Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egy óra múlva itt vagyok ! 1x13 - Szökevények

2012. április 28. 12:00 - Sigismundus

Scmuck készségesen rendelkezésre bocsájt egy pincét pár kötéllel, csigákkal, meg néhány dróttal és hasonló jókkal. De nagy kínzásra nincs idő, mind csak az első mellébeszélési szintig jutnak el a mikor még csak az álcájukat ismétlik szakadatlan. Ekkor ugyanis hírt hoznak hogy Shultzer őrnagyot egy bizonyos Késmárki őrnagy keresi... Vincében megfagy a vér...

Pedig ősi ellenségének feltünése megmenti őt éppen. Shultzer elrohan, és hírt kap a budapesti újságokról.. Forray Aliz nyilatkozatát olvashatják, de minő meglepetés, Shultzer és Késmárki változatát. Csetniktámadásról szól, semmi álruhás német kommandórol.

Késmárki nem érti, de sürgősen Budapestre megy, mert a VKF2 (Horthy saját vezérkari csapata) hazahívta vizsgálatra. Mégpedig a délvidéki eseményekkel kapcsolatban... Odahaza ugyanis váratlanul elkezdtek más szelek fújni... Szóval a magyar őrnagy ideges nagyon, hívja Shultzert, repüljön vele.

A német őrnagy is ideges, mert ezekről a változásokról Grollstein nem értesítette őt, miért ? Szörnyű gyanúja lesz, és azonnal elfogadja Késmárki ajánlatát. Rohannak azonnal a reptérre. Schmuck ezredes meg, mit tehet mást, mint a pincében várakozó 6-7 jó állapotban levő foglyot szépen elküldi egy munkatáborba... Hiszen Shultzernek úgy tünik nem fontosak.

Budapest. Itt aztán megkapják a válaszokat. Shultzernek Grollstein oktat. Hogy a kis délvidéki akciója az amibe most a magyar vezetés kapaszkodhat, hogy megpróbáljon jófiú lenni a nyugatiaknak. Mert nagyon kicserélődtek a magyar vezetők, ezek már nem a 39-es lelkesen ünneplő gárda, begyulladtak. És most meglapulni, meglapulni ezerrel. Mert ez az Aliz féle nyilatkozat, ez ki nem mondott zsarolás a németek felé, "tudjuk amit tudunk, de még nem borítjuk a bilit rátok". Az őrnagy menne Késmárkinéhoz Alizt tartóztatni, de következő jelenetben már őt kisérik ki a pályaudvarra, holnap reggel ugyanis jelentenie kell Berlinben mindenről, aufviedersehn..

Késmárkit maga a főnöke Szászvári oktatja. Igen, kivizsgálnak ügyeket a Délvidéken, de nemcsak a 42-es Hideg Napokat, hanem a 41-es rendfenntartást is.. Szóval Ödön úrfi szorulhat.. Persze lehet másként is.. Mégpedig ha Késmárki részletes jelentést tesz mindenről, magyarán feladja magát és a németeket, akkor talál-talán lehet büntetlensége. Késmárki úgy dönt nem beszél, kutassanak csak, nem könnyíti meg a dolgot, időre játszik.

Lengyel kormányzóság, Vincéék teljes létszámban egy Arbeit Macht Frei táblás kapun lépnek be egy táborba. Ruhaosztás közben az ügyeletes rab elégedetten figyeli erőteljesebb tesüket, de nem, nem azért amire gondolnánk. Szokolovnak odasúgja, keresse az olasz Bertoluccit. Az olasszal közös vagontolás közben hogy van egy terv már idebent, egy francia orvos szervezi. De erős foglyok kellenek hozzá...

Budapesten Késmárki civilben flangál a flaszteren, épp más dolga nincs, szállodában lakik. Anyját nem kereste de most találkoznak. A régi lemez, anyja kéri, maradjon magyar, térjen észre. Fia szerint ő van észnél, és midolog az ha hátbaszúrjuk szövetségesünket akinek örültünk nemrég? Ugyanis a napokban fulladt kudarca az olaszok kiugrási kisérlete.. A vita vége, Késmárkiné megtagadja fiát.

44 tavasza, Margarethe müvelet, német bevonulás, egy-két napos időre tervezve az üdvözlő beszédek hosszától függően. A németeknek nem kellett komoly harcoló csapatokat kivonni a frontról, tábori rendőrök, légvédelmisek, müszakiak vonulnak be főleg kis hazánkba, segíteni a védelmet. No meg magukra és az országra vonni az angolszász bombázásokat.

Grollstein és Shultzer megint puszipajtások, elosztják a melót. A Gestapóé a zsidók és a Kállay kormány, az Abwheré a tisztikar és az úri összeesküvők. Irány a Késmárki villa, ahol a háziasszony és Szászvári tábornok tanakodnak, Svájba kéne menni. De késő, jön Shultzer, arcán mosollyal, egy szakasz élén.

Lengyel Kormányzóság Arbeitlager. Blanche francia orvos azzal eteti a tábori SS doktort hogy ő anno a Pasterur intézetben olyan mikróbákat kutatott amik itt épp a legerősebb foglyokat betegítik meg. Furcsa nem? Érdekes inkább, az SS orvos jelenti a mikróbák ügyét egy Berlinből jött felettesnek. Aki szintén ráizgul a témára, de nem a Nobeldíj hanem a Lovagkereszt jár a fejükben. Ebből talán vegyifegyvert lehetnek molyolni, ha épp a legerősebbek betegszenek meg, nem?

De igen, és elkezdik Blanche dokival összeszedetni a betegeket. Vincéék látványos, legrosszabb ripacs módjára összeeséseket produkálnak mind, így kerülnek karanténba. Szokolov, Rozwiak, az olasz, egy brit pilóta meg még egypár internacionalisat elvtárs.

Közben Budapesten. Rég nem látott ismerősök. Valkó és sejtje szervezkedik, végre robbantgathatnak is, hozzávalót Kovács őrvezető szerez nekik, Verán keresztül. És két kézigránáttal sikerül is megrongálni úgy de úgy a kelet felé vezető sineket, hogy Késmárki százada gyalog kell hogy a Kárpátok felé induljon. Ja és itt van Brenner is, akinek rosszul áll a szénája az új tekintetes főnök elött. Nem azért mert nem tudja elkapni a robbantgatókat, hanem mert pesti zsidó polgárlányt vett feleségül anno. És most aggódik érte, mert ugyan kikeresztelkedett a nő, te az tegnapi törvény szerint volt, ki tudja, mi lesz a holnapi törvény? Az új főnök nem tűri jól az ilyen eszmefutatásokat.

Közben Lengyelhonban. Összejött elegendő kisérleti alany, de a tábori SS doktor árja arca lószerüvé nyúlik a meglepetéstől. Berlini felettese ugyanis jött megköszönni hogy felhívta a figyelmet az érdekes esetre, és most viszi is a foglyokat Berlinbe, dankeschön. A repülőn Szokolovéknak nem kerül nagy fáradságába egy pisztollyal legyőzni 4 gépfegyveres SS őrt, rutinmeló.

Hasonlóan könnyű dolog a brit pilótának 4 év kihagyás után elvezetni egy német müszerekkel teli repülőt, gyerekjáték. De legkönnyebb és leghihetőbb az hogy az őket lelőni akaró szovjet Raták rádiójára sikerül átszólni a német gépről, hogy ők Szokolov és csapata, le ne lőjjék őket! Ja, ti vagytok azok? És nem lövik le őket..

Az akárhányadik Ukrán front előretolt állása pár nap múlva. Kihalgatás, de elvtársi jóindulattal teli Hogy estek fogságba, hogy bukott le a lengyel ellenállás egészen, hogy maradtak életben egy haláltáborban, hogy jutottak német géphez. Moszkva kivizsgálta az ügyüket és elhisznek mindent, nem kételkednek egy szavukban se. Sőt Szokolov ezredes lesz, Láng meg hadnagy. De jön ám Spiller is aki nagyon örül, csak megint megszólítási gondjai vannak. Végül kiegyeznek, és lesznek eztán Lánghadnagyúr elvtárs, és Spiller csicskaelvtárs. De azért szomorúság is termet a Föld Arcának Egyhatodán, az elmúlt hónapokban. Kiderül hogy Jancsit, a Moszkvában kikeltett okostojást lelőtték a németek.

44 szeptembere, az olaszok után a románok is sikeresen kiugrottak, a magyar Őfőméltóságák hirtelen kezdik megkedvelni az oroszokkal tárgyalás gondolatát. Az új Lakatos kormány küld is három álruhás tisztet tárgyalni északkeletre. Pont itt van határőrízeten Késmárki és Podweisz százada. A jó ahisztoklata kapcsolatokkal rendelkező Podweisz felismeri a három civilruhást egy vendéglőben, de csak aztán szól kegyelmes barátjának miután azok már elmentek. Az őrnagy dühös, mivel nincs itt telefon, az idióta grófurat küldi vissza Budapestre, hogy Shultzernek jelentse a dolgot. Gróf úrnak nincs szerencséje a kocsikkal itt sem. Sofőrje, Kovács János ugyanis eltévedt, de hogy hogynem épp a Szlovák Nemzeti Felkelés egyik előretolt állása felé... És hogy-hogynem épp itt van Szokolov és Vince is mert ők fogadják a három tárgyaló felet.

Kovácstól és Podweisztől megtudják, hogy Késmárki már tud a titkos tárgyalásokról, csak idő kérdése hogy másként is üzenjen a németeknek. Így Kovács és Vince visszalopóznak a faluba. A tizedes azt hazudja az őrnagynak hogy útközben megálltak mert három vadászruhást vettek észre és Podweisz elkezdte őket üldözni. Nosza, Késmárki erre azt teszi amit ilyen helyzetben valóságban egyetlen parancsnok sem tennie. Összes tisztjével elindul követni a hamis nyomot, a századát meg hagyja álldogálni.

De nem sokáig kell unatkozniuk, jön Láng hadnagy és tart némi hazafias-átállós-lázítós beszédet. Könnyen meggyőzi a túlkoros állományt a háború végéről, legtöbben már az előzőben is a muszkák ellen harcoltak, tudják mi az. Mire visszaér az 5 tiszt üres kézzel, kiröhögik őket. Késmárki és Láng nagy találkozása. A két nagy ellenfél végig kergette-kerülte egymást Vajdaságon, Ukrajnán, Lengyelországon átt, és most itt állnak egymással szemben.. A várt drámai verekedés/leszámolás elmarad, Kovács János csak úgy lelövi az őrnagyot, aki egy karcolás nélkül hal meg.

Vincéék meg elgyalogolnak a századdal de a háborúnak ezen szakaszából nincs sok hír olyan magyar katonákról akiknek a szovjetek fegyvert is adtak a kezébe....

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása