklődik, hogy még egy napot tölt betegszabadságban, vagy besegít egy ronda emberrablásos ügyben. Sam a tévére vet pillantását, és a balfasz Chris ott vigyorog a telefonnal a fülén, hát maga mégis mit csinál, Chris vigyorog, hát dógozok, főnök, de tényleg jobb, ha bejönne, néhány ember meghalhat, ha nem. Sam besétál, illetve bocs, sétálni nem tud, annyira fel van pörögve, hogy Boltot verné 100 méteren, egy utcai árus rádióját hallva kiderült, hogy elbaszták a gyógyszerezését, életveszélyes állapotban van, de tartson ki. Sam fordul a zebra felé, a rendőrnéni kezében egy „OH SHIT”-feliratú tábla van, egy másikon meg „OVERDOSE” szerepel. Beér egy irodába, ahol Simon Lamb próbálja magát felakasztani, de Sam a góré grabancát ragadja meg, szarul vezetsz, paraszt vagy, de a kedvenc mesémből maradjál ki, mert megjárod! Lamb kapva kap az alkalmon, és leugrik az asztalkáról, főcím.

01.jpg

Lambet sikerült leszedni a kötélről, vizet adnak neki, minden rendben van pillanatnyilag. Az ő feleségét, és gyerekét rabolták el, a rabló követeli, hogy Graham Bathurstöt engedjék el, különben a családja meghal. Sam dolgozik, nézegeti a táblát az ide-oda cikázó szemével, beszélnünk kell, góré. A góré szerint hátrább az agarakkal, inkább tojást süt rajta, azzal most többre menne. Sam átnézné az ügy aktáit, de össze-vissza vannak téve, Ray megy oda hepciáskodni, hogy egész éjjel fent voltak, ráadásul ő maga már 36 órája nem ment kocsmába, szarügy, cseszd meg. Sam agyába egy kép villan be, valamilyen bajszos fickónak az arca, majd éjszaka van, Ray pedig hangosan horkolva alszik, nahát. A góré hívja be Samet az üggyel kapcsolatban, Sam keze begörcsöl, baromira fájhat neki, a háttérben Chris és Ray röhögnek, tényleg rohadt vicces. Sam kínjában már egy tűzőgépet verne szét a görcsölő kezével, amikor végre abbamarad a fájdalom, na végre.

 

A góré az irodájában borotválkozik, mutatja a kivágott újságpapíros levelet, amit egy telefonfülkében találtak meg, ahol elrabolták Lamb feleségét, és lányát, Graham Bathurst pedig Charley Witham fiúja, majd hidegvérű gyilkosa. Lamb a helyi lánycsapat edzője, de nem ő adta a tippet, nem is ismerte sem az áldozatot, sem a gyilkost. Sam hangosan gondolkozik, a góré marha ideges rá, mert ezt az ügyet több szempontból vizsgálta, mint Linda Lovelace-t, Bathurst beismerte a gyilkosságot, de valaki csak hisz az ártatlanságában. A góré már nagyon mérges, Samhez vág egy jegyzőkönyvet, és elmeséli, mik történtek. Simon Lamb azelőtt egy nappal sétált be, hogy engedjék el Bathurstöt, ki volt borulva rendesen, a telefonfülkénél a rendőrök találtak egy tornacipőt, nem kezdődik jól ez az eset, Lamb azt szerette volna, ha abbahagyják a sikoltozást. A góré gyorsan ellátogatott Mrs. Bathursthöz, aki a siratóasszonyokhoz hasonlóan idegesítette fel Huntot, aztán gyorsan távozik angolosan, mert megérkezett a nagymama is erősítésnek. Következő körben a Witham-házaspárhoz ment el, valaki szerint Bathurstöt ki kéne engedni. Witham nem tud mit mondani, gyanítja, hogy a góré is arra gondol, hogy nem Bathurst tette, de a góré azt mondja, hogy jobban tudja, hogy Bathurst-gyerek a tettes, mint leírni a saját nevét. Sam felvetése szerint tán belülről szervezte meg a kisköcsög a dolgot, de arra is gondolt furmányosan a góré, kazettára vették a vallomását: Bathurst már a börtönhöz tartozik, nem úgy hangzott, aki ki akar jutni onnan.

02.jpg

Sam kikérdezi Lambet, ő Charley-t utoljára a gyilkosság estéjén látta, amikor az hazament, miközben ő tisztogatta a tornafelszereléseket. Bathurstről ő nem is tudott semmit, neki Charley is csak egy lány volt, aki rendesen bejárt az edzésekre. Lamb kiakad megint, ő semmit sem tudott semmiről, most nemsokára a családját fogja siratni, ha nem siet a rendőrség, ő csak el akarta őket hallgattatni. Sam eget-földet megmozgat értük, nem kell aggódni, menni fog. Sam halálosan fáradt, hirtelen Annie-ről is bevillan neki egy látomás, amikor a lány munka közben egy pillanatra elgondolkodott, hogy elhívhatná Samet a Roxy Music-ra, de nem meri, mert tart attól, hogy Sam hülyeségnek tartja. Sam visszatér a flashből, Annie nagyon reméli, hogy nem maradt sokáig a múltkori hippiknél, akiknél valami fura löttyöt lehetett inni, Sam szerint ezt odafent rontották el a dokik. Gyorsna megkéri Annie-t, hogy rakja rendbe, és olvassa el a Witham-ügy aktáit, Annie húzózkodik tőle, de másra nem lehet rábízni ezt, az ördög a részletekben rejlik. Jön a góré, a Scotland Yard majd leküld néhány kriptomániást, pontosabban kriptográfust, akik majd alaposan megnézik a levelet, hátha találnak valami nyomot benne, de Chris közbeszól, hogy nem jön senki onnan, már szóltak. A kommunikáció eléggé elbaszott a bűnügyi osztályon, Ray szerint az elrablottak már nem is élnek, de a góré beléjük veri a reményt, nem haltak meg ők, akkor szóltak volna az elrablók. Samnek terve van: mindenkit kihallgat részletesen, hátha Charley halálánál elbasztak valami apróságot, amit nem vettek észre.

03.jpg

A góré belekezd a mesébe: Charley halála a zsaruk rémálma, a halott gyerek mindig nagyon szomorú ügy, amit nehéz kezelni. Rögtön mentek Withamékhez, akik egy filmfelvételt mutattak a kislányról, tényleg életrevaló volt, boldog, „perfect ten”, ahogy az angol mondja, mindenki szerette. A góré aztán megmutatta Charley holttestét nekik, és kénytelen volt elmesélni azt is, hogyan halt meg: a tettes elráncigálta az út mellől az erdő közelébe, ahol a lány sikítozni kezdett, erre a tettes próbálta befogni a száját, teljes súlyával ráfeküdt, végül egy rongyot tömött a szájába, és elrohant ijedtében, Charley pedig megfulladt. A szülők nyilván nehezen dolgozzák fel ezt, a góré utána cseszteti egy kicsit a csapatát az üggyel, akik először nem veszik valami komolyan az ügyet, Ray szerint az azévi müncheni olimpia igazán különleges lesz. Graham Bathurstöt gyorsan megtalálták, mint lehetséges gyanúsítottat, a kisember azonnal menekült a ház mögé, ahol mindjárt csavarkulcsot szegezett a nagyanyja nyakának, így nehéz elhinni, hogy előző éjszaka otthon aludt, és nem ő a tettes. A góré hátulról ugrással ártalmatlanította Bathurstöt, az őrsön pedig kezdte a szokásosan kemény kihallgatást.

04.jpg

Annie is jelen volt ott, mint a Nőegylet egyik tagja, a góré ezen viccelődik, mire hasonló viccet nyomott le Bathurst, amitől a góré ideges lett, és kicsit megpuhította a szokásos fizikai módszerrel. Bathurst elég sötéten bámul, amikor a gyereket falból elengedné, akkor belebassza a székbe, és hasonlók. Időközben találtak perdöntő bizonyítékot, egy olajfoltos rongyot, ami Bathursté volt, jön a szokásos Hunt-össztűz, nem engedi fürödni, enni-inni, aludni, végül leült vele beszélni, és ismertette a tényállást: vagy bevallja a dolgot, és megússza 20 évvel vagy ha tovább baszogatja a górét, akkor az ráveri az előre elkövetett gyilkosságot, ami életfogytot jelent. Bathurst nem tud gondolkozni, csak jelentőségteljesen bámul, a szemében tényleg látszik a beismerés (nagyon jó a jelenet), végül 20 évet kapott.

05.jpg

Jön Chris kikérdezése: ő kérdezte ki ugyanis a 4. B osztályt, csupa tinileányka közt kell rendkívül ostoba bajusszal helytállnia, de nem megy neki, kérdezgetik, hogy van-e barátnője, szegény Chrisre nagyon csábosan néznek, saját bevallása szerint is inkább minden egyes napra jusson egy fegyveres rablás, mint hogy neki tinikkel kelljen szembenéznie. Azért az egyik lány segít, Stella Lamb, ő ajánlotta támpontnak Bathurstöt, akinek volt már akkor priusza, verekedni akart egy kocsmában. Vissza a jelenbe, Annie fontos infóval jelentkezik, mert van egy tesója Bathurstnek, Mitch Bathurst, aki tengerészgyalogos, na ő megcsinálhatta az emberrablást, kvázi erre képzik ki. Repesztenek a Bathurst-házhoz, ahol az anyuka már anyázná le őket, és hamar kiderül, hogy bizony hárman alszanak éjszaka, különben nem foglalná el valaki külön a kanapét is. A felső szobában megtalálják Mitchet, a góré megfejeli, és meg is van a fickó. Azonban a kihallgatáson kiderül, hogy nem ő a tettes: ő elszökött a hajóról, mert a nagyanyja nincs jól, és azért akart elmenekülni a zsaruk elől, mert azt hitte, hogy a hajóról keresik, hoppá, nem ő lesz az valószínűleg.

06.jpg

A góré legszívesebben csalna most, a rádióban jelentetné be, hogy Bathurstöt elengedik, vagy hogy mindjárt elkapják a tetteseket, de ezekbe nem akar Sam belemenni. Inkább próbál a rablók lelkére hatni szintén a rádióban. Nem sokkal később az adás után jön is a hívás, Mrs. Lamb sír a telefonban, hogy addig nem engedik el őket, amíg Bathurst nem szabad, figyelmeztették már Lambet. Lamb megint nagyon kiakad, teljesen tehetetlen. Lamb kicsit tényleg bekattan, még a gyilkosságot is magára akarja vállalni, ijesztő részletességgel meséli el az egészet, Bathurst mehet, ahová lát, de nem így megy ez, mert a bírónak kell kiállítania a szükséges papírokat, az pedig napokba telik. A góré megint előjön a rádiótámadásos ötletével, Annie harcos amazonként támad vissza, hogy az nem lenne megoldás, csak tönkretennének mindent, és hiába találtak meg egy gyilkost, valamit nagyon elszúrhattak a sok üvöltözés és verés közben, különben most nem lenne ez az egész szar. A góré sértődötten kivonul, utána Ray és Chris, utóbbi szerint övön aluli volt a dolog. Sam szerint a lánynak volt igaza, mert az ördög a részletekben rejlik, különben pedig ha támadunk, akkor az mindig egy lépés az ismeretlenbe, ekkor pedig a védekezésre kell felkészülnünk. Chris ráncolja a homlokát, próbálja felfogni az értelmét, menni fog az, ember.

07.jpg

Sam most Annie-t hallgatja ki: ott volt minden kulcseseménynél, de valószínű, hogy a góré az indulattól sok dolgot másképp láthatott, önhibáján kívül. Amikor Bathurstöt elkapták, Annie inkább egy rémült gyerekre emlékezett, aki puszta kézzel menekült a nagymamája mögé, halálosan be volt ijedve, amikor a góré hátulról ráugrott. A kihallgatásnál pedig egyáltalán nem volt sátáni, inkább ijedt és értetlen, próbált jópofizni a góréval, nem értette a sajátos humorát, emiatt tűnt érzéketlen kisköcsögnek. A góré pedig alaposan elbánt vele, jött a Hunt-össztűz, ami alatt simán megtört. A poén az az egészben, hogy minden a srác ellen szólt, nagyon is ráillik az egész gyilkosság-sztori, csakis elvileg nézve a dolgot ő lehetett a tettes.

08.jpg

Sam most már biztos abban, hogy hiba csúszott be, talán Raynél van a gond, aki a rongyot beadta vizsgálatra a helyszínelőknek, és ő feltételezte azt is, hogy bizonyíték csak az elkövetőn lehet, az áldozaton nem, így azt meg sem vizsgálták. Ray kiakad, sejtette, hogy nála akar majd hibát keresni, majd elmeséli, mi volt: a rongyot beadta vizsgálatra, amin olajat találtak, és Bathurst szabadidejében motorokat javított. Rayt is megviselte az eset, a bizonyíték perdöntő volt, nincs mit magyarázni. Azért Samhez hozzávág néhány aktát, figyelmeztette a górét is, hogy ez lesz. Sam újra flessel ezerrel, hát figyelmeztették, Stella ezt mondta a telefonban, azaz kapott valami olyan dolgot, ami figyelmeztetés volt, és észre sem vettek! Sam felkapja a csörgő telefont, szánják-bánják a dolgot, de elcsesztek valamit, amire most noradrenalint adnak, amitől rövidebb időre mélyebb kómába kerül, ez engem erősen emlékeztet a Microsoftra. Sam egyből élvezheti ezt, ahogy minden fény lekapcsol, minden lefagy, ő pedig a sötétségen kívül már nem lát semmit, faszipántos.

09.jpg

Egy kis fekete szobában ébred, egy jóféle tévével, Sam kidühöngi magát, még a végén fosatót is nyomatnak a vénáiba, a kezelés tényleg egy gyengébb House-epizódot idéz meg. Sam kapcsolgatja a tévét, na a góré dolgozik, és az rájön, hogy Lamb lehet, hogy a kukába dobta a figyelmeztetést, ezért körülnéznek ott. Annie érkezik, Sam kiütötte magát, vérvizsgálatra kellene mennie, a góré szerint Sam vércsoportja úgyis a rhesus-majmokéval egyezik, ad még néhány aktát Annie-nek, hogy nézze át őket. Lamb lakásában a góré hamar ideges lesz, és szétbarmolja a szobákat, bravó. Sam kapcsolgatja a tévét, Annie elmélyülten dolgozik, Sam a képernyőn keresztül simogatja meg az arcát, amit Annie érez, meg is lepődik rajta rendesen. Phyllis érkezik, megvan, hogy mitől ütötte ki magát Sam: a hippiknél tényleg drogot kevertek az üvegek felébe, a góré iszogatott nagyon szerencsésen, Sam pedig a drogosokból ivott, aztán három napon keresztül lebegett a levegőben vigyorogva, mint egy tökkelütött. Annie talált két fontos levelet: mind a kettőben hozzá nem értéssel vádolja a rendőrséget a Bathurst-ügyben, annak letartóztatása előtt pár nappal, a feladó Mavis Witham, Charley anyja.

10.jpg

Sam Chrisre kapcsol, aki borzasztó hosszú ideig keresgél, aztán talál egy barna borítékot, abban meg valami születésnapi fotókat, ahol rátalált a figyelmeztetésre is, ami egy olyan fotó volt, ahol Lamb mellől kiretusálták a lányát. Lamb maga sem értette a fotót, amikor megnézették vele az őrsön, 4-5 napja érkeztek meg a fotók. Annie Withaméknél jár, ahol Mrs. Witham férje furcsa viselkedéséről beszél, az eredendő igazságról szövegelt, mindezt pontosan egy évvel Charley halála után. A leveleket sem Mrs. Witham írta, hanem a férje, de a feleségével íratta alá. Egyébként a férj fotós a Town Cryer-nél, és most valószínűleg kint a fészerben van, ahol ott van a sötétkamrája. Sam jobban izgul valószínűleg most, mint a fél világ a Lost utolsó évadán, már csak a góré felismerésére kell várni, gyerünk, menni fog az. Szóval a csávó, aki a fotókat küldte, az profi fényképész, Annie pedig hosszú ideje csengeti a telefont, Don Witham fényképész egy újságnál, ez fontos. A góré hozat is egy újságot, majd összehasonlítja a levél betűivel, és egyezik, rögtön mennek ki Withamékhez.

11.jpg

Annie nem várja meg a többieket, mert szorít az idő, bemegy a fészerbe, és a padlóba vágott izébe van eldugva az asszonyság, és Stella, a sötétkamrából pedig kibújik Witham, pont Annie háta mögött, és valami csúnya szerszámot szorongat a kezében, ami leginkább egy minigereblyének tűnik. Szerinte Lamb a tettes, mert figyelte, és elég feltűnően bámulja a kislányokat. Annie próbál menekülni a helyzetből, lehet, hogy Don csak túlpörögte a dolgot magában. A góréék megérkeznek a fészerhez, és Chrisnek is bevillan egy flash, miszerint nem támadni kéne, mert akkor belépünk az ismeretlenbe, és akkor már védekeznünk kell. A góré meglepően előzékenynek tűnik ebben a dologban, ezért nem döntik a bentlévőkre a fészert, inkább kint összetörik a cserepes növényeket, amire Don kimegy, a góré megragadja a grabancát, megvan az emberrabló. Közben a noradrenalin is tette a dolgát, pont 10 mili, Sam szépen felébred, és minden oké.

12.jpg

Annie ébreszti, összeölelkeznek, öröm és bódottá’, Sam kapva kap az alkalmon, és elhívja a Roxy Music-ra, Annie rákérdez, hogy vannak-e még látomásai, Sam nemmel felel, jobban is érzi magát. Lamb az őrs előtt ölelgeti a családját, mindenki nagyon boldog, Sam is gratulál a górénak a szép munkához, aki bizonyítottnak látja azt a dolgot, hogy Sam nélkül is simán dolgoznak, a csávó többet anyagozhatna, hogy békén hagyja őket, hisz minden ott volt nekik, ami kellett: a helyszínelés, illetve a bizonyíték a rongyon, ami faápoló szer volt. Samnek bekattan valami, a faápoló szer maximum a fa ápolására jó, jé, viszont motort olajozni nem – és Lamb tornatanár, aznap este a tornaszereket törölgette végig ronggyal. Továbbá többször is mondta, hogy „csak elhallgattatni akarta őket”, Witham is őt gyanúsította, a végső bizonyíték pedig egy arra kerekező lány, akit Lamb nagyon hosszasan bámul, a rohadt pedofilja. Az epizód uccsó jelenetében Sam és a góré egy szóra ott marasztalják Lambet, a kép távolodik, megvan a gyilkos, most aztán mindenki boldog lehet. Végefőcím.

Címkék: life on mars
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.08.04. 23:22:15

Üdv! Hát szóval, a 2x04 óta nemcsak elolvastam a HVket visszamenőleg hanem a sorozatot is végigcsodáltam, már tudom mi a legvége, az kissé gyenge lett szerintem :-)
De a HVkkel kedvet csináltál hozzá, és elkezdtem a Porrá leszünk-et is megnézni...

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.08.04. 23:23:48

Üdv ! A 2x04 óta nemcsak a HVket olvastam el visszamenőleg, hanem a sorozatot is megnéztem, már tudom mi a legvége, kissé gyenge lett szerintem. :-)

De Te kedvet csináltál hozzá, és elkezdtem a Porrá leszünk-et is megnézni. !

G_Norton 2012.08.05. 02:06:22

@Sigismundus: A sorozat nevében is köszönöm.:) Ja, a legvége nekem is egy kicsit szürke, de a Porrá leszünk az egészet megmagyarázza, nekem az nagyon tetszett.:)

2012.08.05. 09:25:41

Nnnna, nekem is volt szerencsém megnézni a "Porrá leszünk" évadzáróját, sokkoló! Már úgy értem jó értelemben, odabaszott, de komolyan!!!! :))
Mondjuk azt nem értem, miért nincs olyan TV ma Mo.-on, ami ezt a két összefüggő sorozatot kiszámítható, nézhető időpontokban, szépen sorrendben haladva végigadja.

G_Norton 2012.08.05. 17:47:09

@beebeer: Adták azt rendesen, szombat este 10-11 óra tájban mind a két sorozatot, csak nem volt beharangozva egyáltalán, bezzeg a Rocca parancsnok pl igen.:)

@Sigismundus: Ha rajtam múlik, lesz, mindjárt ahogy végigírtam ezt.

2012.08.05. 17:54:06

@G_Norton: ááá, akkor el vagyok tévedve, pár hónappal ezelőtt egy álmatlan éjszakán kaptam el egy részt, hajnali kettőkor. :)
Gondoltam is, hogy túl jó ez a sorozat ehhez az időponthoz.

G_Norton 2012.08.05. 18:01:25

@beebeer: Akkor már az m1-en ment, előtte a Dunán adták végig. Azaz csak a Porrá leszünk második évadának végéig, a harmadikat már nem, gondoltam hogy a magam kezébe veszem az ügyet, hogy ne maradjak tudatlan.:D

2012.08.05. 18:27:40

@G_Norton: szoktam mondogatni, hogy a magyar kerTV-ék rengeteget tettek a torrent és a direkt letöltés népszerűsítéséért Magyarországon, de hogy már a közTV is????
süti beállítások módosítása