Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény motorosok 1x05 - Tartozások

2012. május 14. 11:00 - szepi79

Fogadja jókívánságaimat mind a négy hűséges olvasóm, szia anyu, bár szerintem a mai részt inkább ne olvassad, mert ma sok csúnya szó lesz. Elég akciódúsan indul ez a rész, egy börtönben két kínai fickó gyepál egy erősen kopaszodó, fehér csávót, de hamarosan érkezik a felmentő sereg Ottó és társai személyében. Ottó a klub börtönviselt lakója, egyik szemére vak, ennek ellenére én inkább a Fegyenc becenévnél maradnék. A sokat vert alak pedig egy könyvelő, akinek elég sajátos betegsége van, állandóan magához nyúl, alvás közben, beszéd közben, tán csak szex közben nem, bár ez a veszély nem nagyon fenyegeti. Szóval Öntutuj épp nagyon hálálkodik Fegyencnek, és közben fürge ujjai sem tétlenkednek... érdekes figura, az egyszer biztos.

Szakáll és Szőke pedig épp az előbbi udvarán, a furgonjából rámolnak ki, a gyerekek által már nem használt cuccokból válogat Szőke a saját srácának, és bár Szakáll nagyon nem akar pénzt kérni a holmikért, a felesége már nem ilyen válogatós. Találkozunk az adománygyűjtő bulin, búcsúzik Szőke, a klub ugyanis minden évben csinál egy kisebb fesztivált és pénzt gyűjt a sulinak, milyen rendes fiúk ezek már, nemcsak az erőszakolóktól és a dealerektől tisztítják meg a várost, hanem anyagilag is támogatják a helyet. A buli még csak most kezdődik, Peggy pakolgatja ki a műanyag tányérokat, amikor egy középkorú nő lép oda a standjukhoz, és arra kéri a főnökasszonyt, ugyan had jöjjön el az exférje is, csak a gyerekek miatt, a fia itt fog fellépni. Peggy homlokán a ráncok új életre kelnek, Hellboy nem fog ennek örülni, nagyon összerúghatták a port a fiúk a múltban, de kis győzködés után a legtökösebb MILF megígéri, hogy felhozza HBnak az ügyet.

És ha már Hellboy, ő és Szőke meglátogatják Fegyencet, ez utóbbi tájékoztatja őket, hogy Öntutuj holnap szabadul, és pár kínai nagyon azt akarja, hogy fájjon neki, tán annyira, hogy esetleg ne élje túl, aztán ha mégse ez lenne a másnapi programja az ürgének, akkor igen hálás lenne, úgy kétszázezer dollárnyira, ami nem rossz órabér a motoros srácok szerint. Fegyenc figyelmezteti őket, hogy Öntutuj nem egyszerű figura, van némi beütése, de konkrétan nem árulja el, mi az, had legyen kellemes meglepetés, a fiúk távoztával a vigyora megfizethetetlen. Hiába, az embernek el kell baszni valamivel az időt a sitten. Peggy tartja a szavát, előhozakodik Hellboynak az ötlettel, hogy régi haver had jöjjön már el, végre megtudjuk, mi vele a baj, Szakáll miatta került a sittre, adja magát a Patkány becenév. HB nem örül a felvetésnek, de nagy nehezen beleegyezik, hogy szavazásra bocsássa az ügyet, és előre közli, hogy úgyis el fog bukni.

Ezalatt Szőke a kórházban mesét olvas a gyerekének, megjelenik Zaklató, beköszön neki ugyan, de be azért nem mutatkozik, mekkora egy tapló. Ugrunk. A szavazás előtt azonban megbeszélik Öntutuj védelmét, itt marad a műhelyben, senki nem láthatja, egyszerre mindig 3 ember vigyáz rá, a végén elmegyünk arra a helyre, ahol eldugta a kínai fószer pénzét, aztán kijuttatjuk az államból, és osztozunk. Mindenki örül. HB felveti, hogy esetleg engedjék Patkányt a buliba, és bár senki nem örül az ötletnek, meglepetésre Szakáll beleegyezik az indítványba, így a többieknek sem lesz kifogása. Indokolatlanul hirtelen másnap lesz, Öntutuj szabadul, egy kínai mosodás a frászt hozza rá, de szerencsére megérkezik a klub pár tagja motoron, illetve egy furgonnal, ez utóbbiba száll be a kényszeres faszverő barátunk. Kezet is fog Szőkével és Hellboy-jal, aki gyanútlanul megrázzák a feléjük nyújtott mancsot, pedig aznap ki tudja, hányszor jártak már azok a huncut kis ujjak az anakondánál és a tojásai mellett... Amint a bemutatkozást letudták, Öntutuj egyből rá is igazol a nevére, a két motoros arcán a döbbenetet leírni lehetetlen. Főcím.

Kezdődik a buli, megérkezik Patkány is, a csajával, aki csak pár évvel lehet idősebb a fiánál. (Patkányt egyébként Brian van Holt játssza (képünkön), ismerős lehet a Fegyverek szava c. háborús filmből, esetleg a Basic-ből (magyarul tán Alapkiképzés), illetve mostanában a Született szinglik (Cougar town) sorozatban látható.) Elvis elviskedik a gyerekeknek, Szőke pedig mindent megtesz, hogy távol tartsa Szakállt Patkánytól, nem kell a balhé senkinek. Közli is ez utóbbival, hogy amint a kölyköd befejezte a zenélést, húzol a gecibe. Várjál már Szőke, képzeld, van ez a biznisz... de szegény nem tudja befejezni a mondatot, mert a falhoz van kenve jóképű hercegünk által. Azért nagy gennygombóc ez a fickó, a volt nejét küldi puncsolni, hogy visszavásárolhassa magát a banda kegyeibe. Szőke átlát szitán, de ezúttal "elengedi egy figyelmeztetéssel."

A klubban Öntutuj épp annak a részleteit magyarázza a rá vigyázó HBnak, Oxigénnek és Balherének, hogy lopta meg a kínai fószert, amikor ismét rájön a kézbaszhatnék, ismét muszáj vagyok olyan képet bevágni, amin valakinek a megrökönyödött arca látható, ennek az epizódnak ezek a pillanatai a legjobbak; ezúttal Oxigént láthatjátok. A kórházban Dokinő hasonló pofát vág, mikor meglátja Zaklatót, szerintem a mai napra már nem lesz szüksége hashajtóra. A csávó most semmi drasztikusat nem akar, egyelőre beéri azzal, hogy a frászt hozza Dokinőre, illetve elmondja, hogy üzleti ügyben van itt, a klubot kergeti. A rózsaszirmok a kocsimon, az is üzleti ügy volt, jön az elmés replika, majd egyből elő is jön a távolságtartási végzéssel, húzzál innen. Zaklató nem esik kétségbe: nyugi van, sajnos a munkakörömből kifolyólag ha itt kell legyek, akkor itt kell legyek, és ez erősebb adu, mint a te szaros végzésed, de most hagylak, és el is megy, de Dokinő légzése még mindig megközelíti az űrhajósokét, közvetlen a kilövés előtti állapotban.

A piknik viszonylag békésen zajlik, bár Szakáll nincs a helyzet magaslatán. Arra számított, hogy Patkány majd jól szenvedni fog a klub nélkül, kb. úgy, ahogy ő maga; ehelyett látványosan jól érzi magát a kis mocsok, Szőke meg nem világosítja fel, hogy Patkány igazából nagyon is vissza akar kerülni a banda kegyeibe. Történik azonban egy kis malőr, Patkány kirakatboldogságoskodás közben véletlenül felcsúszik a hátán a pólója, és egy pillanatra látszódik a hátán a Sons-os tetoválás. Szőke és Szakáll tekintete elborul, bazmeg ez a pöcs nem szedette le. Ebből probléma lesz, Szakállnak már úgyis viszketett a tenyere, egy félreeső helyen kicsit pofáncsapkodja párszor a nem is védekező Patkányt. Amíg a barátságos megbeszélés zajlik, Szőke dumálgat kicsit Mrs. Szakállal, ugyan engedd már vissza az embert a klubba, úgyis hozzánk tartozik, ha tiltod tőlük, csak elveszíted. Ezután meglátogatja a tárgyaló feleket, vagyis Szakállt és Patkányt, már végeztek is, Pati még nosztalgiázik egy sort, de jó is volt bandatagnak lenni. Szőke kicsit enyhül, mondtad, van valami balhé, csináljuk meg ma este, de akkor nem látod a srácodat zenélni. Leszarom, érkezik a tömör válasz, tényleg nagy genny ez a csávó.

A műhelyben sem alakul minden simán, egy kedves középosztálybeli hölgy épp a kocsiját venné át, amikor megjelenik Öntutuj, és... a többit azt hiszem, ki lehet találni. A képet lássátok alul. (De hogy ez a nőci miért a Sons műhelyébe adta be szereltetni az autót, arra nem találtam logikus magyarázatot.) Mindenesetre Hellboy nem örül, és előrehozza az akciót, nem várunk még két napot, amíg biztonságos lesz elmenni Öntutuj pénzéért, MOST MEGYÜNK BAZMEG, én nem fogom még két óráig se nézni a Recskaton 2000-et! Tigris és Elvis begyűjtik Szőkét, aki felfedezi Zaklatót a pikniken, azon belül is a rendőrőrs standjánál, baj lesz itt. Anyu, ha a fickó menni készül valahova, hívjál. Beülnek a srácok a furgonba, Öntutuj kezei hozzá vannak szigetelőszalagozva a combjaihoz, ami drasztikus megoldás ugyan, de kétségkívül hatásos.

Egy kínai étterembe megyünk, az egyik plafonon a szellőzőcső helyére dugta el önszerető könyvelőnk a pénzt, be is gipszelte, bár biztos nem volt könnyű munka egy kézzel, Szőke azonban másodpercek alatt kibontja, ott is van egy teli táska pénz. Visszaszállnak a furgonba, ám amint elindulnak, körbeveszik őket a kínai maffia emberei 3-4 kocsival, és még lőnek is rájuk, bizonyítandó, hogy ők bizony nem viccelnek. Ha lenne az ázsiaiaknál megafon, olyanokat üvöltenének bele, hogy "Jöjjenek ki feltartott kezekkel!", de így beérik annyival is, hogy nekünk csak a táska kell, meg a könyvelő. A nagy kavarodásban HB véletlenül belenyúl a táskába, és egy pénznyomó formát talál benne, az egész pénz hamis. Innentől kezdve hirtelen nem lesz nekik olyan nagyon érdekes a táska tartalma, némi egyezkedés és minimális igazi készpénz átadása után visszaadják a táskát és Öntutuj a kínaiaknak, bár a könyvelő nagyon ellenkezik. Nem nehéz kitalálni, mi fog vele történni, kár érte, mert vicces figura volt.

Patkány megérkezik a klubba, nem fogadják kitörő örömmel, bár kissé oldódik a hangulat az idő múlásával, páran még egy sört is megisznak vele. Gyere haver, menjünk a műhelybe, megmutatom az új motoromat, ígéri Elvis, és bár Patkány nincs bebaszva, annyira azért nem józan, hogy észrevegye, hogy valami nagyon nincs rendben. Átmennek a műhelybe, a klub színe-javával egyetemben, de új motor, az nincs. Helyette levetetik Patkány pólóját, és nem örülnek neki, hogy még mindig megvan a hátán a banda tetkója. Pati megpróbálja kidumálni magát, de mindenki csak kussol. Amint Pati feladja, megszólal Hellboy, csak 3 szót szól, de bazmeg a szar is belémfagy, pedig én csak a képernyőn keresztül nézem: "Tűz vagy kés?" Ha sok pozitívumot nem is lehet elmondani Patkányról, annyit azért igen, hogy lélekjelenléte legalább van. Kis töprengés után meghozza a döntését: tűz. Kap egy kis piát, majd leláncolják, bár nemigen tiltakozik, és Tigris előveszi a hegesztőpisztolyt...

és bazmeg leégetik a hátáról a tetkót!!! Akkor még egyszer, mert manapság az ember fejébe annyi szar ömlik, hogy már csak a legbrutálisabb dolgok tudják felkelteni a figyelmet, de ez a jelent beleég az ember agyába, BAZMEG SZÉTÉGETIK A FICKÓ HÁTÁT!!! Az alábbi videón látható, mert ezt muszáj megnézni, tekerjetek 4:20hoz. https://www.youtube.com/watch?v=ZvG5IOUq1Ug

Közben Alice Cooper szól, (I'm eighteen), záróképsorok következnek, Peggy a falnak dőlve cigizik, az eszméletlen Patkányt kirakják a kórház előtt, bár a hátából nem sok minden maradt (én tuti a kést választottam volna), Balhere takarítja a műhelyt, és láthatóan azon tanakszik, hogy mibe is keveredett, Szőke a fater naplóját olvasgatja...

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kullancs1983 2012.03.24. 17:27:55

1. Szerintem négynél több olvasó van.
2. Azért Otto sem akárki, Kurt Sutter, a sorozat írója játssza. (Meg a Kemény zsarukat is ő írta, abban egy eszement örmény maffiózó volt.) :D
3. Lehet hogy nincs másik autószerelő a városban? Végülis ha a fiúk odamennek a konkurenciához, és megkérik hogy zárjon be, hát autószerelő legyen a talpán aki elküldi őket a picsába...

szepi79 2012.03.24. 19:51:50

@Kullancs1983:
1. igen, én is remélem, ironizálni próbáltam, de hát én sem lehetek mindig elememben :)
2. na, eztet nem is tudtam, már megérte a HVt megírni, jöhetnek az ilyen infók máskor is nyugodtan
3. elképzelhető, hogy ilyet csináltak, de én nem tartom valószínűnek, ez a műhely nekik csak falból van, ergo nem éri meg nekik a fenntartása miatt külön problémába ütközni a törvénnyel. persze a helyi erők a zsebükben vannak (nagyrészt), de vannak annyira értelmesek, hogy felesleges kockázatot nem vállalnak. természetesen ez csak az én véleményem :D

Kullancs1983 2012.03.24. 23:11:54

@szepi79, első ezen a néven: 2. Van még egy érdekes infó, nem tudom tudod-e, de azt majd ha odaérünk..:D 3. Lehet hogy falból van, de nem biztos. Fix, bejelentett munkahely, van hol adózni... Ráadásul ott van egy rakás motor, azokat is javítgatni kell, alkatrészeket szerezni, stb. Vagy lehet hogy csak szerelemből csinálják (ahány motorost én ismerek, szinte mind ilyen bütykölős tehnikabuzi). És mondjukrá ha nem a pénzért csinálják (mert jól jön az, de ott van a fegyverüzlet) akkor simán lehetnek sokkal olcsóbbak mint a konkurencia, szóval már megéri odahordani a kocsikat.

szepi79 2012.03.24. 23:40:12

@Kullancs1983: asszem a pénzkérdésnél lassan elértünk arra a pontra, ahol már nem nagyon lehet spoilermentes diskurzust folytatni :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.03.25. 19:31:59

@szepi79, első ezen a néven: na, sikerült végigolvasnom:)

Érdemi hozzászólásom nincs, de örülök, h benne vagyok a 4 olvasóban:P (Sok számítást követően rájöttem, h Anyukád, kullancs, te és én olvassuk, megvan a 4:D)

szepi79 2012.03.25. 19:34:56

@Dorothy, a Vörös Cipellős- ladyandhenk: anyukám nem olvassa, legalábbis nagyon remélem, a fősulis lakótársamnak szoktam még elküldeni a linket, mert ő anno nézte a sorozatot :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.03.25. 19:36:58

@szepi79, első ezen a néven: ajjajj, gondolod, h nem tud róla?:D Nem fog stimmelni az a 4 fő, gondold át még egyszer:P Már a hozzászólás is több:P

samcrownü3g 2012.03.26. 19:28:37

Mint reménybeli ötödik érdeklődöm, hogy hol megy a sorozat és mikor? Köszi.

szepi79 2012.03.26. 20:21:10

@samcrownü3g: szia, egyelőre sajnos a magyar tv-k még nem adják, de anno a coolTV vette meg a sugárzási jogokat, ha jól tudom, tavaly nyárra tervezték, vagyis idén akár még indulhat is...

2012.03.27. 12:27:56

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

szepi79 2012.03.27. 13:28:15

@Hiteles007: azért ilyenkor sajnálom, hogy csak szerkesztői jogom van, moderálási nincs, mert kivágnám az ilyen tetveket, mint te.

Chuikov 2012.03.29. 16:44:20

Zseniális. Állatiak a névadások. Öntutuj bazmeg... :D:D:D Jelentkezem hűséges olvasónak ha lehet.
Nemtom mire gondolt Kullancs Kurt infóival kapcsolatban bár ha jól sejtem arra, hogy kit kúr minden nap :):):)
Nem csak a szezonzárók de egyes részek végeit is úgy el tudják találni hogy az valami iszonyatjó...

szepi79 2012.03.29. 17:04:17

@Chuikov: köszi. igyekszem olyan nevet találni a szereplőknek, ami találó is, meg vicces is. van, akinél könnyű, de pl. Dzsúz legtöbbször annyira semmilyen, hogy nehéz.

hűséges olvasónak meg mindig lehet jelentkezni, holnap jön az új rész :D

hogy Kullancs mire gondolt, azt ő tudja, én maximum találgatni tudok, az meg nem mérvadó ugye.

nekem is tetszenek az egyes epizódvégek, talán a dexterhez tudnám csak hasonlítani, bár ott másféleképpen szokott ütős lenni.

Chuikov 2012.03.29. 17:06:59

@szepi79, első ezen a néven: Én csak sejtem, de nem akarom lelőni a poénját ha arra gondol amire én.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.03.29. 18:37:35

N+1. olvasóként büszkén kalimpálok! Piszok kíváncsi vagyok indig, mit hozol ki az epizódokból posztnak.

Az ugye megvan, hogy hapsikám kvázi önnyugtatás céljából markolássza magát. Kb. a rázósabb kalandok után.
Kurt Sutter meg a humora. Lesz még. Hoff jelenetében mikor a színészek megállnak a játékban, mintha egyenesen várnák a konzervkacajt vagy a nézők hahotáját. Beteg. :))

De nekem ez az Otto figura piszkosul bejön. Mindig várom a börtönös részeket, mert vagy kulcsfontosságú dolog történik vagy egyszerűen csak gyönyörű (utolsó évad nyitóepizódja)

Kullancs1983 2012.05.14. 17:27:08

Valójában csak arra gondoltam, hogy az egyik szereplőnek van egy fura fóbiája. Ami igazából Kurt Sutternek van. :)

Jogsitt 2012.05.15. 11:09:46

Hidd el többen is olvassuk a bejegyzéseket, csak nem mindenki kommentelős fajta... De azért folytatsd :-)

szepi79 2012.05.15. 12:55:12

@Jogsitt: nem szándékoztam abbahagyni, köszi a biztatást :D
süti beállítások módosítása