Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kutyákok 1x07 - Missing Persons

2012. június 24. 10:00 - Gabba

Idilli hangulattal nyitunk: Hank  és Stephanie vacsiznak, úgy tűnik, a huginál hatnak az újra szedni kezdett gyógyszerek, poénkodnak, ugratják egymást, mint a régi szép időkben. Stephanie felhozza Gretchent: Neki is főztél annak idején? Eleinte igen, rendszeresen, de a vége felé már csak ünnepnapokon, aztán már egyáltalán nem, feleli Hank. És a szexszel is így volt?, kérdez tovább szokásos nyíltságával Steph, de erre a szemérmes Hank már megtagadja a választ. Leülnek megnézni az esti krimit, a film közben is hülyéskednek, majd Hank kimegy a konyhába fagyiért. Anya, te is kérsz?, kérdezi váratlanul a hugi. Hank először azt hiszi, rosszul hall, hiszen anyjuk már évek óta halott, de mikor Steph kissé hangosabban megismétli a kérdést, rá kell jönnie, hogy itt bizony gond lehet.

Missing01.JPG

Másnap reggel aggódva mesél erről Brittnek, miközben reggeliző törzshelyük felé mennek. Britt együttérzően bólogat, bár őt inkább az foglalkoztatja, hogy Katie olyan furcsa vele szemben mostanában, lehet, hogy megtalálta az eldugott jegygyűrűt. A kajáldába lépve Carter, a tulaj azzal fogadja őket, hogy pár perccel korábban berongyolt valami fiatal csávó, összekapott egy kis kaját a pultról majd bezárkózott a klotyóba. Hank két heti ingyen reggeliért felajánlja, hogy eltávolítják a fickót. Nem is cicóznak sokat, Hank mond pár szót a bezárt budiajtón keresztül, majd rátöri a csávóra. Meglepetésre az nagy lelki nyugalommal a tükör előtt fésülgeti a sérót, mit mondjunk, nem az a kimondott nehézfiú típus. Maguk tudják, hogy ki vagyok?, mert nekem fogalmam sincs, mondja a benyomuló magánzóknak.

Missing02.JPG

Kiderül, hogy a srác amnéziás, csak azt tudja, hogy ma reggel az utcán sétált, de ezen kívül semmilyen korább eseményre nem emlékszik. Hankék kipakoltatják vele a zsebeit, hátha van nála valami azonosításra alkalmas irat vagy más egyéb, de egy cukorkás dobozon kívül nincs nála semmi. A dobozkában Britt valami fekete kapszulás gyógyszert talál, ezen kellene elindulni. Hank ugyan nem irgalmasnővér, de a srác állapota Stephanie-ra emlékezteti, a huginál is ilyesmi tünetekkel kezdődött a baj, ezért úgy dönt, segít kideríteni a személyazonosságát. Egy papírra felírja neki a telefonszámát: Ha bármi eszedbe jut hívj fel, mondja neki. Britt tiltakozik, szerinte orvosi eset a srác, ne foglalkozzanak vele, ezen jól összevitatkoznak, de végül Hank álláspontja győz. Felkeresik Hank egyik régi ismerősét, aki jól menő gyógyszerészi praxisát kénytelen volt feladni, miután kiderült, hogy saját magának írt fel sorozatban recepteket. A szakállas haver, aki most a parti sétányon jégkrémet árul, szakértő szemmel megvizsgálja a kapszulát és kijelenti: A barátotok talán Afrikába vagy a Távol-Keletre készült, ez ugyanis malária elleni gyógyszer, viszont számos mellékhatása lehet az amnéziától a depresszióig.

Missing03.JPG

A fiú elmondja Hanknek, úgy érzi, elkövetett valamit és a zsaruk keresik, erre egyetlen jó ellenszer van: irány a rendőrség! Gustafson nyomozó intézkedik, hogy a fényképes nyilvántartásban és az ujjlenyomat azonosítóban nézzenek utána, de nem találnak a srácról semmit. Britt újra felveti, hogy pattintsák le a gyereket, bízzák szakemberre, ezen aztán megint összekapnak (ez az ellentét az epizód fő konfliktusa, hát mit mondjak, ettől nem fogom tövig rágni a körmömet). Persze Britt esetében még ott van a Katie-val kapcsolatos bizonytalan érzése is: valami megváltozott köztük, azt érzi, de az okát nem tudja, én meg hiába mondom neki, a dobozban nem hallja. Hank és Britt eszmecseréjét Gustafson megjelenése szakítja félbe: A haverotok orrba nyomta az egyik rendőrömet és lelépett! Aztán egy frissen érkezett jelentést mutat a fiúknak: Ez a Jessica Sampson nevű egyetemista csaj 36 órája eltűnt, még az is lehet, hogy az amnéziás barátotoknak köze van a dologhoz. A labor szerint ugyanis a kapszulás gyógyszer randidrogként is ismert, ha a csávó véletlenül felhívna, azonnal szólj nekem!, mondja Gustafson szigorú hangon Hanknek.

Missing04.JPG

A rendőrségen töltött időt Hank sem töltötte tétlenül, egy óvatlan pillanatban megszerezte Jessica kollégiumi szobatársának nevét, és visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Brittnek: Elkísérsz a koleszba, ahol az egy főre eső diáklányok száma meghaladja a három főt? Britt erre természetesen nem mond nemet, és milyen igaza van. Miközben áthaladnak a diáknegyed medencés udvarán, a jobbról-balról feltűnő bikinis lányokat látva Britt megjegyzi: Most sajnálom, hogy annak idején nem mentem el az érettségire. A kollégiumi szobatárs, Didi, nem sokat tud mondani Jessicáról. Pasija nincs, legalábbis ide nem hozta, a fő szakja a távol-keleti kultúra és vallás, abba van teljesen beborulva. Jessica ágya mellett Hank talál egy Kambodzsáról szóló útikönyvet, amiből jelentőségteljes pillantás kíséretében felolvas egy részletet Brittnek: Orvosi tanács: az országba készülő turisták szedjenek malária elleni gyógyszert.

Missing05.JPG

Következő állomás a beachen dekkoló baráti hekker társaság, Hank haverjai. Amíg egyikük rágyógyul a Kambodzsába induló gépek utaslistájára, a másik legutóbbi barátnőjéről mesél, aki szex közben a csúcspontra érve a Fibonacci sorozat első nyolc számjegyét kezdi el sorolni. Mindenki röhög (én is a tévé előtt), de a srác szerint ez nem túl vicces, inkább olyan érzés, mintha egy meghibásodott számológéppel dugna. Ettől persze még nagyobb röhögés támad (a tévé előtt is), és a jó hangulatra az eredményes keresés teszi fel a koronát:  az egyik kambodzsai járatra nemrégiben vettek két jegyet Jessica Sampson és Adam Fisher részére, az utóbbi hitelkártyájával fizetve érte. Ohó, megvan az amnéziás gyerek neve és címe!

Missing06.JPG

Britt és Hank behatol Adam Fisher házába és a kutatás váratlan eredménnyel jár: az egyik szekrényben rábukkannak a megkötözött Jessicára! Szerencsére a lány él, a fiúk gyorsan mentőt hívnak és értesítik Gustafsont is. Hank még most is próbálja mentegetni Adamot: Nyilván szerelmes a lányba, azt hitte, örömöt szerez neki azzal, hogy elviszi Kambodzsába. A lány viszont nem akart menni, erre a srác berágott és bezárta. Mivel azonban alapvetően szelíd, ez az erőszakos cselekedet váltotta ki nála az amnéziát, fejezi be alkalmi védőbeszédét. Gustafson csak hümmög, majd kijelenti: Majd kiderül, hogy a bíróság is így látja-e.

Missing07.JPG

Nézzük meg azt is gyorsan, mivel töltötte Stephanie a napot. Először a füvet locsoló szomszédasszonnyal beszélget, aki meglepődve veszi tudomásul, hogy Hanknek van egy húga. (Mondjuk pár résszel ezelőtt tőle kért Steph tömbjeget Lindus tetemének tartósításához, akkor most a forgatókönyvíró is amnéziás?) Később Steph összebarátkozik a közeli ház udvarán játszó kislánnyal, fogócskáznak, majd a kislány behívja magukhoz rajzolni: Anyukám alszik, apu meg nem tudom, hol van, közli. Te is mindig kimész színezés közben a vonalról?, én is, mondja Steph. Ez miez?, kezd el bennünk valami furcsa érzés kavarogni.

Missing08.JPG

Leszáll az est, Hank hazaérkezik, Steph mesél neki a kislányról, közben becsörög Adam. Nem én voltam, de elintézem azt, aki ezt tette Jess-szel, kiabálja a telefonba és lerakja. Hank gyorsan tárcsázza Gustafsont, eközben Steph észreveszi, hogy a kislányos házhoz megérkeznek a szülők. Átsiet, hogy beszéljen velük, de megdöbbenésére a házban nyoma sincs gyereknek, se gyerekszobának. Ettől teljesen kiakad, fejét fogva rohan ki az utcára, majdnem egy autó alá. Hank utánasiet és nyugtató szavakat mormolva hazakíséri és lefekteti. Nem javult az állapotom, suttogja kétségbeesetten Stephanie. Hank áthívja Katie-t vigyázni a hugira, majd Britt-tel kettesben elindulnak a diáknegyedbe, ahol komoly fennforgás van: Adam fegyverrel túszul ejtette Didit. A helyszínen Gustafson golyóálló mellényben fogadja a fiúkat: Te ismered a srácot legrégebben, kb. 12 órája, úgyhogy beszélj vele, utasítja Hanket. Rövid, az ajtón át folytatott beszélgetés után az alkalmi pszichológus ismét betöri az ajtót, és kiderül, hogy azért, amiért erőszakoskodott Jess-szel Adam úgy akar bűnhődni, hogy lelöveti magát a rendőrökkel. A nála lévő fegyver egy közönséges vízipisztoly, Hank meg is kérdezi: Mit akartál ezzel, vízbefojtani a csajt?

Missing09.JPG

Adamet elviszik néhány napos megfigyelésre, amíg a gyógyszer mellékhatása elmúlik, Hank is hazamegy Britt-tel. Katie-nek megköszöni a felvigyázást, majd óvatosan kiveszi Stephanie kezéből a hugi által szorongatott régi fényképet, ami még gyerekkorukban készült róla és Stephanie-ról. Steph kiskori képe megegyezik a napközben látott kislányéval… Szegény hugi, visszatért a skizofréniája, így Hank kénytelen újra intézetbe adni. Idilli hangulattal nyitottunk, borongó hangulattal zárunk: a szanatórium előtt a testvérek szomorú arccal búcsúznak egymástól. Ráadásul Britt-nél és Katie-nél is erősebben kezd villogni a kapcsolat válságára figyelmeztető lámpa: egy lagymatagra sikerült dugás után ugyanis Katie az összebújás helyett úgy dönt, inkább elmegy zuhanyozni.

Missing10.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása