Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zsaruvér 1x06 - Túladagolás

2012. március 30. 12:00 - Chat Géza

A mai rész a drogozásról szól. A drog rossz. Értem? Az alábbit fogják prezentálni az itt látható fiatalok. Agyig feltolt party szemüvegben hajtják a fiatalok a buli gépezetet, mert a kedves papa a hétvégére üresen hagyta Penthouse villáját, és mint köztudott csak májrombolás helyszíneként lehet használni, ha elmúltál 16. Az erkélyen vadul smároló párocska vállát megkopogtatva közli a házigazda csaj, hogy balra az utolsó szobában lehet a kufirc témát lebonyolítani, köszöni szépen. A szíves tájékoztatás után a csajszika – aki a többiekkel ellentétben nincs úgy elázva, mint a Panamai dzsungel/mint bármelyik hajós kapitány egyszer – a barátnőjének puffog, hogy meghívta az ex-fasziját, az meg elhozta a frissen újított nőjét. De amúgy ki nem szarja le. És a srác már veszi is elő a cuccost, amit csakis és kizárólag az üveg dohányzóasztalon, a lacrosse csapatkapitány társaságában lehet elfogyasztani. (Amerika. Még hogy nincs kolbászból a kerítés.)

Eközben Jamie büntető cédulát ír és nyeli a kedves mamára tett sértő megjegyzéseket. Szól a diszpécser, hogy „tíz ötvenegyes van kilátásban.” Ha ezt hallanám, egy hétig keresztbe hugyoznék a félelemtől, de a két közrendőr már indul is a helyszínre, mert velem ellentétben ők tudják, hogy a tíz ötvenegyes csak egy sima csendháborítás. A Reagan rezidenciában Frank és Erin puccba vágva feszengenek az ajtóban. Mennének már a bankettre, de a papóka csak nem hagyja abba a pofázást. Közben a két szuperhekus kiért a fergeteges buli színhelyére. A házigizda csaj egy gyökér. Az ilyen ne szervezzen bulit. „Na engedjél szépen be minket kislányom.” A fakabátok egyből kiszúrják a négy mozdulatlan – vélhetőleg halott – gyereket, majd gyors életmentésbe kezdenek. De nagyon úgy tűnik, hogy új csk-ra lesz szüksége a lacrosse csapatnak.

 

A Bankettra menet sikerül tájékoztatni Franket, hogy mi volt. Igazság szerint nem nagyon hatja meg, hogy az egyik fia megmentette egy túladagolt lány életét. A kórházban Jamie úgy áll a lány ágya mellett, mintha muszáj lenne. „Maga meg ki? És hol van a pasim?” - kérdezi a lány, gyomormosásból ébredezve, csipás szemekkel. „Én vagyok a rendőr, aki megmentett. A barátod meg a korbonctan hallgatók asztalán héderezik éppen.” - válaszol Jamie egykedvűen. Megérkezik Danny és - a még véletlenül sem az előző részben viszont látott - nyomozónő társa. Próbálnak valami értelmes információt kicsikarni a lányból, de nem nagyon megy. Erről ennyit.

Jamie elvitelre kért latte machiatoval a kezében sétál New York utcáin, amikor SMS-t kap, hogy megkérdezzék ’Mi a zimankós szent szar van a kék lovagok rendje utáni kémkedés ügyében?’ Ezt sem most fogjuk megtudni, mert a legifjabb Reagan rendőrtiszt egy vállrándítás után tovább folytatja a sétálás közben való kaffe fogyasztását. Erin a lányával sétál, aki moziba kéreckedik, mire végül nagy nehezen megkapja az beleegyező anyai bólintást. Abban a pillanatban kap egy üzenetet, hogy mi volt tegnap este. Lehet, hogy ő ismeri a túladagolt úriembereket.

Danny és a nyomozó nyesedék faggatják a délutáni teázásban megzavart újgazdag apa-lánya kombinációt. Reagan nyomozó kevésbé hiszi el, hogy apuci szeme fénye nem drogozik, ezért egy kicsit leüvölti a szobában tartózkodók fejét, mire a lány bevallja, hogy „Na jó… lehet, hogy a suliban vették a drogot.” Már mennek is a katolikus iskolába, felgöngyölíteni a szálakat. Kiderül, hogy nincs kamera az iskolában – ami pazar hír egy rendőr számára – és legyen bármekkora széles vigyor Danny Reagan arcán, akkor sem fogja engedni az atya, hogy a diákok szekrényeiben kutassanak. Majd a nagyok elintézik egymás közt. Frank elmegy a templomba, gyújt egy gyertyát, élére vasalt vászon nadrágját összekoszolva térdre borul és dob egy keresztet. Az alábbit látva Donovan atya teára invitálja a felügyelőt. Frank mindenféle megerőltetés nélkül meggyőzi a papot, hogy nem kéne még egy ügyet az egyházi szőnyeg alá söpörni, jobb lesz az úgy mindenkinek, ha engedi azokat az iskolai szekrényeket átkutatni.

Danny és a kis drognyomozós csapat diadalittasan nézi át a szekrényeket. Kicsit unalmas minden harmadik szekrényből füves zacsit előhalászni, de ekkor hirtelen meglesz a nagy fogás is végre. A szekrény, meg a mérhetetlen mennyiségű kábszer tulajdonosa pont algebra órán okosodik. Egy perc alatt elkapják, és már viszik is Danny kedvenc játszóházába, a vallatószobába. Az itt zajló beszélgetés eléggé veszett fejsze nyele jellegű, mert a csávó a neten veszi a cuccot. Na, akkor ő most szépen kémnek képzelheti magát, úgy egy perc harminchét másodpercre, amíg érthetetlen nyelven, chaten lebeszél egy adás-vétel ügyletet. Megvan a helyszín. Egy biciklifutár érkezik, mire Danny költői hasonlatokkal megzavarva a jónépet, és hogy ’a rossz hírek futárát ne öljék meg’ alapon, inkább mondja meg szépen, hogy honnan bringázott el ide. Egy biciklis bolt az elosztó központ. A tulaj rohanni kezd, de, vesztére és a sors iróniájának köszönhetően, pont egy biciklistának rohanva esik el. Szép.

Frank az irodában hallgatja személyi asszisztensét, hogy mik a mai teendői, de Franket leginkább a bezsákmányolt drog laboreredménye érdekli. Arról persze semmi hír. Jöhet a jól megérdemelt ’igyunk előre a medve bőrére’ jellegű győzelmi sör a bárban. Danny megtanítja Jamiet, hogyan is kell inni, de az oktató jellegű piázás félbeszakad, mert a nyomozó partner megérkezik a rossz hírekkel. Van egy szar, meg egy még szarabb újság. 1, a bulis gyerekeket megmérgezték 2, ez a méreg nincs a bicikliboltos drogban. Már nem is piázhat békességben az ember, gondolja magában nagy duzzogva Danny. Felmerül a kérdés, hogy akkor vajon melyik gyerek volt az eredeti célpont. Már szól is a telefon és jön a hír, hogy az életben maradt csajt pont most gázolták el kocogás közben. De még életben van.

A csajszika már a mentős hordágyon ül és piheg. Na, akkor mi is történt pontosan. Bármi meglepő. A lány futott – persze csakis és kizárólag sötétben lehet ezt a tevékenységet folytatni – és egyik pillanatról a másikra pont elütötte egy autó. Nem emlékszik semmire, mert mint minden baleset, itt is „olyan” gyorsan történt minden. Emlékei szerint, mintha a sulijának a matricáját vélte volna felfedezni az elszáguldó autó hátulján. Na, most végre elpanaszolhatja, jó pletykafészek módján, hogy a házigazda csaj talán egy picit féltékeny rá. Az alábbit onnan véli sejteni, hogy a folyosón mindig csúnyán néz rá és a dühnaplójában is csupa negatív jelzővel illeti.

A kémia laborban láthatjuk a két fakabátot, ahol a nyomozó nyesedék kémia szakkörös múltját fitogtatva zsonglőrködik a különböző kemikáliákkal, és így már meg is van a méreg. Danny pedig rábukkant a dühnaplóra.  Eközben a tanárnő végig gyanúsan méregeti a nyomozó párost. Kellő mennyiségű bizonyítékkal a tarsolyukban simán bevitetik egy röpke kihallgatásra a lányt. Danny a megszokott szürke falak közt beszélget az apa- lánya-ügyvéd kombóval. „Mi is ez a dühnapló? Mi is ez a kis méreg, amit a padodban találtunk?” Egy kis hebegés-habogás után az apa, elkezdi ’Az én lányom soha…’ beszédét. Ezzel meg ugye úgy sem lehet mi kezdeni. A csaj végül benyögi, hogy nem kell fosni, igaz, hogy legszívesebben a pokol kilencedik bugyrában látná a két szerelmest, de azért nem ölné meg őket, meg amúgy is van alibije. Shoppingolt és közben tweetelt. A két nyomozó meg csak néz, ’ne basszál már fölfelé’ tekintettel.

A szokásos Reagan családi ebéd témája a drogozás. Vannak, akik a legalizálás mellett érvelnek és vannak, akik kevésbé gondolják ezt jó ötletnek. A múlt felidézése után, mikor is a papóka valami drogos kriptába dobta a gyerekeit, hogy lássák, valójában mennyire nem buli a narkózás, Erin lánya is véleményt nyilvánít, aminek anyja nem örül és csendre inti. A sértődött lány a ruhaszalvétát a tányérba dobva elvonul, hogy a lépcsőfordulóban üldögélhessen nyugodtan. Frank utánamegy, hogy megvigasztalja, és hogy egy nagyon szép történetet meséljen a feleségével kapcsolatban. „Tudod az anyukád és az ő anyukája…” monológ könnycsorgató pillanatai elérik céljukat. A lány hümmögve bólogat és annyit mond: „Ja.”

Az őrsön a nyomozó páros nőnemű tagja már kiderítette, hogy a lány alibije sziklaszilárd alapokon nyugszik, így róla tisztességgel le lehet szállni. Danny almát majszol, a nyest kaffét iszik. Így morfondíroznak, hogy akkor ki akart megölni kit? Ideje lesz lecsekkolni a sulinál parkoló autókat, hátha valamelyiken van valami nyom, ami a gázolásra utalna, vagy valami ilyesmi. Már vizsgálják is a verdákat, amikor Leo atya is megérkezik, hogy megkérdezze mi a nagy harci helyzet. Nyomozgatunk? Nyomozgatunk? Úgy, úgy. Az atyának gyanúsan hirtelen dolga akad, úgyhogy a reverendáját fellebbentő, gyors léptekkel távozik a helyszínről. Közben megtalálják a kevésbé ügyesen álcázott autót, aminek a gazdája pont az igazgatóhelyettes asszony, aki már egyszer gyanúsan méregette a nyomozó párost. Nyomás a suliba, hogy megkérdezzék mi a helyzet ezzel a nővel. Itt és most kiderül, hogy a nő korrepetálta kémiából az egyik áldozatul esett fiút. „Korrepetálta mi? Hát hogyne.” - szólnak szemöldök vonogatva a paphoz. Azért ha nem gáz, akkor megkérdezik az igazgatóhelyettes asszonyt is.

A kémia szertárban állva teszik fel kérdéseiket a nyomozók. „Csak úgy feküdt le veled a fiú, hogy be volt szívva. Ugye? Ugye?” Megalázva a tanárnő testi kondícióját és lelkivilágát, összeomlott idegállapotban bevallja tetteit, hogy ha az enyém nem, akkor másé se legyen alapon cselekedett. A lényeg, hogy megvan a tettes. Az alábbi tényt nyugtázza Frank és Donovan atya beszélgetése is, melynek során szóban köttetett egyességben kimondják, hogy a két szerv továbbra is támogatja egymást.

Erin a munkából vízi hullaként hazaérve ledobja táskáját, mire a fél család várja friss, meleg, gőzölgő vacsorával. „Én csináltam mindent” mondja a lánya. Hát persze. A róla készült szerénység mintaszobra ebben a pillanatban törött ketté. Mindenki az asztalnál ül, és a 18 pluszos emberek kezében piával mutatnak koccintási szándékot, hogy egy percre megemlékezzenek a már elhunyt Mrs. Reaganről, Frank hajdani feleségéről, Erin egykori anyukájáról.

Címkék: zsaruvér
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2012.03.30. 14:57:38

Nincs sok hsz, ezért ezúton jelzem, hogy mindig elolvasom a posztokat, és nagyon élvezem!

Hódos Hajnalka 2012.03.30. 16:36:17

csatlakozom és további jó munkát kívánok! ;)

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2012.03.30. 16:59:16

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: pedig már kezdtem azt hinni, hogy csak a saját szórakoztatásomra csinálom.
süti beállítások módosítása