Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Botrány 1x02 – Mocskos kis titkok

2012. június 07. 14:00 - Weatherspoon

A múltkori keserédes titkok után ezúttal mocskos kis titkokat kapunk, előbb-utóbb a titkok minden lehetséges formája felszínre kerül majd ebben a sorozatban. Olívia tévét néz, természetesen az elnök van benne, miközben egy vélhetően nagy élettapasztalattal bíró asszonyság terpeszkedik a fotelében. Égnek a telefonvonalak, Huckot és Abbyt látjuk, akik épp egy lakást rámolnak ki, míg Stephen az utcán figyel. Az asszonyság valami fényképalbumokat szeretne mindenképpen, Abby meg közben Stephent szidja, figurázza a telefonban, miszerint egy köcsög. Stephent ez most nem érdekli, haladjatok már, mondja a másik kettőnek, forró a lábunk alatt a talaj, itt vannak a rendőrök is, és kiszúrtak! Mondjuk ha nem bámul bele egyenesen egy rendőr arcába telefonálás közben, akkor lehet mindez másképp alakul, de ezt már sosem fogjuk megtudni.

Olivia, Harrison és Quinn az iroda ajtajában strázsálnak, Quinn nagyon szeretné megtudni, mi történik, de nem mondják meg neki. Érkezik egy arrogáns csávó, az államügyész az előző részből, aki hosszasan ecseteli, miszerint ő a törvény, és le kívánja tartóztatni az asszonyságot Olivia irodájában, meg kéne neki a nő ügyfeleinek listája is. Akkor talán kellene valamiféle letartóztatási parancs, ha már te vagy maga a törvény, szól Olivia, hát az meg nincs, így a fickó egyelőre visszavonulót fúj. Aztán csak kiderül végre, ki az asszony, ő a város első számú mádámja, aki mindenféle hatalmasságoknak hajt fel kurvákat (meg Stephennek is, innen az ismeretség, amin persze Abby vehemensen ki van akadva).

Az elnökhöz látogatunk, aki hazafias révületben köti épp a nyakkendőjét az utcán, mert ő most bizony meg fogja reformálni a jogrendszert azzal a fickóval, akit ma kinevez Legfelsőbb Bírósági bírónak, vagy legalábbis jelöl. Vele van komornyikja is, kinek polgári neve Cyrus, ez mind szép és jó, mondja az idősödő férfi, de csak kezdeni kéne valamit azzal, hogy Olívia Pope-pal meg azzal az Amanda Tannerrel is kavarsz, mert ez így nem oké. Már mért ne lenne oké, nem kezdünk mi azzal semmit, hagyjál már, tereli le barátját az elnök.

Az irodában Abby ismerteti a legújabb problémás ügy tényálladékát, a mádám egyik alkalmazottját, az anyakönyvezetten is kurvanevű Ginger Bellt lekapcsolták a zsaruk, az meg feldobta a jóasszonyt, akit most ezért erőteljesen le akarnak csukatni az állam büntetőigényének érvényesítői. A mádám a prostituálti hivatás metodikájáról polemizál meg az unokái fényképeit mutogatja felváltva, majd az egyik fényképalbumából előhúzza ügyfeleinek sokat érő listáját (nem valami veretes mondjuk az a három darab kitépett füzetlap, de állítólag ’86-ig visszamenőleg minden rajtuk van). Huck digitalizálja az adatokat, és hamarosan a listán szereplő prominens személyek arcképeivel van kitapétázva az iroda. Olivia felismeri a kliensek között azt a bírót, akivel az elnök épp a jogrendszert akarja megreformálni, így rohan is a Fehér Házba, Quinnt meg elzavarja a kórházba megnézni, mi van Amanda Tannerrel, aki az előző részben felvágta az ereit.

Olíviával nagyot fordult a világ, a Fehér Ház bejáratánál már beengedni se akarják, de aztán egy Billy nevű nyikhaj segítségével csak bejut. Cyrus, a szegény ember Michael Caine-je tiltotta a belépését, aminek Olivia nem különösebben örül, meg azt is közli vele, hogy vissza kéne léptetni a bírójelöltet, mert 23 éve lefeküdt egy luxuskurvával. Cyrus és Billy ezt persze hülyeségnek tartják. Quinnt a kórházban betámadja egy elég átlátszó dumával próbálkozó újságíró gyerek, aki persze el lesz hajtva a fenébe, Olivia, meg miután összerúgta a port Cyrusékkal, egy darabig az elnököt kukkolja távolról, de aztán elszalad.

Abby tájékozatlan a kurvázáshoz kapcsolódó szakkifejezések értelmezése terén, tanult kollégái, a kurvapecér Sztífön, valamint Harrison világosítják fel. Olivia zaklatott, mert megint itt van a kellemetlen államügyész, és most már tényleg vinné el a prostifuttató nagymamát a böribe, sőt, ezúttal tényleg el is viszi. Quinn telefonál Oliviának, hogy valami újságíró vegzálta, mirefel Olívia arra szólítja fel, ne veszítse szem elől Amanda Tannert. Ez alapvetően nem lenne akkora kihívás egy ágyhoz kötött kórházi ápolt esetében, de természetesen mire Quinn visszatér Amanda ágyához, a nő eltűnt.

Megérkezik Olivia irodájába a Fehér Házból ez a Billy gyerek, meg az évtizedek homályából felbukkanó kurvák által kísértett bíró, Keating, a feleségével. Billy fiú kérleli Olíviát, simítsa már el ezt a problémát, amire Olívia nem akarja elsimítani, de aztán mégiscsak. A bíró persze fel van háborodva, ő ugyan sosem kurvázott, kikéri ezt magának, és nem lép vissza meg semmi egyéb Olivia által javallott hülyeségre nem hajlandó. A feleség is kérleli Olíviát, ne hagyja, hogy a férjét így meghurcolják, mert ha nem választják meg, abba belehal. A beosztottak így elindulnak, hogy megkeressék az egykori prostit, akivel a bíró állítólag üzleti kapcsolatban állt, és a neve Stacey. Sztífön eközben meglátogatja a börtönben a mádámot, ki kellene adni az ügyészéknek azt az ügyféllistát, aztán már szabad is volna a néni. Én azt ugyan nem adom, 30 éves mádámi becsületem dőlne romokba akkor, mondja az asszony. A Fehér Házban Cyrus ismét azzal nyaggatja az elnököt, hogy mondja el a dolgokat Amanda Tannerről, mert már a neten is kezdenek terjedni a hírek a nő öngyilkossági kísérletéről. Az elnök továbbra sem hajlandó erről beszélni, aztán megérkezik a joviális First Lady, aki kujon férje ballépéseiről mit sem tudva boldogan mosolyog mindenkire.

Quinn elképesztő módon parázik, mert elveszítette Amanda Tannert, Huckot kérleli, kutassa már fel valami specifikus számítástechnikai eszközzel, de a csávó ehelyett inkább azt javasolja, talán próbálja meg felkeresni otthon. Ez nem is hülyeség, véli Quinn, indulna is, de bejön Olívia, hát te meg mi a fészkes fenét keresel itt? Quinn hebeg-habog, mirefel Olivia már indul is Amanda lakására. Az ajtóban megint az antipatikus államügyésszel találkoznak, ebben a részben már harmadszor, átad nekik egy idézést a bíróságra. Közben Abby és Harrison visszavonult egykori prostikat keresnek fel, hátha megtalálják ezt a Stacey-t. Abby a világ jópár alapigazságával nincs tisztában, mint például azzal, miért is járnak a férfiak prostituáltakhoz, aztán egy kedvesnek tűnő óvónénit kérdezget egykori kollégájáról, az állítólagos Stacey-ről, lehet, hogy az asszony tud valamit.

Amanda lakásának ajtajában a nő némileg szemrehányóan közli Olíviával, hogy hát majdnem megölte magát a múltkor miatta. Olívia canossát jár, igen, tényleg igazat beszéltél az elnökről, mégsem vagy egy hazug lotyó. Ez kedves tőled, mondja Amanda, és Olívia arcába tolná az ajtót, de Olívia feje csak befér az ajtórésbe, én segíteni akarok, ha nem segítek, téged itt halálra fognak zaklatni, tönkreteszik az életed még ennél is jobban, legyünk már barátok, de a csajt ez sem hatja meg, takarodjatok továbbra is. Hát nem ez a legharmonikusabb ügyvéd-ügyfél kapcsolat, de azért Quinn telefonszámát csak becsúsztatják az ajtó alatt, mert Olívia rendkívüli szakértelme okán tudja, hogy úgy is fel fogja őket hívni pár óra múlva.

Harrison és Abby nem találta meg Stacey-t, csak annyit tudtak meg az óvónénitől, hogy Wyomingba vagy hová költözött rohadt régen. Harrison Sztífönnel megy a mádám listájáról szóló bírósági tárgyalásra, Abby meg még mindig azon kattog, hogy egy ilyen csodálatos férfiú, mint Sztífön, miért jár prostikhoz. Mondjuk nehéz is lehet feldolgozni, hogy szegénynek az arca is majd leválik a nagy szerelemtűl, de Sztífön listáján annak mennyasszonyát követően még a város összes kurvája is megelőzi őt. Olíviának ettől a monológtól ismét leesik a tantusz, irány megint a Fehér Ház, a célpont Keating bíró felesége. Amire Olívia rájött, nem más, minthogy ő, a feleség, volt anno a Stacey nevű prostituált! Az asszony nem is tagadja, igazából a bíró hivatalosan nem is volt a kuncsaftja, csak azt mondta a mádámnak, hogy munkaidőben vele lehessen, így került fel arra a bizonyos listára a férje neve (mondjuk ennyi erővel mondhatta volna az én nevemet is, és akkor nem lenne ez az egész galiba). Egyébként is, az asszony azért dolgozott éjszakai pillangóként, hogy legyen miből fizetni a férjének az egyetemet, és hát milyen sokra vitte emiatt, így ezt a kurvás sztorit igazából sose mondta el neki. Olívia szokásához híven arra kapacitálja a nőt, mondja el a dolgot, mert úgy a helyes meg a jó, meg ha a bíró úr mástól tudja meg, hát az lesz az igazán nagy gáz.

Sztífönt és Harrisont egy vélhetően kevésbé rovottmúltú bírónő szívatja a bíróságon, lesöpri az asztalról cizellált érveléseiket, a mádám kuncsaftlistáját bizony ki kell adniok. A bíróné csak elmondja a prostituálti múltját férjének, aki erre ordít vele, ez az infó mondjuk így 23 év után eléggé meglepő lehet, miközben Olívia az üvegajtón keresztül figyeli a házaspárt. Odasettenkedik mögé az elnök, és ismét egy áthallásos beszélgetésre kerül sor, az elnök szerelemről meg megbocsátásról szóló litániával próbálkozik, de ez sem jön be Olíviánál, aki eltolja magától a nemes vezetőt, és ismétcsak lelép. Az irodába visszatérve Sztífön közli vele, bíróságilag ki kell adniuk a listát, viszi hát az államügyésznek, ez most nem jött össze, de hát, Olívia, ahogy a Stones is mondja, you can't always get what you want. Olívia azonban sosem adja fel, és most is egy bomba ötlet ötlik az elméjébe. Utasítja a sima modorú Harrisont, hogy keresse fel az ügyféllistán szereplő befolyásos meg nagynevű embereket, és adja tudtukra, hogy mi a szitu. És mivel a lista kikerülésével e nagyemberek hírnevén is csúnya foltok eshetnek, félóra múlva mind a negyvenen ott tobzódnak Olivia irodájában, érdekes módon ekkorra már a mádám is szabad, az állam büntetőigénye csak nem bírta el e rengeteg befolyásos ember ráhatását a téma ejtése érdekében.

Az elnök ittas és depressziós az irodájában, Olivia nem szeret, pedig én aztán nagyon szeretem őt. Én sem szeretlek különösebben, gondolja Cyrus, de ezt nem mondja ki, csak durcázik meg a távolba bámul. Aztán csak megszánja nagy hatalmú, ámde módfelett esendő barátját, és kitölt maguknak egy-egy pohár whiskyt, jólvan, elnök, mondd el, mi nyomja a szíved, aztán inkább tényleg ne beszéljünk mégse erről az Olíviás témáról.

Quinn találkozik Amanda Tannerrel, aki egy lépcsőn sírdogál, meggyőzi, hogy jól jön a társ a bajban, így aztán Amanda csak elfogadja Olívia segítségét, mert már a családját is elkezdték környékezni a gonosz újságírók meg egyéb médiumok. Olívia ennek nagyon örül, jó lesz majd, meglátod, de aztán érkezik az irodába egy hívatlan vendég is, mégpedig az ifjú újságíró a kórházból, valami Gedeon a neve. Jöttem anyagért a sztorimhoz, mondja a tag, Olivia persze zavarná el a jó francba, hamarabb lesz egy talpnyom az arcodon, mint sztorid, de a srác nem tágít, ez a csaj meg akarta ölni magát, miután felmondott a Fehér Házban, aztán most meg itt van Olivia Pope irodájában, úgyhogy itt valami nagy dolog van épp elleplezve, ez itt egy kincsesbánya, a nagy tuti. Hogy Olivia ez után jól leütötte-e egy szívlapáttal a gyereket, az majd a következő részben kiderül.

Címkék: botrány scandal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kimmeeh 2012.06.10. 11:05:22

Ezek után biztos nem fogom magát a sorozatot nézni:)LOL! Ez volt az első rész, amit olvastam, de ez a szentlélek Olivia így is felnyomta az agyam!

kimmeeh 2012.06.10. 11:06:40

Mondjuk a bevágott kép alapján ez a Gedeon gyerek meglehetősen cuki...
süti beállítások módosítása