Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Világvándor 1x01 - Nigéria

2012. július 16. 10:00 - Szencsike

A boldogság a jólét művészete. Sorozatunk főhőse, Teddy Rist így gondolja, igaz ezen már sok híres filozófus is elgondolkodott. Neki is, mint egy átlagos embernek megvannak a maga problémái, démonai, ügyes-bajos dolgai. Jelenleg az, hogy Nigéria dzsungelében mezítláb motorozik, és egy csomaggal el akar jutni valahova, de mikor a folyópartra ér, a helyi lázadók a másik partról lelövik, és egy hatalmasat zakózik a motorjával. Ekkor van képszakadás nála, meg a sztorijában.

pic1.png

Teddy a reptéri kocsmában, mialatt megjavítják magánrepülőgépét, elmeséli a csinos felszolgálónak a nigériai sztorit, aki őszintén csodálkozik azon, hogy a nagymenő, milliárdos playboy tényleg el akarta juttatni a kolera elleni vakcinát egy szegény afrikai falunak. Na, ne már! Ennél jobb csajozós sztorit még pincérlányunk sem hallott, és Teddy mosolyából ítélve bepróbálkozna a csajnál. De valóban ez a helyzet: Teddy Rist, a New York-i milliárdos, védőoltásokat vitt el egy afrikai faluba. Bár eredetileg nem így tervezte. Üzleti útra érkezett Nigériéba, és a fárasztó tárgyalásokat (plusz a partizást) kipihenve megérdemelten alszik egy ötcsillagos hotelszobában egy ötcsillagos hölgy mellett, a tomboló hurrikán kellős közepén. A kopognak az ajtón, Teddy félkómásan kiszól, hogy ne zavarják, de csak nem hagyják abba. Teddy kikel az ágyból, és a víz kb. a térdéig ér a szobában, a hurrikán miatt keletkezett árvíztől. Egy párnával a kezében (kitakarva legnemesebb tesztrészét), kibotorkál az ajtóhoz, kinyitja, és ott áll két rendőr, akik evakuálnák a hotelt. Teddy csak egy kávét kér tőlük.

pic2.png

A tetőn, zuhogó esőben Teddy épp hazatelefonál Gerardnak, a titkárának, aki igyekszik több ezer kilométer távolságból, a NY-i sarokirodából mindent megtenni azért, hogy a főnök hazajusson a katasztrófa sújtotta övezetből. Eközben Teddy észrevesz egy kissrácot, akit a mentőosztag nem vinne el, mert ő itt egy senki, és különben is a hotel vendégei előbbre valóak. Teddy-nek ez nagyon nem tetszik, ragaszkodik hozzá, hogy a kissrácot mentsék előbb, ami sikerül is, de érkezik egy pánikolós hapsi, aki beleugrik a csónakba és így tönkreteszi jóformán mindenki esélyét a megmenekülésre, mert a kis csónak túlélőstül-mindenestül beleborul a vízbe. Teddy feszülten várja, hogy a gyerek felbukkanjon, de a srác sehol. Teddy utána ugrik, sikerül kimentenie a kisfiút a vízből. Hogy legyőzze a fiúcska félelmét beszéltetni kezdi, és megtudja tőle, hogy egy Kajuru nevű kis faluban lakik. Teddy utólag úgy véli nem ő segített a gyereken, inkább a gyerek mentette meg őt…

pic3.png

A kocsmában a felszolgálólány továbbra is hitetlenkedik, miért tenne ilyet egy hozzá hasonló fickó. Teddy azt teszi, amihez a legjobban ért: ír egy ezerdolláros csekket, csak hogy hallgassa meg a sztoriját. Főcím.

A főcím után New York-ban megismerjük a MaidstoneRist céget, ami természeti kincsek adás-vételével foglalkozik, valamint Teddy életének két legfontosabb szereplőjét Philip és Olivia Maidstone-t. Philip Teddy legjobb barátja és társelnöke a cégben, aki már lemondott a nigériai üzletről a katasztrófa után, de Teddy eltökélte, hogy megköti az alkut. Olivia Philip felesége és egyben a MR alapítványának a vezetője, korábban Teddy kalandja. Olivia észreveszi Teddy-n, hogy valami megváltozott benne, miután hazatért Nigériából, rá is kérdez, hogy mi történt. Teddy kikerüli a válaszadást, helyette segélycsomagot akar eljuttatni a katasztrófaövezetbe, pontosabban Kajuruba, de Olivia inkább lelkizni akar. Mielőtt Teddy belekezdhetne a sztoriba, Philip megérkezik a feleségéért. Oliva távozóban Teddy lelkére köti, hogy szedje össze magát, és különben is CNBC interjú lesz, vágjon jó pofát hozzá, és még Julia is telefonált.  Julia Teddy ex-felesége, aki éppen egy szobafestés kellős közepén van. A szoba a kisfiuk szobája volt, aki egy évvel ezelőtt meghalt. Teddy még nem tette túl magát a dolgon, de Julia kész továbblépni és a szobafestő-projekt ennek a része lenne. Többször értesítette már volt férjét, hogy elajándékozza kisfiuk cuccait, de Teddy nem törődött ezekkel a hívásokkal. Teddy nagyon megharagszik a nőre, aki belenyugszik ex-férje viselkedésébe, és inkább odaadja Teddy-nek a kisfia képét és a kedvenc játékát.

pic5.png

MR sarokirodájába visszatérve Teddy máris interjút adhat, és az újságíróhölggyel szemben az MR jótékonysági munkájáról beszél. A kezdeti lelkesedés után, Teddy flashback-el a kissrácról, és szünetet kér, Olivia és Philip, akik csak elnézést tudnak kérni a stábtól, de Teddy-vel ők sem tudnak mit kezdeni. Teddy már döntött: visszatér Nigériába és elviszi azt az átkozott segélycsomagot.

Nigéria fővárosa Abuja, közlekedési káosz kellős közepe. Teddy a full extrás Mercedes-ből nézi a nyomornegyedet. Majd kiszáll és elindul felfedezni a világot. Testőre Dax ezen nem lepődik meg, A.J. az MR különleges projektek vezetője annál inkább. Teddy egy rövid séta után egy színes, táncos forgatag kellős közepén találja magát. Egy helyi felnőtté avatási szertartásba csöppen, ahol úgy érzi, hogy ő is felnőtt lett. Élt. Úgy igazán.

pic6.png

A felnőtté válás után az Egészségügyi Minisztériumban természetesen előadja a „menő vagyok és sok pénzem van, így tudok segíteni” szokásos szöveget, de a vélhetően korrupt miniszternek ez nem pálya, így elküldi őt. Más módszerrel kell próbálkozni, méghozzá az amerikai konzul segítségével. Ez a segítség pedig egy csinos doki néni személyében jelentkezik. Dr. Balo elmondja, hogy a vámon fennakadt egy védőoltás csomag, amit az ő kórházába kellett volna már napokkal ezelőtt eljuttatni, hogy segítsenek a hurrikán és az árvíz túlélőin, de hát a korrupció az mindenhol korrupció. De Teddy jönne, látna és győzne, vagy legalábbis egy esélyt szeretne a dokitól a bizonyításra, aki viszont csak egy pénzes ficsúrt lát Teddy-ben, mert csak dicsekedni akar tettével a New York-i felső tízezer előtt. De Teddy és kis csapata (Dax, Dr. Balo, A.J.) végül kikötnek a reptéren, és várnak a megfelelő pillanatra. Egy poggyászkezelő férfi előtt Teddy teljesen véletlenül elhajít egy jókora köteg pénzt elé, és ártatlan arccal teszi, hozzá, ha már elejtette a pénzét –mármint a poggyászos ember- akkor vegye fel. A pénzért viszont be kéne vinni őket a lefoglalt áruk kicsiny kamrájába, ahol a vakcina is van. Bejutnak ide is, de az öröm nem tart soká, jönnek a rossz zsaruk, akik börtönbe viszik a szupercsapatot.

pic7.png

A hírek eljutna NY-ba is, ahol Philip az éjszaka közepén felhívja a Fehér Házat, ahonnan Michelle Obama közbenjárására kihozzák Teddy-éket az abujai börtönből.  Abujában, az ötcsillagos hotel előtt a dokinéni kiosztja Teddy-t, és nem kér többet a segítségéből. Teddy viszont eltökéli, hogy ha törik, ha szakad, eljuttatja a vakcinát, ahova kell. De segítség nélkül nem megy, így hát Teddy felhív egy drogdílert, aki persze üzletembernek nevezi magát. Gabriel, a dílerünk elmondja Teddynek, hogy ő a példaképe, és amolyan Keresztapásan megbeszélik, hogy a szívességér cserébe szívesség jár. Mindezek után Gabriel és ő öt csinos hölggyel (vagyis dílerünk szavajárásával élve, árvával) csapnak egy nagy orgiát.

pic13_1.png

Másnap reggel A.J, Dax és Teddy szembesülnek azzal, hogy nincsen járművük a futárkodáshoz. Teddy már az ejtőernyős ugrást is bevállalná, de a portás lebeszélte róla a sűrű aljnövényzet miatt. A.J.-nek eszébe jut, hogy az MR benini telepéről elhozhatnának egy kocsit. Ez Teddy-nél max B terv lehet, de beleegyezik, így A.J. és Dax elindulnak a kocsiért, előtte Dax még gyorsan átad főhősünknek egy pisztolyt. Teddy-nek viszont azonnal kell egy jármű. A probléma Gabe segítségével megoldódik, aki elhívja Teddy-t ebédelni. Megbeszélik, hogy egy helikopter Gabe csomagjával együtt elviszi Teddy-t, ahova kell. Teddy beleegyezik, de ragaszkodik ahhoz, hogy fizessen érte. Gabe megkéri az árát: kétszázötven ezer dollárért cserébe Teddy kap egy helikoptert és egy pilótát.

pic8_1.png

De a dolgok nem mehetnek ilyen simán. A dzsungel mélyén, a célállomáshoz közel beleszállnak az amerikai és a nigériai kormány közös drogellenőrzési akciójába. Leszállítják őket, a gépen a mit sem sejtő Teddy-n kívül még drogot is találnak a lelkes katonák. Az amcsi katonák keménylegénye kioszt egy gyomrost, majd felsőbb utasítás után leszáll Teddy-ről. A katonák vezetője kikérdezi hősünket, hogy mit csinál a nigériai dzsungel kellős közepén egy drogfutárral, de Teddy tisztázza magát (vagyis kamuzik), hogy a pilótája gépe az ő Gulfstreamje mellett állt, és a pilóta felajánlotta a segítségét. A katona a Gulfstream-en hüledezik egy kicsit, milyen klassz lenne egy ilyen gépet vezetni, így Teddy még állásajánlatot is tesz a katonának: ha megunná a tisztelgést, akkor egy Gulfstream 550-es pilótaülése várná őt. A katona ezen bizony elgondolkozik, de inkább elengedi Teddyt, gyalog a dzsungelbe. Hősünknek viszont mázlija van: kisebb séta után, egy elhagyatottnak tűnő tanyán talál egy motort, amit el is vinne. Jön a háziúr, fegyverrel a kezében, akinek megtetszik Teddy telefonja és cipője.

pic9.png

Az alku megköttetett, Teddy motorral mehet tovább egészen a korábban említett folyóparti lövöldözésig. Onnantól ismét gyalog, át a nagy büdös dzsungelen, árkon-bokron keresztül. Mikor Teddy leül egy kicsit pihenni, egy mérges kígyó megharapja őt, remeg keze-lába a méregtől, sőt hallucinálni kezd. Látja az elhunyt kisfiát, aki tulajdonképpen kivezeti a félájult férfit a faluba, ahol mielőtt elájulna, észreveszik őt. Teddy-t Dr. Balo ébresztgeti, aki rendkívül hálás hősünknek a segítségért, az oltást már megkezdték, rengetegen jönnek a környező falvakból, a doktornő szeretné valahogy meghálálni a segítséget. A kocsmába visszatérve Teddy már a csapos lánynak meséli, hogy a doktornővel a ragyogó holdfényben szeretkeztek, ami csaposunknak már túl nyálas. Ebben a percben megérkezik kocsmárosunk felmentő serege, hiszen már nem kell hallgatni ezt a sok kitalált marhaságot, így megkönnyebbülten tépi szét azt az ezer dollárról szóló csekket, amit még mesélőnk adott neki.

pic12.png

Philip és Dax toppan be a kocsmába, akik megdorgálják Teddy barátunkat, hogy képzelheti azt, hogy keresztülvág a dzsungelen, megmarja egy kígyó, hát csoda, hogy túlélte és különben is, neki az irodában helye. A csaposlány sápadtan szedegeti össze a csekk darabjat, mialatt Teddy megígéri hogy elég lesz a kalandokból. Egy utolsó flashback még Nigériára: Teddy miután összeszedte magát, elindul ismét gyalog hazafelé. Közben megpillantják egymást a megmentett kisfiúval, akinek Teddy már a nevét is tudja: Oumar. Teddy megajándékozza a kissrácot azzal a játékkal, amely még az ő kisfiáé volt, és kabalaként magával hozta Nigériába. Vége.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása