Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Torchwood 1x13 - A Rés kapuja

2012. május 20. 15:00 - Möff CAT a Torcsvúdos gyerek

Hölgyeim és uraim, az éved befejező részéhez érkeztünk, mely szorosan kapcsolódik a 12. epizódhoz, amit a múlt héten olvashattatok, ha valaki kihagyta, pótolja be, mert úgy lesz igazán izgalmas a dolog. Márha egyáltalán. Szerelmi jelenettel indul a dolog, Gwen az alvó Alfahímet bámulja, aki persze nem alszik, nem illik ám így bámulni, kisasszony, hihi hihi, na ez így néz ki ennél a fajnál:

1.jpg

Utána Alfa dobol egyet a saját meztelen seggén és a konyhába indul, hősnőnk pedig felveszi a telefont, Jack van a vonal végén, nézd a tévét! Hát nagyon komoly műsor folyik a világban, ufók megjelenése, középkori katonák tűzpárbajban a rendőrséggel, a Beatles az Abbey Road Studios tetején ugrál, szóval van baj rendesen, ofkorsz az összes vallási csoport nyilatkozik a médiában, hogy ők megmondták, ugye. Máezmiez, bambul Alfa, a híradóban egy mértéktartó vallási fanatikus adja a választ, emberek, vége a világnak, FŐCÍM!

A HQ-n Nemecsek a Bibliából idéz, aztán Jack leállítja, apám, ne most, egész éjjel telefonálgatott nekem a kormány, a CIA, mindenki, a kérdés pedig az volt, van-e valami közünk a kialakult helyzethez? Toshiko érkezik, aki eddig háttérellenőrzéseket végzett, hát van, gyerekek, az a szitu, hogy minden anomália ide vezethető vissza, a Réshez. És ennek az egésznek te vagy az oka, fordul Jack a dokihoz, megnyitottad a Lukat, anélkül, hogy tudtad volna, mit csinálsz, ezért most jól szivárog az idő. Aha, persze, de ha nem nyitom meg, még mindig ott rohadnátok '41-ben, mondja Owen, most rinyálunk vagy teszünk is valamit a történések ellen? Hozzátok be, aki áthullik, mondja Harkness, ez lesz az elő fázis, aztán majd foglalkozunk az idő meghegesztésével. És mit fogunk csinálni a Jöttünk láttunk, visszamennénk formákkal, kérdezi a doki, te csak hozd be őket, oké, na, ne bámuljatok már ilyen búvalbélelten, ez még nem a világvége! Owen és Tosh elindulnak begyűjteni az áthullottakat, Gwent meg felhívja egy volt kollégája a rendőrségtől, hogy a zárkában van egy római katonájuk, aki legyilkolt pár embert, mielőtt sikerült behozni.

Harknessék odasietnek, megpróbálják elmagyarázni az egység sugarú sünnek, hogy ez egy valódi római katona, nem jelmezes őrült, csakhát ugye átesett az időrésen. Na neeee, ilyen Cardiffban tuti nincs, ne parázz, apám, mondja Jack, majd mi elintézzük. Fecskendő elő, Jack bemegy a cellába, a sün meg Gwentől kér biztatást, hogy nem ma lesz a világvége. Snitt, Owen és Tosh talpig biohazard-cuccban vizsgálnak egy halottat a kórházban, az orvos tájékoztatása szerint egyszer csak feltűnt, senki nem tudja, ki ő, fekete foltok a bőrön, bevérzések, s a kór mindenkire átterjedt, aki egy légtérben tartózkodott a nyomorulttal. Owen kiadja az ukázt: minden lepedőt, ruhaneműt, stb el kell égetni, mert ez a nő a 14. századból való és áthozta a bubópetist, a Fekete Halált.

2.jpg

Akik megkapták a betegséget kapjanak tíz ilyet, meg húsz olyat, ha rosszabbodik a helyzet, hívjanak, visszajövünk. A karanténzónából kijőve Tosh Owent keresi, aki eltűnt valamerre, ha őt nem is, az édesanyját megpillantja, akivel japánul folytat egy rejtelmes beszélgetést, valami közeledik a sötétségből és ha eljön az idő, meg kell tenned. Ennyit mond a kedves mama, aztán eltűnik.

Váltunk a HQ-ra, ahol az eszméletlen katona vizsgálgatása közben Gwen arról faggatja Jacket, miért nem lehet visszaküldeni a Lukon átesetteket a saját idejükbe, hiszen van egy Résmanipulátor a bázison. Azért, anya, mert nézd meg, hova jutottunk, hogy Owen elkezdte basztatni a cuccot, ha most még ráteszünk egy lapáttal, az egész bolygót kiírhatjuk az étkezési létszámból! Ne parázz, megoldjuk! Gwen kifelé indul a vizsgálóhelyiségből, mikor egy nyitott cellában megpillantja Bilis bácsit üldögélni a priccsen. Bilis közli, hogy nagyon sajnálja, majd eltűnik. Elmeséli Jacknek a történteket, de egyelőre nem értik a dolgot, majd jön Nemecsek, aki hoz egy vívilt, bezárja egy cellába, főnök, egyre növekszik a vívil-tevékenység is a körzetben! Harkness kiadja Gwennek, hogy keressen Bilisre utaló nyomokat a bárhol, ezzel otthagyják ernőt az alagsorban, akinek azon nyomban megjelenik Lisa, akit robotkurvaként már megismerhettünk, itt most újra normális külsővel rendelkezik és azt mondja, akkor lehet megállítani a növekvő káoszt, ha megnyitják a Rést újra.

Ezután eltűnik természetesen, a felső szinten meg Owenék érkeznek, akik beszámolnak a pestisről a kórházban. Na most micsináljunk, főnök, mondd meg, kérdezi a doki, apám, az a helyzet, hogy erre nincs forgatókönyv, mert senki nem gondolta, hogy ez megtörténik! Jack itt átmegy támadóba, a te hibád, mert meg lett mondva, hogy ne basztassa a Rést senki, te meg megnyitottad, úgyhogy az egész temiattad van! Azért csináltam, hogy visszahozzalak titeket, bazmeg, ne ugassál nekem, egyáltalán, ki vagy te, nem is létezel, utánanéztünk! Miért kéne engedelmeskednem neked, mi? Igen, kisköcsög, akkor ki vagy rúgva! Mivan?!? Igen, ha nem bízol bennem, akkor szevasz! És mindenki más is, aki nem bízik bennem, az mehet innen a faszba! Owen leteszi a pisztolyát az asztalra, oké, tudom, hogy úgyis kapok majd amnéziatablettát, szóval, akkor mindenkinek csók, Gwen, köszönöm az emlékeket, sok sikert a világvégéhez, ezzel balra el. A HQ-n dermedt csend, közben Owent látjuk, amint tényleg távozik.

3.jpg

Snitt, Jack és Gwen megtalálták Bilis boltját, az Időfércelőt. Ez egy órásbolt, temérdek 2-300 éves szerkezet van itt, valamint maga Bilis is. Heló, hát kegyed hogyhogy itt, kérdezi Gwen, tudja drága, az van, hogy én a korok között tudok így mászkálni, tecciktunni? De ez egy átok ám, mert az egész történelmet láthattam ugyan, viszont nem tartozom egyik korhoz sem, de nem is ez a lényeg tulképpen, hanem az, hogy amikor maguk, néz Jackre, visszajöttek '41-ből az idő elszabadult és most csak akkor oldódik meg ez a helyzet, ha teljesen megnyitják a Hasadékot, mert akkor az visszaszippant mindent, ami átjött.

A-a, kishaver, az túl veszélyes, mondja Harkness, láttuk, mi történt még egy ilyen kis akció kapcsán is, ezzel milliók élete forogna kockán! Viszont így meg folytatódni fognak az anomáliák, sokan veszhetnek oda! Igen, ha ennyire májer vagy, akkor jössz velünk a HQ-ra, ránt pisztolyt a jó kapitány, Bilis bá meg fogja magát azt' köddé válik. Jack kirohan, meg kell találnunk ezt a faszt, ám mikor hősnőnk is utánaindulna, visszatér Bilis és erősködik, hogy ő nem az ellenségük. Felajánlja, hogy megmutatja a valamit, ha Gwen tényleg látni akarja, oké, igen, akkor fogja meg a kezem! Meg is történik, s Bilis bá egy látomást pattint, melyben Alfa vérbe fagyva fekszik otthon. Ez mi volt, riad meg Gwen, ez a jövő, erre kirohan és szalad egészen hazáig, ahol Rhys éppen sütőt pucol. Gyeregyeregyere, mennünk kell, most azonnal, de hova, erre lesokkolja a faszba, sorry, de erre most nincs időm.

