Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x22 - Az álomcsapat

2012. augusztus 02. 13:00 - fuszulykavirág

Még mielőtt teljesen elmerülnénk az olimpiai közvetítésekben, fejezzük be szépen ezt a harmadik etapot, ugyanis itt az évadzáró rész. Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk: Alicia és Kalinda a bárban, kicsit még feszengnek, de barátságos a légkör. Kalinda adóügyi problémái rendeződni látszanak, befizet egy bírságot, és fátylat rá. Alicia azért emlékezteti, hogy van néhány beváltatlan csekkje, azokra vessen egy pillantást. Kontextusból kicsit kiesve Kalinda bejelenti, hogy nem meleg. Merthogy Alicia kérdezte, két évvel ezelőtt, és Kalinda most válaszolni akart. Nem meleg, csak nyitott. A bíróságon egy eredményhirdetésbe, akarom mondani ítélethirdetésbe kapcsolódunk be, a Lockhart & Gardner képviselt egy fickót, aki valami akné kenőcs mellékhatásaként terméketlen lett, a bíró pedig nem kevés kártérítést ítél meg (25 millió dollár, pedig csak 18-at kértek). A gyógyszergyárat Canning képviselte, nyilván fellebbez.

1.JPG

A bíróságon Peter levadássza Aliciát, hogy megossza vele a híreket Jackie házvásárlásával kapcsolatban: Peternek most átmenetileg be kell költöznie a kéróba. De tényleg csak átmenetileg, és szól is előre, mert jóarc. Cary első napja a régi-új helyén fényesen indul, irodája nincs még, pár hétig az iroda közepén kap egy asztalcsücsköt, de majd lesz ez még jobb is. Alicia beleakad még egyszer Kalinda aktájába, amiből kipereg egy 21 ezer dolláros beváltatlan csekk. Felhívja a csekk kiállítóját, egy férfi hanggal beszélget, de több mint zavarba ejtő a társalgás, lehet mégsem kéne mindent tudni. Canning érkezik az irodába, hogy egy megállapodásról értekezzenek (mennyi legyen a 25 millió), de Canning közben az ügyvédjével sms-ezik, és semmit nem ajánl. Nem lesz ennek jó vége.

Meg is érkezik az irodába a szőke ügyvédnő, aki állandóan vagy terhes, vagy kisgyerekkel nyomul, most is éppen egy kanapén pelenkázza gyermekét. Na meg is van a baj: Canning (ügyvédje a gyerekes nő, ők együtt az álomcsapat) bepereli a Lockhart & Gardnert, merthogy biztosan megvesztegették a bírót. Ugye Willnek már történelme van a témában. Eli meglátogatja a kórházban Jackie-t, de nem udvariassági látogatásról van szó, leteremti az öreglányt, hogy sürgősen kérjen bocsánatot Aliciától ezért a ház-mizériáért, mert kell a támogatása Peternek – már ha Jackie még mindig kormányzóként akarja látni fiacskáját. Az irodában megszületik a stratégia az álomcsapat ellen: mindenre visszakérdezni, kideríteni mire akarnak rámenni, nem engedni, hogy a zavarosban halásszanak. Cary most tud segíteni, mivel ő nem dolgozott az előző ügyön, az álomcsapat most Willt és Kalindát akarja kérdéseivel zaklatni.

2.JPG

Aliciát visszahívja a rejtélyes férfihang, akivel Kalinda beváltatlan csekkje miatt értekezett, és ez a hívás is meglehetősen ijesztő, bár semmi konkrétum nem hangzik el. A gyerekes ügyvédnő a bírókról és a bukikról faggatja Willt, így aztán a díszes társaság a bíró elé vonul, hogy ugyanmár. A bíró úgy dönt, hogy mehetnek ezek a kérdések addig, amíg nincs rá bizonyíték, hogy ezeknek az alapja Will tárgyalásának titkosított anyaga. Diane úgy látja, egyezkedniük kéne, mert nem mutatnak jól a tények: Will kosarazott a bíróval, aki 7 millióval többet ítélt nekik, mint amit kértek. Egyébként is anyagi gondokkal küzd a cég, egy nagy ügyfél nem fizet egy ideje, nem engedhetik meg maguknak, hogy belemenjenek ebbe most. Az álomcsapat viszont nem hajlandó megállapodni, a gyógyszergyáros ügyfelek azért küldték őket, hogy elpusztítsák a Lockhart & Gardner, úgyhogy ők kevesebbel nem érik be.

3.JPG

Kalinda követi a játszótérre a kisgyerekes ügyvédnőt, ahol az találkozik a kisgyerekes nyomozóval, és ezzel meg is van, honnan vannak az álomcsapat infói Will tárgyalásáról – a nyomozó ott tanúként volt jelen. Alicia meglátogatja a lábadozó Jackie-t, és figyelmezteti, hogy jobban teszi, ha keres egy ügyvédet, mert be fogja perelni, amiért a gyerekek pénzét hívta segítségül a ház foglalózásához. Jackie könnyek közt bocsánatot kér, Alicia meg csak nevet rajta. Nyílt titok, hogy Peternek kell a támogatása. Alicia ultimátuma: írassa a gyerekek nevére a házat, akkor elfogadja a bocsánatkérést. A kisgyerekes nyomozóról kiderül, hogy tényleg ő szivárogtatott a titkos anyagokból, így a bíró ki is zár mindent a tárgyalásról, ami Will bíróvesztegetésével kapcsolatos. Canning erre válaszul Aliciát kéri tanúnak.

kisgyerekes+nyomozó2.JPG

Alicia elmondja Kalindának a beváltatlan csekkje körüli akcióját. A lány először megrémül, majd megígéri, hogy elintézi a dolgot. Ez valami nagy titok lesz. Elmegy egy barkácsáruházba, megvesz egy hatalmas kalapácsot, hazamegy, és a hálószobája falán üt vele egy formás kis lyukat. A lyukból fegyvereket, pénzt, lőszert vesz elő, és egy táskába pakol, ruhákkal együtt. A menekülés már látszólag rutin a számára. Alicia a kanapén fetrengve a gyerekekkel beszélget a jövőről, mármint arról, hogy hol kéne lakni, amikor az ijesztő férfihang telefonál, és Aliciát nevén szólítja (eddig nem adta meg a nevét, sem az otthoni számát, nyilván). Megijed, leteszi a telefont, Kalindát próbálja hívni, de nem éri utol.

5.JPG

Az álomcsapat arról faggatja Aliciát, hogy kedves férjének milyen a viszonya a nekik kedvező bíróval, Aliciának meg fogalma sincs róla, pedig állítólag sokat találkozgatott Peter a bíróval. Petert is berendeli meghallgatni Canning, a liftben éppen Willel utazhat együtt, mindketten módfelett örülnek ennek a fejleménynek. A liftből kiszállva pedig éppen Aliciába botlanak, hogy még kellemesebb legyen a helyzet. Majd ők hárman még Eli-al és Cary-vel is összefutnak, csak hogy tetőzzük az élvezeteket. Jó, még Kalinda is beugrik, na. Kalinda a bárban ül le Willel, pénzt kér tőle, mert mennie kell. Will nem érti, szétesni látszik most minden. Az álomcsapat Petert faggatja, aki nagyvonalúan kezeli őket, és minden kétséget eloszlat, amikor bejelenti, hogy Aliciával külön élnek. Néhány állat fel kell szedni az asztalról.

6.JPG

Alicia beavatja Kalindát az ismeretlen telefonálóval való viszonyának aggasztó részleteibe, és Kalinda végre felfedi a férfi kilétét: a férje. Kalindáé. Canning és a gyerekes nő nyugodtan veszi tudomásul, hogy bukott az ügyük, ugyanis más volt a céljuk, és azt el is érték. A Lockhart & Gardner nagy ügyfele, aki egy ideje nem fizet, már nem az ügyfelük, ugyanis az álomcsapat megcsípte magának, amíg Diane-ék ezzel az üggyel voltak elfoglalva. Ezzel aztán meglehetős anyagi gondok elé néz a cég. Hazafelé a liftben Will megkérdezi Aliciát, hogy szerinte hiba volt-e (feltételezem a viszonyuk), Alicia szerint pedig nem volt az. Peter beköltözik a régi házba, a gyerekek szeretnék, ha Alicia is maradna, de nem.

7.JPG

Kalinda úgy dönt, hogy marad, és nem menekül. Egy széket húz a lakása bejárati ajtójával szembe, megtölt egy fegyvert, leül, és vár. A harmadik évad pedig ott ér véget, hogy Alicia kívülről nézi az ablakon át, hogy a gyerekei és férje vacsorához készülődnek a régi otthonukban, és Kalinda ajtaján kopogtatnak.

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2012.08.02. 14:21:18

Udv Macedoniabol! Egyedul vagyok ket napig, a toltomet elhagytam, minden bolt zarva a nemzeti unnep, de a telefonom utolso energiajat a hogyvoltra szanom:-) Koszonom az egesz evadot!

fuszulykavirág 2012.08.02. 14:46:09

@fofofo: :)) én köszönöm az egész évados figyelmet, legalább biztosan nem csak magamnak írtam :)

Audrey80 (törölt) 2012.08.02. 15:12:08

Szuperek a good wife-OS összefoglalók, Köszi!

polkupyörä 2012.08.02. 22:29:22

Itt egy újabb rendszeres olvasó, aki rendszeresen a munkahelyi hajtást piheni ki a szuper hogyvoltjaiddal. Köszi a munkádat, remélem lesz időd a negyedik évad összefoglalóira is!

fuszulykavirág 2012.08.02. 22:59:22

@polkupyörä: szeretném vinni majd a 4. évadot is, remélem a Universal, vagy valaki, fogja adni, de ami már biztos, hogy előtte még a Revenge-et (Bosszú) fogom hogyvoltozni, ami aug. 22-én kezdődik az m1-en.

2012.08.03. 13:34:10

Én is mindig olvasom, csak kommentelni nem szoktam.
Nagyon jók az összefoglalók, remélem összejön, hogy Te írd a 4. évadot is!!

Amúgy nekem Will karaktere egyre jobban tetszik, a színész zseniálisan hozza a kemény "multi" főnököt.

Audrey80 (törölt) 2012.08.03. 15:26:21

@fuszulykavirág: én mindig neten néztem feliratosan legelőször

fuszulykavirág 2012.08.03. 16:02:08

@izabella: én is, a magyar vetítés csak annyiban fontos, hogy akkor lesz róla hogyvolt, ha nálunk is adják :)
süti beállítások módosítása