Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Eurovíziós Dalfesztivál 2012 - második elődöntő

2012. május 25. 13:00 - CYR

Itt a második elődöntő, a három házigazda még mindig nem tette túl magát azon, hogy egyikük sem beszél franciául, továbbra is lelkendeznek egymás mondataiért, egészen addig, amíg bele nem csapnak a mára rendelt fellépők. (A második elődöntő fotóit nem rakták fel Eurovízióék, úgyhogy többnyire a jelmezes főpróba képei láthatók alant.)

01.jpg

Željko Joksimović: Nije Ljubav Stvar (Szerbia) – A kelet-európai népek, ha nem mulatoznak, akkor sok hegedű kíséretében énekelnek kesergőst, leggyakrabban feketében. Ez meglepő módon néha még egész jól is sikerül, mint most.

02.jpg

Kaliopi: Crno I Belo (Macedónia VJK) – Mintha az előbbi szerbiai dal folytatódna egy szintén feketébe bújt, Papadimitriu Athina-hangú és -korú nővel, de aztán bedurran az elektromos gitár és egy tucattermék dobalap. Basszus, nekem ez tetszik.

03.jpg

Joan Franka: You And Me (Hollandia) – Az megvan, amikor Cher még Sonny Bonóval nyomta a tévékomédiákat? Na, Cher a mai epizódhoz indiánnak öltözött, hogy tábortüzes gyerekszerelemről énekeljen, gitárral.

04.jpg

Kurt Calleja: This Is The Night (Málta) – A máltai versenyzőnek annyira szétmorzsolták a füleit, hogy az általa hozott eurodiszkóban nem is találja meg az összes hangot. Álegyüttes kíséri a színpadon, akik egy ponton a műzenélés helyett tánccal próbálkoznak, de minek vannak ott, ha ez se megy nekik?

05.jpg

Litesound: We Are The Heroes (Fehéroroszország) – Öttagú együttes érkezik, akiket így ránézésre Minszk legmenőbb buzibárjából szalajtottak a rocknak álcázott diszkódalukkal. A frontember nyomokban tud énekelni, viszont az arcán egy, az Eurovízió tiszteletére félbehagyott drogelvonó kúra jeleit vélem felfedezni.

06.jpg

Filipa Sousa: Vida Minha (Portugália) – Amennyit tudok portugálul, ez a nő talán az életéről bazsevál itt, és ha a dal jól közvetíti a tematikát, akkor eléggé szar élete lehet. A ruha aljától a hónaljáig tartó kivágás kiválóan alkalmas az Angelina Jolie-s legendás csülökkirakós mém életben tartására.

07.jpg

Gaitana: Be My Guest (Ukrajna) – Ukrajna Onyutha Juditja fekáktól elvárt hanggal dalol dance-es alapra, a mikrofont viszont úgy cibálja a szája előtt, mintha még a szereposztó díványon kezelne egy hasonló formájú testrészt. Egy kék, egy rózsaszín, egy lila és egy narancssárga szamuráj trombitál neki mindehhez. A kép már a Green Roomból (ördögnórásan: lihegőből) származik.

08.jpg

Sofi Marinova: Love Unlimited (Bulgária) – Hirtelen a salgótarjáni „Ki tud jobban utánozni Innát, a román egyslágerest?” versenyen találjuk magunkat, az egyetlen indulónk rendkívül jól érzi magát a szeletelős melódiák hátán, az sem zavarja, hogy még egy féllábú táncost sem tettek mögé – úgy fest az egész, mintha zárás után ottfelejtette volna magát a dizsiben. A fenti kép még a nem-fellépőruhás próbán készült.

09.jpg

Eva Boto: Verjamem (Szlovénia) – Minden keleti szenvedős lassú szám a második elődöntőre jutott. Szlovénia prezentációjában 4-5 elhagyott menyasszony kesereg a sanyarú sorsán az oltárhoz illő hófehér outfitben, az egyiket annyira magával ragadja a bánat, hogy szöveg helyett csak különböző magasságokban elhelyezett „á” hangokat tud abszolválni.

10.jpg

Nina Badrić: Nebo (Horvátország) – Igen, ha Kelet-Európa, akkor ma továbbra is lassúzunk. Az énekes hölgy állítólag egy karóramárka (rendkívül szögletes) arca volt kontinensszerte, de szerintem mégis inkább énekeljen, nem olyan rossz ez. A két szoknyás, lakkcsizma-fétises fiatalember jelenlétének támogató mivolta ugyanakkor erősen megkérdőjelezhető. Kép még a jelmeztelen próbáról.

11.jpg

Loreen: Euphoria (Svédország) – Ez is valami dance, ráadásul az idei verseny legnagyobb esélyesének tartják. Ehhez képest a művésznő átlagos napindításába ad betekintést a jelenet: a hölgy kócosan, éjszakai ún. slafrokban taichi-zik a színpadon, valószínűleg tényleg nemrég ébredhetett, mert az angol szavak kicsit galuskásan potyognak ki a Svédországból delegált ajkakon. Egyszeriben zuhogni kezd rá a reggelire szánt zabpehely, és ráront Morpheus is a Mátrixból, de őt legyakja.

12.jpg

Anri Jokhadze: I’m A Joker (Grúzia) – Tbiliszi véres verejtékkel akarja bizonyítani, hogy felnőtt a könnyűzene történetének múltjában és jelenében számon tartott legnépszerűbb előadókhoz. Ehhez kiállítottak egy szőke wannabe Freddie Mercury-t és melléhelyeztek egyenesen 5 Lady Gagát is. Mindhiába: a dal egy musicalrészlet és egy Queen-szám tökönrúgott egyvelege. A fenti képet még egy korábbi próbán lőtték.

13.jpg

Can Bonomo: Love Me Back (Törökország) – Fordítási hibából kifolyólag Rejtő Jenő művének török kiadásában Piszkos Fredet serdülőkorában megrontotta egy bakkecske. Más magyarázat nincs a „tengerészeknek de sok nője van” gondolatvilág köré épülő dalban feltűnő matrózcsíkos pólós, kapitánysapkás, háromnegyedes-bőrkabátos fiatalemberre, aki eszméletlen orrhangon, mekegős vibrálással tolja a refréneket. A díszlet négy Jack Sparrow hasonmás, akik a köpenyeikkel hajóvá tudnak összeállni időnként.

14.jpg

Ott Lepland: Kuula (Észtország) – Bizonytalanul indul az érzelmes ballada, de a végén azt mondom: Puskás Peti a legnagyobb pattanásait is odaadná, ha csak feleekkora hangja lehetne. De bocs, egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy ez a srác végülis állandóan a kuláról énekel.

15.jpg

Max Jason Mai: Don’t Close Your Eyes (Szlovákia) – Papíron ez metál volna, de valójában természetesen eurótakony mázzal. A szlovák legény külsőleg jól hozza David Coverdale-t a lobonccal és a szemfestékkel, ellenben hogy a produkciót dalként lehessen értékelni, legalább egy hangot a gyárilag kijelölt helyén kellett volna kiénekelni. Külön lúzerség, hogy az énekkel átfedésben nem lévő metálhörgéseket is az egyik gitáros nyomja hátulról, amíg ez a (fel)vidéki glamrockparódia elöl piperkőcködik.

16.jpg

Tooji: Stay (Norvégia) – Gundel Takács Gábornak itt telik be a pohár, és összegzi, hogy egyebek mellett a fekete ukrán és a marokkói svéd után még egy iráni norvég is kijutott nekünk. A dal és az előadó is kábé egy-az-egyben felcserélhető a tavalyi svéd Eric Saade-dal úgy, hogy senki sem veszi észre a turpisságot.

17.jpg

Maya Sar: Korake Ti Znam (Bosznia-Hercegovina) – Az utolsó káeurópai énekesnőnél azért már csak megjegyzem, hogy idén meglehetősen öregecskedő kotlósokra bízták rá a régió nemzetei az összeurópai lelki húrok pöngetését. Ez a szám egyébként konkrétan olyan hihetetlenül unalmas, hogy inkább azon gondolkozom, az előadója helyet kaphatna-e ebben a szerkóban Cersei beugrójaként a Trónok harca második szereposztásában. Egyébként majdnem.

18.jpg

Donny Montell: Love Is Blind (Litvánia) – Az már rég kiderült, hogy nem értek a zenei műfajokhoz, úgyhogy lazán merem azt mondani, hogy mintha ez ilyen funky-s, diszkós izé lenne. A „ha nagy leszek, Hugh Grant leszek” arcú kisember belead apait-anyait mindenféle hajlításokkal és technikákkal, közben egy kézzel hány cigánykereket a színpadon, itt a teljes utazó nagycirkusz. Ja, a bohóc is, mert a szmokingját a jelen gazdasági helyzetben úgy vehették meg a litvánok, hogy „majd belenő”. Ez volt a mai 18, az eredményhirdetés előtt megmutatom még a Kristálypalotát, ami olyat is tud, hogy mindig a soron következő előadó zászlajának színeiben világít.

00.jpg

A keddiekhez ebből a körből csatlakozik Litvánia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Ukrajna, Svédország, Macedónia VJK, Norvégia, Észtország, Málta és Törökország. Azt nem mondtam, hogy az első elődöntő végén extra produkcióként valami szuperhíres-sosemhallottamróla azeri dobos csávó adta elő magát, most meg az előző 5 dalfesztivál szupersztár-azótasemlettbelőlüksenki győztesei énekeltek. Szombaton döntő.

Képek: eurovision.tv / Thomas Hanses, Andres Putting, Elke Roels

Címkék: eurovízió
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ribizli gizella 2012.05.25. 13:32:38

A végén a "szuperprodukciónál" tátva maradt a szám, rossz értelemben...mi történt velük? Egyik rosszabb volt, mint a másik, egyedül talán Marija Serifovic hozta a tőle megszokott profi előadást, de a többiek, mintha csak az eredeti előadók paródiái lettek volna. Hamisak, bizonytalanok, feszengőek, a végén a közös Waterloo meg egyenesen katasztrófa, nem tudták a szöveget, csak pislogtak egymásra, egyikük mikrofonja nem szólt, pedig ordított bele rendesen, csak semmit sem hallottunk belőle, nevetséges volt...
Szerintem egy ilyen műsorban ez csak akkor bocsájtható meg, ha aznap volt alkalmuk összecsiszolódni és próbálni egyet.
A szlovák letoltgatyás metálfickó meg hajazott Talán Atira hamisságban, és kinézetben is (bár Atinak ahhoz még növeszteni kell a haját)...de nem is, sokkal borzalamsabb volt, valóban nem talált el egy hangot sem szegénykém, rémes volt hallgatni, a többieknél azért ennyire vészesen nem hallatszódott az esetenkénti hamisság, bár ebben a fordulóban nem tudtam volna összeszedni 10 kedvencet, még talán 5-öt sem, úgyhogy kíváncsian várom a végeredményt.

Dori the explorer · www.doratheexplorer.blog.hu 2012.05.25. 13:59:44

Úristenem, nagyon rossz volt, majdnem mindegyik, és nagyon unalmas, középszerű is volt az egész. És a fogadóirodák nem látták esélyesnek hogy bekerül a CD a döntőbe? Tényleg halálosan komlyan gondolták? Pocsék volt mindegyik. És ha már a CD-re mondták, hogy nyúlás... akkor ez a Gaitana: Be My Guest mi volt? Megmondom: David Guetta ft. Kelly Rowland- When love takes over (www.youtube.com/watch?v=uTDafjfxu5c). Legalábbis engem nagyon erre a számra emlékeztet, oké elismerem, ez a Be my guest kicsit áthangszerelt változat... Abszolút nem csodálkoznék, ha jó eredményt érnénk el... vagy az én zenei stílusommal van a gond, hogy egyik sem fogott meg igazán (mondjuk a Francia lány jó...)

2012.05.25. 14:58:20

Szörnyű volt az egész - katasztrófa! Az összes "produkcióban" katasztrófális volt a hang, a zene halk volt, az ének pedig hangos és szinte minden előadónál BÁNTÓAN hamis, ennyire kínosan már régen éreztem magam, pedig csak a TV előtt ültem.:) Komolyan az egész teljesen értelmezhetetlen volt a számomra!?

kis_kiraly · http://kiskiraly.blog.hu 2012.05.25. 15:27:41

a szlovák dallal nem az volt a probléma, hogy a 80-as évekből volt, hanem hogy brutál hamisan énekelt. Azt hiszem szlovák megasztáros a fazon. Ilyenből nekünk is van itthon.

Fekete lett a divat? Mert a 2. elődöntőben szinte mindenki fekete színű ruhában volt.

Sok volt a hamis szám és a sok a ballada. Az utóbbi miatt ekkor a balkániak anyanyelvükön szoktak énekelni. 18 dalból volt vagy 8 angol.

Amariah 2012.05.25. 16:02:38

A holland lányt meglátva kitört belőlem Cartman és konkrétan röhögőgörcsöt kaptam. Egyértelműen az est fénypontja volt.

shimizu 2012.05.25. 16:39:41

@Dorathexplorer: én csodálkoznék, mert akármilyen pocsék is a produkciók 80%-a , attól még a környező országok utálnak minket annyira, h nem fognak 10-12 pontokat szórni, sőt, még kevesebben sem sűrűn....csak a többi jóízlésű - és távoli - országra számíthatunk...

ezis? 2012.05.25. 18:29:34

A svéd lányt látva Kate Bush jutott eszembe, hallva már nem.
Mozgás, kinézet egy az egyben őt idézte.

Yulii 2012.05.25. 19:14:21

Ez nagyon beteg :DDDDD Egy-ket eloadasmod olyan pocsek volt, hogy megemliteni se erdemes, aki meg "jo lett volna" be se kerult...

Hell-Ász 2012.05.25. 22:29:47

Azt sajnálom, hogy a végén nem valódi pontokat osztogatnak egymásnak, hanem helyezést. Akkor kiderülne a szinvonal. A CD, -lehet van némi elfogultságom- kiemelkedően jó.

kzita 2012.05.25. 22:39:16

Egyetértek. A színvonal évről évre romlik... de komolyan.

Cs 2012.05.26. 12:17:49

Nem vagyok egy nyelvzseni, sőt! De a litván gyerek volt az egyetlen, aki legalább megtisztelt azzal, hogy megadta az esélyt, hogy értsem, hogy miről énekel. A macedon tényleg nem volt, nekem is tetszett.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.05.26. 14:36:45

@CYR: "A díszlet négy Jack Sparrow hasonmás, akik a köpenyeikkel hajóvá tudnak összeállni időnként." Ez a mondat EPIC, már ez önmagában megérte, hogy végigolvassam, grat! :D:D:D

kemény keleti kommentelő 2012.05.26. 20:35:08

Real Madridéknál lehet élőben fogadni. Svédországot tartják favoritnak (1.95), Veresegyházocska Asszonyovi Kósuska (4.75), a többi mind kétszámjegyű. A magyar csapat a legesélytelenebb (151). Tíz közé kerülése kilencszeres pénzt hozna. Hatszoros, ha valaki nem kap 1 pontot se.

Hátha van valaki, akit szintén nem érdekel 26 egyforma nóta, de a pontozást érdekessé akarja tenni. Nekik szólt a bejegyzés.

kemény keleti kommentelő 2012.05.27. 11:41:27

Ahogy a francia mondaná:
Joenni forme le papier
Nekem nincs fülem az ilyesmihez, próbából megnéztem az első helyezett mezitlábas tündért és a seggutolsó norvég homikat, nagy különbséget nem láttam. És megnéztem az utsóelötti Endzsit, mi a faszt csinálhatott, hogy ilyen helyre került. Azt hittem egy fokkal okosabb leszek, de megint tévedtem. Maradok örökre ezen a szolíd szinten. Nálam Endzsi nyert.
süti beállítások módosítása