Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Pan Am 1x10 - Secrets and Lies

2012. április 23. 17:00 - CYR

Eddig: Tepsi megpocsíkoltatta magát egy atompárti republikánus képviselővel, Bridzsit visszautasította Szőke Kapitány egy életre szóló pocsíkolási ajánlatát, Első Tiszt egy múltjabeli nőt pocsíkolt Címlaplány helyett, Franciska alig hiszi SZK-nak, hogy ő lenne élete pocsíkja, Vöröske a CIA ügynökeként pisztollyal odapocsíkolt egy ellennek. Elég ebből a szóból.

01.jpg

Disclaimer: a FEM3 egy ideje eltért az epizódok gyári sorrendjétől. Tudom. Hidegen hagy. Legfeljebb tekintsd a hogyvoltot hogylesznek, vagy olvasd el jövő héten.

Vöröskével térünk vissza, aki Londonban ledurrantotta a Brit Titkosügynök megöléséhez közel járó maffiaékszerészt. Botcsinálta Bond nem hálát rebeg az életéért a pisztolyos amazonnak, hanem követendő protokollokat emleget, hogy alibi kell Vöröskének, meg zúzni kezdi az ékszeres vitrineket, hogy az ügynöki tevékenység rablógyilkosságnak látszódjék, és felhívja a légilány figyelmét, hogy menekülni köllene. A vörös fut is elfele, egészen egy héttel későbbig, amikor is New York-i otthonában a tejbetökmód vigyorgó Bridzsitnek nyit ajtót egy álmos hajnalon. Vöröske kérdi, hogy mégis mit keres a küszöbén, mire a halálból visszatért szőkeség zavarba jön, hogy igazából erre Vöröskétől várt választ.

Tepsihomlok lakásán a hajcsavarókkal súlyosbított említett megállás nélkül szájal Címlaplánynak arról, hogy valami atomellenes újságcikket írt, amit meg kellene jelentetni, hogy így törje le a vagináját megjárt republikánus politikai céljait. Hogy, hogy nem, ekkor épp a kopogtató képviselőnek nyit ajtót. Ijedtében nyomban rá is bassza a nyílászárót, így azon keresztül elegyednek szóba: a kongresszmanus ebédelni hívja, és a küszöb alatt belöki a címét, Tepsi viszont tartja magát ahhoz, hogy gyűlöli a figurát. Címlap bölcsen megjegyzi, hogy olykor az ellentétek vonzzák egymást.

02.jpg

Első Tiszt a frissen becserkészett Múltbéli Barnával andalog az esti járdán, aki szerelmet vall a másodpilótának, majd ennek ellenére nem engedi ET-t fel háztűznézőbe, mert nagy nap lesz a holnapi: ET-apuhoz mennek látogatóba. ET rögtön lehangolódik, hiszen közismerten nincs túl jóban a családjával. Franciska és SZK hasonló állapotok közepette (este, járda, andalgás) az imént megtekintett Mezítláb a parkban című mozgóképről társalognak. Az Audrey Hepburnnek fazonírozott Franci beígéri SZK-nak, hogy hamarosan megoszt vele majd egy titkot, de még nem. Imádnivaló. SZK a nő ajkainak heves csócsálásával próbálja mégis idő előtt kiszabadítani onnan azt a titkot. A módszert élvezik, de az információ nem kerül felfedésre, inkább megállapodnak abban, hogy nem is kell titkolniuk a kapcsolatukat. Bridzsit ugyanekkor egy téja fölött elmondja Vöröskének, hogy azért kapott engedélyt hazatérni, mert Londonban semlegesítve lett az a bizonyos ügynököket leleplező lista, amin az ő neve is rajta volt. Bridzsit tele van tervekkel: vissza akarja szerezni a munkáját a Pan Am-nél, na és persze Szőke Kapitányt, mivel elsősorban az ezidőtájt franciacsókoló légisofőrért jött vissza.

03.jpg

Végre kivirradt, Vöröske a szokásos parkban a szokásos padon szokásosan találkozik a szokásos ballonkabátját viselő NYT-vel, aki mindjárt meg is jegyzi, hogy tud Bridzsit látogatásáról. NYT Bridzsit visszailleszkedésének segítését akarja Vöröskétől, Vöröske pedig NYT-től azt, hogy végre hadd szálljon ki a bizniszből. NYT szerint a kiléptetés folyamatban van: mindjárt mennek a sztyuvik Londonba, majd ott az MI6 meghazugságvizsgálózza, osztán viszlát. Vöröske nem örül a poligráfnak, de NYT elmondja, hogy ez az eljárás, mivel a leányzó szemtanúja volt egy gyilkosságnak. Node Vöröske mondja csak az igazat, és minden rendben lesz – teszi hozzá, majd veszi a kalapját, és távozik. Tepsihomlok a korábbi epizódokban megismert újságírósrácnál házal az atomellenes cikkével, a fiatalember azonban a kezébe ad egy nagy paksaméta politikai cikket, hogy ezeket olvassa el. Mert azok jól meg vannak írva. Tepsié meg nem. A zsurnaliszta közli a fenti arccal pofáraesett írópalántával, hogy az olvasóknak a cikkből meg kellene ismerniük az ellenoldalt és annak képviselőjét is. Tepsi még a szerkesztőségből üstöllést telefonozik a képviselőnek.

04.jpg

Első Tiszt Címlaplánynál pocol, aki valami fotózásgyakorlatra világítja be Tepsivel közös otthonukat és benne a másodpilótát, ugyanis a nővérétől kapott fényképezőgéppel folytat szervezett edzést. A feladat szerint egy gyönyörű és egy szokatlan arcot kell lefotóznia, és Tepsi lesz a másik modell. ET azonnal lecsapja a magasat: „ja, oké, egy pillanatra azt hittem, én leszek a fura arc". Szívemből szólt, ET for prez! Node amíg pózba vágja magát, ET arról érdeklődik Címlaplánynál, hogy hogyan kéne levarázsolnia az alsóneműt a Múltbéli Barnáról, merthogy Londonban mégsem volt pocsíkolás. Címlap ebben nem kíván közreműködni, és bár nem esik neki jól, hogy ET MB-ről áradozik, azért csendes örömmel nyugtázza, hogy a maci mindezidáig kimaradt a málnásból. Viszont meg is lepi ET-t amikor közli, hogy tiszteli azokat a lányokat, akik a házasságukra tartogatják magukat, de ő nem tartozik közéjük.

05.jpg

SZK és Franci a reptéren a londoni útra készülődve mórikálnak, amikor feltűnik a Mátrai Márta konttyal ellátott Bridzsit. Miután Francit kedvesen lelépteti, elmondja SZK-nak, hogy megérti, ha az most zabos. Hát az is, főleg, mikor megtudja, hogy Bridzsit utas lesz a gépén, mert a szőkeséget Londonban helyezik vissza a Pan Am kötelékébe, és Bridzsit majd ott egy vacsi mellett akar mindent megmagyarázni SZK-nak. SZK azt mondja, hogy márpedig ő most pont azt fogja csinálni, amit Bridzsit vele, és tényleg: otthagyja. A fedélzetre megy, ahol biztosítja Francit, hogy semmi sem változott, a francia lány meg ennek igenigen örül. További meglepetések: az utasok köszöntésére kettejükhöz két ismeretlen sztyuvi sorakozik fel, s mi több: a beszállók között van a Brit Titkosügynök is.

06.jpg

Tepsi a kongresszmanussal ebédel egy hamburgerezdében, ahol bevallása szerint a képviselő korábban dolgozott is az egyetem mellett. A republikánus honatya élete legunalmasabb részleteivel fárasztja az extrafejűt, hogy meggyőzze, hogy ő nem egy politikus akar lenni neki, hanem egy ember, aki szereti. Felmosórongyot a monitor alá! Egyébiránt tagadhatatlanul a frizurák napja van ma a sorozatban: Múltbéli Barna egy, valahol Leia és Amidala hercegnők között elhelyezkedő hajszerkezettel melegít ET-vel egy úri éteremben az ET-apuval való találkozóra, és oltári jó gyöngysor a nyakán. ET feltett szándéka, hogy az eseményhez hülyére issza magát, de az általa egy főre rendelt kvadripla viszkit MB két pohárban, jéggel és szódával enyhítve kéri a pinszoártól. Bár a pia még nem jön meg, ET előhozakodna valamivel MB-nek: a Címlappal való legutóbbi csevely fényében ez vagy az a.) szakítokveled, vagy a b.) dugjunkmán, vagy a c.) szeretlektudokrádvárni volna. De nem tudjuk meg, light mikulásbozóttal az arcán befut ugyanis ET-apuka.

07.jpg

A gépen Bridzsit Francit szólítja le, és hevesen cáfol, amikor Franciska megemlíti, hogy hallottak a szőkeség házasságáról. Bridzsit ehelyett azt adja elő, hogy nagyon beteg volt, és nem akart senkinek sem a terhére lenni, de most Franciskát kéri, aki jóban van SZK-val, hogy beszéljen vele az érdekében. Az időskori Farkas-Jenser Balázs arcát viselő Brit Ügynök a repcsi konyhájában várja Vöröskét, és közli vele, hogy nem sikerült megvezetni a Scotland Yardot, a fiúk nem hitték el, hogy az ékszerész egy szimpla rablótámadás áldozata lett. Kiderül: NYT azért hiszi, hogy Vöröske csak szemtanú volt az ölésnél, mert BÜ ezt mondta neki, és mindenki másnak is. BÜ szerint ugyanis az MI6 szívesen beáldozna valakit a brit rendőröknek, hogy megnyugodjanak a kedélyek a gyilkosság ügyében, de őt biztosan nem fogják, míg Vöröskénél nem sokat gondolkodnának. A probléma csak az, hogy BÜ szerint nem teljesen hisznek neki, ezért is kell átmennie Vöröskének a hazugságvizsgálón, de majd BÜ megtanítja, hogy hogyan hazudjon ott.

08.jpg

ET-apuka az ebéd alkalmával kedves gyerekkori történetet mesél ET-ről MB-nek, ennek kapcsán apa és fia mindjárt össze is kapnak: apu szerint, ha ET megtanulna meghunyászkodni, akkor már rég kapitány lehetne. A barna menyecske erre bedob egy másik sztorit, hogy azt hallotta az apjától, miszerint ET-apu nagyon akart szerepelni egy egyetemi darabban, de a férfi szerepek már elfogytak, ezért könyörgött a rendezőnek, hogy bízzanak rá egy női szerepet. Nem tudok olyan női szereplőt, akit bármelyik darabban ekkora szakállal álmodott meg az író. Na, mondja mindenesetre ET, neked aztán megy a meghunyászkodás, apu. Fater valahogy kijön a roastból, ET meg egy kézszorongatással hálálkodik MB-nek. Címlaplány a Tepsiről és ET-ről készült fotókat hívja elő, majd a sötétkamrából kilépve Tepsit találja a pamlagon, aki össze van zuhanva, minthogy a közösen eltöltött nap során belehabarodott az elveivel ellenkező nézeteket valló képviselőbe. Címlap szerint ez nem gáz. Tepsit megcsörgeti az újságírósrác, mire a lufifejű belesipítja a kagylóba, hogy ne csináljanak semmit, azonnal ott lesz, és elrohan.

09.jpg

A Londonban landolt légijárművön Franci arról győzködi SZK-t, hogy annak meg kellene hallgatnia Bridzsitet, mert addig nekik sem lehet közös jövőjük, amíg ezt a dolgot SZK le nem rendezi magában. Ez így is lesz, a szállodájuk bárjában Bridzsit a bevált beteg-rizsát löki neki. Franciska a portáról lesi őket elkeseredetten, majd távozik. SZK-t nem hatja meg, hogy Bridzsit a korábbi hírekkel ellentétben még hajadon. A pilóta már egy lépéssel arrébb jár, hogy ha férje nem is volt Bridzsitnek, de jól látta ő az összes többi férfit, akikkel egymásra mosolyogtak, biccentettek, vagy jeleztek egymásnak. SZK levonja a konklúziót: Bridzsit egy büdös kurva, aki előbb megcsalta, aztán hazudott neki, végül lelépett, szóval elég belőle ennyi. Bridzsit hiába mondja, hogy nem akart neki hazudni, SZK faképnél hagyja.

10.jpg

Brit Ügynök hazudni oktatja Vöröskét, a trükk az volna, hogy ha azt kérdezik tőle a hazugságvizsgálóra kötve, hogy ő lőtte-e le az ékszerészt, akkor gondoljon arra, mintha az lett volna a kérdés, hogy mondjuk titkárnő-e, és akkor tök őszintén fog nemet válaszolni. Parádés. Gyakorlás helyett Vöröske kiborul, hogy hiába próbálja elfelejteni, akkor is megölte a figurát. Hát ez így nem fog menni. Ami viszont jó úton halad, az ET és MB egymásra hangolódása: ET-aput már elhagyták valahol, és a leányzó lakása előtt MB rákérdez, hogy ET már nem is akarja megnézni a bélyeggyűjteményét, mire ET közli, hogy nem, mert vannak dolgok, amikre megéri várni. c.), jelöljük meg, Friderikusz úr. Ezalatt Tepsi rendkívül csámpásan betrappol a szerkesztőségbe, ahol mégis betették a képviselőt ócsároló, szarul megírt cikkét, mert hiányzott egy anyag. Az újságírósrác gratulál, hogy Tepsihomlok bekerül a lapba, ez viszont inkább elsüllyedne a cikkével együtt.

11.jpg

Vöröske asztalához Bridzsit csusszan oda a londoni szálló éttermében, a kilépni készülő kémnő pedig arról érdeklődik nyugalmazott kollégájánál, hogy hogyan bírta ezt a sok hazugságot. Hát úgy, hogy egy darabig meg tudta magát győzni, hogy jó ügy érdekében hazudozik, de még szerencse, hogy nem kellett poligráfozásra mennie. De Bridzsit elmondja, hogy akármi is történt, az a múltban volt, és túl kell rajta lépni a saját érdekükben. Vöröske a polcra való jótanácsot azzal hálálja meg, hogy ugyan semmi köze hozzá, de szerinte ha SZK már továbblépett, akkor Bridzsitnek is ezt kéne tennie. Ezután feláll, mert érzi, hogy ennyi bölcsességhez kevés a hely a resztórantban. Franciskát SZK látogatja meg a hotelszobájában, és ismét biztosítja a leányzót, hogy csak őt akarja, de Franci húzódozik, hogy nem lehet ezt erőltetni, SZK még mindig Bridzsitet szereti, és ő nem állhat közéjük. Ezzel kirakja a légisofőrt, majd bőg.

12.jpg

Vöröskét a hazugságvizsgálóra csatlakoztatva vallatják komcsikáder-fejű brit ügynökök. Igen, látta, hogy BÜ és az ékszerész verekednek, nem, BÜ nem látta őt, nem, az ékszerész sem látta őt. Na, és BÜ lőtte le az ékszerészt? Fokozzuk a feszültséget, addig SZK Bridzsittel találkozik. A nő bevallja, hogy hazudott, de nem csalta meg soha, nem volt házas, és SZK-hoz akart hozzámenni, mert szereti, de el kellett mennie. Szóval akkor miért is léptél le nyomtalanul? Élet-halál kérdése volt, az én életemé, meg másoké is, veszélyben voltam. Miért bántana téged bárki is? Mert a brit titkosszolgálatnak dolgoztam, azért. A következő képen SZK elmészteapicsába-arccal robog a lépcsőházban, Bridzsit meg győzködi, hogy de hinned kell nekem. SZK kifakad, hogy nem érdekli mi az oka, a lényeg az, hogy Bridzsit végighazudta a kapcsolatukat, szóval ennyit erről. Bridzsit jön az ilyenkor szokásos trükkel: az az egy nem volt hazugság, hogy szeretlek, és nézz a szemembe, és ha úgy is azt mondod, hogy nem szeretsz, akkor én el örökre. Az ezeréves hollywoodi praktika beválik: szájban összeforrva fordulnak be SZK szobájába.

13.jpg

Címlaplány indulófélben otthonról, de ajtót nyit ET-nek, aki hozott neki egy piros masnival átkötött profi fényképezőgépet az okosságokért cserébe, amiket mondott neki. Na meg segítséget is kér: jegygyűrűt kellene venni, mert meg akarja kérni a Múltbeli Barnát. Címlap megy vele, de ET-nek háttal kámpicsorodott arcot vágva zárja a lakást. Volt már egy ilyen rész, amikor mindenki mindenkinél kopogtatott: következőként Tepsihomlok nyit ajtót kongresszmanusnak (megjegyzem: ugyanezt az előbb Címlap által bezárt ajtót, hisz ugyanott laknak), és közli, hogy nem ért egyet a nézeteivel, és beszélniük kell, azért hívta ide. Végül abban maradnak, hogy a beszélgetés várhat reggelig, és ha már várni kell, az addig hátralévő időt meg csókolózással kezdik elütni. A londoni MI6-központból távozó Vöröskét BÜ szólítja le, és gratulál neki, hogy átment a hazugságvizsgálaton, és érdeklődik, milyen kérdésre gondolt magában a húzós pillanatban. Arra, hogy megbocsát-e saját magának valaha is, és nem (mondjuk pár perccel ezelőtt a vallató kérdése az volt, hogy „BÜ lőtte le az ékszerészt?", szóval ha erre Vöröske nemet válaszolt, akkor mindjárt elcsapja egy beszervezett doubledecker). Vöröske hűvösen elköszön BÜ-től, aki a távozó lány hátának elmondja, hogy az ex-kémlány a munkájával nagyon sok ember életét mentette meg, és minden ellenkezése ellenére jó ebben az ügynökösdiben, azzal megfordul és elindul az ellenkező irányban. Vöröske utánakiált, hogy várjon.

14.jpg

Címlaplány ET általa készített fotóját nézegeti mélázva. SZK Bridzsitet vetőzteti a hotelszobájában hevesen. Franciska összegyűr és a papírkosárba dob két Beatles-koncertjegyet keserűn. Tepsihomlok az alvó képviselő mellől a másik oldalára fordul a takaró alatt aggódva. Vöröske az MI6-központ lépcsőjéről utánanéző Brit Ügynöktől távolodik felszabadultan.

Címkék: pan am
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JOKKA21 2012.04.23. 23:54:41

Bevállalnám a stewardess néniket.:)
süti beállítások módosítása