Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szégyentelenek 1x07 - Frank Gallagher: Loving Husband, Devoted Father

2012. április 19. 11:00 - kicsipm

Lényegében ott kezdjük, ahol abbahagytuk, Frank arca a wc-ben, a rosszfiúk meg keresik rajta a pénzüket továbbra is. Már csak 24 órája van az öregnek, és a feje megy a szemétzúzóba, ami kicsit kevésbé fiziológiás, mint amit most csinálnak vele. Fiona ebben a részben egy pékség alkalmazottja, nem igazán értem miért csinál mindig mást, kibaszkodják a munkahelyeiről, vagy ő hagyja ott sorra őket? Pisti indöháuz, gondolom már itt lakik és héj nélkül kéri a szendvicséhez a kenyeret. Veronica tájékoztatja a barátnőjét, hogy rossz a wc, Steve meg szállodába vinné a csaját. Lip, Ian és Mandy a suliba sétálnak éppen, mikor egy gyengeelméjű rájuk bízza a teli kamionját, míg elszalad telefonálni. A srácok menten kipakoltatják Kevinnel. Ja, és Ian Blackhawks dzsekije Kash-től van ajiba.


Ha már hoki, divizió I-es VB, ugye mindenki szurkol a magyaroknak? Fiona az előbb Carl-on kereste a család késkészletét, hát meg is vannak és egy sem véres. István még mindig a hotelen rugózik, valamiért ma nincsen reggel sürgős ellopnivaló autó, így ráér a csaját idegesíteni, bájos. Frank beszalad Eddie (Sheila férje, Karen apja) órájával egy zsidó ékszerészhez, és szemrebbenés nélkül eladná 250 dollárért, de csak 35-öt kap érte, talán mert a palesztinokról, meg a zsidó történelemről filozofálgatott a boltban. Ezután majdnem kirabolja a vak (?) haverját.


A kamion egy húskánaán, az egész környék összeszalad ellopni az árut. A Gallagher-villa konyhájában is hús hegyek, kérdés a tárolás és a szeletelés. Pontagyú kamionsofőr visszaér az a kocsihoz, és… nem biztos, hogy felfogja mi történt, azon kívül, hogy az árunak hűlt helye. Kash boltja, Ian érkezik egy köbméter hússal, de a kedvese monoklis és s(z)ótlan, lehet anya csavart le neki egyet, mert puhapöcs. De nem, Kash Mickey-re fogta a fegyvert, az mégis megverte. Nekem itt egy logikai lépés kimarad ugyan, de helyette megtudhatjuk, hogy a nyomoronc Kash földműves akart lenni nem bótos.
Veronica, Fiona, Kevin és István csomagolnak és tartósítanak, vagyis Pisti még mindig a hotelt promózza, mást nem idegesít ez a fickó csak engem? Debbie jön a hírrel, a fenti fürdőben nagy a baj, aminek a wc-ben kellene lennie az a kádban van. Egy régi bulin a srácok a csapba hánytak, ami eldugult a párizsidarabkáktól és reggel kézzel kellett átmerniük a klotyóba, az elég szórakoztató volt, Fiona viszont úgy tűnik nem kacarászni indul az emeletre. Remek, Kevin velem van, a bárddal darabolás közben felokosítja Steve-t a vagánylányok című tárgyból.
Ian elmegy Mandy-ékhez, és Mickey-t keresi, aki az apjukért ment a böribe (most szabadul) a neve nyilván Michael, anyu meg Minnie lehet. A srác nagyon mérgesen keresi a bolt fegyverét, de az álcsaja lenyugtatja, majd ő elintéz mindent. Nem is tudom milyen jelző illik arra, hogy megfenyegeti Mickey-t a húgán keresztül, hogy ne nyúljon többet az ő szeretőjéhez főnökéhez. Furcsa? Szánalmas? Frank egy néger öregasszonyt próbál kirabolni a bankautomatánál („De, én csak necc harisnyát hoztam! Nem érdekes, majd Billy kölcsönadja a zokniját”), de a néni -a sokadik jó poénnal ebben a részben- elhajtja, mint a legyet.


Pistinek ma nincs nyerő sorozata, Liamot leadta lízingbe Sheilá-hoz, de Fionának ma a szar is ízetlen, sipákol ezé’ is má’. Pedig Sheila 3-5 évre is befogadta volna a kisfiút, és majdnem csalódott, hogy csak egy éjszakáról van szó. Azért sütőkesztyűket (vagy ahogy egy pajtim hívja, Micimackókéz-kesztyűt) húzva átveszi a gyereket és persze egy alapos fürdéssel nyitnak. Steve győzködi a nőjét, naaaaaa, egy egész éjszakaaaaa szórakozáááás, kibírják a kölykök nélküled. Kérdezzük is meg a közönséget: Debbie viccből nyom egy nem gombot. Szerintem Fiona „azokon a napokon” van, mert be van feszülve, szeret a házban lenni, és minden kínját Istvánra önti, aki ott is hagyja, mint eb a szarát. Érkezik egy új szereplő, Frank barátja, vagy inkább a postása, és hozott egy nagyszobányi levelet, számlát. Amik nem is Frank számlái, mint a montázs végén kiderül, hanem a gyerekek nevére kiállított hitelkártyák számlái. Frank, te kis huncut.


Frank a kocsmában, a fél máját is felajánlja már, de befut Fiona egy nagy zacskó számlával és mérgelődik: tudod mennyi tartozást csináltál a gyerekeidnek? Frank tudja, 7500 dollárt. Plusz kamat. Szokásos monológ a rendszerről és annak hibáiról. Kash felesége ki van akadva hogy a férje nem túl kemény legény. Ő veszi át Fionától a hisztistafétát. Juj, de ő a kamera-beszerelő embernek kutyázza a lábánál kuporgó és polcot feltöltő férjét, ez a nő aztán tud önbizalmat építeni. Ian visszatér és konstatálja a kamerákat (kommentben meg lehet tenni a téteket, hány rész múlva lesz megörökítve Kash és az alkalmazott szerelme az új biztonsági berendezéssel). Kashné nem hülye, felfedezi az új kabátot Ian-on, és nyomatékosítja, hogy mostantól mindent látni fog.
Liam és Sheila remekül szórakoznak, és hasznos szavakat tanulnak, pl. ribanc. Veronicáék is a gyerekvonalon vannak, örökbe akarnak fogadni egyet, mert az egész jó havi plusz bevétel. Fiona szerint inkább nagy kiadás, majd megint belelovalja magát az „elmennék én itthonról, de itt a helyem, sok a dolgom” című magánszámába, nem mondanám, hogy V lelkes közönség. Tanácsokat oszt Fi-nek majd elhúzza a csíkot. Sheila legyőzi a démonait, és a saját puszta kezével simogatja meg Liam arcát.


Frank egy sikátorban, ahol valami homeless harcosok klubja van, egy jól öltözött alkeszt hallgat, hogyan lehetne újra kezdeni mindent. Halottnak kellene tűnnie az üldözői előtt, szól a tanács. Majd megküzd egy bolond nővel (sokadik a mai részben, csak nem mind fizikailag bántalmazza az öreget.) Sheila újabb próbatétel elé néz, mikor Liam kiszökik az utcára, hopp-hopp micsoda fejlődésen kell itt végigmenni, mily fájdalmasan rövid idő alatt. A kicsi már a kerítésnél, pótmama meg hiába kiabál az ablakból, csak a fejében szóló hangzavar a válasz rá.
Fiona mint valami elbahott micsoda nő áll a luxusszálló aljában, Pisti még mindig nyugtatja, nem, nem kell hazatelefonálnod. Hát persze hogy ingyen lesz a mai éjjeli szállás, nászutas lakosztály ráadásul. Sheila kiáll a ház ajtajába és behívja Liam-ot, de a gyereknek jó kint, egy kutya ugat, egy agyonvasazott arcú fiú jön, szirénázó rendőrautó, elrobogó vonat… Sheila az ájulás szélén és ajtó becsap, lépcsőig menekül, lerogy. A nagylány még mindig aggodalmaskodik, de aztán egy marhahúsos szendvics-sült krumpli kombótól már el is élvez, kicsit alacsony az ingerküszöbe azt hiszem. Eközben a sínek menti házban Sheila, a hős, Liam megmentője, köldökzsinórt készít és a kezdődő havazásban átlépi a ház küszöbét (fanfárok, konfetti eső, és tűzijáték). Magához öleli a gyereket és felnyalábolva a terítőkből, ágyneműből kötött Ariadné fonalát menekül vissza a házba. Szép volt Sheila, you made it!


A három otthonmaradt gyerek iszonyat sült hús bulijába betántorog az apjuk, és a segítségüket kéri. Ugye mindhárman akarták már holtan látni? Akkor most jött el az a perc. Carl lop némi virágot, Debbie lebartelez egy kis húsért egy fekete férfi öltönyt, Lip és Kev pedig elkötnek egy halottaskocsit. Veronica egy kis helyeske drogdílerrel száll be a buliba, és lónyugtatót „ír fel” Frank-nek, ezt most én is szívesen beadnám a házban bagzó macskának, vagy magamnak, mert 3 napja nem tudok aludni a macsektól. A semmirekellő Ian bezzeg a bolt vakfoltját alakítja ki a pasijával, majd bezáratja az ajtót Kash-sel, aztán polcot döngetnek, amitől a kamera látószöge pont totál plánba veszi őket. (A korábban említett tippjátékot ezennel lezárom, bocs). Öngól.
Ahol nincs szex, az a nászutas lakosztály, Fiona éppen mélykómából ébred, Steve pajtija meg jön szólni, hogy másnap 10-ig el kell hagyniuk a szállást, és egy 50-es ellenében a medencéhez is beengedi a szerelmeseket. És mivel mindketten elfelejtettek fürdőrucit hozni, víz alatti szex van. Ian ismét M & M’s-éknél, egy kerékkulccsal felbátorodva lép be a házba. Böriből frissen szabadult apa és fia ugyanabban a pózban alszik részegen, a gének ugye. Előbbi mellett Ian eloson, utóbbit megböki a kerékkulccsal és kéri a fegyvert. Juj, de nem számítottam erre, még majdnem el is sütöttem a „utóbbit megböki a kerékkulccsal” rész után, a „jaj, nem úgy, ti kis buták” poént, DE ÚGY. Kis dulakodás,  Mickey kerül felülre, és ha jól láttam, Ian a nyakán érzi a másik fiú altáji reakcióját… aztán heves vetkőzésbe kezdenek. Simán annyian dugják Ian-t mint Fionát.


Terápiás Liam-ért megjön sellőlány és sellőfiú, és hazaviszik. Mandy apja felriad egy zajra, de csak a lánya jött meg reggelit készíteni neki. Tojás és kolbász… van az ám a házban több is mint kéne, ez tetkóshátú apának csak hugyozásból visszafelé esik le, és odaszól az ijedt fejjel a piros takaró alatt egymás mellett fekvő Ian-nak és Mickey-nek, hogy öltözzenek má’ fel úgy néznek ki mint két buzi. Ezen az idillen Kash tán még be is sírna. Kocsma, Kevin, két rosszarcú, Frank meghalt. Amazok hiszik is meg nem is, ezért Kevin elirányítja őket, hogy nézzék meg a saját szemükkel a túladagolásban kimúlt Frank-et. Még egy pillantás fiúkra az M-házban, Mickey vagy először volt fiúval, vagy nem volt jó neki, de mérgesen köszön el Ian-tól, de a fegyvert visszaadja.
Fiona, Steve és Liam a halotti tor előkészületeire lépnek be a házba, no, itt meg mi folyik? Debbie remekül összefoglalja a nagylány házonkívül töltött óráit, majd felzavarja az emeletre feketét ölteni. (Ja, az az Éjjeli Őrség és egy másik sorozat, imádom.) Mandy állítja meg a távozó Ian-t, te meg mi járatban errefelé? Laposfehérhas plusz fegyver villantás, és nem tudni a lánynak leesik-e hogy mi is történt igazából. Frank még nem tetszhalott, morfinért könyörög, a gyerekei meg azért, hogy másszon a koporsóba, mielőtt elájul. Az apa beszívott, szentimentális szóáradatát Lip szakítja meg egy jobbegyenessel, csak a helyére kerül az öreg.
A rosszak fegyverrel jönnek részvétet nyilvánítani, Fiona zokog, rosszfiú1 (Rob) pedig nekiront Frank-nek, tudom, hogy csak színleled felkiáltással, Debbie sikongat, gyászzene halkan szól. Rob megpofozza a halottat, a társa lerángatja a tetemről, és szabadkozik, bocs srácok, túl sok stressz érte mostanság (segítaremotívextra). Rosszfiú2 telefonál a főnöknek, meghalt, nincs mit vinni, csak egy 11 év körüli kislány (Éden Hotel és Áll az alku keveréke a játék, a neve lehetne Éden Alku.) Carl közben megrongálja a rosszak kocsiját egy bowling golyóval. Mert azok addig ott akarnak posztolni Frank mellett, míg földet nem szórnak rá.


Az egész család a hátsó ajtón ki… kuka, tele bomló hússal (kint elvileg mínuszok vannak, és amúgy is miből lett ennyi kidobandó hús?) ezt teszik apa helyére. A szép fehér koporsó mehet is a házból ki, kocsiba be.
Kashné kedvesen magához inti hites urát (már gyanús, kedves a nő), és nézd csak ezt a kamerát elmozdították… Ian jön, mert asszony hívta, meg is kapja a hatalmas taslit, mert a férjével dug. Kash sorra veszi a szeretteit: mit mondasz a gyerekeknek? És anyámnak? Itt szakad el a cérna és bünteti meg kegyetlenül aput: csinálj nekem még egy gyereket. Kash-t át is kereszteltem Sziszüphosz-ra. És addig nincs fiú popsi, míg nem esek teherbe. Szigorú. Ian egy sajnálommal lelépne, de fehérmuszlim anyu neki is tartogat egy döfést, nem vagy kirúgva, és jobban is dughatnál. Kevin tósztot mond a halott Frank tiszteletére a kocsmában (már várom, mikor szül meg itt valaki, volt már esküvő, dugás, halotti tor) és mikor R1 és R2 elhagyja a helyszínt, Frank előlép és indul a buli. Sheila otthon egyedül, de nem szomorkodik ám, hanem ő is gyereket akar, legalábbis a wc-be dobja a fogamzásgátlóit, tartóval együtt.

Érdekesség a biodíszlet Laim-ről: belőle kettő van, vagyis egy ikerpár tagjai játsszák felváltva ezt a kimerítő szerepet, Brennan Kane Johnson és Blake Alexander Johnson. 

Címkék: szégyentelenek
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Caddy 2012.04.20. 14:06:06

Simán annyian dugják Ian-t mint Fionát.

:D:D:D:D:D
süti beállítások módosítása