Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény motorosok 1x06 - AK51

2012. május 21. 11:00 - szepi79

Üdvözlöm a 4+x olvasómat, előre felhívom a figyelmet, hogy kikúrt jó rész jön, az első évadból az egyik kedvencem, arról nem is beszélve, hogy simán lehet tükörfordítani a címet AK51-ről AK51-re, ez ugyanis egy puska típusa. Vagyis gépkarabély, vagy valami nagyon hasonló, villámló bot, ez a lényeg. Szőke és Oxigén épp terepen vannak, és a címben szereplő fegyvereket árulják két echte redneck csávónak, maradjunk magyarul a Tahó családnál, ÖregTahó Oxigén országos cimborája, IfjúTahónak meg a szeme se áll jól. (Egyébként ha tud valaki megfelelő fordítást a redneckre, jelentkezzen bátran.) Át is akarják vágni Szőkééket a vételár felével, ám hősünk időben észreveszi a turpisságot, és amikor kérdőre vonja tisztes vásárlóit, hirtelen azonnal előkerül egy ugyanolyan boríték, amit már előzőleg kaptak... furcsa véletlenek vannak errefelé, az fix...

Peggy és Hellboy sokkal kellemesebben akarják múlatni az időt, konkrétan kefélnek, de mindketten inkább szenvedő, mint élvezkedő arcot vágnak, hamarosan megtudjuk az okát is, HB kéri asszonyát, hogy ugyan kissé nedvesedjél már anyjuk, én is csak hozott anyagból dolgozok. Peggy felpattan, és kiviharzik a szobából, még az ajtót is bebassza maga mögött, szar dolog a klimax, ebben biztos vagyok. És ha már szarömlés, akkor legyen egy igazi is, a műhelyben Elvis amint lehúzza maga után a budit, árad ki a sok kaki, Újonc baszod sürgősen húzzad ide a beledet, mert ezt tuti te nyalod fel! Valaki vicces kedvében volt, és bugyikat pakolt a budiba. Jó vicc amúgy, ha nem épp alattad robban. Amíg Szőke lejelenti a reggeli üzletet Hellboynak, megérkezik az utolsó szállítmány Nevadából, olajoshordókban a puskák, ugye két résszel korábban a nevadai kirendeltségnek adták át a fegyvereket megőrzésre, amíg vevőt nem találnak rájuk, hát, most az is lett.

Azonban nem csak a fegyverek jöttek, hanem mindenki meglepetésére Cseresznye is, a következő dolgok történnek:
-Balhere lefagy
-Hellboy a nyakánál fogva ragadja meg szerencsétlen Dzsúzt, aki ugyan csak a sofőr volt, de már nagyon bánja
-Cseresznye megpróbálja kiszabadítani Dzsúzt
-Peggy a másodperc törtrésze alatt levágja a szitut, elvégre nem hülye nő
-Hellboy látványosan kibassza a műhely területéről Cseresznyét
-Balhere farkát behúzva elsompolyog, reakciójából ítélve ilyesmi nem volt kettejük között megbeszélve, megkockáztatom az ominózus buli óta nem is beszéltek egymással
Balhere bemegy az irodába, gondolkozni szeretne, de nagyon rábaszott, mert Peggy már eleve ott gondolkozott, kivallatja szegény újoncot, ki ez a kis picsa, cseszed, és bár a srác tagad, nagyon erőtlenül teszi. Peggy kizavarja Belherét, és zokogni kezd. (Emmy esélyes jelenet #1, és még csak 5 percnél járunk.)

Ha eddig nem lett volna elég komoly az epizód hangvétele, akkor adjunk még neki, gondolhatta a producer, és lőn: rabszállító kocsi közelg, rendőrautó kíséri, két afroamerikai rendőr ül benne, nini, az egyik pont TPZS az első részből, mekkora véletlenek vannak! Amint piros lámpát kapnak, a mögöttük haladó kocsiból kiszáll ÖregTahó, eltereli TPZS figyelmét, majd pisztolyt vesz elő, és a további maszkos gépfegyveresek alakok rajzanak a semmiből. Ez bizony rajtaütés, a két rendőr próbálna okoskodni, TPZS fellöki ÖregTahót, a társa azonban a fegyveréért nyúl, az egyik maszkos lelövi, de sajnos nemcsak őt, hanem a lámpánál várakozó, teljesen ártatlan túramotoros lányt és fiút is, kiszabadítják a rabot, és elhúznak. A kocsijához bilincselt TPZS azonban észreveszi, hogy ÖregTahó mobilja a földön hever... (Itt is látszik, mennyire amatőrök voltak a támadók, a Szemtől szemben c. filmben például 2 áldozat után már volt annyi eszük a bűnözőknek, hogy akkor már az utolsó zsarut ne hagyják életben.)

A klubban vagyunk ismét, gyűlés van folyamatban, HB homloka jogosan ráncolódik, 200 ezer dollárt kell összeszedni 10 napon belül az íreknek, különben az oroszoknak fogják ezután adni a puskákat, az meg nem lenne jó, és a kínai csávó pénzével, Szőke ma reggeli 10 ropijával, meg a maradék fegyverekért remélt pénzzel együtt is csak félútig vannak, nem túl kecsegtető kilátások. És ha ez nem lenne elég, jönnek a zsaruk elvinni a hős vezért, és egyúttal új szereplőt kapunk: Stahl ügynököt, aki enyhén hasonlít is Stahl Juditra, de én inkább a Jégkirálynő becenevet adnám neki, ennél érzelemmentesebb nőt én még nem láttam. Szóval viszik be Hellboyt a lövöldözés miatt, ugyanis ÖregTahó mobiljára az utolsó hívást innen a műhelyből intézték, és ha ő a főnök, akkor biztos tud is mindenről. Logikus. Főcím.

Baj van, nem kicsi, Oxigént, kurva gyorsan meg kéne találni Tahóékat, mert ÖregTahó lehet, hogy nem spicli, de a 2.0-ás Tahó verzió tuti az, onnan meg egyenes út vezet a klubból a dutyiba. Hellboy megérkezik az őrsre, Jégkirálynő pedig egyszemélyben játszik vele rossz zsaru-rosszabb zsarut, de HB is elég rutinos már, mindent tagad és semmire nem emlékszik, elég hamar átmegy a játék farokösszemérő versenybe, és JK áll nyerésre, majd mindjárt szerzek egy házkutatási parancsot a műhelyedre, és akkor kiderül, mire fogsz emlékezni. Peggy közben a barátnőjének panaszkodik, aki eddig olyan jelentéktelen volt, hogy becenevet sem érdemelt, de ezek után fokozatosan nőni fog a szerepe, róla annyit kell tudni, hogy kiöregedett pornós csajszi, mióta száraz a pinája, mint a savatag (saját szavai), azóta inkább csak rendezi a filmeket, mint szerepel bennük, civilben pedig Ottó, a Fegyenc nője. Vagy hát volt, mivel Ottó nem holnap fog szabadulni. Szóval Peggy Expornóssal beszéli ki a saját klimaxos gondjait, oda se neki, nyugtatja a könnyedebb erkölcsökkel bíró hölgyemény, van egy tabi, én is ezt szedem, azóta úgy csúszik a sunám, mint a beszappanozott hal egy vödör takonyban. Azért az nem cél, replikázik Peggy, de megígéri, hogy kiváltja a cuccot. Ráadásul itt ez a kis ribi is, aki az uram farkán játszott helikopterest, nem is ez a baj, mert az ilyen megesik, de minek jött ez ide, szóval hát mi legyen mostan?

Szőke TPZS-vel haverkodik, bocs a társad miatt, de kéne infó a zsaruktól, nekünk kell megtalálni először a mocskokat, akik lövöldöztek, egyrészt hogy az ügy "el legyen rendezve", másrészt mert ha mi bukunk, velünk buksz. TPZS is belátja, hogy túl mélyen van már benn a szarban ahhoz, hogy kiszálljon, így elárulja, hogy a zsaruk meg akarják házkutatni a műhelyt. (De most miért, maguktól nem jöttek rá a motoros srácok, hogy ilyesmi várható?) Szerencsére ez nem megy olyan könnyen, a telefon még nem elég bizonyíték, Jégkirálynő tépi is a haját, azonban Zaklató ott terem, és megmutatja a képeket a nevadai lövöldözésről (4. rész), valamint az olajoshordókról, JKnak eszébe jut, hogy néddmá, ma is volt ott pont egy rakat ilyen hordó, nem tart sokáig összerakni az infókat, ráadásul az is kiderült közben, hogy Oxigén, ÖregTahó és a kiszabadított rab egy szakaszban szolgáltak anno Vietnámban, így már könnyen meg lehet szerezni a házkutatásit.

Peggy ígéretéhez híven el is látogat a gyógyszertárba, a tapintatos patikás meg olyan halkan mondja végig a sunasíkosító cucc tudnivalóit, hogy ilyen erővel akár ki is plakátolhatná a városban, de most komolyan, azt várná az ember egy patikustól, hogy legalább minimálisan törekedjen a diszkrécióra. Kifele menet mit ad isten, pont arra halad Cseresznye is, teljesen ráérősen sétálgat, mondjuk azt nem vágom, mi dolga van arra, de biztos van neki, Peggy meg kihasználja az alkalmat, és egy arra haladó, éppen eltaknyoló srác gördeszkájával úgy bassza arcon a kiscsajt, hogy majdnem leesik a feje. De komolyan, az ütés erejéből ítélve én minimum arra számítottam, hogy a fél fogsora ugrott a csajnak, meg az orra személyesen köszön be az agyának, ehhez képest mindössze némi enyhén csordogáló művért kapunk.

Szőke azon agyal, hogy juttassák ki a fegyvereket a zsaruk orra előtt, és ehhez a legjobb helyet választja, felmegy a tetőre apu könyvét olvasgatni, amikor megérkezik a szarszippantókocsi, begyűjteni a bugyikat, Szőkénk egyből megvilágosodik, hova kéne a pakolni a puskákat. (Közben van a kórházban egy rövid pszichojelenet Zaklató és Dokinő között, de annyira jelentéktelen, és annyira semmi új infót nem ad, hogy tekerjünk.) A srácok tehát zsákokba rakják a puskákat, majd be a szippantósba, ám új probléma akad, a vevők visszamondták a fegyvereket, a reggeli balhé után hirtelen senkinek nem sietős megvenni a villámló botokat. Egyszerre csak egyet, dönti el Szőke, első a szar!

Peggyt beviszik a zsaruk, Hellboy meg pont látja, hé, neki semmi köze semmihez, de Józsaru hárít, őt nem is a lövöldözés miatt hoztuk be, lerúgta valami tinipicsa fejét. Ehh, hülye nő, faszt rambózol a városban, nincs elég bajom, ordít oda HB kedvesen a párjának; tartottad volna a farkad a gatyádban, replikázik a boldog feleség hasonló hangerőn, az egész rendőrőrs őszinte örömére. Ismét kis uncsi közjáték, Józsaru cigivel kínálja Peggyt, meg vagy két percig jópofiznak, lapozzunk. Végre megvan a házkutatási parancs, ki is vonulnak nagy erőkkel meg sok szirénával a helyi karhatalmi erők, de a motoros fiúk feltűnően nyugodtak és jókedvűek, ezek szerint sikerült a Barna Medve Akció. Bár a rendőrök nem találnak semmit, azért jól szétverik a helyet, Zaklató külön gondot fordít Szőke kuckójának felforgatására, dícséretes az ilyen lelkes munkaerő. Dolgavégezetlenül haza. Szegények. A nagy kavarodásban még vevőt is sikerült találni a fegyverekre, ÖregTahó megvenné a maradékot, ugyanis felmenekülne a kis csapatával a hegyekbe, és onnan szeretne gerillaharcot folytatni a törvény elnyomása ellen. Ez kapóra is jön Szőkének, úgyis meg kell a fickóval beszélni pár dolgot.

Sebhely, Balhere és Dzsúz kapták a dicső feladatot, hogy visszaszerezzék a puskákat a szippantóskocsiból, gyanítom Dzsúz büntiből, mert elhozta a csajt, Balherét ugye azért küldték, mert újonc, vele bármit meg lehet tenni, Sebhely meg az egyetlen értelmes ember szerepét tölti be. Azonban ez sem segít rajta, mikor kiömlik a szar, ő is ugyanúgy öklendezik, mint a többiek. Jégkirálynő azonban, amennyire fogyatékos érzelmileg, annyival több esze is van, a hordókon lévő jelzésekből rájön, hogy ezek bizony az IRA fegyverei, az pedig majdnem akkora felfedezés, mint amikor egy bizonyos Newton fejére esett egy alma, ha bebizonyosodik az elmélete (már a Jégkirálynőé, nem Newtoné), akkor féltucat szövetségi bűnkergető szervezet figyelme fog a motoros csapat köré irányulni, az meg kinek kell ugye. Józsaru elhűl a hír hallatán, huhh, az kemény, szólni kéne Zaklatónak is, nem? JK újból bebizonyítja tehetségét, lófaszt fiam, Zaklató felettese úgy tudja, az ipse négy állammal arrébb van és vakációzik, valamit itt kurvára a saját szakállára intéz, ergo innentől kezdve hozzám jelent mindenki, őt meg tessék csak kihagyni az információáramlásból, és ha kavarni akarja a szart (persze nem fegyvert keres benne, mint Sebhelyék), akkor szólás van nekem!

Na, és akkor jön az Emmy esélyes jelenet #2. Hellboyt kiengedik, ő pedig ki akarja váltani Peggyt, ám Peggy nem akar kijutni a sittről, inkább itt maradna éjszakára gondolkozni. Ez a két színész egyszerűen zseniálisan tudja kifejezni a karaktereik érzelmeit, pedig alig beszélnek, majd a kevés társalgás végeztével Hellboy leül Peggy zárkája elé, ha te maradsz, én is. Ha nem ilyen kis hobbi/zugíró lennék, talán vissza tudnám adni, mennyire érzelemdús és fantasztikus ez a jelenet, így inkább csak arra bíztatok mindenkit, hogy nézze meg az alábbi videót, tényleg nagyon minimálisan spoileres, Peggy & HB jelenetek vannak benne összevágva, 70%ban ebből a részből.

Peggy & Hellboy

Hellboy végül is egyedül tér haza, fáradt, és nagyon látszik az arcán, hogy éveket öregedett, zseniális a fickó. Meghallgatja a jelentést a napi eseményekről, és aludni tér. A következő párocska nagyjelenete már sokkal kevésbé megindító, Balhere látogatja a kórházban Cseresznyét, bocsi újonc, hogy szart kavartam, de kellesz nekem. Ne kelljek, úgyse fog működni, de fog, de nem fog, de fog, smárolnak, szárazbasznak, lapozzunk. Reggel van, ismét terepen vagyunk, Szőke, Szakáll és Oxigén eladják a megmaradt fegyvereket ÖregTahónak és csapatának, sajnálatos módon elég nyomott áron, Oxigén tisztességesen elbúcsúzik cimborájától, majd amikor biztos távolba cipelték a tahófalviak a fegyvereket tartalmazó zsákokat, Szakáll megnyom egy gombot, és három robbanás hallatszik... az ügy el van rendezve.

Ismét jelentéktelen közjáték Szőke és TPZS között, minden le lett rendezve, tessék pénz, uuuncsi, eztán Szőke a kórház felé veszi az irányt, látogatja a gyerekét, és akkor már beszél Dokinővel is. Mi volt tegnap a műhelynél, sok volt ott a birodalmi lépegető, érdeklődik kedvesen Doki, á semmi, csak ránkszállt egy ügynök, biztos ismered, olyan telefonoszaklatós feje van. DOkinő elkussol nagyon gyorsan, és fuvart kér hazáig, mert ööö kell. Szőkét meg nem olyan fából faragták, hogy nemet mondjon ilyenre. Persze zaklató követi őket nem is annyira diszkréten, úgy kb. 20 méterről. És ha már fuvar, Hellboy felveszi reggel Peggyt, ám ismét megjelenik Cseresznye, ennek a csajnak az agyára ment a gördeszka, vagy nemtom. Lényeg, hogy csak elnézést akart kérni, amiért a szart keverte (pedig azt ugye Sebhely keverte, a fegyverekért, hányszor kell még elmondanom...), és hogy ő is csak old lady akar lenni, mint Peggy, csak ő ugye a Balheréé. Majd meglássuk, mondja a főnökasszony, a csatabárd egyelőre el van ásva.

Köszönöm mindenkinek a részvételt, aki eddig követte az eredeti dátumozás, vagy a rendes szerint, végre szinkronba kerültünk a Cool-lal, úgyhogy a jövő héttől kezdve ismét "friss" K.M. Hogyvolttal várok mindenkit.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chuikov 2012.03.30. 11:50:53

Zsííííííííííííír!!!!! :):):)
Ez a rész tényleg üt. Mekkora a végén mikor Peggy benyögi a kis csajnak, hogy feldugja a lábát a seggébe mire az visszakérdez, hogy ettől lett a te csöcsöd is ekkora? :D:D:D
Utána meg Peggy beszólása HB-nek, hogy ne is álmodozzon édeshármasról :)

szepi79 2012.03.30. 12:08:06

bakker, elszámoztam, ez az 1x06... most már mindegy...

cric82 2012.03.30. 12:56:28

sziasztok
adja ezt vmi magyar csatorna? láttam az első részt és érdekelne a sorozat de amit találtam neten arra xarul van időzítve a felírat. köszi

szepi79 2012.03.30. 14:23:26

@cric82: sajnos nem adja jelenleg egy csatorna sem, ám legutóbbi információim szerint a coolTV megvette a sorozatot, még tavaly nyárra akarták időzíteni, csak aztán valamiért elmaradt. reméljük, idén nyáron leadják, legalább az első évadot.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.03.30. 15:56:06

Ó, és feltűnt végre az ijesztőre plasztikázott, csípőből baritont toló Profiler néni. Jó is az. Jégkirálynő? Nem is nő! Átműtött hapsi.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.01. 19:24:00

Itt vagyok, itt vagyok:)

Jön a sorozat, juhéééééé:) Kíváncsi leszek a szinkronra, illetve, h milyen lesz a nézettsége:P

(szepike, nincs mit írnom most, ezért nem is mondom, h jó írás lett:D)

szepi79 2012.04.01. 20:05:36

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: jaja, én is most olvastam

sorozatplanet.web4.hu/cikk/kemeny-motorosok-es-agymenok-3-evados-premierek-a-coolon

én annyira nem fogom várni a szinkront, mert erősen tartok tőle, hogy el fogják cseszni, mint ahogy egy pár sorozatét már sikerült.

(ha meg nem mondod, hogy jó lett az írás, akkor nem is köszönöm meg.)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.01. 20:16:27

@szepi79, első ezen a néven: igen, pont ezért írtam, h kíváncsi leszek:) Ezért várom, vajon mi lesz, elrontják-e, stb. Bízom benne, h nem.

(jó lett az írás, várom a köszönömöt:D)

szepi79 2012.04.01. 20:54:16

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: (majd küldöm a köszönömöt, még ebben a hónapban, ígérem.)

cyd 2012.04.02. 11:42:18

@szepi79, első ezen a néven: Hatodik? Mármint olvasó?
Elkezdtem én is nézni és ehhez ugye HV is dukál. Jól összerakott kis sorozat ez, HV-val meg méginkább.
És ja, így 10-11 rész megnézése után már cseszhetik a szinkront. Nincs az az isten, hogy úgy nézzem.

szepi79 2012.04.02. 12:23:46

@cyd: nem, a hatodikat az epizódra értettem, a poszt fejlécében meg 1x05-öt írtam, pedig az az előző héten volt.

cyd 2012.04.02. 15:10:04

@szepi79, első ezen a néven: Én meg arra, hogy vajon megkapom-e ezt a rajtszámot az olvasótáborban.

szepi79 2012.04.02. 15:27:49

@cyd: jaaa :D hát, felőlem lehetsz te a hatos, bár valszeg tényleg többen olvassák, csak sokkal kevesebb a kommentelő.

vontod75 2012.05.21. 23:49:23

Az első négy évadot láttam. Szinkronosan egy részt néztem meg. Kicsit zavaró, hogy nem a megszokott hangjukon beszélnek a szereplő. A másik nagy gond, hogy ilyen hülye időpontban adni egy ilyen jó sorozatot... A retekklub se promózta rendesen. Szóval remélem leadják mindegyiket.
Ui. A Katey Sagal milyen dögös lett!

szepi79 2012.05.22. 13:57:57

@westhammer: hát, hacsak úgy nem :DD köszi.

@vontod75: nekem nem volt annyira zavaró, hogy nem az eredeti hangon beszélnek, mert nagyon passzol a szinkronhang a szinészhez meg a karakterhez is. egyedül főnökasszony hangja lett túl nyávogós, ő azért sokkal keményebb arc egy ilyen hangnál.

Gabba 2012.05.31. 19:11:03

Bejelentkezem én is, beértem a Coolon a hv-t, most már real time vagyok :)
süti beállítások módosítása