Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillag születik – 4. évad – 3. válogatás

2012. április 02. 15:00 - villanella

Még mindig válogatják a kiscsillagokat, akkor is, ha éppen Schmitt Pali bácsi beszédétől zeng a média és a Facebook. Szerintem egyre többen választják majd a tudományos karrier helyett a tehetségkutatókat, mert hát, ha a tévében vannak, annak legalább van nyoma, meg látszik is, hogy ki csinálja, és rögtön tudjuk, hogy másolta-e vagy sem. Mindegy is. Lássuk, mi volt szombaton.

Szokásos nyitány Nagy Sanyival, több ezren indultak neki, megnézhetünk egy mini válogatást az előzőekből, jók és rosszak is, már láttuk ezeket, kit érdekel. Senkit. Nem baj, kell ez, hogy hangulatba hozzuk a népet, gondolom. Indul a Csillag születik harmadik válogatása, remélem, már nem lesz sok, mert igen unom. Jön az sms anyától, nézem-e, hát most még nézem, de aztán megyek vacsoracsatázni, ma sem tudunk együtt röhögni sajnos, felvételről nézem majd meg egyben az egészet vasárnap.

Lilu kicsit mesél, hogy működik a továbbjutás, zsűri bemutatása Nórika által, most nem beszélnek egy-egy mondatot, szerencse. Lilu és Nóri egy kislányt üdvözölnek, térdre ereszkedés, a kislány sokkal jobb fej, mint ők, de hát ilyen ez. Dinnyés Csenge Nikolett 6 éves, énekel, törpéset. Kislányokat nem kritizálunk, de azért az anyukájával kicsit elbeszélgetnék, hogy ezt hogy gondolja. Mindegy, cuki a gyerek, meg minden, de azért ezt senki sem gondolhatta komolyan. Együtt énekel vele a zsűri Hajós javaslatára, a nézők is becsatlakoznak, hátul Liluék nagyon élvezik, most csak Robi bácsival énekelj, jó vicc. Nem jut tovább. Itt van Hajós, ő még úgysem volt.

Kint gyerekek táncolnak, kicsit félek, hogy ők jönnek, de szerencsére nem ők, hanem Danyi Zoltánné, Reni a fellépő, akinek három gyereke van. Nekik szokott énekelni, most meg nekünk fog. Még nem lépett fel nagyközönség előtt, mondhatni, nagyközönségszűz. Hát az van, hogy gecijó, rá is üzenek anyámra, hogy ennek szép hangja van, ő meg sebtiben válaszol annyit, hogy aha. A zsűri fején is látszik, hogy tetszik a műsor, a Cserháti daloktól mondjuk én fázni szoktam, de ez tényleg nem volt rossz. Lia meghatódott, Hajós szerint azért tudta szépen elénekelni, mert egy asszony, és érti, miről szól. Továbbjut. Asszonyokat a médiába.

Kisebb blokk a továbbjutottakról, akiket most nem nézünk meg, táncosok (Just Dance, Betyárok), Illés Regina reppel, még táncosok, valami Profession Crew, aztán váltunk cikire. Érkezik Hoffmann Ricci, akinek szenvedélye az éneklés és a nők, David Hasselhoff, Arndol Schwarzenegger és Tom Jones a példaképei, több szó nem kell. Izompólóban, lányokkal jön a színpadra. Feszítget, szerintem idétlenül, ennem kell egy ananászos Melbát, mielőtt nekikezd, még szerencse, hogy többet is vettem, fog kelleni még. Ciao Marinát hallhatjuk, juj. Jönnek a Marinák, táncolják körül, Lilu kifejti, hogy 80-as évekbeli német pornósztárra emlékezteti Richárd, no, igen, ő is a Sat1-es zokniban kefélős pornókon nőtt fel, ezek szerint. A zsűri a szöveges résznél már nem tud hova nézni, de csak Lia nyomja meg a gombot, a többi bátor. Hajós is nyom, de végigénekli, a fene. Lealázzák, szerelmes magába, Jucika megvédi azért, de aztán megy haza. Ez itt a Betyárok két tagja:

Érkezik Gömöri Gergő Miskolcról, aki felolvassa már a bemutatkozást is. Ekkor sms anyámtól, hogy ezt látom-e. A srácot, aki felolvassa a bemutatkozást. Chris Brown és Justin Bieber közös számát adja elő, miután nagy nehezen elindítják Liluék a zenét. Talán 10 másodpercet vár a zsűri, Gergő még annyit sem, lemegy a színpadról. Látjuk ezután Molnár Gábort, aki Adele-t fütyül, aztán egy fagyis srácot, aki zsonglőrködik az eper-vaniliával, Liluék kaptak is belőle kint, ők azok, akik nem jutottak tovább. Ezek közül is kiemelkedik a Törpe HRT, akik zenére boxot imitálnak, ez még akkor is szar lenne, ha ukrán némafilmként látnám. Zombory Zsolt 69 évesen, szalmakalapban és napszemüvegben énekel, kék csokornyakkendőben, itt annyi a komment, hogy Puzsér szerint profilból hasonlít Clint Eastwoodra. Egyébként aranyos a bácsi, maga is mondja, hogy csoda lett volna, ha továbbjut. Kollmann Miklós motoros száma meglep, még a feje is tüzes, elismerően bólogatnak kint a lánygyermekek (Nóri és Lilu). A két női zsűritag elolvadt, mert felizgatta őket a mutatvány, de nem jut tovább, mert a két fiú nemet mond. Ez itt Lia, asszem, épp el van olvadva:

Egy elektromos hegedűs és csellós érkezik, bemutatják a looperjüket, aztán Nóri elmondja, hogy működik ez a szerkezet, jól van lányom, ötös, leülhetsz. Szóval a Fele királyság együttes nyomja, nem rossz egyébként, Beat it, nyílván továbbjutnak, mert leesik a zsűri álla, aki nyílván nem néz a jútúbon soha semmit és először találkozik ilyesmivel. A hegedűn gitárszóló is létrehozható, taps is érkezik ennek örömére, most már enigecsuvokki van, igen könnyű levenni a népet a lábáról, én személy szerint unom, a közönség azonban felállva tapsol, a zsűri pedig teljesen oda van értük és mennek tovább. Kint még a lányok rajonganak egy kicsit, én meg nem teszem túl magam azon, hogy az Ördög Nórinak nincsen válla.

Szünet után vagyunk. Na, ki, na, ki, na, ki van a színpadon? Hajós András. Viccesen szarul énekel, Adele-t, magyar szöveggel, mindenki tapsol, én meg hányok, ha megengeditek. És akkor most jön egy fekete és egy fehér lepedőbe csavart férfi, ami összesen két férfit jelent, a Mini Maxi Duóra keresztelt formáció az Eye of the Tiger zenéjére bohóckodik valamit, aztán lekerülnek a lepedők és a Ho-ho-ho horgász zenéjére, úszódresszben illegnek, amit én nem értek, de biztos van, aki szereti az ilyet. Aztán ölébe fekteti a nagy a kicsit, ő lesz a zongora, mondjuk, annyira vannak viccesek, mint az Irigy Hónaljmirigy, teszem azt. Már gitárként használja a kicsit a nagy, Smoke on the water, aztán dob lesz, és a fenekén üti a ritmust, végül harmonika, Lilu nevet kint és közli, hogy ez vicces. Azért nevetsz, nyilván, nem kell mondani. Liának tetszett, Hajós szerint commedia dell’arte, Juci is szerette és még Puzsér is elmosolyodott, tovább is jutnak menten. Én meg majdnem felrobbantottam a kávéfőzőt, mert nem hallottam, hogy lefőtt, és kicsit tovább maradt a gázon, most moshatom fel a kifolyt cuccost.

Sokaság mutatása, és jön Magyarország legkülönösebb operett párosa. Egy transzvesztita és egy férfi, Connica és Gábor névre hallgat a formáció, nem tudom eldönteni, hogy playback-e vagy sem, de asszem, igen, szerintem ők a Capellában szoktak fellépni. Mindegy, nem jutnak tovább. Hiába a párta.

Jön egy szerelmespár, kint már mendegél a mandarinoznak, Dr. Kránicz Ákos és neje duettet énekel, az egyik bátortalanul hamis, a másik bátran. Viszont szeretik egymást, örüljünk ennek is már. Eztán egy kínai gyógyászati fellépés, a farkával emelget súlyokat az úriember, aztán mozgatja, hát mittomén, lehet, hogy valaki ettől felizgul, nem? Franc tudja. Ők sem jutnak tovább. Hajós szerint a nagyszüleinek igaza van, abból nem lehet megélni, ha valaki lógatja a tökét. Viszont érkezik a Budapest tévéről egy sámán, Hervai Tamás, illetve, lehet, hogy nem Budapest tévés, hanem Főnixes, mindegy, ott zümmög, ez a produkció. Végül Bakos Balázs jön, és úgy ugrál, mint, aki darázsba lépett, értelmezhetetlen, le is fújja a zsűri. Ide teszek egy képet, amin Hernádi Judit meg van hatódva, bár nem illik ide:

Megállunk egy párosnál, ők jók lesznek, mert szót pazarolnak rájuk. Szerelmespár, a fiú gitározik, a lány énekel, Hajdúböszörményből jönnek, azt a helyet meg szeretem, mert ott volt régen a Kotta fesztivál. Nagy Brigitta és Tóth András a Golden Age-t énekli és játssza, az a reklám, a Heinekenes, amitől mondjuk, engem kiráz a hideg, de végül is mindegy, mert belefér. Aranyosak, meg minden. András imádta, örül, hogy egy pár, csak azt nem értette, minek kellett a pengető a szájába a gyereknek, na, azt én sem. Juci imádta, de énekeljen a közönségnek, mert ő is itt van, Lia is imádta, mindenki igennel szavaz, jól van. Mennyire tudnak egy továbbjutásnak örülni.

Szerelmespárok blokk. Illetve ismerkedős blokk. Egy srác flörtölni próbál, olyan spontán, mint Schmitt Pál újévi köszöntője. Aztán egy veszekedős pár, másnak énekeltél egy dalt, hogy jössz te ahhoz, ésatöbbi. Ki a faszt érdekel ez, nem tudom. Mindegy. A színpadon egy FlipperÖcsi hasonmás, aki a hangjával fog játszani, lekollegázza a zsűrit, szerény. Úgy hívják, hogy Marton László, mint a Távolodó. Ez milyen nyelven van? Lilu szerint visszafelé énekel, szerintem csak szar. Azt hiszi, hogy jól énekel mélyen és magasan, de nem. Amikor Barcikán egy kocsmába betértünk 99-ben, akkor volt ott egy srác, aki Deák Billt választott a 20 forintos bedobós gépből, és nyomta rá, lehet, hogy ez a gyerek volt, nem tudom. Nem jut tovább.

Megtudjuk, hogy sokfelől érkeztek nevezők, ha eddig nem tudtuk volna, aztán gasztronómiai blokk, végül alkoholista blokk, és érkezik egy nyergesújfalui zenekar, az In Diretta. Már bebaszva érkeznek, vagy még csak félig, nem tudom. Szeretnének világhírűek lenni, agrár-poppal készültek, az gondolom olyan, hogy egy sor szántás, egy yeah. Egyébként meglepően jók, ahhoz képet, amit vártam, nem rossz a szöveg, jó a hangja a srácnak, és végül is helyesek. Közönségénekeltetés az alábbi szöveggel: Jappá, jappapapá. Liluék is táncolnak, én meg unom. Tetszik a zsűrinek, Robi szerint több volt, mint korrekt, profi volt, a közönség is odavan, szerintem azért ezt az ovációt nem érdemlik meg, én nem juttatnám őket tovább, de a zsűri igen. Lia még bort is kap, miután reklamál, hogy nem adtak neki.

Lement a reklám, meg a Marley meg én ajánlója, amin hárman, felnőtt nők sírtunk a kanapén tavaly nyáron, magunkon röhögve, de ez nem ide tartozik. Szóval megint körkép, beszélgetés a kint várakozókkal, egy 68 éves egri férfit látunk, már kint is szteppel, de bent mi lesz? Nos, az lesz, hogy egy esernyővel érkezik és az Ének az esőbent adja elő, ami szerinte Fred Astaire, Hajós szerint Gene Kelly, mindegy. Domány László énekel és táncol, isteni cuki. Olykor nem énekel, csak táncol és papparézik, bárcsak minden magyar nyugdíjas ilyen lenne, mint László, és nem kereplővel tüntetnének a baloldali és liberális eseményeken. Jucus sír, és örül mindennek, édes embernek tartja a bácsit, ahogy én is. Nem jut tovább, de elmondja, hogy tovább szeretett volna jutni. Kicsit még veszekszik, Hajós arra kérik, hogy az eleganciáját tartsa meg, ezt nem sikerül neki, mégis kicsit kezd hasonlítani a kereplősökre, főleg, mert még beszél egy kicsit, és elmondja, hogy nincs igazuk. Kint is mondja a magáét, ez nem így működik, és a kritikus szégyellje magát, verje meg az isten.

Most jönnek a rosszak, hat az átok. Micsoda dramaturgia. Egy fiú a Who let the dogs out-ra táncol, a dal önmagában is büntetés. Aztán sok színes lány jön, ők is táncolnak, B-Dolls a nevük. Borzalom. Egy robottáncos Missy Elliottra nyomja, és ez az egyetlen jó a produkcióban. Kalapos József érkezik, matróz szeróban. Egy bábúval táncol, akit Mirandának hívnak. Egy csoda, azt mondom. A Táncművészeti Főiskola három hallgatója veszi át a terepet, akik tovább kell, hogy jussanak, mert profik. Nos, nem fognak. Olyanok, mint a sárospataki diszkó táncosai, csak talán ők szimpatikusabbak, mert nem ilyen beképzeltek.

Egy furcsa, kosztümös lánycsapat a következő előadó, olyanok, mint a légi kísérő lányok, mondja is Nóri a poént, hogy ő úgy tudta, megszűnt a Malév. Fiúk is vannak köztük, az egyik olyan, mint az Antonio Banderas, de a lényeg, hogy Robbie Williams-re társas táncolnak, még szerencse, hogy a Let me entertain you az, mert ez az egyetlen dal ettől az ürgétől, amit szeretek. A lányok levetik a kosztümöt, alatta muffinrózsaszín ruha, jóvan, ez ilyen tánc, kalap. Fiúk levetik a felsőt, alatta tetovált testet imitáló felső, szerintem kellemetlen, de a zene megmenti az egészet, gondolom, tovább is jutnak. Most már sárga ruha a lányokon, kis tánc még és vége. Nem szeretem én az ilyet, azt kell mondanom. A zsűri szereti, mennek tovább. Úgy örülnek, mintha a lottó ötös lenne az övék, esküszöm.

Egy gitáros és egy hegedűs fiú jön most, mesélnek kicsit, hogy találkoztak, hogy zenélgettek eddig, kedvesek. Caramel Lélekdonorját kezdik játszani, Molnár József és Vizi Imre ők, Marosvásárhelyről jöttek, a hegedűs srác még énekel is, amikor nem hegedül, a másik meg beatbox-szol és kurvajól néz ki a gitárja. Klassz amúgy, édesen mosolyog József, vagy Imre, nem tudom, melyik, melyik. Azért inkább a Caramel verzióját hallgatnám. Juci el van bűvölve, és kiderül, hogy a gitáros Imre. Hajósnak is tetszett, Liának is, menjünk már, jól van, továbbjutnak, még Puzsér is oda van.

A következő adásban lesz egy kisfiú, aki táncol, egy tátogós fiú, legalábbis ez nem lehet az ő hangja, meg táncos fiúk, akikért oda lesznek a nők és jó hangú lány is, bár nekem így belehallgatva kicsit sem tetszik. Akit különösen várok, a gyíkálarcú repper. Remélem, ti is.

27 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.04.02. 15:21:24

A Fele Királyság és az In Diretta nekem nagyon bejött, tök jó fejek voltak, Puzsért meg egyre jobban csípem :-)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.04.02. 15:38:01

Liának meg kéne mondani hogy váltson lemezt mert minden egyes vállalható elaőadónak azt mondta hogy:
Nagyon szerettelek / nagyon szerettelek benneteket.
És ez kurva gáz, hogy egy színésznő nem tud 16 különböző dícsérő mondatot imprózni. Pláne úgy hogy beugrós is volt.

hannamontanna 2012.04.02. 15:44:13

Nagyon szuper volt!! Simán el tudom képzelni az egészet, pedig egyet sem láttam. Sajnos vagy szerencsére..

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.02. 15:50:57

Ez a műsor tényleg annyira szánalmas, mint amilyen leírva?:O

A poszt az aranyos, szórakoztatott, köszi:P

@Hurrá Torpedó: pedig az egy jó műsor volt:(

hannamontanna 2012.04.02. 15:58:10

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: De rég jártam erre, Te közben ledoktoráltál???? Gratulálok. Sport-történet?....:-))))

hannamontanna 2012.04.02. 15:58:45

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: De rég jártam erre, Te közben ledoktoráltál???? Gratulálok. Sport-történet?....:-))))

hannamontanna 2012.04.02. 16:10:08

Hoppsz....esküszöm, nem másoltam, hanem csak hirtelen megint odakerült..... én is lehetek dr? .....vagy mondjak le még az elején...?

villanella 2012.04.02. 16:12:04

@hannamontanna: szerintem magadtól másolni ér :)

hannamontanna 2012.04.02. 16:21:53

@villanella: Hála a madonnának... akkor mégiscsak lehetek elnökjelölt.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.02. 17:29:21

@hannamontanna: igen, nagyon sokba került, de sikerült:D És kikérem a feltételezést is magamnak, hogy ez nekem nem sikerülhetett volna, hiszen mi a doktorok országa vagyunk:D

Én a másik véglet vagyok, a jogász:P:P:P:P:P Még nem kerültem magam másolásának ügyébe, mint egyesek:D

lutria 2012.04.02. 20:26:15

Tételezzük fel hogy a faroklógatós továbbjut,a következő selejtezőn/elődöntőkön mi lenne a produkciója,még ráakaszt 5 kilót?

Papucs Orrán Pamutbojt 2012.04.02. 20:29:22

Na, most pótoltam...
Változatlanul Hajós és Puzsér szívemnek két csücske, két ellenpólusa...
Tetszett, hogy András ilyen kulturáltan és tisztelettudóan tudta kezelni az esernyős bácsit, akivel kezdett elszaladni az a bizonyos paci.

patye 2012.04.02. 20:36:42

Kotta fesztivál :))) Bizottság meg ilyenek :)

villanella 2012.04.02. 20:39:38

@lutria: hát ez az. nem normálisak, minden szinten.
@patye: úgyúgy!

krycek07 2012.04.02. 21:11:05

A Fele királyság együttes fellépése maximum annak volt eredeti, aki nem ismeri a 2cellos-t. www.youtube.com/watch?v=jjOQac1vOEc
és ezek sem ma kezdték...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.04.02. 22:32:51

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N:
jaja, tényleg jó műsor volt.
@krycek07: nekem az apokaliptika jutott az eszembe. valaki mesélte hogy egyszer koncerten azt hitte, hogy mindjárt bebasszák a bőgőt az emberek közé, annyira nyomták

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.04.02. 22:36:18

coming outolok:
-a nevemet egy az egyben loptam, csak magyarosítottam
-az avatáromat is loptam egy pesti klub honlapjáról
-a linkemen a zenét is loptam, és saját nevem (amit ugye loptam) alatt futtatom

Krissyfurrr 2012.04.03. 00:03:18

@krycek07: @Hurrá Torpedó: 100%ig igazatok van, tényleg nem eredetiek, hisz' ott a 2Cellos, Apocalyptica, vagy egy másik még, akik szintén nagy kedvenceim, a ThePianoGuys(hadd villogjak már velük :D),és még lehetne sorolni. De azé' valljuk be, nem voltak ezek a srácok se rosszak! :) inkább elhallgatok egy ilyet, mint mondjuk egy LMFAO Party rock anthemet a megasztáros Benji előadásában! :D (lehet begyöpösödött dög vagyok)
2cellostól egy kis romantika: www.youtube.com/watch?v=2uohgSvKpG0
ThePianoGuys:www.youtube.com/watch?v=BgAlQuqzl8o&list=UUmKurapML4BF9Bjtj4RbvXw&index=9&feature=plcp

szbszig 2012.04.03. 02:57:47

@lutria: Igazából ez a probléma az énekeseken meg esetlen a táncosokon kívül minden más produkcióra fennáll. A Mini Maxi Duó vajon mit fog előadni legközelebb? Egyszer talán vicces volt ez a Hajós által commedia dell'artének nevezett dolog, bár ebben sem vagyok teljesen biztos, de hogy legközelebb nem lesz az, az tuti.

Pizsi16 2012.04.03. 09:01:07

Így van! Semmi értelme a táncos , énekes produkciókon kívül bármi másnak, mert nincs ami érdekes lehet másodszor, harmadszor. A vén faszi meg idióta volt...

Pizsi16 2012.04.03. 09:04:37

@Krissyfurrr: huh! A 2 cellos nagyon király! A borostás csávó erősen nedves bugyi effektus.

villanella 2012.04.03. 11:03:48

@PuffCinq: U, igen jo, ez volt az elso, es olyan jot fozott a delikvens, hogy kicsit be is paraztam, hogy lepek majd a nyomdokaiba, de aztan a hazipalinka lelazitott;)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.04.03. 11:22:14

@villanella: á, most már értem, miért lett ilyen vidám ez a hogyvolt.:D

bruu 2012.04.03. 17:30:08

@villanella: szuper a poszt és az, hogy végig bírod, uhhhhhhhh úgy érzem az utsó mondataidból ebből még lesz minimum egy rész,és még vmi középdöntő borzalom is lesz. Mesélj milyen volt a kajacsata mit ettél? ez maszek csata vagy publikusan is látható lesz? Azért óvatos legyél ám aki kulcsmásoló szeretett volna lenni, az a mélylélektan szerint vonzódik a másoláshoz. Lehet Palibának kulcsmásoló, vagy fénymásoló volt a jele az oviban, persze az is lehet hogy egyszerűen csak olló és ez manifesztálódott aztán az évek során a régi kódexmásolók imádatává. Hmm a Vizsolyi Biblia vajon plagizálás vagy sem?:)

ő-szinte 2012.04.05. 18:33:51

@villanella: mert nem volt elo kibeszelo?:-O jottunk volna...:(
süti beállítások módosítása