Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Amerikai mesterszakács - 2x01

2012. április 11. 13:30 - Hódos Hajnalka

Köszönet a beebeer unokaöcsinek. Hálám örök, és ezt nem félek sörben kifejezni.

Ahogy ígértük, itt az Amerikai mesterszakács második évada, Gordon Ramsay-vel és velem. Mellesleg itt van Graham Elliot, és Joe Bastianich is, amíg a lelkesítő ami szövegelés megy, elmondom, kik ők és mit nézünk egyáltalán. Az Amerikai mesterszakács egy gasztro-reality, ahol hobbiszakácsok küzdenek meg egymással negyedmillió dollárért, a címért, mellesleg egy szakácskönyvet is kiadnak. A hobbiszakács elnevezés ne tévesszen meg senkit, nem paradicsomos káposztát meg tojinokit főznek, rögtön az első epizód végén az arcunkba tolnak egy bárányszívvel- és vesével töltött birkagyomrot, amin persze csak a kákabélű olasz zsűritag akad ki, nekünk, akiknek a kocsonyából kikandikáló disznófül és a sült vér mindennapos kaja, a szemünk se rebben. Gordon Ramsay-t gondolom, senkinek nem kell bemutatnom, ő a bazmegolós-ordítós pasi A pokol konyhájából, másodállásban zseni. Graham Elliot fiatal, a harmincas évei elején járó Michelin-csillagos séf, különös ismertetőjele, hogy imádja Charlie Trottert és evett nála Barack Obama. Joe Bastianich tucatnyi étterem és pár borászat tulajdonosa, a Wall Street nem jött be neki, ezért fogta a sátorfáját, elutazott Olaszországba és megtanult főzni meg borászkodni. Elég jól. Ők a zsűri, közben még megy a szövegelés, ilyenek, hogy a végén csak egy maradhat, meg hogy mutasd meg, te vagy a legjobb!

Mielőtt kezdetét veszi a több hetes véres, verejtékes küzdelem, zárójelben jegyzem meg, juj, 100 hobbiszakács lehetőséget kap, ezt normálisan úgy mondjuk, hogy elődöntő. A hangulat nagyon ami, hatvannégy fogat villantó mosolyok, taps, mindenki lelkes és természetesen mindenki elvakultan hisz abban, hogy ő a kutya faszán a bukréta. A bemutatkozó zsűri egyszerre betojatós és lelkesítő, nem elég akarni, legyél a legjobb, vagy kiesel! Senki nem beszél élete második legjobb életéről, nem létezik a második legjobb szakács díja sem! Ja és még valami. A világ ötven legjobb éttermét vezetjük, ha azt mondjuk az ételre, hogy jó vagy rossz, igazunk van. Függöny, balra el, kezdődhet a show.

A száz hobbiszakácsnak, aki meghívást kapott Los Angeles-be, egy órájuk van arra, hogy elkészítsenek egy ételt, amivel kiérdemlik a Mesterszakács kötényt, azaz tovább jutnak. Jennifer az első, mit ad Isten, szépségkirálynő. Jennifer pikáns. Jennifer szerint. Fiús lánynak mondaná magát, aki imádja a tűsarkút és a sminket. Ezen kívül nyerítve röhög, tele pofával, és idegesítően dobálgatja a haját. Szőke, természetesen, milyen lenne egy ami szépségkirálynő? Indul is, közben nyerít még egy kicsit. A versenyzők öt percet kapnak a tálalásra. Kóstolás után a zsűri véleményt mond, ha legalább két zsűritag tetszését elnyerik, megkapják a továbbjutást jelentő kötényt. Jennifer kókuszos-lencsés curryt főzött, fűszeres garnélával. Gordon nem érti a répát, első kisípolt bazmeg, Graham Elliotnak ízlik, Joe nem szól semmit, egyébként ő külön testbeszédet fejlesztett ki a kóstolásra: amint a szájába veszi a falatot, szorosan összefonja maga előtt a kezét, lehajtja a fejét, így oldalról pont úgy néz ki, mint egy nagyon szomorú kérdőjel. Jennifer nyerítése és curry-je kötényt ér, bár Gordon szerint megjátssza magát. Joe szerint a csaj betanulta a receptet és átvágta őket. Kezd szimpatikus lenni ez a Dzsógyerek.

