Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x21 - Büntetőpad

2012. július 24. 09:00 - fuszulykavirág

Az évad utolsó előtti részét a bíróságon kezdjük, ahol az egyik oldalon Alicia és Diane, a másikon pedig Cary, de még bele se tudunk melegedni az ügybe, amikor a bíró kap egy levelet, és lefújja a tárgyalást. Ő büntibe megy, az ügyeit mások veszik át. A bírónak pedig ügyvédre lesz szüksége, és a legjobb választásnak Diane-t tartja. Bejött neki, ahogy Will ügyét kezelték. Merthogy az történt, hogy 20 évvel ezelőtt a bíró (akkor még ügyészként) börtönbe juttatott egy feleség-gyilkost, de most kiderült, hogy nem is annyira bűnös a fickó, és azt vizsgálják, hogy a bíró anno mennyire járt el helyesen. Howard (az iroda szenilis öregügyvédje) hatékony közreműködésével megszületik a döntés, hogy elvállalják a bíró ügyét, illetve megegyeznek abban is, hogy kell egy új ügyvéd a céghez. A tökéletes jelölt pedig nem más, mint Cary.

1.JPG

Okos fiú, az ügyészségen éppen nem áll jól a szénája, és jönne is azonnal. Howard mindent eldöntő felvételi kérdése: Kit vinne magával egy lakatlan szigetre? Sajnos Cary ezen nem teljesít jól, felmerül a kérdés (az öregben), hogy buzi-e a gyerek, ha csak pasikat vinne magával (példának okáért Keith Richards-ot). Végül abban maradnak, hogyha nem találnak jobbat Cary-nél, akkor ő lesz. Közben kínossá válik a helyzet, mikor a bíró és Lemond Bishop, a drogdíler éppen egyszerre érkezik az irodába, de igazából fel se tűnnek egymásnak. Diane, Alicia és Kalinda leülnek a bíróval átbeszélni az ügyet. A bíró hozzáállása meg stílusa meglehetősen „bírós", Diane le is teremti, hogy legyen kedves felhagyni az irányítással, és tessen szíves ügyfélként viselkedni. Közben Lemond Bishop kívánja látni Aliciát és Kalindát, de nem csak látni, hanem privátban csevegni is velük.

Bishopnak az a problémája, hogy egy bizonyos FBI ügynök (Lana, nyilván) megkereste, és Kalinda adóügyeivel kapcsolatban kérdezgette, ő meg nem az az ember, aki szívesen veszi az FBI kérdéseit. Mindenesetre a lányok megígérik, hogy elintézik az ügyet, és nem lesz itt semmi probléma. A bíró tárgyalása is elkezdődik, mivel a városban minden bírót ismer, messzebbről jön egy fickó, akit akár vidékinek is nevezhetnénk, mindenesetre nem a szokásos figura, mindenki hívja csak Murph-nek. Diane közben meghallgatja Kelly-t is, a drogos ügyvédnőt múlt hétről, hátha jobb lesz, mint Cary. Ugyanmár. Ezt senki nem gondolhatja komolyan. És nem a kokainfüggőség miatt, hanem Cary miatt. Csak ugye Will nem annyira rajong Cary-ért, mivel nem kis köze volt az ő felfüggesztéséhez, ezért keresnek tovább. Howard-nak mindenesetre bejön a lány, jól válaszolt a lakatlan szigetes kérdésre (Brad Pitt...). Will meg éppen ágyban van a lánnyal, amikor megtudja, hogy talán kollégák lesznek. A távozás mezejére is lép gyorsan.

2.JPG

A vidéki bírónak bár sajátos a stílusa, de elég jó arc. Elsőként a bíró (a megvádolt bíró) lányát hallgatják meg arról, hogy az apja milyen elfoglalt egy ügyész volt 20 éve, meg hogy neki viszonya volt az egyik esküdttel ennél az ügynél. Ja, de egyébként az apja nem is tudott arról, hogy randizott az esküdttel, szóval nem is számít. Kalinda úgy dönt, hogy meglátogatja Lana nevű, FBI ügynök foglalkozású barátnőjét, kicsit megszeretgeti, majd elpanaszolja, hogy Bishop meg fogja ölni, ha Lana nem hagyja abba, amit csinál, szóval lécci hagyja abba. De nem lehet, neki ez a munkája, úgyhogy Kalinda jól ott is hagyja. Eli elszólta magát Peternek, hogy látta Caryt állásinterjún az irodában, szóval most Peter szembesíti Caryt a lebukás tényével. Cary nem is tagadja, meg Peter is megérti a dolgot, békében válnak el. Mondjuk azért megjegyezném, hogy nem biztos még Cary helye a Lockhart & Gardner-nél.

3.JPG

A bíró tárgyalásán előkerül a régi ügy egyik tanúja, aki akkor egy szívességért cserébe tanúsította a mégse-gyilkos bűnösségét. Mellesleg a faszi most is jól jár azzal, hogy tanúskodik, szóval ennyit a szavahihetőségéről. Will elmondja Diane-nek, hogy neki amúgy viszonya van a drogos ügyvédnővel, Diane meg kiakad, hogy szinte nincs nő a szakmában, aki még ne lett volna meg Willnek. Mondjuk van benne valami. Közben Eli Howard fülébe suttog, hogy mennyire kihasználják őt, kíváncsi vagyok Eli mire akarja használni őt. Mert nyilván. Ó, már ki is derül: Eli azt akarja, hogy ő meg Julius meg Howard együtt szavazzák ki Willt a helyéről. A tárgyaláson előkerül egy esküdt a 20 évvel ezelőtti tárgyalásról, aki elmondja, hogy „véletlenül" eljutott hozzá olyan bizonyíték, amit kizártak a tárgyalásról, és amiatt szavazott a vádlott bűnösségére. De biztos benne, hogy nem véletlenül kerültek hozzá a fotók, hanem a bíró hagyta ott őket.

4.JPG

Ez mondjuk kellemetlen, Diane azt javasolja, keverjenek bele egy másik ügyészt is, biztos ő hagyta ott, a nő meg rosszul látta. A bírónak nem tetszik ez, egy ártatlan embert belerángatni, de hát így megy ez. Meg is hallgatják a pasit, igen, hasonlítottak egymásra, igen, hozzáfért a fotókhoz, lehetett ő. Ez a második ügyész azt állítja, végig a bíróval volt a meghallgatások alatt, így hát a bírónak teszik fel a kínos kérdést: tényleg vele volt végig? Ha igen, nem hagyhatta szanaszét a bizonyítékot. A bíró pedig ragaszkodik az igazsághoz: végig együtt voltak. Alicia előáll egy magyarázattal Lana-nak Kalinda fizetési csekkjeit illetően, amiből Lana egy szót nem hisz el, szóval lesz még ennek folytatása. Közben Howard Eli idegeire megy, szóval ebből sem lesz semmi. Kalinda kap egy tippet a régi ügyről: fontos bizonyítékokat kerít elő, amik az elítélt ártatlanságát bizonyíthatták volt, és amikre nem emlékszik a bíró. Mármint arra nem, hogy látta-e őket, vagy sem.

5.JPG

Kelly beugrik Will-hez, hogy elújságolja, nem fogadja el az állást, mert kapott jobb ajánlatot, szóval most már nyugodtan együtt lehet lenni, éljen. Így aztán Cary is megkapja a szerződését, a fizetést nagylelkűnek ítéli, és nagyon boldog. Én is. Will is békejobbot nyújt, nincs harag, de azért első feladatként kiadja Cary-nek Howardot, és az ő összes őrült ötletét. A bíróságon megint az a bizonyos másik ügyész, akinek a feladata lett volna átnézni, és megtalálni azt a bizonyítékot, ami már akkor bizonyíthatta volna a vádlott ártatlanságát, de mégsem kerültek elő. És ezzel le is záródik az ügy, a bíró nem látta azokat a bizonyítékokat, és nem neki kellett átnéznie őket. Zárásképpen kollektív sörözéssel ünneplik Cary visszatérését, és az ügy megnyerését, és még Alicia is barátkozós lesz Kalindával.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2012.07.24. 13:13:24

Hú, máris vége az évadnak? Nagyon köszönöm a hogyvoltot, némileg említette az elvonási tüneteimet. Végig nagyon izgalmas volt, és mivel láttam az első két évadot, jól el lehetett képzelni a szereplőket az adott szituációban. Én is örülök, hogy Cary visszatér. Kaptak egy pár Emmy jelölést, remélem, egy-két díj is beesik.

fuszulykavirág 2012.07.24. 13:15:46

@fofofo: azért még jövő hétre jut egy rész! :)
és igen, egy-két emmyt mindenképpen megérdemel a sorozat

fofofo 2012.07.24. 21:43:54

igen, most olvastam ujra, ez jo hir. majd igyekszem nethez jutni a nyaralas alatt.
süti beállítások módosítása