Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Botrány 1x05 – A bukás

2012. június 29. 13:00 - Weatherspoon

Na szóval az előző részben az elnök felismerte végre, hogy hiába az Olívia iránt érzett szenvedő szerelme, szembe kell szállnia a körmönfont problémamegoldó asszonnyal, ha nem akarja, hogy Olívia a bukásba és a pusztulásba döntse le őt az általa felcsinált Amanda Tanner szívszorító történetével. Így aztán az elnök is csatlakozott az elnöki komornyik jobbkéz, Cyrus által indított, Olívia tönkretételét célzó mozgalomhoz. Érdekes módon Amanda Tannert ezzel egyidőben elragadta Olívia lakásáról valami martalóc, így most Quinn, Abby és Huck a főnökasszonnyal együtt kutat a lány után. Quinn szokásához híven hülyeségeket beszél, szerinte Amanda csak megijedt és lelépett, bár Abby, a nyomozó sem talál idegenkezűségre utaló nyomokat. Huck, aki múltját tekintve szintén kegyetlen martalóc, felvázolja, hogyan vitte volna el Amandát, ha ő lett volna a geciember. Ja meg ő az egyetlen, aki kiszúrja, hogy meglehetősen feltűnő módon egy kormányzati rendszámú, lesötétített üvegű kocsi is dekkol a ház előtt.

k-p_34-qpr.jpg

Olívia elmegy Davidhez, a (mint ebben a részben egyszer elhangzik, csupán helyettes) államügyészhez, hogy megkérje, kezdjen el nyomoztatni Amanda után. A csávó ugyanolyan szívélyesen fogadja Olíviát, mint az szokta őt a maga irodájában, és ki akarja dobatni, na de a szíve mégiscsak vajból és vazelinből van, mert megígéri, megteszi, amit tud. Eközben Quinn egy hegyoldalban botladozik lefelé magassarkú cipőben, Harrison ekézi a lejtő alján, amit Quinn nem ért, mi lehet fontosabb most Amanda Tannernél, amiért ide kellett rángatni őt a természet lágy ölére? Hát az, hogy lezuhant valami repülőgép, aminek roncsai még mindig ott füstölögnek a szemközti réten, Quinn pedig másik jellemző szokását megvillantva csak néz, mint a luki nyúl.

Az elnök beszédet tart, a lezuhant gépen lelte halálát egy nagyon fontos szenátor és kiváló amerikai, Paul, ja meg még 119 másik ember is, mielőtt elfelejteném, mondja. A légitársaság a pilótára tolja rá a szart, az újságírók meg harapnak rá, ez nem jó Olíviáéknak. Az elnök végez a beszédével, Cyrus, meg a tenyérbemászó Billy fiú ott lohol a nyomában. Most, hogy ez a Paul szenátor meghalt, talán újra elővehetnénk a bevándorlási törvényt, ami korábban a vesszőparipája volt, mondja Cyrus. Cyrus, hát mekkora állat vagy te, kérdi az elnök, a fickó cafatjait még össze sem szedték a gép alól, te meg máris politikai előnyöket akarsz kovácsolni a halálából? Hát, ja. Ja jó, akkor csináld.

k-p_37-qpr.jpg

Quinn a lezuhant gép pilótanőjéről próbál infókat szerezni, amikor beállít Gedeon, az ambiciózus újságíró legény. Gedeon, a francért jössz állandóan ide, kopás van. Dehogyis, mondja Gedeon, aggódom az Amanda Tanner sztorim miatt, mivel a csaj eltűnt. Ja, hát az egyáltalán nem biztos, próbál terelni Quinn, de igen, mert már az apja jelentette is az eltűnését. Közben Huck high-tech számítógépén felfedezi a térfigyelő kamerák egyikének felvételén az Amandát feltehetően elhurcoló rohadékot, aki, hogy, hogy nem, régi ismerőse. Meghívja az ipsét reggelizni, nosztalgiáznak egy kicsit a régi szép időkről, majd Huck megkérdezi, hol van Amanda. A köcsög, kinek (ál)neve Charlie, kiröhögi Huckot, főleg azért, mert bénának tartja felvett nevét, aztán arrogáns módon elsétál.

k-p_44-qpr.jpg

Olívia, Sztífön, Abby és Harrison a gép fekete dobozának felvételét hallgatják, ami elképesztő módon titkos, majd próbálnak rájönni, mi okozhatta a tragédiát. Arra a mindent megmagyarázó megoldásra hajlanak, hogy biztos a pilóta leblokkolt vagy valami ilyesmi, de ekkor megjelenik egy csávó, az elhunyt pilótanő férje. Az asszony kiválóan vezetett, úgyhogy tuti nem ő hibázott, mondjuk 20 éve alkoholista volt. Na tessék, hördül fel Olívia és Abby, erre aztán a sajtó ráharap majd, mint gyöngytyúk a takonyra. Így is lesz, nemsokára azzal van tele a CNN meg a BBC, hogy a pilóta alkesz volt és gatyára itta magát a repülés előtti éjszaka. Abbynek ezt megerősíti a helyi söntés pultoslánya is, Sztífön pedig próbálja beszerezni a gép műszaki jelentését, de ehhez meg kellene dugnia az illetékes hatósági ügyintéző csajt, az meg most már nem megy neki. Abby is prezentálja, hogy a pilóta és mind a hat utaskísérő totál részeg volt előző este. Olívia szerint csak öt utaskísérő volt a gépen, egy hiányzik, keressétek meg. Közben Huck is megjelenik, sikerült valami torrentoldalról letöltenie a feketedoboz felvételt, de ennél többet is szeretne közölni. Eleinte mindenki szarik rá, de aztán Huck elordítja magát, hogy Amanda Tannert nem csak simán elrabolták, hanem a csaj meg is halt.

k-p_38-qpr.jpg

Mindenki sokkban van, meg sem kérdezi senki, hogy Huck ezt mégis úgy honnan veszi, Olívia megfenyegeti a háza előtt parkoló elnöki martalócokat, hogy bizony tudja, mit tett az elnök Amandával. Aztán mintha ez még nem lenne elég, kiderül, hogy Quinn az irodába csődítette Amanda apját, aki nagyon aggódik azon, hol lehet a lánya. Quinn, aki nem volt az imént jelen Huck bejelentésénél, közli a férfival, hogy hát minden rendben lesz, mire Olívia magához hívatja és lebassza, mint a pöngős malacot, hogy nem szabad ígérgetni semmit, főleg nem azt, hogy minden rendben lesz, amikor Amanda igazából meghalt. Quinn természetesen gatyán van, Olíviát meg felhívja az elnök. Megöletted Amandát, te rohadt szemét, mondja Olívia, az elnök öt percig döbbenten hallgat, hát az nem én voltam. Akkor csakis Cyrus lehetett, az a gennyláda, na de igazából az is a te hibád. Az elnök már megint katatón lesz.

k-p_39-qpr.jpg

Abby meglátogatja a hiányzó hatodik utaskísérőt, aki valószínűleg úgy bebaszott két napja, hogy csak most kelt fel, és Abbytől tudja csak meg, hogy lezuhant a gép. Na de a pilótanő, az nem ivott, nem iszik már húsz éve. Olívia a repülőgép roncsait nézegeti, miközben az elhunyt pilótanő férje horrorisztikus dolgokat mesél neki arról, milyen színű zászlókkal jelölik a szétszóródott emberi maradványokat ilyenkor. Ezután Olívia sajtótájékoztatót tart, és elmondja, hogy hát a pilóta nem volt alkoholista, aztán Huckot látogatja meg, figyelj már, ha Amanda tényleg meghalt, kellene a holtteste. Bár Huck nem szívesen csinál már ilyesmit, vállalja, hogy előkeríti, közben pszichotikusan hunyorog.

k-p_43-qpr.jpg

Az elnök már megint magába roskadva ül a székében, Cyrus örömködik neki a bevándorlási törvényről. Meghalt Amanda Tanner, mondja az elnök, de Cyrus nem különösebben gyászol, szomorú, de hát végső soron ez jó nekünk. Az elnök a feleségének panaszkodik Cyrusra, te, az az ember egy állat, szélsőséges. A felesége erre prezentálja a közelben strázsáló két gorillával, akik bármikor meghalnának az elnökért, hogy igazából itt mindenki szélsőséges. Ez a nő is eléggé annak tűnik mostanában. Na, Sztífön csak megdugott valakit, és megszerezte a lezuhant gép műszaki jelentését, döbbenten fedezik fel az ügyvéd kollégák, hogy az utolsó ellenőrzésről készült jelentést meghamisították. Harrison átszellemülten hallgatja a feketedoboz-felvételt az mp3-lejátszóján, majd diadalittasan kijelenti, hogy valami gond volt a géppel. Bravó, Sherlock, és azt tudtad, hogy a sajtburgerben sajt van? Huck felkeresi korábban már meglátogatott barátját, a Charlie nevű rohadékot, és valamiféle Dexter-epigonná átlényegülve ruhátlanul kikötözi, azzal a céllal, hogy kivallassa.

k-p_40-qpr.jpg

Olíviáék prezentálják a gyászoló férjnek, hogy valami gond volt a géppel, azért zuhantak le, nem a felesége hibázott. Közben Huck CIA-s múltjáról mesél a kikötözött Charlie-nak, miszerint az ügynökség elvette tőle az életét és mindenét, de az ölés és a kínzás még mindig szórakoztatja, így hát egy fúróval bele is fúr a csávóba. Az elnök az alelnök asszonnyal szenyózik épp, mert már csak az ő támogatása hiányzik, hogy átmenjen a törvényük. Aztán jön Cyrus, az elnök és Cyrus közül az egyiknek mindig depressziósnak kell lennie, ha a másik jókedvű, most éppen Cyrus van letörve, megjött a követelés a zsarolótól, és az nem Olívia, hanem valaki más, sőt, nem is Olívia küldte két résszel ezelőtt a szexfelvételt. Hogy mi a követelés, azt balladai homályba burkolják, helyette inkább Huckot látjuk, aki továbbra is sanyarú ügynökségi múltjáról mesél a véresen hörgő Charlie nevű rohadéknak, meg azzal fenyegeti, hogy meghámozza, mint egy almát, ha nem mondja el, hová rejtette Amandát. Úgy tűnik erre csak nem volt szükség, mivel Olívia megy Davidhez, a (helyettes) államügyészhez, hogy kerítsen neki búvárokat, és ezt követően egy daru kiemeli a híd alatt a folyóból a csóringer Amanda Tanner testét.

k-p_41-qpr.jpg

Az elnök és Cyrus egy videót néznek Nixon elnökről, amint épp bejelenti lemondását, kevéssé valószínű, hogy ő lenne a zsaroló, inkább csak egy finom célzás valaki részéről, hogy talán az elnök is monnyon le. Olíviának nincs ideje Amandát gyászolni, inkább a légitársaság elnökét fenyegeti, hogy valamiféle csúnya összeesküvés volt itt a háttérben, mert hát meghamisítottak egy jelentést, de aztán kiderül, hogy csak egy szerencsétlen csinovnyik asszony kavarta össze a papírokat a légitársaságnál, és ezért tűnt el az eredeti dokumentum. A légitársaság elismeri felelősségét, az igazság szolgáltatva van. Közben Amanda apja beazonosítja a lánya holttestét, megrázó dolgok ezek, Quinn meg is van borulva, Huck is elcsukló hangon szolgáltat némi szakértelmet, miszerint a lány legalább nem szenvedett, mert ilyenkor gyorsan végeznek az emberrel.

k-p_42-qpr.jpg

Az elnök ismét cselekvésre szánja el magát. Behivatja irodájába a két ajtónállót, és közli velük, hogy elmegy. Hát azt csak úgy nem lehet, mondják a gorillák, hát azt meg hogy már, én vagyok a világ leghatalmasabb embere, és nem mehetek oda ahová akarok? Hát, valahogy úgy, mondják a gorillák, a jelenet viszonylag szórakoztató. Aztán némi alkudozást követően csak megindul valahová az elnök, miközben Olívia Daviddel, a (helyettes) államügyésszel whiskyzik, a fickó elmondja, hogy Amanda halálát hivatalosan öngyilkosságnak fogják minősíteni, de ő üldözi a bűnt és elkapja a rosszakat, mert ő a seriff. Sztífön megint a hullaházban romantikázik, Amanda boncolási jelentése kéne neki, amit természetesen akkor kap meg, ha megdugja a szőke kórboncnok csajt, Quinn meg most már teljesen le van épülve, megy is Gedeonhoz vigaszért. Sztífön felhívja Olíviát azzal, hogy a boncolási jelentésből kiderül, nem is az elnöktől volt terhes Amanda! És mily meglepő, az elnök az imént Olíviához indult, és most ott áll a lakása ajtajában. Ezúttal Olívia valószínűleg nem vágja ki, mint szart a gyöpre, de ez majd csak a következő részből derül ki.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kimmeeh 2012.07.04. 23:41:25

Az a csávóba belefúrós rész eléggé durva volt. De most akkor ez az Olivia tul.képp mi a tököm? Ügyvéd, nyomozó, újságíró, serif vagy all in one? Az elnök meg szerintem jobban tenné, ha nem a fehér házi telefonvonalakon tárgyalná ki a félrelépéseit, mert ebből már korábban is volt némi probléma...:))

Weatherspoon 2012.07.05. 18:31:54

Hát az első részben azt mondja, hogy jogász, de nem ügyvéd, bár igazából nem nagyon tudom elképzelni, mi lehet az irodájának a kamarai besorolása. Sztífönről meg Harrisonról mondják, hogy ügyvédek, de Olívia annál több, igazából ilyen polihisztor aki mindenhez ért.
süti beállítások módosítása