Hálistennek, Ámerikában tudnak műsort csinálni és nem vesztegetnek annyi időt szerencsétlen nyomorult hülyékre, mint nálunk pl. a Megasztárban, három perc elég belőlük, még akkor is, ha egy indiai csaj páva akar lenni és röpülni akar - hát ezzel elkéstél, aranyanyám, úgy 30 évvel, nálunk volt ilyen, konkrétan attól a műsortól számítom a szellemi leépülésem - és van önjelölt újító is, málna, lazac, chipotle, dara, affrancba! Gordon szerint ez olyan, mintha rossz ruhát venne fel és a lábujjára kenné a rúzst. Nekem a moslék szó jutott eszembe, Gordi úgy látszik, még nem vette fel a ritmust, nekem már sikerült, de jön Albert, a kamionsofőr. Albertet nemcsak ezért szeretjük, hanem azért is, mert főzött már mosómedvét, csörgőkígyót és hiúzt is, és azért is, mert a seggén van egy hatalmas tetoválás, amit meg is mutat a zsűrinek. Kérésre, úgyhogy finnyogásnak helye nincs. Albert aligátort készített, ez azért nehéz, mert alig van rajta zsír, a húsa viszont nagyon ízletes. Albert nemcsak a varrásával, a főztjével is elkápráztat mindenkit, övé a kötény, nagy az öröm!

Muszáj pár perc érzelgősködés meg szentimentalizmus meg könnyek és dráma és sorstragédia, ezért a szimpatikus bostoni tűzoltó, Mike nem jut tovább. Még akkor se, ha a melóhelyen főz a bajtársaknak. Még akkor se, ha idilli család várja. Még akkor se, ha serpenyőben sült laposhalat készített gombás-sonkás rizottóval. Gordon-nak lelkifurdalása lesz, én meg úgy döntök, elhiszem neki, kimegy utána, lepacsizik a kölykökkel, Mike-nak pedig a lelkére köti, hogy ne hagyja abba a főzést, és garantálja, hogy egy év múlva tovább jut. Szipp-hüpp, nézzük a zongorista csajt. Monica koreai, sosincs receptje, csak az ízek és az érzékei után megy. Azt nem írom le, hogy az élete a főzés és hogy minden vágya a kötény, mert ezt ki-ki habitusának megfelelően elmondja. Monica egy hagyományos koreai ételt készít, a neve bibimbap, jelentése, kevert rizs. Macerás kaja, hét összetevő egy tányéron és mindent külön kell megfőzni. Egyöntetű igen, aztán még három igen gyors egymásutánban. A zsűrihez képest Hitetlen Tamás Hiszékeny Úr Hakapeszi nélkül, Gordon ezért újra kisétál és berosáltat mindenkit, nem ingyé jár ám a kötény és az elmúlt pár percben a léc olyan magasra került, hogy Szergej Bubka is tanácstalanul vakargatná a fejét, úgyhogy kapják össze magukat!

Tracy-ről már akkor tudom, hogy bőgni fog, mikor kijelenti, a főzés az élete. Mivel amerikai, vannak álmai is. Nekem is, az ilyen típusú nőktől, rém előtaggal. Erdei gombás, ropogós rizottót készített, szarvasgombás tojással, vízitormával, metélőhagymával és parmezánnal. Aztakurva. Netene, az meg mi, amit most csurgatsz a tojásra, he? Hát az fehér izé! Az fehér szarvasgomba olaj. Na, fasza tört a mutatványnak, a zsűri egy emberként hörög, micsoda? Azt a szart mesterséges aromából készítik! A legnevetségesebb hozzávaló, amit szakács ismerhet! Tracy-kém, most dobtad tűzre a kötényedet! Tracy bőg, Gordon tovább oltja, a tányéron a díszítésnek odabiggyesztett halom fű nem jelent semmit! Tracy még jobban bőg, megígéri, hogy kidobja azt a vacakot, szerintem, ha azt kérnék tőle, hogy legközelebb a húga zsigereiből főzzön valamit, abba is szó nélkül beleegyezne, megkapja a kötényt, de ne okozzon csalódást, mert egy kondér fehér szarvasgomba olajban fogják megfőzni úgy, hogy közben vasvellával szurkálják, megértette? Angel, a bőgős feka csaj annyira akarja a kötényt, hogy térdre borulva könyörög, megkapja. Christian bádiszusival lepi meg a zsűrit, Gordon aggódik, nem szeretné, ha szőr lenne az ételében, a sztoriból a legjobban a csaj jön ki, juj, Gordon Ramsay evett a hasamról! Pauline ötvenegy éves és skót. Tésztában sült lazacot töltött birkagyomorba. A tészta saját készítésű. Míg Gordon és ő kedélyesen elcseverésznek a szívvel- és vesével töltött birkagyomorról, Joe szemmel láthatóan a hányingerével küszködik és egyre zöldebb, Pauline tovább jut, miután Gordi ráhozza a frászt, Joe még mindig nem tért magához. Mi a bajod? Locsold meg olívaolajjal, te (hosszú síp). Valamiért az az érzésem, hogy olaszozás, de minimum macskazabáló taljánozás elhangzott. Meg némi fákk.

Az utolsó jelentkező Christian. Ő olyan rossz gyerek volt, mint Regös Bendegúz és róla is azt kívánták, bárcsak az anyja akasztotta volna fel kétnapos korában. De aztán megvilágosodott, leállt a drogokkal és visszaszerezte a kisfia feletti felügyeleti jogot. Most ő van otthon gyesen, főz a kölyköknek és mintaapa. Hallevest készített, a fia úgy hívja, a Hajótöröttek raguja. A kaja odabaszós, ömlik a nyálam, mint a veszett kutyának. Gordonéknak is, igaz, ezt ők úgy fogalmazzák meg, ilyen étellel lehet ezt a versenyt megnyerni! Christian boldog, én is, a zsűri kinyalja a lábost, szombaton jövök a következő résszel, csók.

Címkék: mesterszakács
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2012.04.11. 13:46:40

Sírva röhögtem, pedig tegnap este még fingani is csak halkan mertem!

Várjuk a következőt, kurvajóaposzt!!!!! :)

mangalor 2012.04.11. 14:39:16

ennek a szériának most lett vége kb. két hete... de azért a hv szuper:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.04.11. 14:52:12

hajni, végre valami nézhető műsort is hogyvoltozól!!:DDD

bastianichal meg nem szeretnék pókerezni. kóstol, néz, megáll, karbafont kéz, megint néz, majd elfordul és visszamegy... ebből tudd meg hogy ízlett neki bakker!:D

Hódos Hajnalka 2012.04.11. 14:55:13

@mangalor: igen, csúnyán elba...szerencsétlenkedtem, de a lényeg, hogy VAN :)

@Bombadil Toma: ó, szívemből szóltál. :)) jahh, ez a testtartás meg a kifejezéstelen tekintet nekem is tetszett. Graham Elliot mintha túl komolyan venné saját magát, vagy még nem melegedett be.

dajan 2012.04.11. 19:28:30

Lassan már a következő rész közeledik, még jó, hogy nem vártál egy évet az élményeid leírásával. Ébresztő! Ez a poszt akkor érdekes, amikor a verseny zajlik, így igen kevesen fognak reagálni.

DóraTanár · http://www.doratanar.hu 2012.04.11. 19:40:09

Szia Hajni!
Már nagyon vártam a posztot és zseniális szokás szerint. Láttam már az összes részt és Graham lesz jobb is, bár szerintem ő alapvetően visszahúzódóbb mint Gordon.
Amúgy az első évadot leadták egyáltalán valahol?

Hódos Hajnalka 2012.04.11. 20:24:57

@dajan: ingyé volt, elóvasod, megköszönöd, becsukod magad mögött az ajtót és befogod a szádat.

bélabácsi2 2012.04.11. 20:40:24

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: hihetetlen ez az arrogancia, ez a felfuvalkodottság és beképzeltség, ki dug téged, hogy ekkora a szád?
@dajan-nak teljesen igaza van mellékesen, a dolog "futtában" volt érdekes, ma már nem az.

Gőzgombóc 2012.04.11. 20:54:16

@bélabácsi2: ahha és csak azért idejönni, hogy utána jól beszólhass valakinek aaaz nagyon normális...

Én nagyon örülök neki Hajni, hogy elkezdted, várom a többi részt. Előttem még élénken él Christian jelensége és hát még mindig tarkón tudnám vágni egy szívlapáttal, de erről majd ha odaértél :D

bélabácsi2 2012.04.11. 21:06:42

@Gőzgombóc: nem azért jöttem ide, hanem olvasni, azt meg is tettem, azután megütköztem valamin, és egyezett a véleményem valakiével, ezeket szóvá tettem, szóltam hozzád? Ha nem érted, sajnálom. Hajni posztjait szívesen olvastam volna a sorozat vetítésével egy időben, de ismétlem, mára már nem aktuális, kipróbáltam, elolvastam, nem jön be. Azt pedig nem értem, hogy miért ez a stílus részéről. Bár ez sem érdekel, mint látod. Így érted, vagy magyarázzam még? Ahha...

Gőzgombóc 2012.04.11. 21:35:43

@bélabácsi2: Rendben értem, akkor azt a részt visszavonom. Viszont az ordenáré stílus volt amin megütköztem, de jó ne bolygassuk. Elfogadom.

Melchi Zadok 2012.04.11. 21:38:51

@Gőzgombóc: mégis mi a baj ezzel? egy blogposzt nyilván azért kommentelhető, hogy ott bárki elmondhassa véleményét.

és igen, a durván ripacs primadonnás reakció a posztolótól...

Gőzgombóc 2012.04.11. 21:55:41

@melchi zadok: A dugós résszel volt bajom, de így második meggondolásra tényleg majd Hajni reagál rá ha úgy érzi. Nem vagyok egy nagy kommentelő de majd belejövök hogy ne vegyek mindent magamra :-)

prof. Perselus Piton 2012.04.11. 22:22:21

azzal kezdtem, hogy hobbitszakács...és pár percig latolgattam, vajon mitől hobbitok: a lábfejük szőrös vagy csak alacsonyak...

amúgy meg ODA SE BASSZ, HAJNICICA, de az élet megfejthetetlen rejtélye általad is megfejtetlen marad: miért nem ismerik az ostoba emberek a böngésző bal felső sarkában lévő, balra mutató nyilacskát vagy a hozzá tartozó (Alt+balra) billentyűparancsot, ha nekik nem tetszőt olvasnak? ez kb. olyan, mint a tv nézhetetlen műsorai: nem nyígni, hanem megemelni a távkapcsolót :-)))

és végül a témához: beszabehu...és nem néztem, tehát nekem bármikor újat tudsz vele mondani :-))

Wakka 2012.04.12. 07:08:07

Jómagam láttam az első adást, remek, lendületes műsor, amilyen az írás is, toljad Hajni, bátran, lazán.
(hajótöröttek raguja nálam is mindent vitt)

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.04.12. 08:50:19

Na ezt már vártam Hajni, jó lett :D kis nosztalgiázás hajnistílben :)

Tündérke21 2012.04.12. 12:06:28

Remek a hogyvolt ebből a jó kis sorozatból, előre örülök, hogy felidézhetem a vicces/idegesítő/stb jeleneteket :-)

add meg a jelszavad 2012.04.12. 14:31:29

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: Te mindig felállsz!
Merem remélni, hogy én is LOL

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.12. 15:02:45

@DóraTanár: le, a Viasat3:)

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: én is szeretlek ám:)

@jadebulgari: talán olvasni kellene a Marslakókat is:P:P:P:P

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2012.04.13. 19:24:53

Anno lemaradtam az első évadról, a Viasat meg sajnos nem ismétli a korábbi évadokat sem ebből, sem a Pokol konyhájából (ha már a Konyha ördöge és a Fickó F-fel más csatornákon megy).

De először is nagy-nagy köszönet Hajnnak, hogy megírta és remélem, a többi részt is meg fogja, mert nekem tetszett!

Ez az évad is nagyon jó volt, lendületes a műsor, és felsóhajtottam, hogy vajon itthon a nagy kertévék (TV2, RTL, Viasat3) miért nem veszik meg ennek a licenszét? Nem lövök le poént azzal, hogy amikor említették, hány országban és milyen népszerűséggel játsszák ezt a műsort helyi licenszekkel, akkor pont itthon, ahol mindenki szakács, itt nem vették meg. (Mondjuk az Amazing Race-ről is ezt elmondhatnám, arról is tuti lenne pár HV, de tudom, a kapacitásotok véges, nem hivatalból tévéztek.)

Szóval ez az évad igazán jó volt, és most, hogy épp Ramsay mentes időszak van (komolyan elvonási tüneteim vannak a két Pokol konyhája és az Amerikai mesterszakács után), jó volt olvasni és nosztalgiázni. Úgyhogy akik amiatt hurrognak, hogy nem aktuális, azoknak azt mondom: igenis aktuális, mert épp nincs hasonló, színvonalas, no meg Ramsay műsor a tévében. :-)

Úgyhogy várom a következő beszámolókat, bár ha csak heti egy lesz, akkor sokáig tart majd, mert a Viasat napi szinten adta és így is ment vagy 2-3 hétig...

Hajrá Hajni, örülök, hogy megírod! :-)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.04.14. 18:22:24

@mykee: megvették a licencet (az eredeti angolt), a viasat3 bepróbálkozott vele pár éve, gianni és bíró lajos voltak a bírák. elég laposra sikeredett, az egyetlen "hozadéka" annak a műsornak Baracskay Angéla volt, aki aszem harmadik lett, és aki azóta pályát is váltott és egy zseniális cukrász, desszert kreátor lett...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.04.14. 18:26:37

@mykee: ... ja, és az előző évadokat is megismételték:)) mindegyik ramsey műsor (pokol konyhája, mesterszakács, konyha ördöge) új évada előtt megismétlik az előző évadot. most is leadták az elsőt, napi bontásban, csak nem főműsoridőben:)

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2012.04.15. 10:14:06

@Bombadil Toma: Köszönöm a válaszokat! :-)

Akkor több dolog miatt is szomorú vagyok:
- az első évad közel sem volt ennyire beharangozva, mint a második (a Viasatot nézni szoktam, van pár kedvenc sorozatom rajta), és nem találkoztam a reklámjával.
- úgy ismételték, hogy abszolút lemaradtam róla, pedig kíváncsi lettem volna rá.
- a magyar licenszet simán felvezethették volna az amerikai verzióval (ha így volt, bocsánat, tényleg kimaradt), de visszhangját sem hallottam anno a hazai verziónak.

Magyarul: mint a magyar, mint az amerikai első évad totál kimaradt nálam. :-(

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2013.01.07. 18:42:37

Na most nosztalgiázom, most megy ez a rész a Viasaton, holnap a magyar csirkés jön. :-)
süti beállítások módosítása