Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 1x10 – The New Person

2012. április 29. 12:00 - Fekete Panna

Egy konyhában nyitunk, ahol egy "fiatalember" folyamatosan magyaráz, a háttérben valszeg a felesége készíti a vacsorát számára. A pasi csak dumál, beszél, szövegel, fecseg, pofázik, karattyol, locsog, jártatja a száját, csacsog, csicsereg, löki a sódert, nyomja a rizsát, mondja-mondja a magáét totál érdektelen dolgokról (a munkahelyén mik történtek aznap), mire egyszercsak (sokunk ki nem mondott kívánságára) az asszony hátulról leüti egy serpenyővel. Aztán főhősnőnk leül, és megvacsorázik. Ez a hidegvér kéremszépen. Brávó.

Fisher pince, David, Nate és az imént leütött férfi hullája. Kiderül, hogy az unokatesó rendelte a temetést, ugyanis a feleség börtönben van, amiért megölte urát. A gyilkosság oka egyszerű: unalmas volt a férj. Erről gyorsan el is kezdenek témázni a fiúk, hogy ők is néha azok. És igazatok van, én, aki írom a sztoritokat, néha én is ásítozok, csak mondom. Még mindig nincs Federico helyére senki, azon egyszerű okból, hogy David baszta elintézni eddig, viszont van egy hulla darabokban és még jön kettő valami tűzesetből, és barátom nem úsztad meg, mindenki nyitott koporsót szeretne. Mármint a hozzátartozók. Viszont Nate volt oly előrelátó, adott fel hirdetést, már délutánra jönnek is a jelöltek.

Már az interjún is vagyunk a nyugiszobában. Kettő pasit hallgatunk meg, az egyik link, a másik pánikbeteg, de a harmadik (aki egy nő) első blikkre normális. Mély tisztelettel beszél a hullákról, a fiúk szeme felcsillan, ő lesz az, már másnap kezd is. A neve Angela.

A következőkben Daviddel vagyunk, ahogy porszívózik a ravatalozóban. Elbambul, és egy pillanat alatt a képzeletében vagyunk, ahogy táncra perdül kigyúrt táncos fiúkkal, és egy szigetes szivárványsátras produkciót ad elő. De jaj, Ruth megzavarja.

Billy művészi fotói egy galériában kötnek ki, most éppen a kiállításának a megnyitója zajlik. Brenda Nate-tel érkezik, el is kapják Billy-t egy gratulációra. Viszont nemcsak Nate képviseli a Fisher családot, Ruth is ott van az orosz virágossal. Ájáj. Főnökkel kavarni TILOS. Persze megesik, hogy kapsz érte autót, ékszert, sok pénzt, de akkor is TILOS. Kavarj inkább a kollégáddal. Nem kapsz annyi mindent, de a főnököt és a kollégákat istenien ki lehet beszélni. Ugye látjuk a különbséget?! Na de. Ruth azért van ott, mert Brenda meghívta, bár nem hitte, hogy anyu eljön. Ott terem BrendaBilly anyu is, aki már eléggé felöntött a garatra, elhúzza Billy-t onnan, de még előtte közli Brendával, hogy nem sajátíthatja ki magának mindig. Érzek némi féltékenységet a levegőben. Az anya a lányára, hogy a fiát kisajátítja. Jesszus. Ennél érdekesebb, hogy Nate bekérdez a saját anyjánál, hol van a fodrász? De nem rebben szemünk sem, a fodrász a fiánál van vidéken.

Billy anyuval trécsel, kiderül, hogy apu, bár meg lett hívva, de mégsem tud eljönni. Mindig ez van, apu leszarja a fiát, ezért Billy aktívan kezdi nyakalni azt a bort, amitől Tordai hallucinált, majd meglátjuk, hogy ő is fog-e.

BrendaBilly anyu visszatér, bemutatkozik Ruth-nak, hát nem lesznek barátnők azt most megmondom. Viszont végre történik valami tényleg említésre méltó, feltűnik a pszichológus, aki Brendáról írta a könyvet, aki analizálta, aki inzultálta az alig hat éves agyát. Hogy mit keres ott? BrendaBilly anyu hívta meg. Milyen kedves ez tőle. Brenda szétesik egy pillanatra, borba fojtja felháborodását, jó lesz ez az este, ha az egy így megy tovább.

Még mindig a kiállítás, ami esküszöm hosszabb, mint egy vasárnap ebéd nélkül, Brenda és Nate nézegetik a képeket, és hopp, hirtelen meglátnak egy fotót Nate-ről, aki éppen egy falra vizel futás közben. Mármint nem futás közben, pisilni azért megállt. Na azt a pillanatot kapta el Billy. Nate nem gyengén kapja fel a vizet, baszod Billy, te kémkedsz utánam?! Nem, dehogy, csak arra jártam, tetszettek a fények, egyébként se körülötted forog a világ, te majom, Brenda, csinálj rendet. Ő kérdőn néz mind a két srácra, akik várják a választ és persze Brenda Billy-nek ad igazat, bocs Nate, de ez művészet. Faszomat művészet, ez egy szar. Nate el balra.

Elkerülhetetlen, hogy Ruth is szembesüljön a pisilős képpel, bámul is rendesen.

Brenda lakásában vagyunk, Nate lovagol még a témán, hogy mégis mit képzel ez a William gyerek, mi az, hogy őt lefotózza, a vak is látja a srác pszichopata. Szvsz nem jó taktika alázni az öcsit a nővér előtt, de ezt csak megjegyeztem. Életből vett tanulság. Brenda természetesen védelmébe veszi, nem pszichopata, hanem beteg, Billy skizofrén és gyógyszert szed. A skizofrénia vagy hasadásos elmezavar kóros állapot, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlása. A szó a görög "szkízis" (hasadás) és "phrén" (lélek) szavakból származik. Az ennek nyomán elterjedt "tudathasadás" kifejezést tévesen használják a skizofréniára és disszociatív személyiségzavarra is, összekeverve a két fogalmat. A valóságban a skizofrénia nem azonos a többszörös személyiséggel. Csak hogy képben legyünk.

Nate boncolgatni kívánja a témát, hogy Billy veszélyes-e az emberekre, így Brenda elmesél neki egy sztorit, hogy miért csak önmagára veszélyes. A történet akkor esett meg, amikor Brenda hazajött 18 évesen egy több hónapos külföldi útról, amit jutalomból kapott a szülőktől, mert felvették a Yale-re. Ha jól emlékszem én a felvételi sikerére kaptam aputól egy Sport szeletet. Bár engem nem a Yale-re vettek fel, igaz is. Szóval mikor hazaért, az anyja úgy várta a reptéren, hogy elmondta, Billy öngyilkosságot akart elkövetni, intézetben van. Először úgy tűnt, hogy azért, mert Brenda nem volt otthon, de aztán kiderül, hogy már akkor agyilag zokni volt csóri. Brenda nem ment egyetemre, nem azért, mert kényszerítették, egyszerűen Billy mellett akart lenni, hogy megvédje saját magától. Szép gesztus, nem?

Reggel van, ritka pillanatok egyike, hogy a maradék Fisher egy légtérben. Claire viccelődik egyet Nate pisilős képével, úgy tűnik anyu beavatta a többieket is. Nate nagyon barátságos mindenkivel, vagy Brenda sztorija hatotta meg, vagy tényleg érdekli mi folyik a családjában úgy általában. Semmi érdekes nem történik, annyi csak az említésre méltó, hogy Ruth nem reggelizik az asztalnál a többiekkel, a mosogató felett áll, kézben a tányér, úgy eszik. Erről eszembe jut egy Wass Albert mű, életem egyik legszebb könyve, a Funtineli boszorkányok, amiben ugye az van, hogy az asztalhoz a nő nem ül le. Előbb a férfiak esznek, akiket evés közben kiszolgál, és mikor befejezték, akkor ül le ő is. De most ugye nem Istenszéke alatt, Urszun vagyunk, furcsa is, hogy mások így csinálják.

Gabrielnél vagyunk Claire-rel, tévéznek. Egyszercsak Gabriel felpattan, van a szomszédban egy kissrác, aki lehet örülne tesója cuccainak. Ugye öcsi a múlt részben meghalt, játszott az anyja pisztolyával, de nem a jó felével. Nagyban pakolnak egy dobozba, amikor megérkezik Gabriel anyja, aki nem nagyon örül annak, hogy a játékokat pakolásszák. Kikapja a kezükből, celuxszal visszaragasztott fejű halott papagájt kapjon a szomszéd srác, ha tolókocsis meg vak, de a fia cuccából biztos nem részesül.

Angela első napja van, nagyon izgul, én is, mi lesz, hogy lesz. Előre szól, babot evett tegnap este, gázos lesz vele egész nap, ha már Nate érti mire gondol. Én értem, második blikkre nem is olyan normális ez a nő. Később van, Angela már egy szál trikóban van, mellek nyakig feltolva, kis szentély kialakítva a sarokban, éppen dolgozik egy hullán, Nate a sarokban üldögél, amikor is David érkezik. David se ezt várta, látszik az arcán. Kijelenti Angelának, hogy itt a Fisher és fiainál a professzionálisabb öltözködést támogatják. Mire Angela megmagyarázza: a sok ruhától kiütése lesz, másrészt a ravatalon a rokonok leszarják miben volt a plasztikázó, csak az érdekli őket, hogy milyen szép lett az arca annak, aki a szélvédőn keresztül távozott a világról. David visszavesz, jól van oké, egyébként is megy ételt osztani, csak beugrott.

Brenda kiosztja Billy-t a kép miatt, ne szórakozzá' Nate-tel, szeretem, hagyd abba. Billy ingerli, mire Brenda otthagyja, becsapván az ajtót maga után.

Daviddel az ételosztáson vagyunk, erotikusat fantáziál az egyik hajléktalannal. Basszus David, neked valami bajod van, de tényleg. Éppen szünetet tart, amikor is meghallja Tracy-t (aki anno rá volt szállva, de nagyon, David alig bírta lepattintani), ahogy ételosztást egyeztet, sorolván a neveket. A résztvevők között Keith nevét is mondja, David gyorsan oda is köszön neki, nyilván azért, hogy megtudja, hol is lesz az ételosztás. És lám, megtudja.

A kiállításon vagyunk Claire-rel és Gabriellel, együtt röhögnek Nate pisilős képén. Őszinte pillanatok ezek, ugyanis Gabriel bocsit kér Claire-től, amiért volt az az afférjuk a múltban. Tök aranyos, tényleg.

Fisher pince, Angela dolgozik, közben a pasijával beszél telefonon, éppen az egyórás orgazmus a téma, a belépő Nate fülét meg is üti eme fogalom. Angela, figyu már, ne folytass magánbeszélgetéseket a hulla fölött, a cég policy-ban benne van, ideje lenne elolvasnod. De hát ugye, amikor a hóhért akasztják, Nate-nek is csörög a telefonja, Brenda az, ne találkozzanak aznap. Nate mondja suttogva (de Angela is hallja), hogy ha a pisilés a téma, akkor felejtsék el, attól még találkozhatnak. De nem, Brenda lerakja. Ezek után Angela kifejti véleményét a pisilésről, őt is leakarta egyszer vizelni a pasija szex közben, de nem ment bele. Nate ne hibáztassa Brendát. Nate nem szól semmit, inkább megjegyzés nélkül kihátrál a pincéből.

Ruth meghívatatja magát egy vacsorára az orosszal, de ez nem randi. Csak vacsora.

Suli. Gabrielt bulizni hívják, de nem megy. Claire is odakavarodik hogyhogynem, a kérdésre, hogy miért hagy ki egy fergeteg party-t, Gabriel azt válaszolja, hogy apujához megy vidékre pénzt kérni, azért nem. Claire felajánlja, hogy vele tart, Gabriel nem nagyon akarja, de aztán csak belemegy. Akkor holnap az ötödik óra után a tornateremnél találkozzanak.

A doki, aki Brendát vizsgálja, belép az irodájába, ami fel van forgatva, és ez van a falra írva:

Billy van apuék medencéje mellett, széles mozdulatokkal dobál A4es papírokat a vízbe. Megjönnek a szülők, akik kérdőn néznek a fiukra, ez meg mi? Amellett, hogy szembesülünk azzal, hogy Brenda apukáját most más színész alakítja, azt is megtudjuk, hogy ezek az iratok a doki irodájából vannak, Brenda aktája. Billy eszelős tekintettel magyaráz, a célja, hogy kitörölje a dokit az életükből. Ez is egy módszer. Egy nem jó módszer, de módszer.

Angela és David együtt dolgoznak, mindenkinek van saját hullája, legalább azon nem vesznek össze. David legnagyobb sajnálatára Angela magyaráz, David meglepetésére kérdezgeti őt, hogy milyen pasik az ideáljai, lenne egy csomó ismerőse, akivel összetudná őt hozni.

Következő jelenetben David határozottan mondja Nate-nek vacsora közben, hogy Angela-t ki kell rúgni máris. Még szerencse, hogy Nate is ugyanerre jutott. Most Ruth is ott ül velük az asztalnál, kérdezi, hogy mi a baj vele. Mármint Angela-val. Elviselhetetlen, az a baj. Ruth próbálja védeni, adni kell esélyt, lehet rossz napja volt. Claire is megérkezik, mondja is, hogy nem lesz otthon másnap vacsira, mert dolga van, ugye megy el Gabriellel. Amit anyunak ugye nem mond el, csak annyit, hogy csillagot vizsgál a suli obszervatóriumában, amit a fiúk is csináltak. Persze ők nem hallottak még soha ilyenről, de kivédik Claire-t, hogy leléphessen otthonról. Nekem is bátyám van, néha jófejek, tényleg.

Brenda és szülei párbeszédébe csöppenünk bele, kérik Brendát beszéljen Billy-vel, ugyanis ők kinéztek neki egy intézetet, ahol majd sokkterápiával kigyógyítják Billy-t a betegségéből. Sokkterápia, árammal persze. Brenda válasza igen egyszerű: ti hülyék vagytok, dögöljetek meg.

Ebédidő, Ruth eszik az asztalnál egyedül, mire megjelenik Angela, hogy ő is itt eszik, David felküldte. Csevegni próbál anyuval, aki az elején kedves, de aztán Angela megnyílik előtte, kínos kérdéseket feszeget az igen merev Ruth-nál. Ruth-on látszik kiakad, de Angela ezt későn veszi észre. Pedig érdekes beszélgetés volt, kár, hogy olyan hirtelen vége szakad.

Claire álldogál a tornaterem előtt, de nincs ott Gabriel. Viszont hagyott üzenetet a hangpostáján, inkább egyedül megy az apjához, és köszi Claire, hogy megpróbáltad. Mindent köszi. Ennyi.

Brenda beszélget Billy-vel, nincs ok aggodalomra, a gyógyszer biztos nem hatott, de most már jól van. Brendának nincs oka aggódni.

JÉZUSOM!!! Egy feles poharat szeretne Ruth felemelni a tálcáról, és kezében marad az öblös része. Oda is vágtak a fiúkhoz, akik éppen Angela egyik művét csodálják, mi történt a pohárral, magyarázatot várok, MOST!! Nem mi voltunk, eskü, csakis Angela lehetett. A céda.

Este van, ki ki nyugalomban, ki meg az ételosztáson van, ahol Keith pakolászgat. David odaköszön, te itt? Őrület. Gyorsan fantáziál egyet, valami csöves leszúrja, erre Keith rendőrruhában lelövi a gyilkost, David ne halj meg, egyet még szeretkeznünk kell! Álom szertefoszlik, ismét a parkban vagyunk, ételt osztunk. Ennek is vége, kettesben beszélgetnek, kiderül, hogy Keith pasija még nem komoly, és hogy David nincs együtt a fiatal sráccal, és nem, nem drogozik. Mire Keith helyesel, tudod, hogy mit tett a nővéremmel, nem szabad drogozni, hiszen elcseszed az életed. TANÍTÁS. Tracy jelenik meg, le is buktatja Davidet, te meg mit keresel itt, nem is vagy mára beosztva? Tracy simán levágja, hogy ezek ketten, ajaj, lesz ebből baj még, már látom mozogni a sámlit David alatt presbiter ügyben.

Ruth vacsizik az orosszal, mire két igen feltűnően öltözött nő szólítja meg őket. Meglepő módon ők nem kurvák, hanem az orosz barátai, odaülhetnek, igen, persze. Most már négyesben vannak, ez tényleg nem randi. Futnak a pálinkával teli tálcák, Ruth nagyon jót táncol az orosszal, olyan jó látni, hogy boldog. Eddig mindig tök szomorú volt, meg sírt, de most tök jó kedvű. Hirtelen a mosdóban találjuk magunkat Ruth-tal, amikor is az egyik nő a kettőből beront hozzá, és közli, ő a virágos barátnője volt, amíg Ruth be nem jött a képbe, most már nem hívja az orosz. Feleségül fog menni hozzá? Mire Ruth sírni kezd (az imént hiányoltam ugye), dehogy is, annyira szereti a munkáját, ezzel nem rontja el, átöleli a nőt, és közli, akkor most hazamegy.

David elvitte Keith-t a bezárt galériához, megmutatni Nate képét, amit szerencsére lehet látni az ajtóból. Aztán már Davidnél is vagyunk Keith-tel, akit eddig nem vitt még fel soha saját magához, még akkor sem, amikor együtt voltak. David szó szerint leteperi Keith-et, aki ezen meglepődik, teljes testből hárít, ugyan már kapcsolatban élek, csak nem gondolod, hogy szeretkezünk így? Mire David: mi másért jöttél volna fel hozzám, nem kellenek érzelmek, csak testiség. Jesszus, ez a David hol volt eddig? Keith nem ilyen, ezt még én is tudom. Ott is hagyja szépen, ahogy illik. Juj, de kínos.

Claire éppen a pincében a mosógép mellett áll, amikor Nate látja meg. Te meg mit keresel itt, Daviddel falaztunk, hogy randid legyen. Felültettek, nem vagyok jól, fáj az élet, senkinek nem kellek. Ugyan már, Gabriel csak egy napra ment el, szerintem neked apa hiányzik. - mondja Nate. Claire is meg én is csak nézünk, ki beszélt itt apuról? Nate túl sokat vagy Brendával, neki jobban áll ez a pszichológus duma.

Hmm. Az imént azt írtam, hogy Davidnek kínos volt Keith elrohanása, akkor még nem szembesültem David telefonszex párbeszédével. Ez már nekem kellemetlen. Neki mondjuk kellemes, hát egészségére.

Nate érkezik Brendához, én már unom. Unom, hogy mindig Nate megy Brenda után. Ez így nem jó. Na de az nem számít, hogy én mit gondolok, Nate kéri Brendát nyíljon meg neki, mire Brenda mondja megpróbálja. Nagyszerű. Lapozzunk.

Reggel van, David a pincébe tart, ott van Angela, akivel közli: ki van rúgva. De ez nem ok nélkül történt: Angela előtte célzott arra, hogy milyen jól ki van simulva David arca, netalántalán egy titán cibálta szájjal az ánuszt, vagy mi?

Brendáéknál is reggel van, Brendaanyu kajabál kintről, engedj be lányom, hoztam reggelit. Persze tudjuk, hogy azért jött, hogy rávegye Brendát, hogy beszéljen Billy-vel a kezelésről. Brenda Nate előtt is megerősíti, hogy nem fog beszélni a tesójával, mire anyu rendesen kiakad. Jól van, akkor elmondok valamit, amit nem tudsz Billy-ről. Amikor hazajöttél az európai kirándulásról, akkor Billy nem öngyilkos akart lenni, hanem bombagyártás közben felgyújtotta a családi házukat. Ők vitték el kórházba a srácot, nem öngyilkosság miatt volt kezelve, egyszerűen veszélyes volt másokra. Na, ha anyu volt kiakadva, akkor Brenda most überli, na most azonnal takarodj a házamból. Tönkretettétek az életem, de ezt fel se fogjátok, ezért nem mentem a Yale-re basszátok meg.

Claire hívja Gabrielt, de a hívott szám nem kapcsolható. Elmegy Gabriel szekrénye előtt a suliban, de látja, hogy a szekrény tök üres.

Brenda és anyja veszekedése közben csörög Nate telefonja, David az, elmondja, hogy kirúgta Angela-t, neki már a pánikbeteg is jó lesz, csak ez a csaj takarodjon el innen. Nate-nek jobb ötlete van. Federico éppen munkában, amikor Nate betoppan, gyere vissza hozzánk, nem veszünk be társnak, de nem bánod meg. Még jó, hogy a multi se tartotta be a szavát, így Federico hajlik a dologra. Olyannyira, hogy elmondja, hogy a multi gyújtotta fel a szemben lévő házat. Ja, és hallott a képről, ahol Nate pisil. Nem elég nagy ez a Los Angeles, úgy látom.

Angela pakol ki a pincéből, összefut Ruth-tal. Bocsánatot kér a pohár miatt, szólni akart, nem is érti miért nem tette, de biztos a család miatt, mindenki olyan törékeny és sebezhető, például ő csak összeakarta hozni Davidet egy fickóval, nem is érti David miért ilyen ideges a meleg témára. Persze azt nem tudja, hogy Ruth nem tudta, hogy David meleg, na de most már mindegy is, ugye. Még egy utolsó mondatként elárulja, hogy életében nem dolgozott még ilyen hervasztó temetkezési vállalatnál.

Claire csak nem bír magával, becsengett Gabrielékhez, elakarja kérni apu számát, ha már Gabrielt nem éri el. Mire anyu közli vele, hogy Gabriel apja négy éves korában meghalt. Ja és szóljon a fiának, ha összefutnak, hogy aludjon otthon, nem szereti, ha egész éjjelre kimarad, és becsukja az ajtót. Mire Claire-nek felrémlik Gabriel utolsó üzenete: azt hiszem ennyi. Szia Claire. Eszeveszetten dörömbölni kezd a becsukott ajtón Gabriel anyja után, lehet öngyilkos lett a fiad, azonnal nyissad kifele.

Címkék: sirhant muvek
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása