Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fald fel Amerikát! 1x04 - Amarillo

2012. július 23. 14:00 - Chat Géza

A múltkor hibáztam. Mert jó húsban lévő Adam Richman barátunk ez alkalommal van másodszor Texas államban. Na de nem is ez a lényeg, szóljon inkább arról a fáma, hogy mi lesz az étlapon, mivel kajálhatjuk le frissen mosott fehér pólónk. Lesz egy kis hambi, meg egy kis ez meg az, de a nagy kérdés, hogy a soron következő evőversenyen is elvérez majd nagypofájú barátunk?

1.jpg

Az első megálló egy egyszerű hamburgeres. Na de annyira azért nem primó, hogy a vidéki buszpályaudvar non-stop büféjénél csak egy fokkal ehetőbb hamburgert adjanak, ennél azért komolyabb a dolog. Mindenki imádja, harapja eszi a Coyote Bluff hamburgereit, de mind közül a legjobb, ami igazán ínyenc és hibátlan falat az nem más, mint a Pokoli Hamburger. Nyami. 20 dkg csakis marhából készült színhús, grillezett jalapeno paprika, habanero szósz, Cayenne bors és sajt. Mmmm. egy kisebb nyál-niagara indult meg a számban. A Pokoli Hamburger nem úgy csípős, hogy lemarja az arcod a fájdalomtól, hanem pont kellemesen pikánsan kényezteti a csípős ízektől elszokott ízlelőbimbókat egy lenge pofonnal. Finom és kész. De akkor most beszéljünk a ház másik specialitásáról, ami olyan egyszerű, mint egy vonatfütty. Tessék csak szervírozni azt a chilis, sajtos sült krumplit. A név mindent elárul, hogy mik az összetevők, hogyan kell elkészíteni. Végy egy kiló krumplit, mosd meg jó alaposan… reszelj fél kiló rá sajtot, szórd meg némi friss chili paprikával, taszajtsd be a sütőbe, hogy ráolvadjon a sajt, és voila már kész is a csoda. És akkor nincs is más hátra, minthogy Adam leüljön a 66-os út görkori versenyről jött mosónő karú lányokhoz, hogy kulturáltan falatozzanak.

Lépjünk is tovább a Marhakarám étterembe (Stockyard Cafe), ahol a hely specialitása a rántott csirke steak. Na ugye, hogy ez meg mi a faszom. Átverés szagot érzek. Mi az, hogy egy marhakarán étterem nevű helyen csirkét adnak? Hát már semmi se szent? Szerencsére nem kell a szívgyógyszeremért rohanni, mert a hirtelen megkérdezett helyi arc megnyugtat, hogy ez is bizony színhúsból van. Köszönöm Uram. Az étel dettó úgy néz ki, mint egy szarabbul sikerült vasárnapi kabátos húsi (értsd: rántott hús szelet) ezért gondolták, elnevezik csirke steaknek, hogy a vevők tudjanak min derülni. „Azt mondják, hogy csirke, pedig nem is. HA-HA-HA” Akkor lessük meg hátul a húsüzemet, ahol a kedves papa porhanyóssá varázsolja a színhúst. Adam dob egy seggest, hogy még él a tulaj faterja, de nem is ez a lényeg, jóval inkább az, hogy hogyan készül az a hús, apukám. A leszelt húst négyszer keresztül hajítják egy gépen, ami nem darálja le, csak összenyomja és a hengereken lévő kisebb szögeknek hála… Nem bonyolítom, egész egyszerűen egy hengeres gép kiklopfolja a húst. Na, ez a nagy találmány. Eztán lehet fűszerezni (só, bors) majd mehet a 15 tojásból és 4 liter íróból* álló szószba, finomlisztben megforgatjuk, és már mehet is a sparheltra. Ha elkészült,  egy kis krumpli püré  mellé meg mártás, és kész is a rántott csirke steak.

A verseny helyszíne a Big Texan Steak Ranch, ahol nem kis falatot kell Adamnek legyűrnie, hisz egy 2 kg-os steaket, valamint két versenytársát kell maga mögé utasítani úgy, hogy minderre 60 perc áll rendelkezésére.  Akkor hajrá! Ötven éve volt, hogy bejött egy fickó, és az akkori  1 klós steakre még rányomott plusz egyet, meg egy rákkoktélt, egy egész krumplit, meg egy kis salátát is iktatott a belébe, hogy legyen mit felbüfögni, és akkor a tulajdonosok kemény elhatározás alapján arra jutottak, hogy ez lesz az igazi verseny, amit azóta 48.000 emberből 8.000-nek sikerült véghezvinnie. Íme az 1. osztályú hátszín, amit hetekig érleltek, hogy igazán fasza és porhanyós legyen. Annyira jól sikerült ez a metódus, hogy  még a zsírnak is más íze lett. Leülnek a vályúhoz, hozzák az ételt, meg a szerződést, hogy csakis saját felelősségükre és így tovább. Persze, hogy igen, csak had nyeljem már azt a húst, de azonnal. Óra indul. Adam taktikus, először a hús, aztán a rák meg a sali, majd a végén jöhet a keményítő krumpli. Adam pillanatok alatt benyomja a flamót, míg a mellette ülő csaj csak épphogy kanyarintott egy szeletet. A másik srác még próbálja tartani magát, de tök esélytelen. Adam 29 perc és 2 másodperc alatt legyűrt mindent, amit elé raktak. Adamnek nem volt kihívás ez a kis verseny, de igazából ő volt a szemét, amiért nem mondta el a tulajnak, hogy reggelente szokott a szeme sarkából kidörgölni ennyi ételt, nemhogy megenni. Legalább sikerült javítani és x-re kihozni a Man v. Food tabellát. Ember kontra étel, 2:2.

*író: a vajköpülés során visszamaradó folyadék

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2012.07.23. 21:38:05

Köszi! Ismét megéheztem :-)
süti beállítások módosítása