Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 4x12 - ... And Justice for All (Igazságot mindenkinek) (ÉVADZÁRÓ)

2012. április 22. 10:00 - Gabba

A bíróságon nyitunk, a bírónő az ítélethirdetés előtt még lehetőséget ad Hanknek, hogy az utolsó szó jogán mondjon valamit. Írónk pár mondatban sajnálatát fejezi ki, amiért szégyent hozott lányára és annak anyjára, és bocsánatot kér. Karen meghatottan pislog, a bíró azonban nem hatódik meg túlságosan. Ismerteti az esküdtszék ítéletét, mely szerint a vádlott bűnös kiskorú megrontása bűntettben. Személyes véleményként még hozzáteszi, hogy ezen felül Moody saját istenadta tehetségét is elpazarolja, ezért Hank Moodyt három évre ítéli. Ítélethirdetés közben Hank elájul, és csak Abby gyengéd paskolására tér magához. Hol vannak a börtönőrök a láncokkal és a tömlöckulcsokkal?, kérdezi gyenge hangon, mire Abby megnyugtatja: Igaz, hogy három évet kaptál, de felfüggesztve, plusz némi közmunkát és 25 ezer dolcsis büntetést. Ez azonban így is remek hír, amit az ügyvédnő és kliense, ahogy azt vágás után látjuk, Abby vágásának gyengéd ápolásával ünnepel meg a franciaágyban.

Stu Beggs producer, nem mellesleg Marcy új pasija, délután fogadást rendez a házában, érkeznek is sorra a partiarcok, Hank és Abby az elsők között. Hank továbbra is nagyon hálás Abbynek, legszívesebben ismét leróná háláját természetben, de az ügyvédcsaj kacér mosollyal elhárítja, mondván, hogy őt nagyon érdekli egy ilyen filmes parti, ne menjenek sehova. Így csak egy forró csók lesz a tiszteletdíja, persze éppen ekkor érkezi Karen Bennel. Hank természetesen újból cikizni kezdi Bent, ő azonban nem takarja be a provokátort, inkább előremegy Abbyvel. Karen kérdésére Hank a szokásos régi ugrató stílusában közli, hogy igen, lefeküdt Abbyvel, de csak azért, hogy féltékennyé tegye Karent. A bírónő viszont nem volt meg, teszi hozzá megnyugtatólag. Nekem aztán tökmindegy, nem vagyok féltékeny, hűti le Karen és ő is bemegy a házba. Befut Charlie is a nimfomán Peggyvel, a csaj gátlás nélkül közli Hankkel, hogy éppen most jött meg a menzesze, de ez Charlie-t nem szokta zavarni a nyalakodásban. A két jó barát csak néz döbbenten, Hank csak annyit bír kinyögni: Remélem, hogy az a bolygó, ahonnan jöttél, nincs túl közel a mi naprendszerünkhöz.

A házban lassan indul a partihangulat, a házigazda vicceskedik éppen a térdig érő vizű kerti medencében. Tom, a film rendezője kíséretében feltűnik Sasha is, aki továbbra is hűvös Hank irányában: Miután megdugtad anyámat, a puncim összezárult neked, közli Hankkel és ellibeg. Tom vigyorogva bevallja, hogy összejött Sashával, amire azóta vágyott, amióta az évadnyitóban Sasha cicit villantott az első megbeszélésen. Majd tovább áradozik a csajról: És milyen pompás a puncija, igazi pompina! (Ezért a poénért a magam részéről különdíjat szavazok meg a magyar szöveg fordítójának.) A ház hátsó részéből ordítva előront Eddie Nero, lelkesen üdvözli Hanket és lenyom vagy húsz fekvőtámaszt – ez a faszi tényleg nem százas.

Miután mindenki asztalhoz ül, Stu tósztot mond a készülő film sikerére, újból hangsúlyozva, hogy a Fucking & Punching az utóbbi idők legmerészebb szövegű sikerkönyve, amiből hasonlóan sikeres forgatókönyv készült. Pont olyan erotikus és merész, mint az én Marcym, akire nemrég találtam rá, bókol egyúttal új csajának is, és nyílt színen lesmárolja. Ezt látva Charlie zavartan röhincsélni kezd, Peggy, hogy mentse a szitut, erőteljes nyelves csókkal bizonyítja a többieknek, hogy Runkle vele sokkal jobb boltot csinált, mint anno Marcyval. Természetesen Eddie sem állja meg, hogy ne hívja fel magára a figyelmet, ő a keményfaszú Hankre emeli poharát. Az ünnepelt kissé zavarba jön, és visszakérdez: Ugye, azért nem ilyen félhomokosnak fogsz engem eljátszani a filmben, mert ez így most olyan, mintha Bruce Springsteent keresztezték volna Mickey Rourke-kal egy buzibárban.

Eddie ezen egyáltalán nem sértődik meg, sőt Karenhez fordul és megkéri, hogy ő is jöjjön majd el a forgatásra, mert szeretné, ha kinyílna neki szexuálisan, mert akkor ő jobban megismerhetné a Karen és Hank között meglévő kapcsolatot. Karen enyhén zavarba jön, Ben siet a segítségére: Nem hinném, hogy Hank olyan nagy ász lenne az ágyban, közli a társasággal. (Erről azért esetleg meg lehetne kérdezni a jelenlévő Sashát és Abbyt is, nem beszélve LA női lakosságának harmadáról…) Te is eljöhetsz a forgatásra, fordul Eddie Benhez, az asszisztensem szerint meglehetősen nagyszámú afro-amerikai rajongóm van. Kösz, de nem, mert elutazunk, válaszolja Ben, amire Hank is felkapja a fejét. Kiderül, hogy Ben és Karen a két lánnyal „cross country” lakókocsis kirándulásra indul, már megint egy olyan családot érintő dolog, amiről Hank nem tudott előre.

A frivol témák és ugratások aztán lassacskán kezdenek eldurvulni, a végső lökést Peggy adja meg, aki váratlanul beszól Marcynak: Öreg vagy és száraz a puncid. Dehogy is, Marcy a legnedvesebb nő, akivel valaha is dolgom volt, kel Stu kedvese védelmére. Charlie is helyeslően bólogat és rászól Peggyre, hogy moderálja magát. Csak nem szereted még mindig?, kérdezi Peggy gúnyosan, és Charlie-ből váratlanul kirobban a régóta fokozódó érzelem: De igen, és mindig is szeretni fogom!, jelenti ki emelt hangon, általános meglepetést keltve. Hank pacsival fejezi ki egyetértését, és a következő pillanatban Marcy is úgy dönt, meghálálja Charlie kedves szavait: Egyébként igazából Charlie a gyerekem apja!, jelenti be a társaságnak Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik, motyogja maga elé Hank egy közepesen ismeretlen kis ország költőjének szavait.

A pár pillanatig tartó csendet végül Peggy fejhangú sikítása szakítja meg: Velem nem lehet így játszadozni, Csárliiiiiiiiiiiiii!, visítja, miközben felkap egy kést, amit belevág Charlie kezébe, ezzel mintegy odaszögezve a kopasz ügynököt az asztalhoz! Mindenki felbolydul, Peggy és Marcy egymás haját kezdi tépni, miközben Stu ugrál körülöttük: Marcy, vigyázz a babára! Sasha dermedten néz, a mellette ülő Tom a véres kés látványától viszont kidobja a taccsot, egyedül Eddie nézi vigyorgó arccal a felfordulást. Hank végül kirántja a kést a sebből, Charlie-t gyorsan bekötözik, és mire a kedélyek lenyugszanak, Eddie már rá is fonódott Peggyre és közli a társasággal: A csaj olyan pszicho, mint én, de minden rendben lesz, majd én megoldom.

Jóval később Hank a kerti medencében ácsorogva iszogatja kedvenc whiskyjét üvegből, amikor odalép hozzá Abby. Bár sminkje a nap végére kissé szétcsúszott, így is dögösen néz ki. Biztos nem a mai volt álmai filmes partija, de nem tesz szemrehányást, inkább menne haza, mert elfáradt. Bár nem jósol hosszú jövőt kettőjük kapcsolatának, mindazonáltal a döntést a már meglehetősen részeg Hankre bízza: Ha akarsz, hívj fel holnap, de ha nem akarsz, akkor ne, joccakát!, búcsúzik. Hank kissé le van lassulva, ezért pár pillanatig eltart, mire reagál: meghúzza az üveget, és Abby után indulna, ám a csúszós medencében hanyattesik és elmerül a negyvencentis vízben. Dicstelen lenne az ilyen halál, szerencsére azonban az utolsó pillanatban Ben kimenti. Kösz szépen, jobb ember vagy, mint én, hálálkodik Hank. Nem hagyhattalak megfulladni, mert akkor örökké kísértettél volna, üti el tréfával a dolgot Ben.

Másnap délelőtt Hank kopogtatásra ébred, Becca érkezik a szállodai szobába, hogy elbúcsúzzon apjától. Örülök, hogy nem kerültél végül börtönbe, azért így mégis csak vidámabban tudunk búcsúzni, mondja Becca. Szerintem most már minden rendbe jön, biztos vagyok benne, hogy lábra fogsz állni, teszi hozzá. Öleléssel búcsúznak, Hank jó utat kíván és ajándékba csak egy feliratos pólót kér Beccától: Az legyen rajta: „A lányom átutazta az országot az anyjával és annak új pasijával, és én csak egy szaros pólót kaptam.” Jó nagy póló lesz, de nem baj, teszi hozzá kissé savanyú mosollyal.

Miközben búcsúzkodnak, aláfestő zeneként elindul a Stones You Can’t Always Get What You Want-ja. Becca távozása után Hank beszáll a Porschébe és indul a filmforgatás helyszínére. Az erősödő Stones alatt végignézi a berendezett díszletet, a saját nevével megjelölt forgatási széket, megismerkedik a Beccát és Karent játszó színészekkel, és miközben őket nézi, felidéződnek benne a családjával együtt töltött meghitt pillanatok. Annak érdekében, hogy jobban megismerje az eljátszandó karaktert, Karen alteregója pár kérdést tesz fel Hanknek, köztük a leglényegesebbet: Miért olyan különleges Karen, miért szereti annyira? Nem tudom, és most már sosem fogom megtudni, válaszolja Hank.

Nem sokkal később lesmárolja a színésznőt, de az nem egyértelmű, hogy ezt csak képzeli és azt hiszi, hogy Karent csókolja, vagy valóban megtörtént. Aztán még egyszer végigbaktat a díszletek között és beül a kocsijába. A Trabant útfekvése kitűnő, és gyorsulása kifogástalan. Ez azonban nem szabad, hogy könnyelműségre csábítson, idézi fel magában az autókatalógus szövegét. Majd gázt ad, kihajt a városból, és a kétszer négysávos úton elautókázik a messzeségbe.

Címkék: kaliforgia
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2012.04.23. 08:31:30

Eddie Nero egy állat. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.23. 11:06:23

@Is: ez így van, és bitang jó volt ez az évadzáró (is).

Emmet Ray 2012.04.23. 15:10:33

hozta a színvonalat ez az évad is! köszi, Gabba!

Gabba 2012.04.23. 22:23:28

@Emmet Ray: én köszönöm mindenkinek, aki velem követte a 3. és 4. évadot.

W.Jack. 2013.03.04. 12:50:24

@Gabba: Elolvasódott a 3. 4 évad :) Utólag is köszönet a munkáért, és a humoros fordulatokért. Külön köszönet illet a Kaláka Hangyász c. számáért (érdekes, hogy a Kárókatona toplistás nálam, és a Hangyászt nem is ismertem), ám az előzményeket tekintve erősen áthallásos lett nálam a szövege :D

Hálás vagyok az történelmi kiegészítésért is (Battle of Chickamauga), szégyen és gyalázat:ha agyonütöttek volna sem ugrott volna be róla túl sok minden, de most becsípődött :)
süti beállítások módosítása