Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 4x19 – Halálfélelem

2012. május 30. 12:00 - leeann

Jim már Jim, és nem emlékszik sem a szellemlétre, sem a Samben eltöltött időre, ezért Melinda az éjjel folyamán nagy vonalakban elmeséli a dolgot. Miközben Mel és Jim beszélgetnek, egy lány nagyon furát álmodik. Azt álmodja, hogy a plafonon van, és lelebeg a földre. A lány annyira megijed az álomtól, hogy kiszalad a lakásából, egyenesen Eli karjaiba. Kiderül, hogy a lány Morgan, Eli szomszédja, és most, hogy a lány, úgy tűnik, komoly bajban van, ő lehet a hős megmentő lovag.  Eli körülnéz a lakásban, és gyorsan rájön, hogy szellem ügy van a háttérben, ráadásul a szellem egy férfi, és elég fenyegetőnek tűnik.

Miközben Eli éppen hőst játszik, Jim az új életével barátkozik, de nagyon nehezen megy neki, mert hiányolja a mentőzést. Melinda most próbál egy kis teret hagyni Jimnek arra, hogy megszokja az új helyzetet, ezért pont jól jön Eli új szellem ügye. Delia vállalja a boltot, így irány az új ügy. Melinda is beszél a lánnyal, de egyelőre nem jutnak előrébb, mert a lány azt mondja, hogy nem halt meg senkije, pedig a férfi egyértelműen jelez valamit. Annyira jelezni akar, hogy Melinda átéli azt, ahogy a férfi meghalt. Valahonnan lezuhant. Ez már lehet egy nyom. Az interneten kutatva megtalálják a szellemet. A férfi egy ejtőernyős balesetben halt meg.

Nem értik, hogy honnan ismerheti egymást Morgan és a nála legalább 15 évvel idősebb szellem, ezért ahhoz a céghez fordulnak, akik az extrém kalandokat szervezik. Eli megtudja, hogy a szellem, Rick tapasztalt ugró volt, és azért halt meg, mert rosszul hajtogatta össze az ernyőjét, ami elég direkt tettnek tűnik. Eli és Melinda bejutnak Rick lakásába, ahol patinás rend van, és nem csak rend, de minden fel van címkézve, hogy kié legyen a halála után. Ez a fickó készült a halálra, de vajon miért? A két önkéntes nyomozó talál néhány olyan gyógyszert, amit a végstádiumos rákosok szednek, és találnak egy bakancslistát is, amiről csak 3 dolog nincs kipipálva, az egyik pipátlan maga Morgan.

Eli beszél a lánnyal, aki azt állítja, hogy nem ismeri a pasit, és fogalma sincs róla, hogy miért szerepel a bakancslistán. A férfi valamiért megszállottja a lánynak, de ezek szerint úgy, hogy Morgan nem is tud róla. Melinda nem hiszi, hogy ez lehetséges, és ha a lány nem ismeri, akkor mi elintézetlen ügyük lenne még? Eli-nak bejön a lány, ezért hisz neki, pedig a lány tuti, hogy hazudik. Eli másik szomszédja egy pletykás öregasszony, akitől megtudja, hogy a halott férfi és Morgan találkozgattak, a tetőre és valami csoportba is együtt járkáltak. Mire nem jók a szomszédok?

Szóval a lány és a pasi nagyon is ismerték egymást, sőt, valószínűleg csoportterápiára jártak együtt a rákklinikán, de a lány miért hazudik erről, de tényleg miért? Miközben Eli nyomoz, Jim Deliával találkozik össze a bolt előtt. Melindát keresi, de Delia mellett a régi társával is összefut a sarkon, amit nagyon nehezen dolgoz fel. Jim nem mondhatja el, ki ő és így nehéz léteznie az általa jól ismert emberek között. Miközben Jim próbál megbarátkozni a jelennel, Eli azt próbálja kideríteni, hogy mi köze volt Morgannek és Ricknek egymáshoz, és a lány miért hazudik erről. A rákklinika terapeutájától megtudja, hogy Morgan is beteg, haldoklik. Az új infókkal irány újra a lány lakása, ahol Rick is ott van.

Rick nem fenyegeti a lányt, hanem megmenteni akarja, de nem érti, hogy a lány miért nem harcol a kór ellen. A páros újra elbeszélget a lánnyal, aki azt állítja, hogy csak egy nagyon drága kezelés mentheti meg őt, és nem akarja, hogy a családja adósságba verje magát miatta, főleg úgy, hogy nem biztos, hogy a drága kezelés megmenti az életét. Melindának megint gyanús a dolog, egyáltalán nem tűnik ez a lány egy őszinte teremrésnek. Az utcán Jim újra összefut a régi kollégákkal, és nagyon szeretne segíteni, de lassan kezd gyanús lenni a buzgósága, ezért megpróbálja visszafogni magát.

Eli nagyon szeretne segíteni a lányon, ezért a neten kutat, de megint csak egy újabb hazugságot leplez le. Morgan szülei meghaltak, amikor a lány 16 éves volt, így ők már nem verik magukat adósságba miatta az tuti, testvérei nem voltak, de férjei igen, és mindegyik halott. A lány egy fekete özvegy lett, és nagy a valószínűsége annak, hogy ő nem haldoklik, csak mese az egész. Minden eddigi férje hosszantartó betegség után meghalt. A lány haldoklókhoz megy hozzá, és azok ráhagyják mindenüket. Rick a biztosítási pénzt hagyta rá, negyedmillió dollárt, ami komoly summa. A duó elmegy Morgan lakására, ahonnan a lány kiköltözött. Roppant meglepő fordulat, a lány elpucolt. A szellemlét hallgatózásra is jó, így Rick is mindent megtud.

Melinda próbálkozik a szellem fénybe küldésével, de Rick nagyon dühös, és egy túrót megy a fénybe, megy szépen rendben bosszút állni, ahogy ez ilyenkor már csak lenni szokott.  A páros most nagy erőkkel keresi Morgant, így a rákklinikán kezdik a keresést. Kiderül, hogy a lány egy centet sem tartott meg a pénzből, a teljes összeget a klinikának adományozta. Valószínűleg feltámadt a lelkiismerete, és így próbált valamit visszaadni, de vajon most hova mehetett? Melindának beugrik, hogy a holdfogyatkozás ma este lesz, és ez is szerepelt a bakancslistán, lehet, hogy a tetőn van, ahova együtt jártak fel. Igen, a lány a tetőn sírdogál, de a szellemünket ez nem hatja meg, és veszélybe sodorja a lányt, aki majdnem leesik. Egy tartórúdba kapaszkodik, amikor Melinda és Eli felérnek a tetőre.

A lányt felhúzzák, így van módja bocsánatot kérni Ricktől és megmagyarázni mindent. Miután a lány szánja bánja bűneit és Rick megbocsát, szépen megnyugszanak a kedélyek és nyugiban meg lehet nézni a holdfogyatkozást. Rick szépen komótosan átkel a fénybe, és úgy néz ki, hogy Morgan megtanulta a leckét, és nem folytatja az eddigi bűnös hazugsággal teli életét. Mikor Melinda hazaér, Jim már várja őt és kitalálta, hogy mit fog csinálni: orvos lesz. Sam végzettségével megspórol egy évet az orvosin, és így folytathatja a mentős szakmának egy továbbfejlesztett változatát. Jimnek úgy is ez az élete, és már amúgy is ezt akarta, csak eddig nem volt ideje egyetemre járni. Ugyan többet kell tanulnia, de most már van rá ideje bőven.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása