Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 2x13 - Chuck és a kertváros

2012. június 11. 09:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Suburbs

Most, hogy szombati matinéban a zertéelklub újra elkezdte vetíteni a kezdetektől Bartowski és tsa-i kalandjait, hosszabb szünet után én is elkezdem a folytatást; irány a kertváros!
 

Egy kipeckelt szemmel nyitunk, mely egy emberhez tartozik, aki egy géppel torzított hangtól tudja meg, hogy igazából szerencsésnek mondhatja magát, mert ő a kiválasztott egy nagyon fontos kísérlethez.

A Buy More-ban Chuck szeme kerekedik a tévéspolcok előtt, mert Emmett kutyás filmeket nyomat egyfolytában, miközben mindenhonnan lógnak a piros szívecskék, elvégre Valentin-nap van. Erre emlékezteti Sarah is barátját: ha már egy éve együtt járnak, valami közös program kellene, nemdenem? Ezen elévődnek, végül abban maradnak, hogy mindkettőjüknek dolga van, ne bonyolítsák a helyzetet, ám megjön Morgan, rákérdez a tervekre, mire Chuck meghívja estére Sarah-t hozzájuk. Mikor berobban Emmett egy adag fánkkal, senki nem a finomságokra mereszti a szemeit, hanem Kisfőnökük fejére, ott csücsül ugyanis egy alkalomhoz illő pepi. A póthaj Emmett szerint nem is feltűnő, pedig de; viszont mégiscsak randira készül, megadja a módját. A többiek csak Big Mike határozott és hangos rendre utasítására élednek, dolog van emberek, nem ebédidő. Te jó ég! Valami nagy baja lehet a Főnöknek, hisz’ dolgozik! Sőt, nagyon elmélyülten teszi ezt, amit Chuck nem is bír szó nélkül hagyni. Bemegy az irodába kérdezősködni, kiderül, hogy Mrs Big Mike egy szívtelen dög, képes a szerelmesek napján elküldeni a válási papírokat, úgyhogy nincs mit tenni, a munkába kell menekülni.

Este Chuck és Sarah az estét együtt töltik, de nem egymással, Chuck játszik, Sarah olvas. De nem övék a legrosszabb Valentin nap, hanem Casey-é, mert a kedvenc háborús filmjét és italozását megzavarja Beckman tábornok bejelentkezése. A jó hír az, hogy egy régen eltűnt ügynökük előkerült, a rossz pedig, hogy mentálisan teljesen odavan, nem mond semmit, csak egy szót ismételget állandóan: szalamandra. A kamerákon keresztül mutatott képeken mi felismerjük kipeckelt szemű barátunkat, ezek szerint a kísérlet, nem úgy sült el, ahogy azt várták. Azt már kiderítették az ügynökségnél, hogy a tag a külvárosban lakott és ott történhetett valami, aminek utána kell járniuk, a legjobb álca pedig egy normális házaspáré lehet, aki a Meadow Branch nevű helyen már megvásárolt házba költözik be. Casey gúnyos mosollyal az arcán közli pár perccel később az ifjú párral, hogy mostantól a külvárosban élnek. Sarah és Chuck szeme kerekedik rendesen.

Chuck otthon próbál olyan inget keresni, amitől férjnek érezheti magát, amikor betoppan Ellie kíváncsiskodni. Mikor öccse elmeséli, hogy Sarah-val a külvárosba költöznek egy hétre, vigyázni egy barát házára, Ellie egyből izgatott lesz, hogy ez milyen szuper, jó előkészület a… tudod, Chuck - és az eljegyzési gyűrűjére mutat. Chuck szerint nem nagy ügy, de mégis izgatottan érkezik a külvárosba, leparkol a házuknál, kiszáll a kocsiból és fülig ér a szája, amint meglátja a Carmichael névvel ellátott postaládát, a szomszédokat, amint integetnek, mosolyognak, békések és még a Nap is süt, mindjárt elsírjuk magunkat. Hát még, amikor belépünk a házba, ahol az ifjú házaspár fotói virítanak: van esküvői, nyaralós, ölelgetős, kutyás. Kutyás? Igen, ebben a pillanatban egy gyönyörű bundás szalad be a szobába, majd Sarah érkezik egy bazinagy adag salátával, Chuck kezébe egy bazinagy tálca sütésre váró husit nyom - szerencsére a házigazda épp időben érkezett, itt a szomszédság. Akik között van a keresett terrorista, ezt azért ne feledjük. Casey is előbújik a hűtő mögül, amit álcaként szerelget és noszogatja Chuckot, hogy tegye, amit hitvese mond.

Morgan épp azt ecseteli Jeffnek és Lesternek, hogy azért van még itt, mert Big Mike az eszményi főnök, mellette megvalósulhatott eddig, hogy a lehető legminimálisabb munkamennyiséget végezzen nap, mint nap és ez a lógás most veszélybe került, a munkatársak egyetértenek, de hogyan is lehetne egy megtört szívet helyre hozni? Emmett csatlakozik a csoporthoz, neki sem jó ez az új helyzet, és rá is világít a lényegre, keresni kell egy új társat. Morganék már magyarázzák is Big Mike-nak, hogy az internetes társkereső a tuti, nem ám a templomi piknik, ahogy anno ismerkedett és persze fals adatokat illik megadni, hogy a bombanők aktivizálják magukat. Nagyfőnök először még értetlenkedik, de amint meglátja a képeket, máris leesik az álla és kerekedik a szeme, jaj, de dögös ez a Red Hot Mama, de miért takarja el az arcát? Kit érdekel, a testét kell nézni – Lester mindig lényegretörő.

Eközben a grillpartin Chuck ismerkedik a kertvárosi fílinggel. Brad lép oda hozzá, bemutatkozik, bemutatja ikszet, ipszilont, meg zét, elmondja róluk a legfőbb tudnivalókat, amiket nem biztos, hogy nagydobra vernek egyébként, majd megpillantva Sarah-t elismerően veregeti hátba ’Charlie’-t, hogy jól választott, néha cserélhetnének; Chuck döbbenetére elkezdenek nevetni, á csak vicceltem! Később egy Szőke Ciklon viszont úgy tűnik, nem viccel, lerohanja az ifjú férjet, félreérthetetlen ajánlatot tesz neki és még az sem zavarja, hogy Chuck a jegygyűrűjét mutogatja, hiszen ki nem házas errefelé, az ő férje is ott iszogat a többiekkel (az csak Chuckot zavarja, hogy az illető nagydarab és mogorva). Szerencsére Sarah elhívja férjét, így Chuck megkönnyebbülten hagyja ott csábítóját. Az viszont nem jó hír, hogy semmi nem villant be, lehet, hogy nem is jó kertvárosban vannak.


Vendégszereplő: Andy Richter (Brad White)

Casey azonban talált valamit, be is hívja őket a konyhába, ahol megmutatja, hogy a keresőkütyüjével mit talált a sütis tálca alján: egy nyomkövető, ami a sajátjuk. Chuck erre villant, és helyesbít, hogy ez csak volt a sajátjuk, pár éve ellopták az egyik CIA bázisról, most a Fulcrum használja. Hoppácsak, akkor nem is csak egyszerű terroristákról van szó!

Másnap reggel Chuck pizsamában ballag le reggelizni és egyből kikerekedik a szeme, amint Sarah-t találja ott hálóingben, fakanállal a kezében, amint nagy mosollyal jó reggelt kíván. Chuck felveszi az álcát, válaszol, miközben suttogva kérdezi, hogy netán Casey talált újabb poloskákat? Sarah elmondja, hogy a ház tiszta, Chucknak készíti a reggelit. A valóra vált álom! Chuck ugratja is őt, hogy látja rajta, élvezi a háziasszonykodást, nehogy még a végén bele is szeressen (mármint Chuckba) és normális lány váljon belőle (mármint Sarah-ból). Sarah pedig még akkor is kedves és bűbájos feleség, mikor Chuck munkába indul a kis cumójával és kávésfindzsájával, kirohan utána a bevásárló listával, búcsúcsókot ad, integet a kutyussal, Chuck meg elolvad és még a Buy More-ban is úgy nézi mosolyogva azt a listát, mintha legalábbis szerelmeslevél lenne.

Casey pattan oda mellé és letörli Chuck vigyorát, ugyanis a lista hátoldalát olvassa a megfelelő készséggel: Sarah láthatatlan tintával írta az üzenetet, miszerint a hely tiszta, a célpont mozgásban van. Chuck értetlenkedik, miért nem lehet telefont, vagy valami újabb módszert alkalmazni, de az őrnagy elmagyarázza neki, azért folyamodtak a régi bevált trükkökhöz, mert a Fulcrummal állnak szemben, akik bepoloskázták a sütit is, nem rémlik? Szóval tudják, ki tette oda a poloskát, ugyanis Casey ujjlenyomatot vett róla, lefuttatta az adatbázisban és kidobta a gép… ki mást, mint Szőke Ciklon nagydarab és mogorva férjét (Chuck felismeri őt az őrnagy által mutatott fotóról), aki régebben a CIA Lélektani Műveletek nevű egységénél dolgozott, a bankszámlája szerint pedig bevásárolt olyan mennyiségű speciális adatkábelt, amely már önmagában is gyanússá teszi. Chuck a kocka, vajon mihez kellett ez az anyag, teszi fel a nagy kérdést Casey, mire a válasz az online játék, vagy netán pornó, Chuck nem kém fejjel gondolkozik, ugye. A megoldást Casey böki ki, esetleg a kormány szervereit akarja Nagydarab lecsapolni, úgyhogy megvan az új feladat, Chucknak be kell juttatnia őket a házba, hogy körülnézhessenek. Mint Nerd Herd vészhelyzet? Dehogy, mondja Casey, ez is az ősi módszerrel megy: Sylvia, alias Szőke Ciklon úgyis ráindult, hát használja ki. Chuck szóhoz se jut, mit szólna Sarah, ha máris megcsalná, de a belépő ifjú feleség nem ellenzi, a munka az munka, ügyes legyél, Mr. Carmichael!

Chuck már csönget is, Sylvia egyből beljebb invitálja, Casey közben a póznán ül álcaként, ahonnan belátja a terepet és instruálja Chuckot, melyik emeleti részen fut be a kábel a ház belsejébe, közben Sarah is vonalban van, éppen azt hallgatja, amint Sylvia elcsábítja az urát. A nő nem cicózik, rögtön a lényegre tér, leveszi Chuck zakóját, nadrágját, odabilincseli a cuki kis rózsaszín szőrrel borított bilincsével az ágyhoz, Chuck csak nagy nehezen tudja kinyögni, hogy azért egy kis ital jólesne neki. Amíg a nő kiszalad, Casey-től kér segítséget, hogyan szabaduljon ki, mire a válasz az, hogy törje el a hüvelykujját, akkor ki tudja húzni a bilincsből a kezét? Mivaaan?! Chuck inkább tornamutatványt végez, a lábujjaival próbálja az éjjeliszekrényen hagyott kulcsot megszerezni, majd miután sikerrel jár, egy szál pólóban és gatyában, egyik kezén a bilinccsel, szalad az emeleti szobába, ahova a kábel vezet és megtalálja a számítógépet, amit persze jelszó véd. Körbenéz, az asztalon meglát egy csomó kis gyíkfigurát, akarom mondani szalamandrát, hoppá, akkor ez lehet a jelszó? És tényleg, Chuck beírja a szöveget, a program meg egyből elindul, képek özönlenek, ez bizony tisztára olyan, mint az intersect-feltöltés. Chuck el is dobja magát.


Vendégszereplő: Jenny McCarthy és Brian Thompson (Sylvia és Cliff Arculin)

Sarah szólítgatja a fülesen keresztül, mert látja, hogy Nagydarab hazaérkezett. A férfi sietve ront be a házba, a két pohár itallal a hallba lépő feleségét kérdezi, hogy lefuttatta-e már a tesztet, mire a válasz, hogy még nem, de megbilincselve vár az alany odafönt. Vagy mégsem. A házaspár a kisszobába toppan, ahonnan időközben Chuck már lelépett, de a monitoron még villog a „Tesztsorozat sikeres” üzenet, amelynek mindketten megörülnek, mert Mr Carmichael túlélte, megvan hát az alanyuk, akit keresnek. És aki éppen a háztetőkön menekül egy szál pólóban és gatyában, egyik kezén a bilinccsel, a szomszédok szeme láttára, és Casey figyelő tekintete mellett, aki elindult a segítségére, de úgy tűnik, megoldódik a dolog, Sarah tesz pontot az affér végére, jó nagy pofont lekever Chucknak, a szomszédok meg csak lesnek. Chuck is.

Később az Erődben Beckman tábornok jól leteremti a csapatot, amiért elszúrták a dolgot. Ez ellen Chuck persze tiltakozik, hiszen képek töltődtek bele, tisztára olyan volt az egész, mint anno a Bryce féle kezdet, Sarah ráerősít, hogy talán Fulcrumos adatbázisról van szó, de a táborornok könyörtelen, kiveszi Bartowskit az akcióból, Walker és Casey viszont maradnak és szemmel tartják a társaságot, amíg le nem csapnak rájuk, az akciót lezárják, Carmichaelék elválnak.

Big Mike öltönyben, nyakkendőben érkezik, ma van randija az internetes hölggyel, de feszeng is, mert ki a fene fogja elhinni, hogy egy 180 centi magas hajómágnás? A csapat nyugtatgatja, Chuck meg lógó orral érkezik éppen és Big Mike egyből rá is kérdez, mit gondol arról, hogy hazugsággal indít egy kapcsolatot. Nah, jótól kérdezi, Chuck szerint ne essen ebbe a hibába, de Morganék egyként mondják, hogy de, még jó hogy, nem lesz semmi gond.

Chuck meg ugyanolyan búskomoran pakol a szekrényébe, ahonnan kiesik a bevásárló lista és az alján lévő Meadow Branch feliratról Chucknak máris bevillannak fotók, térképek, Fulcrum felirat, arcok a szomszédból, de fegyverrel, és végül a városrész neve. Máris kapja a telefont és elrohan. Eközben Sarah „otthon” van, nézelődik, épp felvenné a telefont, amikor Casey szól a fülesébe, hogy ismeretlenek közelítenek. Chuck így csak üzenetet tud hagyni, hogy takarodjanak onnan máris, mert Fulcrumos dolgok villantak be neki, ez a terület egy fedőcég által vásárolt és építtetett környék. Sarah tehát ezt nem hallja, így a csöngetésre ajtót nyit, amikor meglátja az ajtóban a szomszédasszonyt egy tál kajával, fegyverét a szoknyába dugja, kissé alábbhagy a gyanakvása. Nem kellett volna, ugyanis megjelenik Szőke Ciklon is, aki a hátsó ajtón jöhetett be, fegyverek kerülnek elő, Sarah meg éppen csak a tálat szorongatja. Casey sem jár jobban, Brad érkezik hozzá a kocsiba egy kamuszöveggel, a következő pillanatban pedig már sokkolóval teszi ártalmatlanná.

Chuck odaér a házhoz, de már csak Brad fogadja azzal, hogy a felesége a többi feleséggel cseverészik, de Chucknak máris villanása van, Brad, mint Fulcrum katona, majd mikor körülnéz, az összes szomszédról, beleértve ikszet, ipszilon, meg zét is, bevillannak az adatlapjaik, de nincs sok ideje csodálkozni, mert őt is sokkolják, szó szerint. Egy székben ébred lekötözve, Szőke Ciklon és Nagydarab, no meg Brad fehér köpenyben sertepertél körülötte a többiek segédlete mellett. Chuck egyből a feleségét, Sarah-t szólongatja, mire közlik vele, hogy ő nem a felesége, hanem egy CIA ügynök, mint ahogy ő is. Najó, ez nem jött be, mit akarnak vele? Erre megkapja a sztorit a képekről, a tervekről, az Intersect, mint az ügynökképzés magasiskolája, de aztán abbahagyták, nem kellett volna, ők fejlesztették és végre itt egy fickó, akinek különleges az agya, vigyáznak is rá, nehogy megsérüljön, merthogy a korábbi teszt kismiska ahhoz képest, ami most jön. Chcuk még mindig Sarah-ért aggódik, engedjék el őt és mindent megtesz. Egyrészt ez máris adott, hiszen leszíjazva ül ott, másészt Szőke Ciklon ugyan elcsodálkozik, hogy a srác tényleg érez valamit Walker iránt, rá is kérdez, hogy vajon meg is ígérte neki a későbbi kertvárosi életet, de aztán inkább felhomályosítja, hogy itt semmi sem valóságos, még Walker érzései sem. Később Sarah sem tehet semmit, mindenki megkapja a szemüvegét, Chuck meg a szemkipeckelést és indul a buli.

Eközben Casey-t egy kis kamrában hagyták a székhez kötözve, összebilincselt kézzel. A szabadulás érdekében Casey megfogadja saját tanácsát, eltöri az ujját, kibújik a bilincsből és elindul a labor felé a falon lévő ismerős kábelt követve.

A program lefut, Chuck eszméletlen, mikor Nagydarab megvizsgálja, mondja is, hogy ennek bizony annyi, mehet a többiek közé. Chuckot viszont nem ilyen fából faragták, felriad, kérdezi, mi történt. Sarah a háttérben csak pislog, Szőke Ciklon viszont választ is kap, Chuck szinte gépiesen mondja, hogy Meadow Branch-on van, egy Fulcrum laborban, ahol egy terven dolgoznak, azaz újjá akarják építeni az Intersectet. A banda örül, hogy sikerült, Sarah nem annyira, mert még mindig megkötözve álldogál, Chuck meg elindul a szemben lévő vezérlő felé és úgy tűnik, nem érdekli, hogy a felesége lesz a következő alany, minthogy neki nincs is felesége. De igazából azért lesz nyugodt, mert közben észreveszi, amint Casey éppen belopakodik a vezérlőbe és újraindítja a programot. Összekacsintanak, majd Chuck még egy kis türelmet kér, amíg vált pár szót Walkerrel, akivel összenéznek sejtelmesen, Sarah szintén észreveszi Casey-t, a következő pillanatban Chuck már hajol is hozzá és csak annyit mond: csukd be a szemed! Sarah szót fogad, Casey felveszi a szemüveget és elindítja a programot, a bentlévő fulcrumosok pedig megszívják, hogy nincs idejük szemüveget húzni, ha náluk van egyáltalán és hogy az ő agyuk nem olyan különleges, mint Bartowskié.

A hullák eltakarítását Casey felügyeli, Walker pedig eligazításon van az Erődben, aholis Beckman tisztázza a helyzetet: mivel kiderült, hogy a Fulcrum is közel jár a saját intersectjének kialakításához, Chuck ezzel még fontosabbá vált és nagyobb veszélyben is van, a nászútnak vége. Chuck még kihasználná az utolsó estét a kertvárosban, ha már… de Sarah emlékezteti, hogy ez csak egy álca volt és az a parancs, hogy zárják le az ügyet. Egyikük sem tűnik megkönnyebbültnek.

Mikor Big Mike megérkezik a Buy More-be Lester és Jeff egyből rákérdeznek, hogy’ sikerült a randi, mire Nagyfőnök be is számol arról, hogy fergeteges és elképesztő, lehazudta a csillagokat is az égről, de munkára és dologra, mert nemsokára ideér a hölgy. Lesterék nem értik a dolgot, de ezt nem is várjuk el tőlük. Amint megérkezik a vendég, egyből azt kérdezi Big Mike-tól, miért nem öltönyben van és amúgy miért itt találkoznak, mire a válasz az igazság: itt dolgozik, ő a menedzser és egyébként meg bitangjó volt az éjszaka. A szívszerelem meg azért is csodálkozik, mert ha már igazság órája van, azt hitte, rájött a férfi, hogy ő sem mondott igazat, mert neki meg a fia dolgozik itt. Big Mike körbenéz az elfuserált személyzeten, magában egy imát mormol, hogy bárcsak Bartowskiné legyen, akivel éppen egymás nyakába és szájára borulnak. De nem, mert aki elképed az eset láttán, nem más, mint… Morgan.

Chuck hazatolja kis bőröndjét, Ellie fogadja és örömmel kérdezi, naaa, milyen volt? Chuck azonban letört és közli is nővérével, hogy nem úgy sikerült, ahogy várta, amiatt, ami igazából az elejétől fogva nem működik és bár tudja, hogy Ellie imádja Sarah-t, de ne csodálkozzon, ha nem lesznek olyanok, mint ő és Devon. És nem, nem fognak szakítani, Sarah tuti nem megy sehova, de az már biztos, hogy ők sosem fognak továbblépni… de ez nem baj, jó így neki. Eközben Sarah azt felügyeli, ahogy kipakolják a házat. Viszik a közös képeket, a kutyust is, ő meg áll ott magában a gyűrűkkel a kezében, mikor Casey megy el mellette: minden megvan? Igen. Küldetés vége. Ajtó becsuk.
 

ZENÉK

Talking Heads - Once in a Lifetime
Johnny Nash - I Can See Clearly Now
Peggy Lee - Fever
Cassettes Won't Listen - Freeze and Explode

Címkék: chuck
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása