Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Élet a Marson 2x02

2012. július 14. 10:00 - G_Norton

Sosem sül ki jó dolog abból, ha Chris agyal valamin, márpedig amikor épp mennek a góré nélkül egy bűnözőt átvitetni egy másik börtönbe, ezt teszi: nem bírná ki a börtönben, ha a felesége meghalna valami miatt, és őt vádolnák. Sam emlékezteti, hogy még barátnője sincs, nemhogy halott felesége, de Chris szerint akkor sem bírná 3 napig a szörnyű körülményeket. Ray szerint szökhetne is, mint a Szökevényben is csinálta a színész, hogyishíjják, Sam kisegíti, Harrison Ford, de nem, hanem David Jenssen, biztos az amcsiknak is megcsinálták a maguk verzióját, mert az tény, hogy ’73-ban Ford még nagyban ácskodott, és csak álmodozott Han Solóról. A börtönben kiderül, hogy egy Dickie Fingers nevű palit kell elvinniük, amint Chris és Ray meglátja, azonnal bégetni kezdenek, mert Fingers éjszaka rossz lyukra ment, és rajtakapták egy birkával, mindannyian szoktunk hibázni. Fingers azért kell, mert elkövettek két csúnya rablást, és Hunt berendelte. Ray és Chris szépen elviszik, ne legyen már ilyen birka Mr. Fingers, hehe.

01.jpg

Az úton van egy kis gond, mert egy bazinagy furgon keménykedik, kisvártatva kéziágyúk kerülnek elő, Chris pánikol, és csakhamar egy fakerítésnek vezeti a kocsit. Az autóból kiráncigálják Fingerst, ő maga is meglepődik, hogy elrabolják, nem mindennap tapasztalhat ilyet az ember. Bent az őrsön a góré marha ideges lesz, ilyen hibát nem követhet el senki, hogy őfelsége, a királynő börtönbe zárt bűnözőjét elrabolják a rendőröktől, Sam mondja, hogy előre készültek a rablásra. Még mielőtt Hunt nagyon berágna, megjelenik ’Arry, ő már tudja is, hogy ki áll a rablás mögött: Arnold Malone, évtizedek óta próbálja elkapni a szemetet ’Arry, de eddig nem volt sok szerencséje. Annie közbekérdez, ha ennyi gonoszságot követett el Malone, akkor miért nem tartóztatta le? Arany virágszálam, sajnos ez nem ilyen egyszerű, de most elkapjuk. Samet és Christ kiküldik az utcára, hogy érdeklődjenek Dickie Fingers holléte felől, de nincs eredmény, illetve csak annyi, hogy Chris ledöbbent egy transzvesztita látványától.

Góré kiakad, ez sem volt túl bonyolult feladat, na mindegy, majd ő kimegy, Sam az égnek fohászkodik, hogy kibírja ezt. A góré informátora megadja a nevet, de nem a buzija előtt, azaz Samnek picit arrébb kell mennie, közben kap egy újságot, nesze, olvasd eztet. Sam egy furcsa üzenetre lesz figyelmes a bódé oldalán: „nagyon sajnáljuk az önt ért veszteséget”, az újságban pedig érdekes vezércikk virít: meghalt Glen Fletcher, a város első fekete, magasrangú rendőrtisztje, szívinkfartus következtében. Sam felidézi magában azt az emléket, amikor Glen Fletcher kinevezte főfelügyelővé. Sam egy pillanatra körbenéz, aztán vissza az újságra, és azon már csak Glyn Fincher gitáros halálhíre olvasható, hopsz. A góré odamegy, na, mit olvastál, Sam elújságolja Fletcher halálhírét, a mentora volt, bármikor mehetett hozzá tanácsért, jófej volt. A góré megereszt egy ó-t, többet nem várhatunk tőle együttérzés terén, ugyanakkor megvan az az ember, aki Fingers elrablását intézte, a neve Harcourt.

02.jpg

Bent az őrsön senki sem ismeri Harcourt-t, ugyanakkor jön a csapathoz egy újabb nyomozó: Glen Fletcher személyesen. Sam előtt nem csak a ’73-as Glen elevenedik meg, hanem a modernkori is, Sam jó szorosan fog vele kezet, és alig akarja elengedni, Chris és Annie is lekezel vele. Ray odamormog valamit, először egy nő, most meg egy fekete, legközelebb biztosan egy törpe jön. Glen vele fogna kezet, de Ray nem nagyon hagyja magát, inkább béna viccekkel alázza magát, közben a fél osztály röhög, hogy mekkora arc már. Sam egy pillanatra megállítja a humorzsákot, nem kell játszani a Tamás bátyát. Glen egy pillanatra megáll, hisz ismeri ő Tyler nyomozót, még Hyde-ból, Glent is onnan szalajtották. A többiek alig várják, hogy valami mocskot mondjon róla, de nincs idő erre, egy rablás van folyamatban. Ezerrel kimennek oda, és már csak egy üres pénzszállítót találnak, meg a sofőrt megkötözve, valaki simán kirámolta a szétreklámozott páncélautót. Az őrsön Sam egy egyszerű dolgot javasol, egy nem különösebben bonyolult listát összeállítani a lehetséges célpontokról, ez alapján könnyen lehet szűrni, hogy melyik lesz a következő helyszín. Sam kérdezi Glent, hogy minden oké ezzel kapcsolatban, de neki ez kínai, fél percig alig mer szólni valamit, aztán kinyög valamit, mire Sam összefoglalja, hogy mi ez a lista. Glen szerint ezt előbb is mondhatta volna, ja, de így okosabbnak tűnik, így Ray. Glen és Chris megcsinálja a listát, közben Sam és a góré mennek letartóztatni Malone-t (mellesleg pont úgy néz ki, mint Kovi), csak úgy megszokásból.

03.jpg

A góré a letartóztatás előtt arra kéri Samet, hogy egy picit próbáljon keménynek tűnni, mint a vasbeton, Sam ezt maradéktalanul teljesíti is, kurvakemény lett ő, na. Bent Malone-t vegzálják, aki őszintén meglepődik ’Arry-n, hogy átlépte a határokat, és kicsit felcseszi az agyát is azzal, hogy neki mennyivel nagyobb háza van, mint ’Arry-nek lesz valaha is. Az öreg szét is verné, de aztán fékezi magát, és nem lehet nem észrevenni a reszkető kezét. Woolf kimegy, Malone pedig olyan rendes, hogy a következő rablás helyét, és időpontját is megadja, a góré csapatának van egy órája, hogy elfogják a bűnözőket. Góré mindenkinek ki is osztja a feladatot, Annie egyedüli dolga az, hogy kirúzsozza magát. Sam kétkedik, hogy Malone igazat mond, meg elég veszélyes akciónak ígérkezik az, hogy mindenkiből postai ügyintézőt csinálnak, a górénak meg elege van abból, hogy bazi magabiztosan kiosztja a feladatokat, erre jön Sam, és összezavarja, pedig mindenki készen áll. Ezt a tényt kicsit elrontja Chris, aki még mindig ott tart, hogy akkor most bankhoz mennek, vagy pedig egy postához, postához bakker, postához. Sam megkeresi ’Arry-t, aki épp elég szar állapotban próbál a laposüveg után nyúlni, mint kiderül, azért iszik annyit, mert rákja van – kb egy éve van hátra neki, ezért is akarja Malone-t annyira elkapni, közben mond egy jó poént, mert szerinte ha Thatcher lesz a miniszterelnök, akkor ő a vodkánál erősebb piát keres. Megkéri Samet, hogy ne szóljon Huntnak erről, aztán ő is csatlakozik az akciócsoporthoz.

04.jpg

A postánál mindenki a 4 órát várja, amikor elvileg feltűnnek a jövőbeli elkövetők a Malone-féle prekriment-rendszer előrejelzése alapján. Annie kérdezi a górét, hogy biztosan neki is kell egy pisztolyt lóbálnia, mert semmilyen lőfegyveres kiképzést nem kapott, mire a góré csúnyán visszaválaszol, erre Annie kvázi megfenyegeti, csak nehogy a lőtávjába kerüljön a góré. Aztán a mondott időpontban tényleg feltűnnek a harisnyás emberek, majd kisvártatva el is kapják őket a széf felnyitásakor, és né, Dickie Fingers is köztük van. Az őrsön Fingers kertel, nem nagyon akar mondani semmit, kivéve akkor, ha megvédik. Sam beleegyezik, erre Fingers játszani kezd, hogy vajon ki mozgatja a szálakat, ki tudta őt kihozni a rendőrautóból, meg ilyesmik, aztán csak mond egy nevet: Harry Woolf áll az egész mögött. Csakis így tudta ugyanis a nyomait eltűntetni mindig, mert megvolt hozzá a hatalma, és a kapcsolatai, szegény Sam meg nem tudja, mit tegyen. Sam zavartan kimegy, és ’Arry jön szembe, aki mihamarabb szeretné cellába dugni Malone-t, de Fingerst még nem ereszti el Sam 24 óráig, addig nyomozni szeretne ez ügyben. Annie-vel próbálja átbeszélni a dolgokat, hátha eszükbe jut valami ezzel kapcsolatban, mire bezavar a góré, na mi ez, éccakai beszélgetések, együtt ebédelnek, már vizionálja a 8 gyereket a Sam-Annie frigynél. Annie elvonul, Sam pedig arra kéri a górét, hogy ne reagálja túl azt, amit mondani készül. A góré nem érti azt a kifejezést, hogy „túlreagálni, ő olyat sose tett”, majd Sam elmondja, hogy mit mondott Fingers.

05.jpg

Ordítás-kiabálás szűrődik ki a vastag falú szobából, a góré épp továbbképzést tart a „hogyan ne hazudjunk egy köztiszteletnek örvendő főkapitányról” tárgyban, méghozzá egy telefonnal, azzal veri szét Fingers kezét. A góré továbbra is Malone-t gyanúsítja, ugyanakkor Sam nem adja fel a nyomozást ’Arry után, és nyomatékosan arra kéri a górét, hogy egy potenciális gyanúsítottnak nem mondhat el mindent. A góré magasról szarik erre, és a kocsmában már mindent el is mondott, ’Arry megdöbben, de lerázza magáról a dolgot, mint esőt a vízhatlan köpönyegről. ’Arry a kocsmán kívül Samnek elmondja, hogy ezt jelentenie kellene, nem szabad hibáznia. Sam persze meg van zavarodva, és nem tudja, mit tegyen.

06.jpg

Másnap kap egy nagyon rossz hírt, valahogy Dickie Fingers kiszabadult a csukott cellából, és szabadon mászkál a városba. Sam Glent keresi meg egy kis munkával, Glen persze nem akar belekeveredni, szívesen maradna a másodhegedűs szerepében, mire Sam lebassza, mégis miféle zsaru vagy, ember?! Na igen, de nem Samnek kell nyugodtan tűrnie a háta mögötti huhogást, és a kabinból kipotyogó banánokat, de Sam szerint pont ezért kell kiállnia keményen, mert többek közt az ilyen kirekesztések ellen is harcolni kell, és arra is emlékezteti, hogy egyszer majd megkérdezi magától, hogy milyen zsaru volt. Glen vidám arca elkomorul, és megy vele munkára, ami Harry Woolf megfigyeléséből áll, az öreg megkajál, majd elmegy fogadni. Közben Glen kérdi, hogy mégis miért őt választotta ki erre a feladatra, hát azért, mert Samnek vele kapcsolatban jó érzései vannak, Glen fészkelődve őszintén reméli, hogy nem buzi. Van egy kis problem, mert a kocsi ablakán ’Arry kopog, bassza meg. Sam letekeri, ’Arry-nek nincs ellenére, hogy ha feljelentik becsületesen, de azért az túlzás, hogy követik, mint egy tolvajt. Szólhatott telefonon közben a górénak is, mert az majdnem elgázol mindenkit, miközben repeszt feléjük, majd a kocsiból Tylerre üvölt, aki odamegy, a góré pedig megfejelteti a Cortinával, és berakja a csomagtartóba. Samnek sikerült egy gyomros leosztásával kimenekülnie onnét, Phyllis hozza a gyerekeknek a hírt: találtak egy hullát, nézzék már meg.

07.jpg

A hullaházban vagyunk, hát ki is derül, hogy Fingers holttestét hozták be, és Annie kiderítette, hogy Glen volt a szolgálatos aznap este, mire Sam kiakad, hát pont erről beszéltünk, ez ellen kell harcolni. A góré némi grabancrángatással együtt kiszedi Glenből, hogy Harry Woolf adta a parancsot Fingers kihozatalára. Beszélnek ’Arry-vel is, aki azt mondja, hogy csak beszélgetni akart Dickie-vel, de az behúzott neki egyet, és kiszökött az őrsről, ő pedig már nem olyan gyors és erős fénykorában, ezért megszökött előle, aztán már csak hullaként látta viszont. Szerinte Malone áll az ügy mögött, a góré pedig újra letartóztatja őt. Malone kiakad, mert Fingers a legjobb embere volt, semmi értelme sem lenne annak, hogy ő akarta volna kinyírni. ’Arry-t korrupcióval vádolja, de már elege van belőle, hogy a saját területén rabol minden célpontot, pedig korábban megértette a szabályokat. A góré már hisz Samnek, de továbbra is döbbenetes ez az ügy a számára, mert érzése szerint sose ér szakmailag ’Arry közelébe. Azonban most bizonyítékokkal kell alátámasztani az erős gyanút.

08.jpg

Megint Glent bízzák meg egy fontos dologgal, Woolfot kellene eltávolítani az őrsről 2 órára. Glen nem tudja, hogy mit hazudjon, de megoldja, rendes gyerek ő. A góré és Sam körbenéznek ’Arry irodájában, csakis itt lehet ugyanis bizonyítékot elrejteni. A góré kisvártatva talál is egy folyószámlát, Malcolm Allison keretezett képébe rejtve, a folyószámla Harcourt Woolf nevére szól, és minden letétbe helyezett pénz pár nappal a rablás után került a számlára. Egy másik bizonyítékot is talál a góré, a ’68-as unitedes bajnokcsapat képe mögött, méghozzá némi papírpénzt. Pont ekkor jön a rádióhívás, hogy Glent kidobták egy kocsiból, kisvártatva megjelenik ’Arry is, aki egy átlátszó sztorival próbálná elkapatni Malone-t, de itt a vége, et tu mi fili, Gene.

09.jpg

Woolf megmondja, miért tette mindezt: Malone-nak néhány, többemeletes háza van, milliós vagyona, neki szinte semmije, és ő a rendőr, igazságtalan a világ, szerinte azonban a rablásokkal igazságos lesz. És a pénz csak arra kell, hogy egy időre elmehessen nyaralni. A góré az utóbbit nem érti, de Harry elmondja, hogy rákos, hamarosan meghal, majd pisztolyt fog Huntra, de a nagy elmék egyként gondolkoznak, és ő is pisztolyt fog Harryre, Gary Cooper, és John Wayne szemezik egymással. Pont ebben a westernes patthelyzetben jelenik meg Glen, hogy ha a góré nem meri meghúzni a ravaszt, ő képes rá. Neki, mármint Harrynek kellene lennie a példának, ez így mégsem járja. Harry nem tud már két emberre figyelni, és Gene lábonlövi, hozok neked egy mentőt, góré. Harry nagyon reméli, hogy Gene nem így fog rá emlékezni.

10.jpg

Glennek megint költözik egy másik körzetbe, köszöni Samnek, hogy nem nyomta fel, jön neki eggyel, amit Sam szerint vissza fog adni. Glen szerint Sam kórházi eset, de szeretné, ha feleannyi hite lenne neki is. Sam telefonon felhívja a hyde-i 2612-es számot, ahol a hang arra kéri, hogy többször ne hívogassa, hisz Sam is tudja a játékszabályokat, majd leteszi a telefont. A kocsmában a góré még Harry Woolfon mereng, de nem fogja azt hagyni, hogy szegényen, és magányosan haljon meg, Sam csapatértékelésére pedig nem kíváncsi, inkább fizeti a sört. Azért megköszöni Samnek az egészet, majd jön a végefőcím.

Címkék: life on mars
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása