Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillag születik – 4. évad – 6. döntő

2012. május 14. 09:00 - villanella

Sosem bírom túltenni magam azon, mennyien támogatják az új kiscsillagokat, de ez most mindegy is. Az előző héten megmutatták a versenyzők az új arcukat, kiesett az Immigrants meg az In Diretta, maradt hat, a legjobb hat, Juhász Marci, Szirota Jennifer, Quantum XXL, Mészáros János Elek, Prügyi Duó és Plazma. Mindenki nyerni akar, de csak egy fog, azt is előre sajnálom, mert a kiscsillagok hamar kihunynak, kivéve Lovasi bandáját.

Lilu és Ördög Nóra máma fehérbe öltöztek, hosszú szoknya Nórin, Rövid ruha Lilun, aki vall azonnal, mert kiesett a kedvence, az Immigrants, amit nehezen viselt, Nóri azonnal nekiesik, hogy ezek mennyire szarok, arra szó sincs. De megtudjuk, hogy ma csak egy ember esik ki, nem kettő, ráadásul lesz egy egyéni és egy páros produkció is, a közös produkció után a zsűri csak szóban értékel, az egyéni után meg pontokkal. Óriási, nem? Köszöntjük a zsűrit, Hernádinak ma normális haja van, Liáé fel van tűzve, Puzsér meg angyalnak öltözött. Hajós szerint attól még hentes marad. No, a magyar népmesék két karaktere szépen levonul a színpadról, lássuk, miből élünk.

Az első fellépők Plazma és a Quantum XXL. Ez mondjuk nyílván kurva jó lesz. A fiúk szeretnék, ha Plazma is beszállna a táncba, meg, ha ők is reppelnének kicsit. Na, nézzük akkor. Kenttácsdisz, táncolnak, Plazma is. Az MC Hammer gatya menő. Mindig is az volt, csak a jányokon nem menő, farmer formájában, ahogy mostanában hordják. Mindegy, Plazma reppel, úgy van felöltözve, mint a Quantumosok, jó a szöveg, szexes-bulis, reppelnek a táncosok is. Kicsit rosszabb mindkettő, mint szólóban, de aranyosak. Egyébként ez a Plazma gyerek a végére egész jó csávó lesz, mindig is mondtam, hogy csak egy kis stílus kell, meg önbizalom, osztán kész is. Óriás siker, a közönség oda van, lássuk akkor a kedves zsűrit. Juci kezdi, nagyon örül neki, hogy nem csak a háttérben mozogtak, hanem összekeverték egymás tudását, és befogadták egymást. Puzsér szerint szórakoztató paródia volt, kissé elfogult szerintem a Quantummal ez az ember, de hát valaki mellett még neki is ki kell állnia. Lia szerint jó volt, hogy nem mentek egymás rovására, hanem tanultak egymástól, jó volt az arány, egységes volt. Már csak Hajós maradt, szerinte ilyenek ezek a mai fiatalok, hogy csak a hülyéskedés, etc. Plazmának azt mondja, hogy ehhez egy kicsit nagyobb arc kell, Plazma meg azt mondja, nem fér el. Hát, ja. Liluék kint megint elveszik a hangulatot azzal, hogy Nóri ezt fiatal korában imádta, Lilu meg az Ace of Base-t, örülünk. Kicsit beszélgetnek a srácokkal, könnyű volt-e a tánc Plazma? Könnyű. Ki rontott el kit, kérdi Nóri? Is-is, szuperérdekes beszélgetés, mehetne oda Mari néni is kérdezni, jobban érdekelne, hogy szeretik-e a húslevest.

A következő fellépők Juhász Marci és a Prügyi duó, Borsod büszkeségei, vagyis az enyimé is, mert borsodi vagyok, tudjátok meg. Elmondja mindenki, hogy szereti a másikat, meg amit a másik csinál, az énektanár is elmondja a tutit nekik, aztán jönnek is a színpadra. Marci szájharmonikával indít, a zongora kíséri, jön az ének, most már a gitár is, majd átveszi Marci az éneket, kellemes, ennek a fiúnak jobban áll, ha nem népdalt énekel. Caramel, Ne ébressz fel, ez a dal, a harmonikát mondjuk, én el tudnám felejteni. Kurva jól ordít ez a Marci gyerek, de a prügyi gyerek azért nem tud annyira megőrülni, mint a Juhász Marci. Kellemes taps, mit gondol a zsűri? Lia szerint érdekes volt a két stílus együtt, jó volt ez a találkozás, Krisztián is sokkal játékosabb és bátrabb lett, de a zene kicsit kevés volt neki. Hajós máris segít, az azért nem könnyű feladat, amikor a duóból trió lesz. De szerinte egész jól megoldották. Juci megmondja, amit szeretne, sokat tanultak egymástól, de ha a játékossága ennek a két hangnak az egymásra figyelésben is megmutatkozna, akkor az kurva jó lenne, lehetett volna. Halálos, egészen pontosan. Puzsér elmondja, hogy az eredeti szöveg az autonómiáról szól, legyen ez nekik a miatyánk, ez alapján válasszanak értékeket a jövőben. Isteni. Kint a lányok ismét feltesznek két felesleges kérdést, segítette-e a jó kapcsolat a közös munkát. Nem, bazdmeg. Hülye vagy, tényleg, Lilukám. Marcihoz is odateszi a mikrofont, de nem kérdez, úgyhogy Marci azt mondja, éljen Borsod, erre Nóri, hogy éljen a Borsodi sör, micsoda ingyen reklám, isteni.

No, érkezik egy érdekes produkció, Jennifer és MJE, mi lesz, Barcelona? Tutifix. Nem nagyon ismerkedtek meg egymással, hát sok közös nincs is bennük, gondolom. Még tánc is lesz? Mert ha igen, beszarok. Akkor tessék, a színpadon a furcsa pár. Time to say goodbye, jaj, istenem, ne már. Először Jennifer sétál be magányosan, elég kellemetlen, és úristen, magyarul énekel. Kell erről nekem írnom most? Bekapcsolódik a drága Elek, nem lepődnék meg, ha a zakója alól kibújna Plazma az egyik ponton, de gondolom, nem fog. Nem annyira egyszerre éneklik a refrént angolul, majd magyarra váltva, de egyébként kellemes a hangjuk együtt, csak egészen egyszerűen annyit hallottam már ezt a dalt, hogy a vénáimban kapar a vér, amikor újra felcsendül, ha értitek, mire gondolok. Jól van, szép volt, de inkább egy öregek otthonába való, és az utolsó hangot Jennifer azért eléggé elbaszta. Mit gondol a zsűri, na, mit? Puzsér szerint érdekes volt, bátrak, gratulál. Mi lelte ezt a csávót, odakint kielégítették, és nincsen már benne agresszió? Mindegy, Liát megint meglepte Jennifer, mert megint más dolgot csinált, mint szokott. Hajós szerint ők egy fordított Beauty and the Beast, mert a fenevad Jenniferben lapul, a szépség meg Jánosban, legalább is, amikor énekelnek. Juci biztos volt benne, hogy jók lesznek, nem lepték meg őt, hatottak a szívére, oh, yeah. Lilu fagylaltfrufruban elmondja, mi volt a dal, Nóri a kódokat sorolja, és nézzük a kérdéseket, furcsa pár vagytok? Jennifer szerint összeszoktak, és szeret Jánossal dolgozni, János is jól érezte magát. Lilu közli Jánossal, hogy ma az mondták rá, szép. Nórit meglepte, hogy most először énekelt klasszikus hangfestéssel (így mondta) Jennifer, szuperjó. Kijön a két vászonlány a színpadra lamentálni az eddig történteken, mindjárt jönnek az egyéni produkciók, visszanézhetik, ami eddig volt, most reklám, mindenki csinálja meg a popcorn-t, pisi, ilyenek. Én cigizek, ha nem bánjátok.

No, a furcsa masnit mellén viselő Nóri és bajtársa Lilu ismét a színpadon, jönnek az egyéni előadások, a Prügyi duó először. Nézzük meg, hogy lazítanak a srácok. Jó. Stresszesek, azt mondják, úgyhogy elvitték őket jógázni. Cuki ez a két gyerek, és nem csak azért mondom, mert borsodiak, meg én kicsit elfogult vagyok a roma gyerekekkel is, hanem mert tényleg cukik. No, a színpadon két zongora, mind a ketten játszanak. Isn’t she lovely Stevie Wondertől, imádom ezt a dalt, de most valahogy ennek a Krisztiánnak a hangja nem annyira jó ehhez. De legalább végre mosolyognak, az is valami. Puzsér gecire unja, hiába az elsőbálozós öltöny. Hatalmas sikerük van, meghajolnak, nézzük akkor, mit gondol a kedves zsűri, meg jöjjenek a pontok is. Hajósnak ez nagyon jól esett, mert örömdal, aki ezt a dalt utálja, az jó ember nem lehet (és itt Robira néz, aki nevet). Juci szerint jól ellazultak, meglepetés volt, hogy mindketten játszottak, és szereti őket. Puzsér, ha Geszti lenne, azt mondaná, hogy ez egy Prügyes produkció volt. Anyád. Ő örül, hogy lassan ki tudnak jönni a saját maguk által körbe kerített gettóból, most már nevet is választhatnak maguknak. Lia is látja, hogy ellazultak, ő is meglepődött, hogy tud zongorázni Krisztián, és ez segített neki, lehet, Ricsinek énekelnie kellene. Na, mutassátok a pontokat akkor. Lia: 7, Hajós: 7, Juci: 8, Puzsér: 6 pont, összesen 28. Lilu kérdez a srácoktól, a beszédesség a jóga hatása? Lehet. Legközelebb mind a ketten énekeltek majd? Benne van. Lehet.

Mészáros János Elek következik, az őseiről beszél, mutogat fotókat is, családfa, ő a 9. generáció, nem adta fel, hogy családot alapít. Jól van, igazán érdekes dolgokat mondtál, Elek, most akkor énekelj. A Föld dala Andrea Bocellitől, furcsa arcok mögötte, mélyen énekel, ami szerintem nem áll jól neki, de hát most sem én küldöm majd haza őt, ugye. Jön a refrén, ez már az otthonos terep, magasan, erősen, jobb is, mint az eleje. Jesszum pepe, volt itt egy olyan kiállás, amitől megállt bennem az ütő, oly kellemetlenre sikeredett. Szerintem most már itt volna az ideje, hogy Elek visszamenjen a faluba családot alapítani, meg felírni az új ágat a családfára, ilyenek. Érdekes, hogy a Puzsér tapsol, és látszik az arcán, hogy tetszett neki, nem értek semmit sem már. No, Lia bajban van, mert a fülével hallja, hogy isteni, de valahogy nem érinti meg. Hajós azt veszi észre, hogy magasan jobban érzi magát. Juci sem tud sok okosat mondani, csak másképp fogalmazza meg, szerinte technikailag van baj, a mély hangokban tanulni kell. FehérPuzsérnak tetszett a produkció, szőlőmetszést és Andrea Bocellit, vizionál. Nem értem ma, tényleg. Lia 7 pont, Hajós 7, Juci 7, Puzsér 6 pont, összesen 27. Nóri kíváncsi, János hogy érzi magát, meg is kérdi, nem ért semmit szegény, Lilu segítene, éreztél különbséget a múltkori és e között? Nem tudom. Isteni riportalany. Semmit sem tud.

A Quantum XXL következik, futni voltak a Margitszigeten, edzettek is, jót tesz a friss levegő. Jól van. Látjuk, ahogy gyakorolnak, csinálgatják a koreográfiát, és a gyerekeket is egészséges életmódra sarkalják a tánciskolában. Este buli, de csak gyümilével, persze. Hát kérem, Elvis ruhában van mind, fasza Elvis dalra táncolnak, kreatívak ezek a gyerekek. Érkezik egy szőke nő, mindenki neki kezd el táncolni, kicsit majmokbolygójás a parókájuk, ámdbátor. Másik dalra váltunk, de maradunk az 50-es években, jó ez, hogy nem csak a tücctücc dolog van. És végre jön a ritmus, de a stílus marad, indul a rendes tánc. No, egy utolsó Elvis dal még a végére, aztán a lányok sikításától úgysem hallani semmit, lehet pihenni is, mert addig nem tud megszólalni a zsűri úgyse. Puzsér kezd, amikor a hét fej együtt mozog, még Sárkányölő Szent György sem állíthatja meg őket, és félti őket, mert ha ellustulnak, jön az ezerkezű SMS Cézár, és vége lesz a mesének. Lia szerint nagyon lököttek, nagyon örült, mert félt, hogy a tánc az ötlet rovására megy, de szerencsére nem így lett. És azt figyeli, hogy színészi munka is van, mert az arcuk egyre jobban elkezd élni. Hajós szerint ők már profi showmanek, és ez lehet, hogy majd visszahull a fejükre. Jucika meg azt mondja, hogy ő rossz arcfelismerő, de az ő arcukat megjegyezte. Tetszett neki a cucc, főleg a hét gyönyörű alsótest. Nézzük a pontokat: Lia 8, Hajós 8, Juci 10, Puzsér 6 pont, az 32. Noriék kicsit örülnek, hogy megvolt az első tízes, Lilu nem tudja eldönteni, hogy a seggüknek szól, vagy a produkciónak, megfordítja őket, hogy megnézze újra a seggeket, hát nem tudom. A figyelmeztetés miről szólt szerintetek? Több táncot akartak, majd lesz is, csak minden korosztályhoz el akarnak jutni, ezért jött most Elvis. Jól van. Még az is elhangzik a Majmokbolygójás gyerek szájából, hogy kockázat nélkül nincs nyereség, illetve Nóri azt mondja, hogy riszáljátok meg a popótokat. Popó. Na. Lassan a színpadra vonul a két grácia, elmélkednek a Quantumosokról, hogyhogy tejet ittak este, biztos nem azt isznak, ha nem kell másnap fellépniük, jöjjön a reklám akkor.

Lesétálnak a lépcsőről Liluék, jó itt a hangulat, jöjjenek nézőnek. Így lehet szavazni, kód, ilyenek, lehet külföldről is. Jól van. A következő fellépő kérem szépen Jennifer. Valami olyan jön, ami lebontja a stúdiót. Nahát. Jennifer a héten sokat gyakorolt, egy legendás amerikai énekesnő dalát hozza, szerinte a próba nem sikerült tökéletesen. Ennek örömére bobozott egyet, imádja az extrém dolgokat és a sebességet, ki is csúszott, megy még egy kört, vadavumen! Hát nézzük a dalt. Joplin Try-ja, hát kiváncsi vagyok, utoljára a Szonja és a Sápadtarcúaktól hallottam ezt úgy, hogy lepisiltem a bokám. Olyan fura feje van ennek a lánynak, valahogy idősebb a sminkje, mint amilyen idős maga a csaj, ha értitek, mire gondolok. Jó, hát jól énekel, csak nem tudom levenni a szemem a furcsa szoknyáról, meg Puzsér idétlen öröméről, tuti majd mondja, milyen sokat jelent neki, hogy Joplin, meg a hippik, meg a szabadság és a kreativitás, ami ebből az előadásból nem jön át, az egész csajra bármit lehet mondani, csak azt nem, hogy laza, ami Joplinnak a lényege volt. Nézzük is meg. Jó, persze gecijó a hangja, azt azért aláírom. A háttértáncosok között van egy szőketupír, napszemüvegben, hátööö. Puzsér kezdi, örömmel látja, hogy kezd felelősségteljes és jó ízlésű előadóvá válni. Kezd felszabadulni, a korábbi Jennifer Tóth Verához mérte magát, a mostani meg Janis Joplinhoz, ezt nem lehet nem fejlődésnek látni. Lia le sem tudja venni róla a szemét, régen a hangjával volt elfoglalva, most meg vele. Hajóson most nem tudott akkorát ütni, mint a múltkor, szerinte ez fejben kicsit még nagy neki. Nahát, Puzsér védi Jennifert, tényleg, mi van ezzel az ürgével? Juci csak annyit akar mondani, hogy remek hangja van, egy egész estét végig tudna hallgatni. A pontok meg: Lia 9, Hajós 7, Juci 10, Robika 6 pont, ez 32 pont, mint a Quantum XXL-é. Jennifer, mit gondolsz, miért kaptál 10 pontot? Istenem, valaki írjon nekik kérdéseket előre. Mi történt a próba óta, hogy most ilyen jó voltál? Kicsit meditáltam. Hogyne. Hajósnak múlt héten jobban tetszettél, mi lehet az oka? Át kell még gondolnom, de remélem, még le tudom majd nyűgözni őt.

Szipiszupi, jöjjön Plazma, rúgja szét a ház falát. Vagy mi. Először persze nézzük meg, mit csinált ezen a héten, ahogy a többieket is megnéztük jól. Nem érdekli a srácot a zsűri véleménye, más emberek véleménye sem érdekli. Nem egy kamu csávó, érted. A tetőn szokott lazulni a haverokkal. Érdekes, korábban, mintha egészen mást mondott volna. Két éve van együtt a csajával, nagy a kísértés, hogy most ennyi csaj veszi körbe, de egyelőre ellenáll, és az adja az erőt, hogy mögötte van a csaja, a barátai, meg az egész kerület. Muhaha. A személyes dal következik, zongora, ilyesmi, óriás fehér cipőben, piros pulcsikában, ilyeneket mond: „Te voltál az egyetlen, kiért mindent megtettem, te voltál, ki mellettem állt a legrosszabb percekben.” illetve: „Viszlát, búcsúzom egy dallal, minden szavam füledbe suttogom halkan. Utunk véget ér, el akarlak feledni, ígérem többé nem foglak megkeresni.” Hát így vagyunk, Plazma meg én, idézgetek tőle jól. Hajós szerint jól mondta, csak probléma lesz, mert egy szép viszláttól nem megy el a csaj, ha meg nem akarja, hogy elmenjen, akkor ne azt mondja, hogy viszlát. Na így, filozófia. Juci szerint volt cenzúra, és milyen érdekes, hogy egy személynek énekel egy versenyben valaki. Hát igen, a zenészek általában egy személynek írnak dalt, de hát ez van. Puzsér szerint bebizonyította, hogy Kozsó nyomdokain is lehet valaki MC. Lia meg elmeséli, hogy bár nem fogadja meg a véleményeket, mégis sok mindent hozzátett, amit a múltkor pölö ő kért. Na, Lia 8 pont, Hajós 7 pont, Juci 8 pont és Robesz 4 pontot adott. Jól lehúzta a kis kedvencét, 24 pont összesen, köszöni szépen. Nóri arra kíváncsi, amiket az újságokban olvasott, bántalmazta-e a családtagjait? Gusztustalan, egy ujjal nem nyúlna hozzá semelyik családtagjához sem. Nem szeretne Szomorú szamuráj lenni. Nóri meg azt mondja, hogy ebből is meríthet, lehet belőle egy dal.

Jöjjön az utolsó előadó, Juhász Marci. A Dream on szól az Aerosmithtől, Marci meg Deák Bill Gyuláról vall, hogy szereti őt gyerekkorától, hát el is látogatott hozzája, hogy jó legyen neki. Deák Bill baszki, volt egy Sziget, ahol az egyik koncertjén Zsuzsa barátnőm totál beszívva sikítozott, hogy Billy, no, az szürreális volt, azt hiszem. Bill bókol Marcinak, nem kell senkivel törődni, és az a lényeg, ami belülről jön. Hát mit mondjak, István a királyból ad elő egy dalt, Rabok legyünk vagy szabadok. Őszintén, ez nem tetszik nekem. Sokkal személyesebb, kellemesebb, amikor ő gitározik, és úgy énekel. Még kórus is van, szerintem Puzsértól most csúnyán kapni fog. Ezt a metálvillát, amit 10 másodpercenként felmutat, elfelejthetné azért. Nahát, Puzsér mosolyogva énekel. Persze engem is megérint az István a király, mint kábé mindenkit, de izé, azért őszintén, jobban áll neki a szomorka, nem? Ti mit gondoltok? Juci kezdi, szerinte ő az egyik legfontosabb felfedezettje a műsornak. Szerinte ugyan abba a hibába esett, mint a Puzsér, felvett a jelmez és azt hitte, hogy az. És ő is belebújt valamibe, ami nem ő. És a másik arcát ő egy kicsit jobban szereti. Én is, na. Puzsér elmondja, amit mind tudunk, az István a király olyan, ami 30 éve nem született, közösség teremtő, ésatöbbi. Marci, ne csak a közönségnek tedd fel a kérdést, hogy rabok legyünk vagy szabadok, hanem magadnak is. Liának is az egyik nagy kedvence Marci, most több volt a külcsín, találja meg magát. Hajós a végén még elmondja, hogy néhány álma már teljesült, és ezt a dalt más célból írták, mint amire most használják. És ha majd szabadon használják azt, aki ő, akkor is legyen észnél. Jaja, rá ne menjen a Jobbik, mi? Hah. Pontok akkor: Lia 7, Hajós 8, Juci 8, Puzsér meg 5 pontot ad, összesen 28, és akkor most jönnek az óvodások által írt kérdések. Hello Marci, te hogy érezted, majd visszajön az egyszerű, gitáros Marci is, tetszett, hogy végre szaladgálhatok, mint a mérgezett egér és éljen Borsod. Iron Maidenes póló menő. Hol van Lilu, miért csak Nóra kérdez? A lihegőben van, mi, vagy, hogy hívják azt.

Így is van, Liluka a háundemes rucikájában mutatja a sorrendet, első kettő Quantum XXL és Jennifer, ugyan csak holtversenyben a Pürgyi Duó és Juhász Marci, és a végén is holtverseny Plazma és Elek között. Megmutatják a produkciókat, a nyereményeket, ezt azért nem hogyvoltozom, jóvan? Amúgy is reklám. Addig elmondom azért, hogy kurva nagy mák a Megasztárnak a Radics Gigi, mert ha ő nem lenne, csak a heresérves Tilla tipegne a 80-as évek díszletben, és nem nézné senki. Mindenesetre, ha ebbe a mezőnybe beengednék Radics Beyoncét, azért kihullana a férgese.

Nahát, a reklám után a fehérruhás lányok a népmeséből elmondják, hogy most még közös produkció is lesz. Mit gondol a zsűri, milyen volt a mai este. Lia szerint mindenki feszült volt. András először a viharra fogta, de rájött közben, hogy valaki meg akarja nyerni. Jucika arra gondolt, hogy esett a hőmérséklet, de ettől beindulnak majd. Puzsérnak soha sem tetszett ennyire sem a produkció, sem a zsűri, galambok költöztek a lelkébe, és azt suttogták, hogy ajándékozza meg az embereket a szeretetével. Ad a zsűrinek egy 10 pontot. Nóri szerint ez a műsor a vágyódásról és az álmokról szól, erről szól a közös produkció is, tessen meghallgatni. Zongorázik Ricsike, énekel Krisztián, Marci, Jennifer, Elek, táncol a háttérben a Quantum XXL, jön a refrén, vár a holnap, Wolf Katitól, Plazma meg reppel. Szar ez a szám, de vicces a MJE-et látni lazázni. Nem szól rosszul egyébként. Aztán megint láthatjuk a közös és a szóló produkciókat is, jönnek a nyeremények, jóvanmá, pörögjünk már fel egy kicsit, gyerekek, uncsi lesz.

Nohát, a Csillag születik kavalkádját erősítendő jön egy produkció, Angum és Varga Viktor duettje, egy indonéz bébi és a magyar szupersztár, akinek lehet az ég kék, a fű meg zöld, istenem, hogy utálom. Amúgy ez a csávó nem tisztára olyan, mint Sacha Baron Cohen Brüno-ként? Mindegy, franciául énekel Angum, magyarul Viktor. Hangot cseréltek szerintem, a lány a fiú, Viktor meg a kislány, amit eddig is sejtettem. Szuperprodukció volt, kérem szépen, ha valakit érdekel, keressen rá a youtube-on. A lihegőben Nóri és Lilu, meg a kiscsillagok, még mindig lehet szavazni. Láthatjuk az eredménytáblát, ha valaki nem tudna megjegyezni 6 adatot, amiből 3 egyforma, érted. Szerintem Elek esik ki, szerintetek? Bazd meg, megint reklám, a kurva életbe.

Na, folytatják, most már megtudunk mindent, ha már nagyon izgulnátok. A lányok még összefoglalják az estét, amit a nézők megtapsolnak, Nóri viccelni próbál, nem kéne erőltetni lányok, egyszerűen nem kell erőltetni. Mindig az a Family Guy rész jut eszembe, amikor Hannah Montanaról kiderül, hogy robot, és be van programozva minden a kis testébe, na, szerintem ez a két lány is olyasmi. Láthatjuk megint a produkciókat, 1 perc és kiderül, ki megy a levesbe. A nézők mondogatják, mit mondogatják, üvöltik a kedvenceik nevét, nem tudom, mi zajlik le ilyenkor a lélekben, gondolják, hogy itthon ülve nem tudok dönteni, de végre meghallom, mit ordít a negyedik sor 27-ről az egyik, és akkor hoppá, már küldöm is? Mindegy, szavazás lezárva, jönnek a színpadra a döntősök. Szépen ott áll mind, akkor jöhet a dráma végre. Az első továbbjutó Juhász Marci. Hajrá Borsod megye. A következő Mészáros János Elek. Na, én már buktam volna a fogadást. A harmadik továbbjutó Szirota Jennifer, és aki még tutira továbbmegy, az Plazma. Marad tehát a Quantum XXL és a Prügyi Duó, ajaj, szerintem szegény prügyi gyerekek fognak akkor menni, de hát érthető ez. Összébb zár a lánc, Lilu drámai próbál lenni, kevesebb sikerrel, és akkor, akinek van esélye még egyszer bizonyítani, az a Quantum XXL. Viva Las Vegas! Édes kis Ricsi gyerek meg Krisztián, Aren’t they lovely? Jucika is szomorú, meg Liácska is az, de hát ne legyenek, faszom, járják majd az országot, lesz pízük, tökjó, nem? Kedvesen nyilatkozik Ricsike a szeretetről, meg hogy hogy örülnek, hogy eddig eljutottak, jól van, nem csalódtam. Nóra és Lilu elsétálnak szomorúan, felkonferálják a Cool tévés folytatást, jövő héten már csak öten lesznek, két-két egyéni produkcióval. Na.

Kurva hosszú lett ez az öfi, ugye nem haragudtok?

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomek13 2012.05.14. 09:16:50

Tisztelt Cikkíró!

Úgy látszik, hogy elvonta a figyelmedet, hogy a Puzsér fehérbe öltözött és tényleg azt hitted, hogy pozitívan értékelt???

Ha visszanézed még egyszer, akkor bizonyosan leesik majd, hogy - valszeg valami előre egyeztetett koncepció szerint - kivétel nélkül minden esetben ironizált és talán a szombati burkolt kritikák voltak az eddigi legmaróbb megnyilvánulásai.

Várom a szombatot, bizonyára visszaül a normál szerepébe, és arcba nyomja mindenki számára érthetően!

vitaygeorgina 2012.05.14. 09:25:10

Nem haragszunk, örülünk, hogy van.
Azon csodálkozom, hogy Puzsér viselkedését ilyen kevéssé tudtad lereagálni (vagyis hogy nem érted). Szerintem nagyon érdekes volt, eddig is ellopta a showt a fellépők elől, most is így tett. Szerintem kifejezetten sokatmondó volt, ahogy teljesen szembefordult magával, az ő zsűriskedése is egy performansz, és most tükröt tartott a többiek elé. Szerintem abszolút kiparodizálta azt, hogy mennyit ér egy olyan értékelés, amiben csak szépet és jót mondunk, és jó pontokat adunk mosolyogva. A produkció attól még ugyanolyan, és így nagyobb kontrasztot nyújt az értékelés.
Ráadásul egy karakterváltás mindig jót tesz egy sorozatnak is, itt is érdekes volt.

villanella 2012.05.14. 09:36:03

@Tomek13: @vitaygeorgina: Hogyne jott volna at, es hogyne ertettem volna puzser szerepet. Igazsag szerint csak kurvara unom, hogy a csillag szuletiket puzser showkent kezeli, es nem vagyok hajlando elemezgetni a szerepleseit, mert nem rola szol ez a szar. Egyebkent az uzenete a nezokhoz kurvara nem ment at, meg akkor sem, ha negy pontokat adott, az meg nem erdekel, hogy furdozik az ertelmisegi osztaly csodalataban, mert nem ez a dolga. Bocs, hogy nem rola irok kritikat, a jovoben sem rola fognak szolni a hogyvoltok.

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.05.14. 09:44:51

De jó, hogy most nem maradt el a hogyvolt! :)
Az első két széria nekem kimaradt, a tavalyi mezőnyért meg nem voltam oda, így nem is néztem egy idő után, de ez az idei CSISZ szerintem szerethető, egyrészt jó pár versenyző, na meg Puzsér miatt. Csatlakoznék Tomek13 véleményéhez, a fehér galambnak öltözött Robira először én azt hittem, be van szívva, de a mosolygós álarc mögött olyanokat mart, hogy öröm volt nézni, persze a direktebb stílusban előadott kritikái sokkal ütősebbek :)

ethan blow 2012.05.14. 10:13:35

Puzsérral az a fő baj, ami egy képzett harcművésszel, aki szarrá veri a környéken falakat firkáló kölyökbandát, bevetve minden tudását és tanult technikáit. A tudás, ami benne van, nem oda való. Egy filmben ezt jól leírták egyszer: "Ha te vagy David, a világhírű, mindenek felett álló hídépítő, de leszopsz egy faszt nyilvánosan, onnantól bármit csinálsz, David leszel, a fasszopó."

A stílus, ami van neki, sokkal ütősebb, amikor nem magatehetetlen és teljesen jelentéktelen figurákat kell ekéznie minden cél és haszon nélkül, hanem például olyanokat, akik elvileg érinthetetlenek.

mézescsók 2012.05.14. 10:18:41

Amióta megy a CSISZ, Puzsér tahó stílusával van tele a sajtó, és ha igaz, hogy a rossz sajtó is sajtó, akkor azt megkapta. Ettől függetlenül a legélvezetesebb produkciót végig, szombaton is Ő nyújtotta nekem.
Nem ismerem Puzsért, de gyanítom, nem szerepet játszik (bármilyen göncöt is visel és a cucchoz váltogatja a stílusát, hol a farkas, hol a bárány), hanem eleve olyan habitusa lehet, hogy a központban van, bármilyik arcát mutatja is. Persze, hogy nem róla kellene szólnia a műsornak, de az azért mégiscsak jelez valamit, ha ennek ellenére róla szól, nem?
Mindenesetre a kritizálók pofájába nyomta rendesen, hogy az irónia, a nyers őszinteség (horribile dictu nyers durvaság) sztaniolba is csomagolható, az attól még az marad.
Ami a produkciókat illeti: szerintem a táncosok valamennyien jók, kiemelkedik Szirota Jennifer annak ellenére, hogy most halványabbnak tünt és a Janis Joplin dal egy tévedés volt, továbbá Plazma. A többi említésre sem nagyon érdemes, de ez az én véleményem még akkor is, ha a Marci rajongók szeme most vérben forog. Nem érzek annyi spirituszt ebben a fiatalemberben, hogy kiküzdje magának az első helyet, de tehetséget sem. Ne legyen igazam.
Fuldokoltam a röhögéstől, amikor Elekkel kapcsolatban Puzsér a szőlőtermesztést és Bocellit vizionálta. Ha pedig házasodni akar, akkor gyorsan jelentkezzen a gazda feleséget keres realitybe, özönleni fognak a nők.

izebela 2012.05.14. 10:54:30

Köszi, jó írás volt ez is, de azért végig vártam volna a felismerést...a homlokracsapást, a rádöbbenést amit Puzsér csinált az este. (és az esti CSISZ-be). (kőkemény írónia és görbe tükör, amivel jól láthatóan senki nem tudott mit kezdeni a műsor alatt, szerintem egy ideig nem is nagyon értették)
És ez a görbe tükör nem is csak a csillagszületiknek szólt hanem az elmúlt évek kereskedelmi televíziózásának és médiabutulásásnak.
Tudom, ennek a műsornak és blognak nem a zsűriről kéne szólni, de azért a mégis egy kicsit. Ugyanis azért lettek kitalálva ezek a szerepek, hogy elválasszák a sz*rt a jótól, a tehetséget az idiótától. A lényeg ami miatt Puzsér népszerű (számomra legalábbis) az az, hogy az elmúlt 10-15 éves magyar kereskedelmi televíziózásban (médiában) nem merte senki SOHA megmondani egy "csatornasztárnak" (Brüno) hogy egy rakás f*s.
Várom a következő írásodat. :)

hannamontanna 2012.05.14. 10:58:02

Szerintem:
Nóra és Lilu rohadtul nem kompatibilisek, rendesen rontják egymás színvonalát. Mármint Lilu Nóráét. Speciel a ruháik tetszenek.
Lia semmi érdemlegeset nem mond azon kívül, ....hogy szerettelek titeket.
Hajós néha láthatóan unja és máshol lenne.
Juci legalább figyel és értékel.
Puzsér a mélypontokat keresi és meg is találja néha. Egyetértek azzal, hogy a tudás ami benne van nem oda való. De ha már elvállalta, akkor jó lenne ha nem viccelne.
XXl lassan csak show lesz és tánc nem, elszáll az agyuk láthatóan. Pedig táncolni k*va jól tudnak......

villanella 2012.05.14. 10:59:41

@izebela: olvasd el, amit ethan blow írt. totál egyetértek vele. óriás bátorság azt mondani egy tininek, aki azt se tudja, mi van, hogy szar vagy, meg beszélni filozofikus magaslatokról, amikor nem is tud figyelni arra, amit mond.
kemény legénynek lenni gyépések között nem nagy cucc, menjen a saját színtjén álló emberek közé, ahol vissza is tudnak szólni neki. ez így szerintem kurvagáz, és nem fogok örömködni egy hogyvoltban azon, hogy egy intelligens ember úgy csinál, mintha kurva bátor lenne, tényleg. sajnálom.

Agrael 2012.05.14. 11:03:46

Miután állandóan arról beszélt a zsűri, hogy a műsornak ebben a fázisában már nem rajtuk múlik a döntés (pedig DE igen rajtuk is) nem is Puzsér kezd zavarni (igazából sosem zavart, SŐT), hanem az, hogy a másik három zsűritag bekormányozta magát a 7-10 pont tartományba. Ezek után már semmilyen kritikát nem tudnak épkézláb módon megfogalmazni, mert akire 8 pontot adok, abban milyen komolyabb hiba lehetne. Puzsér 9 pontja sokkal nagyobbat üt, mert van mögötte tér a pontszámokban. A Fehérpuzsér nekem kicsit ijesztő volt, és pont azért nem jött be, mert nem volt őszinte.

hannamontanna 2012.05.14. 11:09:29

...Jennifer egyre jobb, hálistennek már nem kiabál, de ellazulhatna. Valami Rihanna-szám jó lenne neki.
Plazma elképesztően kupálódik.
MJE tényleg jó, de lehet hogy a gazda feleséget keres-ben köt ki...
Nekem Marci nagyon tetszett most. Szuper hangja van, a villa tényleg sok volt.

ethan blow 2012.05.14. 11:10:54

A QXXL jelenséget nem értem. A szalagavató bankettem jut eszembe, ahol nőnek öltözve táncoltunk pár kirekesztett osztálytársammal, és mondjuk a közönség tapsolt (szüleink, tesómék, meg pár alkesz haver), nem éreztem az erőt a produkcióban. Ebben sem érzem, igaz, a többiben sem.
Ezért is csodálkozom azon, hogy Puzsér miért veszi ezt ilyen komolyan, vagy ha nem veszi, akkor milyen az, amikor veszi?
Egy dolgot viszont nem kellene elfelejteni: ezeknek a műsoroknak nem az a lényege, célja, hogy valaki tényleg befusson és hosszútávon sikeres legyen. Itt a pillanatnyi nézettségi adatok a fontosak, azokhoz meg dráma kell, provokáció, emberi felemelkedések és zuhanások, amik teljesen függetlenek attól, hogy milyen maga a produkció. Itt valaki menetel egy csomó pénz és nyeremény felé, az egész ugyanazon az elven működik, mint a többi vetélkedő, ahol esély van egy nagy nyereményre, csak más a körítés. Persze, pár "tehetség" befut, de őszintén, volt itt valaki Vastag Csaba koncerten életében úgy, hogy direkt oda készült, és nem egy ótvar diszkóban tolták az arcába sztárfellépőként? Mert ez esetben elég komolyan el kellene gondolkoznia az életén...

A Gundel táskanyitogató játékát legalább ennyien nézték.

villanella 2012.05.14. 11:15:00

@ethan blow: azért előfordul, hogy tehetségre bukkannak, nekem pl caramel ilyen, neki voltam koncertjén a művész kávézóban, és elég jó volt. direkt oda mentem, és direkt nem nagy koncertre, hanem ilyen személyesre, mert anagy koncerteket eleve nem bírom (kivéve, ha madonna, muhaha).

de igazad van, csak a nézettség számít, semmi több.

ethan blow 2012.05.14. 11:17:34

@villanella:

Ezért nem Caramelt kérdeztem, mert ő az üdítő kivétel, ő valóban tehetség, illetve már nem is tehetség, hanem profi előadóművész szerintem is.

De többet nem nagyon tudnék mondani, talán még a Tóth Gabi érzett rá a bulvár pulzusára, hogy mi kell ahhoz, hogy a felszínen maradjon, de aztán ezzel vége is a sornak a fejemben, pedig néztem mindegyiket, mert csőd az életem.

mézescsók 2012.05.14. 11:18:20

@villanella: Nem nekem válaszoltál, de azért reagálnék rá. Tök igazad van annyiban, hogy a remegő térdekkel ott ácsorgó versenyzők nincsenek egy súlycsoportban Puzsérral. Részben a helyzetük miatt (az egyik az ítész, a másik, akit kiveséz az előbbi éppen), részben azért sem, mert azért a jelentkezők egy része talán fel sem fogná, hogy mit mond.
Amiben nem értek egyet veled az a hely kérdése. Évek óta mennek a csatornákon a tehetségkereső műsorok, több is a kelleténél. Kb. ugyanennyi ideje a legkülönbözőbb fórumokon többen suttogják és sikítják, hogy nem biztos, hogy ez a tehetség felbukkanásának, az érvényesülésnek az egyedüli módja, és legalább ennyien szörnyülködnek azon, hogy jónéhány jelentkező ugyan mire gondolhatott, amikor bejelentkezett, honnan az önismeret, a képesség, a tehetség ilyen fokú hiánya, stb.
De úgy látszik, hogy hiába. Nem gondolom, hogy Puzsér valami szent missziót teljesít, de azt gondolom, hogy ha a nézők, kritikusok, zenészek, stb. üzenete nem jut el másként a célközösséghez (önjelöltek), akkor ez a fórum (élő adás) nem rosszabb bármely más fórumnál. Ha Puzsér a műsorban adná a jópofit és a blogjában osztaná az észt, akkor egyrészt ki figyelne oda, másrészt ha valaki mégis, akkor meg azzal jönne elő, hogy nem ugyanazt tetszik mondani, uram!

villanella 2012.05.14. 11:20:45

@ethan blow: tóthgabitól sikítófrászt kapok. tehetséges a csaj, csak azt érzem, hogy folyton ordít, és meg akarja erőszakolni az embert, amit így nem értek, de ez az én privát véleményem. de tény, hogy legalább valamit tudott kezdeni azzal, amit "kapott".

hannamontanna 2012.05.14. 11:21:05

....Prügyi duó jó, de ennyi nekik elég is volt szerintem, nem sztár alkatok.
Ez a sztár-fellépő Angum -vagy ki, az életben nem hallottam még-, egész jó volt, de hogy v viktor minek kellett ide, azt nem tudom. Egyébként sem tudom értelmezni, olyan mint fluor T, csak annyi jut eszembe ha hallom, hogy MI EZ???????? Hihetetlen, hogy ilyesmire szükség van és van létjogosultsága. Én azonnal lekapcsolom.... Sajnálom, hogy nem láttam a csiszt, pótolom. Látnom kell PR és viktor elmélkedését.

villanella 2012.05.14. 11:23:49

@mézescsók: valahol igazad van, valahol meg azt gondolom, hogy aki önmagától nem látja azt, amikor egy csillag születiket néz, hogy mi az, ami vérciki, vagy szinvonaltalan, annak nem puzsér fogja felnyitni a szemét, sőt, az csak utálja majd a csávót, mert az nem dicséri a kedvencét.

én kicsit azt látom, hogy az intellektuális, utálom a tehetségkutatókat, nem nézek tévét, köcsög kereskedelmitévék tipusú emberek kielégítésére van ott ez az ürge, mert tulajdonképpen nekik szól az üzenete. nekik megy át. ha tényleg szeretné a közönség szemét felnyitni, és egyfajta kultúrmisszióként tekintene arra, ami az ő szerepe, akkor úgy mondaná a kritikáit, hogy a 15 éves szavazó tinilányok, illetve az 50 fölötti szavazó magdi nénik, zalakarosról megértsék, de ez így egy összeröhögős alázás, egy szellemi maszturbáció nagyközönség előtt, ami nekem kurvagáz.

izebela 2012.05.14. 11:39:26

@villanella:
Oké a te blogod. (amit amúgy nagyon bírok is!)
Ez csak egy észrevétel volt. Ha megnézed majd az esti CSISZ adást Puzsér vs. Brünó szópárbaját akkor talán érted, hogy én miért örülök végre egy kis intelligenciának a médiában (még ha kicsit nyers is néha)
Mondjuk én nem értem az rtl-t, talán arra számítottak, hogy egy kemény zsűritag majd szalagcímeket csinál?
A CSISZ adásban végleg kiderült számomra, hogy Puzsér túlnőtt az rtl-en és "elszabadult" :) az adás végén egyből le is lőtték gyorsan mert, Puzsér már azt a műsort is kritizálta amibe meghívták :) tulajdonképpen leostobázta brünót (aki láthatóan nem volt ehhez hozzászokva, hogy a főszponzor műsorába nem dicsérik.)
Speciel engem jobban idegesítenek ezek a műanyag "0 sztárok" mint egy intelligens igaz kicsit nyers és idegesnek ható, de értelmes ember.

hannamontanna 2012.05.14. 11:40:47

@villanella: Egyetértek a lényeggel.
Ez egy szórakoztató műsor, amivel egyetlen célt kell elérni: nézettséget. Mellesleg találnak tehetségeket, akiket az elkövetkező időkben kizsigerelnek, jó esetben mindkét fél hasznára, és jó esetben mindkét fél kedvére. A zsűri, ha elvállalja ossza fel a szerepeket, legyen úgy ha úgy kell lennie, legyen valaki, aki megmondja a tutit, de tényleg érthetően. Ha nem olyan a stílusa ami mindenkinek megfelel, hát így jártunk. De az tény, hogy bírálatot kell mondani. Nem lehet minden mindig jó és szép. Aki értelmes, az elfogadja a kritikát, de azzal a stílussal nehéz mit kezdeni, amit PR előad. Ott van pl. Jennifer - vagy bármelyik - akkora stresszel és megfelelési kényszerrel, lelkesedéssel, hogy ott akkor azt se tudja hol van, erre PR rázúdít egy megfejtendő, rejtjeles kritikát, és akkor még szerencse, ha nem aláz. Az ő kritikája lehet hogy helytálló, de durva és tényleg nem közérthető. Nade ez ez szórakoztató műsor, mint az köztudott. Annak a célnak pedig megfelel. Habár a versenyzők 90%-a nem a nézettség növelése miatt megy oda, hanem mert komolyan veszi.....

Akármi Áron 2012.05.14. 11:47:28

@villanella: köszi a remek posztot:)
A fenti válaszoddal max. egyetértek, jogos.
+l:)

mézescsók 2012.05.14. 12:12:21

@villanella: Hát, so-so.
Én azt hiszem, hogy azért az emberek többségének lejön az, ha valakinek a produkciója vérciki, mégis élvezi, mert egyrészt röhöghet, másrészt szörnyülködhet rajta és rettenetesen jólesik neki, hogy különbnek érezheti magát. Ki más-más okból, pl. hogy Ő ilyen sz...ba nem jelentkezne, hogy ennél még Ő is jobb, hogy istenem, hogy járatja le magát a lúzere, stb. A bajom eredendően azokkal van, akik a gyengébbek látták felbátorodnak, azokkal pedig még nagyobb, akik ebben látják az érvényesülés egyetlen módját. Sosem értettem meg, mi a jó abban, ha valaki több százezer, esetleg millió ember előtt hülyét csinál magából. De vannak ilyenek, különben nem jelentkeznének tömegével.
Az un. intellektuális, utálom a tehetségkutatókat, etc. emberek pont úgy nézik ezeket a műsorokat, mint mások, de olyan sikkes fanyalogni, leszólni azokat, akik nézik alkalmanként vagy rendszeresen.
Tökéletesen egyetértek azzal, hogy Puzsér megnyilatkozása gyakran nekik szól és nem érthető pont annak, akinek célozta. Illetve szombaton volt ilyesmi, mert előtte igencsak közérhetően mondta el.
Hát, nem tudom, hogy mi a jobb. Alapvetően nem kedvelem az agressziót, a verbálisat sem, nem is állítottam soha, hogy élvezem az alázást. Ettől függetlenül szerintem kevesebb az esélye annak, hogy megértik, ha a mondanivaló szalaggal átkötött kis csomagocskában van átnyújtva. Előfordul néha, hogy csak a kíméletlenségből értenek az emberek. Tartok tőle, hogy tinik, Mariska nénik inkább biztatásnak fognák fel, ha azt hallanák, hogy pl. ez a produkció még nem érett, gondolkodj el azon, hogy inkább más pályát válassz, nem biztos, hogy neked való a szinpad, képezd magad, mert ide ez még kevés, stb. - sorolhatnám az ilyenkor szokásos sztereotípiákat.
A versenyizgalomtól függetlenül szerintem szombaton a versenyzők többsége megértette a kritikát. Plazmának szinte 100 %, hogy azonnal leesett, hogy most éppen nem dicsérték meg, mint ahogy Molnár János Eleknek is a Bocelli-imitáció kapcsán. Jennifernél pedig Hajós véleménye esett le: kevés (még?) Ő Janis Joplinhez.
@izebela: Az RTL jól számított: egy kemény zsűritag szalagcímeket csinált.

villanella 2012.05.14. 12:26:24

@mézescsók: szerintem, ha több ember, naponta többször elmondaná a tévében, hogy a tehetségtelenek ne égessék magukat, akkor is lennének bikicsunájok, mert ezek az emberek nem érzik magukat tehetségtelennek, tehát tökmindegy, hogy a puzsér mit mond a zsűriben, ilyen szempontból.
én annak tudok örülni, amikor felhívja a figyelmet egy-egy filmre, színészre, vagy bármi más dologra, amit hátha megnéznek mások, vagy érdeklődnek majd, nyitottak lesznek a jóra, ilyesmi. de az egreszsióval nem megy semmire, csak újságba kerül, meg fókuszba, meg mondom, az értelmiségi röhög otthon, hogy hűdejólmegmondta.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.05.14. 12:31:13

Szerintem az egész műsorban a legjobb, hogy Villanella hogyvoltozik róla :)
Jó lett, köszi!
Peace

SarahConnor 2012.05.14. 13:03:42

Puzsér hatalmas volt, sokkal nagyobbat haraptak a kritikái így felöltöztetve, és nagyon sokan egyáltalán nem is értették, hogy a dicséretnek felöltöztetett másfél mondat a legkőkeményebb kritika volt, amivel illethették...

