Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kutyákok 1x11 - Sins of the Past

2012. július 22. 14:00 - Gabba

Hosszabb idő után újra kapunk egy jó epizódot, úgy látszik, a sorozat végefelé sikerült összekapniuk magukat az íróknak, lássuk is, miféle múltbeli bűnökre utal a cím. Két szálon fut a cselekmény, az egyik napjainkban, a másik  három évvel ezelőtt, amikor Hank még Mark Gustafson nyomozó partnereként vadászott a bűnözőkre. A jelenben indítunk, Hank segít összecuccolni Brittnek, aki a múlt héten emlékezetes jelenetben szakított Katie-vel. Hank próbál barátja lelkére beszélni, bocsásson meg a menyasszonyának és ne költözzön el, de Britt hajthatatlan. Váratlanul hazaérkezik Katie, szomorú-könnyes jelenetben visszaadja a gyűrűt Brittnek, és látszik rajta, mennyire bántja, amit tett, és fogalma sincs arról, mit tehetne azért, hogy helyrehozza a kizökkent időt. (Laura Allen igazán nagyszerűt alakít ebben a jelenetben.) Britt is kissé tétova, de aztán győz benne a macho fíling, dobozokkal felpakolva elvonul és magával viszi Winstont is, a pilot óta velük lakó bulldogot. Hank lehangoltan lépeget barátja után, Katie az ajtóban zokog.

Sins01.JPG

Hank házában lepakolnak, Hank felajánlja húga megürült helyét a padláson, de Britt inkább a vendégszobát választja. Megérkezik a múltkori részben megismert oknyomozó újságíró, Laura Ross, aki először megcsodálja a nappali falára felszögelt Ocean Beach térképet, amit Hank készített, bejelölve rajta a simlis Zeitlin közelmúltban történt ingatlanfelvásárlásait. Az eredeti a Guggenheim Múzeumban van, poénkodik Hank, de Laura következő kijelentésétől enyhén szólva leesik az álla. A nő ugyanis most nem a Zeitlin-ügy, hanem egy bizonyos Bill Whitman miatt jött, akiről megtudjuk, komoly szerepe volt abban, hogy Hank kénytelen lett otthagyni nyomozói karrierjét. És még a házasságom is ráment, de az ügyet nem sikerült megoldani, teszi hozzá szomorú mosollyal, mire Laura kijelenti: Én most megoldottam. Ezt hallva Hank pislogni is elfelejt.

Sins02.JPG

Flashback, 3 évvel ezelőtt, Mark Gustafson és Hank Dolworth nyomozók éppen valami drogárust hoznak be kihallgatásra, amikor a rendőrkapitány közli velük, hogy elfogtak egy gyanúsítottat, aki eddig hét nőt erőszakolt meg, de a legutóbbi akciója nem sikerült, mert a zsaruk időben odaértek. A fazon egy BMW-t próbált meglovasítani, amikor elkapták, az autó tulaja most tesz tanúvallomást a szomszéd szobában. A kocsi tulajdonosát William Whitmannak hívják, kőgazdag családból származik, amikor egyetemre járt, az ő szülei építtették fel az egyetemi csapat stadionját. Hank vállalja a gyanúsított kihallgatását, fiatal vékonycsontú csávó az illető, nem igazán az a nőket erőszakoló típus, a neve Britt Pollack… Heves ordítozásokkal tűzdelt beszélgetésükből aztán kiderül, hogy valszeg tényleg nem Pollack a keresett erőszaktevő. Ezt hamarosan megerősíti egy rendőrségi hangfelvétel is, amin Britt hívja a 911-et, mert az egyik lakásból női sikoltozást hallott. Hank javasolja, hogy engedjék el Brittet, Gustafson azonban nem igazán van meggyőződve ennek helyességéről.

Sins03.JPG

Az irodában Hank és Mark beszélget Whitmanról, Mark szerint a fazonnak majd’ 10 évvel ezelőtt volt valami egyetemi ügye: bulit tartottak a fiatalok, ami aztán kissé eldurvult, a zsarukat is kihívták, de az érintett lányok nem sokkal később visszavonták a feljelentést. Hank szerint ez nyilván annak köszönhető, hogy Whitman szülei gazdag fehér amerikaiak, lehet, hogy a feljelentés elkerülése érdekében épült fel az a bizonyos stadion is. Nyomatékképpen a fiókjában tartott laposüvegből emberes adagot tölt a kávéjába, Mark enyhe nehezteléssel odaszól neki: Az tuti nem tejszín. Nem hát, édesítőszer, válaszolja Hank.

