Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Torchwood 1x11 a vadak éjszakája

2012. május 06. 14:00 - Möff CAT a Torcsvúdos gyerek

THIS IS TORCHWOOOOOOOD! Na, ezzel neki is látunk a mai leckének gyerekek, figyeljetek nagyon, érteni ugyan így sem fogjátok, de legalább csöndben vagytok addig. A Cardiff-öböl éjszakai látképével indítunk, festői nagyon, majd a kamera rázoomol egy sikátorra, ahová Jack éppen egy vívilt kerget be. Akik szorgalmasan olvassák a Torchwood-összefoglalókat, azok tudják, hogy a vívilek humanoid alkatú, atomronda fejű élőlények, akiket néha meghajkurász a Tw, az első részben is találkozhattunk eggyel. A lény szaladna, de zsákutcába került, a jó kapitány meg magabiztosan mosolyogva közeledik, na heló, ecsém, megjött a profi, ne játsszunk egymással! Mutatja neki a Vívil-sprét (VÍVILSPRÉ, ó, anyám...), meg a bilincset, közben megy a laza duma, könnyítsük meg mindkettőnknek! Sajnos a vívil nem ért torcsvúdiul, épp ezért nem is vágja, hogy semmi esélye, így falhoz bassza Jacket, jó alaposan megkarmolja, majd elszelel, Harkness nyögve szalad utána.

1.jpg

A képért külön elnézést kérek, de amikor léptettem, hogy melyik kockáját fotózzam le a jelenetnek, nem bírtam ellenállni a jó kapitány fejének, ígérem, hogy teszek majd be rendes fotót is a vívilről. 

Váltunk, Gwen épp Alfahímmel vacsorázik valami puccos francia étteremben, ahol a macho man épp azért rinyál, hogy a hülye francia séf átsütötte a steaket (ami ugye egy ősi francia étel...), majd megpróbálja bevonni hősnőnket a társalgásba, emlékszel, ahol voltunk, hogy ott milyen jó volt, tudod, ahol együtt voltunk, hej, faburkolat és úgy sütötték a steaket... Te nem is figyelsz rám, hé! Mivanmivanmivan, riad fel Gwen a merengésből, azt mondtam, hogy baszol idefigyelni, mikor a szívem legféltettebb steak-emlékeiből mazsolázok! Má ez megint mi, én itt csak ülök és mesélek, te meg máshol jársz, mi történik itten a szerelemmel, he? Hát izé, nem tudom, hangzik a nem túl megnyugtató válasz, de bocs azért. Alfahím pont belelendülne a párkapcsolati problémák taglalásába (tessék, remek társalgó, nem csak a steak érdekli), mikor megpillantja a vívilt elfutni az utcán 20-25 méterre tőlük. Mafaszvótez, szakad meg a terápia fonala, Gwen is hátrafordul, micsoda, de már meg is pillantja Harknesst, aki levegő után kapkodva megáll egy pillanatra az üldözésben. Jack körbenéz, meglátja Gwent, elindul feléjük, Gwen abban a pillanatban felpattan, huhú, itt van Jack! A jó kapitány kicsit rásegít jobb külsővel a kapcsolatépítésre, csá, te vagy a rizs vagy Rhys, ugye? Naccerű, viszem a nőt, mert imördzsenszi van, majd visszaadom nemsokára! Ájjámeg, baszod, ez az én csajom, nem viszed seháse! De drágám, ez Jack és mennem kell, üjjévissza bazmeg! Te velem így nem beszélsz, hallod! Tök jó, kezd átmenni maunikasóba a vacsi, aztán Gwen felkapja a táskáját és elviharzanak Jackkel, nem törődve Alfával, aki kiabál még utánuk kicsit, aztán hagyja őket, gondolom, visszaül az asztalhoz, két steak mégis több, mint egy, ugye.

Izé, bocs, hogy elbasztam az estéteket, de nem bírom elkapni ezt a férget, nem para, hadd szokja a csávó a gyűrődést, de ne már, nem zabálhatja fel a munka az életedet! Akkor a faszért rángattál el, mondaná bárki, akinek egynél több agysejtje van,Gwen nem teszi ofkorz, nincs is rá idő, hiszen a kapitány nyomkodni kezdi a titkos karpánt beépített vívilkeresőjét és itten van a parkolóban felkiáltással elszaladnak a jelzett irányba. Odaérve sejtelmes zene mellett keresgélik a lényt, aki egyszer csak előugrik és menekülne, de érkezik egy mikrobusz, kiugrál belőle néhány kommandósruhás alak, lesokkolják a vívilt, bevágják a kocsiba, majd Harknesséket faképnél hagyva elhajtanak.

2.jpg

A HQ-n Jack igen ideges, hogyhogy mások is tudnak a vívilekről, meg különben is, he??? (Talán azért, mert annyira titkosak vagytok, mint egy Burger King, nem, nagyfőnök?) És mire használják a vívileket, de tényleg, he??? Főnök, nem azért, de az utóbbi időben kissé elszaporodtak a kórházi jelentések marcangtépkarmolharap jelleggel, szól Nemecsek, nagyszerű, akkor a vívilek is támadásba lendültek, Tosh, mi van a furgonnal? Á, kurva sok van belőle, a rendszám meg hamis volt, nem érdekel, találd meg, oké, azt csináltam, míg bele nem szóltál. Gwen közben telefonál Alfának, csak a rögzítővel tud beszélni, figyeljmá, az van, hogy nemtom mi van, azért hívj fel, jó? Közben mesteri dramaturgiai fogással Rhyst látjuk egy sörrel a kezében, amint majdnem felveszi a telefont, de aztán inkább letörli ezt az ötödik üzenetet is. Ezen felbuzdulva MöffCAT érzelemmel teli, a társadalom visszásságait feltáró, az elidegenítés ellen voksot letevő, a rasszizmusnak piros lapot mutató, már-már guernicai magasságokba szárnyaló, rendkívüli drámai érzékkel komponált képet lőtt a Kézről, Mely Az Üzenetet Törli, mellette egy fotóval erről a két retardáltról, csuda, na. 

3.jpg

Váltunk egy bárra, ahol a csaposlány próbál Owennel kedveskedni, hé, nem veszed fel a telód, már kilenc nem fogadottad van, de a doki elhajtja, ugye ő most lelkiállapotban van, mert a szerelme elszállt a francba. Komolyan tudhat valamit a csávó, mert kicsi és ronda, mégis minden csaj rá van kattanva, vagy az van, hogy ő is beleszólhatott a forgatókönyvbe, na mindegy is, haladjunk. Hoppá, konfliktus van, figyu csak, jön egy nagydarab paraszt, aki a csajnak a barátja és indul a féltékenységi jelenet. Az előbbi forgatókönyves ötletem, lehet, hogy nem is akkora hülyeség, mert Owen két mondat után feltörli a padlót a nála egy fejjel magasabb és kábé 30 kilóval nehezebb formával, majd kiissza a poharát, NEM fogad egy újabb hívást és távozik. 

A HQ-n Gwen csalódott, mert neki senki nem veszi fel a telefont, Toshnak panaszkodik, aki megjegyzi, hát igen, mióta Diane-nel összejött, Owen kicsit köcsögebb, mint szokott. Wátttáfákk, hogy MIT csinált??? Hát izé, tudod, papás-mamás, te nem is tudtad? Hogyne tudtam volna, hazudja Gwen, és itt az Arc újra, nem maradhat megörökítetlenül.

4.jpg

Jacket közben Nemecsek lehívja az alagsorba, figyimá, mit csinál a mi vívilünk! Négykézláb áll a plexikalitkában és béget, azt csinálja, nekem legalábbis ez jött le a hangból. Tíz perce nyomja ezt a műsort, mit csinálhat? Szerintem sír, mondja Jack, Owen azt mondja, hogy telepata light az összes vívil, ahá, szóval egy másik fájdalmát érzi, ugye, főnök, igen, ernő, ügyes vagy, de ez nem jó ám, ha így van, mert akkor az azt jelenti, hogy meg is kínozzák őket, nem csak elrabolják! Má most nem azért, de az első rész óta be van szerencsétlen baszva abba a ketrecbe, almot se cseréltek alatta, az micsoda, jótékonykodás?

5.jpg

A vívil ordít, Jack meg úgy nézi mint Humbert Lolitát és azon filozofál, hmm, mennyit tudhatsz, ó, te lény? Eggyel feljebb Tosh keresése ereményre vezet, a furgon egyenesen a kikötőbe ment a kamerák tanúsága szerint, megállt egy raktárnál és itt vége a videónak, mert a térfigyelőket hazavágták, nosza, akkor derítsük ki, mondja a jó kapitány. Így is tesznek, kigurulnak a Land Roverrel, tyú, de már látjuk, hogy valaki figyeli őket, durva lesz ez. Bent Harkness előadásba kezdene a hely történetéről, de valami zaj félbeszakítja, stukik elő és átfésülik a helyet. Találnak egy hason fekvő férfit, Jack szólongatja, aztán Tosh észreveszi, hogy a csóka csuromvér. Hoppá, ezt vívil csinálta, meg meg is halt a bácsi, na de háde ezt így hogy, hirtelen megszólal a halott telója, ne vedd fel, mondja a hacker, a jó kapitány jelentőségteljesen ránéz, aztán felveszi. Ismeretlen férfihang fenyegeti meg, pórul jár, ha nem hagyja abba a szaglászást. Harkness is bekeményít, elkaplak te gyáva gyilkos, ebben megállapodva a másik leteszi. Jack Nemecseket hívja, kell az összes szám ezzel a telefonnal kapcsolatban az utolsó 24 órában! Megyünk vissza amúgy! 

Snitt, Owen felveszi a telefonját, megpróbálja utánozni a saját rögzítőjét, de Jack átlát a szitán és ráparancsol, befelé a bázisra, de azonnal! Mire beér, már foghat is a vizsgálathoz, addigra a raktárházi hullát szépen kiterítették neki az asztalon. Gwen a néhai tárcájában megtalálja a személyit, mosmá tudjuk, ki volt ez, hej. A doki érdekes felfedezést tesz: igen, vívil ölte meg a szerencsétlent, viszont előtte csúnyán megverték, ami értelmetlennek tűnik, mert a vívil amúgy is megölte volna. Közben Nemecsek csekkolja a telefont, nincs eredmény ott se. Jack kitalálja, hogy valaki biztos a vívileket használja gyilkolni, páázzzeeeg, megvan a tökéletes bűntény! Merhogy ugye nincs ujjlenyomat meg semmi, Owen rábólint, mmmh, okos vagy, főnök! Gwen ekkor teszi fel a kérdést: hé, nem kéne szólni a családjának, hogy húzzák ki az étkezési létszámból? "Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik, Jack meg a többiek összenéznek, megin' az lesz, hogy Gwen szopik", ahogy a költeményben van (Arany János feat. Möff CAT: A walesi bárdok Reloaded underground Remix), szóval hősnőnk megnyerte magának ezt a kellemetlen feladatot, puffog is miatta rendesen. Szerencsétlenségére ezt pont Owennek próbálja előadni, aki rövid úton leoltja, mer ő most ilyen keserű lelkű férfi és kuss. S mert Gwen tényleg az a fajta, aki nem csak házhoz megy a lófaszért, de megkérdi az aktus után, hogy nincs-e még, belekérdez a Diane-féle dologba, erre a doki átmegy igazi tajparasztba, csúnya savazás után kiugrik az autóból, Gwennek viszont elege van és otthagyja a faszba, gyere busszal bazmeg, hátha megcsinál valami bepipázott nigger kalauz! Snitt, a HQ-ra benyegléskedő Owen rögtön az első mondatával Tosht marja meg, aztán feladatot kap: az ingatlanügynökkel kell tárgyalnia, aki a raktárt kezeli.

A tárgyalás során Owen titokban elhelyezi a titkos számítógéplehallgatót az ingatlanos notebookján, tuti, hogy nem fogja észrevenni, mert nagyon kicsi, észrevehetetlen, diszkrét és nem feltűnő, hogy mennyire az, a képen be kellett karikáznom, mert SOHA nem vettétek volna észre, íme:

6.jpg

Toshiko egyből örül, bent vagyunk! Most mindent jól letöltünk innen hej! Közben megy a cselekmény tovább, az ingatlanos szedi össze az ajánlatokat, Owen meg ott áll a pultra görnyedve, olyan, mint egy félig összecsukott collstok, szorítja a kütyüt a laptop tetejéhez, néha az aljához, kicsit slendriánul van összevágva a jelenet, feszültségfokozás lett volna a cél ofkorsz, csak hát olyan torcsvúdos lett ez is.

Fú, PONT sikerült letölteni mindent, meg eltenni a Tesco-tuning rendszámtábla-világítást, mire az ügynök odaér Owenhez az ingatlanok listájával, nincs rajta a raktár, ami érdekelné őket, rákérdezés folytán kiderül, hogy igen, megvolt de már eladtuk, Toshiko egyből kontráz a rádióban, hogy nem igaz. Ezután a doki meg az ingatlanos jelentőségteljes nézésekkel és félmondatokkal kóstolgatják egymást egy ideig, majd az ügynök megunja és meghívja Owent este inni egyet. Oké, este találkozunk. Amint a doki kiteszi a lábát, az ingatlanos elkezdi ellenőrizni a neten a háttérsztorit, de mivel azt Tosh készítette, nem talál benne kifogásolható elemet. Nemecsek érkezik rossz hírekkel, a kórházakból újabb vívilmarta sérüléseket jelentenek. Jack a hóna alá kapja ernőt és mielőtt eltolnák a biciklit, hazaküldi Gwent, te anyám, ma parkolópályán vagy, mennyé haza, babusgasd egy kicsit Alfát, mert offos lesz a szerelem!

Gwen haza is megy, Rhys éppen készülődik, mert hatalmas bulira készül a haverjával, ezt visszatekertem, mert nem hittem el, hogy mit mond, most jön a facér ficérek flangálása! Negyedóra csendes sírás után behoztam a laptopot az udvarról, szerencsére a homokba esett, így nem menekültök meg a torcsvúdtól, folytatom! Lehet, hogy sztriptízbe is elmegyünk, folytatja Alfa a lelki terrort, nemtom, mikor jövök, csá!

A kórházban Jack és Nemecsek szóra akarják bírni az egyik delikvenst, akit épp csak visszahoztak a halálból, de nem akar beszélni, mert fél, hogy meg fogják ölni, egyebet nem mond. A HQ-ra visszatérve Jacknek csudi ötlete támad, nem hiába ő a banda esze: itt ez a jó kis vívil a pinyóban, rábaszunk egy GPS-t azt elengedjük Cardiff belvárosában! Ööö, ez miért is jó ötlet, kérdezi Tosh, mert tudni fogjuk, hogy hova vitték! Elengedjük a parkolóházban, a múltkorit ott kapták el, majd most is biztos elkapják! A vívil nem tud a tervről, ezért inkább elrohan a francba, a telekjáróval mennek utána. Owen közben új pajtásával beül inni egy bárba, nahát, pont abba, ahol reggel a doki csáknorriszkodott, persze, hogy megint betalálja a nagydarab, aki ezek szerint mindig ott lebzsel. Mivel haverja is van, az ingatlanos is beszáll, mindketten győznek. Újra bekapcsolódunk a vívilfogócskába, pont látjuk, ahogy Harknessék pont látják, ahogy a vívilt pont elkapják a pont akkor odaérő gonosztevők. Pont. Juhé, örül Jack, bejött a titkos terv! Jól elbújnak egy drótkerítés mögött, ahogy a képen is látszik, szerencsére nem veszik észre őket.

7.jpg

Na, akkor kövessük őket, adja ki az ukázt Harkness, hadd menjen!

Snitt, Owen és Mark (ez az ingatlanos forma neve) utóbbi kecójában dumálnak, komoly srác vagy, Owen, jól szétcsaptad a csávót! Kis filozofálgatás, hogy mennyire szar gazdagnak és sikeresnek lenni, majd Mark közli, van odakinn valami, ami közeleg, húha, ez veszélyesnek hangzik, viszont nem tudjuk meg, mert kapcsolunk Gwenékhez, ahol Alfa arra jön haza, hogy hősnőnk egy fél üveg whiskyt már elpusztított. Csá, nem mentem ám bulizni, mert rendes vagyok, oké, akkor igyál te is egyet! Isznak, majd Gwen belecsap a lecsóba: az van, hogy én dugtam Owenel. Hogy MIAFASZ, hát igen, de miért mondod el, bazmeg, mert jó lenne, ha megbocsátanál! Nem kell parázni, mert a piádba amnéziatablettát tettem, szóval csak el akartam mondani, jó éjt!

Végszóra Alfa rosszul lesz, te önző ribanc, jóvanna, viszont most legalább tudunk beszélgetni! Alfa lemenne alfába (nem tudtam kihagyni, bocsánat), de Gwen pofozgatja, hé, ne aludj, mondd, hogy megbocsátottál! Nem kell, hogy gondold is, csak mondd! Hát ez bazmeg pont olyan, mint régen a szerepjáték-klubban a PeCsában, mikor valaki úgy lépett szintet, hogy odament vadidegenekhez, heló, mondd, hogy kaptam ötvenezer xp-t! Oké, kaptál, jaj de jó, léptem öt szintet és már töltötte is újra a karakterlapot...

8.jpg

Rhys off, az IQ-titán meg duzzogva ül mellette a kanapén, ezzel búcsúzunk a helyszíntől, jöhet újra Mark lakása, ahol Owen kutatgatni próbál, talál is egy lakattal lezárt ajtót. Ofkorsz behatol és hoppá, ott egy megláncolt vívil a szobában. Mark persze belép, na, mit mondtam, hogy több dolgok vannak földön és égen? Hé, mi a fasz ez, kérdezi a doki, hát ilyen élő boxzsák, figyi csak! Azzal verni kezdi a vívilt, hé, hagyd abba, szól Owen, na akkor figyelj ide, mondja Mark, tudom, hogy a fekete telekjárósokkal vagy ám! Rövid beszélgetés következik, melynek konklúziója az, ha Owen tudni akarja, mi folyik itt, akkor tegye le a fegyvert. A doki leteszi, erre Mark elindul kifelé, gyere velem, mindent meg fogsz tudni. 

Gwen eközben megérkezik két pizzával a HQ-ra, ahol néma csend fogadja, a fiúk a bányában dolgoznak ugye. Snitt, Jack, Nemecsek és Tosh követik a GPS-jeladót egészen egy kerítésig egy sikátorban, oda van felakasztva, mégse jött be a titkos terv, a francba. Szvsz azért, mert egy éles hangon csipogó és kéken világító szart szikszalagoztak a vívilre, ezt azért nehén nem észrevenni, mégha az illető a velejéig gonosz, akkor is. Mark és Owen közben eljutottak a raktárig, ahová egyre több ember érkezik, te, kik ezek, majd látod, nyugi. Gwen a HQ-n szomorú, de erre nem vesztegetnék több szót, mert a rugós szívlapát erősen esélyes neki amúgy is. Egyszercsak SMS-jelzés hallatszik, ha nem az övé, akkor kié? Körbenéz és a boncasztalon fekvő, raktárban talált forma telója csipog, egy kódolt üzi érkezett. Odaül Tosh asztalához és talál is kapcsolatot, felhívja Jacket, figyi má, a halott kapott egy rövid szövegest, a kód egy irányítószám, Tosh egyből belövi a helyet, köszi, indulunk oda, útközben felveszünk! 

Snitt, Mark és Owen bemennek a raktárba, jólöltözött, izgatott emberek mindenütt, feszült, de jókedvű a hangulat, illegális bokszmeccsre tippelnék. Egy helyiségben néhány öltönyös manager harcosokklubjázik, összevissza verik egymást, Mark szerint épp melegítenek.

9.jpg

Na gyere má, megmutatom a tutit! A raktár közepén egy ketrec van felépítve, abban kezdődik épp egy küzdelem, humán vs vívil, de nemsoká látjuk, hogy ez azért nem úgy megy, mint egy igazi meccs, mert az ember néhány ütésváltás után kijön, mindenki örül, ő is. Mark adja a magyarázatot, aki bemegy, egy rugót tesz bele a közösbe, aki a legtovább volt bent a vívillel, az viszi az egészet. Ennyi, baszod, néz Owen bambán, erre ez a nagy felhajtás??? Harcosok vagyunk, huá, jön a válasz és mi van a hullával, hát ő kicsit sokáig volt bent. Na ennek most véget vetünk, mondja a doki, el is indulna kifelé, de az ingatlanos utánamegy, pisztolyt fog rá, befelé a ketrecbe, haver! Tedd le a stukkert és bemegyek, mondja a doki és lőn. Leteszi, Owent pedig elkapja a harci ideg, visszarohan a ketrechez és letépi magáról a zakót, nyisd az ajtót!

10.jpg

Belép, a vívil hörög, a nézők úgyszintén, kerülgetik egymást egy darabig, aztán a doki behunyt szemmel koncentrálni kezd, a vívil meg ném értvén, hogy mi a pálya, csak áll és nézi. Szerencsére jön a felmentő osztag, Jack úgy kezdi, hogy a levegőbe puffogtat párat, ettől a vívil nekiugrik Owennek és vegzálni kezdi, mekkora mázli már, hogy jöttetek, tényleg. A doki fetreng és egyre véresebb, Harkness a vívilbe is beledurrant, érezze a törődést. Bemennek a ketrecbe és kiviszik a dokit, Jack megindult és haragos arccal néz körbe, mennyenek haza emberek, hagyják békén ezeket a lényeket! A ketrec ajtaja csapódik a hátuk mögött, odanéznek, hát a jó Mark bent figyel a vívil mellett a kalickában, nahát! Jöjjön ki, hé, nem jövök, mondja Mark sejtelmes zene kíséretében, majd lemészároltatja magát az igencsak morcos lénnyel.

Mivel ezt sajna nem mutatják, a következő jelenet már a kórház, ahol a lábadozó Owent látogatja meg épp a kapitány. Mély, ám rövid beszélgetés következik, zanzásítva annyi, hogy Owen nem akarta, hogy megmentsék, mert olyan jó volt ott a ketrecben, mikor azt hitte, meg fog halni, illetve, hogy Jack csak áltatja magát, ha azt hiszi, hogy mindig tudja, mit kell tenni. Az utolsó jelenetben Owen a HQ pincéjébe megy, és a két hörgő-morgó vívilt megfélemlíti egy ronda nézéssel, mondjuk szegények helyében én is megijedtem volna ettől a formától.

11.jpg

A két vívil a sarokban, a doki elégedetten bólogat, én pedig továbbra is fenntartom, hogy Cardiff városa és az egész bolygó sokkal jobban meglenne enélkül az öt háborodott nélkül, tök biztos, hogy ezért kerülnek el minket a rendes ufók, na mindegy, ezzel itt a VÉGE.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása