Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillag születik – 4. évad – 4. válogatás

2012. április 09. 21:30 - villanella

Jobbra tőlem kávé, ölemben a laptop, nyomjuk akkor, én felkészültem. Éljen az ízlésficam. Összefoglalják a múlt hetet, tőlem itt meg is állhatnánk, annyira unalmas már ez a válogatás dolog. De nem állunk meg, nosza, induljunk, a picsába már.



Egyébként csak 3 az egyben kávé volt itthon, mert elfelejtettem rendes kávét venni, úgyhogy ettől csak elálmosodom, de remélem sikerül végig néznem azért, mert kötelesség, minden. Szóval főcím, húzzunk bele. Jaj de jó, Lilu mondja, hogy ez az utolsó válogatás. Eléggé örülök. Zsűri bemutatása, kezdődjön a show. Nem értem egyébként, hogy Hernádinak miért harangvirág frizurája van a csillag születikben, de ez most mindegy is.

Egy szemüveges kislány érkezik, Kompár Bianka, Miley Cyrust énekel majd, fülhallgatóval hallgatja a zenét, mi meg majd azt, ahogy énekel. Ez azért vicces, mert emlékszem egymilliószor jártam úgy, hogy hazafelé sétálva ugyan így énekeltem, és hát kellemetlen volt. Le is nyomják a gombokat, elmondják, hogy hallania kellene a saját hangját, ez így nem lesz jó, de legalább kedvesek, na. Sosem kerül le Nóriról az a szarbarna kötény baszki, ebben vigasztalja most a kislányt.



Jönnek az önbizalommal telt tehetségtelenek, énekesnő, rapperek, Hajós szerepel, ha ilyen uncsi lesz, mindjárt elfogy a kávém. Milák Mózes vágyik egy nő után, de utána nem vágyik a zsűri, kivéve Liát, mert ő erotikusnak találta, aztán jön egy mell alatt övvel rendelkező lány Skóciából, aki mindent ott hagyott, Kovács Kitti amúgy. Empire state of mind-ot énekel, szar kiejtéssel, amit Nóriék odakint fikáznak. Mindegy, maradjunk annyiban, hogy szar. Nú Jork. Ennyit mondok. Megszólal a duda, kezit csókolom. Kint sír egy kicsit, ő nem így szokott énekelni, jól van.

Sapkás lány, aki klasszikus éneket tanult, de most már nem azt nyomja. Kicsit fikázza a többieket, hogy nincsen önképük magukról, és odamenne hozzájuk, hogy ne csinálják, mert nevetség tárgyává válnak. Na, ezek után igazán kíváncsi vagyok Tóth Barbarára. Beyonce. Hát nem tudom, én félek, törtem is egy kocka csokit, és jól tettem, mert ez egy szar. Odamehetne magához is, hogy izé, figyelj, kedves én, ne égesd le magad egy csomó ember előtt. Hát ez van, leégeti, kellemetlen. Duda megszólal, nem fogja érteni. A zsűri meglepődik, hogy 12 éve énekel, próbálják kedvesen fikázni, még Puzsér is kedvesen küldi el a halál faszára. Látszik az arcán, hogy nem érti. Kint el is mondja, hogy abszolút igazságtalan, mert nem véletlenül van itt. Jó érv.



Fúvós zenekarral beszélget Lilu és Nóri, a hangszereket mutatják be, trombita, vadászkürt, harsona, etc. Ők kérem szépen a Brassdance Pécsről, kicsit Blues Brotherses outlook, a zene semmi extra, Jacko-tól a Bad, lépdelnek egyenletesen, én nem engedném őket tovább, az tutifix. Kéne egy cigi amúgy, csak itt a szobában, ahol a tévé van, nem dohányzom. Jól van, kibírom a reklámblokkig. Egészen más az ízlésem, mint a zsűrié, nekik nagyon tetszett, még humorosnak is találták. Tovább is jutnak, feje tetejére állt a világ. Mondjuk, erre mindig rájövök szombat esténként. Még Puzsér is igent mond.

Farkas Lajos és az R Music Klub a színpadon, Cserháti Zsuzsa dallal, Lajos nem rossz, de így együtt a sok lánnyal kissé kellemetlen. Óriás dicséretek, továbbjut. Szerémy Dániel ilyen Bereczkizoltános musical hang, amitől ráz a hideg, de valami volt benne, úgyhogy továbbjut. Szerintem csak a látens homoszexualitás volt benne, de mindegy is. A Góbé zenekar következik, fasza népzenével, amire még Liluiék is riszálnak kint, imádja a zsűri is, megy tovább. Twistairs tánccsoport, ezek ilyen nindzsák szerintem, vagy elképzelésem sincs, mennek tovább ők is, és én már semmit sem értek.



Nagy Krisztina Margaréta drámai koloratúr szoprán, elnyomja a kis műsorát, nekem ilyenkor mindig nevetnem kell, mert olyan viccesek a szemöldökök, amikor valaki szopránt énekel, főleg ez övé, mert ki van szedve csíkba. Krisztinát is szereti a zsűri, Robi vicceskedik is, hogy miért nem hozott saját dalt, továbbjut. Most tényleg, minek vannak ott Liluék? Mi a dolguk?

Ukrajnából érkezett egy kislány meg egy mandalinon játszó srác, beszélgetnek velük Nóriék, totálisan érdektelen. A színpad az övék, szóval Proc Ivanna és Hídvégi Áron megmutatja az ukrán népzene rejtelmeit, és egyébként nem rossz. A piros csizmát nem tudom értelmezni, de úgy általában a népművészetet sem, mert én már csak egy ilyen faszkalap vagyok. Nahát, éreztem, hogy emlékeztet valamire ez a dal, átváltott Gnars Barkley Crazy-jére, furcsa azért. A közönség tapsol, Nóri csettintgetve táncol, őrület. Közben fáznak az ujjaim, ha ez valakit érdekelne. Hajós nem tudja, miért, de tetszett neki, továbbjut Ivanna, kinek nevéről egy bicikli jut az eszembe, akit elloptak innen a házamból, szomorú történet, nem is megyek bele. És végre reklám, megyek cigizni!



Cigi ilyen jól még nem esett, mint most, csináltam egy újabb kávét is, legalább valami melegíti a kezem. A jelentkezők szabit vettek ki, vagy a munkahelyükön, vagy az oviból – konferálják fel Radics Bélát, aki van vagy 7 éves, kurva cuki roma gyerek. Zsebre tett kézzel érkezik a színpadra és elektroboogie-t fog táncolni. És nem is akárhogy, jobb ez a gyerek, mint a legtöbb táncos itt. Még Puzsér is mosolyog, ez már valami. Olyan ez a kisfiú, mint egy kistestű felnőtt, ha nem ide születik, óriáskarrierje lehetne. Így meg majd megy a Fókusz portréba, meg Fábryhoz az M1-re, aztán csókolom. Mindenki imádta, Béla zsebre tett kézzel fogadja alattvalóit, négy igennel megy tovább.



Fazekas Alpár Erdélyből érkezett, 12 éve énekel, a fürdőben gyakorol, meg szeretné nyerni a Csillag születiket. Queen Love of my life, az egyik legjobb Queen dal, az van. Olyan hangja van, mint egy nőnek, nagyon érdekes. Kurvára gesztikulál közben, az arcával mesél, ezért kapni fog. Persze a fiúktól, mert a lányok szépen nézik, érzelmesek, anyák meg minden. A közönségnek tetszett, Puzsér egyelőre nem érti, miért pantomimozik, ha énekes, és miért énekel, ha pantomimos. Hát így. Kis vita a zsűriben, a lányok védik a mozgását, ő ilyen, szavaznak, továbbjut, csak Puzsér mond nemet. Kint a két grácia elemzi, mi történt, szokásos.

Egy Hahotát olvasó ürgével beszélget a kamera, ő humorista. Blitzer Csaba. Kissé kellemetlen, senki sem nevet egyelőre a viccein, de remélem, legalább egyszer valaki fog. Nem fog. Dudaszó, menjél, dolgozz még ezen otthon. Judit kimondja, tehetségtelen vagy, lehet, hogy durva vagyok, de ez van. Puzsér büszke Hernádira, Hajós felnéz rá. Csabát nem ingatta meg a dolog, Liluéknak viccet mesél odakint, el van törve Nóri karja, vagy faszomért van rajta az a zsák, a fenébe már. Stand-upos blokk, Szalai Ferenc, bundeszligás hajú humorista, Kovács Zsolt is az, Fodor Péter is, mind isteniek. Péter még nevet is saját magán, annyira jó. Jól van, érkezik egy teltkarcsú srác, ő is standupos, nyílván ő jó lesz, mert kiemelik. Oláh László. Nem jó mégsem, kellemetlen. Hernádi észre sem veszi, hogy nem nyomódott meg a duda, és már kritizál, aztán mégis duda, menj haza.



Kővári Máté jó lesz, mert a dramaturgia miatt annak kell lennie. Mondjuk, legalább nevetnek rajta. Ilyen celebes poénokat nyom Angelina Jolie-ról, meg Gregor Bernadettről, ilyenek. Olyan vicces a fiú, hogy Puzsér tele szájjal nevet, csak mondom. Meg legalább normálisan beszél, érthetően, szépen. Judit megállapítja, hogy nevettek rajta, Puzsér szerint van öniróniája, szavaznak, három igen, örülünk. Végre nem egy Fábry utánzat, mint az összes stand-upos, mondja Hajós, akinek a stand-upos karrierjéről inkább nem nyilatkozom.



Egy tánccsoport a színpadon, Valcer táncstúdió, a Mátrix című darabot táncolják el, a ruhák is olyan mátrixosak, és engem mondjuk kiráz a hideg az ilyenektől, de attól ez még lehet, hogy jó, fasz tudja. Ha zselégyártó lennék, direkt a klasszikus táncos férfiaknak reklámoznék, mert egy tubus per alkalom tuti rámegy a hajukra. Kicsit perverz azért, amikor Marilyn Mansonra szálegyenes, feminin fiúk táncikáznak, nem is értem valójában, de nyilván tovább fog jutni, mert minden olyan továbbjut, ami nekem nem tetszik. Profik, gyönyörűek, ilyesmiket mond a zsűri, Lia megint az erotikáról beszél, mi van vele, szingli most, vagy hosszú időre elutazott a szerelme, és odavan? Négy igen. Kint sikítoznak a lányok, nem tudom, ez-e az idegesítőbb, vagy az, amikor a fiúk részegen dáridóznak. Reklám.

Lementem kávéért, mert nem bírom. Csökkent a zsűritagok energiája, mert nem voltak jó előadások, és érkezik egy béka ennek örömére, van rajta kis maszk, félmeztelen a csávó, keresi a mikrofont. Főző János Kolbásznak hívják, ő kecskebíka. Gengszter ráadásul. Reppel. Hát mit mondjak. Kimegyek, mert lefőtt a kávé. A letolt nadrágot nem értem. Semmit sem értek. Lőjetek fejbe. Puzsér nem nyomja meg a gombot, mert érdekli a szöveg, ami isteni, gondolhatod. A végére megnyomja azért ő is. Hajósnak tetszett, de félig berúgva ő jobban csinálná, persze. Hernádi sok mindent lát Kolbászból, de vegye már le az álarcot. Puzsér nem csodálkozik, hogy nem vállalja az arcát, és lealázza, de meg is érdemli. Nem jut tovább.



Viszont Nóri szerint egy lavinát indított el Kolbász, mert Puzsér brutálisan őszinte fokozatba kapcsolt, és jaj volt az utána következő fellépőknek. Jön egy laza, lírikus páros, reppelnek, de úgy, mint akiknek a herezacskóját becsípte a zippzár. Szerelmi gyász, ilyenek vannak a rapben. Egyszerű volt, mint a százas szög Puzsér szerint. Nóri esküszik, jó volt. Bors Szimonetta Ha én rózsa volnékot énekel, szóra sem méltatják, hál istennek, anyunak panaszkodik odakint, mert tudja, hogy nem hamis. A rapperek beszélgetnek vele.

Kutnahorszky Martin elhangolt gitárral, érthetetlen dallammal énekel egy Blink 182 dalt, amit csodálok, hogy egyáltalán felismertem, Puzsér szerint az Antikrisztus menyegzőjén ez az ideális talpalávaló. Eztán jön Lénárt Ivonn, így, hogy Ivonn, és Adele-t énekel, Rolling in the deep, hát, bazdmeg. Derz é fájer, csak ennyit mondok. Önismeret az egy fontos erény, gyakorold, mondja Puzsér. Ezután Mohácsi Sándort alázza, a kőbányai 19-es számú italkimérésben ez a megfelelő színvonal, de nem itt, és már jön is Várhegyi Gergely szintetizároton let it be-zni, istenem. Ez, amit előadtál, 30 klikket tud a youtube-on és azok a barátaid meg a szüleid. Ezen már Lia és Hajós is röhögnek, de nem várunk, mert jön Sztojka Csaba, aki először levetkezik, majd táncba kezd, melegbalettnek hívnám ezt a Sway-re előadott furcsaságot, anális násztánc mondjuk. Ez sajnos ízléstelen volt, nyúlós, ragacsos, és a negédes flörtjeiddel, ahogy megpróbáltad bevonni a zsűrit ebbe a szégyenletes programba, mondja Sándor, majd Hajós, ki nem hagynám, hogy szerepeljek András táncolja le a kűrt.



Egy fiú tánccsapat jön, ezek olyanok, mint a Bad Boys anno, rosszfiúk, Lia gondolom végre kielégül. Beat Lovers a nevük nekik, utcai jelenet, a zene jó szar, de ügyesek. Szerintem ilyen táncos itthon rengeteg van egyébként, a diszkó termeli ki őket, akik már unják az égbe meredő kéz versus szeletelő koreográfiát, a hangfal mellett találkoznak, és megbeszélik, hogy csinálnak egy saját csapatot. Én erre tudok csak gondolni. Lia odavan közben, ez látszik. Jó, ezek azért nem olyan ügyesek, mint anno a Bad Boys. Mindegy, mert a férfias energiákkal (Lia) megnyerték maguknak a zsűrit, mennek tovább. Robi azért nemet mond, annak ellenére, hogy vegyesek az érzései.



A válogatás végére már nem számítottak tehetségekre a kedves zsűritagok, de voltak még azért. Például egy táncos csoport, akrobatikus koreográfiával, meg egy lány, aki a Proud Mary-t énekli egy gitárossal, illetve Szabó Sándor is, aki egy táncos bohóc, és a Való Világ zenéjére táncol. Aztán Ács Dominika fuvolista és Ya Ou Ferenc gitáros-énekes Mad world előadása nyeri el a zsűri tetszését, én meg szénné unom magam, mert így bazd meg, nem lehetne valami egyéniséget továbbjuttatni inkább?

A Folk and Break csapat is továbbtáncolja magát, aztán jön a lány az előzetesből, kockás blúzban, énekelni fog. Sosem járt énektanárhoz, meg akarja mutatni mindenkinek, hogy tud énekelni. Isteni. Tehát ő Negyela Bernadett, Jennifer Hudson Love you I do-jával, leesik az álla a zsűrinek, kellemes a hangja, de mondom, a tévén keresztül lehet valami, mert én furcsának hallom ezt is. Olyan kedves kis friss hang, de ennyi. Kint Liluék nézik a zsűri arcát, ezt be kellett vágni, hogy értse a néző, miért kap fizetést ez a két szerencsétlen. A magas hangok jók egyébként, csak olyan ritmustalan nekem kicsit ez az előadás, de hát 15 éves, mit várok többet? Nórika ugrálva tapsol, a zsűri imádta, Hajós szerint ő énekes lesz, tanácsot ad neki, örömmel hallgatta, Hernádi is imádta, szívéből énekelt. Puzsér meglepő módon megdicséri, de azért ne valaki másét énekelje, mert nem elég autonóm. Érted. Írhatna otthon dalokat 15 évesen, vagy valami. Mindegy, no, továbbjut, Puzsér nemet mond, de a többiek szerették. Nóri annyira rajongott, hogy levette a zsákot magáról, szerencsére. A kislány cuki, örül.

A válogatásnak vége, megy haza a közönség, 72 produkció jutott a második fordulóba, a zsűrire most vár a legnagyobb feladat, melyik lesz az a 12, amit továbbengednek. Hajós mondja, hogy ajaj, nehéz lesz. Puzsér kivan, hogy ő csak 25 igent mondott, nem ő a felelős azért, hogy ennyi embernek kell csalódottan hazamennie. Hernádinak nincs bűntudata az igenek miatt, Lia meg azt gondolja, hogy nagyon kemény lesz kiválasztani a 12-t. Lilu elmondja negyedszer, milyen döntés vár rájuk, és előzetesként láthatjuk, hogy milyen lesz majd, amikor elmondják, hogy csak 12-en maradhatnak. Vagyis ötödszörre halljuk, mi fog történni. Kis beszélgetés, hogy ki mennyire izgul, kis veszekedés a zsűriben, rohadjon ki a szívem, ha ők továbbjutnak. Na, majd jövő héten meglássuk, kirohad-e.
 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ot 2012.04.10. 06:30:27

Ritka undorító a cikk stílusa,hányingerem lett, bántó megjegyzések szinte mindenkire.

BigPi 2012.04.10. 07:37:06

@Ot: Nekem tetszett. Puzsér stílusban íródott.

☺ágica (törölt) 2012.04.10. 08:00:17

Villanella, jól indult a napom, köszi:D ezt a részt pont láttam, bár szerencsére hiányosan. nem irigyellek, de kitartás:)

SarahConnor 2012.04.10. 08:11:17

Puzsérnak igaza volt azzal a megjegyzésével, hogy ő 25 igent mondott kábé, míg a többi zsűritag 72-t... Ezek a srácok úgy örülnek a 3-4 igennek, mintha máris nyertek volna, és most túlnyomó többségük szó nélkül mégis ki lesz vágva... Nem jól van ez így, orrba-szájba igenelni mindenkit.

Leginkább az lenne jó, ha a zsűri megnézne mindenkit, magában jegyzetelne igent vagy nemet a papírján a produkció neve mellé, aztán az igenelt produkciókat újranézik, kiválasztják azt a 12-t és csak akkor szólnak, és csak annak a 12nek, aki tényleg bekerült.

Persze értem én, kevesebb lenne a dráma, és az nem jó.

fran7 2012.04.10. 08:14:10

Puzsér zselézett haja már fel se tűnt senkinek?

hannamontanna 2012.04.10. 08:33:14

Köszi, ez nagyon tetszett, és hiánypótló, mivel egyetlenegy adást sem sikerült még megnéznem...Nem is hiszem, hogy sajnálnom kéne, majd talán a többit.. Egyre jobbak a hv-k, nekem nagyon tetszik!!!

Mrs. Négerhergelő 2012.04.10. 08:43:49

Kővári Máté tetszett, vagy háromszor felnyerítettem közben.
Negyela Bernadett tényleg "cuki" volt, viszont érdekes, hogy közben becsuktam a szemem és a hangja alapján megjelent a szemem előtt a Jackson 5 és a 6 éves kis Michael Jackson.....próbáljátok ki

Andie 2012.04.10. 09:23:49

Bevallom őszintén, engem jobban irritál a Puzsér, mint a legbénább antitálentum ebben a műsorban. Értem én, hogy kell egy ilyen felforgató, lázító, mindenkit - az esetek 90%-ában indokolatlanul és ordenáré módon - meg- és lealázó figura egy ilyen műsorba, mert ettől nézi az egyszeri/ű ember, ez vonzza a nézőszámot. De engem meg taszít, és már őmiatta nincs kedvem nézni ezt a műsort (tudom, kinemxarjale).
Miért nem lehet egy normális szűrigárdát összehozni? Aki szakmai alapokkal, megfelelő háttérrel, kulturáltan, normálisan, és emberségesen bírálja el a jelentkezőket? Ja, tudom. Azért, mert őket már nem tudták semmi pénzért meghívni, nem adják a nevüket ilyesmihez.
Egyébként meg kiafaszom ez a Puzsér, hogy ilyen lazán, rendkivül szakavatott módon küld el mindenkit az annyába? Mit mutatott már fel ez a fószer, hogy ezt megengedheti magának? (mer én még sosem hallottam róla ezelőtt - persze ez lehet az én hiányosságom is)

villanella 2012.04.10. 09:34:45

@Andie: En is igy vagyok puzserral. En szemely szerint bakats teliszalami tibort birtam zsurikent legjobban, ha mar kritikusrol beszelunk. Meg maleket. De az onceluan lealazo puzsertol nekem is felall a szor a hatamon.

gizdacsavo 2012.04.10. 09:59:36

Puzsér pont azért van ott, mert megosztó személyiség. Engem mondjuk jobban irritál a másik három, akik képtelenek bármilyen kritikát megfogalmazni, és csak vigyorognak ott, mint valami debil. Hajós is egy pojáca, de nála legalább 1-2 olyan jelenetet bevágtak, amikor máshogy döntött, mint a többiek. Viszont a két nő mindig együtt szavazott, külön véleményük egyszer sem volt, kritikát talán a Hernádi szökőévente egyszer ha mondott (a másik még akkor sem), akkor mi a tökömnek ülnek ott ketten?

Puzsér legalább saját (nyilván túlzásba vitt) stílusát hozza, nem a magyar "tehetségkutatókban" megszokott "jujjdejajjdejó minden, vilászínvonal, sztár leszel, ilyet még külföldön sem tudnak, jobb, mint az eredeti" baromságot.

Andie 2012.04.10. 10:14:24

@gizdacsavo: Ebben is van valami. Egy authentikus személy nincs a gárdában. Régen legalább ott volt Preccer Pici, aki azért már látott 1-2 dalt (persze lehet, hogy nem ebben a műsorban volt, de a lényeg ugyanaz). A konkurens műsorban meg Mester Tamással próbálják erősíteni a csapatot, hát legalább több a semminél. De itt?... És ezek döntenek emberi sorsokról (még ha többnyire kicsiben is).

Mrs. Négerhergelő 2012.04.10. 10:40:09

Én bírom Puzsért, többnyire csak miatta nézem ezt az egészet. A Pokorny művésznőben csalódnunk kellett, semmi eredeti nincs benne, üres, negédes bájolgás az egész szereplése....

SarahConnor 2012.04.10. 12:34:33

@Andie: Az bizony a te hiányosságod. Utána lehet nézni. Puzsér az az őszinte, szókimondó (gyakran keresetlen) alak, aki a magyar tévéből hiányzott eddig. Ilyen arcokkal a médiában nem történhetett volna meg az, hogy öt csatornából négyen Éden Hotel, meg Kísértés meg lóf*sz megy főműsoridőben... Fel lehet háborodni a stílusán, de mértékkel, mert érdemes odafigyelni arra, amit mond. Nyilván a stílus némelyeknél olyan agykiégést okoz (elég álszemérmes módon), hogy a valódi mondanivalóra már nem is figyelnek. Pedig ránk férne egy kis ízlésformálás, mert maga az agyhalál a mai magyar televíziózás. Amit ma az emberekkel a média megetet, az ember alatti. Puzsér ezellen kel ki, nyilván ennek nem mindenki örül...

Papucs Orrán Pamutbojt 2012.04.10. 12:53:39

Puzsérnak az esetek 80%-ában rohadtul igazat tudok adni... Végre valaki, aki igenis megmondja...
A 25-72 igenre pedig csak annyit mondanék, hogy a másik 3 zsűritagnak teljesen más a preferencialistája. Mondhatni, más úton jutnak el ugyanoda, ahova Puzsér is eljut. (mondjuk úgy, h egy plusz szűrő van a többieknek beépítve) Én egyiket se kutyáznám, jónak tartom, hogy van két igen markáns pólusa a zsűrinek. A két hölgy csak díszpintynek ül ott, sajnálom, de bármennyire tisztelem mindkét hölgyet, kb mintha ott se ülnének... Elég lett volna Hajóst és Puzsért beültetni.

Papucs Orrán Pamutbojt 2012.04.10. 12:57:16

Én egyébként nem engedtem volna át a standupos gyereket és a 7 éves kiskölyköt sem.. Semmi keresnivalójuk nincs ott...

villanella 2012.04.10. 12:58:33

@Papucs Orrán Pamutbojt: azt én sem értem, hogy ha van standupos tehetségkutató, meg humorfesztivál, meg faszomtudja, mi, akkor miért kell a csillagszületikben továbbjuttatni?

Papucs Orrán Pamutbojt 2012.04.10. 13:07:28

@Andie: Én kifejezetten örülök neki, hogy nem kell 25-ödjére is egy Pressert, egy Mestertomit, egy Bereczkit és társait bámulnom... Tisztelem mindannyiuk munkásságát, de már herótom van attól, hogy évtizedek óta ugyan azokat a fejek mondják meg, hogy ki vagy mi a frankó... Kösz nem..
Épp ezért gondolom, hogy egy Hajósnak és egy Puzsérnak igenis van keresnivalója a zsűriben. Hajósnak is elpattant gyakran az agya, és igenis tudja azt mondani egy produkcióra, h köszi ebből nem kérnénk, és nem csak és kizárólag akkor, ha full hamis az illető, vagy letolja a gatyáját.
Puzsér pedig igenis megmondja h kalap szar vagy drága, ne kergess álmokat, találj más hobbit...
Hányok attól, h mindenkinek a lelkét kell simogatni a tehetségkutatókban.. Nem! Aki rossz az rossz! Nem érdekel h határon túli, vagy kisgyerek, vagy épp állapotos kismama.. Ha nem jó, akkor nem jó...
Lia bájolgása tényleg idegesítő.. Pedig a Beugróban bírtam nagyon! :)
Hajós stílusát pedig lehet szeretni vagy nem szeretni, de vitathatatlan, hogy igen fontos és jelentős színfolt egy generáció életében, akik már kifejezetten rühellik a Balázs Petis bohózatokat és a hasonló szinten működő művészeket.
Rohadtul kéne a vérfissítés, és nem bánom, ha egy Hajóssal vagy egy Puzsérral kezdik a sort...

Papucs Orrán Pamutbojt 2012.04.10. 13:08:41

@villanella: 7 éves gyereket minek kamera elé küldeni??? A mesemondó gyerektől is kivoltam az első szériában... asszem ő nyerte.. gratulálok...

villanella 2012.04.10. 13:11:40

@Papucs Orrán Pamutbojt: Azert hajost, mint friss arcot emliteni.. Pont annyira unom mar, mint akiket emlitettel, 10 eve mindenhol feltinik a teveben, szanalmas szerintem. Igazad van, hogy uj emberek kellenek, ilyen szempontbol puzser tokeletes, de neha szerintem a show miatt kicsit jobban rajatszik a szigoru itesz szerepre, ami nekem nem jon be.

villanella 2012.04.10. 13:14:34

@Papucs Orrán Pamutbojt: Nem az a baj, hogy 7 evesen elindul, hanem az, hogy ilyen alacsony a korhatar. Nem a gyerekkel van a baj, hanem a musor keszitoivel es a zsurivel. Nekem pl a megasztanal volt az, amin kiakadtam, hogy hazakuldtek valakit, mert meg kicsi (14), mikozben a korhatar lent van. Milyen indok ez. Vigyek akkor fel 18-ra oszt jonapot.

Papucs Orrán Pamutbojt 2012.04.10. 13:20:15

@villanella: Ebbe egyetértünk :)

Hajósba nem... Ő pontosan abba futott bele, amiről én is írtam... Szerepeltették az ezer éves arcokat. Az ő műsorai is nézettek voltak anno, de egy bizonyos réteg értette, mivel akkoriban újnak számított ez a fajta humor. Én a kezdetek óta követem a munkásságát. Értékelem a komoly oldalát, és a komolytalant is. Most kapott szabadabb kezet, két-három év volt, mire a heti hetesben is "befogadták", és nem csak az ívet kapta, hanem meghallgatták a véleményét a "művészek"... Ilyen közegbe nem egyszerű újjal előhozakodni. Viszont a korosztályom, mondhatni generációm igenis nagyra értékelte Hajós műsorait és jelenlétét... Ilyen is kell na...

villanella 2012.04.10. 13:26:50

@Papucs Orrán Pamutbojt: Hat nem tudom. En imadtam az emil.rulezt, aztan szanalmasnak talaltam, hogy midnent elkovet hajos azert, hogy benne legyen a teveben. Szeretem a humorat, de az a sajat showjaban kiderult, hogy egy egesz esten at unalmas es kellemetlen, standuposkent is leszerepelt szamomra, vannak nala sokkal viccesebbek (bodocs, kohalmi). Es azalatt a 10 ev alatt, amig ide jutott pont annyira meguntam, hogy nem talalok ra szavakat mar. A kenyszeres szereplesi vagyat meg nem is reszletezem inkabb...

Viszont azt soha sem ertettem, miert nem keresnek uj arcokat a teveben. Lenne par ertelmes, szorakoztato ember.

Papucs Orrán Pamutbojt 2012.04.10. 14:06:57

@villanella: Nem a műsorairól beszéltem... Bár én a KEHA-nak is nézője voltam és a Magánszámnak is. Most ebbe nem akarok belemenni, mert itt ülnénk holnapig :D

A szereplési vágyat én nem látom annyira. Lehetőséget kapott, élt vele és nem jött össze. Előfordul. Bochkoréknak sem jött be több ízben a TVzés, de a rádióban abszolút az élmezőnybe tartoznak, akár szeretik őket akár nem, ez tény.
Én már nem tekintgetek vissza évekkel ezelőtti befuccsolt produkciókra, inkább fejlődésnek látom. Aki a KEHA-ból vagy a Magánszámból akarja őt megismerni, az nem jár jó úton. Számos jó megmozdulása van. A Heti Hetest is ő viszi már lassan a hátán, észrevehető amikor nincs ott. Jó hozzászólásai vannak. Tudatosan nem megyek bele konkrétumokba, nem szeretnék én vitákat indítani, ami nem a Csillagszületikkel kapcsolatos, annak nem itt van a helye.

Ugyanakkor Hajós egy olyan ember, aki egy műsorban egy félig megírt dalszöveget befejezve, adott témára, percek alatt képes "megtanítani" a zenekarnak a számot, úgy, hogy a gitártól kezdve, a billentyűkön keresztül minden hangszerhez hozzáér, és játszik rajta, megmutatván a variációkat, és mindebből egy abszolút hallgatható, minőségi produkciót képes készíteni, vagy megálmodni. Egy olyan ember, aki egy koncerten, egy nézői bekiabálásból egy 3 perces, világszínvonalú improvizációt képes összehozni és előadni. Nyilván kellenek alá olyan zenészek is, akik értik miről beszél, de az ötlet akkor is a sajátja.
Úgy gondolom, Hajóst lehet szeretni vagy nem szeretni. Lehet utálni a zenei stílusát, vagy a humorát. De szerintem vitán felül áll az a tény, hogy tehetséges és tájékozott, így abszolút van létjogosultsága egy tehetségkutatóban.

villanella 2012.04.10. 14:18:27

@Papucs Orrán Pamutbojt: ok, meggyőztél. nem szeretem továbbra sem, és minden mást, amit írtam, fent tartok, de tény, hogy zsűrinek jobb, mint a többi. :)

Papucs Orrán Pamutbojt 2012.04.10. 14:23:31

@villanella: Nem is akartalak meggyőzni, hogy márpedig szeretned kell :)
Csak annyit akartam mondani, hogy nem évekkel ezelőtti példák és két bukott műsor szajkózásával kell előhozakodni, ezáltal elutasítva mint művész/zenész/tévés személyiség/zsűri stb.
Ésh sokkal inkább a zsűriasztal mögé való, mint néhány díszpinty :))
A véleményedet amit fenntartasz pedig elfogadom.. Nem értek vele egyet, de elfogadom :)

villanella 2012.04.10. 14:25:00

@Papucs Orrán Pamutbojt: juhúúúú, píszláv :) akkor most boldog vagyok ;)

Papucs Orrán Pamutbojt 2012.04.10. 14:31:41

@villanella: Rohadt korrektek vagyunk! :DDD
Písz Láv Magaspacsi! :DDD

hazank fia 2012.04.11. 01:31:59

Puzser kiraly. Miatta nezem, legalabb vicces.

Nem kotozkodes vegett, a skot csaj 2 ev utan valoban kritikatlanul beszel angolul, de a "Nú Jork" peldanak eleg melleloves... Lehet, hogy Europaban "Nyú Jork"-oznak, de New York-ban az mar csak "Nú Jork".

Koky_ 2012.04.11. 07:37:51

@Fenimore: "Amit ma az emberekkel a média megetet, az ember alatti. Puzsér ezellen kel ki, nyilván ennek nem mindenki örül..."
Muhahahaaaaaa! Ez ellen kel ki egy hasonló színvonalú műsorban, mint amiket felsoroltál :))))) Gratulálok! Gondolom csupán az emberek jó irányba való terelgetése a célja, és még pénzt sem fogad el érte :D Jaaajjjjjj!

villanella 2012.04.11. 08:56:03

@hazank fia: A dalban, amit valasztott nem nujork. De hat ez legyen a legkevesebb.

Gordiusz 2012.04.11. 11:32:48

Jók ezek a cikkek, de meglennék anélkül is, hogy ezerszer leírod mennyire unod.

villanella 2012.04.11. 12:03:55

@Gordiusz: oké, legközelebb nem írom le ennyiszer :)

SarahConnor 2012.04.11. 15:25:27

@Koky_: aha, csak az a baj, hogy Puzsér háta mögött már több van, mint ez a műsor (olvass és nézz utána a neten), a tőle megszokott színvonalat itt is hozza. Azt szerintem ne rójuk fel neki, hogy pénzt akar keresni, mert álszent dolog lenne. A tehetségkutató műsor lehet jó, színvonalas, ha jó a zsűri, meg a produkciók, amiket beengednek, szemben egy Éden Hotellel, ami akkor is egy ember alatti színvonalú bárgyúság marad, akármit csinálnak vele. Ezért kell ide egy ember, akinek vannak (értelmes) elvei, és nem fél megmondani a véleményét.
Ja, hogy nagy a szája és bunkó? Bocs. Mert az nem bunkó, aki letolt gatyával áll a színpadon egy maszkban és a nevét sem mondja meg, meg az, aki Isten verését kéri a zsűrire, ugye?
süti beállítások módosítása