Sins04.JPG

Szakállas barátunkat másnap reggel látjuk viszont, kissé nehezen ébred a kanapén, pedig Gretchen keltegeti, pezsgőtablettával adva meg neki a szükséges plusssszt. A csinos feleséget egyre jobban zavarja, hogy férje iszik, barátokkal megbeszélt programokat is elfelejt a pia miatt. Indulna munkába, de előtte Hank még csipás szemmel rákérdez, ismerte-e egyetem alatt Bill Whitmant. Gretchen azonnal lefagy, hoppá, telitalálat? Emelt hangon vitatkozni kezdenek, ebből kiderül, hogy anno tényleg volt valami Gretchen és Whitman között, amit a csaj azóta is próbál elfelejteni, de ennél többet nem tudunk meg, mert Gretchen elviharzik.

Sins05.JPG

A szeretett nőtől hallottak alaposan felhúzzák Hanket, lesben áll Whitmanra várva, és a kitartó várakozást végül siker koronázza: Whitman törött féklámpaburával közlekedik, Hank gyorsan lekapcsolja és viszi be az őrsre. Bezárkózik vele az egyik kihallgatószobába, és bár Whitman többször kéri, hogy hívja oda az ügyvédjét, Hank úgy tesz, mint aki ezt meg sem hallja. Emelt hangon sorolni kezdi a korábban már Markkal is közölt elképzelését Whitman egyetemi ügyeiről, az persze mindent tagad. Majd a fazon orra alá dugja Gretchen fényképét is, mire Whitman flegmán közli, hogy ha tényleg ilyen jól nézett ki a nő, akkor biztos megdugta az egyetemi évek alatt. Ez komoly hiba volt, Hank dühében ráborítja az asztalt, de még mielőtt tovább durvulhatna a helyzet, beront Mark és elrángatja barátját. De Gretchen is megvolt neki!, őrjöng Hank. Haver, túl sokat ittál, inkább menj haza, nehogy a kapitány meglásson ilyen állapotban, majd én folytatom  a kihallgatást, ad jó tanácsot Mark, amit Hank kényszeredetten megfogad.

Sins06.JPG

Rövid időre visszaváltunk a jelenbe, ahol Britt a bedobozolt cuccok között valami fényképet talál Katie-ről, amin egy ismeretlen fószerrel látható, ha jól látom, Gavin az, Katie egyetemi csoporttársa. Megszállottan pörögni kezd: Biztos vele feküdt le Katie, csak tudnám, hogy találhatnám meg!, dühöng Hanknek, meg-meghúzva közben a keze ügyében heverő whiskysüveget. És mit csinálsz, ha találkozol vele?, próbálja nyugtatni Hank, de kevés sikerrel. Nekem most el kell mennem, te nyugodtan idd le magad, az hátha segít, de ne menj sehová!, mondja Brittnek, majd elhúz. A tanácsot Britt csak részben fogadja meg: leissza magát, de nem marad otthon, hanem elmegy Katie lakására, a lány gépén belép Katie Facebook oldalára és az ott feltöltött képek között próbál az ismeretlen csávó nyomára bukkanni. Sikerrel is jár, majd az egyetemi parkolóban meglepi és jól összeveri a szerencsétlent.

Sins07.JPG

Vissza a múltba, a legutóbbi erőszak sértettjével próbálják felismertetni a támadót, szegény nő nincs könnyű helyzetben, mert a támadó arcán símaszk volt, ezért a rendőrök abban bíznak, hátha hang alapján sikerül felismernie az erőszaktevőt. Whitman mellé még három gyanúsítottat állítanak, ez kicsit kevés, ezért Mark megkéri Reynoldsot, álljon oda ő is. Hank is jelentkezne, de Mark leinti: Még csak az kéne, hogy újra egy szobába kerülj Whitmannal. A férfiak sorra felolvassák a „térdelj le, de ha sikítasz, megöllek” szöveget, de a nőnek egyikük hangja sem igazán ismerős, vagy talán mégis? Kéri, hogy a kettes számú újra mondja el a szöveget, ez meg is történik, viszont az a bibi a dologban, hogy a kettes számú az Reynolds, nem pedig Whitman. A nyomozók tanácstalanul néznek egymásra, aztán megköszönik a nőnek a segítséget és szélnek eresztik a társaságot.

Sins08.JPG

Másnap Hank ismét piásan érkezik dolgozni, Mark bevonul vele a kihallgatószobába és jól leordítja a haját. Megtudjuk, hogy előző este valaki leszorította Whitman kocsiját az útról, a csávó alaposan megsérült, Mark természetesen Hanket gyanúsítja. Szakállas barátunk ezt kikéri magának, majd fokozatosan erősödő ordítással újra kifejti azt a meggyőződését, hogy Whitman a bűnös. Felpattan és mérgesen verni kezdi az elválasztó tükrös üveget, ami mögött a kapitány figyeli a jelenetet Whitman és az ügyvédnő társaságában. Nyugodjon meg, uram, a jövő héttől már nem fog itt dolgozni ez a nyomozó, jelenti ki a góré Whitmannek.

Sins09.JPG

Back to the future, azaz újra a jelenben, Hank és Laura megérkezik a rendőrségre, ahová Gustafson nyomozó újra előállíttatta Whitmant, mert új bizonyíték került elő a három évvel azelőtti ügyben. Hank és Laura Reynolds nyomozó kíséretében a kihallgatószoba melletti megfigyelőből nézik, amint Gustafson diadalmas arccal mutogatja a bizonyítékot, egy szakadt női bugyit, amit másnap el fognak küldeni laborba. Új áldozat tett vallomást, és bár az eset egy másik városban történt évekkel azelőtt, hogy Whitman San Diegóba került volna, de ott is sorozatban követtek el nemi erőszakot. Biztos vagyok benne, hogy a maga testnedvei is rajta lesznek a fehérneműn, zárja Gustafson a beszélgetést. Whitman és az ügyvédnő elmegy, Mark Reynolds-zal visszaküldeti a cuccot a bizonyítékraktárba, majd megkérdezi Hanket: Szerinted bekapta a csalit?

Sins10.JPG

Reynolds visszaérkezik az irodába, Hank és Mark beszélgetni kezdenek vele a sorozatos nemi erőszakról, majd egy csendes, de hatásos mondattal kijelentik: Tudjuk, hogy te tetted. Mivan?, nézünk ki a fejünkből, de már érkezik is a magyarázat. Reynolds korábban abban a városban dolgozott, ahol a másik erőszaksorozat történt, itt San Diegóban is mindig ő ért elsőnek a helyszínre a sértettekhez. Három éve az egyik áldozat a szembesítés során majdnem felismerte a hangja alapján, erre Reynolds bepánikolt, aznap este leszorította Whitmant az útról és amíg az eszméletlenül hevert, elhelyezte a csomagtartójában a símaszkot, kötelet, szigetelőszalagot. Ez persze még nem igazi bizonyíték, de ott van a bizonyítékraktár biztonsági kamerája által pár perccel korábban készített felvétel, amin Reynolds éppen megsemmisíti a zacskóba zárt bugyit. Vezessétek el, int Gustafson az iroda előtt időközben felsorakozott rendőröknek.

Sins11.JPG

Mielőtt Hank is elvonulna, rendőrjárőr érkezik az alaposan beivott Britt-tel, akit súlyos testi sértés miatt hoztak be. Hank utánamegy a cellába, ahol pár szóval tisztázza, hogy Britt nem a megfelelő csávót verte össze, azt viszont nem árulja el, kivel csalta meg Katie. Britt ezen persze újból felhúzza magát: Te tudtad, és nem mondtad el nekem!, ordítja. Igen, mert féltettelek, hogy esetleg mit fogsz csinálni, ha megtudod, és most nézd meg, hova jutottál!, ordít vissza Hank.

Az utolsó jelenetben aztán újra flashbacket látunk, az autótolvaj gyanúsított Brittet Hank kiengedi a sittről, és azzal búcsúzik tőle, hogy ideje lenne új foglalkozás után néznie.

Sins12.JPG

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása