Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Torchwood 1 x 08 A feltámadás napja

2012. április 08. 14:00 - Möff CAT a Torcsvúdos gyerek

Itt a Húsvét, a nufi, meg a torcsvúd, ma má ehetünk sonkát is, bele is csapunk a közepibe, legyen még idő készülni a locsolkodásra. Rögtön az epizód elején meghökkenve tapasztaljuk, hogy az első részben megismert Susie Costello, aki hangszálkorrekciót végzett magán egy negyvenötös Colttal, benne van a kis beharangozóban, szóval jó eséllyel szó lesz róla a mai órán. Nyitóképünkön egy kertvárosi ház előtt állnak a zsaruk meg a helyszínelők, sürgés-forgás, ennek közepébe érkezik meg a Torchwood-gépszekér. Egy fekete hölgy fogadja őket kiskosztümben, hé, ti vagytok a Torcsvúd, mi? Ja és te ki vagy? Swanson nyomozó. Én meg Harkness kapitány vagyok, tudom, ismerlek, mint a rossz pénzt, haver, figyu, te mindig így öltözködsz, hát, le is vetkőzhetek, na, nem csalódtam... A virtuális farokméregetést Gwen szakítja félbe, szokatlan módon egy értelmes kérdéssel, ki az áldozat? Well, az a helyzet, hogy több is van, tegnap egy, ma meg kettő. Jack a képek láttán valamiért azt kérdezi, összeáll egy felirat a vérfoltokból? Nem nagyon lehet tudni, miről beszél, Swanson viszont vágja, hát most pont ezen dolgozunk, jöjjenek be, lessük meg, mire jutottunk. Bemennek, a hálószoba kicsit rendetlennek tűnik, van benne sok vér, két hulla, meg egy bazi nagy graffiti a falon: TORCHWOOD.

vlcsnap-00002.jpg

Hogy ezen vajon mit kellett dolgozni, rejtély, elsőre nem látszott jól, vagy mi??? Szóval valaki a figyelmükre pályázik, mondja Swanson, megkapja, vészjóslóskodik Harkness, FŐCÍM!

A főcím elmúltával a nyomingercsaj elmondja még, hogy találtak pár hajszálat, most van a laborban, Jack meg mindenkit, aki nem Tw-tag, kiparancsol a házból, tudniillik egy csomó titkos felszerelésük titkos. Ki is mennek, Swanson távozás előtt még benyögi, hogy ezekről a halálesetekről szerinte a Torchwood tehet, mert csak. Kábé nyolc másodpercet töltenek a házban, majd mikor megjön az eredmény a laborból, kisereglik az egész banda. Nem derül ki sok minden, viszont a laborban találtak egy vegyületet, ami B67 névre hallgat, ez aggódásfaktort eredményez Owennél, merthogy ez a Retcon egyik összetevője. Hogy ezt elmagyarázza, visszaszaladnak a HQ-ra (hogy milyen hülyének tűnhetnek a rendőrök szemében, arra ne térjünk most ki), a doki meg belefog a kiselőadásba. A Retcon az amnéziatabletta egyik titkos összetevője, szóval akárki a gyilkos, valamikor kapott tőlünk ilyen cuccot. Hoppá, visszatértek volna az emlékei? Mondjuk az első részben kiderült, milyen hatékony ez a motyó, még Gwen mechanikus agya is kábé egy nap alatt semlegesítette... Meg is említi, hogy héhó, ilyet én is kaptam ám! Jack megnyugtatja egy kis tréfával, akkor ne nyúlj éles tárgyakhoz, Nemecsek, hányan kaptak a Retconból, 2008 fő, jelentem. Whoa, örül Owen, lehet, hogy mind be fognak kattanni? Tosh le is marja rögtön, te ennek örülsz, te gyík, ja, nem, csak úgy mondtam. Jack kiosztja a feladatokat, munkára emberek. Gwen bedobja az ötletet, mi lenne, ha elővennénk az ételliftből a jó kis kesztyűt, főnök, azzal ki tudnánk kérdezni az áldozatokat, felejtsd el, de gyorsan, Susie is gellert kapott, nem emlékszel? Jóvanna, de hát milyen jó lenne már, de nem? Nem, bazmeg, felejtsd el, azt ugattam az előbb! De hát miattunk ölték meg őket, hej, pattan fel Gwen immáron az asztaltól, ergo nekünk kell tenni valamit!.

vlcsnap-00003.jpg

Vitatkozás helyett Jack előcsomagolja a kesztyűt, hé, találjunk neki valami nevet, Nemecsek bedobja, hogy legyen Az Élet Marka, ezt mindenki marhaságnak tartja, de nincs jobb, szóval egyelőre ez marad. Snitt, a Tw-laborban előkészítik az első áldozatot, Jack felhúzza a kesztyűt, Light, Camera, Action!

vlcsnap-00004.jpg

A hulla fejére teszi a kezét és kéri szépen, hogy jönne már vissza egy cseppet. Jack látványosan szenved egy darabig, majd a kesztyű megrázza, le is kapja a kezéről, akurvaannyát, síjj, az új kezem! Owen, csináld te! Egy faszt, nem emlékszel, hogy csak Susie tudta kezelni ezt a szart? Hadénis, léccíléccí, mondja Gwen, én még nem is próbáltam! Nesze, csináld. Gwen nekikezd és egyből sikerül beizzítani a halottat, aki végig a mamájáért rinyál, aztán végleg elköszön.

vlcsnap-00005.jpg

Hát erről ennyit, de hadd csináljam újra, de ez csak egyszer működik, sorry, viszont őstehetség vagy, sistah, mondja Nemecsek a stopperrel a kezében, 24 másodpercig pörgetted a néhait, funk vagy nagyon! Gwen, ha gondolod és még így benned van a bugi, nyomhatjuk tovább, mondja Jack, mire hősnőnk csak ránt egyet a készségen, hogy jobban álljon a kezén, urológust és gumikesztyűt vizionálok a mozdulattól. Bebikázzák a második hullát, ez már több eredménnyel kecsegtet, elmondja, hogy a férfit, aki végzett vele, Maxnek hívják, egy bizonyos Zarándokhoz tartozott, viszont volt ott egy nő, aki jobban ismerte, valami Susie. Na, erre mindenkiben megáll az ütő, az a baj, hogy a halott bácsiban is, a jó hír viszont, hogy Gwen megdöntötte egyéni rekordját, 1:05 az új köridő! Egy darabig tanakodnak, hogy most ez a Susie ez az a Susie-e, végül Jack megmondja a tutit, nem a megfelelő hullát kérdezgettük, véreim! Ez majd biztos fontos lesz, gondolom. Snitt, az irodában összeült a legénység, Tosh hoz egy dossziét, melyből kiderül, hogy a Zarándok egy vallásos csoport neve volt, a ma reggel talált pár nőtagja vezette, nem voltak fent a neten, csak kéziratok maradtak meg a hölgy szekrényében. Nem találnak a papírokban utalást sem Maxre, sem Susie-re, viszont Gwen kérdései nyomán kiderül, hogy senki nem ismerte őt úgy igazán, simán járhatott ebbe a csoportba. Jack kiadja az ukázt: meg kell ismerkednünk Susie-val, ha már eddig nem tettük! Snitt, a terepjáró megérkezik egy raktárházhoz, Gwen ledöbben, nebassz, ha valakinek lefőtt a kávé, az összes cuccát bestócoljátok ide, hát ez van, csillagom, ez a szupertitkos Torchwood. Ajtó nyílik, betódulnak a halom doboz közé, elkezdenek keresgélni. Kotorászás közben elhangzik néhány mondat Susie-ről, mindenhez értett, de antiszociális volt, mintálattttt. Na, megvan a Zarándokos papír, szóval tag volt ő is. Jack rátesz az előző dumáira egy lapáttal, most jön az, hogy kicsomagoljuk a jó Zsuzsit, aztán megkesztyűzzük! Úgy is történik, ám ezúttal Gwen csak néhány emlékfoszlányt kap el az első rész végéről, a rinyát meg a lövöldözést, aztán vége az adásnak.

vlcsnap-00006.jpg

Most akkor mi legyen, semmi, szól Harkness, ez volt az utolsó opció, egy faszt, mondja Owen, amikor hidegre tette a formákat, mindig ugyanazt a kést használta, olyan anyagból készült, mint a kesztyű, télleg, örvendezik a csodateam, a fémrezonancia miatt együtt hatékonyabban működhetnek! Jack már dobozolja is ki a halefot, Nemecsek meg, aki házi Bux Barnabás Boldizsárrá nőtte ki magát, ennek is nevet ad, az előző volt Az Élet Marka, akkor ez legyen Zalaegersz Az Élet Kése! Erre már mindenki rábólint, milyen fantáziadús, hej, Möff CAT pedig nem érti, miért kellett ezt elvállalnia, annyi szép más dolgot lehetett volna csinálni helyette, pl betonozni... Mindegy, a nagy ász terv az az, hogy Gwen Gyurcsókozik Susie fejénél, Jack pedig véletlenszerű helyeken elkezdi vagdosni a hullát, hátha lesz valami.

vlcsnap-00007.jpg

Nyissz, nyassz, volt valami, hát, halványan, de nem az igazi, ezt rendesen bele kell baszni, Jack, ne csak maszatolj! Na jó, nekihuzakodik, szívenszúrja Susie-t, aki erre csakugyan megébred, na mizu, baszod, Jack, te megszúrtál??? Meg kin van a kesztyű, te vagy az te madafaka biccs, na kuss legyen, figyeljémá, a Zarándok tagjaként adtál egy Max nevű formának amnéziapirulát? CSAK EZÉRT hoztatok vissza, rohadékok, megyek is a faszba innen, nem mész sehova, ribanc, próbálja visszatartani Gwen, de csak annyit ér el, hogy kap egy áramütést a kesztyűtől ő is, meg is rottyan, Susie meg végleg gellert kap, de hazudok, mert amíg Gwent pátyolgatják, Nemecsek szól, hogy ööö, itt a masina azt mutatja, hogy a csaj eszméletlen, de fullon életben van! Nebassz, tényleg! Jack kitépi a pengét, de továbbra is lélegzik, hát ezt bazmeg feltámasztottuk. Snitt, Félfejű Susie tolókocsiba szíjazva ül a vallatóasztal egyik végén, Jack a másikon, beszélgessünk!

vlcsnap-00008.jpg

Én meg akarok halni, léccí, hát az nem megy sajna. Mivaaaan, így fogok maradni, mennyi ideig, hát azt se tudjuk. Láthatom apámat, hát nem, mert minden adatot kitöröltél magadról, nem tudtuk elérni, jaj, akkor azt se tudja, hogy meghaltam, hát most már nem is vagy halott! Ilyen színvonalas bevezető után Jack a lecsóba csap, na ki ez a Max, anya, mert amikor rámentett a Retconnal, megcsavarodott csúnyán és most gyilkol! Owen is közbeszól az intercomon, csá, figyu, mennyi Retcont adtál neki, hát heti egyet, két éven át! Baszod, nem csoda, hogy megkattant, mafaszért kellett ezt? Hát mert valakivel muszáj volt beszélgetnem a munkámról, ő meghallgatott, aztán kapott egy tablettát. Anyám, te tökhülye vagy, szanaszét csapattad a faszi agyát, jóvammá, nemtudtam, oké?!?

Magunk között szólva ritka köcsög egy élőhalott ez a Susie, arrogáns, lekezelő faszmuskátli, ha élőnek is ilyen volt, nem csoda, hogy a kutya nem állt vele szóba. Na, szóval a vezetékneve, nemtudom, csak én voltam a téma, ő nem, apropó, nem hagynátok megdögleni végre? A-a, ennyivel nem úszod meg, jah, sejtettem, na, akkor told az infót, lelkem, hamarabb szabadulsz. Susie megnézi a képeket, héló, egy csaj hiányzik, aki pedig minden héten ott volt az őrsgyűlésen! Szőke diáklány volt, Lucy McKenzie-nek hívták, egy klubban dolgozott, asszem a Farkas bárban.

Snitt, a Farkasban vagyunk, Gwen, Jack és Owen kutatnak a tömegben, a másik kettő a monitorokon követi őket, hátha Susie kiszúrja vagy Lucyt, vagy Maxet. Végül Owen megtalálja a férfit, majd a lányt is. Susie megerősíti Lucy identitását, Max viszont melléfogás, de nem para, hat másodperccel később a valódi Max megpróbálja a kommandós akció közepén leszúrni Gwent, ám ő földhöz teremti a fickót, Jack meg lesokkolja. Harkness a bámészkodóknak elhint néhány hülyeségmorzsát, majd az egész bandát beviszik a HQ-ra. Gwen közben megköszöni Susie-nak, hogy megmentette az életét. Bent Maxet bevágják egy cellába, a doki és Jack próbál adatokat olvasni neki az életrajzából, de csak apatikusan üldögél a priccsen, mindössze akkor aktivizálja magát, mikor a Torchwoodot említik, akkor viszont ököllel üti a plexit, csak úgy dübörög az alagsor.

vlcsnap-00009.jpg

Ez tipikus elvonási tünet, mondja Owen, főleg, mikor kimondom a nevünket, mit, azt, hogy Torchwood? Booom, boom, boom, kösz Jack, ügyes vagy. Viszont, ha ezt a Retcon okozta, lesz ott más is, nézzük meg a scannert, mondja Harkness, várjámá, mi lesz Susie-val, nemtom, mit csináljunk, te döntesz. Jack sarkon fordul és elindul fölfelé, előtte még azért odaszól Maxnek, hogy torcsvúd! Mekkora paréj ez a pali... Susie és Gwen eközben kávézgatnak, beszélgetnek, Susie apjáról, aki rákos, a Torchwoodról, meg hogy Susie mekkora lúzer, mert Gwen sokkal jobb mindenben. Nem is, mondja ő, de igen, például szexeltél Owennel? Gwen erre csak pislog, mint a vett malac, aztán rárúgja az ajtót Jackre, figyejjé, öcsém, ezt így hogy, Susie apja rákos, mint a Keresztúr, te meg odaadod az életre keltő masinát, gyakorolgasson vele??? Nem csoda, hogy megmakkant szegény! De én nem, kussoljál, azt mondd meg, hogy végiggondoltad te ezt? Itt értelmetlenné válik a beszélgetés, a végén az jön ki, hogy mafaszt kezdjünk a Zsuzsigyerekkel, hát ez az, tök nemtom, mi van, ha sose hal meg? Az egyre hülyébb diskurzust Owen szakítja félbe, Jack, gyere fel, fontos! A laborban Mutat egy spec. szűrőn áttolt felvételt Susie-ról, az a lényege, hogy amikor a kesztyűvel feltámasztunk valakit, az a mi életerőnkből él 2-3 percet, majd vége a kapcsolatnak, megszűnik az energiaáramlás. Susie-nál kicsit másképp ment a műsor, ő most is Gwenhez van kötve és folyamatosan szívja belőle a kraftot.

vlcsnap-00010.jpg

Hú, baszod, ezt le kell állítani, a Zsuzsigyereket jégre tesszük másodszorra is! Gwen közben, mit sem tudva arról, hogy meg van villámcsapva, titkosba' megszökteti Susie-t, hogy elvigye az apjához, mire Jack odaér a stukkerrel, hűlt helyük. Egyből keresni kezdik őket, a külső parkoló monitorán látják, hogy Gwen becsomagolja Susie-t, na menjünk, kapjuk el őket, ebben a pillanatban a komplexum lekapcsolja magát. Bazmeg Nemecsek, mit csináltál, neménvótam, főnök, azt hittem, te csináltad, oldd fel akkor, nem tudom, ez fullos shutdown! A két szökevény közben elindul, Gwen aggódik, hogy Jacknek levágós lesz a lelépés, Susie gonosz tekintettel méregeti, sose tudhatod, lehet, hogy szerencsénk lesz! A HQ-n maradt többiek jobban aggódnak, Owen szerint Gwennek két órája jó, ha maradt, Tosh azon vergődik, hogy tudta Susie a leoldást megcsinálni, Jacknek eszébe jut, hogy Max lent figyel az alagsorban, nézzük csak meg! Leszaladnak, a faszi a félmeztelenül, törökülésben ül a cella padlóján és egy Emily Dickinson-vers töredékét ismételgeti folyamatosan, ahá, világosodik meg a jó kapitány, ez egy verbális bomba!

vlcsnap-00012.jpg

Ha több százszor elmondja, leállíthatja a bázist vele! Merhogy, esik le Owennek is, ezt a rendszerprogramot Susie régen írhatta, mikor még élt! Ha csak úgy nem, bólint rá Jack, sőt, Susie eleve ezt akarta! Visszamennek Toshhoz és hármasban megfejtik a teljes történetet, Susie előre kigondolt mindent: ha három hónapig nem találkoznak, Max elkezd gyilkolni, az események láncolatának végén pedig mi feltámasztjuk a Zsuzsigyereket! Bázzeg, de ügyeees, bólogat elismerően Owen. Nekem mondjuk az nem teljesen világos, hogy miért ölte meg magát, csak azért, hogy feltámasszák??? Közben a kocsiban Gwen egyre szarabbul néz ki (még ahogy szokott, annál is, igen), Susie meg egyre virgoncabb, te figyelj már, akkor este én lelőttem Jacket, hogyhogy nem halt meg? Nemtom, nem mondta el az egész sztorit, csak annyit, hogy nem tud meghalni. Na, a köcsög, és ő dönti el, élhetek-e, jegyzi meg Zsuzsi, mondjuk kissé fura a nagy acsargás, mert ő lőtte le saját magát, nem Harkness. Közben Nemecsek csihol egy vonalat, tessék, főnök, telefonálj! Ú, de ötlet, oké! De kit hívjak fel? Aha, meg is van! Százhét, tessék, csókolom, tessék nekem adni a Swanson nyomozót! A csaj felveszi és némi köcsögösködés után belemegy, hogy szerez egy Dickinson kötetet, ugyanis az a nagy ötlet, hogy ha a lezárást egy versrészlet okozta, egy másik majd biztos nyitja is a bázist. A nyomozónő se kicsit gyöktörzs, az összes kollégáját a kihangosított telefon köré gyűjti, kapitány úr, elmondaná még egyszer, hogy mi újság van?

vlcsnap-00013.jpg

Harkness elmondja, nagy röhögés, végül Swanson megszánja, na húzás innen, emberek, szóval mi lenne a buli? Hát, fel kéne olvasni a telefonba a könyvet, léccí, hátha nyitja az ajtót. Ó, anyám, hosszú lesz az éjszaka... Közben a szökevények még mindig mennek, mély beszélgetés életről és halálról, Susie elég lehangoló képet fest a túlvilágról, kicsit Allen Ginsberg, kicsit Lovecraft, nem kicsit paráztató. Közben a lángeszűek még mindig a központi számítógépnek szavalnak, eredménytelenül, végül Tosh előáll egy ötlettel, ha a szavak zárták le a placcot, lehet, hogy a számok oldják fel, mondja csak a könyv ISBN számát, drága! Bepötyögik, működik minden, halleluja! Toshiko megtalálja Gwenéket egy kórház parkolójában, majd egy igen ratyin kivitelezett jelenetben Harkness elsőbbséget kér és kap a telekjárónak, merhogy eszméletlen sebességre fog ő mosmán kaccsolni, kérem. Mán ott is vagyunk apu kórtermében, kicsit megfáradt már a kasztni, Gwen viszont kezd igencsak retekül lenni, vérzik a feje, meg minden, kétségbeesik, mi történik velem? Hát, angyalom, te lassan megkapod az összes sérülésem, és neked szar lesz egy darabig, ne nyugi, utána meghalsz és akkor már nem fáj, jön a válasz. Gwent elszomorítják a kilátások és a sarokban összehullik, mint a kekszmorzsa, kajak sajnálom szegényt.

vlcsnap-00014.jpg

Susie felugrik a tolókocsiból, odasétál az apjához, szia, apu, én vagyok, majd kitépi a lélegeztetőt belőle, dögölj meg, te rohadék, WTF??? Parkolóba ki, autóba be, induláááás, menetközben Susie felhívja Jacket, aki beígéri neki a Turbó Anál Dózert arra az esetre, ha Gwen meghal. Demosméééé, ő is a helyemre állt, most meg én az övére, mosmivaaaan? Úgy nézem, a Zsuzsigyereknek a negyvenötös kisebészkedte az agyából azt az apróságot, hogy Ő LETT öngyilkos, nem Gwen ölte meg... Egy darabig még nyíg, hogy a mi hősnőnk mennyivel jobb nála, meg hogy mennyire sajnálja, majd lerakja a telót és elszáguld az éjszakába. Tosh adja az ívet, Hedley Point felé tartanak, a kompkikötőbe, siessetek! Közben megreggeledik, Susie kicibálja Gwent az autóból, most együtt elkompozunk valahova, gyere! Gwen pár lépés után összeesik, de Jackék közben megérkeznek, Susie otthagyja a mólón és rohanna tovább, Jack fegyvert fog rá, állj meg! Owen ölbe kapja Gwent, életjelet keres, de nem talál, Susie közben nyomja a sódert Harknessnek, nem tudsz lelőni, mert Gwen egy kicsi része bennem van! Hát az nem elég, mondja Jack és ledurrantja.

vlcsnap-00015.jpg

Owen, életjel? Semmi! Odarohan Susiehoz, aki röhög, hehe, nem tudok meghalni! Erre beleereszti az egész tárat, de csak röhög a kecseg tovább, a kapitány beszól Toshikonak, pusztítsátok el a kesztyűt, az kapcsolja össze őket! Tosh pisztolyt ragad és atomjaira lövi a készséget, erre Susie gellert kap, most már végleg, Gwen meg feléled, hej. Kissé kész van, Owen ölelgeti meg babusgatja, Jack pedig néz a messzeségbe. A zárójelenetben Jack megköszöni Nemecseknek, hogy visszadobozolja Susie-t, mert neki ez most nem igazán fekszik neki. Ezután egy értelmetlen, de jelentőségteljes beszélgetés következik, majd VÉGE.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása