Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz a Bering-tengeren 1x03 - Kopasszuk meg a turistákat!

2012. április 19. 13:00 - Nico Tindeath

Aranyásónak lenni jó. Már ha leszámoljuk a kurva hideget, a sarat, az állandó életveszélyt, az adósságban fuldokló elcseszett életeket. Meg persze azt, hogy mindezt iszonyatosan ronda kockás ingben kell nap mint nap megélniük. Na de mégis kiből lehet aranykotró a Bering-tengeren? Úgy tűnik a kockás ing az egyetlen feltétel, a többi majd kialakul. Vagy nem.

Új nap Alaszkában, a tenger sima, a kotróflotta, egy rakás vízen lebegő szemétkupac elindul a nyílt vízre, hogy felszippantsanak pár száz tonna iszapot, és persze benne néhány gramm aranyport. A Wild Ranger ennek ellenére nagy bajban van, hiszen van egy félkarú sérültje és egy agyzsibbasztóan hülye hippije. Ez a stáb, ezen kívül még arra a pakli cigarettára számíthat, amit minden nap elszív idegességében a tengeren.

Zeke és a Szerelemhajó viszont csak úgy hasít a gazdagság aranyló tengerén, ahová Zeke lemerül, ott tuti, hogy arannyal van beszórva a tengerfenék. Három órán át porszívózik unottan, majd leváltja Emily, aki már nagyon unja odafent a napozást. Talán mert Alaszkában nyáron is kurva hideg van a bikinifelsőben ejtőzéshez. Emily életében először kerül közelebbi kapcsolatba a hatalmas gégecsővel, ami 38 atmoszférás nyomással szippant be mindent, ami az útjába kerül. Most például Emily kezét Így amíg Zeke fent vígan pihen, lent a nő az életéért küzd. Pár perc alatt azért csak sikerül kiszabadulnia, de a kamerába nézve már arról beszél, hogy ez volt életet legfelkavaróbb élménye. Mondjuk eddig egy kiselejtezett iskolabuszban lakott, nekem speciel ez sokkal felkavaróbb lenne. Ráadásul Emilynek szószerint aranyláza van, vagy inkább tengeri beteg. Esetleg pánikrohamot kapott, a lényeg, hogy remeg és hányingere van. De persze Zeke nem haragszik rá, hiszen nem csak C-kosaras melle van, de úgy tud nézni, mint egy ázott veréb párzás előtt.

A Lélekvesztőn is beindul a munka, most, hogy már legalább nem süllyed el. Csakhogy a kis katamarán annyira instabil, hogy már tíz csomós szélnél be kell menekülniük a védett kikötőbe, miközben a többiek még vígan túrják az iszapot. Nem is tudom, mit képzeltek, talán, hogy Alaszkát idén elkerüli a szél. Ja, és 32 fok lesz, szikrázó napsütés, és a sarki kocsmákban egyet fizetsz kettőt kapsz Mojitó-akcióval várjak a bikinimodelleket. Ráadásul Ian igazi Mekk mester, a hajó alját például hungarocellel foltozta meg, ami persze ereszt mihelyt elkezd hullámzani a tenger. Vagyis mindig. Scott persze szóvá teszi, hogy elég nehéz úgy aranyt kotorni, ha közben folyamatosan süllyed a hajó, de a nem alabamai Scott ebből csak annyit ért meg, hogy valaki idegesen beszél vele. A szavakból semmi, csak a hangsúly.

A Wild Ranger kapitánya eközben már ott tart, hogy megölné az egész legénységet: az egyik ugye kripli, a másik meg csak egyszerűen tökkelütött. Most például a porszívó romlik el, és még a csavarhúzót sem találják a barmok. A kapitány így nem tud mást csinálni, mint káromkodni és cigizni. Mondjuk nagyon menő, ahogy a zárt tenyeréből szívja a dekket, hogy legalább a cigit ne oltsa el a tengeri szél.

Jason mindenképpen merülni akar, ezért Scott egyre idegesebben szívja a cigit, és végül belemegy: leengedi a mélybe a sérült karú fickót, aki egyébként Youtube-videókról tanulta a búvárkodást és a tengeri aranyásást is. Jason végül három órán át szippantott a sarat, fél kézzel, és még túl is élte a kalandot. Nem egyértelmű, hogy Scott most akkor örül-e ennek valójában.

A Behemót társtulajdonosa viszont mostanában nem idegeskedik, az előző részben hátba szúrták a kocsmában, így most csak grillezget kicsit a parton, miközben a többiek kotorják a tenger fenekét. A Christine Rose az egyetlen kotróhajó, amelyik nem porszívózza a tenger fenekét, inkább felraktak egy iszonytató markolót a tatra, és azzal túrják az iszapot. A hátba szúrt Shawn az epizód végére csak visszatér a hajóra, de csak azért, hogy jól lebassza az apja, aki szerint Shawn felelőtlen, és még a szerszámokat sem pakolja el maga után rendesen. A szerelmi szál után feltűnik az apa-fia kapcsolat is a sorozatban, a fiú egyszerre lázad, és bizonyítana, az apa meg eközben azt morogja, hogy bezzeg az ő idejében. De persze közben nagyon büszke is.

Hogy a családi drámát rögtön demonstrálják is, Shawn véletlenül kidönti a hajó egyik oszlopát, ami belezuhan a tengerben. A hajó lecövekel, így ha a hullámzás erősödik, könnyen felborulhat. Shawn persze rögtön maga akarja megoldani a problémát, ezért felmászik a tartószerkezetre, persze biztosítókötél nélkül, új kábelt szerel fel, és felhúzza a ledőlt oszlopot. De arra már nem marad idejük is, hogy aranyat keressenek, de legalább szívtak egy kis friss tengeri levegőt. Ja, hogy minek oszlop egy aranykotró hajóra? Hát fogalmam sincs, talán így jobban néz ki. Vagy oda másznak fel időnként cigizni.

A nap végén összeszámolja minden csapat a zsákmányt. A Lélekvesztőn 5 ezer dollárnyi aranyat kapartak össze, de egy ügyes húzással hatezret csinálnak belőle: nem a becsüshöz viszik a zsákmányt, inkább grammonként eladják azoknak a német turistáknak, akik aznap hajón érkeztek Nome-ba. Akciós áron, egy gramm 75 dollár, a német nyugdíjasok pedig bónuszként megkapják az aranyásó romantikát is.

A Behemót szépe csendben két és fél kiló aranyat kanalazott ki egy nap alatt a Bering-tengerből, ez 125 ezer dollárt ért, de még Zeke és Emily is összehozott 15 ezer dollárt. Egyedül a Wild Ranger nem talált már megint semmit, komolyan lassan már a cigarettára sem futja így a kapitánynak.

Több információ a sorozatról

1x01 -Veszélyes vízeken

1x02 -Akit hátba szúrtak

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torvenyfigyelo · http://www.torvenyfigyelo.hu 2012.04.20. 08:28:06

..aztán ha közben pár rákot kifognak, azt eladják egy másik műsornak/étteremnek :).

4utocraZy 2012.05.04. 22:43:52

Tényleg, lehetne ezt keresztezni a Halálos fogással is - nem kell szórakozni a ketrecekkel, porszívózzák inkább a rákokat! :)
süti beállítások módosítása