Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 1x11 – The Trip

2012. május 06. 10:00 - Fekete Panna

Kicsit erős a mai kezdés, ugyanis egy kisbaba szemén keresztül látjuk a világot a rácsos ágyból. Bambulunk, kicsit sírunk, a szülők nem tudják mi a bajunk. Apu és anyu kezén csillog a valszeg vadiúj jegygyűrű, aggódva néznek ránk, de lévén az éjszaka közepén vagyunk, biztos mindjárt jön az álommanó. Apu elmegy aludni, anyu marad mellettünk. Nézelődünk még egy kicsit, és lassan elsötétül a világ.

Reggel van, David készülődik dolgozni, közben pedig, nem túl kedvesen, kidobja az ágyából a tegnap esti numerát. Nem is a stíluson lepődök meg, inkább azon, hogyha jól emlékszem volt párkapcsolatának másik tagját, Keith-et nem vitte fel magához soha, most meg azt látom, hogy egy alkalmi partner kászálódik ki az ágyából. A fiatalember céloz arra, hogy akkor majd a hálón találkoznak később (biztos valami fórum a neten), de szerintem nem fognak, David arcát elnézve. Emberünk kint az ajtóban még rágyújt, az udvaron Ruth virágokkal vacakol éppen. Odaköszön a srác (mert udvarias), mire Ruth képzeletében hirtelen azt látjuk, hogy David a kezénél fogva kikötve egy szoba közepére, és meztelen hátát ostorral veri domina jelmezben a köszönő srác. Ebből kettő dologra következtethetünk: 1. az ex-plasztikázó Angela mikor is megjegyzést tett David homoszexualitására, akkor Ruth felfogta 2. a homoszexualitást elég durva keretek között képzeli el anyu. Annyira meglepődik önmaga hülyeségén, hogy fogja a slagot és lelocsolja a már ruhában lévő pasit, aki egy odavetett Ostoba ribanc! - felkiáltással áll tovább. Én személyszerint biztos kitéptem volna a kezéből a csövet és a torkán dugtam volna le egy gereblye kíséretében, de én más habitus vagyok. David is kilép később, a jelenetről lemarad, anyu ellenben őt nem locsolja le. Anyunak köszön, de ő nem köszön vissza, agresszívan lapátol valami földet, valami cserépbe. David ezen nem lepődik meg, tudjuk, hogy az ő viszonyuk néha nem igazán jó.

Brenda és Nate ébred Brenda üzenetrögzítőjére, amire Billy üzen, hogy Brenda vegye fel, szüksége van rá, blabla. A nővér nem örül, sőt nem veszi fel, és szidja is Billy-t. Ugye nemrég derült ki, hogy öccse és a család átvágta Brendát, mert azt hitették el vele, hogy tesója hajlamos az öngyilkosságra, közben meg kiderül, hogy egy bombagyártó idióta. Na de. Brenda nem akar vele beszélni, úgy tervezi, hogy a napot Nate-tel kettesben tölti. Viszont Nate-nek dolga van Las Vegas-ban a saját tesójával, mert a temetkezési vállalkozók idei konferenciája ott lesz megtartva és David beszédet is mond. Ez egyfajta workshop-ja a szakmának, ott kell lenni. Plusz, ott lesz a multi képviselője is, meg kell neki mondani, hogy tudnak a fiúk a gyújtogatásról. Nate elköszön, telefon újra csörög. Ez a Billy fiú nem adja fel.

Nyugiszoba, Fisher-ház. Benne a fiúk és a kisbaba szülei. Annyira fiatal a pár, szívszorító rájuk nézni, hogy ilyen borzalmon mennek keresztül. Nem nagyon tudják, hogy miért is vannak ott, a kórház odaküldte őket. Mikor a fiúk megemlítik a temetést, a szertartást, élénken tiltakoznak, hogy nincs szükségük ilyenre, hiszen a baba 3 hetes volt csak, de aztán Nate javasolja nekik, hogy igenis rendezni kell búcsúztatást, így sokkal könnyebb lesz feldolgozni a kisbabájuk elvesztését. /Gabrielle Solis-nak ez egy léggömb levegőbe engedésével ment./

Kiderül mibe halt bele a csecsemő: bölcsőhalál. A bölcsőhalál /angolul: Sudden Infant Death Syndrome (SIDS)/ a baba nagyjából egy éves koráig előforduló váratlan, előzmények nélküli elhalálozását jelenti, amelynél utólagos vizsgálatok se tudják felderíteni a pontos okot. Ennél fogva pontos mechanizmusát és lefolyását nem ismerjük.

Fisher pincében vagyunk, Federico-val, a fiúkkal és a kisbaba testével. Federico-t kicsit váratlanul éri az új munka, meg is értem, hiszen ők is a második babát várják az asszonnyal. De boldogul majd vele, mintahogy azzal is, hogy pár napig egyedül lesz, mert a fiúk ugye elmennek Las Vegas-ba a konferenciára.

Ruth viszi a frissen mosott ruhát David hálójába, aki nagyban pakol az útra. Anyu kiszúr egy felbontott óvszeres tasakot (mármint a szemével), a síkosítót gondolom nem ismeri fel, de az is szem előtt van. David ezeket észreveszi, próbálja eltüntetni, Ruth tüntetőleg nem néz oda. Viszont beszélni szeretne Daviddel, de a fia nem, majd a konferencia után anya, most sok a dolgom, hess.

Claire telefonál Gabriel anyjának, érdeklődik, hogy a fia előkerült-e már. Micsoda? Kórházban van?! Claire fut szalad, autóba be, autóval el.

Ruth érkezik késve a virágboltba. Az oroszunk, bár megjegyzi máskor ne forduljon elő, nem haragszik. Mást tesz szóvá, mégpedig azt, hogy Ruth nem valami jól köt virágot (voltak vevői panaszok), így az ott dolgozó mittudoménki fogja ezentúl azokat intézni, Ruth pedig kezeli a pénztárt és a könyvelést. Ruth nem kicsit akad ki, jaj, nem már, évekig a könyvelést csináltam a férjem mellett, mi bajod a csokraimmal? Gyászosak, az a baj.

Nate és David pakol a kocsiba, irány Las Vegas, kicsit irígykedem azért. És ezt úgy adom elő, mintha nem lettem volna az Adrián négy napos céges vitorlázós csapatépítésen a nyár közepén, vagy három nap céges raftingon Ausztriában, vagy több napos céges biciklitúrán a Velencei tónál. Ha jól belegondolok, be is fogom. De azért egy Las Vegas-i ereszd el a hajam a kreatívokkal... Szóval megérkezik Brenda is, hahó, léccilécci én is akarok menni! - hát gyere. Nate egy kicsit uszítja Davidet, célozgass a multi KAM-nak, hogy tudjuk, hogy ő gyújtotta fel a szomszéd házát. De David nem olyan. Inkább csendben maradok, van bizonyíték? Nincs. Akkor meg mit ugráljak?

Federico-val és Vanessával az ultrahangon vagyunk, a babával minden rendben, viszont Vanessának gond van a vérnyomásával, oda kell figyelni. Federico nagyon megijed, Vanessa annyira nem esik kétségbe. Szigorú ágyban fekvéssel nem lesz gond.

Másik kórterem, Gabriel és anyja nézik a tévét, Gabriel karjából cső áll ki, gondolom azon kapja a gyógyszert. Megállapítható, nem egy magyar kórházban vagyunk, egy hangár méretű szobában vannak tök egyedül. És ugye a tévé, ha az előbb nem tűnt volna fel. Claire toppan be, helló. Gabriel anyja eléggé fel van pörögve, gyorsan meg is tudjuk tőle, hogy Gabriel megfigyelés alatt van, túl sok kábítószert használt a fia, ezért van ott. És 400 dollárba kerül a szoba. El is viharzik, kávé nélkül ezt nem lehet kibírni. Gabriel nem örül Claire-nek, húzzon el onnan, de máris. Claire viszont aggódik, szerinte a túladagolás nem véletlen, ebben erősíti meg Gabriel hallgatása, aki aztán még egyszer elküldi Claire-t a fenébe, és most Claire szót is fogad.

No, ott vagyunk a konferencián, Brenda Jasmine néven fut. Jaj de nem szeressem azokat, akik nem vállalják fel az igazi nevüket. Mondom én, Fekete Panna. Egyelőre még ismerkedés, iszogatás van. Egy teremben vannak, ahol mindenféle koporsó van kiállítva. Össze is futnak rögtön Gilardi-val (a multi KAM-ja, kinek sztájlisztja sosincs toppon), Nate acsarkodik vele egy sort, pluszba még elmondja azt is, hogy tudják, hogy ő áll a tűzeset mögött.

Las Vegas-i képsorokkal folytatjuk, nekem bejön nagyon ez a hely, egyszer el kellene menni oda. Az utcán vagyunk a fiúkkal és Brendával. Nate és Brenda csavarogni akar, David közli, ő fáradt, felmegy a szobába, másrészt holnap beszédet kell mondania, ki kell pihennie magát. Brenda és Nate tovább megy, amikor is látjuk, hogy Billy leskelődik utánuk egy szökőkút mögül.

Gabriel ébred a kórházban, mellette Claire újságot olvas. Rövid, velős párbeszéd: Te itt? - Nem mentem haza, a kocsiban aludtam. - Szóltál anyámnak, hogy ez öngyilkosság volt? - Nem. - És fogsz? - Még nem tudom, hoztam kaját. - Kösz.

Federico készül a 3 hetes kisbaba előkészítéséhez. Idegileg ki van a srác, nem irigylem.

Ruth virágkötő tanfolyamon van, vagy min. Ha lenne egy csöpp szikrája bennem a kreativitásnak, biztos valami ilyesmibe fognék. Vagy lakberendező lennék. Nekik olyan jó lehet. Azon pillanatot kapjuk el, amikor kalapáccsal verik a fás szárúakat a végüknél, hogy szálanként elváljanak azért, hogy több vizet tudjanak felszívni. Akár egy manager tanfolyamnak is elmenne düh-levezetésnek, annyira püfölik az asztalt.

Federico van otthon, abban pillanatban érkezik meg felesége a piacról. Miért nem vagy ágyban? - kérdezi Rico Vanessát, aki azt válaszolja, hogy unatkozott, meg egyébként is kellett menni piacra. És tudja, hogy Rico-t nagyon nyomasztja a kisbaba a munkahelyén, de ez nem az a helyzet, Rico nyugodjon meg, nem lesz semmi baj.

A konferencián vagyunk, ahol éppen egy pasi mutogat power point-os diabemutatón egy képet, azt hangoztatván, hogy eddig munkája során, még soha nem látott ilyen nagyszerű művet. A kivetítőn egy nő van, akinek nincs meg a fél feje, aztán a rekonstruálás után látjuk a nő helyreállított arcát. David felismeri, hogy ez az a nő, akit Federico csinált meg (akinek a fejét levitte egy VALAMI a limuzinban felállva), persze Rico neve nincs említve.

Brendát látjuk remekül szórakozni a kaszinóban a kártyaasztalnál, mikor is Billy ül le mellé. Brenda felpattan, nem nagyon akar beszélni tesójával. De Billy utána megy, hogy anyáék hazudnak, de Brenda leállítja, ugyanmár, láttam miket írtál, annyi mindenről mondtam le miattad, mert azt hittem, hogy segítek neked azzal, ahogy melletted vagyok, közben meg kiderül, hogy nem is kellett volna. Billy nem akarja elengedni Brendát se elméletileg, se gyakorlatilag, kisebb dulakodás folyik köztük, erre ér oda Nate. Nate leválasztja Billy-t róla, erre Billy meghátrál. Brenda ki van akadva azon, hogy Billy követte őket. Nate-et ez nem lepi meg, fotózta már őt le ez a Billy gyerek falra vizelés közben.

Federico sírva balzsamozza a kisbaba testét.

Ruth virágkötészkedik, nem nagyon megy neki, mindenféle virágot zsúfol egy csokorba. A tanító néni megmagyarázza, hogy azért nem megy, mert rosszul veszi a levegőt. Ez valami jógás dolog lehet, és igen, az is, közös légző gyakorlatra hívja a népet. Azt nem értem egyedül, miért kell mindig mindenbe spirituális dolgot beleképzelni. Már lassan az orrodat sem túrhatod a piros lámpánál állva, hogy ne kelljen valami holdállással megmagyarázni. Na de tanító néni azt is mondja Ruth-nak, hogy szerinte ő irányításmániás. Na bumm.

David szólal fel éppen a konferencián. Mindenki alszik, milyen meglepő. Mondjuk, ha nem a kaszinó fővárosában lenne a konferencia, lehet lenne olyan is, akit ez érdekel. Most őszintén, ki ül be egy mítingre, azon a helyen? Egyszer csak David eldobja a papírjait és az életből vett példával teszi helyre a multit, azzal, hogy minden független temetkezési vállalkozót szorongatnak, azokat, akik nemcsak a pénzért csinálják, hanem azért, hogy a hozzátartozóknak megkönnyítsék a búcsút. Belelovagolja magát, mindenki csak néz. Amikor befejezi vastapsot kap, a multi képviselői (Gilardi-val az élen) kivonulnak a teremből.

Claire hazaér a kórházból, anyjába botlik a konyhában. Ruth megjegyzi, hogy Claire nem aludt otthon, nem örül. Annak meg pláne nem, mikor megtudja, hogy Gabrielnél volt, aki túladagolta magát. Claire ne menjen bele ebbe a kapcsolatba, megbánja majd. Amúgy, csak úgy mellesleg megkérdezi Claire-t, hogy szerinte ő irányításmániás? Mire Claire mondja igen. De annyira nem, mint régen volt.

Las Vegas. David a hős, körül rajongják, ketten csábítják is tovább bulizni, nagy nehezen belemegy, Brenda és Nate úgy tűnik kettesben tölti ezt az estét is.

Fisher ház, kisbaba búcsúztatás. Ezen is túl vagyunk, Federico nagyon jól kezelte, a baba szülei is, nagyon hálásak neki, így tényleg sokkal könnyebb lesz lezárni.

Las Vegas, Párizs negyed. Brenda és Nate ott bulizik, vettek egyszerhasználatos eldobható fényképezőgépet, azzal a kattogtatnak. Szól a francia zene a fülünkbe (Yves Montand - A Paris), különböző helyszínen vannak, jól érzik magukat, aztán persze a nap szexbe fullad. Lehet van benne franciázás is, nem tudjuk meg. Csak sejtjük.

Belenézünk David bulijába is, mit ad Isten egy sztriptíz bárban vannak. Keringenek a nők a rúdon, sokkal gusztusosabb, mint egy ping-pong show Bangkokban, tudom miről beszélek. A temetkezési pajtik fizetnek egy öl-táncot Davidnek, aki persze nem izgul fel. Bevallja a munkásnak, hogy valójában meleg, ezért a csaj gyorsan lelép. A többiek kérdezik, miért nem táncol tovább, mire kijelenti mindenki előtt, ne baszogassatok, a srác meleg. Upsz, a jókedvnek hirtelen vége, Davidnek kellemetlen a szitu, elköszön. Hazafelé menet kezébe akad egy újság, ahol szobára menő lányok-fiúk hirdetik magukat, gyorsan fel is hív egy srácot, ha már ilyen könnyen megy ez a dolog itt Las Vegas-ban, ki kell használni.

Ruth a virágkötő-szakkörön megtáltosodik, olyat kreál, amit tapssal jutalmaznak a többiek. Nekem mondjuk nem tetszik, de én csak egy mezei logisztikus vagyok, mit tudhatom én, ugye.

Davidhez jön a pasi, nincs hol szexelni, David nem viszi fel a szobára, marad az utca. Először a srác 200 dollárt mond, de Davidnél csak 80 van, na nem baj. 120 engedmény belefér. Innen is látjuk milyen szintű a prosti. Aki, nem mellesleg, olyan arcszőrzettel rendelkezik, mint Hugh Farkas szerepében az X-men-ben. Ezért azért jár a pont. Na de nagyban action van egy parkolóházban, amikor is rájuk villog a rendőrautó. Valszeg ott sem lehet utcán szexelni, be is viszik Davidet. Jaj, de kellemetlen egy ilyen szitu, legyen szó bármilyen nemről.

Már az őrsön is vagyunk, Davidtől éppen ujjlenyomatot vesznek. /Itt jegyezném meg, amit eddig nem írtam. A sorozat abban is különleges, hogy minden egyes részt más rendező rendez és más író ír. Ezért van az, hogy a jelenetek hol szétszórtak, hol összetettek. Ettől különleges a széria, ez a fűszer benne, ez az X vegyszer. Most éppen egy olyan íróval és egy olyan rendezővel van dolgunk, akik nem ugrálnak túl sokat, ami nekem, aki írom a sztorit, igen nagyon kényelmes./ Na de ott tartunk, hogy rendőrőrs. Davidnek van joga egy telefonhoz, tárcsáz is menten. Reggel lett, Davidet engedi ki a cellából, felveszi a cuccait, odakint Keith várja. Csak őt tudta hívni David, és Keith segített is. Elintézte az ügyét, de előtte azért jól lebassza, hogy mégis hogy képzelte ezt, meg egyáltalán, használt óvszert? Persze hogy nem, David azzal védekezik, hogy részeg volt. Keith szerint segítségre van szüksége, keressen fel egy orvost, és többé ne hívja, ha ilyen bajba kerülne. Viszlát.

Reggel van Federico-éknál is, ami nem jól indul, hiszen Vanessának olyan fájdalmai vannak, hogy menni kell a kórházba máris.

A szálloda előtt várja Brenda és Nate Davidet, aki nem annyira van kipihenve, remek alkalom Brendáéknak, hogy köszörüljék Daviden a nyelvüket, de persze humorosan. Lehet is rajta nevetni, tényleg nagyon oda van a feje a srácnak. Mi is így nézünk ki a csapatépítés után, nem kell ahhoz cellában éjszakázni.

Ruth mutatja be a virágboltban legújabb tudományát (meg a megszerzett oklevelet róla), az orosz el van ájulva. Mittudoménkinek nem tetszik a fejlemény, ő volt eddig ott a fő-virágkötő, meg is sértődik rendesen, figyelmezteti az oroszt, hogy ne menjen a farka után. De oroszunkról lepereg a gúny.

Claire megy be Gabrielhez a kórházba, aki először a részben mosolyog, amikor Claire-t meglátja. Ma délután kiengedik Gabrielt, a hírre Claire Gabriel mellé fekszik, megcsókolja, és bevallja, hogy szereti. Mire Gabriel mondja, dettó.

Otthon Brendáéknál éppen nézegetik Nate-tel a képeket, amiket a francia las-vegas-i éjszakán csináltak. Mivel be is ittak rendesen, meglepődve sikongatnak egy-két képen. De aztán az arcukra fagy a mosoly. Ugyanis olyan képek is vannak benne, ahol fekszenek az ágyban, különböző szögekből fotózva. Totál kiakadnak, Brenda elkezd sírni, a picsába, Billy volt az, tuti. Engem kiráz ettől a Billy gyerektől a hideg, most már egyre inkább.

Kórházban vagyunk, de most Rico-val és Vanessával. Folyik a műtét, Rico ott van Vanessa mellett, aki ébren van (!!!), kedélyesen beszélgetnek az orvossal, aki éppen műti, minden rendben. Aki egyébként császárt metsz jelen pillanatban. Kiderül, hogy ismét kisfiú lesz, aminek Rico örül, Vanessa nem annyira, ezek szerint ő kislányt szeretett volna a már meglévő négy éves fiuk mellé. Aztán hirtelen problémák támadnak a babával, gyorsan kiveszik, átteszik máshova, nagy az izgalom miért nem sír már fel, hosszú másodpercek után végre észhez tér a baba, elkezd üvölteni. Mindenki örül, szemünk könnyes, még az egy és négy éves rottweilereink is kérdőn néznek mi ez a zaj, én közlöm velük a Diaz család egy taggal szaporodott. Szép befejezés egy szép kezdéssel.

Címkék: sirhant muvek
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slowmotion 2012.05.07. 10:20:08

császár közben (itthon) nem altatnak, csak érzéstelenítenek. mivel anya meg a magzat egy áramkörön van, nem kockáztatják, hogy a leendő picinél is filmszakadás legyen.
viszont ez az apuci bent van ez új, műtétnél általában az első, amitől megszabadulnak, az a hozzátartozó.

Bergamott 2012.05.07. 10:36:24

@slowmotion: Ha a helyzet úgy kívánja, altatnak itthon még most is, de már elég ritka, pont azért amit írtál.
süti beállítások módosítása