Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szégyentelenek 1x09 – But At Last Came a Knock

2012. május 03. 15:00 - kicsipm

Ezúttal Carl az, aki lehord minket, ha kihagytuk a múlt heti részt, majd kis híján sörbe fojtja magát. Össze is foglalják nekünk gyorsan az előző heteket, én nem teszem, ezt a sorozatot nézni kell! Debbie nem tud a seggén ülni és megkéri V-t, hogy leselkedjenek kicsit Candace után, mert Fiona mindenkivel törődik, de vele senki se. Steve és a már emlegetett Fi egy klubban koktélozással múlatják az időt, és mint látható, azért a lány sem nyeretlen két éves, gyanakodva nézegeti a pasija mobilját. Aztán inkább „bízni akarok benne fejjel” elteszi, és azt mondja neki, többet szeretné látni. Bevezetés Pisti családjába, első fejezet. (Alcím: semmi nem igaz, amit mondok róluk)


A család két nagyfia (ismét) a szobájukban füvezik, Lip le van égve, és Ian-tól kér pénzt koncertjegyre, Karen-nek lesz szülinapi ajándék. Nocsak, komolyodik a dolog? kérdi Ian, de a bátyja lerázza az „ő a legjobb barátom” dumával. (A múlt heti részt nézve az jutott eszembe, hogy az ivarérett korúak közül egyedül Lipet nem láttuk még szexelni.) A szomszédban Ethel is a szobájában, ő imádkozik lefekvés előtt. Kevin és Veronica hallgatják, és kiderül, hogy holnap nagy nap lesz, jön a (pót)lányuk kisfia, egyből két gyerek a háznál, szerintem Kevin majd a kissrácot is itt akarja tartani. Kedvese egyre csak az átmeneti szót ismételgeti, majd egy pár füldugóval könnyíti meg Ethel elalvását.


Hawaii buli volt az egyetemi kampuszon, Frank ébred egy hula-szoknyás tömzsi lány alatt, gyorsan meg is ismerkednek, Frank a nevét mondja, a lányka lehányja. Karen apjának őszinteségi rohama van, a lányának magyarázza a fürdőajtón keresztül, hogy a viselkedése az ő hibája, rossz apa volt, és egy fotóval próbál hatni a gyerekére, legyünk újra jóban. Karen hajat szárít inkább. Steve reggel fénysebességgel lő ki Fiona ágyából és öltözködik, gyorsan beszélgetnek erről-arról, majd belefut a „mindent látó” Debbie-be, aki aztán a konyhában érdeklődik a nővérénél, hogy minden rendben van-e a párkapcsolatával, Fiona furcsa fejet vág, és már szeleteli is a banánt Liam müzlijébe. A két lány, Steve és Liam, a babapopsikról beszélgetnek, aztán arról, hogy a srác átjön-e este, de nem. Debbie próbál többet megtudni Pistitől, de az megint hazudik.
Frank a kocsmában, telefonál, megvannak valami papírok, az öreg iszonyú boldog, bár nem tudja kivel beszél. Debbie átszalad a szomszédba, ahol a szőnyeget (ma is) kisúroló Ethelt találja csak. Beszélgetnek, milyen 12 évesen a szexuális kapcsolat és a szülés. Mindkettő fáj. Karen és Lip ezalatt a család kertjében álló furgonban létesítik a szexuális kapcsolatot, és íme, kellett nekem reklamálnom, máris láthatjuk a fiú csupasz hátsóját. Az aktus után megbeszélik még mit csinálnak a héten, és hogy pénteken valami meglepi lesz. Debbie könyvtárban van, és a pultban ülő kis pajtását megkéri, hogy segítsen neki kutakodni, Pisti után. A fiú randizni hívja Debbie-t, aztán meg a cím alapján megtalálják Candace-t.
Lip újabb pénzforrás után néz, és még az is lehet, hogy az áhított koncertjegyekért meg kell dugnia egy idősebb nőt. A nővére kikéri a véleményét a pasijáról, amire elég semleges választ ad, de azért szokás szerint jó fej. Kevin a vendégek fogadására még nyakkendőt is köt. Családsegítő Andrea hozza a kis Jonah-t, a nőtől Kev és V sokkot kap, meg attól is, hogy ma őket megfigyelik. De Andrea megnyugtatja a „szülőket”, hogy Ethelt jött nézegetni, nem őket. Kevin kicsit túlságosan is apát játszik, és bekérdez: örökbe fogadhatják-e a kissrácot is? Veronica arca nem boldog.


Sheila éppen besegít a férjének a biblia kör összejövetelén, mikor Frank hazatér, pont passzol a bandához. Sheilával megbeszélik a konyhában, hogy hol volt múlt éjjel, Frank közben egy konyharuhával törölgeti a hányást a nemesebb részeiről. Debbie kirándul valahová a hóban (amúgy mikor fog már kitavaszodni? állandóan hó van az utcákon minden részben), az apja meg egy furcsa nőnél ír alá valami papírokat, hogy pénzt kapjon. Ezen kívül kell egy Monica is, aki nélkül nincs pénz. De Franknek van egy telefonszáma, szóval meg fogja találni. Ezt meg is ünnepli egy jóféle kutyakaja kóstolóval. Steve otthon, jófiúnak öltözve hívja vissza Lip-et, mert fontos. Pénz kell neki, Pistinek meg az, hogy a srác végezzen el neki valami munkát, amihez jogsi kell. Debbie bekopog -valószínűleg- Pisti anyjához, és egy merész mondattal nyit (A nővérem pasijával dugsz?), anya dicséretére legyen mondva, nem vágja az orrára az ajtót. Mert, hogy kb. Frank nőben és gazdagban, és ugyan nem tudja ki az a Steve, de imádja a belépő Pistit Jimmy-t, annyira, hogy hosszú szájrapuszi is van. Debbie csendben figyel, majd bemutatkozik a meglepettnek, vagy inkább az anyjának.


Bevezetés Pisti családjába, második fejezet. (Alcím: Mindent anyámrtól) Jimmy Candace legkisebb fia, osztályelső az orvosin és szív- meg mellkas-sebész lesz, mint a bátyja és az apja. Anya legnagyobb támasza, most hogy apa kórházban van, eltört a térde. A prezentáció végét Debbie már nem várja meg, neki elég volt az eleje is. PistiJimmy feje nem boldog. Frank a gardróbban kuporogva megpróbál beszélni Monica-val, de valamiért nem megy neki, Shelia meg azért aggódik, hogy ugye nem kakil a szekrénybe. De nem. Frank megkéri Sheila-t, hogy ő hívja fel ezt a Monica-t, ez egy kis érzelmi huzavona után össze is jön, még egy plüssmackót is ígérnek a titokzatos Monica-nak nyereményként (aki nem ismeri a helyi időjárásjelentőket, Sheila nagy bánatára), ha ott lesz a szupermarket előtt 3-kor.
Debbie ücsörög a hóban magányosan, mint valami sarkköri természetfilm nyitóképe, de jön IstiJimmy, és érzi, hogy szorul a hurok, így megkérdez a lányt kitálal-e Fionának a párhuzamos valóságról. Kislelkizés, kishiszti, mert Pisti nem akar orvos lenni, mint mindenki a családban. Debbie pacekba nyomja a kérdést (mik a szándékaid?) és az ő álláspontját (nem törheted össze a nővérem szívét, te patkányadék). Istvánunk nem szarral gurít, megvette a családéval szomszédos házat az utcában, újabb szép mentés. Debbie meg is enyhül, és a lehetőséget is meglátja a történetben, lenne itt néhány cucc amit megvehetne neki Steve, a hallgatásáért cserébe. Okos lányka.
Karen apja újra próbálkozik a lányánál, most egy „megtisztító bállal”, ahol újra felszentelnék szűzként, kicsit esélytelennek érzem a dolgot, Karen arca is csak az ajándék kocsi ötletére derül fel, és ekkor hajlandó az apjához szólni. Lip találkozik Istvánnal, a feladat adott, csak egy kocsi mínuszban van ez a Pityu, hát, nem ez a szerencsenapja az már tuti. Frank ücsörög a „közért” előtt, begurul egy szép nagy fekete kamion, és kiszáll Monica maga, tessék:


Egy közepesen nagyméretű feka nővel, aki egyértelműen a partnere is. Frank arca nem boldog, még a sörét sem issza meg. Szófogadó Pisti meghozza a hallgatás-ajikat Debbie-nek, és azt mondja nincs több titka. Hm-hm. A szupermarketben kitör a botrány, nincs plüssmackó, kevesebbért is öltek már embert, ugye. Néger nő üvölt, Monica pityereg, Frank lapít. De aztán Monica meglátja, és a parkolóban autós-kamionos üldözés kezdődik, amit végül Kevin nyer, de kiderül, hogy Monica Frank felsége. Sheila ad főzési és „a felnőttek életébe nem szólunk bele” leckéket Debbie-nek, ebbe az idillbe ront be Frank és Kevin, Sheila idegrohamot is kap, szegényke. Debbie kiles az ablakon, és azt mondja „anya”, Monica tehát nemcsak Frank felesége, de a gyerekek anyja is. A kiscsaj (X-lábú) és nem annyira örül az anyjának, ölelés helyett ellöki és elszalad, ebben a részben ma senki arca/feje nem boldog. Monica-jé meg határozottan leharcolt is.
Ő és a párja is a házba be, majd tények fejekhez vagdosása, amiből nagyjából kiderül a hat gyerek anyja miért és mikor hagyta el őket. Sheila a zacskók lábra húzásáért könyörög. A Gallagher villában tévézni készül a vidám család, Steve és V meg E.T.hel, a kis Jonah, mikor hazaesik Debbie a drámai bejelentéssel: itt van Monica, de te Fiona, ne érdeklődjé’ fölfelé, mert lelépsz Pistivel a szomszéd házba, tudom. A meglepetésgyilkos kiscsaj ezután felrohan az emeletre, Ian meg a munkába, de persze Mickey-hez rohan, aki lekoptatja, hogy majd mindjárt benéz a boltba.


Monica és Frank még mindig veszekednek, mikor befut a gyerekek 5/6-a. Anya sírása helyett azonban Ian és Mickey polcdöngetését láthatjuk, no meg ahogy az örömittas gyerekcsináló Kash rajtakapja őket. Mickey elszalad. Újra a gyerekek és az anyjuk, meg a vallomás: Monica azért hagyta el őket, mert tudta, hogy Fiona majd vigyáz rájuk. Kash boltja, Mickey jön vissza megfenyegetni a tulajt, hogy tartsa a száját, meg egy csokit lopni, de a megcsalt Kash nem viccel, lábon lövi Ian pasiját, aki hirtelen nem is tudja, melyikhez szaladjon, jaj. Szóval hazafut, és érdeklődik, mizu itthon. Frank a jófiú, na most szólj hozzá. Vagyis hát nem is annyira, mert a.) tudta hol az anyjuk, b.) csak a pénz miatt hívta vissza a városba. És lehet még fokozni, avagy 19-re lapot, Monica és a kedvese Roberta (nektek csak Bob) el akarja vinni Liam-et. Ettől mindenki kiakad, Fiona annyira hogy az anyjára önti az elmúlt évek keserűségét. Anya sír, Fiona sír, Ian sír, aztán Fiona otthagyja őket, hogy akkor Monica vegye át a stafétát, neveld a gyerekeid, sok szerencsét, csá.
Zárásként a hóesésben sétáló nagylányért eljön az ő lovagja, és elviszi a (szomszéd) házba.

Címkék: szégyentelenek
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.05.03. 16:16:23

már nagyon vártam! Köszi! :)

2012.05.03. 16:40:33

"ivarérett korúak közül egyedül Lipet nem láttuk még szexelni" - a történet szempontjából irreleváns, de nem Lip dug a WC-ben az esküvő alatt miközben a másik fülkében Marty ül egy égő gyufával?

kicsipm 2012.05.03. 22:47:12

@beebeer: Basszus, igazad van! Nincs más mentségem, mint hogy nem az otthoni éjjel-nappali fogászat megszokott fúrózaja+macskabagzásban írtam ezt, hanem külső helyszínen, a nyitrai május 1-ji koncertek közepette :)
Amúgy kösz, hogy a nővéremen kívül még egy ember olvassa a Szégyentelenek hogyvoltjaim :)

Caddy 2012.05.03. 23:00:13

Elöljáróban, hogy szerintem ez egy nagyon szomorú rész volt.
Viszont volt benne két hatalmas poén, amin én hangosan felröhögtem. :)

Caddy 2012.05.04. 00:14:39

Sheila a legnagyobb arc, az időjósok és a Bobos beszólás, süti ötös. :D

tündérborsó 2012.05.04. 09:05:18

Én is mindig olvasom, csak nem írok, mert be leszek árulva Hajninál :D
Kezdem megszokni az Pistizést, ami az elején baromira bosszantott, persze, mert elvakult Steve rajongó vagyok. ha 20 éves lennék, Lip-ért csorogna a nyálam, van egy nézése.. :)
A párom Fiona-fan, a szerda estéink csendes áhitatban telnek. Némi cigivel megspékelve a legjobb sorozat. (Az így jártam anyátokkal után :D )

2012.05.04. 09:47:16

@kicsipm: olvassák, hogyne olvasnák többen! Speciel én csak azért nem kommentelek, mert a HV után két nappal tudom letölteni a sorozatot, túl nagy fáziskésésben vagyok. De a HV miatt kezdtem nézni, nagy kedvenc! :)

2012.05.04. 09:51:18

@Caddy: Sheila karakterét én is nagyon bírom, Joan Cusack marha jó színésznő, de ha látom, először mindig azon vigyorgok percekig mennyire hasonlítanak ezek a Cusackok egymásra. :)

kicsipm 2012.05.04. 20:35:48

Oké, oké, mind az öt olvasónak köszönöm :) Jól jött ez a pár komment, mert már majdnem elkezdtem Gollamba nyomni, hogy Drágaszág, Drágaszág, mert úgysem olvas senki :)

kicsipm 2012.05.04. 20:38:05

@tündérborsó: juj, Lip nekem is bejön, csináltam is róla egy jó Print Screen-t, de Steve valahogy nem. Ha úgy jobb, ezután majd Jimmy-zem :)

tündérborsó 2012.05.05. 11:39:52

@kicsipm: ok, a srácokon nem fogunk összeveszni :)
bocs a régiekért, csak én itt a hogyvolton Hajni és sixx posztjait olvastam, és ők ugye istenkirályok, de már várom a tieidet, szal csak lazán :)
a Jimmy sokkal jobb.
süti beállítások módosítása