Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x02 – Heroes & Villains – Hősök és gaztevők

2012. július 19. 16:00 - Zenóbia

Fiatal fekete lány, piros ruhában menekül egy fickó elől, aki úgy tűnik nem elégedett meg a kézfogással. Utoléri, leteperi, menne még ennél tovább is, de a lány sikoltozására feltűnik a helyi Megmentő, aki a kardjával felszeleteli az erőszaktevőt. Nem írtam félre, nem szívtam füvet, ez tényleg egy nindzsa. Csak úgy repkednek a testrészek szana meg széjjel. Castle is vagdos, de ő csak egy bárddal szeli a paradicsomot az omletthez, semmi véres. Alexis és Ashley a klasszikus játékot játsszák a telefonban, te tedd le, neeeem te, neeeem te, tegyük le háromra. Emlékeztek az ominózus jelenetre a Jó barátokból, amikor Rachel nem bírja tovább hallgatni a gügyögést és kinyomja Ross helyett a telefont? Castle a hagyma és a hír keverékétől, hogy Alexis tényleg lelép januárban a Stanfordra, könnyezni kezd, de szerencsére épp hívja Beckett egy hulla hírével, majd az felvidítja. A sikátor előtt ahol a gyilkosság történt, már van vagy ezer darab riporter, de hát nem is minden nap gyilkolász egy nindzsa a városban. Először lenyeste emberünknek a kézfejét, majd vett egy nagy lendületet és egyszerűen kettészelte a fickót. A kard hegye beleakadt a hullába, így van egy darabkánk a gyilkos fegyverből, éljen. Tyler Farisért nem nagy kár, most szabadult a börtönből nemi erőszakért, és épp egy újabbat készült elkövetni mikor felszeletelték kolbásznak.

4x02_castle1.jpg

Marie, a félig megerőszakolt lány azt kamuzza, hogy nem látott semmit Conanból, de még én is látom, hogy hazudik. Ki hibáztatná, hát védi a lovagot, aki megmentette. Tylert az anyja jön azonosítani, ennél rezignáltabb nőt még az életben nem láttam. Tudta, hogy a fia a tálcán végzi úgyis, nem is érti, hogy húzta idáig. Hála a jó égnek, végre valakinek vannak ellenségei, Tylernek annyi, hogy egy jegyzettömb kevés lesz hozzá. Lopás, testi sértés, zsarolás, nemi erőszak, tudott élni a fickó. Mondjuk halni is. A fiúk lapozgatják az anyagait, van mit. Amit megtudunk így hirtelen, hogy hat hónapja rendszeresen hívott egy eldobható mobilt, illetve hogy három napja vitába keveredett egy Tony Valtini nevű pasival, akire Ryan még emlékszik a kábszeres időkből. Tony maffiatag, nem mellesleg hentes családból származik, hmm. Faris Tony cégénél dolgozott míg ki nem rúgta. Persze nem ő ölte meg, de tudja ki tette. Naná. Három hete mikor ment haza a raktárból, előugrott egy kardos faszi és megfenyegette, hogy ha nem húz el a városból, akkor megöli. Nyomatékosította is a fenyegetést, belekarcolt egy M betűt Tony seggébe Zorro után szabadon, amit az meg is mutat lelkese. Beckett már most a fejét fogja, mi lesz itt még később, kezdek félni.

Joggal, mert a kamerák a raktárnál felvették a fickót, aki természetesen piros dresszben nyomja, a fején szarvas sisakkal vagy mivel. Castle sugárzik, szuperhős gyilkosunk van! Én meg asszem az ilyen részeknél szoktam agyérgörcsöt kapni, sebaj. Castle-nak máris van elmélete, ahogy azt már megszokhattuk. Rá kell jönni, hogy milyen elvek szerint oszt igazságot a kardjával és meg is lesz, hogy kit rejt a maszk. Ollé. Szemléltetésképpen mutat egy videót Beckettnek egy roppant csinos piros ruhás fickóról, aki viszont nyilvánvalóan elmebeteg, ahogy agyonvereti magát egy öregasszonnyal, a kretén. Castle persze hisz benne, hogy Zorro tényleg a közjóért küzd, és szuperhősök tényleg léteznek és a végén majd megmentik a világot a mutáns vírustól is. Az meg, hogy közben kettészel egy-két embert, hát most na, előfordul. A sikátorban a gyilkosságot nézegetők tömegében feltűnt egy fickó a fotókon, aki amikor észrevette, hogy fényképeznek is, gyorsan lelépett, de még nem időben. Hát, így elsőre pont elég szerencsétlennek tűnik ahhoz, hogy esténként azt játssza, hogy ő a szupernindzsa. Ryan is beáll a sorba Castle mögé, mert hallotta a kábszeresektől, hogy Zorro mostanság a drogdílerek tartalékait teszi tönkre két szeletelés között, ami ugye megint csak jó cselekedetnek minősül.

4x02_castle2.jpg

Castle felpakol nekik a tábla túloldalára a ritka képregény gyűjteményéből egy párat, hogy lássák, miből rakta össze Zorro a kosztümjét. Egy kis Pókember, a piros miatt. Egy csipetnyi szarvas sisak a Fenegyerektől. Van még némi Deadpool beütés a kard és a hüvely okán, illetve egy kávéskanálnyi Fekete Párduc a magas gallér miatt. Mind a négyet egy apafigura, vagy egy szerettük halála vezérli, ergo Zorronak is hasonló oka kell hogy legyen, mindemellett pedig a való életben visszahúzódó és szerény. A Vaslady-t nagyon feldobja Castle elmélete sejthetitek, bár annyit azért el kell ismerni, hogy Zorro valószínűleg tényleg sűrűn jár a képregény bolt környékén, ahol Beckett is megvette az elsőt 14 évesen. Ha képregényhős lenne, Electra lenne a könyörtelen bérgyilkosnő, Castle meg a Sötét Lovag. Nem vagyok ebben annyira otthon, 17 éves koromig Garfield rajongó voltam, aztán áttérem Dilidodóra, itt megrekedtem ezen a téren, még gyerekkoromból rémlik esetleg a Bobo vagy mi. Leugorjak egy hegyről, vagy várjam meg, míg lelöktök? A boltban egyből a nyakukba ugrik Mike Hoover, nagy-nagy rajongója mindkettőjüknek, szeretné hazavinni őket és feltűzni gombostűvel a falra.

4x02_castle3.jpg

Beckett azt kamuzza, hogy nem fogja elolvasni a Derrick Storm képregényt, Mike meg teljesen ártatlanul kérdezi meg, hogy akkor vajon miért van rajta az előrendelési listán? Fénykép alapján felismeri Zorrót, a fickót akit lekaptak a helyszínen viszont nem, és már mutatja is a monitoron a Magányos Bosszúálló pengéje című képregényt, ezért tehát a seggbe hímzett M betű. A képregény csak neten jelenik meg, ezért nem ismerte eddig Castle. Kár volt a kosztümöt túlbonyolítani, mert egy az egyben innen vette Zorro, és a képről Castle-nak beugrik, hogy a kézfején levő gombokból látott a gyilkosság helyszínén egyet a földön, csak akkor még nem tudta, hogy mi az. Esposito telefonálgatását siker koronázza, az egyik boltban épp két órája adtak el egy szamuráj kardot a lefotózott fickónak. A kosztümről leesett gomb vagy mifene ott van még a földön persze, van is rajta egy részleges ujjlenyomat, de mielőtt még túlzottan megörülnénk, megjelenik Zorro, a kardjával kiüti Beckett kezéből az akármicsodát, majd a falon keresztül-kasul ugrándozva felpattan a motorjára és meglép. Castle sosem volt még ilyen boldog. Beckett épp körözést adna ki, mikor telefonál Esposito, hogy megvan kicsoda ZorroConanMagányosBosszúállóHelloKitty!

4x02_castle4.jpg

A szamurájkard boltban ugyanis csekkel fizetett, ugyan már, ennyire senki nem lehet hülye, meg Esposito sem, hogy azt hiszi, akkor tényleg Chad Hockney a gyilkos. Még akkor sem, ha a fotója megegyezik azzal a fickóéval, akit a helyszínen kaptak le. A lakására betörve Chad épp jelmezben ugrabugrál meg kardozik, a Vaslady is kissé mintha szkeptikus lenne, ahogy elnézi az üveg mögül a még mindig ugrabugráló Chadet. Na engedjük haza gyorsan, aztán nézzük a következőt. Áh, kár lett volna gyorsan hazaengedni, akkor lemaradtunk volna arról, hogy ő volt az is akit a videón agyonvert a nagyi. Chad egy szerencsétlen kretén, aki miután beégett a videóval úgy döntött, hogy ő lesz a Magányos Bosszúálló tanácsosa, aki ugyan elhajtotta a picsába, de ő nem az a típus, akit elsőre meg lehet törni. Vagy ötvenedjére. A Magányos Bosszúálló a végzetem, mondja Chad. Elénekelhetné neki ezt a számot. Alexis tőle szokatlan módon dacosan felszólítja Castle-t, hogy lesz szíves örülni neki, hogy januárban elhúz az egyetemre, mert ő ezt akarja és kész. Nosza. A következő mondatával meg már megyünk is lefelé a lejtőn, mert kizárólag olyan tárgyakat vesz fel, mint Ashley, viszont méregzsákká változik, mikor Castle rávilágít, hogy tán a saját életét kéne élnie, nem másét. Pedig végig kéne ezt gondolni, mert a közgazdaságtannál hánynivalóbb szakot nem nagyon lehet elképzelni, rémálmaimban ne jöjjön elő.

4x02_castle5.jpg

A szokásos jön, a vita és a képregénynézegetés együttes hatására Castle-nak beugrik az isteni szikra, rohan is egyből Kate-hez. Aki épp jógázik, ki is van simulva az arca, jógázzatok ti is. Én is jógáznék, ha nem lennék annyira merev izomzattal megáldva, mint egy rozsdás vasdarab. Castle letöltötte az összes M.B. részt és rájött, hogy a képregények mindig az esetek után jelennek meg, ergo aki írja őket, az a gyilkos. A Sean Elt viszont álnév, így nem vagyunk sokkal előrébb. Közben két újabb történet is született, lekapcsolt egy drogdílert, és felgyújtott egy lopott tévékkel teli teherautót, mert a tévé megöli az agyat, ezt mindenki tudja. Nekem is azért nincs. Meg emiatt a rész miatt. Mivel amúgy M.B.-nek nem szokása ölni, ezért Tyler csak személyes ügy lehetett. Tyler rezignált anyja el is meséli, hogy a fia olvasta a képregényt, a pornófüzetek után közvetlenül. A halála előtt pár nappal pedig egy öltönyös fickóval dumált a ház előtt, aki a személyleírás alapján Paul Whittaker, bűnügyi tudósító főállásban. Mellékben meg a város megmentője? Lehet, mivel az az eldobható mobil, amit Tyler hívogatott, az övé volt. Valószínűleg Tyler adott neki tippeket a környékbeli bűncselekményekről, de mikor Paul helyett mindig M.B. jelent meg, így összerakta a rejtvényt és megfenyegette Zorrót, hogy lebuktatja. Na míg kiderül, hogy ez hülyeség-e, addig is elkapják Pault, aki épp a képregényboltban próbál túladni igen gyorsan egy valag ritka füzeten.

4x02_castle6.jpg

Ajjaj, valami nem stimmel itt, Paul szépen bevall mindent, ő írta a képregényt, ő Zorro és ő a gyilkos is, csak a börtönben meg ne tudják, hogy harisnyában rohangászott. Persze nem ő a gyilkos, mert gőze sincs róla, hogy Tyler kezét nem a halála után vágták le, hanem még előtte. Az író védi a főhősét. Esposito rájön, hogy amikor Pault még régebben kirabolták, akkor nem ő volt az, aki ellátta a rabló baját, hanem Zorró, csak ezt nem mesélte el a rendőröknek. Így ismerkedtek meg Zorróval, és ez után az eset után kezdte el Paul írni a képregényt. Az elhagyott bérházban, ahol a rablás történt és ahol Chad is látta M.B.-t, egyetlen lakásban van csak áram. Az áramon kívül van még benne szamurájkard gyűjtemény, meg hamarosan lesz egy fickó is, aki épp feléjük tart a tűzlétrán. Hohó a fickó nem is fickó, a maszk alatt Hastings rendőrnő leledzik. Tutira ez sem a gyilkos, inni kéne valamit. Az apjának tisztítója volt, míg le nem lőtte egy drogos a bevételért. Ezek után jelentkezett az Akadémiára és döntött úgy, hogy majd ő megmutatja a világnak. Meg akarja magyarázni Beckettnek, hogy ők egyformák, hát ez nem fog menni. Ritka irritálóan hülye ez a nő. Szóval persze nem ő a gyilkos, de ő szerezte meg tőlük a gombot, hogy a végére járjon, hogy ki gyilkol az ő nevében.

4x02_castle8.jpg

A laboros haverja nem tudta beazonosítani a részleges ujjlenyomatot, ő viszont rájött, hogy Tyler mindig hajnali 1-2 között távozott a kocsmából, mindig a hátsó ajtón a sikátor felé, és mindig egy csajjal. Ezt a szokását nyilván a gyilkos is ismerte. A hármas számú M.B. tehát tapasztalt kardforgató, és olyan valaki, aki el akarta tünetni az utcákról az egyes számú M.B.-t, ezért aztán felhívta rá a zsaruk figyelmét. A hentes? Tony tagad, ő bezzeg nem ismeri be egyből, mint a rendes gyerek Paul, aki a szerelméért még seggbe dugni is hagyta volna magát a börtönben. Tony nyilván utálta M.B.-t, hogy folyton keresztbe tett az ügyleteinek, de valakinek köpnie kellett belülről Zorrónak. A valaki Tyler volt, ezért aztán Tony két legyet ütött egy csapásra. Szó szerint. Tony először röhög, mert nincs bizonyítékuk, aztán már nem, mert elárulják neki, hogy de van. A gombon rajta van az unokatestvére ujjlenyomata, aki szabó, és bevallotta, hogy ő készítette a kosztümöt Tony-nak. Supergirl hazamehet, és megkapja Beckettől a napi jótanácsot, amit neki is illene alkalmazni a saját életére, ne ragadjon a múltba, hogy elvegye magától a jövőt. Castle párhuzamot von Paul és Supergirl, illetve Beckett és saját maga között, hiszen mindkét esetben az író és a múzsája üldözi a bűnt. A két párosból sajnos csak az egyik kezd el csókolózni a liftben. Már csak Alexis-szel kell kibékülni, végül mégsem veszi fel Ashley tárgyait, viszont összeköltöznek. Castle arc elképzelve ismét?

4x02_castle9.jpg

Címkék: castle
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.07.19. 23:17:52

Na, mégsem hagylak magadra, pedig én mindennek ellent tudok állni a kísértéseket kivéve. Az Elektra-Sötét lovag miatt most nem leszel egy vidám autodafé fő attrakciója, de legközelebb tesék készülni, a sanyarú gyermekkor nem mentség! Az Elektrás megjegyzés egyébként insider poén: Stana is pályázott a szerepre, amit végül Jennifer Garner kapott meg. Itt egy jó kis fanvideo a róla:
www.youtube.com/watch?v=Ko0nfAiC_z0
Viszont elmulasztottad az elején Castle Game of Throne-os poénját, amikor megérkezik helyszínre. (Ha a GoT-t sem ismered, akkor mégis csak autodafé lesz!)

Courtney (törölt) 2012.07.20. 15:17:50

Ez a rész jó volt bár így olvasva még jobb. Köszi a hv-t!

Zenóbia 2012.07.22. 20:20:13

@Neoprimitív: Köszi a videót, klassz! Kár, hogy nem ő kapta, pedig igazán jól állt volna neki. A Trónok harca megvan, épp most járok a harmadik kötet közepén, úgyhogy mégis megúszom a megkövezést talán. :)
Látod, kénytelen leszel mégis mindig írni valamit, bírom amikor kapunk ilyen plusz infókat a részekhez.:)

Zenóbia 2012.07.22. 20:33:59

@Courtney: Köszönöm :)és nincs mit :)

Courtney (törölt) 2012.07.23. 17:34:53

Én amikor ezt a részt néztem közben vaníliás karikát ettem pudingba mártva túrótortával. A család meg is jegyezte hogy: Basszus Cour most vágnak ketté valakit te meg eszel?!
úgyhogy én eközben is tudok nyugodtan enni akármit....

Neoprimitív 2012.07.24. 07:11:48

@Zenóbia: OK, ha lesz ilyen, akkor majd vissza-visszatérek intimpistáskodni :)

Zenóbia 2012.07.24. 18:53:01

@Courtney: Basszus, te utálsz engem. Egyrészt éhen döglök éppen, másrészt vaníliás karikám pont van itthon, de se pudingom, se túrótortám. Mi lesz most így velem? :D egyébként abszolút megértelek, én is tudok bármikor és bárhol enni. :)

Zenóbia 2012.07.24. 18:56:22

@Neoprimitív: Részemről mindig várom a kommentjeidet. :)

Courtney (törölt) 2012.08.07. 16:58:37

na igen jó hogy mondod a vaníliás karikát... egyébként én ha akármnilyen krimit nézek mindig gusztustalankodom a szószókkal meg mindennel.. így a jó.. a család meg inkább nem vacsizik mint hogy ilyenkor egyen.. nem értem őket...
süti beállítások módosítása