Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Pan Am 1x11 - Diplomatic Relations

2012. április 30. 15:00 - CYR

Emlékeztetőül: Vöröskét meghazugságvizsgálózták ügynöki munkaköréből kifolyólag, Első Tiszt már az eljegyzést tervezgeti Múltbéli Barnával, Tepsihomlok egy republikánus honatyával enyeleg, Szőke Kapitány két nőt helyezett vízszintbe: az érte visszatérő Bridzsitet hanyatt, az érte epekedő Franciskát pofára.

01.jpg

London. Szőke Kapitány a reggeli hotelszobában üldögél a fotöjben, és Bridzsit korábbi, kémmelóból adódott hazugságait fejti vissza, a szőkeség ehhez az ágyból asszisztál. Ahhoz képest, hogy végigdugták az éjszakát, SZK még mindig ott van leragadva, hogy semmi sem volt igaz a nőből, és hiba volt az éjjel összefeküdni vele. Bridzsit hozza a szokásosat: szeretlek, hadd legyek SZKné, SZK-t viszont telefonon hívják New York-ba a Pan Am elnökéhez, mítingre.

Hogy ott mi történt, arról SZK már a New York-i reptéren mesél ET-nek: enyhül a hidegháború, és a Pan Am akar lenni az első nyugati légitársaság, amelyik a Szovjetunióba repül, elsőként ki más, mint SZK kapitánylásával. Minthogy ET-t nem hívták az elvtársakhoz, ő a Múltbéli Barnának szánt jegygyűrűvel kérkedik SZK-nak. Ezalatt Kongresszmanus az újságban az őt lejárató cikket olvasva zord arcot vág, amit a szerző, Tepsi, hálóneglizsében, hagymás rántottával oldana. Ja, hogy a képviselő még nem is tudja, hogy Tepsi írta a sárdobálósat? Akkor leginkább ezért lesz az újságolvasásból csók (nyilvánvalóan még a hagymás rántotta előtt), és ezért jut eszébe a honatyának, hogy elhívja Tepsit egy koktélpartira, ahol nyilvánosan is felvállalhatja. Ez a pacák direkt buktára játszik a következő választáson, én mondom.

02.jpg

A New York-i Titkosügynök Vöröske apartmanjában ücsörög, amit az ingatlan hálószobából kilépő, alulöltözött birtokosa meglepetéssel fogad. NYT egy mondatban elintézi a múlt rész végén elhelyezett cliffhangert: Vöröske maradt a CIA kötelékében. Ennek örömére itt az új feladat: minthogy Moszkvába mennek, a ki nem lépett kémsztyuvinak fel kell keresnie ott egy Anasztázia fedőnevű ügynöküket, aki egy KGB-fejes babájaként van beépülve, de igencsak kussol az utóbbi időben. A rövid lényeg: ha Sztázi kecójának ablakában napraforgó van, az a tuti, mert akkor még mindig a nyugatnak dolgozik.

03.jpg

Na, most már közeleg a felszállás ideje, a reptéren SZK Bridzsitet lesi, akit Címlap, Vörös és Tepsi ölelget, SZK-t pedig Franci szólítja le. A frencs lány közli, hogy gondolkodott London óta: továbbra is tart kettejük kapcsolatának alakulásától annak fényében, hogy Bridzsit megint itt van, de nem hagyja magát, neki kell SZK. Meg is beszélnek egy moszkvai randit, de SZK-nak most eligazítást kell tartania a legénységnek. El is kezdi, azonban a szpícs közepén betoppan egy másik kapitányegyenruhás figura: a bő 40-es macsófazonú egy poénnal elüti a dolgot, hogy mennek és kúlak lesznek, és üdvözli SZK-t, mint a moszkvai járat első tisztjét. Amíg SZK az állát keresi a padlón, addig Vöröske odasúgja a lyányoknak, hogy ez a Dzsordzs Nemtomki kapitány egy légi isten, a második világháborúban Berlint bombázta. És még kaptak a járatra egy Iván nevű szovjet navigátort is, akivel Dzsorzs oroszul is tud beszélgetni, mert ekkora májer ő, bizony.

04.jpg

A gépen Bridzsit Vöröskétől érdeklődik, hogy éppen melóban van-e, merthogy a Szovjetunióban alig vannak embereik, de Vöröske hárít, hogy nem beszélhet. Címlap biztosítja Francit, hogy mindenki hallotta a pletykákat, és együttérzéséről biztosítja a francőzist, hogy szar lehet SZK exmenyasszonyával 10 órát repülni. Franciska azon rágódik, hogy régen jó barátnők voltak Bridzsittel, de most még nem is beszéltek. Hát megy is, hogy változtasson ezen. Franci elmondja, hogy csak azért mert kezdeni SZK-val, mert a hírek szerint Bridzsit megházasodott, ez meg leszögezi, hogy tiszteletben tartja, akárhogyan is döntösn SZK, de a londoni kufircot nem vallja be Francinak. Tepsi otthon az elmaradhatatlan rádiójával koktélpartira készülődik, amikor beállít hozzá az újságírósrác, és leleplezi, hogy a különleges fejszerkezetben létrejött pálfordulás oka a képviselővel való kopulálás. Miután Tepsi emlékezteti, hogy az ő bérlete már lejárt a lyukára, a többihez meg semmi köze, a zsurnaliszta távozóban még figyelmezteti, hogy a Kongresszmanus emberei elszántan keresik azt, aki a cikkhez információkat szolgáltatott.

05.jpg

Moszkvában a hotel lépcsőjéről egy korosabb elvtársnő köszönti az amerikai delegációt. Légiisten Dzsordzs ki tudja miért, pont Vöröskének súgja oda, hogy nézze már a sarokban ácsorgó fickókat, na azok KGB-sek. Címlap a szobában kicsinyli a kádat, Franci felhívja rá a figyelmet, hogy de legalább meleg víz sincsen hozzá. Az iménti lépcsős elvtársnőtől Címlap megérdeklődi, hogy hol van itt egy piac, de az meg mondja, hogy úgysem mehetnek el őnélküle a szállóból. És már észleli is, hogy ez az előírás valahol megszegődött, merthogy Vöröske nincsen jelen. Nincs hát, mert éppen egy rendkívül szovjetesnek gondolt szürke kabátban és fejkendőben próbál a pincén keresztül kiszökni az épületből. Lebukik, de előlép Dzsordzs, aki egy pakli cigivel és némi orosztudással lerendezi az érdeklődőt. Cserébe Vöröske mindjárt leleplezi a Légiistent, aki a pincében többedmagával csempészközpontot üzemeltet, a Pan Am első moszkvai járatának tudatlan közreműködésével. Magyarázkodás helyett Dzsordzs visszaküldi Vöröskét a szobájába, „mielőtt még a KGB-s barátai keresnék". Ez tud mindent, az kurvaisten.

06.jpg

Tepsi a Kongresszmanus oldalán reprezentál a képviselő egyik támogatójának otthonában rendezett banketten, ahol feltűnik ET is, mivelhogy a vele érkező Múltbeli Barnájának családja szintén besegített pár talicskányi zöldhasúval a politikus kampányában. Moszkvában az Olga nevű elvtársnő városnézésre indul a nyolcmellűekkel (mínusz Tepsi, de plusz Bridzsit, ugye), Vöröske meg kitalál neki egy mesét arról, hogy a nagyapjuk itt élt gyerekkorában a valamilyen utcában, hogy tudnának-e arra kanyarodni (megnézni Anasztázia napraforgóját, mint tudjuk). Olga nagynehezen rááll, a kérdéses sokemeletes ház udvarában Címlap a lányokat fotózza, míg Vöröske megtalálja a megfelelő ablakban a napraforgókat, még Anasztázia is feltűnik, amint a szárukat vakargatja. A fényképezésre nagy fekete autó érkezik, orosz karattyolás, előbb a filmet akarják Címlaplány gépéből, majd kémkedés miatt betuszkolják Címlapot és Bridzsitet a kocsiba. Csak Vöröske, Franci és Olga elvtársnő marad ott, Sztázi meg sasolja mindezt a hülye napraforgói mögül az emeletről.

07.jpg

A hotelben SZK zaklatja Olga elvtársnőt, hogy mi a stájsz, az meg mondja, hogy kikérdezik a lányokat, mivel egy olyan épületet fotóztak, ahol a Párt sok magas rangú embere lakik, és amúgy sem tűnik légbőlkapott dolognak, hogy a CIA sztyuvikat használna kémnek. SZK az amerikai követségre menne, de Olga szerint nem hagyhatja el a szállodát. Dzsordzs, úgy véli, hogy üljenek a seggükön, hamarosan kiengedik a csajokat. Amint a Légiisten odábbáll, SZK utasítja a maradék léginőket, hogy szedjék össze Címlap és Bridzsit cuccait, nehogy valakik valamit belerejtsenek. Így is lesz, pakolászás közben Franci azon hőbörög, hogy micsoda nevetséges már, hogy azt hiszik, kém van köztük, Vöröske pókerarccal kontrázik. Franciska viszont talál egy SZK-monogramos gyűrűt Bridzsit holmijában, ez nem esik neki jól. Ezalatt Bridzsit a nagy bezártság oldására beavatja Címlapot, hogy SZK-val dugtak Londonban, de nemonddelsenkinek.

08.jpg

A republikánus koktélpartin is szorul a hurok: Tepsi egy nagyobb társaság közepén keveredik vitába az újságcikket illetően, és a saját kis útszéli stílusában többek előtt leugatja a beszélgetőtársát. Kongresszmanus elvonszolja kérdőre vonni, majd rövid úton rájön, hogy Tepsi szivárogtatott az újságnak. Tepsihomlok sajnálkozik, mentegetőzik, agresszívkodik, majd mindketten szemtanúi lesznek annak, hogy ET a társaság előtt megkéri MB kezét, az meg igent mond. Ettől még a képviselő otthagyja Tepsit. Röviddel később a zokogó Tepsihomlokot MB keresi fel egy félreeső szobában, hogy mennyire csodálja, amiért a lánynak nem csak a homloka hatalmas, hanem a szája is, és bátran kiállt a véleményéért. Abban maradnak, hogy a férfiak hülyék, a nők jobbak, és MB ezt megerősítendő lesmárolja Tepsit.

09.jpg

SZK a moszkvai szállóban lépni akar valamit a fogvatartott kolléganők ügyében, a nyugodtan falatozó Dzsordzs szerint viszont nem kéne nemzetközi botrányt csinálni, a szovjet-amerikai kapcsolatok éppen javulófélben, ezt az elvtársak sem akarják elbaszni néhány hülye sztyuvi miatt. Ezt cáfolandó érkezik Olga és közli, hogy lefújták az amerikai kirándulást, rögtön elkísérik az amerikaiakat a reptérre, és daszvidanyje, Címlap és Bridzsit pedig maradnak. Az azonnalhoz képest azt látjuk, hogy Vöröske az éjszaka közepén belép a napraforgós házba (hogy miért nem vitték el még őket a Seremetyevóra, meg hogy jutott ki most a szállóból, amikor múltkor kisebb őrizet alatt nem sikerült, azt nem tudjuk meg). Anasztázia eleinte nem akarja beengedni, de Vöröske erősködik, úgyhogy csak bejut.

10.jpg

Olga elvtársnő névsorolvasást tart a kedvenc szállodai lépcsőjén, Vöröske csak második felszólításra fut be, és azonosítás után félrevonja Légiisten Dzsordzsot. Elmondja neki, hogy talált valakit a Kreml magasabb régióiból, aki intézkedhet a bedutyizott légilányok ügyében, és aki egy valag pénzért hajlandó is erre. Dzsordzsnak meg a csempészbizniszből van pénze, úgyhogy csak telefonálnia kellene. Olga közben befejezi a névsort, két percen belül megy a buszuk a reptérre. Marha gyorsan odaért, mert a következő képsoron már egy ruszki ügynök vegzálja a pilótafülkében SZK-t és Dzsordzsot, hogy a faszér' nem indulnak, egy pisztoly is előkerül, de SZK hiába erősködik, hogy lőjék csak le, de ő nem száll fel, csak nem lövik le.

11.jpg

Címlap és Bridzsit egy szirénázó rabomobilban zötykölődik, Brizsit már készíti fel a szőkét, hogy mindjárt külön fogják vallatni őket a ljubjankai KGB-központban. Címlaplány visszakérdezne, hogy honnan tudja mindezt, de ekkor a kocsi megáll, nyílik az ajtó: a reptéren vannak, az előbb a pilótafülkében púposkodó ruszki ügynök feltereli őket a gépre, hogy húzzanak már a vérbe. A fedélzeten örömködés, Dzsordzs meg elismeréseképpen átengedi a kapitányi széket SZK-nak. Felszállnak, Vöröske mélyen kussol, amikor Címlap arról racsít, hogy elvették a vadiúj fényképezőjét, és különben is, hogy a viharba engedték el őket. SZK negédeskedni megy Francihoz, az meg savanyúan odaadja a Bridzsit cuccában talált gyűrűt. Bridzsit a gép túlsó végéből, halvány mosollyal figyeli a drámát, aminek a végén Franci gyors léptekkel otthagyja SZK-t, csak úgy lobog mögötte a turistaosztályt elválasztó függöny.

Címkék: pan am
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ann1294 2012.04.30. 16:19:17

Nem gyuru. Mandzsettagomb.

kiskakas 2012.04.30. 17:43:43

Ki írta ezt a vacakot, humorosnak szánva?
Brrrrr!

Haloperidol 2012.04.30. 17:59:44

Nekem a PanAm az egyik kedvencem, de ea a nevezgetos nekem nem nagyon poen...nem tudom, kirol van szo.

Ann1294 2012.04.30. 21:02:53

Na a Francin en is kuzdottem. Az Colette, a francia csaj. Mire levagtam! Oregszem.

Mazli, hogy tudom a story linet mert lattam par hete angolul, szoval igy visszafele fejtettem meg a kritikat.

Valandil 2012.05.02. 08:40:20

Lubjanka és Ljubljana van, Ljubjanka nincs.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2012.05.02. 21:57:58

@Valandil: Kösz. A neten mindkét írásmódja fellelhető, nem csak magyarul, nem csak typózva.

@Haloperidol: @Ann1294: Bocs gyerekek. Az index-címlap bosszúja ez, merthogy aki az 1x01-től olvassa, annak nem mondtam újat, ugyanezek a nevek működnek a kezdetektől fogva.

Mondjuk nem akarok a lelkébe gázolni annak, akinek ez a sorozat az ultimate kedvence, de közeledve az első széria végéhez, azért meg merném kockáztatni, hogy az eddigi történetfejtés alapján eléggé kaszagyanús a dolog...
süti beállítások módosítása