Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x23 – Pretty Dead

2012. június 28. 13:00 - Zenóbia

Leendő szépségkirálynőink melltől seggig (először azt akartam írni, hogy talpig, de aztán jobban megnéztem őket) arany flitterben táncikálnak, a koreográfia csak néhol röhejes. Megy nekik szépen egyszerre, míg fel nem fedezik a fejük felett a hullát, akkor kicsit megbotlanak. Miss Illinois kecsesen elnyúlva érkezik közéjük a leengedett lámpaszerkezetre kötözve. Castle irtó szarul néz ki, iszonyú sápadt és akkora karikák vannak a szeme alatt, hogy valamelyik jóakarója hozzávághatna egy egész uborkát. Mármint pakolásnak. Ashely-t felvették az összes létező egyetemre, így aztán Alexis izgulhat, hogy mi lesz a kapcsolatukkal, ha lesz köztük néhány ezer kilométer. Kérjük azon olvasóinkat akik már éltek valaha is távkapcsolatban, hogy írják meg neki kommentben. Szerintem egy mondattal simán le lehet vezetni a dolgot, a kevés szókincsűek egy szóba is belepréselhetik a lényeget attól tartok. A gyilkosság Victor Baron csodakastélyában történt, ő a szépségversenyek atyja. Ambert nem más tanulmányozza elmélyülten, mint Perlmutter. ÉLJEN! Igen, nekem már hiányzott a cinikus köcsög Perlmutter, kimondottan kedvelem, bár ő nem csókolózik senkivel, az is igaz. De hát lehet itt még bármi.

3x23_castle1.jpg

Ambert a saját szalagjával fojtották meg, nagyon stílszerű. Tegnap este még látták, mert mindenki részt vett a Victor Baron tiszteletére adott vacsorán. Éjfél előtt ment be a szobájába, egykor pedig már halott volt. Perlmutter talált a lány hajában némi fekete flittert, ami elképzelhető, hogy a gyilkosáról került oda. Attól tartok, a mai világban ebből még nem következik egyértelműen, hogy a gyilkos nőnemű. Meg is érkezett Amber apja, akitől megtudjuk, hogy a lánya már 9 évesen szépségversenyt nyert. Természetesen mindenki imádta, ellenség egy szál se, minek is írom ezt még le egyáltalán, nem is értem. Ez a verseny volt élete álma, és mindenki őt tartotta a legesélyesebbnek. Megérkezik Victor Baron, akinél kevés ellenszenvesebb figurát láttam eddig, és biztosítja a lány apját, hogy a gyilkost el fogják kapni, majd épphogy elhagyva a csettintést, felszólítja Beckettéket, hogy menjenek utána. Mit is tehetnének, mennek. Victor felesége Kayla, szintén szépségkirálynő volt, erre akár fogadni is mertem volna.

Rettentően sajnálkoznak, és kérik, hogy ne kerüljön nyilvánosságra a nyomozás péntekig, mert akkor lesz az élő műsor. Ezt nem ígérhetik, amitől lehervad a mosoly Baron arcáról, hát még akkor, mikor Beckett megkéri, hogy ugyan tüntesse már el a kamerást aki folyamatosan veszi őket. A kamerás mindent és mindenkit vesz a verseny előkészületei közben, mert mindent szemmel akarnak tartani és mindent tudni akarnak a lányokról. Mit remélnek, mitől félnek, mikor esznek, mikor hányják ki. Jelen esetben ez nem jön éppen rosszul, hátha lesz valami érdekes a felvételeken. Az őrs tele van a szépségkirálynő jelöltekkel, Esposito szerint rosszabbak mint a részeg-csöves-elmebetegek, de azért nem esett nehezére hozzánézni a ruhájukhoz a flittert, és az sem fog, hogy megnézze a videón, hogy  a tegnap esti vacsorán is ugyanez a ruha volt-e rajtuk. Ryan talált egy valakit a lányok közül, akivel érdemes elbeszélgetni az előző estéről. Hát, maximum arról. A vacsora után a hotelben még gyakorolni akarta a táncot, ezért lement a színpadhoz. Odafele menet hallotta, hogy Amber veszekszik egy fickóval az öltözőben, de nem látta, hogy volt-e a pasin flitteres szoknya, és a hangját sem ismerte fel.

3x23_castle2.jpg

Senki nem tud róla, hogy Ambernek barátja lett volna, még Justin Hankel sem, Amber tanácsadója. Szerinte nem is lehetett volna eleve, mert ilyenkor csak a verseny megnyerésére szabad koncentrálniuk a lányoknak, nem holmi pasikra. Feltűnt neki, hogy a lány az utóbbi napokban zaklatott volt és szétszórt, azt állította, hogy valaki ki akarta használni, de nem mondta el, hogy ki az. Minek is mondta volna, akkor esetleg nem halt volna meg. Esposito persze felfedezte Bobby Starkot a műsor házigazdáját flitteres zakóban a vacsora videóján. Valamit súg Amber fülébe, amitől a lány láthatóan elborzad.  Flitteres zakó. Gyönyörű darab, meg kell hagyni. A zakó már meg is érkezik az őrsre, meg a hírek Bobby-ról, miszerint már három távoltartási végzés is érvényben van ellene, csak az előző évből. A lányoknak és Candacenek a műsor szervezőjének is feltűnt, hogy Bobby az utóbbi időben kiemelt figyelmet fordított Amberre. Míg várja a kihallgatóit, addig beszél a tükörhöz, mit is vártam. Egy újabb önimádó elmebajos, aki simán leül Beckett mellé, nem tűnik fel neki, hogy az övé a szemben lévő magányos szék lenne.

3x23_castle3.jpg

Nem megdugni akarta, vagy nem csak megdugni Ambert, hanem beszervezni a saját szépségversenyébe az Istennő Járatba, de a lány még variált. Gőze sincs mit csinált tegnap este és hogy kivel, de az azért leesik neki, ha nagyon nehezen is, hogy nem vet rá túl jó fényt, hogy a flitterét megtalálták egy hullán. Bobby drogos, Castle meg az ő műsorából vette a nevelési ötleteit, csoda, hogy Alexis normális lett. Mivel Bobby nem emlékszik semmire, ezért Beckettéknek kell rekonstruálni az előző estéjét. A felvételekről az is kiderül, hogy a vacsorán Ambernél ott volt a hegedűje, a holttest mellett viszont már nem volt ott, a hotelben nem találják, hát akkor hová lett? Alexis szakított Ashley-vel, mert az fel akarta adni miatta álmai egyetemét, és inkább itt akart maradni vele a városban, ezt pedig nem hagyhatta. Ööö. Nem tudok erre mit reagálni, na. A Kapitány harminc éves házas, most lesz az évfordulójuk. Esposito irtó fantáziadús, vegyen fehérneműt. Sajnos Starknak máris van alibije, lesifotósok szolgáltatták neki, mert ő ugyan nem tudja mit művelt az éjjel, de szerencsére másnap csak fel kell lapoznia a Story magazint és máris megvilágosodik.

3x23_castle4.jpg

Például iszapbirkózást is nézett, amellett, hogy a farkáról osztott meg képeket a twitteren. Azt nem lehet mondani, hogy unatkozna a saját társaságában, ez is valami. Na, egy gyanúsítottnak annyi, jöhet a következő. Nem is várat magára sokáig, mert megtalálták a hotel mögötti kukában Amber hegedűjét, rajta Miss Georgia ujjlenyomatával. Joy is teljesen elemmel működőnek tűnik, felhúzzák, mosolyog, így kell ráerősíteni a sztereotípiákra, köszönjük. Amberrel gyerekkori barátok, azóta együtt járnak szépségversenyekre, biztosan őszintén drukkoltak egymásnak mindig, höhö, a nők már csak így szokták az ilyesmit. Titokban fánkokat tuszkolták le egymás torkán, míg a másik aludt. Joy azt mondja, ő csak megfogta a tokot míg Amber készülődött, de aztán rávilágítanak, hogy a hegedű is tele van az ujjlenyomataival. Ekkor közli amit már amúgy is sejtettünk, hogy de hát Ambernek egyáltalán be sem kellett volna jutnia a középdöntőbe, de mivel bejutott, tutira ő nyert volna. Így aztán tegnap este mikor látta, hogy Amber ahogy visszaért a vacsi után a szobájába már távozott is, viszont a nagy sietségben nyitva maradt az ajtó, egyből lecsapott a lehetőségre.

3x23_castle5.jpg

Ami jelen esetben a hegedű. Lenyúlta, abban a reményben, hogy Amber ettől majd összeomlik és kiesik jól. Aztán a gyilkosság hírére gyorsan kidobta, de előtte még talált a tokban egy csomó meztelen képet Amberről. Az egyik hátuljára zsaroló szöveg is került, ha nem fizetsz, tönkreteszlek. Gondolom nem fizetett. Nem is volt neki miből, mert minden pénzét körömlakkra költötte. A képeken viszont látszik, hogy profi fotós készítette őket. A tanácsadója szerint hat hónapja Amber fotózásra jött a városba, Dax Lattimerhez, aki mellesleg pornómagazinoknak is dolgozik. Ez a fotós nem az a fotós, Amber nem egyedül járt nála, hanem a Jeremy nevű barátjával, aki szintén fotósnak vallotta magát és folyton beleugatott mindenbe. Jeremy valóban létezett, de Amber tavaly szakított vele, mert úgy érezte, hogy visszahúzza. Beckettnek feltámadnak sorra az emlékei, amikor egy szépségkirálynő jelölttel lakott egy szobában, nem túl szép emlékek ezek. Mindenkinek jut egy barátnő az életben, akiről idővel kiderül, hogy jó alaposan meg kell kötözni, rá kell zárni az ajtót aztán el kell dobni a kulcsot. Nohát, váratlan vendég az őrsön, Ashley fut be Castle-hoz.

3x23_castle6.jpg

Arra kéri, hogy járjon közbe az érdekében Alexisnél, mert mégis a Stanfordra megy, de szerinte működhetne a távkapcsolat köztük. Castle először tiltakozik, de aztán Ashley felteszi a kérdést, hogy volt-e már oda valakiért iszonyúannagyondurván, aki viszont folyton eltaszította? Hmm. Jeremy, a volt barát éppen múlt hónapban költözött a városba, micsoda véletlen egybeesés. Nincs otthon, nem baj, azért bemegyünk, mert az ajtó nyitva. Az asztalon Jack Daniels a falon meztelen képek Amberről, úgy tűnik nem annyira lépett tovább.  Annyira nem, hogy felakasztotta magát a szekrényben. Ideális is lehetne a történet, azaz megzsarolta, majd kinyírta Ambert, aki nélkül nem tud élni, így aztán magát is, de nem az, mert Perlmutter időközben megállapítja, hogy mielőtt felakasztódott a szekrényben, már valaki megfojtotta. Ráadásul egy nappal Amber előtt. Az egyetlen nyom, hogy törölték a merevlemezét, azaz valaki nagyon nem akarta, hogy a nyilvánosság elé kerüljenek azok a fotók. Felmerül az ötlet, hogy mi van akkor, ha Jeremy-nek volt egy társa a zsarolásban, és ő nyírta ki mindkettőjüket. Nekem ez elég szürreálisan hangzik, de hát mit lehet tudni.

3x23_castle7.jpg

Castle otthon elmondja Alexisnak Ashley döntését a Stanfordról, és hogy szeretné megpróbálni a távkapcsolatot. A tanács pedig az, hogy vágj bele, aztán majd lesz valami, illetve még az is, hogy ne csak az összképet lásd. Amiről támad-e újabb ötlete az üggyel kapcsolatban? Hát persze, hogy támad, nem is ő lenne. Másnap reggel már nagyítóval vizsgálgatja Amber fotóit, de nem perverzitásból, hanem mert rájött, hogy valószínűleg nem Amber miatt voltak veszélyesek a képek, hanem a helyszín miatt, ahol készültek. Az pedig nem más, mint Victor Baron hétvégi háza. Victor és a felesége épp öt kamera kereszttüzében elmélkedik Amber búcsúztatójáról, mikor befutnak Beckették. Ők már csak ezt a hatást érik el Baronnál, a mosoly megint hamar lehervad, kamerások kizavaródnak. A feleséget is sikerül a képekkel két másodperc alatt kiborítani, neki elfelejtettek szólni, hogy a hétvégi házukban az ágyukban rajta kívül más meztelen szépségkirálynők is szoktak tartózkodni. Amber nem is volt annyira ártatlan kislány, mert nem őt zsarolták, hanem ő zsarolta meg Baront, hogy segítsen neki a verseny megnyerésében. Amikor egyszer egyedül maradt a házban, akkor készítette a barátja a képeket, amiket aztán felhasznált Baron ellen.

3x23_castle8.jpg

Sikerrel, mert így megkapta előre a verseny kérdéseit, így került be a középdöntőbe. Ekkor röptet meg egy vázát a felesége, de Baron sajnos még időben félrekapja a fejét, így a falon törik szét, nem a koponyáján. Nagy kár. Alibije van a gyilkosság estéjére, amit a felesége fogcsikorgatva bár, de igazol. Az egyetlen aki még tudott a történetről az Candace, a műsor szervezője, akinek Baron azt mondta, hogy oldja meg a problémát. Valaki megoldotta, de az nem Candace volt, mert aznap este épp Bobby Starkkal dugatta meg magát egy hotelben, amire Bobby még csak nem is emlékszik. De romi. Na, akkor itt vagyunk öt perccel a vége előtt gyanúsított nélkül, gyorsan ki kell találni valamit. Castle szolgáltatja megint az ötletet, azaz a nyomozás során kiderült számunkra, hogy Amber egy hideg számító dög volt. Mégis mindenki akit kihallgattak, azt nyilatkozta, hogy egy tüneményes angyalka volt. A mindenkiből az egyik hazudott. De kicsoda? Megkezdődik Amber búcsúztatója, amin a gyertyával álldogáló fehér ruhás lányok között Amber tanácsadója mondja az első beszédet. Az első három mondatig jut, mire besétálnak Beckették azzal, hogy tudják, hogy ő a gyilkos. Nosza. Még pedig onnan, hogy azt mondta, Amber kétségbe volt esve és maga alatt volt, de mivel nem ő volt a zsarolt fél, hanem ő volt a zsaroló, ezért mégis miért lett volna maga alatt?

3x23_castle9.jpg

A pasi rájött a zsarolásra, és kérdőre vonta először Jeremy-t. Annyira, hogy a szekrényben végezte a fogason lógva. Majd mikor rájött, hogy Amber is benne van a csalásban, kénytelen volt vele is végezni. Most meg futásnak ered, remek ötlet. Justin indítéka az volt, hogy az utolsó három ügyfeléből egy sem nyert, így Amberrel már muszáj volt befutnia. De mikor megtalálta a meztelen képeket rájött, hogy megint veszélyben a nyerés, így aztán saját kezébe vette az irányítást.  A kretén. A Kapitányhoz megérkezik a felesége, jé, de szép nő. A végére pedig egy arculcsapás a négyesnek, mert a Kapitány azt adja ajándékba a feleségének, hogy jövőre visszavonul, hogy ezentúl együtt utazgassanak romantikusan. Most az ő arcukról hervad le a vigyor, de csak míg távoznak, mert utána elárulják Castle-nak, hogy ezt minden évben meghallgatják és a Kapitány még mindig itt van. Így a végén egymást érik az arculcsapások, Castle-t otthon az a hír várja, hogy Alexis előrehozza az érettségit, így ő is tud menni Ashley-vel a Stanfordra. Mindenki képzelje el milyen arcot vág Castle.

3x23_castle10.jpg

Címkék: castle
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.06.28. 18:07:23

Hm, most így olvasva a hogyvoltot eszembe jutottak a dolgok, de ha előtte kérdez meg valaki, hogy miről szólt ez a rész, akkor csak hosszas ööööö-zés lett volna a válasz.
Átmegyek Varjú bácsiba: Kár, hogy az előző részben történtekkel ennek az epizódnak egészen pontosan nulla kapcsolata volt. Kis túlzással bármikor történhetett volna az évad második felében. Kár, hogy Alexis mostanra súgógéppé degradálódott. Csak olyan dolgok történnek vele, amelyeket "finom" analógiaként össze lehet kapcsolni a Castle-Beckett románccal. (Jó kb. olyan kifinomultak, mint egy paleolit bunkó.) Kár...

Zenóbia 2012.07.02. 10:23:27

@Neoprimitív: na igen, én is vártam valami apró finom kis visszajelzést az előző részre, de nem hogy aprót nem kaptunk, hanem semmilyet sem, bár megszokhattuk volna már. :) Ráadásul ezt nem is értettem igazán, hogy Ashley milyen eltaszításokról beszél.

Neoprimitív 2012.07.02. 10:26:36

@Zenóbia: Nem tudom, talán az aranyhörcsögös (vagy patkány volt?) képkeretet nem érezte kellően mély érzelmi megnyilvánulásnak.

Zenóbia 2012.07.02. 10:31:25

@Neoprimitív: :D tényleg! Patkány volt, és a lehető leggázabb ajándék valóban, de azért nem gondoltam, hogy Ashley belerokkan. :) kicsit túlerőltették ezt a jelenetet, mert egyik párosnál sincs meg a folyamatos elutasítás, ezért volt nálam is a ráncolt szemöldök, hogy most akkor mi van?!

Neoprimitív 2012.07.02. 15:01:59

@Zenóbia: Semmi sincs, csak megint az aktuális rész "főkonfliktusa" mozgatta a szereplőket, nem a karakterek egyénisége szabta meg, hogy mi történjen a konfliktussal. Ötlet irányította karakterek a karakter vezérelt ötletek helyett.
süti beállítások módosítása