Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 1x08

2012. június 30. 12:00 - Sigismundus

Valeria mese, a dolgok elvesztéséről. Gyerekek elvesztenek játékokat, felnőttek elvesztenek nagy dolgokat. Kulcsokat, autókat, kontinenseket is akár. Julian bácsi is azokat keresi, új térképet rajzol, kontinensek nélkül. És pöfékelve szivarjából, azon próbálja kiszámítani hol lehet az Új Atlantisz. Jön Montrero, annyit tudnak, a túlélő repülő Londonból szállt Buenos Airesbe, valahol ezen a vonalon kell keresniük ha. 

A diákok feldobottabbak, a Sarkcsillag háziyoutubejának legtöbbször meghallgatott felvétele a repülősök néhány mondata. Ramiro a nap hőse, büszkén feszít. Jön kapitány, mosolyogva küld mindenkit a dolgára, Pitit és Ramirót például horgászni, ők a sorosak, de nagyon bénák, négy napja nem fogtak semmit. Aztán megy Juliannal tárgyalni, annak nincs jó híre. A kérdéses terület mely felett a túlélő repülő repülhetett hatalmas, a Sarkcsillagnak évek kelhetnek az átvizsgáláshoz... ezt persze el kell titkolni, nem megölni a reményt.

 
Ainoa is megy a dolgára, ruhákat pakol, kezd költözködni, a szűk folyosón csak nem tudja kikerülni Ulissest, aki reggelit visz valahová. Kis szurka-piszka, csak hogy jó reggelt kívánjanak egymásnak. Aztán apja lepi meg Nagylányt, egy ruhával. Nem volt ott a elsőáldozásán, nem volt ott érettségijén, hát szülinapi ajándékul egy esküvői ruhát vett, és adja átt előrehozottan. Mert szerinte ha a saját hajóján lánya a szomszéd kabinba költözik, az majdnem olyan mint egy esküvő. Hogy taktika van-e mögötte vagy atyai naivság, nem tudom eldönteni. A ruha amúgy telitalálat, ha egy húszéves lánynak esküvő jár a fejében biztos nem ilyet képzel el. Annyira merész és érzéki mint a dédnagyi hálóinge.
 
Salome Palomaressel beszélget, hivatalosan. Mármint gyónásféle készülne, de benyit Julian. Majd ki is megy, de a gyónásnak gyanús lesz ennek a makacs ateistának. Piti és Ramiro lesik a pecabotokat közben azon elmélkednek, ki mit csinál ha újra szárazföldre lép? Hülyegyerek megdugja az első csajt, majd a másodikat is, majd a harmadikat is. Sánta Ramiro erre azt válaszolja, ja, ő meg gyorsan és egyenesen fog szaladni... De Piti nem érti az iróniát és gúnyt. Aztán felgyorsulnak a dolgok, másodperceken belül az összes horgászbotot berántja valami a vízbe. Egy nagyobb kötelet is elkezd valami húzni, Piti megpróbálja visszatartani, de csak azt éri el, hogy a valami végighúzza a Fedélzeten és úgy hagyja, vérző tenyérrel.
 
Ulisses Juliának viszi a reggelit, aki nagyon boldog meg minden. Persze ez is csak ravasz férficsel volt, a negatív hír felvezetéséhez, a srác nem biztos abban hogy nekik már most össze kellene költözniük. A további vitát lezárja a sebesült Piti és Ramiro érkezése. Lánykabinban Salome és Vilma örömködnek, sikerült Ainoa ruháját szexivé varázsolni. Vilma négyszemközt megvallja barátnőjének, hogy nem tetszik annak borostás barátja, nem tudni róla semmit. Nagylány csak makacsabb és bunkóbb lesz, ne szóljon be neki az aki egy-éjszakás kalandból lesz terhes.
 
Piti mindkét keze kissé odavan, gézt rája, és pihentesse, ez a doktori jó tanács. Buborék is itt sertepertél, szerinte ez a (2. részben látott) ronda kishal anyja lesz. Hídon Ulisses és Montrero próbálja szonárral bemérni a nagy halat. Méretei igazán meglepőek, 34 méter, mint maga a Sarkcsillag. Kissé lehetetlennek tűnik, ezért elhatározzák hogy kamerát eresztenek a vízbe. Julia és Ulisses a Hídon romantikáznak kissé, megbeszélik hogy nem költöznek egy kabinba, de ha a srác akar valamit, beszélgetni, egy koppantás, szex az kettő legyen. Mindezt a bekapcsolt fejhallgatós rádión keresztül végig kénytelen hallgatni kint a Fedélzeten Montrero és DellaGuadra is, mondanom sem kell, nincs ínyükre e románc. De nem tudnak mást tenni mint szólni hogy adásban vannak... Aztán szólnak Buboréknak is, öntsön véres húsokat a tengerbe, az majd idecsalja a halat. Félkegyelmű szól, hogy nem kell idecsalni, mert itt van az a hajó alatt, de azért bedönti a húsokat.. Kérdik honnan tudja, válasz, mert négy napja nem fogtak halat, valaki megeszi őket a Sarkcsillag alól, logikus nem, csak a hülye nem jött még rá... A kamerázgatás nem várt eredményt hoz, ahogy forgatják körbe a hajó alatt hirtelen feltűnik egy árny, és volt adás nincs adás.
 
Közben a hajóban, Ramirót megkísérti El Diablo, a Patás Ember, Gamboa személyében... Előbb ő is az egekbe dicséri a Sarkcsillag aktuális hősét, majd sajnálkozik hogy mégis át van verve. Merthogy a kapitány pontosan tudja milyen nehéz megtalálni azt a szigetet.. Sánta nem érti az átverést, kissé lojális lett mostanában. Irány hát a Raktár, ott borostás megmutatja a titokzatos, visszaszámláló 33-as ládát. Ami szerinte egy nagy hatótávolságú adóvevő, Ramiro meg ugyebár egy gyanakvó telekommunikációs szakember, igaz?!
 
Palomares eszeget nyugodtan, mikor őt is megcsapja kísértés szele. Ezúttal DellaGuadra személyében. Elsőtiszt igen ideges, mit gyónhatott meg Pókharapó, ezért követeli hogy mondja el neki különben.. Különben? Különben a WCt fogja súrolni míg csak tart a Sarkcsillag útja. Palomares előtt felvillannak a szemináriumban tanultak, a sok korai egyházatya akik kínzást is eltűrtek hitükért.. És megy a vödörért. Aztán megállítja Piti. Aki ugyebár nem tudja használni kis kezeit, de majd bepisil. Kis segítséget kér, a lompos célra-tartásához. Palomares sóhajt egyet, de jó gyerek, elkezdi kigombolni a gatyát.Piti meg ugye, egy hülye poént bármikor elsüt. Most is így tesz, kijelenti vihogva, Palomares biztosan a szemináriumban tanulta meg ilyen jól, hogy kell férfiak nadrágjában turkálni.. Hülyegyerek azonban nem hiába kapta a nevét, mert ezt a poént még a pisiltetés előtt mondta el, az atya megelégeli a mai napra a papos poénokat, és távozik, hugyozz be Piti.
 
Közben a Hídon az utolsó fényképet elemezgetik. Egy hatalmas szem van rajta,sacc/kb 13 centi az átmérője, ez 30-40 méter hossznak felel meg. Julia szerint legalábbis, mert DellaGuadra beleugat persze, nem tetszik neki a sok tudóskodás. A vitából üvöltözés lesz, Elsőtiszt végül lekurvázza megint doktornőt, erre Montrero kivezeti gyorsan. A kérdésre hogy mi a baja, annyit válaszol, Salome titkolózik előle, a szentfazéknak persze meggyón. Kapitány kiröhögi, persze hogy neki gyón te hülye! Neked itt a fiad meg én ha férfitémákról akarsz beszélgetni, de Pókharapó csak az elhunyt feleséggel tudott trécseli ha akart. Most nincs más, egy pap is megteszi... Közben a Hídra bejön Buborék is egy 100 éves bálnavadász szigonnyal, ez jó lehet a szörnyhal agyába a szemén átt. Kapitány leugatja, ez egy 100 éves darab, félkegyelmü megvédi a szigonyt, 100 éve jó volt most is csak ugyanazt kell tenni vele.
 
Közben titkos akció készül, Ramiro lopózik be a kapitányi kajütbe, valami füzetet visz ki magával, szemtanúja ennek Esmela, hogy neki is legyen valami szerepe. Gamboa pedig semmit nem bíz a véletlenre, a hajórádión adja mindenki tudtára, hogy a Sarkcsillag legszebb lánya mától az ő kabinjában lakik, meg hasonló romantikus dolgok. Ainoa látszólag odavan az örömtől, igaz bőröndjével még mindig nem ért a 9-es kabinba. Apja, Vilma, és Ulisses kevésbé. Julian is titkos akcióba kezd, Palomarestől a kabinjából ellopja antik Bibliáját.
 
Bájgúnár matróznak amúgy is dolga van. A szigonyos merüléshez ketrecet hegeszt lent a Raktérben. Hogy miért nem a Fedélzeten, azt nem értem, hisz a kész ketrecet még fel kell vinni a szük és kanyargós folyosókon. Na mindegy, spanyol logika ez is mint a készletekkel takarékoskodás. Jön hozzá Buborék dumálgatni. Uli csak félmondatokban válaszol, igen Julia doktornő az ő barátnője, de nem, nem tudja miért szomorú. Buborék szerint hegesztés helyett inkább felvidámítani kellene, mert doktornő is szomorú, mint az óriáshal. Az is elvesztett ugye valakit. Úgy tűnik a Sarkcsillagon még mindig nem jöttek rá hogy a srác minden szavára oda kell figyelni, de nagyon. Most sem történik ilyesmi, mert valami bőgő hang a hajótesten kívülről hallatszik be, hirtelen. Közben újabb érzelmi bénázás, Julia elmeséli Montreronak hogy szerelmes a srácba, ezért ideges annak apja. Papucs kapitány az helyett hogy maga is szerelmet vallana, áldását adja a románcra, és támogatásról biztosít.
 
Raktér, Buborék hallgatja a kinti zajokat, Uli és Julian vitázik. Apja kiosztja fiát, ha nem biztos abban hogy összeköltözne doktornővel, nem is biztos hogy szerelem. Neki sokáig tartott megtanulni a leckét, de most rajta van a témán keményen. Közben Ramiro beleolvas a Hajónaplóba. Amibe Kapitány szépen beleírta hogy a mitikus szigetet egy vitorláshajóval megtalálni több év is lehet, de erről nem beszélhet a többieknek...
 
Julian megy és gyónni készül.. Gyanús is lesz Palomaresnek, joggal Julian ugyanis egy lopást, a Biblia ellopását gyónná meg gúnyosan. Közli hogy jelenleg ez a Föld egyetlen Bibliája, így elég értékes. De ő nyakas ateista, bevágja a tengerbe ha negyed órán belül nem árulja el papocska neki mit gyónt az asszony! Ramiro elsőként Esmelának mutatja meg a lopott naplót, hogy annak is jusson pár mondat, és perc a sorozatban. Fel van húzva sánta rendesen, megint az összeesküvés-elméleteit fejtegeti. Hogy azért titkolták eddig a katasztrófát, a sziget titkos helyét mert a fejesek benne vannak a Világvégében ezerrel, és bűntudatuk van. De csak Gamboa, és csakis Gamboa nyitotta fel a szemüket, hála érte borostásnak. Piti kálváriája a vizeléssel nem ért véget. Erősek a hólyagjai, bírja még, de pechjére Buborékot kérné segíteni, aki válaszul csak egy részecskegyorsító felől érdeklődik.. És a nagy hal szemét nézegeti a fotón. Ainoa még most sem ért el a 9-es kabinba bőröndjével. Főleg ha a Raktér felé kerül vele, akkor tényleg sokáig tart. Itt kiosztja Ulit, mitakarhősködni, az nemisakarhősködni, és visszaosztja hogy nemisakarGamboához költözni, mire dehogyisnemőaszerelmem. Ugorgyunk, unalmas, a lényeg, a lány végül ott marad és segít hegeszteni és csavarozni meg minden, magassarkúban és esküvői ruhában. Azért a végén elküldik egymást a fenébe. Nagylány azt kívánja egye meg a nagyhal ketrecestül, bájgúnár kérése, a temetésén is ez a ruha legyen rajta, és Gamboa mondja a búcsúztatót a rádióban. Óvoda...
 
Közben letelt a negyed óra is. Palomares az Ebédlőben találkozik Juliannal, aki nagyon öntelten vigyorog, de csak egy percig. Ördög ellen tömjénfüst, Elsőtiszt ellen dohányfüst. Papocska válaszul ellopta DellaGuadra utolsó 20 szál elsőosztályú kubai szivarját... A csere gyorsan létrejön, mintha az indiánokkal való kereskedelmet látnánk 500 éve. Bibliáért dohányt, bravó Palomares, szép volt.
 
És ekkor történik a nagyobb baj. A nagy hal ugyanis a hajócsavart kezdi birizgálni a zajok szerint, ami a generátort is hajtja.. hirtelen kimegy az áram, leáll a hűtő, ez komoly baj, gyorsan kell cselekedni. Ulisses a hajó hőse fel is készül, Julia könyörög neki hogy ne merüljön, találjanak más megoldást, hiába. Mindezt a Hídon kihallgatja Ainoa is, aki még mindig nem ért el böröndjével a 9-es kabinba. Kapitányt közben letámadja Ramiro, közli vele hogy nem hisz neki ezentúl egy szót sem. Buborék titkos akcióban, a második részben látott rút halat szedi elő a fagyasztóból, amit végül nem ettek meg. És a tenger alatti fényképpel kezdi összehasonlitgatni. Egy jó, erőteljes vizelés hülyegyerek szerint 90%ban olyan jó mint egy átlag elélvezés. Pitinek most extrajó lehet, hosszas visszatartogatás után, Vilma (mert barát az barát) két gumikesztyűvel tartva, de célra vezeti a csövet.
 
Közben feszültség ezerrel a Fedélzeten. Ainoa a bőrönddel most éppen erre vándorol. És reszketve nézi a ketrecet. A Sarkcsillag állandó hőse, Ulisses készül a merülésre, apja persze ideges. Végül elmegy dumálni Pókharapóval, aki elárulja, azt gyónta csak meg hogy mennyire boldog is, hurrá, ez a szál is lezárva végre.
 
Nagylány végül nem bírja idegekkel, és leengedi a Ketrecet üresen. Aztán a dühös kérdésre, miért, azt válaszolja bájgúnárnak, mégsem akarta hogy meghaljon.Na meg Julia miatt sem persze.. Akármilyen szép a szándék, a ketrec odavan, nincs mivel lemerülni. Megjelenik a nagyhal a vízben, Montrero szigonyt ragadna mint Ahab kapitány.. Buborék jön rohanva hogy megállítsa a Kapitányt. Kezében a kishal maradványai, megy és beleereszti a tengerbe. Aztán elmagyarázza az okosoknak, a Nagyhal az anyukája, a kicsit kereste, most megtalálta. Meg bizony, kibelezve. De úgy tűnik nagyhalnak ennyi elég is, mert elkezd távolodni a radar szerint, hajó megmentve, megint a félkegyelmű által, hurrá.
 
Kis romantikázás a végére, Ainoa csak megérkezett a 9-es kabinhoz, és Vilmával kibékülnek. Széparcú elárulja hogy akitől terhes azt 12 éve ismerte, de megpróbál jó képet vágni ahhoz hogy Gamboához költözik a másik. Ainoa pedig megpróbál ennek örülni, több mint kevesebb sikerrel. Julia is megnyugodhat, Ulisses épségben kopogtat be kabinjába, aztán csak fekszenek boldogan, lamúr indul lassacskán, szex nélkül egyenlőre.

 

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása