Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csajok 1x01 - Pilot

2012. június 06. 13:00 - Chat Géza

In medias res jelleggel egyből belecsapunk a lecsóba, mint főhősnőnk a fancy étteremben felszolgált zöldséges tészta jellegű főételébe. A családi vacsora és a puccos éttermek etikettjét sutba vágva, fejlődő szervezetére hivatkozva disznó módjára tömi magába az ételt Hannah. Anya rászól, hogy vegyen vissza a tempóból, hogy a kedves papával végre megkérdezhessék, hogy s miként mennek a dolgok manapság. A felvezető szöveg alatt végig tűkön ült a kedves anyuka, annyira izgatottan várja, hogy beharangozzák a nagy hírt. Mond el neki apjuk! Nem akarok a vacsora végéig várni. Anyád meg én úgy gondoljuk… megadjuk a végső lökést, hogy a szabadság rögös útjára léphess. Hogy mi? Nincs több pénz! Hannah 24 éves kora ellenére még mindig nem találta meg önmagát és két évvel az egyetem elvégzése után sem talált mást csak egy nem fizető gyakornoki állást, ugyanakkor nem szokott rá a drogokra, nem volt abortusza, így számára teljesen felfoghatatlan, amiért a szülei nem tudják önmegvalósításához szükséges puccos életmódját finanszírozni. Anya nem hatódik meg. Nincs több pénz, csak ezt hajtogatja. És mikortól nincs? A vacsorát még mi álljuk. (Akkor elvitelre kérnék mindent, ami drága.) Hannah a vízébe kortyolva értetlenül bámul bele az abrosz, vakító fehérségébe.

Reggel van, ébredeznek a lányok. Hannah épp Marnievel kis kiflizik, amikor könnyed ejtőzésüket megtörve, megszólal a vekker. Zombik módjára kicsoszognak a konyhába, ahol egy srác álldogál frissen lefőzött kávéval a kezében és csak arra vár, hogy odaadhassa barátnőjének – a tisztánlátás végett, Marnienek – a még gőzölgő fekete aranyat. A srácot – azaz Charliet - kenyérre lehetne kenni, annyira kis aranybogyó, cuki pofa, tündi-bündi virágszál. De ahogy azt már tudjuk, a nők a rosszfiúkhoz vonzódnak. Ha egy nő kilátástalanul elkeseredett, akkor a kádban ülve édességet – mézes-mázos muffint – majszolva panaszkodik barátnőjének, aki félig a kádban, félig annak szélén ülve borotválja lábát. Mert ezt láthatjuk jelenleg. Hannah nem csak szponzor nélkül maradt élete okán sajnáltatja magát, hanem a miatt is, amiért még soha sem látta legjobb barátnője, Marnie –feltehetőleg iszonyat durván jó – melleit. Hannah után Marnie is panaszkodik egy sort, amiért képtelen elviselni Charlie szeretetét, és ezért – megjegyzem joggal – ribancnak tartja magát. Hannah pedig vázolja a diagnózist. Marnie pasija annyira érzékeny és törődő, hogy lassan vaginája nő.

Ezzel egy időben egy szőke lány (Jessa) ébredezik egy taxi hátsó ülésén, Louis Vutton táskájára hajtott fejjel. Megérkezett a megadott címre, ahol a lépcsőket maga alá gyűrve megérkezik unokatesója (Shoshanna) lakásának ajtajához. Az ajtóban állva ömleng frissen érkezett angol uncsitesójának, hogy mennyire örül, hogy láthatja és így tovább. A lakásba betérve Sex és New York-os plakátjával próbál vagizni, mire kiderül, hogy az angol csaj nem vágja a dolgot, mely – nem kicsit odabaszó – tényt azzal fejel meg, hogy még Facebook regisztrációja sincsen. Az amcsi kuzin menten elolvad, mennyire menő ez a csaj. Merre jártál, hol voltál kérdésekre jön a flegma, nagyzolós válasz.

Hannah a gyakornoki munkahelyén üldögél asztala mögött, majd erőt vesz magán és főnöke elé áll. Helló Alistair! A főnök kevésbé vágja a szitut. Hannah felvázolja, hogy már több mint egy éve gyakornokoskodik a cégnél és a továbbiakban nem kíván ingyen dolgozni. Sajnáljuk, hogy elmész. Már épp gondoltunk rá, hogy te írhatnád a Twitterünket… Ja, hogy nem úgy érted. Neeem. Nem veszünk fel állandóra. De hát Joy-Linnt is felvették a gyakornoksága végén. Joy-Linn ismeri a Photoshopot. Hannah ezzel nem tudja felvenni a versenyt, úgyhogy búcsúzóul kap még egy ölelést a főnitől, aztán szevasz anyám, ennyi volt. Hannah összeszedi cuccait, ami nagyjából a szék hátára vetett kabátjából áll, és elindul kifelé az irodából, mire Joy-Linn – a helyzet iróniájára rátéve egy lapáttal – utána szól, hogyha úgyis boltba megy, hozzon már neki egy müzli szeletet, egy izotóniás italt meg egy vitaminos vizet. Feltétlenül hozni fog.

Hannah az utcán sétálva lógatja orrát – már csak a szakadó eső hiányzik – és felhív valakit, hogy a környéken jár, és ha pont ráér, akkor felugrana hozzá. Naná, hogy egy fickóhoz (Adamhez) megy azzal az alattomos hátsószándékkal, hogy rámászhasson. Kevésbé tapintatos Adam hamar lefutja a tiszteletköröket. A hogyhogy erre jártál, és a nehogymá’n kirúgtak téma rövid kivesézése után a rusztikus kanapén helyet foglalva rátérnek a maszatolásra. Tapló Adam egy új pózzal akar vakítani. Feküdj hasra és fogd meg a bokád. Príma. Hozom a síkosítót, de mire visszaérek ugyanebben a pózban, ruha nélkül lássalak ám. Hannah hason fekve, az arcát a kanapéba nyomva próbál – levegőt kapni – megszabadulni a reggel ízlésesen magára aggatott bugyi, harisnya, zokni kombótól. Adam visszatér a koton vadászatról és betámadja hátulról Hannaht. A helyes lyuk megtalálása után – mert a dugópajti hölgy továbbra sem szeretné, hogy az output input legyen – Hannah szünet nélkül pofázik, instrukciókat kér, mire Adam csendkirály szerepjátékot hirdet.

A lakásban a négyes vacsorára készülve Charlie és Marnie a még üres kérót kihasználva, valami féle szexen törik a fejüket. Marnienek nem akaródzik bizseregni a vulvája Charlietól ezért egy olyan szerepjátékot javasol felvezetőnek, melyben Charlie egy vadidegen, a tőle megszokottól teljesen különböző személy. A fickó nem tudja megrendszabályozni csicskacseléd énjét, inkább marad a jól bevált hízelgésnél és nyakpuszilgatásnál. A lepkefing lágyságú pettinget a csengő szakítja félbe. Megérkeztek a hívatlan vendégek. A végén persze még Charlie kér bocsánatot, amiért meghívta Rayt. (Éden ’’Elemző’’ Leventénél láthattuk a papucsság ilyen szintű manifesztációját.)

A szexelés fáradalmait kipihenve Adam és Hannah a kanapén henyélve pihegnek. Hannah tetkóiról megy a ki mit tud. A lány azért varratott magára mesékből lopott illusztrációkat, mert gimis korában nagyon elhízott, és így akarta visszanyerni dagadó teste fölötti kontrolját. És a feneked felett díszelgő ribanc rendszám melyik meséből való? Azt Jessa csinálta egy biztosítótűvel. Hogy miért?  Mert annyira kibaszottul menő. Azért. Repül ám a bók Adam felől, hogy most már akár le is szedethetné, mert már nem ANNYIRA kövér. Úristen már ennyi az idő?! Hannah megköszöni a testi légyottot, mert tényleg annyira nagyon jó volt. Adam tesz egy gyenge ígéretet arra vonatkozólag, hogy a jövőben újra megismétlik ezt a pazar kis meetinget, majd pöcsét egy kendővel leplezve Hannaht magára hagyva, elhagyja a szobát.

Visszakanyarodva a Jessanak rendezett vacsorához azt látjuk, ahogy Ray újonnan felszedett nőjét magasztalja az egekig, amitől Marnienek teljesen kifordul gálája, és szíve legmélyén a hidegzuhany alatt összekuporodva ülne a kádban. Végre megérkezik Jessa, aki – kérés nélkül is- egyből nyomatja a  kanapén vonagolva, a nagyvilági hipszter picsák unalomig ismételt szövegét. Mert aki nem járt Párizsban meg egyéb más fancy helyeken, az szart sem tud az életről ugye. Hannah is betoppan bűntudat és szex szagot árasztva magából. Hannah, saját számításai szerint – az evés faktort kizárva – hét new yorki napra elegendő pénzzel rendelkezik. Ha nincs más megoldás, akkor beáll a mekdöncibe, ami egyértelműen nagyon tré dolog lenne. Ray egyből felhorkan, hogy ez aljas rágalom, mert naponta mennyi sok éhes szájat tölt meg étellel a meki, ennek tetejében még milyen finom is ugye, plusz ha ez még nem lenne elég, akkor mindent megfejelendő, íme barátom a mekis hambi íz világának mesés egyedisége. Ray nem mellesleg mákteát főz éppen. Charlie – jó papucshoz mérten – engedélyt kér az asszonytól a drogozásra, aki erre már sírva könyörög egy kis lazaságért/keménytökűségért.

A nem kicsit szétcsúszott Hannah a titokszobában mereven bámul maga elé és hallgatja Marnie jó tanácsait, hogy mit mondjon a szüleinek, miért kellene tovább finanszírozni az ő életét. Jessa is becsatlakozik az okfejtésbe, de ő egy teljesen más alternatívát javasol, így spontán kerekedett vitafórum végeredménye az lesz, hogy Hannah feláll és útnak indul, hogy szülei elé álljon további pénzfolyósítási kérelemért. Hannah betoppan szülei hotelszobájába és első gyanús mozzanatként papának szólítja apját. Kicsit mintha meleg lenne a szobában, de hát ez van, ha az ember lánya ópiát ködtől fátyolos gondolatokkal ül le a szüleivel, hogy komoly dolgokról beszélgessen. Íme, a könyvem. Olvassátok el, aztán beszélgetünk a mocskos, anyagias részletekről.

Jessa épp vizel, amikor Marnie letámadja, hogy miért kellett annyi baromságot összehordani Hannahnak, majd a kamuveszekedést lezárva Jessa bevallja, hogy amúgy akarata ellenére – kurvára –teherbe esett. Ezt megkoronázva Charlie is betoppan a WC-be, hogy közölje: „Amúgy ti lányok, annyira szépek vagytok.” Ó igen. Charlie most laza mód csicska.

Hannah elárulja a nagy titkot. Úgy érző, hogy ezzel a könyvvel ő lehet  generációjának 'A' hangja, vagy csak 'EGY' hangja, egy tökmindegy melyik generációnak. A lényeg, hogy látva könyvének és ambíciójának komolyságát, szeretne kérni szűkös, havi 1.100 dodót további két éven keresztül. Egy nagy lófaszt! Anya kiborul, hogy ő nyaralót akar, hogy öreg korában nyugodtan lógathassa szottyadt, visszeres lábát valami nyuggerek lakhelyéül kiépített tónál. A kedves apuka szíve lánya felé húz, de erre anya még jobban kiakad és toporzékolva üvölti, hogy ne dőljön már be ennek a színjátéknak. Hannah már rég lecsúszott a székről, és a padlón fekve „ronda vagyok, ne is nézzetek rám” szöveggel a kezét arca elé téve próbál hatást gyakorolni hitelintézetnek nézett szüleire. Apa már ütné a Googlet, hogy kiderítse a máktea hatásait, de inkább ráordít lányára. Most pedig felnőttek módjára megiszol egy kávét! Hannah – mivel nem felnőtt – nem kívánja annyira a kávét az éjszaka közepén.

Új nap virrad Hannah életében. Frissen és üdén ébred szülei hotelszobájának pihe-puha ágyában, de anyát és apát sehol sem találja. A szobaszervizt felhívva kiderül, hogy az ősök már leléptek és kijelentkeztek a hotelből, így – nagy bánatára – rendelni sem lehet semmit, sőt azonnali hatállyal el kellene hagynia a szobát. Hannah meglátja a komódon hagyott borítékokat. Az egyiket neki, a másikat pedig a takarítónőnek címezték. A takarítónő most jatt nélkül marad, mert Hannah bezsebeli a nehezen szerzett 40 dodót, hogy ezzel is meghosszabbíthassa pár nappal nagyzoló, new yorki életét. Kilép a hotelből és elballag a valahányadik Avenue felé, hogy majd csak lesz valahogy.

Címkék: csajok
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar ember teli szájjal 2012.06.06. 16:02:03

Milyen elbaszott élet lehet ilyen sorozatokat nézni és viccesen írni róluk nap mint nap. Nem irigyellek titeket.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2012.06.06. 16:06:07

@magyar ember teli szájjal: a köszönet és hála, valamint az ilyen kommentek a mi fizetségünk

ármány és szerelem 2012.06.06. 16:12:18

Bocsánat, lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ez a sorozat hol megy vagy hol fog menni?

Diamia8 2012.06.06. 16:27:58

Engem is érdekelne, hogy hol megy... köszi a választ előre is

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2012.06.06. 16:33:30

@ármány és szerelem: @Diamia8: Tegnap indult az HBO-n. Tehát keddenként, este kilenckor kötelező jellegű HBO bámulás!

Bisi 2012.06.06. 17:05:08

Bár a sorozatról nem egyezik a véleményünk, az írás tetszett. Azért te jóval tehetségesebb vagy, mint az a szerencsétlen villanella.

Én_vezettem_? 2012.06.06. 19:34:22

nincs tv-m, de ezek a hogyvoltok jobbak mintha nézném ezeket a sorozatokat ...
legalább képbe vagyok... vagy nem?
a tamás atyát ki ölte meg, és miér??

annamolly 2012.06.06. 21:09:01

jó lett a hv, meghoztad a kedvem, hogy megnézzem az ismétlést ma.

ármány és szerelem 2012.06.07. 10:03:10

Köszi, Chat Géza! (Zseniális névválasztás mellesleg.) Nincs HBO-m, úgyhogy egyelőre maradnak a hv-k.
süti beállítások módosítása