Váltás után Owent látjuk a bárban, akinek meg Diane jelenik meg, elvesztem, Owen, kérlek, hozz vissza! Nem tudlak, de kérlek, meg tudod csinálni, csak nyisd meg a Rést! Váltunk, Alfa a HQ-n a cellában ébred, Gwen magyarázza neki, hogy a saját biztonsága érdekében történik ez a dolog, majd bocsánatot kér és otthagyja. Hát nemtom, de Alfa helyében régen otthagytam volna ezt a ronda, közönséges és utálatos luvnyát, ennél az egyedüllét is sokkal jobb választás... Gwen odafent megköszöni a töbieknek, hogy segítettek behozni a szétsokkolt Rhyst a börtöncellába, szívesen, bármikor. Ebben a pillanatban elmegy az áram, húha, biztonsági szivárgás van, nem baj, minnyá megoldjuk. Az egyetlen apró probléma, hogy ilyenkor kinyílik az összes cellaajtó, ami biztonsági szempontból egy briliáns megoldás valóban, Alfa ki is bóklászik a cellából, majd találkozik Bilissel, aki simán leszúrja.

4.jpg

Utána eltűnik, az áram meg visszajön. Gwen és Jack lerohannak az alagsorba, s megtalálják a halott Alfát. Gwen sírógörcsöt kap, sajnos ez a mentőakció besült, bár kétségtelen, hogy megtette, amit tudott.

5.jpg

A történésekből egyre inkább úgy tűnik, hogy Bilis aktívan keveri a szart, mindenkit manipulálva úgy irányítja az eseményeket, ahogy akarja. Alfát felviszik a laborba, kifektetik a boncasztalon, gyászos a hangulat nagyon. Gwen kérlelni kezdi Jacket, hogy hozzák vissza valamilyen módon Alfát, a kapitány negál, nem lehet, értsd meg, csillagom, sajnálom, erre a nő nekiesik, nem érdekel semmi, hozd vissza, végül beletörődő zokogásba kezd Jack karjában. Owen visszajön a bázisra, meg kell nyitni a Rést, nincs mese, ezzel indul a géphez. Ernő, állítsd meg, mondja Harkness, nem, haver, inkább segítek, azzal a doki után indul, Toshikóval egyetemben. Bilisnek igaza volt, kap új erőre Gwen, kinyitjuk a Rést és minden rendben lesz! Ezzel ő is otthagyja Jacket.

A kapitány fegyverrel a kézben indul utánuk, mire odaér, már ott tartanak, hogy a vészhelyzeti protokoll felülírásán munkálkodnak, ne csináljátok, sráco, ez az egész Bilis műve, az összes anomália azért volt, hogy a Rést megnyissuk! Mit rinyálsz, kérdi Owen, erre Jack fegyvert fog mindannyiukra, azt mondtam, abbahagyni!

6.jpg

Kölcsönös kottázás után Gwen leüti Jacket, Owen megszerzi a pisztolyt, majd, mivel a kapitány nem adja fel az erőlködést, ereszt bele néhány golyót. Erre mindenki megilletődik, baszod, lelőtted a főnököt, most mi lesz? Pár másodpercig sokkos állapotban vannak, aztán viszonylag hamar túltéve magukat a traumán, tovább dolgoznak a Rés megnyitásán. Retinaminta mindenkitől, megvan, a figyelmeztetést, hogy az aktiválás szétvághatja az egész bázist, offolják, hadd menjen! A startgomb megnyomása után kicsivel Jack feléled, ahogy az első részben, mit tettetek??? A gép működésben, a HQ kezd széthullani, evac, most! Gwen és ernő támogatják a kapitányt, aki anyázza őket folyamatosan, az utcán találkoznak Bilis bával, aki archaikus idézetet idéz a Fenevad Fiáról, kinek eddig a Rés volt a börtöne, hozzá atomhülye pofát vág, mint afféle manipuláló gonosz próféta, akinek sikerült a terve, íme:

7.jpg

Mafasz van, néznek értetlenkedve hőseink, akiknek még nem esett le, hogy most tényleg sikerült alulmúlniuk önmagukat a világ megmentésének terén. Válasz helyett az öreg felnéz az égre, jöjj hát, hatalmas gonosz izé, egyél meg mindenkit, hej! És a nagy gonosz, mindenkit megevő izé ott is van, elég nagy meg gonosz külsejű, szóval a torcsvúdnak fel kell kötni a gatyát rendesen.

8.jpg

Mindenki meghal, muhahahaaaaa, folytatja Bilis, azt tudnám, hogy neki ez miért jó? Nem is lesz király, vagy ilyesmi, kajak nem értem, azért gonosz, mert csak? Na mindegy, ahogy az imént megmondta, a szörnyű izé amerre megy, akire az árnyéka ráhull, az ott meg is hal azonnal. Gwen a kapitányhoz fordul, mondd meg, mit csináljunk, hogy lehet ezt a szart megfékezni? Vigyél nyílt területre, csak te és most azonnal!

Úgy is lesz, kitelekjáróznak egy mezőre a város szélén, mégis, mit akarsz, Jack, hát ugyi én halhatatlan vagyok, zabálja csak az életemet, hátha megpukkad! Remek terv, nem mondom, Gwen rögtön bele is köt, nem lehet, papa, gyenge vagy még, Jack elhajtja, takarodjál innen! A szörnyű szörnyeteg szörnyen jó szemével kiszúrja a folyó másik oldaláról, hogy a jó kapitány kint ugrál a mezőn, legott oda is üget, lelegelni az élet virágát, ezt Jack, ahogy a kép is mutatja, mérsékelt lelkesedéssel fogadja.

9.jpg

Egy darabig ordítoznak egymásra, amit Gwen sírva néz végig a kocsi mellől, majd Harknessből fénysugarak kezdenek előkígyózni, amit a megnevezhetetlen borzalmak bugyrából előkúszott rettenetes rémség egy idő után nem bír már befogadni, ezért megdöglend.

10.jpg

A szintén megfáradt Harknesshez Gwen rohan oda, miután a szörny eltűnt, amit nemigen értek, de sebaj, már váltunk is, a lakásban Alfa újra a sütőt pucolja, hősnőnk a nyakába ugrik, jajjdeszeretlek, maradj itt, minnyá jövök, majd HQ, Jacket készülnek betenni a széfbe, mert most úgy tűnik, hogy really meghalt. Menjetek csak, mondja a többieknek Gwen, én virrasztok vele, majd egyedül maradván vele, keltegeti, amit a többiek a kamerák által végignéznek és ők is nagyon szomorúak.

Több napig tart a virrasztás Harkness fölött, Tosh azt tanácsolja Gwennek, engedje el Jacket, mert nem fog visszajönni, hősnőnk egy utolsó búcsú után elindul kifelé, amior a kapitány gyenge hangon utánaszól, köszönöm! Gwen visszarohan és a nyakába borul, vigyorgás ezerrel, majd a HQ felső szintjén ugyanúgy happiness, Toshiko két puszit kap, Nemecsek egy igazi férfias csókot (broáf), Owen pedig bőg, mint egy szaros gyerek. Snitt után Jack és Gwen előbbi irodájában beszélgetnek, a Rés ugyan bezárult, de nagyon ingatag most is, majd mikor a személyes kérdések kerülnek szóba, Jack felpattan,hol van már a kávé? Kisiet a központi helyiségbe, ahol a valamelyik részben oly nagy becsben tartott levágott kéz egyszer csak izegni-mozogni kezd a formaldehides edényben, közben villogó fények tudatják, hogy valami történik. Jack rettenetesen örül, majd a következő pillanatban nyom nélkül eltűnik, a reggelivel visszatérő többiek, s Gwen hiába keresgélik, hát a mi Jackünket valami elragadta, mordizomadta.

11.jpg

Ezzel zárul az epizód és az első évad, becses figyelmeteket megköszönve távozik most e sorok szerény írója, MÖFF Cat is.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Démétér 2012.05.21. 12:03:32

És vajon folytatod-e a következő évaddal? Mert én nagyon vidáman fogadnám, kellesz, mint egy falat kenyér.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.05.21. 13:05:29

@Démétér: :D Köszönöm szépen, de egyelőre nem, tartok egy kis szünetet, aztán ha senki nem csúszott még rá, akkor folytatom :)

Holló Károly Richárd 2013.10.10. 16:21:41

robotkurva... még egy ilyen leirást! fantasztikus mesélés! remekül szórakoztam olvasás közben !! :))
süti beállítások módosítása