Angum és Varga Viktor produkciója olyan elemien rossz volt, hogy átmosta az agyam.

A Prügyi Duó gyenge volt, sőt a kezdet óta egyre gyengültek. A Quantum baromi jó volt, és én nem érzem azt, amit Puzsér mondott nekik, mármint hogy nem fognak rájuk szavazni. Lehet, hogy tévedek, de ha valakire, akkor rájuk szavaznak.

Szirota valahogy nem tud megérinteni, hangilag oké, de mintha egy üvegfal mögül énekelne, csak úgy, még csak nem is nekem. Túl hideg.

Juhász Marci örülhet, hogy Robi fehérben volt, mert különben olyan leb@szást kapott volna, mint ide Bakta. Múlt héten megígérte Robinak, hogy saját dalt hoz, de ezalól a kisfilmben felmentette magát és kedvesen elfeledte az ígéretét. Nincs saját dala és nem is akar írni. Megmondom őszintén, nagyot csalódtam benne emiatt a húzás miatt. Látszik rajta, hogy óriási Bill-fan, de lehet, hogy ennél nem több. Ami nem baj, csak akkor nem kell itt lenni, meg ígérgetni fűt-fát a továbbjutásért.
Az előadása személytelen, átlagos volt, és az ördögvillák is túlzásnak tűntek...

MJE már rég ki kellett volna, hogy essen. A Prügyit még mindig szívesebben nézném.

Plazma meg tökugyanazt a számot adta elő, mint a múltkor, dallam, ütem, szótagszám, hangulat, szöveg, minden... Mondjuk legalább saját volt.

lobster thermidor 2012.05.14. 13:05:50

Hiába erőlködött a Puzsér, mert a Lilu fejére ragasztott gyökérkefe, és Ördög Nóri pohos hasa mindent vitt!

hannamontanna 2012.05.14. 13:28:20

Én nem értem ezt a " ..Jennifer kevés Janis Joplinhoz..." Soha nem hallottam még, hogy MJE kevés lett volna Bocellihez. Egyáltalán ki és mikor elég egy Janis Joplinhoz? Vagy valaki akarna Ő lenni? Vagy tudna? Egyszerűen ahhoz, hogy valakinek az előadása csukott szemmel összekeverhető legyen az eredetivel, alig van. De attól még előadhatja más is. Mint pl. Adele számát is éneklik páran, és akad egy-kettő ami jó, de más. Mikor mondható el Jenniferről, hogy na megengedünk neked egy Madonna számot??? Vagy Hajós még nem pengetett Bryan May számot? És akkor vajon mit érzett? Eljátszhatja, vagy nem? Mindig vezet egy út valahova..... szerintem. Jennifer nagyon jó hang, de lehet hogy elfogódott. Még nem ELŐADÓ. De még csak 18 éves..... istenem, hát mért nem Janis Joplin még?...ezért...?

villanella 2012.05.14. 13:35:37

@hannamontanna: szerintem rosszul fejezte ki magát hajós. nem valakihez kell mérni az embert, hanem a dalhoz, amit énekel. a try, és egyáltalán, általában a joplin dalok azért olyanok, amilyen, mert egy olyan nő énekli őket, akinek a hangjában benne van mindaz, amit megélt.
szerintem jennifer kurva jó hang, de az tény, hogy azért nem érint meg sok embert, mert nem élt még semmit, nem tud érzéseket átadni, hiszen nincs is, miből adjon. erre mondhatta ezt a hajós, és én egyet is értek vele. nem jennifer hibája, hanem azé, aki a dalt adta neki. olyan dalt kell énekelni, ami a személyiségéhez közelebb áll, és nem, félre ne érts, nem utánozni kell, karaokezni, hanem feldolgozni a dalt. de egy try-t nehéz úgy, ha valaki 16 éves.

Káosz Professzor 2012.05.14. 13:35:44

Az a baj Puzsérral, hogy van saját, nem kereskedelmi tévén pallérozott véleménye, amit a maga kicsit hangos, kicsit alpári stílusában el is mond. Nincs ebben semmi különös, csak a steril, valóságtól teljesen elrugaszkodott tévéműsorokon edződött "nép" ezt nem tudja hova tenni.

A magyar emberek 90%-a nincs mentálisan felkészülve egy Puzsérra, (mint ahogy pl. kétsávos körforgalomra sem).

Épp ezért veszik el a lényeg: az kurvára nem fontos, hogy Puzsérnak igaza van-e. VÉLEMÉNYE van.

Az RTL Klub ezt ismerte fel: Puzsér nem kompatibilis a megszokott formákkal, így vitát, ergo nézettséget produkál. Zseniális húzás. Az meg, hogy "ellopja a showt", teljesen természetes. Ez egy olyan műsor, aminek a tehetségkutató beltartalmi értéke 0. Melyik versenyző mutatott itt bármiféle újat, vagy értékeset? Viszont a színpadi középszer ezzel a zsűrivel egészen elfogadható kombó.

Sarkítva: ennek a CSISZ évadnak Puzsér a mondanivalója, a többi csak körítés.

Waldeck 2012.05.14. 13:37:53

Én ilyet, amit Puzsér művelt ebben az adásban, soha életemben nem láttam. Sem tévében, sem sehol.

Ilyen végtelen cinizmus, szarkazmus, megalázóan durva beszólások... komolyan, köpni-nyelni nem tudtam, csak leesett állal bámultam, hogy miket enged meg magának ez a fickó. Erre emlékezni fogok.... Egyszerre alázta le a vérbe a fellépőket és a zsűritársait is. Az a 10 pont a végén és mellé a szöveg, amit a zsűritársainak adott, leplezetlenül gúnyolódó, kárörvendő vigyorral... szóhoz se jutok.

Az, hogy Puzsér még életben van, az csakis annak köszönhető, hogy a versenyzők (Plazma kivételével) fel sem fogták hogy mit mond nekik.

Egyébként nem mondom, hogy rossz, valahol jogos volt a többsége, de azért igen kemény. A versenyzők amúgy is gyengén muzsikáltak ezúttal, szóval az RTL hálás lehet Puzsérnak, hogy valaki csinálja a műsort, erre legalább emlékezni fogok még hetek múlva is, miközben egy átlagos fellépő kb. addig köt le amíg látom, aztán már hullik is ki a memóriámból.

Plazma elment nyálasba, napbarnított bugyilecsúsztató hősszerelmesbe, ezzel elárulta azt a hiteles és kemény underclass énjét, amivel beválogatták. Szóval joggal kapta meg Puszértől a megalázó le-Kozsózást.
Dzsenifer meg nem érti, hogy a rock az nem olyan, hogy kiénekeljük tisztán a hangokat, és akkor szép lesz. (Nem is kell szépnek lennie.) Azaz épp csak a lényeget nem érti a kislány, illetve fogalma sincs semmiről, ezért mert ostobaságában Joplin-dalt választani, és elénekelni úgy, mintha egy rocklegenda egy átlagtól sikeresebb buliszám lenne. Joggal cikizte Puzsér, hogy már Joplinhoz méri magát... De azért szépen mosolyog, meg megint szépen mutogatta a csinos lábát...

Stb., a többi versenyző is megérdemelte Puzsér ciánnal és kénsavval dúsított vitriolját. Az más kérdés, hogy én így nem mernék beszélni, mert félnék a lincseléstől.

villanella 2012.05.14. 13:39:17

@Waldeck: rendben, akkor a jövő héten nem a csillag születiket, hanem puzsért hogyvoltozom.

Kimondom az igazságot (törölt) 2012.05.14. 13:40:49

A cigányokkal elfogult vagy? És miért? Olyan sok jót tettek neked vagy az országnak? Majd ha kirabolnak, vagy 20 Ft-t legyilkolják a nagymamádat, akkor legyél elfogult velük!

vkaresz6 2012.05.14. 13:43:20

Puzsér kritikái szerintem egész egyszerűen otrombák és ostobák. Én elhiszem hogy ő egy borzasztó jó kritikus de nagyon félreértette (vagy az aki ezt a szerepet osztotta neki) a dolog lényegét. Itt nem az új pavarottit keresik vagy egy akármilyen világsztárt aki még művészileg is maradandót alkot. Ez egy szórakoztató show aminek a célja hogy a csatornának reklámbevételeket hozzon és létrehozzon néhány a csatornamellett elkötelezett közepes sztárocskát akiknek a lemezeit a következő évadig el lehet adni. Ez nem a művészetről hanem a tingli tangli aktuális divat zenéiről szóló műsor. Mély művészi beleélést és hosszú távon fennmaradó művészi értéket várni a 15 éves basznádpusztáról szalajtott cigánygyerektől szerintem minimum röhejes.

fwarning 2012.05.14. 13:43:26

Van itt egyáltalán olyan hozzászólás, amely nem Puzsérról szól?

Ebből is látszik, hogy óriási húzás volt az RTL részéről.

vkaresz6 2012.05.14. 13:44:29

@vkaresz6: De az is tény hogy puzsér szereplésének köszönhetően megnéztem néhány politikai kritikáját amik viszont egyértelműen tetszettek és keresni is fogom ezeket mostantól. szóval a figura a célját elérte.

jerk_off 2012.05.14. 13:44:47

lehet h onanizalas, meg h a zalakarosi gyagyamama ugy sem erti, de az akkor is szavazni fog es szorakozni fog, ha nem erti a puzsert. viszont en mint tehetsegkutato musoroktol sugarban rokazo nezo, vegre nezhetonek tartok egy amugy szinvonaltalan szarsagot. puzser igenis vicces, es kurvara nem erdekel ha szellemi nyomorultakba rugdos hatalmasat, mert vicces es mert a musorba jelentkezo szellemi nyomorult bevallalta h vkik iteletet mondanak arrol a semmirol amit tehetseg cimen elovezet.

en is bevallaltam h elolvasok egy vicceskedo hogyvoltot, amikor ide klikkeltem, es meg is erdemlem...

Káosz Professzor 2012.05.14. 13:47:26

@Waldeck: Pont erre gondoltam, mikor azt írtam, nem vagyunk mentálisan felkészülve egy Puzsérre kereskedelmi tévécsatornán.

Végtelenül szarkasztikus, cinikus? És? Mi abban a felháborító? Az hogy más a véleménye? Az, hogy a zsűritársairól is van véleménye? Gúnyolódni mert azon a sablonnyaláson, amit a másik három zsűritag folyamatosan csinál? Borzasztó.

Mondjátok el legyetek szívesen egészen pontosan, hogy mi volt az, ami szerintetek nem fér bele normális emberi reakcióba, véleménynyilvánításba.

villanella 2012.05.14. 13:47:42

@jerk_off: ja bocs, csak éppen azzal, hogy bevállalta, hogy egy szellemi szarhoz adja a nevét, egy ugyanolyan figurává vált, amiről beszélsz. azt azért hajlamosak vagyunk puzsér kapcsán elfelejteni, hogy a csávó gyakorlatilag eladta a lelkét azért, hogy VÉGRE valaki felfedezze. ennyi történt. a baráti köröm 80%-a tudna ugyan így kritizálni, sőt, anyám, ha beültetném, pont olyan lenne, mint a puzsér.
a kurva nagy művész lelke a kritikus úrnak azért gondolom, nem háborog sem a pénz, sem a hírnév miatt, amivel járt neki az, hogy ezt a minőségi feladatot elvállalta. aztán lehet mondogatni, hogy végre egy értelmes ember a zsűriben, de megalázni embereket, könyörgöm.

hannamontanna 2012.05.14. 13:50:12

Szerintem addig, amíg Varga Viktor és Fluor Tomi sztár-fellépő egy ilyen műsorban, Szirota Jennifer pedig "szépen" de talán nem stílusosan énekel, addig nem is tudom miről beszélünk...? Talán beszéljünk Puzsérról.Eddig a műsorig róla sem hallottam. Tájékozatlan vagyok...? Igen, úgy néz ki.

kewcheg 2012.05.14. 13:58:22

Puzsért nagyon bírom.Ebben a hacukában egy kicsit Dél-Amerikából jött "don"-nak tűnt, amit jól alátámasztott a büntető koromfekete haj és arcszőrzet...Ugyanakkor szeretném egy olyan műsor "házigizdájaként" látni immár, ahol köztörvényes, bilincsben ülő /tehát a műsorban kötelező érvénnyel részt vevő/ politikusokat , brókereket, oligarchákat sztárügyvédeket ill. "celebeket" interjúvolna meg a fenti stílusban....

Káosz Professzor 2012.05.14. 14:00:35

@villanella: Rátapintottál még egy fontos kérdésre. "a baráti köröm 80%-a tudna ugyan így kritizálni, sőt, anyám, ha beültetném, pont olyan lenne, mint a puzsér."

Ezek szerint Puzsér nem egy vudu pap, aki egyedülálló ebben az országban, hanem valaki, akivel nagyon sokan egyetértenek, és/vagy akinek a hangnemével nagyon sokan magukra ismernek. Hogy lehet az, hogy ő az első aki ezt egy hypolt műsűrban teszi? Világos, hogy ez a (széles) réteg eddig alulreprezentált volt a tévékben. Ergo: kell ő oda. Vagy bárki más, aki ezt képviseli. És innentől nem Puzsérról, hanem puzsérokról van szó, és egyre jobban érthetetlen, hogy miért vannak sokan ennyire felháborodva rajta.

jerk_off 2012.05.14. 14:03:34

@villanella:
a barati korod 80%-at, anyukadat, sot meg teged se hivnak mindezek ellenere puzser-modra kritizalni. illetve, ezt biztosan nem jelenthetem ki, mert az is lehet h mindannyiotokat folkeresett ez ugyben az rtl, csak ti nem adtatok el a lelketeket azert h vegre vki felfedezzen.
ez esetben, kuszdihand.

vitaygeorgina 2012.05.14. 14:05:00

@villanella: ha átjött, hát örülök. Én arra reagáltam, hogy a posztban többször is leírtad, hogy te nem érted ezt az embert.

villanella 2012.05.14. 14:07:16

@Káosz Professzor: Abban az orszagban, ahol az atlagember nem tudja, ki volt kossuth lajos, nem mi vagyunk a tobbseg, hidd el.
Es egyebkent azert mondatm anyam meg a barati korom, mert aki ezt tudja, annak felesleges mondani, aki meg nem latja at, nem fogja erteni.

villanella 2012.05.14. 14:09:11

@jerk_off: Vicces vagy. Nem hiszem, hogy anyam, vagy a barati korom a tema, csak egy pelda volt, ezek szerint feleslegesen. Mas velemenyen ezek szerint nem lehetunk, ugyhogy legyen az, hogy egyetertek veled, eljen puzser.

jerk_off 2012.05.14. 14:14:10

@villanella:
azt en tudom h vicces vagyok.
de ettol fuggetlenul te pedig mintha kisebbsegi komplexusodat vetitened ki a puzserra. ez se baj, a lenyeg h sokkal tobben ertsek meg ebben az orszagban mint a puzsert. es ebbol a szempontbol jo uton is jarsz, eljen.

villanella 2012.05.14. 14:16:32

@jerk_off: Regi vagyam volt, hogy par szaros hogyvolt es egy-ket komment alapjan analizaljon valaki, ha lehet, legyen humora, es jerk_off nickje, vagy hasonlo szellemes elnevezese. Koszonom.

ethan blow 2012.05.14. 14:17:08

Nos, amiről fentebb beszéltem, az ez itt alul. Ide pont jó is a Puzsér stílusa, és még azt is mondanám, riszpekt, Puzsér!
De mit keres ez a figura a CSISZ-ben? Egy mentsége lehet: fel akarja hívni a figyelmet a máshol megjelenő, amúgy teljesen igaz és valóban jogosan odabaszós megnyilvánulásaira.

nol.hu/belfold/puzser_robert__ez_az_a_hely__ahol_az_adocsalassal_csajozni_lehet

hannamontanna 2012.05.14. 14:22:10

Ajjaj működik a tömegpszichózis.... már nem is téma, hogy Varga Viktor milyen cuki volt..:-)))))

mézescsók 2012.05.14. 14:26:23

@villanella: Persze, hogy lennének Bikicsunájok,kiirthatatlanok és bizonyos szinten hiányoznának, ha nem kerülne elő egy-egy.
Még abban is egyetértek, hogy Puzsér azzal, hogy ebben a műsorban vállalt zsűrizést, eladta magát. De tudod mit, inkább Ő, mint Kozsó!
És nem, nem kell ennek a hv-nak Puzsérről szólnia, de óhatatlan, hogy belebotlunk. Már írtam: nem véletlen, hogy róla szól a kommentek többsége. Merthogy a legérdekesebb szombat este báránybőrben is Ő volt. És sokkal boldogabb lennék, ha valamelyik szereplő vágná ki hetente a biztosítékot és nem Róbert.

vemalsar · http://freealternativegames.blogspot.com/ 2012.05.14. 14:33:47

Gondolom Puzsérnak szóltak kenyéradói hogy a műsor és a zsűri szent, őket nem érheti kritika, válaszul megkapták ezt...Sajnos ahogy látom, van akinek Puzsér csak annyi hogy mindent leszaroz (lásd értelmes FB idézgetések / alkalmazások), de inkább úgy mondanám, ő elmondja helyettem azt, amit én max. a TV előtt motyogtam magamban, és ha igaz is volt, nem mondta ki senki.

Most igenis kimondja valaki, hogy ez a műsor nem színvonalas, hogy a produkciók nem színvonalasak (természetesen tisztelet a kivételnek, bár egyre kevesebb), a zsűri nem a teljesítményt értékeli. Lehántja a cukormázat és belemondja a kamerába, hogy a király meztelen! Bárhogy is, én ennek azért örülök.

elkoltozott. 2012.05.14. 14:35:50

Basszus most esik le hogy a Gazda feleséget keres az MJE-re lesz kihegyezve. Jesszus ő lesz az új Alekosz v mi????

villanella 2012.05.14. 14:38:04

@vemalsar: Persze, hogy inkabb puzser, mint kozso, nem ezzel van a baj. Csak ne csinaljunk mar ugy, mintha o lenne az etalon. Meg mintha barmilyen hatasa lenne a tomegekre.

ethan blow 2012.05.14. 14:39:19

Varga Viktor?

Tétre, helyre, befutóra, oda-vissza!

Nem az a baj, hogy lónak néz ki, mert arról nem tehet, azok a kurva gének az okai, de hogy lóként is viselkedik, az már erősen véleményes. Bár, valszeg arról is a gének tehetnek. Szerelmi élete végetért, bemondta a Szepesi, végre a karrierjére tud koncentrálni!

Egyébként ezek a magyar sztárok olyan elfoglaltnak és túlhajszoltnak tűnnek a nyilatkozataikban, egyiknek sincs ideje se magára, se a családjára, se a csajára/pasijára, se a faszomra, rengeteg a dolguk, minden idejüket elveszi ez a mindennél strapásabb, rettenetesen fárasztó és idegölő időzabáló sztárság. Emberek, örüljön, aki nem sztár ebben az országban, mert nekik itt a legnehezebb, ez mindig kiderül számomra. Próbák, fellépések, seggnyalások, szal nem könnyű élet ez, ráadásul még a kommentelők sem tisztelik őket, tudjátok, a "civilek".

bruu 2012.05.14. 14:46:55

Köszi az Öfit:) Puzsér a kutyát sem érdekli IMHO de egy ilyen SMS-optimizálásra szakosodott, szerkesztett műsorban a kutyát sem érdekli, mit mond a huszadrangú "szakmai" zsüri. Úgysem mondanak értelmes dolgot, legtöbbször klisékből építkeznek Puzsérről azt sem tudtam, hogy létezik és azt sem milyen hatalmas műveket váltotta eddig meg a világot, ezek után sem fog érdekelni a szenvedő feje. Egy abszolúte hozzá nem értő kekeckedő tök hülyének minden ilyen műsorban kell lennie, lásd fridi bocskor. Vacsoracsata voltál már? hogy sikerült mit alkottál?

jerk_off 2012.05.14. 14:54:48

@villanella:

van a puzser (olyan-amilyen) aki kritizal. megmondja a szarrol h szar, szemben azokkal a negedes kollegaival akik teljesen ertelmezhetetlen "biralatokkal" turneznak. ezert feltehetoen penzt is kap, ugyanis senki sem szereti ingyen keresni masoknak a penzt. ennyi az o sztorija, a csatornanak megeri ot fizetni.

van aztan a villanella is (olyan-amilyen) aki hogyvoltozik, kisse verejtekszagu lendulettel (van meg tanulnivaloja pl sixx-tol). feltehetoen nem annyi penzert teszi ezt (ha egyaltalan) mint puzser, feltehetoen nem eri meg az indexnek h csucsgazsiert vasarolja meg a villanella lelket. ennyi a villanella sztorija.

a kerdes adott: vajon a villanella miert er kevesebbet a piaci viszonyokat figyelembe veve, es hogy szul-e ez frusztraciot a villanella lelkiben? es ha esetleg nem is szul, akkor vajon a villanella erez-e irigyseget a puzserral kapcsolatban?

s vegul, ha a villanella valaszolna erre a kommentre, akkor sertett kiskamasz modjara megint csak annyit duzzogna vissza, hogy "legyen az h egyetertek veled, eljen puzser" vagy megprobalna vmi erv-felevel elojonni?

bruu 2012.05.14. 14:58:00

Nah kicsit sok kutyát írtam és persze művekkel váltotta meg a világot, így jár akinek a fagy a nete.
Ez a vargaviktor meg mi? Úgy járok mint az egyszerű parazst bácsi aki meglátta a zsiráfot az Állatkertben és felkiáltott, márpedig ilyen állat nincs. Kirúgták vmi kosárcsapatból ki a bánat ez sp és Ftomi egymásra állt? Biztos kell neki énekelni a fürdőszoba mindent megbocsátó magányán kivül?
Tlleg ekkora a selejt termelés a mai magyar könnyüzeneiparban?

jamesz 2012.05.14. 15:03:20

Pedig de, ez Puzsér show lett.
1.Eccerűbb ismerőseim is őmiatta kezdték el nézni (kocsmazajban is ezt hallottam:"figyeld csak, ez a faszi megmondja hallod")
2. A versenyzők is neki akarnak megfelelni

Nem a troll-fika effektusról van szó- ebben minden magyar menő- hanem az absztrakt gyakran meghökkentően szellemes és autentikus sokszor művészi szintre emelt fikázásról!:-))
A "jediség suttyó oldala"- nem sokan tudnak ilyet szólni.
Lehetne sorolni. Megdobta a nézettséget. Nem erről szól?

villanella 2012.05.14. 15:05:00

@jerk_off: először is. én egy hogyvoltot írok, az a feladatom, elmondjam, mi történt a csillag születikben. pont. azt, hogy ezt hogy teszem, lehet véleményezni, egyértelműen nem vagyok sixx szinten, de az a csávó ebben a témában egy isten.

másodszor. milyen alapon analizálsz engem, egyáltalán honnan veszed, hogy frusztrált volnék bármiért is.

harmadszor, ha már analizálsz, olvass figyelmesebben. bennem nincs szereplési vágy, leszarom, hogy meggyőzöm-e az embereket vagy sem. a puzsért a kezdetektől bírom, azt gondolom, üdítő színfolt a magyar kereskedelmi tévében, de ettől még meg lehet a véleményem, ami lehet más, mint a tiéd.

negyedszer pedig, ha épp kurvára nem lenne kedvem reagálni a kommentedre, az is megtehetném, ahogy te is megteheted, sőt, bárki megteheti. egyáltalán nem ismersz, én sem téged, nehogy már 25 kibaszott mondatból vonjunk le következtetéseket egymásról. vagy ha igen, engedd már meg, hogy kiszálljak egy ilyen faszkódásból, mert pont elég faszkódás van az életemben, nem kell még egy ilyen is.
ha minden áron személyeskedni akarsz, tedd azt, de kiszállok a dologból, ezt egy hogyvolt.

mézescsók 2012.05.14. 15:06:43

@hannamontanna: Én is használatam a "Jennifer kevés Janis Joplinhoz" megjegyzést, ezért pár szóval megmagyaráznám.
Villanella frappánsan kifejtette, egyet is értek vele alapjában - némi különbséggel, vagy kiegészítéssel.
Jennifer nagyon szépen, nagyon kultúráltan, nagyon tisztán énekel,kellemes jelenség, szerethető figura. Kb. mindaz, ami Joplin nem volt.
Pl. kétlem, hogy Janis Joplin tanult énekelni (középiskolásan valami templomi kórusban énekelt, de többről nem hallottam), viszont anélkül is tudott.
Janis Joplin minden számán átütött, hogy elsősorban bluesénekesnő volt, ami Jennifer nem.
Janis hangja bivalyerős volt, már már erőszakos, karcos. Jenniferé kiművelt, de közel nem ilyen. A karcosságot visszavonom, arra Joplin eredeti adottságain kivül a pia és a drog következetes és hosszú ideig tartó élvezete alatt is szert tehetett.
Nem sok felvételt láttam J.J.-ről, de ha belépett a szinpadra, akkor nagyon ott volt és csak Ő volt ott. Csúnyán, lepusztultan, de nagyon intenzíven.
Biztosan sokat számít az életkor is, de szándékodan nem említettem, mert nem hiszek abban feltétlenül, hogy csak az tud jól előadni egy dalt, ha mindazt megélte már, amit énekel. Anthony Hopkinsról sem gondolom, hogy evett már embert, mégis milyen jó Hannibal Lecter volt, szóval sem a megélt dolgok, sem az élettapasztalat az én véleményem szerint nem mindenható, bár számíthat.

Szirota Jennifer nyilván kottáról kottára, hangról hangra pontosan el tudja énekelni Joplin bármelyik dalát, csak az fog hiányozni belőle nekem, akárhány éves is lesz, amitől Joplin egyedi volt.Nem azt mondom, hogy senki ne énekelje utána a dalait, mert nem így gondolom. A Megasztár3-ban pl. Rúzsa Magdi pokolian jól hozta a Mercedes Benz-t.
Belátom, hogy a megfogalmazásom maszatos, de sajnos nem tudom egyértelműbben megfogalmazni.
Vitát gerjeszteni meg nem akarok, mert ízlésről nem célszerű.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2012.05.14. 15:11:20

puzsérnak volt olyan rádióműsora, ami kocsiban hallgattam és leparkoltam miatta, nehogy lemaradjak valamiről. sem azelőtt, sem azóta nem történt ilyen velem. elképesztő arroganciával nyomja a véleményét, de legalább őszinte, vagy nagyon annak tűnik. volt úgy, hogy elküldtem jó hangosan a picsába, de volt, mikor egyetértettem vele. és soha nem tudtam rá haragudni a véleménye miatt, mert nyíltan kirakta. és éppen ezért szűnt meg minden rádióműsora.
a fehérpuzsér pedig sokkal pusztítóbb volt, mint a fekete. mert aljas volt. amilyen a média világa.

jerk_off 2012.05.14. 15:28:36

@villanella:
persze h személyeskedni akarok, persze h levonom a következtetéseket, hisz süt a mondataidból a sértettség.

mielőtt ádám-éváig visszatolnám a diskurzust, hadd idézzem ide azt amire először válaszoltam neked (biztos ismerős lesz): "ja bocs, csak éppen azzal, hogy bevállalta, hogy egy szellemi szarhoz adja a nevét, egy ugyanolyan figurává vált, amiről beszélsz. azt azért hajlamosak vagyunk puzsér kapcsán elfelejteni, hogy a csávó gyakorlatilag eladta a lelkét azért, hogy VÉGRE valaki felfedezze. ennyi történt. a baráti köröm 80%-a tudna ugyan így kritizálni, sőt, anyám, ha beültetném, pont olyan lenne, mint a puzsér.
a kurva nagy művész lelke a kritikus úrnak azért gondolom, nem háborog sem a pénz, sem a hírnév miatt, amivel járt neki az, hogy ezt a minőségi feladatot elvállalta. aztán lehet mondogatni, hogy végre egy értelmes ember a zsűriben, de megalázni embereket, könyörgöm."

eddigi életem során minden esetben azoktól hallottam az "eladta a lelkét" frázist puffogtatni, akik repesve várták h "eladhassák" a sajátjukat, csak arra éppen a kutya sem volt vevő. hogy miért? szerintük nyilván azért mert az övék túl drága és szofisztikált ehhez a bárdolatlan világhoz, a világ szerint meg azért mert a középszerűségük egy lukas garast sem ért. úgyhogy hidd el, kurvára nem bonyolult téged a 25 mondatod alapján analizálni, olyan szinten közhelyesek és sértődöttek.

villanella 2012.05.14. 15:34:19

@jerk_off: szuper, akkor írd meg az önéletrajzomat is. most tényleg ne csináljunk ebből (is) ügyet, de én itt kiszállok, sok értelme úgysincs olyasvalakivel beszélgetni, aki tudja, mit, miért mondok, és közben titkon mit érzek, mire gondolok.

zgabi 2012.05.14. 15:41:04

Nekem nagyon szimpatikus volt a nyáladzós Puzsér, még akkor is, ha tényleg ironizált ( bár ezt, ebben a formában, sokkal inkább cinizmusnak nevezném). A többi nyáladzós zsűritag is tetszik, főleg az, hogy milyen fellengzősen beszélnek alsó-középkategóriás sztárjelöltek dögunalmas produkcióiról. Elfogytak az igazán nagy tehetségek? Nem hiszem, de azt tudom, hogy nem itt vannak. Meg a Megasztárban sem, bár ott némi halvány fénysugárként meg-megcsillan néha Radics Gigi, talán, belőle még lehet valaki. Talánból? Belőle soha!

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2012.05.14. 15:44:01

Gyerekek a Puzsér nagyobb showman mint a fellépők összességében :D

Ez akkora kifigurázása volt a többi zsűritagnak, hogy lefordultam a székről a röhögéstől :D

jerk_off 2012.05.14. 15:44:41

@villanella:
nem volna nehez, de nyilvan fajna neked mint az oszinteseg amivel nem tudsz mit kezdeni.

Beru 2012.05.14. 15:47:59

A megasztáros hogyvoltot nagyon várom már.

Tintus04 2012.05.14. 15:51:30

A legközelebbi összefoglalóban kellene egy külön fejezet az összes zsuritagnak és persze a két fantasztikus humorral és stílussal megáldott MŰ-sorvezetőnek is, akkor mindeki megkaphatná a magáét! Kedves Villanella, szuperek az írásaid és csodálom, hogy képes vagy az egész műsort az elejétől a végéig megnézni, mert nekem nem megy, csak a produkciókat és az pontozást követem, de bevallom azt is csak a Puzsér miatt, mert a többiektől (néhány értelmesebb Jucis véleménytől eltekintve) a falra mászom, sőt Lia erőltett búgásánál már direkt leveszem a hangot, mert nem vagyok kiváncsi következő "annyiraszeretlekésTégesnagyomegszerettelekmertannyiraszeretetreméltővagyhogynagyonszeretlek" szövegre...

horipapa 2012.05.14. 15:56:37

Nekem az első adás után egyszer se fordult volna meg a fejemben, szombaton főműsor időben, hogy átkapcsoljak erre a műsorra, ahol elvileg "a legnagyobb csillagokat, tehetségeket" fedezik fel, ha nincs egy olyan szereplő/tehetség/zsűri tag, tagok akik lekötnének, vagy akár szórakoztatnának. Kevés ilyen van ebben a szériában de a Puzsér Róbert és a Mészáros Elek egyértelműen az aki miatt érdemes nézni. Megjegyzem a Quantum XXl is zseniális szerintem.

hannamontanna 2012.05.14. 16:20:27

@mézescsók: Én úgy látom, hogy SZJ a két évvel ez előtti önmagához képest, és az első adáshoz képest is fejlődött. Nagyon görcsös, de tehetsége van, hangja van, eltökéltsége van, lehet hogy a stílusát is meg fogja találni. Janis J. sem úgy kezdte, ahogy befejezte..
Rúzsa Magdi is más akkori önmagához képest, amikor nyert. Nem merném kijelenteni, hogy Jennifer soha nem lesz egyedi.
Pl. én is változom. Nem érdekel a rap, nem is értem Amerikában miért ekkora cucc, és mégis látom, hogy ez a Plazma mekkorát változik, jók a szövegei - többnyire - tehát majdnem tetszik. Csak el ne szálljon magától..
Egyébként azt sajnálom, hogy a semmitmondó szerettelektiteket és a földbe döngölő alázás között nincs középút, és a sokat kritizált "fiatal nemzedék" ennyi példát lát maga előtt: .. vagy bájolgok, vagy pofán vágok. Én mondom csoda, ha így felnő egy értelmes nemzedék..... és meri bemutatni a tehetségét.

villanella 2012.05.14. 16:24:49

Igen. A zsurinek az volna a feladata (amellett, hogy elmondja, ha valami szar vagy jo), hogy mit sinaljon maskepp, mitol lesz tobb. Hogy atadja a tudasat, segiti a tapasztalatlant a sajat tapasztalataival. Ezt egyik sem nagyon teszi, max alkalmasint.

vitaygeorgina 2012.05.14. 16:48:29

@villanella: szerintem ez nem teljesen így van.
Puzsér nagy hozadéka ennek a műsornak, de az kár, hogy Hajós szinte teljesen eltűnik mellette, pedig arra is érdemes odafigyelni, amit ő mond. Szerintem az ő megjegyzései nagyon pontosak, kulturáltak, és lehet belőlük profitálni. Már amikor megerőlteti magát, mert rajta is látszik, hogy bizonyos produkciókkal nem tud és nem is akar mit kezdeni.
Juci is mondott egyszer-kétszer olyat, aminél azt gondoltam, hogy kár, hogy nem ebben a szellemben folyik az egész zsűrizés.

vitaygeorgina 2012.05.14. 16:51:53

Hogy a versenyzőkről is mondjak valamit: a Prügyi duó szerintem most jó volt, én mindkét produkciójukat élveztem, és én is cukinak tartom őket. Aranyos volt, hogy a végén olyan örömmel búcsúztak, mintha épp akkor nyerték volna meg a műsort.
A Quantumnak szurkolok, és félek, hogy beigazolódik, hogy csapat nem nyerhet. Nekem az Elvises produkciójuk nagyon bejött.
Dzsennifer oké, reméljük, hogy a következő alkalommal talál olyan dalt, ami neki való.
Plazma és Elek tőlem mehetnek is haza, de azt elismerem, hogy mindkettő jóval szimpatikusabbá vált nekem, mint először volt.

joszip 2012.05.14. 17:11:54

"a közönség oda van" kérem javíccsa

mézescsók 2012.05.14. 17:29:28

@Mariann19: Ezt ugyan nem értem, de üdv.

@hannamontanna: Én nem mondtam, hogy
- Jennifer (vagy Dzsennifer, de rettenetesen zavar a külföldi nevek magyaros írása, bár ez érdektelen) nem fejlődött, mert bizony sokkal jobb, mint anno az X-factorban volt, pedig már ott is nagyon jó volt, főleg, ha néhány későbbi kiesőt nézek,
- nem mondtam továbbá, hogy nem változik minden és mindenki, Jennifer, Rúzsa Magdi, Te és én is.
- nem is utaltam arra, hogy a lány nem énekel jól,
- fel sem ötlött, hogy Joplin változatlan maradt a pályafutása során, amely sajnos igencsak rövidre sikeredett (egyetemista korában kezdett énekelni, 27 évesen pedig már nem is élt).
Azt mondtam ellenben, hogy SZERINTEM Janis Joplin nem neki való (és nem a kora miatt, de ezt egyszer már kifejtettem). Talán valamikor az lesz, de nem hiszem. Hogy egy triviális példát említsek: Kabos Gyula remek szinész volt, de nem Rómeó alkat.
Szirota ügyben ehhez az adáshoz kapcsolódva inkább már nem irogatnék többet, bocs.
Béke veled!

Mariann19 2012.05.14. 18:02:03

@mézescsók: Elnézést kell kérnem, mert a válaszom írrásának szándéka közben megzavartak, így utólagírok. Mindössze annyit szerettem volna közölni Veled, hogy az elemzéseddel Jennifert illetően és a Joplin összehasonlitással teljes mértékben azonosulni tudok. Mégegyszer bocs!

mézescsók 2012.05.14. 18:39:25

@Mariann19: Nem haragudtam, nem volt miért. Velem is előfordult, nem is egyszer, hogy valami éppen közbejött, aztán történt, ami történt.
Nem vagyok Joplin szakértő, csak nagyon szerettem. És hiába, nekem Jenniferrel nem jön össze. Azért jó érzés ám, ha az ember érzi, hogy más is úgy gondolja, mint Ő, még akkor is, ha közben tudja, sajnos nincs nála a bölcsek köve, és még azt is, hogy ízlésekkel és érzésekkel szemben észérvek nem nagyon vannak. Én megpróbáltam néhányat felsorokoztatni, néha talán nem is fogalmaztam meg egyértelműen vagy jól, amire gondoltam, de klassz, hogy így is akadt, aki megértett.
Szia! (És most vacsorázni fogok!)

2012.05.14. 19:56:43

Nagyon tetszett a Hogyvolt, remélem lesz még!

Akkor szerintem: Egyértelmű, hogy MJE és Jennifer között KELLENE lezajlania a döntőnek. A többiek leves. Különösen a tetkós borsodi gyerek, meg a repper köcsög nagyon gáz (a repnek amúgy sem szabad, hogy létjogosultsága legyen Európában). A Quantum egynek jó, de a táncikálást én utálom sajnos. Prügyiék nagyon aranyosak voltak, de nem egy ilyen műsorba valók - így törvényszerű volt a kiesésük.

Puzsér pedig brillírozott, mint mindig! :DD

repecs 2012.05.14. 20:36:09

Szerintem ez a Puzsér show a többiek csak kellékek. Szerintem simán jobb mint a Fábri.

hannamontanna 2012.05.15. 09:12:49

@mézescsók: Jó reggelt! A Béke ideért...:-)) Teljesen egyetértek Veled. Ilyen az, amikor két vélemény más módon és más hangulatban, de ugyanazt fejezi ki. Én is azt várom, hogy valami közelítsen a tökéleteshez, és a hiányérzet lép fel néhány produkciónál: van ez-az-amaz, jó is és valami mégis hiányzik. Csak reménykedni tudok, hogy érhet még meglepetés. Szép napot Neked!

D.Leery 2012.05.15. 10:19:49

@repecs: Szerintem sokat fogjuk még látni a zertéelen. Unalomig.

Mariann19 2012.05.15. 13:48:59

@mézescsók:
Két dolgot szeretnék elmondani a fenti véleménycserénkkel kapcsolatban. Az egyik Joplin méltatása. Miután én nagyon szeretem a különleges stílusokat, nálam Joplin ezt képviselte a maga extrém hangjával és habitusával. Jennifert két éve figyelem, a mai napig időnként a jou tube-on hallgatom.Már l6 éves en is fellépett gyakran, egészen kíváló a musical-okban is. Tudatosan készül fel az énekesi pályára, folyamatosan képezi a hangját, ami meg is látszik a technikáján. Valószínüleg meg kell találnia azt az énekesi műfajt, amelyben a legjobbat tudja elérni.Lehet, hogy a képzett hangja is mondatja velem az elismerő szavakat, mert nagyon ellenemre vannak ezekben a müsorokban a klisék, melyeket pl:Tolvai Renáta vagy Vastag Csaba képvisel. Ráadásul nyertesi mivoltuk nem is annyira a tehetségük alapján adódott, hanem oda nem tartozó szempontok is motiválták kétes eredményüket.Köszönöm a válaszodat, melyből sugárzik az intellektus. Nemigen szoktam ilyen oldalakon megnyilvánulni, de meglep a kommentelők intelligenciája,ahogy a feniekből tapasztaltam. Üdvözlettel!

Alterra 2012.05.15. 14:01:35

Sajnos ezt az adást nem láttam. Az előzőekből viszont úgy vettem észre, hogy - amióta a legjobb 12 van - Puzsér nem csak öncélúan keménykedik, hanem ő az, aki mond olyan kritikát a szereplőnek, amit - ha megfogad - előreviszi. Pl. Juhász Marcinál, h hozzon saját dalt, hogy a standup nem öncélú poénmondogatás, vagy a dalválasztásra vonatkozó tanács a duónál, akik aztán ennek ellenére Zámbó Jimmit hoztak és ki is estek. Szerintem nagy többségükben alaposan beletrafálnak P. megjegyzései. A vitriolos hangnem és a hihetetlenül szellemes megfogalmazás csak a ráadás. A kritika adott esetben sokkal inkább előreviheti a fellépőt - és ez időnként látszik is az arcukon, hogy tudják, mint az eszetlen "jajdeszeretlek" bájolgás. Én úgy érzem, nagyon sokszor P. az egyetlen, aki valóban odafigyel a produkcióra és van érdemi mondanivalója.
Ez kicsit olyan mint a suliban, utólag kiderül, h nem feltétlenül a kemény tanár a rossz tanár (már ha nem öncélúan aláz).

mézescsók 2012.05.15. 18:26:55

@hannamontanna: Szia! A válaszodat csak most olvastam: a szép nap félig bejött. Mondjuk úgy, hogy volt már rosszabb is.
A mából még hátralévő kellemes, nyugis, pihentető délutánnak ígérkezik, de messze még az este!
A hiányérzettel kapcsolatban tudom, hogy nem értettél félre. Egyik versenyzőtől sem várom, hogy másolja le az eredeti előadót, van, akit nem is lehet és nem is kell, mert mi értelme lenne az egésznek. Van, ahol a feldolgozás még jobb is, mint az eredeti. Kiképezheti magát bárki profi énekessé (na jó, mondjuk nem mindenki persze), ettől még nem biztos, hogy minden múfajban, stílusban otthon lesz, vagy esetleg én nézőként felszisszenek: Igen!!! Ez, az!!!

@Mariann19: Érzem és tudom, hogy megértettél, végsősoron nem Jennifer ellen írtam, amit írtam. Nagyon szeretném, ha a tegnapi véleményemből nem az jött volna le, hogy nem kedvelem Szirota Jennifert. Sőt, a mezőny legtehetségesebbjének látom és van egy tippem a győzelmére, bár sms-t küldeni sohasem nem szoktam. Ennek ellenére a Joplinos ellenvetésemet fenntartom.
A vitakultúra?
Valahogy úgy vagyok vele, nekem nem az a fontos, hogy egy véleményen legyünk, mi hozzászólók (bár jó érzés, ha valakivel hasonlóan látom a dolgokat), de az nagyon fontos, hogy egy színvonalon. Ha nagyon eldurvul a dolog, akkor pániszerű gyorsasággal menekülök. Nem kell minden kesztyűt felkapkodni.

Sziasztok! És nemcsak Nektek!

Intizar 2012.05.15. 21:23:48

Élvezetes írás, mint az eddigiek is!
Egy gondom van: én nem tudom, mi az a MC Hammer, de hogyha az a piros illetve szürke pelenkanadrág, amit a képen látható fiatalok viselnek (és sajnos sokan a tévén kívüli valóságban is), akkor tévedés, hogy menő. Irtózatosan ronda és senkinek nem áll jól, semmilyen formában.
Illetve van még egy hasonló észrevételem. A Lilu nevű hölgy frizurája. Ez is divatos, de nem láttam még emberi lényt, akinek ne lett volna rendkívül előnytelen. Förtelmes.

sorica123 (törölt) 2012.05.16. 18:37:58

@villanella: Puzsér olyan ezzel a stílusával, mint egy agresszív nyúl, amelyik mindenkit megharap és morog. Mondjuk ez a kifordítós játéka jó volt, de valahol az is kiderült, hogy ő vagy sunyi vagy bunkó tud lenni, és ezzel kész.
Amúgy a gyépések osztásáról annyit, hogy lehet azt mondani bárkinek, hogy szar vagy, csak az mondjuk nem vitaalap. Értelmesen kéne fogalmazni: ha már ott van valaki, begyakorolta, előadta stb (mert itt már nem a dudorászós-zuhanyos előválogatókról van szó), akkor nem 'szar vagy', hanem ezt és ezt és ezt csinálod szarul. Nem hülye, meg tudja fogalmazni, ha akarja, csak néha akkora önkéntes mérvadónak érzi magát, hogy majd pont hülye lesz értelmesen beszélni a plebshez. Viszont a 'szar vagy' az meg olyan, hogy akkor én meg nyakon baszlak hogy hasresel bunkókám oszt szarozhatod otthon anyádat. 'Ez kicsit olyan mint a suliban, utólag kiderül, h nem feltétlenül a kemény tanár a rossz tanár (már ha nem öncélúan aláz).' - az a nem mindegy, hogy kemény-e az illető, vagy csak keménykedik. A leszarozós ember az egy gyenge gumidomina kb, a nyálas dicsérgetős cicabogár meg csak szimplán semmilyen, a szigorú meg jó.
@mézescsók: nem biztos, hogy kevés hozzá, de tök más. Nincs olyan brutális hangja - Rúzsa Magdinak hasonló a hangszíne, mondjuk őt be is skatulyázták 'magyarjanisjoplinnek', amitől megint csak ver a víz, de érthető a példa. Jennifernek képzett hangja van, nincs szertedohányozva és -whiskizve (se nem gyárilag olyan), ettől még lehet jó, csak akkor hal meg, mikor egymás mellé rakjuk a kettőt, és jéééé, hát két külön bolygó.

mézescsók 2012.05.17. 15:12:01

@sorica123: Ld. Hannamontannanak írt válaszom. Sehol sem írtam, hogy Szirota Jennifer nem jó, de azért a bolygók között is vannak különbségek, hogy melyik mennyire élhető vagy nem.
Igazad van: Jennifer "gyárilag" is más, mint Joplin volt, de azért Joplin klasszis volt a maga nemében és Jennifer még nem az - ugyancsak a maga nemében.
Egyébként pedig Szirota Jennifernek várom a győzelmet, tehát nem vagyok ellendrukker.

Brianna 2012.05.18. 23:00:31

@Selkath - Nightwish rulez!:
Hogy érted, hogy a rapnek nem kellene, hogy létjogosultsága legyen Európában?
Én nem szeretem, tőlem eltűnhetne az egész bolygóról is... De miért pont Európában ne?

Most nézem egyébként a Csillag születiket. Nem akartam, de ahogy írtatok róla, kíváncsi lettem Puzsérra. :)
Most tartok ott, hogy a Prügyi duó elment lazítani. Azon röhögök, ahogy mondták, hogy "az az ötletünk támadt, hogy elmegyünk jógázni". Hát, pont úgy néznek ki, mint akiknek ilyen ötleteik szoktak támadni. :DDD
süti beállítások módosítása