Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény motorosok 1x01 - A nagy szállítmány

2012. április 16. 14:00 - szepi79

Éjjel van, az idő tiszta, talán kissé párás, valószínűleg még kellemes a meleg is, 78 fok Farenheit, aki látta a Haláli fegyvert, az tudja, miről beszélek. Két varnyú kapirgál valami szemet az úton, de jön egy motoros, ők meg bölcsen elrepülnek. A motoron 25 év körüli, hosszú hajú srác, a bőrmellénytől eltekintve tiszta shrekbéli Szőke Herceg. Oké, mellé még cigizik is, ami mondjuk nemtom mennyire életszerű egy laza 80km/h-s sebességnél, se dohányos, se motoros, se fizikus nem vagyok. Vált a kép, pár mexikói, szintén motoros arc betör egy raktárba a semmi közepén, csodák csodájára M4es géppuskákat találnak, röhögnek is hozzá. Én mondjuk tuti beszarnék, de az is igaz, hogy viszonylag ritkán járok éjjelente raktárakat fosztogatni. A padló alóli rejtekből kíváncsi szempárok figyelik minden lépésüket, valószínű gyerekek vagy lányok lehetnek. A jóarcú egyének befejezik a kirakodást, majd lazán felgyújták az egészet, még a tüzijátékot se várják meg, és elpályáznak.

Közben Szőke Herceg betér a közeli benzinkútra, gyerekkönyveket nézeget, nofene, készülő apukáról van szó talán? Összemosolyog a pultos csajjal, ám robbanás töri meg az idillt. SzH már rohan is megnézni a balhét, egyelőre még nem lehet eldönteni, hogy az-e a gondja, hogy kihagyták a többiek a mókából, vagy mennyire indiszkrétek tudnak lenni, esetleg csak nyitva hagyta otthon a gázt. Mire kiér a helyszínre, addigra már indokolatlanul reggel lett, és még össze is szedte a játszótársait a homokozóból. Megérkeznek a helyszínre. Elsőként Ron Perlman száll le a motorról, aki nekem az Ellenség a kapuknál óta személyes kedvencem, a Hellboyban csak ráerősített a szimpátiámra: ő az ember, akinél rondább nincs a földön.

Szóval Vörös szépen kikérdezi a jelenlévő rendőrbiztost, annak meg még a lábujjai is szalutálnak a surranóban, nem semmi csávó lehet. A helyzet nem túl rózsás, nemhivatalosan a Mayan nevű MC (Motoros Csoportosulás) vitte el a fegyvereket, és ezt mind a csizmanyomokból állapították meg; pluszban két megyében látták a robbanást. Na és hivatalosan? Áh, az nem gáz, jelent a TPZs (tipikus fekete zsaru), csak én vagyok, meg a tűzoltó parancsnok, de ő jó arc (értsd, lefizethető). Még mielőtt mennének, a Tpzs még megmutatja nekik a raktárban elrejtőzött lányok hulláit, de ez annyira nem hat meg senkit. Tpzs utasítást kap a hullák eltüntetésére, meg persze egy plusz borítékot. Lelépnek. Főcímdal.

Szőke Herceg megérkezik a Klubba, megismerkedünk szép lassan a banda többi tagjával. Elsőként ott van mindjárt a jelöltsrác, akit minden alja melóval meg lehet bízni, most éppen egy szarvast kell láncfűrésszel kioperálnia egy szélvédőből, csupa móka és kacagás itt az élet. Neki olyan fasza beceneve van, hogy nekem nem kell kitalálni újat: Balhere, mivel egy srapnel levitte az egyik tökét, visszatérő poénforrás lesz ez, de őt nem nagyon zavarja. Inkább ne kéne szarvasokat vagdalni. Én se akarok minden este magányosan sírdogálni, és a könnyeimet használni síkosítónak a maszturbáláshoz, de az élet nem kívánságműsor, ugyebár.

A másik bandatag a Rettenthetetlenből lehet ismerős, (az ő nőjét vitte a film elején a földesúr felavatni,) szép kis forradás van az arcán, ez biztos beárnyékolja a fickó szerepválasztási lehetőségeit. Szóval Sebhely érdeklődik Szőkénél, hogy mégis mi volt tegnap? Mi lenne, a Mayan srácok elcsórták a Kilencesek fegyvereit, pedig azok már kifizették jóelőre. Nem lesz ennek jó vége, le kéne ülni velük dumálgatni kicsinyt. Szőke telefonja megcsörren, a kedves anyukája hívja, aki mindenki agyába a Rém rendes család Peggy-jeként égett bele. Nos, mint kiderült, ha nem kell buta arcot vágnia és hülye parókát felvennie, erősen MILF+ kategóriás a hölgy.

Váltunk. Szőke exfelesége épp felforgatja a lakását, nálam sincs nagy rend, de azért ez mégis túlzás, még egy cigit is elnyom a jégkrémben. Szép. Aztán már melegíti is a hernyót egy kanálban, keresi a vénáját, aztán a kamera kizoomol, akkora a hasa a nőnek, mintha lenyelt volna egy görögdinnyét. Valószínűleg ő sem lesz már az év anyukája idén, bár az bizakodásra ad okot, hogy egyelőre még nem böki meg magát. Ismét váltás, Vörös és KopaszFeka (a Kilencesek főnöke) egy parkban ülnek, családias beszélgetés zajlik, nem tudom szállítani a fegyvereket, leégett az egész szar, kell pár nap. De nem kapsz. De kérek. Akkor se kapsz. Na lécci! Oké, de vasárnapra jön egy szállítmányom nekem is, addigra kellenek a villámló botok, különben a sármos kis városkátokba ellátogat pár keményen bepipázott nigger, és a Ponyvaregény óta tudjuk, hogy az sok jót nem jelent. (Egyébként a városnak pont ez a neve, mármint a Sármos, nem a nigger.)

Mivel Vörös tudja, hogy ennél jobbat nem tud kiharcolni, gondterhelten belemegy. Snitt után Szőke a garázsban pakol, játékot keres a Narkóssal közös gyerekének, amikor megtalálja a fater dobozát, benne egy Game of thrones vastagságú könyvvel. Az apja saját irománya, és neki dedikálta, meg a halott bártyjának. Vissza a Klubhoz. 50-es, ápolatlan, göndör hajú csávó gitározik, elég sok filmből lehet ismerős, lecsúszott alakokat játszik, pl. a Batman: Kezdődikben is feltűnt. Nála sem kell sokat bajlódni a névadással, ő Elvis, majd később kiderül, miért. Egy újabb tag az Ügyfélben tűnt fel, ő volt Gronke, előfordult pár rémálmom anno a figurával, amint kettesben vagyok vele egy liftben, de kés csak nála volt. Meeting lesz, Szőkét keresik, ő meg épp az új könyvét olvasgatja, de megy már. Amint átsétál a klubon, az átvezető zene tökéletes, hangulatos, lesz még sok ilyen. Közben a kamera végigsvenkel a termen, van itt minden, billiárdasztal, a "hónap dolgozója" fal, amin persze a tagok rendőrségi fotói láthatóak, büszkék vagyunk rátok, fiúk!

Közben Peggy megérkezik Narkóshoz, aki rászolgált a nevére, a földön fekszik, mellette a kiborult fehér jégkrém keveredik a sunájából kifolyt vérrel, okos. A meeting vidám hangulatát kicsit beárnyékolják a felmerült gondok, úgymint a lehetséges pipás niggerek, fegyveres mexikóiak, meg egy rövid határidő. Újabb arcot ismerünk meg, Dzsúzt, ő a bűnözős filmek kötelező hekkere a bandában. (Nem lesz már túl sok új ember, ígérem.) A mehikói ombrékkal viszontkibaszunk, jól megegyeznek. Peggy megérkezik, indulás a kórházba, Narkós túllőtte magát. A dokinő tájékoztatja őket, baj van, nem kicsi: azonnali császár kellett, így 10 héttel jött korábban a baba, mint kellett volna; van egy luk a szívében (ez családi örökség); de az, hogy hiányzik a gyomra fele, a drogoktól lesz. Más szóval, annyi esélye van túlélni, mint SPnek egy Subscribe koncerten.

Szőke elviharzik, meg se nézi a gyereket, helyette pépesre veri Narkós dealerének a fejét, és még arra is szakít időt, hogy billiárddákót állítson a jóképű úriember lába közibe. Figyelmes ember, nem hiába van érte oda a sorozatban szereplő nők 70%-a. Utána meglátogatja régi haverját, Szakállt, aki szintén a tagja volt a bandának, de aztán lekapcsolták és hűsölt kicsit, azóta becsületes munkával keresi a minimálbér negyedét. Kellesz vissza, apafej, robbantani kell, ahhoz meg te értesz. Nem lehet, az asszony így is letépi a tököm, hogy csak dumálunk. Még egy meeting, ezek basszus többet üléseznek, mint én, pedig a napi kettő nekem is garantált, és én irodában dolgozok. Utolsó bandatag, Szakáll apja, aki már majdnem elemről megy, konstansan kapja az oxigént az orrába egy palackból. Este buli van, pia, ribancok, box, motorolaj minden mennyiségben. Vörös agya sose pihen, azon gondolkozik, hol kéne az újabb raktárt építeni, Szőke meg belepofázik, miért kéne mindenképpen új raktár, nem lehetne csak eladni a régit, és új bizniszt keresni? Van pár másodperc csönd, mire Vörös meg tud szólalni, majd még meggondolom.

Szőke hazamegy, Peggy épp pakol, jól összevesznek azon, hogy Szőke nem bízik a fia esélyeiben, tán még egy lángos is kerül a képére. Szóba kerül még a fater könyve is, Peggy meg nem győzi lebeszélni róla a gyereket, ne hallgassál apádra, fiatal volt, mikor írta. Vörös lefekvéshez készülődik, és bazmeg ott van Peggy is! Aztakurva, ezt ki gondolta volna. A milfes néni beszámol a könyvről, Vörös meg a gyerek nemraktárházas ötletét kritizálja, jól meg is egyeznek, hogy ez így nem lesz jó. Bár azt talán nem kellett volna megemlíteni, hogy Vörös nemsokára ki fog öregedni, fel is kapja a vizet. Peggy azonnal belátja a hibáját, majd ugyanazt finomabban megfogalmazza, és mondandóját nyomatékosítandó, lemegy Oráliába, Jockey Ewing óta nem láttunk ekkora kavarógépet. Váltás.

Asztalnál ül a klub színe-java, velük szemben pedig egy 50-es éveiben járó, horogkereszt tetkós kopasz bácsi, bár mint később kiderül, inkább csak divathóbortból való a meggyőződése, így adja magát a Szalonnáci becenév. Az ő embere volt a Szőke által félig kiherélt dealer, Vörös elsimítja vele az ügyet, és még figyelmezteti is, hogy Sármos nem az a hely, ahol királyul élnének a drogkirályok; nehogy baj legyen, ha megint idetéved egy beosztottja. Jó arcok ezek a motoros fiúk, nemcsak a helyiek egészségére vigyáznak, hanem a turistákéra is. A kórházban jó hírek, a kissrác gyomrát megműtötték, az rendben van, de komplikáció lépett fel, illene a szívét is operálni, csak engedély kéne. Peggyvel egy barátnője van, egyből meg is kérdezi, ez ugye jó dolog? Persze bazmeg, hogyne lenne jó egy koraszülöttön kényszerből életmentő műtétet elvégezni, mégis mikor lenne az rossz?

Dokinő és Peggy beszélgetnek még privátban, szarul van a Narkós, beszélj már vele, mégis az exmenyed. Ki nerm szarja le, válaszolja a boldog nagyi, mellesleg kevés ember ellenkezne az érveivel. Finom utalásokat kapunk arra, hogy a Doki és Szőke korábban együtt pörgették az üveget a fuvolatávolban, búcsúzóul Peggy még felrántja hátul az orvosunk műtősköténykéjét, aki olyan ribancrendszámot villant akaratlanul, hogy riszpekt. Nemtom, itt azért én nem basznám fel az agyát annak, aki nemsokára műti az unokámat, bár én nem is vagyok egy motoros banda matriarchája.

Dzsúz, a megahekker kideríti, hol tárolják a mehikói ombérk a fegyvereket, meg is tervezik a támadást. Szakállt is beszervezték, otthon pakolja a C4et a tatyóba, az asszony persze rányit. Inkább szopattál volna egy AIDSes kurvát, azt legalább megérteném. Szőke érkezik, és rábeszéli Szakállt, hogy adja oda a C4et, majd kimenti Vörösnél, meg elintézi a nagybummot, "láttam már, hogyan csinálod." Eddig is sejtettem, hogy nem egy életbiztosítás egy banda tagjának lenni, de itt már pöttyösre fosnám a budit, láttam a Lostot, pedig ott még csak dinamitrudakkal hadonásztak, és abba is hogy felrobbant vagy két statiszta. Elvis közben megy fellépni, igen, Elvis-imitátorként, de hoppon marad, van már egy kínai Elvis is, ketten meg nem férnek fel a színpadra. Semmi gond, ilyen helyzetekre is van tartogatva Balhere, szétveri a kínai csóka fejét az öltözőjében, aki még ekkor sem esik ki a szerepéből, elvises hangon szenved és kiabál segítségért. Ha rajtam múlna, én emelést adnék neki.

A klub rajtaüt a raktárházon, simán kipakolják a fegyvereket, de Szőkének persze fingja nincs arról, hogyan kéne a bombát élesíteni, hívja is a SzakállHotLine-t. Őrszemekbe botlanak, akad némi lövöldözés is, mert nincs az az Isten, hogy Vörös ne hagyjon üzenetet, így aztán átküld az egyik mehikói torkán egy 9mm-es töltényt, az se nagyon érdekelte, hogy az illető már megadta magát. Szőkét orvul kicsit hátbalövik, de nincs nagy baja, volt rajta mellény, visszalő, a fickó elterül. Ott szenved szerencsétlen, fejezzed be, Szőke, amit elkezdtél, de ő meg nem képes rá, mákjára csórikám hamar kiszenved magától. Vörös hümmög, nem lesz ez jó, elpuhult a kölyök. Az egyik mehikói meg nem is barna, hanem Szalonnáci embere, hoppá, ezek szerint mégse fontosabb a pénznél a vér tisztasága. Az elhullottakat szépen elrendezik a raktárban, és felgyújták az egészet, manuálisan persze, mert senki nem tudta a 2 drótot szépen összedugni. Mindenki fel van pörögve, csak Szőke morcos egy kicsit, elegem van ebből a gyilkolós szarságból, hazamegyek, kiverem, és lefekszek a gecibe'.

Peggy mégiscsak meglátogatja Narkóst, aki épp most nem bőg, de a szemfestékén látszik, hogy ez ideiglenes állapot. Eleinte nagyon bájcsevely van, de aztán hamar kiderül, hogy az exanyós nem a megbocsájtó fajta, akkora fecskendőt csempészett be, ami elmenne DVDA vibrátornak is, majd kisétál. Kétszáz éve is így intézték az ügyeket, csak akkor úriemberekről volt szó, és drog helyett pisztolyról, de minden más stimmel. Egy biztos, Peggy-t nem akarnám ellenségemnek.

Az újabb műtét sikerült, a Doki meg Szőke önfeledten ölelkeznek, már épp smárolnának, amikor a csaj észreveszi, hogy a fickó inge tiszta vér, ez kicsit megöli a hangulatot. Elvis énekel, I cant help falling in love with you, közben záróképsorok, Szőke vért mos le magáról; mexikói hullák égnek; a Doki az újszülöttosztályon álldogál párás tekintettel; Narkós szája habzik, teste rángatózik, a gépek sípolnak veszettül, öten próbálják újraéleszteni; Szőke sírva nézi a fiát Peggyvel, a háttérben megjelenik Vörös, a hangulat telitalálat.

28 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepi79 2012.02.24. 12:06:54

@Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: elvileg már tavaly nyár óta megy a Cool TVn, gyakorlatilag meg még nem kezdték el vetíteni sajnos.

garrett14 2012.02.24. 13:05:38

Már a 4. évad megy odakint. Itthon netről beszerezhető mindegyik évad. Szerintem nagyon jó a sorozat. Sőt, az utóbbi évek legjobb sorozata. Csak ajánlani tudom, minden részt láttam.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.02.24. 13:42:49

@garrett14: a helyzet az, hogy nem élek ilyen csúny' dolgokkal:D

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.02.24. 13:50:01

Na, elolvastam vége, jó hosszú lett, de NAGYON TETSZETT!:D

iTink 2012.02.24. 14:49:33

lol, pilot? fél éve fejeztem be a 4. évadot. éljen a magyar média

sixx · http://comment.blog.hu 2012.02.24. 16:47:29

@iTink: kisfiam, megvárjuk általában a magyar vetítést, de tovább már nem akartunk várni. ja, és KIBASZOTT ügyes vagy, hogy tudsz torrentezni, tényleg, puszi a homlokodra bazdmeg.

Kullancs1983 2012.02.24. 17:34:57

Esküdni mertem volna rá, hogy az Elvist játszó szinész már játszott motorost egy másik sorozatban is, de legföljebb a hasonmása volt, mert sehol sem írja... (A sorozatot nem tudom ki és mikor kezdi, de úgy már 2-3 éve már megvolt a szinkronizált verzió is.)

gic 2012.02.24. 18:56:24

@iTink:
Egy zseni lehetsz, ivel már fél éve láttad a 4. sorozat végét, miközben december 6-án adták le...

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2012.02.25. 00:55:56

@szepi79, első ezen a néven: Grat Szepi, jó írás :))), nagyon kár, hogy nem tudom nézni, úgy élvezetesebb volna. Remélem ez hosszabb életű sorozat lesz! :)

NaNa · https://csajokamotoron.hu 2012.02.25. 11:32:23

Nagyon sejtelmes. Biztos megkívánta mindenki, aki eddig nem látta.
Amúgy tényleg szomorú, hogy nálunk még egy évad sem ment... de így legalább nem kellett végignézni egy csomó reklámot.

zsüber 2012.02.25. 21:14:37

@Kullancs1983: úgy tudom a szinkronosból még trailer sem került napvilágra itthon.
amúgy nem tudom ki és hogy fordította a magyar feliratot, de meglehetősen jó munkát végzett.

suhanyc 2012.02.25. 21:32:30

höhö, egyesek arra várnak h majd leadják TVben? deretro, én már vagy 6 éve kidobtam, minek? justified, sherlock, misfits, ilyeneket már meg sem említek...

szepi79 2012.02.26. 00:49:06

@muhaddib: erről tudnál adni valami linket? mert én se a port.hu-n, sem a hu.axn.com oldalon nem találtam erre vonatkozóan semmilyen információt...

kilobike 2012.02.26. 07:01:32

Kurva nagy sorozat, persze nem a fostalicska magyar szimronnal. A soundtrack hatalmas. Lesz 5. 6. évad, várjuk.

Kullancs1983 2012.02.26. 08:20:12

@zsüber: Elég régen volt, de le lehetett tölteni valahonnan. Csak nagyon sokat kellett vele szenvedni, és az első rész alapján úgy voltam vele, hogy nem ér ez nekem annyit... De biztos hogy szinkronos volt, és hogy megvolt legalább az első évad, de lehet hogy a második is. Szóval valaki megcsináltatta, létezett, csak adásba nem került?

NAR 2012.02.26. 22:25:40

Nekem fel sem tűnt, hogy Mrs Bundy játssza a MILF-et, mennyit számít a paróka meg a 10 év különbség...

Ha szabad javasolnom, szerintem az Elbűvölő jobb név a városra, mint a Sármos.

szepi79 2012.02.27. 15:37:41

@NAR: köszönöm a tippet, valóban közelebb áll az angol charming szó a magyar elbűvölőhöz, mint a sármoshoz, de hangzásban az utóbbi viszi a prímet, és rokon értelmű szavak, ezért inkább maradnék a mostaninál. viszont a banda fővezérének lehet nem a legjobb választás volt a vörös, erre vonatkozóan elfogadnék tippeket.

@muhaddib: semmi baj, hirtelen én ijedtem meg, hogy ilyen csúnyán benéztem valamit.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.02.27. 18:19:26

@szepi79, első ezen a néven:
Ez a "vörösözés" engem is zavart csöppet. Elsőre nem is értettem, hogy jön ez ide. Olcsó tipp: hívd Hellboy-nak.

Amúgy kösz. Jó a HV. Tán ha sokan megismerik, előbb-utóbb adásba kerül a szinkronos verzió is, a legálisan tévézőknek.
Ja, és Katey Sagal bitang jó. Női szemmel is irigylésre méltón tartja magát, no meg verhetetlen módon hozza a rá öntött szerepet.

Sunday Munich 2012.02.27. 21:46:35

Nekem nagyon tetszett az összefoglaló,
menten el is kezdtem nézni:)
A nevekkel még mindig nem vagyok teljesen tisztában, ezért nekem személy szerint sokat segített a "Vörösözés" és a "Szőkézés". Annyiba hadd kössek bele, szerintem Ron Pearlman nem is csúnya!:) Csak minden olyan nagy az arcán. Nagy szem, nagy állkapocs... De hát Hellboy már csak állatian férfias.

szepi79 2012.02.28. 00:47:53

@neccharisnyás útonálló: a vörösözés onnan jött, hogy ugye HB beceneve is vörös volt, illetve az ellenség a kapuknál c. filmben egy kommunista katonát játszott. a hellboy megfontolandó, mert azt könnyű röviditeni. na majd a kövi résznél kiirom a szövegbe, hátha érkezik jobb tipp ennél.

@Sunday Munich: mindenképp kap mindenki becenevet, csak a legtöbb esetben sikerült viszonylag hozzáillőt találni, de a vörösnél én is éreztem, hogy rezeg a léc.

Gault 2012.04.16. 22:49:26

@Sunday Munich: Tessék megnézni A tűz háborúja című alapfilmet (La guerre du feu, Quest for fire, 1981). Egyik első filmje, ha nem a legelső. Mintha ráöntötték volna a szerepet.:D

szepi79 2012.04.16. 23:25:35

@Gault: azért nézd meg a dátumot is a kommentnél :)

kb 6 héttel korábban kezdtük a hogyvoltozást, mert nem láttunk rá reális esélyt, hogy mégis leadják, erre tessék. szóval most az első hat epizód újra van /lesz dátumozva, amig be nem érjük magunkat. de a kommentek maradtak.
süti beállítások módosítása