Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 01x16

2012. június 27. 13:00 - Segna

Abban azért minden elfogult Hawaii-szigetek rajongó egyetért, hogy kedvenc szigeteink az Isten háta megett vannak. Jócskán. Na, már most, ha valaki még ezeknek a szigeteknek is a legeldugottabb zugát szúrja ki magának, mint tartózkodási helyet, az vagy mindenre elszántan pihenni akar, vagy valami elől bujkál. A fegyverszíjas markáns arcú FBI-os megerősíti gyanúnkat. Itten védett tanú bújtatása folyik.

Szerencsére itt van már a rendőrség, két jóképű egyenruhás képében, jöhet a tárgyalás. De, nini! Az egyik eleddig eléggé szimpatikus vörös hajú zsernyák ingén két golyó ütötte nyom. Mi még mélázunk, de a tapasztalt FBI-os már a fegyveréhez kap. Sajnos nem elég gyors, lelövik.

01.jpg

A védett tanú sokkban nézi a jelenetet. Nagyon nem sokkolhat, mert a két bérkiller érte indul… Szerencsére a csaj nagy McGyver rajongó, így remegő kezekkel, de hajlakkot és öngyújtót ragad, hogy csúnyaféle meglepetésben részesítse az egyelőre magabizó bérkillereket. …az eredményre várnunk kell… Főcím!

Míg A Nem Eléggé Védett az életéért küzd, mi rövid reklámot láthatunk a Hawaii szigetek egyik inyencségéről, a csoki puffancsról… hát igen, az amerikai konyha sajnos ide is betette a lábát. Danno a recepten kívül, az ex-nejével kialakított sajátos kommunikációjáról mesél. Megszaggatom a skalpom! Még, hogy a nők szeretnek játszmázni! Csak a frissen elvált pasiktól ments meg uram minket! Aki válófélben van, az töltse le és nézze meg ezt a részt, de mi ugorjunk!

Most semmi szabadság meg kisgatyában fogadott telefon, ninjánk szigorú főnök, és egyszerűen csak ismerteti az esetet. A Nem Eléggé Védett egy gyilkosság koronatanúja egy drog-kartelles nagymufti ellen. Egy szövetségi marsall őrizte (gondolom ez volt a néhai markáns arcú) de nincs sem vele, sem a két kísérő rendőrrel kapcsolat. Utána néznek az ügynek.

Közben folytatódik Williams nyomozó családi élete, de mielőtt aktív szájhúzgálásba kezdhetnénk, hogy miért is tartozik ránk, hogy a vasárnapi apuka hánykor menjen szombaton a gyerekért; két kopasz-tetkós napszemcsis állítja meg exnej Mercijét, és pisztollyal hajítják ki gyerekestűl a verdából… hoppá! Két eset lesz ma?

03.jpg

Danno mit sem sejtve hallgatja le exneje üzenetét, amikor belefut a rablás alatt felvett csevejbe. Ordítozás, pisztoly kibiztosítás miegymás. Kedvenc Haulenk helyben elhullat néhány marék őszbecsavarodott hajszálat, mire eszébe jut, hogy visszahívja az exét és realtime-ban érdeklődjön a hogylétük felől. Anya nyugtatgat, jól vannak, csak a férjecske Mercije kámfor. Persze Dannó annyira van a nyugodttól, mint Szíjjártó Péter az akadémikusságtól. Ninjánk elhajtja családi ügyeket rendezni, végül is, ők csak egy védett tanút fognak kísérgetni ma, laza nap lesz. Mi már sejtjük, hogy nem is tévedhetne nagyobbat, de nézzük el neki, nem utoljára teszi. Bár könnyű napra számítanak amikor kimennek az Isten Háta Mögé tanú pesztrának, de azért közel sem gyanútlanok. Lőhatlan napozó, puski és erősítés is van velük. Belebotolva a néhai marsallba gyanújuk immár bizonyossággá erősödik, itten baj van. Óvatosan cserkelik be a házat. A tanú sehol, csak a két kísérő rendőrt találják meg.

02.jpg

Benn a házban ninjánk és Kono összerakják, hogy a tanú jó McGayver tanítvány volt, és a két támadó ellenére, valószínűleg még él és menekül, és az egyik üldözőnek meg valszeg hiányzik a szemöldöke, de lehet, hogy a fél szeme világa is. Kono visszamegy a városba a vádlott után kutakodni. Széparcú Félkínaink és McGarrett indul a dzsungelbe, a bérkillerek és a tanú nyomába. Ninjánk nem kicsit ideges. Katonai szerkót ölt, és a hátrahagyott rendőröknek határozott tűzparancsot ad arra az esetre ha az üldözők előbócorognának.

Közben Williams nyomozó is nyomoz, főleg, hogy előkerül a jelenlegi férj Mercije, pénztárcástúl, mindenestűl. Haulenk agya kicsit megborul, és látszik, hogy nem túl kedveseket gondol exneje jelenlegi férjéről. Ő már sejti, hogy a férfi volt a célpont, a kedvenc női csak véletlenül voltak ott. Higgadtan próbálja rávezetni erre szíve egykori hölgyét, nem sok sikerrel. Az exnej próbálja védeni a jelenlegi férjet, és kikéri magának, hogy ő lenne a hibás. Egyelőre nem jutnak dűlőre, így Dannó velük marad, míg kibogozódnak a szálak.

Kono közben a penge arcú ügyésznőtől informálódik. Hát a nőci nem az a szívmelengető típus, de hát egy ügyészt általában nem azért fizetnek, hogy kedves legyen. A Nem Eléggé Védettről kiderül, hogy csak egy könyvelő nőci, aki rosszkor volt rossz helyen, és az ügyésznő szerint már nemigen él. Hát ez sovány, mint az ügyésznő combjai. Mellesleg összefut a legkevéssé sem szimpi vádlottal és kulturált arcú, jólfésült ügyvédnőjével. Nem állja meg, hogy beszóljon a tenyérbemászó-képű vádlottnak, és szemezzen egyet az ügyvédnővel.

Közben ninjánk továbbképzést tart a félig bennszülöttnek a dzsungelbeli nyomkövetésből. Isszuk minden szavát! Furcsát kell keresni, letört ágat, felfordult követ, i tak dalse. Fortuna mint tudjuk nő, vagyis McGarrett nyomába szegődik, így az hamarost megleli a tanút egy odú-szerű leveles vizes homályos búvóhelyen. Tizenöt-semmi a mentőcsapatnak. A Nem Eléggé Védett eléggé kétkedve fogadja megmentői rendőrvoltát. Sajnos itt ugrunk, és már csak az látjuk, hogy az ex-könyvelő, jelenlegi koronatanú sebeit Chin látja el gyengéden. Azért kíváncsiak lettünk volna arra, amikor Ninjánk és Széparcú félkínaink minden bájukat bevetik a meggyőzősére. Mindenesetre a Mostmár Eléggé Védett, Chinnel indul a város felé, ninjánk meg átmegy Rambóba, és a széparcú bérkillerek nyomába ered, egy félpár női cipővel kiegészítve a kommandós szerkóját. Szó se róla, engem felcsigáz ezzel. Mire jó egy fél pár női cipő? Kézi fegyvernek szánja? Vagy csali lesz? De honnan tudja, hogy a bérkillerek fetisiszták és bolondulnak a női cipőkért?!

04.jpg

Lazításként visszakapcsolunk Dannó családi életéhez, ahol további nem várt bonyodalmak vannak. Nem elég, hogy elvitték majd visszahozták újférj Mercijét, még a házba is betörtek. Mindenütt kupi, de leginkább az iroda feldúlt. Exnej ékszerei látványosan a helyükön. Dannó a családot szállóba parancsolja, majd feldúltan hívja a főnökét. Rambónk épp a legjobb evok hagyományokat követve próbálja tőrbe csalni bérkillereinket, de azért készségesen felveszi a kontaktust kedves Haulejával. És igen kedves nézőink, a mai rész kocsis-beszélgetéséhez érkeztünk, noha ninjánk nem ül ott a kocsiban, de azért lelkiznek. Masszívan. Haule nyit azzal, hogy egy pánikroham közepén van, és épp a reptérre rohan az új férj lelkére beszélni. Ninjánk aggódásilag reagál, hogy a Keleti Parti ne csináljon hülyeséget. Mert bár nem látja, de hallja, és bár a Haule szerint, ő a tekintetével szekál, de a Keleti Partinak meg hangja van! Esküszöm, tényleg mint a régi házasok! Csak a szeka, szex meg sehol! Ninjánk dúltan emlékezteti eszehagyott barátját, hogy azontúl, hogy feldúlt apa, rendőr is, fegyverrel, tehát tegyen le az újférj-gyepálási késztetéséről! Haule meghallgatja, majd bontja a kontaktust. Ninjánk nincs meggyőzve lebeszélési akciója sikeréről. Eléggé ideges marad. Ennek a széparcú bérkillerek fogják meginni a levét, úgy sejtem! És a cipő-csali működik, a szebbik killer az ösvény sarába ragadt cipőcskével kínlódva próbálhatja ki milyen volt birodalmi rohamosztagosnak lenni az Endoron. Harminc-semmi a mentőcsapatnak.

05.jpg

A másik killer azonban Chinék nyomára lel, és lövöldözésbe kezd, ami nyomán a tanú kishijján otthagyja a fogát, Chin pedig elfegyvertelenedik. Harminc-tizenöt! Függő játszma majd űzőcske következik, előny az üldözőnél!

07.jpg

McGarrett közben adja a dilis Rambót a fatörzsezett killernek, és faggatja az elkövetőkről. A killer teljesen beveszi a dzsungel-dilit, és engedelmesen mesél, noha az infói, miszerint hárman jöttek a tanúért Costa Ricából, egyelőre nem tűnnek relevánsnak. Aztán ninjánk szíve megesik a halálravált és alig pihegő bérkilleren és elárulja, hogy az önfeledten hegyezgetett üreges ágacska valójában ahhoz kell, hogy kezelje a légmellét. A műtét sikerül, és a doktor úr Konoval tart konzíliumot, hogy nézzen utána a bérkillerek harmadikjának és a takarítónak. Kono értetlen, így ninjánk gyorstalpaló bérkiller-képzőt tart. Három lövész és egy takarító kell egy csapatba. A takarítót nem ismerik a lövészek, és ha valami beüt, ő takarít. Adott esetben a lövészeket is. Remélem a Magyarok Nyilai is nézik a részt. Csakhogy hozzam az optimista formám. Bár ez szervezést és pénzt követelne, ezek ebben az az országban erősen hiánycikknek számítanak.

06.jpg

Dannó közben beszélgetni invitálja új-férjet a reptérnél. Fékezi magát és igen kulturált, látva, hogy újférj eléggé halálra vált. A sorozat legütősebb monológját hallhatjuk egyébként, a lányos apákra váró csapásokról. Mellesleg súlyos mondatok hangzanak el apai felelősség témakörben is. Williams nyomozó bőven felülmúlja magát. Gyerekvállalás előtt álló apukáknak kötelező lehetne ez a rész! Újférj lassan megadja magát és elárulja, hogy a városfejlesztési bizottságtól zsarolják, lévén építési vállalkozó. Tágra nyílt szemekkel hallgatjuk, hisz ezen a táján a világnak soha nem történnek ilyesmik, még a gondolat is távol áll helyi politikusainktól, mint Makó vitéz állott anno a jeruzsálemi partraszállástól. Dannó felajánlja segítségét, főleg, hogy újférj elpotyogtatja, rosszul áll Dannó exnejénél. Dannó nem beszél a világba, keményen beszaratja a helyi kismuftit.

08.jpg

Mivel közben erősen fogy az idő, Chin a mezítlábos Immár Eléggé Védettel járművet keres egy elhagyott pajtában. Az űzőcskében sikeresebb bérkiller utolfogja őket, de Chin egy jóravaló lapáttal elsikálja az ipsét. Csúnya munka, de hatásos. Negyven tizenöt, újra mi adogatunk! Fortuna továbbra is a szépfiúkkal, mert Chin egy terepmotort is lel az ominózus pajtában, és a bérkiller társa elől, immár motoron menekülnek tovább. Szerencsére az indokolatlan fegyverropogás felkelti a praktizálást immár befejező ninjánk figyelmét, és közbeavatkozik, szitává lőve az önfeledten üldöző harmadik lövészt. Pont a HW5-0 –nál.

09.jpg

A cúgossá lőtt terepjáróval folytatják sietős útjukat. Ninjánk rohamosztagosokat és őröket kér a bíróságra, a takarítóra számítva. Tanúnk kissé megomlik hallva, hogy még mindig nincs vége a napnak. A belépőjük látványos, ninjánk Rambósan, Chin csapzottan, tanúnk mezítláb, véres-szakadt ingben, vérmocskos kötéssel a két kezén. Pengearcú ügyésznőnk felakadt szemekkel fogadja a triászt. Tanúnk Chin nyakába borulva hálálkodik. Megértjük, mi is szívesen hálálkodnánk a Széparcú Félkínainak, sok mindenért. Meccslabda a mentőcsapatnál.

Kono az ügy papírmunkáját végzi, azonosítja a bérkillereket korábbi felvételek alapján, amikor szemet szúr neki egy kulturált arcú killercsaj. Balsejtelem fogja el, majd rohanvást a bíróságra indul. És milyen jól teszi! Az utolsó pillanatban érkezik, hogy újratárgyalja az ügyet az ügyvédnővel. Mérkőzéslabda.

010.jpg

Vissza Williams nyomozó családi életéhez. Dannó nagylelkűen hazafuvarozza exneje újférjét, és kedvesen hazudik a szerepéről is. Hiába a szerelem furcsa dolgokra képes. Exnej érzelmes hosszú pillantással búcsúzik keble egykori kedvencétől. Ez szép zárszó lenne, de mégis a bíróságon fejezzük be, szájbarágósan, a vádlott kétségbeesett, tanúnk elégedett arcával és Széparcú kínaink boldog mosolyával. Game over!  Én Flanagen koktélt ajánlok az alkalomra. Vodka, lime, jég, és szóda valamint egy vigyorgó piros koktél cseresznye összeállításban. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása