Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz a Bering-tengeren 1x01 - Veszélyes vizeken

2012. április 01. 10:00 - Nico Tindeath

Az Aranyláz Alaszkában után egy újabb aranyásós valóságshow jött szembe velem, lassan már akár magam vehetnék egy aranymosó tálkát, hátha a Filatorigátnál szerencsével járok. Mert ugye megvan ennek a romantikája, kétkezi meló, mocskos farmer, izzadságtól csillogó halánték, és olajos kezek, de ha a végén összejön, akkor csak ücsörögsz a kanapén, szivarozgatsz, kortyolod a konyakot, miközben a júliusi Playboy-cimlaplány lágyan masszírozza a vállad. Az októberi dupla oldalas, kihajtható poszter meg eközben mosolyogva tölt még egy italt neked. Vagy inkább csak megnézek pár újabb szerencsétlent, akik a hidegben, elázva bénáznak, és ha rám jön az aranyláz, rendelek valami csillogót a Teleshopból.

Úgy tűnik, hogy Alaszkában tényleg csak a mosómedvék nem aranyásásból próbálnak megélni, mert most a Bering-szoros alját kapirgáló tengeri aranyásók életét mutatja be a Discovery, meglepő módon Aranyláz a Bering-tengeren címmel. Ezúttal több csapat szenvedéseit követhetjük végig, van itt vérprofi, aki egy 80 tonnás dögre felpakolt markolóval túrja fel a tengert, alabamai hobbista, és helyi suhanc is, aki nem csak aranyat akar találni, de be is szeretne csajozni 2in1, ezért egy lányt fogad fel maga mellé.

Ott van a Christine Rose, a 80 tonnás szörnyeteg, ami úgy néz ki, mintha egy pontonhídra feldobtak volna egy faházat, és mellé parkoltak volna egy hatalmas markolót. Ezer uncia aranyat, másfél millió dollárt kell egy évad alatt kitermelni ebből az úszó bányából, egyébként olyan, mintha befizettek volna egy kurva drága alaszkai hajóútra. Mínusz az all you can eat ellátás, a fűtöt úszómedence, meg a kényelmes ágy.

A Chrstine Rose elsőre el sem akar indulni, nem működik a kormányszerkezet, aztán pedig a vízre bocsátáskor kicsit odakoccolják az alját a betonhoz, mint kezdő néi vezető, akit parkoláskor megzavar a sminktükör. De végül csak azértis kimerészkednek a tengerre, mondjuk félelmetes látvány, ahogy motor híján a markoló nagy hidraulikus fémkarjával evezi ki a hajót a nyílt vizekre.

A másik aspiráns a Wild Ranger, amit alabamai fickó épített, de helyiek próbálnak szerencsét. Elsőre annyi derül ki, hogy ezen a fedélzeten mindenki láncdohányos, Scott meg még idegbeteg és beképzelt is: megkapó, ahogy a kamerába néz, és azt mondja, hogy “sok tapasztalt hajós van ezen a tákolmányon, de csak egy igazán szexi is: én”. Bónuszként megkapjuk Steve-et, aki olyan mint egy hippi, aki rossz irányba indult el Woodstock után, és véletlenül Alaszkában kötött ki. Egyébként egy lepukkant iskolabuszban lakik a lányával, nem vicc. Ráadásul már az első részbe elkésik a hajóról, nélkül futnak ki az aranytól roskadozó iszaphalom fölé.

Akkor még ott van a Clark nevű hajó, amit Zeke, a fiatal alaszkai hülyegyerek rakott össze harmincezer dollárból, de mégis úgy néz ki, mint egy vizibicikli a zamárdi strandon. Zeke nem kotor munkagépekkel, inkább beleveti magát a part menti vizekbe. Egy óriási szivattyúval szippantja be a tenger fenekén az iszapot, egy vezetéken kapja az oxigént, a másikon meg a meleg vizet, hogy nehogy megfagyjon. Remélem soha nem keveri majd össze, hogy melyik vezetéken mi jön, egyébként felfújódik a ruhája meleg vízzel lesz tele a pofája.

Persze Zeke sem bírná egyedül, így hív valakit, aki a fedélzeten napozik, amíg ő a jéghideg vízben porszívózik. Ő Emily, aki művészeti főiskolába jár, vörös haja van, c-kosara, ls amúgy Steve lánya. Emily persze rögtön az elején közli, hogy ő csak Zeke barátja, de utána úgy belepirul, hogy eltűnnek a szeplői. Alighogy kimennek a vízre, rögtön topra vetkőzik, hogy amikor felér a mélyből Zeke fölé hajolhasson, persze csak úgy barátilag.

A negyedik hajó a Sluicey, amit Ian, a gyámügyi nyomozó épített, hogy ne kelljen ezentúl a gyereküket a sötét, téli hónapokban szíjjal kergető alaszkai prolikkal foglalkoznia, inkább szívjon ő is kicsit az aranymosó gépekkel, mint mindenki errefelé. Ian szerint a legrosszabb, ami történhet vele, hogy meghal, de amúgy sem köti be magát, és szereti a zsírosat, tehát tudja, mi a veszély. De legalább csődbe már nem mehet, mert az már kipipálva: minden spórolt pénzét a hajóra költött. A Sluicey egyébként már a kikötőben léket kap, tehát lesz itt még egzisztenciális feszültség és anyázás.

Akkor foglaljuk össze: van a nyolcvan tonnás Behemót, az alabamai White Trash, a Szerelemhajó és a Lélekvesztő. Három hajón búvárok porszívózzák fel a tenger fenekén az iszapot, a Behemót viszont nem szarozik ilyesmivel, csak lenyúl a mélybe a Caterpillar, és felkanalaz pár mázsányi üledéket. A mocsokból azután ugyanúgy lesz arany, mintha csak a parton lennének: rostáló teknő, homokmosó, és végül a bányászmoha.

Az első nap tehát csak három hajó, vagy inkább platform tud kihajózni, de Iannak végül is lehet, hogy mázlija van, hiszen odakint éppen nőnek a hullámok és vihar készül. Nem úgy a Behemótnak, amin a teljes legénység nagyon megszívja, hiszen alighogy megtalálják a megfelelő, arannyal teli iszapot, máris el kell indulniuk a kikötőbe az egyre viharosabb idő miatt, de hát nem túl könnyű haladni egy nyolcan tonnás fémhulladékkal, amin nincs motor, csak egy markoló evez veszettül.

A hullámtörő gátnál el is akadnak, hiszen fél csomóval képesek evezni, és három csomó az áramlás. Nő a feszültség, fogy a nafta a markolóból, és hiába óbégatnak a rádióba, senki nem akar értük menni. Persze miután a vonósok már tényleg iszonytató tempóban húzzák, csak feltűnik egy halászhajó, amelyik hajlandó kivontatni őket.

A White Trash legénysége sem igazán sikeres: Steve ugye lemaradt, Jason pedig majdnem a dühöngő tengerbe zuhan, és kificamodik a válla. Vissza is kell fordulnia a hajónak, a parton viszont mentő helyett a dühös Steve várja őket, aki tényleg nem érti, hogy miért nem fért bele egy két és fél órás késés.

A nap végén elég egyszerű mérleget vonni: A Lélekvesztő és a gyámügyi nyomozó egyetlen uncia aranyat sem talált, mert ki sem ment a vízre, a White Trash pedig nagyon hamar visszatért a kikötébe. Zeke a Szerelemhajón öt unciát mosott ki egy nap alatt, rögtön meg is jegyzi Emilynek, hogy ha így megy tovább, a költségvetésbe belefér egy barátnő is. A Behemót pedig 47 unciát kanalazott ki, amit még aznap el is adnak egy ügynöknek 72 ezer dollárért. Igen, kedves nézők, jó hallották, de ha már itt vannak, a reklámszünet előtt még egyszer elismétlem lassan, szótagolva: 16 millió forint bevétel egyetlen nap alatt. És most mélyen a kamerába nézek, hogy a hatást tovább fokozzam: ebből 12 millió forint a tiszta nyereség. Azt hiszem veszek egy aranymosó tálat.

Több információ a sorozatról

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunny Days 2012.04.01. 12:17:22

az egyébként érdekes postot agyonvágja, hogy nagyon sok a gépelési hiba...

mulire92 · http://bit.ly/H9LE4o 2012.04.01. 12:20:50

Ezt nevezem technikának, nagy tételben tarolás! Látszik is aki nagyban gondolkodik és beleteszi a munkát meg is jön az eredmény. Gondolkodjunk mi is nagyban, talán velük sikerül is:
kmdholding.com/husp2le

Juliette28 2012.04.01. 12:37:28

@mulire92:
Van még olyan barom az országban aki bedől az ehhez hasonló "kevés munkával sok pénzt" típusú MLM-piramisjátéknak?

Nincs olyan hogy ingyenebéd!!

pukancs 2012.04.01. 13:35:03

Az a szép az ilyen oldalakban, hogy 1 kurva árva szó sincs arról hogy mi a retek faszt kell csinálni...

Csak a töketlen pintér droid hadseregnek köszönhetitek, hogy még nem ültök a dutyiban.

Témához:

Egyébként volt már egy doku film hogy egy óceánjáró, mint egy szippantós kocsi ment végig a tengerfenéken és:
vödörszám termelte az aranyat, gyémántot és egyéb drágaköveket
giga ultra haszonnal dolgozva

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.04.01. 14:18:57

És hová lettek a magyar aranymosó kotróhajók a folyóinkról?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.04.01. 14:19:46

És hová lettek a magyar aranymosó kotróhajók a folyóinkról?

mikethebiker 2012.04.01. 15:48:53

az arany a sátántól való de majd dec 21,-én mind térdreborúltok és megvilágosodtok

manes 2012.04.01. 18:59:15

@mikethebiker: Maja vagy-é? Amúgy nem szeretem ezeket a megrendezett "realityokat"
süti beállítások módosítása