Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Amerikai mesterszakács - 2x02

2012. április 14. 18:32 - Hódos Hajnalka

Szita-szita péntek után Amerikai mesterszakács szombat, nem mellesleg ma én is sütöttem egy olyan kalácsot, hogy még Gordi is megnyalta volna utána még a lábujjait is, tudom, az öndicséret büdös. Újabb jelentkezők szállnak harcba a kötényért, a zsűri éhesen várja a remekműveket, nekem is van bejelentenivalóm: nagyon tetszik a műsor, úgyhogy nagy kedvvel írok róla. Apropó, említettem, hogy ma sütöttem egy olyan kalácsot, ami után Gordi még a lábujjait is megnyalta volna? Vajon itthon miért nincs egy valamirevaló gasztro-reality? Gasztroangyal, haggyámálógva, nézzük a medencés fiút, Dustin-t. Dustin egy átlag srác és nem türkizkék fecskében pompázó latinlávör, amilyennek a medencés fiúkat a hálivúdi filmekben elképzelik, kissé átalakított brit klasszikussal érkezett. Kóbászos tekercs egy kis olasz csavarral.

A floridai srác szeret olasz kajákat főzni, olasz gyökerei vannak. Anyukájánál nemrég emlődaganatot diagnosztizáltak, ennek ellenére titokban iderepült, hogy szurkoljon neki. Ováció, anyu örül és izgul, a fikarcnyi hatásvadászatra áldásom adom. Gordi az utolsó falatig megzabálja a kóbászos tekercset a többiek elől. Az olasz csavar nem más, mint maga a kóbász, és az édes-csípős paradicsommártás. Egyre szimpatikusabb ez a Dzsógyerek, kézzel eszik. Én is szoktam. Dustin kötényt kap, anyutól meg puszikat, mi meg egy csapat szerencsétlenkedőt és soksoksok nemet.

Christine egyedülálló anya, apukája is remek szakács, most éppen egy mókust nyúz, Isten tartsa meg a jó szokását. A győzelem a felhőtlen jövőt jelentené számára és nem kell sajnálni a férje miatt, mert egy fasz volt. A fasz szót természetesen kifütyülték, én nem fogom. Tarisznyarákot főzött puliszkával és káposzta salátával. Dzsó nincs elragadtatva, ez egy jó szendvics lenne, de nem mesterszakács fogás. Gordinak tetszik a csaj, igaz, hogy a tarisznyarák és a puliszka úgy illenek egymáshoz, mint az Pokol angyalai bármely tagjához a csipkés bébidoll, de amit a rákkal művelt, az fenomenális! Gordi persze mindezt úgy adja elő, mintha nemet akarna mondani, így közvetlen közelről megcsodálhatjuk Christine vízihullazöld körömlakkját, ejnye Gordon, hát bántottunk mi téged? A nap hülyéje Jason, aki szalonnás epret készített fokhagymás-tormás joghurtöntettel és narancsos-áfonyás vodka redukcióval, egyértelmű nem. Nem nem nem nem és nem, már a nap felénél tartunk és még csak ketten kaptak kötényt. Dzsó kimegy és ráncba szedi a népet, jó lenne, ha se a saját, se az ő idejüket nem pocsékolnák. Kapják össze magukat, szeretnének végre néhány jó ételt is látni.

Talán majd most Derrick? Derrick kicsit rendetlen és egy metálbandában játszik. Fritz Wepper a dobosuk. Házi chorizót készített krumplis lángossal és grillezett zöldséges salsával. Hasaaljából és dagadóból csinálta a kóbászt, ezt fontosnak tartottam elmondani, mert Derrick-et ettől a pillanattól kezdve szeretjük. Még Dzsó is elámul, pedig először nem értette, mit akar ezzel a jellegtelen nevű kajával. Három nagyon-nagy igen, ez a srác tudja, miért jött ide! A nap lúzere Bob, aki, bár gazdálkodó, a saját organikus, hűdebijó gazdaságából egy nyamvadt újhagymát nem hozott, de még egy szál retekcsírát se, nem is kap kötényt. Bob szomi, de nem mindenki ilyen béketűrő. Itt van például Jim, aki paraszt-szusit csinál, csirkéből. Jim-nek nemcsak az étele paraszt, ő maga is az, a három nem után bazmegol és csapkod, javaslom, legközelebb ne főzzön, hanem iratkozzon be egy "Hogyan viseljük el a kritikát?" tanfolyamra. Eszter essel és téhával ügyvéd. Nemrég otthagyta az állását a főzés kedvéért, mert a férje azt mondta neki, tudod mit, tőlem azt csinálsz, amit akarsz, csak fogd már be végre a szádat, hogy meg tudjam nézni ezt az átkozott meccset a tévében. Koreai ételt főzött, csípős-párolt tőkehalat daikon retekkel. Gordinak valami hiányzik, ja, tényleg, ennek az egésznek egy csípős szószban kéne úszni. Graham Elliot-nak egy kis savanyú íz hiányzik, Dzsó tapsikol és nem szól egy kukkot sem. Esther bőg és fogadkozik, megeszi a talárját, ha megkapja a kötényt. Megkapja, mert bár Dzsót a kaja nem, de a csaj meggyőzte. Lát benne valamit és kíváncsi.

Alvin mókusok nélkül érkezett - lehet, Christine apja megnyúzta azokat is -, Houston-ból. A molekuláris gasztronómia híve, olyannyira, hogy csinált magának egy vákuumos főzőedényt. Hawaii-i ételt hozott, párolt marhaborda, egy nemértettem milyen tésztába töltött rizs, erre jön a tojás, amit 63 fokos vízben főzött meg. Jason annyira fanatikus, ha száznapos tojást készítene, szerintem ráülne és a saját testhőjével melengetné. Három nagy igen, tőlem egy vállvonás, én nem vagyok a molekuláris gasztronómia híve, franc se akar hab állagú disznósajtot enni. Ma is van túlzás és amerikai szappanbuborék, anya és fia küzd meg egymással a kötényért. Kissé idegesítően vágták össze a jelenetet, így sokszor nem lehet érteni, kinek teszik fel a kérdést és ki mire válaszol, a lényeg az, mindketten úgy gondolják, ők főznek jobban. Denise csípős-fűszeres zöldbabot főz kóbásszal, először szalad fel a szemöldököm a fejtetőmig, jóhogy nem omlettet süt. Nem is jut tovább, a fia, Kyle igen, és tádám! Csirkepaprikást főzött nokedlivel. Hát a nokedli olyan, amilyen, de ne finnyáskodjunk, örüljünk az országimázsnak, meg annak, hogy nem gulascht főzött. Anyu természetesen nem tagadja ki ott helyben írásban, két példányban, hanem örül a kölök sikerének.

Itt a másik kamionsofőr, Tony. Tony-t már szeretjük, a sok év vámügynökségi meló nem múlt el nyomtalanul, ugye, meg aztán, tőlük tanultam a neszkávé gargalizálással való előállítását, ami valljuk be, nehezebb napokon életmentő lehet. Tony-t a szomszédok csak úgy ismerik, hogy a Grillezős Fickó. Mindig az volt az álma, hogy szakács legyen, és szerepeljen egy főzős műsorban, de eddig a családjáról kellett gondoskodnia. Álma egy saját étterem, hogy az otthoniak megismerjenek más kajákat is, mert tipikus "krumpli hússal" közösség. Mellesleg Tony pólója állat, kéne. Arany makrahalat süt serpenyőben, zöldséges rizzsel és mangósalsával, tetszik. A zsűrinek is, Gordi fikázza egy kicsit a rizst, de Tony megkapja a kötényt, az a lényeg. A nap utolsó szakácsa Alejandra, aki építészmérnök, 2009 óta nincs melója, van viszont 150 ezer dollár diákhitele, azt hiszem, ezt hívják szopásnak. Alejandra fel is zaklatja magát a szar anyagi helyzetén, mielőtt hiperventillálna, Gordi megnyugtatja. Perui ételt főzött, saját változatban. Párolt garnéla nemtommivel és sok fűszerrel. A zsűri nagyon megdicséri a kaját, Alejandra még azt is bezsebelheti, ez volt az eddigi legjobb étel, amit itt ettek. Alejandra úgy dönt, sem infarktust, sem hisztériás rohamot nem kap, hanem örül, szerdán jön a következő epizód, addig is egyenek jókat és főzzenek finomakat.

Címkék: mesterszakács
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.04.14. 18:56:58

jóvót hogyvót!:) kicsit sűríthetnéd, heti kettőre mondjuk. úgy se csinálsz semmit... :DDDD

Hódos Hajnalka 2012.04.14. 18:59:38

@Bombadil Toma: drága barátom, ott a balkán szájába' a szerda meg a szombat nem egy héten van, he?! :D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.04.14. 19:05:00

mér, ez még ugyanaz a hét?? bakker a kurva húsvét miatt teljesen elvesztettem az időérzékem. assetudom milyen nap van... :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.14. 19:11:43

Hajnikám, a posztjaidat továbbra is imádom, de sem azok, sem fotók nincsenek jó hatással a diétámra!! de utána nézem is majd, eskü! :):×

prof. Perselus Piton 2012.04.14. 20:01:57

de hun a Tony pólója? he?

amúgy meg Anicánál az igaz, itt döglünk éhen :-)

Six 2012.04.14. 22:27:54

vkinek kiderült h melyik volt a magyar kaja?

Gera 2012.04.14. 23:01:56

@Six: A csirkepaprikás?

kerdesek05 2012.04.14. 23:41:59

Mesterszakácsa első évadát itthon mikor adták le, és ki?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.04.15. 00:24:03

@kerdesek05: tavaly ilyenkor kezdték, viasat3

a youtube-on fent van mind a két szezon meg lehet nézni

mininyul 2012.04.15. 00:44:33

mikor néztem ezt a tévében, eszembe jutott a Dzsannis, Boklajosos magyar verzió, de már nem találtam sehol semmit róla a neten, és abban sem vagyok biztos benne, hogy azt ki nyerte.. sztem egész jó műsor volt, presszionáld kérlek a magyar gasztromédiasajtót h csináljanak 2. évadot. köszönöm.

2012.04.15. 02:11:04

@Six: Erre én is kiváncsi lettem volna. Voltaképpen ezért kattintottam ide, hogy megtudjam, milyen magyar kaját ismernek arrafelé. Kár, hogy nem derül ki...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.04.15. 03:44:07

@kermi: ott van a posztban!!!

"... a fia, Kyle igen, és tádám! Csirkepaprikást főzött nokedlivel. Hát a nokedli olyan, amilyen, de ne finnyáskodjunk, örüljünk az országimázsnak, meg annak, hogy nem gulascht főzött."

Hódos Hajnalka 2012.04.15. 09:06:45

@Six: @kermi: pajtikák, cukik vagytok, hogy idekattintottatok, egy Kyle nevű srác csirkepaprikást főzött nokedlivel. Gordon Ramsay nagyon megdicsérte, és azt is mondta neki, nemrég a híres londoni magyar étteremben evett legutóbb csirkepörit.
na nem egy egész tanyasiból volt, fejjel, lábakkal, meg jó kis bőrrel a csirkenyakon, ahogy azt kell, de nem nézett ki rosszul. alulról a hetedik képen látható (a zöldbabos alatt közvetlenül)
ha vége a válogatónak, csinálok képaláírásokat, és akkor tudjátok, ki-mi kicsoda, pussz.

@mininyul: nyomást gyakorolok. :)) az első széria győztese Thurzó Gabi lett.

Akármi Áron 2012.04.15. 09:45:13

Isteniek a fotók is, csak nyelni kell...és majdnem jól is lakunk:DDD
Most csirkepörkölt vagy paprikás, mert nálunk,déli fertályon az állaguk is különbözik.

con 2012.04.15. 09:49:35

Ez most mitől aktuális?
Ezek a részek több hete voltak adásban és ha jól emlékszem amit ebben a részben magyar kajának hívtak annak nem sok köze volt ahhoz amit mi ilyen néven készítünk.

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2012.04.15. 10:32:54

Nagyon jó kis összefoglaló volt most is, köszönöm! :-)

A csirkepaprikást én is felismertem anno, néztem is nagyokat, hogy honnan vette az ötletet ez a srác?
Ráadásul Gordon elmondta, hogy milyennek kell lennie a csirkehúsnak, a nokedlinak, plusz kiderült (ami nekem új, de ő ért hozzá), hogy a hőmérséklete sem mindegy, hogy a paprika íze jobban kijöjjön. Érdemes megnézni, ha sikerül valakinek hozzájutni.

@Akármi Áron: ez csirkepaprikás volt, nem pörkölt, a pörköltben nincs tejes cucc, ebben volt. Ez kábé olyan, mint a gombapaprikás vagy a gombapörkölt. :-)

@Bombadil Toma: kerestem az imént a youtube-on, de gondolom nem a szinkronizált verzió van kint. :-( Legalábbis az Amerikai mesterszakács összetételre nem dobott ki, csak egy oldalt.

@con: Annyiban aktuális, hogy erről még nem volt hogyvolt. :-) Szerintem megérdemli, még így utólag is. Most is szinte látom, ahogy olvasom az írást.

2012.04.15. 12:14:26

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: Köszi és bocsi! És most már a szövegben is megtaláltam. :)

Akármi Áron 2012.04.15. 14:55:27

@mykee: Ok, köszi, visszaolvastam gyorsolvasó is vagyok, ez lesz belőle:D
A pöribe én sem teszek semmiféle tejeset, de a családtagjaim nyakon vágják egy nagykanál tejföllel a saját adagjukat fakultatíve:)))Aszongyák, szeretik, ha bőven van:D

kloci 2012.04.15. 16:55:02

Csókolom, és mi volt a pólón?
süti beállítások módosítása