Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Élet a Marson 1x07

2012. június 16. 10:00 - G_Norton

Lassan közeledünk a szezonzáróhoz, ezért most kicsit felgyorsulnak az események, pedig ebből elnéztem volna még néhány részt, de hát a britek már csak így kicentizik a sorozatokat, mint Hodgson a lehetséges lerohanások számát. Szóval hőseink ippen egy egyetem épülete előtt gubbasztanak Ray überszar kocsijában, egy drogdílert akarnak elfogni. Hogy miért nem hagyják az egészet a drogkommandóra? Mert közülük Robinson nyomozó nem kérte fel csörögni a góré nejét a legutóbbi Bonfire Nights-on, aki ezt halálos sértésként fogja fel, és így torolja meg. Közben Sam felfedezi Trudy valamelyik alsóneműjét, aki Ray nője mellesleg, aztán egy alsógatyás krapek rohan ki az egyetemről, Annie és Chris utána, na az a díler, kapjuk e’! Már a kocsiból kijutni is nehéz, Sam szépen amortizálja le a kocsit, kifizeted, francokat, ilyen szar kocsid van, Ray. Krapek menekül, Sam utána, de kicsit könnyedén lerázza egy kis mutogatással, és menekülne tovább, de a góré kerül az útjába, húha. Ó, a tökömet, mondja a díler, a góré pont így gondolta, és tököntérdeli, na ezt neked, köcsög. Főcím.

01.jpg

Az őrsön megy a vita, hogy mi legyen a szatírkával, mert találtak nála három kis adag kokaint, Ray legszívesebben behajítaná egy cellába pár évre, viszont a három adag jelzi, hogy nem ő a díler, ő csupán az alkalmi fogyasztó, akiből szép lassan teljes értékű drogoz zombivá válik, azaz ha a valódi drogot akarják lefülelni, akkor a szállítót kell elkapni, azzal megvan az egész lánc is. Góré szerint ez felesleges baszakodás, inkább Billyből próbálja kiszedni a szükséges infót, aki nem mondja el, annak ellenére sem, hogy Ray odavágja egy szekrényhez is keményen. Góré más módszerrel próbálkozik: egy brutális ősemberhez teszi be Billyt, amitől majd bokán fossa magát, és mindent elmond. Sam elsőre nemet mond, még a végén kinyírja a szerencsétlent, az ősember meg is ígéri, hogy ha bárkit bevisznek hozzá, kitépi a gigáját, és ha kikerül, a góré nejét fojtja meg, nem egyszerű arcról van szó. Góré leszarja az aggodalmakat, berakatja Billyt a fickó mellé, és mindent Rayre bíz, ne hagyja őt cserben, addig ő megkajál Sammel valahol.

 

Sam egy különleges helyre akarta elvinni, ami még 1973-ban különlegesen szar hely, valami indiai étterem van a helyén, ahol csak indiaiak kajálnak, Sam ezt nagyon benézte. Na sebaj, zabálnak egy kis curryt, közben Samnek furcsa látomása van, ugyanis a kirakatüveg tükröződésében nem a ’73-as valóságot látja, hanem az ő jelenének színes, csillogó-villogó világát. Góré már zabás, ideje táplálkozni, közben Sam a Hyde-ban megoldott drogügyek általánosságáról beszél, a górénak ebből az jön le, hogy a drogfogyasztókat is börtönbe kell zárni, igen ám, de az olyan dolog, mint széllel szemben hugyozni, sosem lesznek meg az igazi keményfiúk ezzel. Sam megint valami furcsát érzékel a rádióból, ezúttal a Pulp szól belőle, ami még ’73-ban nem is létezett, de csak ő hallja, a góré meg kezd ideges lenni, mert a turbánosok enyhén szólva furcsán merednek a rádiót baszkuráló fehér idiótára. A góré aztán megunja a dolgot, és visszaráncigálja Samet az őrsre, hátha Billy köpött már.

02.jpg

Bent van egy kis gond, Phyllis nincs a helyén, ellenben ő, és mindenki más a cella előtt téblábol, valami gáz van tényleg. A cellában a földön fekszik valaki, éppen a pulzusát nézegetik, Billy az, és nagyon halottnak tűnik szegény. Sam megmondta, hogy félóránként csekkolják le a fickót, majd rákérdez, hogy ősember barátunk támadta-e meg. Phyllis kavarna, hogy de hát már más cellában van, Sam rájuk ordít, kiderül, hogy az ősember tényleg megtámadta a szatírt. Ráadásul készségesen ellenőrizték őt, de honnan kellett volna tudniuk, hogy halott? Egyébként szívkoszorúér-elzáródásban hunyt el, aminek a kiváltó oka még ismeretlen, ugyanakkor horzsolások vannak a nyakán, és valaki megpróbálta egy ruhadarabbal megfojtani. Góré kikérdezi az ősembert, ő is vonogatja a vállát, hát megmondtam, hogy senkit se pakoljanak be mellém, mer’ kinyírom. És különben is a góré csapata a hibás, mert amikor áthelyezték őt egy másik cellába, Billy majd kicsattant az egészségtől, semmi baja sem volt. Góré erre megfejelteti az asztallappal, sosem bírta, ha rendőröket próbálnak besározni. A kikérdezés után Sam észreveszi, hogy a górét alaposan megrázta az eset, aki azzal hárítja el, hogy a gyomra nem fogadja be a curryt.

03.jpg

Góré jelenti a csapatnak, hogy mindenkitől elvárja a jelentést, hogy mi történt, próbáljanak matematikusan egyszerűsíteni, egyébként nem kell aggódniuk. Sam megy a kabinokhoz, ahol Annie sírdogál, nem egyszerű éjszakájuk volt, ugyanakkor nem a lány a hibás. Annie kicsit álszenten a képébe vágja, hogy nem is, mert Sam hibája volt, hisz hagyta, hogy bevigyék Billyt a cellába (de öcsém, és ki volt még ott a halál időpontjában?!). Sam nekimegy majdnem a górénak is, mert nagyon alaposan kell ezt kivizsgálni, de a góré a hűségét várja most el a legjobban, nagyon hosszú éjszakájuk lesz. Aznap reggel Sam elmegy Billy nővéréhez bejelenteni a halálhírt, aki először nem hiszi el, hogy meghalt, csak amikor megmutatják neki a hullaházban a holttestet. Ezután egy érdekesen álszent párbeszéd zajlik le köztük, Sam kissé hitehagyottan mondja, hogy mindent alaposan kivizsgálnak és leellenőriznek, a nő pedig hisz benne, hogy alaposan kivizsgálják mindenki felelősségét az ügyben.

04.jpg
Sam találkozik a góréval a vécén, a góré szerint hamarosan meglesz az ősember vallomása is, az pedig elméletileg elég magyarázatot adhat az eseményekre. Sam kérdezi, hogy rájuk szállnak-e, a góré szerint nem, pedig mindenképp felelősök, hogy egy nyilvánvaló vadállathoz berakták, aminek halál lett a vége. A góré szerint Billynél drogot találtak, ha a cucc nincs nála, sosem kellett volna egy cellában meghalnia, Sam kiakad, mert ez nem oldozza fel őket semmi alól, mert a góré pontosan ismerte, hogy Collins micsoda egy állat. A góré rámutat arra, hogy miközben Billy haldoklott, Sam curryvel tömte magát, na elpattant a cérna, és rátámad a góréra, akinek legalább olyan reflexei vannak, mint Gordon Ramsay-nek, simán leveri Samet. Pont ekkor lép be a ráncos főkapitány úr, aki figyelmeztetni őt, hogy nagyon a pengeélen táncol, ez az újabb ügy nem jön jól neki. Góré megköszöni az állandó támogatást, és finoman érdeklődik, hogy a főkapitány úr miért nem mossa meg pisálás után a kezét, valóban érdekes egyébként.

05.jpg

Góré szépen papírra vési a vallomásokat, itt-ott kiszínezi őket, ez alapján a szegény Billy Kemble-ből egy tomboló állat lett, aki Annie arcába dobja a kaját és szatírkodik előtte, ordibál Chrisszel, és kettő alkalom helyett négyszer nézett rá Billyre, meg hasonlók (Sam arckifejezése mindent elárul közben). Sam már alig mer bármit is mondani, igen ám, de a góré mondja, hogy borzasztó hosszú ideig tartott összekalapálni a részleget, és ha ez a botrány nagyobb visszhangot kap, akkor széthordják őket. A boncmesternél kiderül, hogy biza’ veleszületett szívgyengesége volt Billynek, ezért a koszorúér-elzáródás nála jelentős fenyegetés volt, a kiváltó oka pedig egy jókora adag kokain, hoppá. Góré már le is zárná, pedig elég fura, hogy mindent elvettek Billytől, ennek ellenére simán tolt egy csíkot, ráadásul tudott a szívbajáról, akkor miért kockáztatott volna? I have a bad feeling about this, Ismét elmennek Billy nővéréhez, aki szerint Billy biztosan nem kokózott, megerősíti, hogy tudott a szívbajáról, én sem lennék ilyen hülye. Közben a góré olyan stílusban szövegel neki, amit ő rendkívül kedvesnek tart, egyébként a nő legszívesebben leütné, Sam és a fél őrs tapsolna is hozzá. A gyufát ott húzza ki, amikor rákérdez, hogy a nő vajon próbálta-e már a kokót, erre kidobja őket, a góré füstölög, ezekkel a nőkkel nem lehet beszélni, ráadásul külvárosiak, ezek palotában élnek minden bajtól messze, miközben ő szétmelózza a valagát. Sam nem hagyja magát, pedig a góré nagyon mondja, hogy az ügyet le lehet zárni, minden csöndes.

06.jpg

Sam akkor is tovább nyomoz, de a rendőrségen nincs semmiféle segédanyag a drogokról, de így is bevillan neki egy infó, miszerint a kokó hatása kb egy óra múltán jelentkezik. Kemble az infarktust a bunyó után 2 órával szenvedte el, az meg 5 órával volt azután, hogy behozták az őrsre. Azaz valami nagyon erősen szaglik, és nem a currys csirke fingbűze, az tuti. A góré nem akarja az igazságot, neki az elég, hogy a csóka túladagolta magát, és kész, inkább áthidaló megoldásként azonnal keresné Billy szállítóját, hogy valami eredményt mutassanak fel. Sam szerint elég gyökér módon fog ez mutatni, hogy „Billy meghalt, de itt a szállítója”. Sam fenyegetőzik, hogy ha nem kezelik rendesen a dolgot, akkor ő befejezte, visszamegy Hyde-ba, páran örülnének is neki, a góré azért megkérdi, hogy ha annyira jó volt minden Hyde-ban, akkor mi a ráknak jött ide? Pontosan azért, mert a góré alatt akart dolgozni. Na mindegy is, a góré megbízza a belső vizsgálat lebonyolításával, de garantálja, hogy semmit sem fog találni, de a nyomozótársak sem lesznek minden bizonnyal segítőkészek, az tuti.

07.jpg

Sam a mosdóban rákészül a nagy nyomozásra, amikor a tabasco ízét érzi a szájában, majd ki is hányja. Megint az erdős látomás jön, nincs érzékelhető reakció, a teszthez kell egy minimális válaszreakció, de milyen teszthez? Samnek is segítenie kell, erre Sam kiakad, MENTSENEK KI INNEN, na pont ekkor lép be Ray, ebből már sztori lesz. Sam észreveszi, hogy Chris valamit odaad Annie-nek, ránéznek, majd elsunnyognak. Sam Annie-t veszi célba, ő azt mondja, hogy csak egy tábla csokit kapott Christől, end of story. Igen ám, de Sam az igazság után nyomoz, az pedig Annie-t zavarja, hogy az ő karrierjüket tenné tönkre, és szerinte a bizalom és barátság egy tőről fakad, és elvárja, hogy miután mindig védte a rendőrség berkein belül Samet, akkor ne nyomozgasson utána. Sam azonban a tények után kutat, mert valaki nem mondott el egy fontos dolgot. Annie otthagyja, Sam most Raynél próbálkozik infószerzéssel, mi történt a kokóval, amit Billytől vettek el? Mijaz, valaki galambot eresztett? Sam eddig finoman kérdezte, góré azonban közbelép, bunyót nem szívesen lát. Sam a letartóztatási jegyzőkönyvet vadássza, de Phyllis természetesen nem hajlandó segíteni, Sam kis kutatás után ugyanarról az estéről kettőt is talál. Kiderül, hogy Phyllisnek kivételesen borzasztó hosszú napja volt, és véletlenül elaludt, de mire felébredt, Billy már halott volt. Phyllis visszacsinálná, ha tehetné, és persze ő is fél a vizsgálattól, mert ha balhé lenne, könnyen ráverhetik az egészet mert nő, és mert könnyű lecserélni az ő munkakörében.

08.jpg

Sam a jegyzőkönyvből látja, hogy biza’ tényleg nincs rendben valami, mert Billy rosszul érezte magát, viszont Annie nem hívott orvost valamiért, amit nem akar elmondani. Közbelép a góré, hogy mégis miért cseszegetik a rendőreit, majd felfüggeszti Samet, menjen haza aludni, még mielőtt lerombolja az ő világát. Sam nem tud mit tenni, elmegy Nelsonhoz kocsmázni. Nelson szerint a tiszta igazságnak ki kell derülnie, Sam is mindig az igazság útját követte. Samnek itt beugrik a góré előbbi mondata, és már van egy konkrét terve: végigviszi a nyomozást, kideríti az igazságot, és hátha eltűnik ez a világ, szeretne Maya mellett felébredni, 2006-ban. Nelson kicsit megzavarodott, ő pusztításról nem beszélt, igen ám, de mi van akkor, ha a pusztítás egyenlő az igazsággal? Sam ezért követi Christ, némi viaskodás után Sam győz, és Chris elmond egy fontos infót: az egy kazetta volt, amit Annie-nek adott, eléggé perdöntő bizonyíték rajta a hangfelvétel. Sam megy az őrsre, Annie kabinjában meg is találja, azonban Ray először szép szóval, majd pedig egy kis bunyó árán venné el tőle, de Sam nyer. Ezután az epizód legjobb jelenetében mindenki összejön az őrsön, Sam pedig lenyomja a play gombot.

09.jpg

A hangfelvétel arról tanúskodik, hogy Ray tényleg annyira hülye, mint ahogy kinéz, mert kokót nyomott be erőszakosan Billynek, mert majd annak a hatására biztosan beszélni volt, „megereszti a nyelvét”, és nem hajlandó a górét cserbenhagyni, a többiek pedig mindezt némán végignézték. A góré iszonyú feszült, erre ő sem számított, meg is jegyzi, nem tudja, ki a nagyobb faszfej: Sam az álszentségével, a csapata, vagy pedig ő. De Rayt nevezi meg a legnagyobb szégyenfoltnak, aki elég gyengén próbál védekezni, Billy drogdíler volt, de öcsém, egy ember meghalt emiatt. Ráadásul Annie azért nem hívott orvost, mert Ray mint a felettese megtiltotta neki, Chris találóan azt mondja, hogy mindannyian felelősek Billy halála miatt.

10.jpg

Sam összekülönbözik megint a góréval, hogy ennyi nem elég, az nem számít semmit, hogy Rayt őrökre kísérteni fogja ez az eset, konkrét büntetés kell. A góré is pipa, mert innen látszik, hogy mennyire nem tudják, mi a határ, mert nem ők, hanem a góré lesz a felelős, ha gebasz van. Ugyanakkor megdicséri Samet, amiért jól végezte a dolgát, és örül neki, hogy hagyta a nyomozást – Sam most jön rá, hogy az egész egy színjáték volt a góré részéről, de csak így tudta elérni, hogy tőle ne forduljanak el, egyszerűbb volt Samre ráhúzni a vizes lepedőt. Sam otthon agyal a kazettával a kezében, a tévében megszólal Raszputyin, az érzékelőtesztre leadott reakciók betegenként eltérőek, majd jól megnézi magának Samet, de ennyi. Sam sejti, hogy talán a kazettát kell bemutatni, és megoldódik minden, másnap reggel így készül, hogy a főkapitánynak megmutatja a kazettát, Annie tiltakozása ellenére. Közben az őrsön a góré jól lebassza Rayt, lefokozza nyomozó helyettessé, azaz a fő feladatköre a központi nyilvántartás üzelmetetésére, a fizetését megfelezik, és a fizunak a másik fele a rendőrségi alapítvány számlájára megy majd. Ja, és egy rossz mozdulat, és a góré szögekre tűzi fel a golyóit.

11.jpg

Sam elbizonytalanodik, mert Ray megkapta a büntetését, ellenben nagyon haza akar jutni, ezért mégiscsak bekopog a főkapitányhoz. A főkapitány ránéz a kazettára, majd nemes egyszerűséggel összetöri azt, mivel szerinte bárki alkothat ilyen hangfelvételt. Sam köpni-nyelni nem tud a döbbenettől, a felvételen tényleg ott volt az igazság. A főkapitány irodája előtt már a góré várja, aki azonnal tudta, hogy tönkretette a felvételt, sajnos ez egy ilyen világ, elpusztítani nem lehet, csak evezni az árral. Sam szerint azonban a korrupció a következő években teljesen elharapódzik, intézményesül, ami nagyon rossz lesz a rendőrségnek, és az ilyen főkapitányokat ki kéne vágni a rendőrség állományából. Sam nem is akarja feladni, amit a góré örömmel hall, ő is utálja a rendőri korrupciót, mint az majd kiderül többször is. Még Annie várja Samet, aki a szemére veti, hogy ennyit jelent csak neki, Samet azonban más foglalkoztatja, most már tényleg nem érti, miért van ott. Annie távozna, de Sam arra kéri, hogy ne hagyja magára, Annie nem is tudná megtenni. Na irány a munka, semmi móka, nehogy elunják magukat. Végefőcím.

Címkék: life on mars
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása