Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 8x05 - A vallomás (The Confession)

2012. március 29. 10:00 - PuffCinq

Végre, végre! Chase visszatért és hozott magával egy szuper House-részt! Egy émelyítően tökéletes amerikai kisvárosban kezdünk, ahol éppen össznépi mulatság van. A polgármester kitüntetést ad át a város mintapolgárának. A mintapolgárt Bob Harrisnek hívják, és mindenki imádja. Bob lelkes baseballedző, ösztöndíjat alapított a város tanulóinak, jól menő autószerelő műhelye van, példás házasságban él, szép gyerekei vannak. Azaz, biztos, hogy Bob ördögibb, mint John Malkovich a Pokoli vígjátékban. De legalábbis valamiben hazudik. Ahogy mindenki.

És igen, a következő jelenetben Bob egy motelszobában csalja a feleségét, a városka szépségkirálynőjével. Már épp nagyon jól érezné magát, amikor hirtelen rohamot kap. A szépségkirálynő vigye a kórházba, ne a mentő, mert akkor kiderülne, mit tett. Tényleg mindenki hazudik.

A kórházban Chase és Taub Foreman előtt áll, és hagyjunk minden maszlagot, Foreman arra kéri egykori kollégáit, hogy kémkedjenek neki House után. Chase már unja a szörfözést, Taub meg az orrplasztikázást, őrültségeket csinálni, House-nak dolgozni jöttek vissza, nem kémkedni. Foreman kémkedjen magának, ha annyira akar. House régi-új irodájában még csak a legszükségesebbek találhatók: House, Adams, Park, egy asztal, pár szék és természetesen a fehér tábla. Vajon mitől „kattanhatott be” Bob szíve, miközben, mit is csinált? Az asztalnál dolgozott, majd teremfocizott. Hát ez nagyszerű, teremfocihoz még sohasem hasonlították a szexet, mondja House. Persze, hogy ő rögtön rájött, mit művelt Bob valójában. Időközben megérkezik Chase és Taub, ami azért is jó, mert így már két szexi borostás orvos van állandóan a sorozatban, ami jelentősen növeli az élvezeti értékét.

House örül Chase-nek, nem bír elfojtani egy mosolyt. Meg is öleli, de csak mert kedvenc ausztrál orvosunk olyan okos. Majd megjegyzi, hogy Adams és Chase szép pár lennének. Arról, hogy Park és Taub milyen pár lennének, inkább ne is beszéljünk. Tényleg, ne. Vizuális típus vagyok, és a végén még elképzelem. Ja, Taub egyébként éppen nagy gondban van, mert a 7. évad végén két nőt is teherbe ejtett, szinte egy időben.  Két lánya született, a következő két napban mindkettő nála lesz, bébiszittere pedig nincs. De most menjünk végre Bobhoz, akin terheléses vizsgálatot kell végezni, hogy megint ritmuszavara legyen, és megtudjuk, mi baja.

Bob Chase-nek és Adams-nek bevallja, hogy félrelépett, de a feleségének nem. Így az asszony nem érti, minek terheléses vizsgálat, amikor a férje nem is erőltette meg magát. Adams, mint nem is olyan régen megcsalt feleség, rossz szemmel nézi az egész helyzetet.

House Wilson ajtaján dörömböl. A legújabb mániája szerint Taub gyerekei közül legalább az egyik nem Taub gyereke, és sürgősen DNS-mintát akar venni, hogy ezt bizonyítsa.  A Taubocskák pedig tuti Wilsonnál vannak, csak neki van annyi szabadideje munkaidőben, hogy gyerekekre vigyázhat. Wilson szenvedő képpel nyit ajtót, migrénje van szegénynek! Vagy mégsem? Hopp, az erkélyen eldugva ott van két kicsi Taub! House-t nem lehet átverni. A következő jelenetbe már a Taubocskákkal érkezik. Hozott egy DNS-mintavételhez használatos pálcikát nagy(obb) Taubnak is. Essen túl a DNS-teszten, derüljön ki, az övé valamelyik gyerek egyáltalán? Taub olyan ellenséges House-szal, mintha House kisbabákat szokott volna enni reggelire. Gyorsan elveszi tőle a gyerekeket, és nem hajlandó DNS-tesztet csináltatni. Figyeljenek inkább Bobra, aki éppen egy futópadon terhelődik, és nagyon jó bírja. Chase szerint olyan körülmények kellenének, mint amikor rohamot kapott.

Adams nem akar fölajánlkozni Bobnak, de ha Chase-nek van kedve hozzá! Igazán vicces. De Chase nem fizikai stresszre gondolt. Behívják Bob feleségét, mondván, hogy Bob nagyon szeretne neki elmondani valamit a teremfociról. A feleség őszintén kíváncsi, amitől Bob kellően ideges lesz, lecsúszik a futópadról, és megint rohamot kap. De a szívének semmi baja! Itt az ideje, hogy az új, rendes fizetésért dolgozó négyes csapat, House vezetésével gondolkodni kezdjen!

Chase és Taub a földön ülnek a régi-új irodában, miközben Adams és Park House irányításával ide-oda rakosgat egy jó, nagy kanapét, amíg meg nem találják a Feng Sui szerinti tökéletes helyet. A diagnosztikai osztályon csupa úriember dogozik. Bár kétségtelen, hogy a jelenet sokkal viccesebb így, hogy Parkot majd összenyomja a kanapé. Taubnak diagnosztikai ötlete támad, House azonnal megölelné. Hogy is ne, máshogy kell tőlem DNS-mintát szerezned, mondja Taub. Ki is derül, hogy az ötlete bődületes baromság. Bobnak fény kiváltotta epilepsziája van, Chase és Adams menjenek és igazolják ezt egy vizsgálattal. Wilson a Taubocskákkal köröz a kórház előcsarnokában, és már nagyon elege van belőlük. Szenvedéseit tetőzendő Foreman is megérkezik, hogy megkérje, kémkedjen neki House után. Wilson sajnos Foremannek nem húz be, mint a múltkor House-nak, - pedig Foremanre is ráférne, folyamatosan annyira fontosnak rézi magát - de határozottan elküldi. Kémkedj te, vagy kérj meg valaki mást, ne engem.

Az epilepszia vizsgálat előtt Adams és Chase tanácsokkal látja el Bobot. Adams: mondja el a feleségének, hogy félrelépett, joga van tudni. Chase: nem mondja el, csak összetörné a szívét. Bob legszívesebben elmondaná, de még őrlődik. Egyébként nem fény kiváltotta epilepsziája van, csapat megy is House-hoz ötletelni. Közben munkások House egy régi álmát építik serényen, de még nem látjuk, mi az. A House és Wilson irodáját elválasztó fallal csinálnak valamit. Ha Bob nem epilepsziás, akkor Adams és Chase vizsgálják az éjszakai agyi aktivitását, valamint két óránként vér- és vizeletvizsgálat. Taub és Park pedig kutassanak a motelban, ahol megcsalta a feleségét.

Agyi aktivitás figyelés közben Chase arról kérdezné Adams-t, hogy ki csalta meg, de a nő inkább kérdéssel felel: miért jöttél vissza House-nak dolgozni? Mert van hitem, mondja Chase. Adams titkokat sejt a válasz mögött. Időközben a beteggel is rejtélyes dolog történik, rémisztően nagy dudor nő a nyakán. Másnap reggel House fogmosás közben hallgatja a csapat beszámolóját. A kórházban éjszakázott, mert az álmát építő munkások az éj leple alatt dolgoznak. Vajon mi készül? Csomó a nyakon, hőemelkedés + tucatnyi baktérium a motelből. House szerint Lemierre-szindróma. Elsorolja, hogy milyen gyógyszerek kellenek. Ja, és a vérrögöt a nyakából vegyék ki.

House ellopná Taub poharát DNS-minta szerzés céljából, de a Parknál azért magasabb kisember lefüleli. House optimista. Előbb-utóbb úgyis elhagyod pár sejtedet, kiabálja Taub után. Bob még a nyakműtét előtt elmondaná a feleségének, hogy félrelépett. Mert mi lesz, ha meghal a műtőasztalon, és a felesége mástól tudja meg, ő meg már nem tud magyarázkodni.

Pak szerint ez jó ötlet, Taub szerint hülyeség. Mert ha az ember nem a házastársától hallja, akkor végig reménykedhet, hogy nem is csalták meg. Ó, istenem, hogy Taubnak megint a megcsalásról kell beszélnie, de unom már! Na, közben a feleség megtudta, hogy Bob megcsalta, és megbocsátott! Mehetünk tovább.

Wilson a kórház kávézójában mentegetőzik Taubnak, hogy a múltkor House-nak sikerült megszereznie a Taubocskákat. Taubnak nagyon nem tetszik, hogy House nem bírja elviselni, hogy más embernek van hite. Ő igenis hiszi, hogy a lányai, a lányai. Még ha nem is tudja biztosan. House tényleg nem bírja a hitet, de fontosabb az, hogy a kórház szinte minden dolgozójával fogadásban áll: vajon Taub-e a gyerekek apja vagy nem? Nagy pénzek forognak kockán. Taub repes az örömtől, hogy ennyire szeretik a kollégái. Dühösen távozna is, de visszajön, amikor látja, hogy Wilson tasakba teszi a villáját. Én arra fogadtam, hogy mindkettő a tiéd, és a nyereményem jótékony célra fordítanám. Akkor se kapsz a villámról DNS-mintát!

Bob nyakát fölnyitják, és nem is vérrög van a dudorban, hanem nyirokcsomó, megmagyarázhatatlanul sok szövet. S ami még rosszabb, Bob egyre sárgább, a mája kezd leállni. House az orvosi társalgóból lop kenyérpirítót és egyéb nélkülözhetetlen dolgokat az újraindult diagnosztikai osztály számára. Közben a régi csapat, Chase és Taub remekel: fertőzés lesz, szélespektrumú antibiotikum kell. Előtte persze nem ártana egy élődonoros májátültetés, nehogy az antibiotikum teljesen tönkretegye Bob máját. Az egész város sorban áll a kórházban, hogy a mája egy darabját a csodálatos Bobnak adhassa. De Bob előbb beszél velük. S, jaj, bevallja, hogy mindenkit évek óta keményen átver! Fölösleges javításokat csinál az autókon, és az ösztöndíjalapból is sikkasztott. Végül két donor marad, és ők sem megfelelőek.

House, Chase, Adams és Park kínai kaja és martini mellett, családias hangulatban beszélik meg, hogy mindenki hazudik, és a hazugság kell a világ működéséhez. Ja, hogy Bobbal mi van? Vegyék ki a károsodott májdarabot, és kezdjék az antibiotikum kezelést. Veszélyes, de ez az egyetlen esélye. Taub közben otthon DNS-mintát vesz a lányaitól, és House-t szidja. Bob máját Chase és Adams CT-zi. Érkezik Foreman. Nem kezelhetitek Bobot úgy, ahogy House akarja, nem engedhetem, mondja Foreman. Ez a kórház érdeke. Chase határozottan elküldi a kórház érdekét a fenébe, Foremannel együtt. Adams közben fölfedezi, hogy a beteg mája elkezdte gyógyítani önmagát. Hoppá! Másnap House és a csapat minden másról megfeledkezve figyeli, ahogy a beteg minden apró hazugságot bevall a feleségének. A nő tör-zúz, és sírva távozik. Jobb ez, mint a VV és a BK együtt.

Bob egyébként biztos valami olyan dologra allergiás, amit a szépségkirálynő viselt, amikor együttvoltak a motelben. Allergia tesztet, és valaki hozza be a szépségkirálynőt. Adams, mint megcsalt feleség nagyon ellenségesen viselkedik a szépségkirálynővel, de végül rá kell jönnie, hogy a lány nem a megtestesült gonosz, hanem emberi lény.

Bob tiszta lelkiismerettel szeretne meghalni. És ha életben marad? Teszi fel a kérdést Park. A vallomásaival minden emberi kapcsolatát tönkreteszi. Arra, hogy mire allergiás nem jönnek rá. House majom DNS-tesztre cserélte a lányaid DNS-tesztjét. Ezt Foreman közli Taubbal. Meg azt is, hogy ő, Foreman csak azért lett igazgató, mert valakinek vezetnie kell a kórházat. Ezt az önfeláldozást. Mindjárt elsírom magam.

Közben iszonyú dolog történik: Bobnak cafatokban jön le a bőre minden mozdulattól. Tényleg még nézni is iszonyúan fájdalmas. S ha a helyzet lehet még ennél is rosszabb, most már biztos, hogy Bob halálos beteg. Nem lehet rajta segíteni. Az esetet lezártuk, menjetek haza aludni, mondja House. De van még 9 perc az epizódból, úgyhogy én még bizakodom. Ezért is merek most megkérdezni valamit tőletek, ami már 5 rész óta nyomaszt. Mi az az undorító karkötő House jobb karján? MI AZ?! MIÉRT hordja?! Szörnyű!

Chase nem ment haza, a beteg ágya mellett ül. Bob újabb vallomásba kezd. Embert ölt. Nem is egyet. Chase szemében fény gyúl és elrohan. Bob már a CT-ben fekszik. Chase a többiek előtt kérdezi tőle, Bob, maga lopta el a cipőmet a szekrényemből? S, Bob, aki már mozdulni se tud, bevallja, hogy ellopta Chase cipőjét. Az agyában növekvő aneurizma van, amely egyre túlzóbb, nem igaz vallomásokra készteti. És erre nem House jött rá. Elképesztő. Persze, azt azért House deríti ki gyorsan, hogy az aneurizma csak tünet. Bobnak Kawasaki szindrómája van, ami gyógyítható. Rendbe fog jönni.

Tanulság: máskor ne csalja meg a feleségét egy ócska motelszoba szőnyegén, mert a szőnyeg tisztítótól nagyon beteg lehet. Chase ügyes volt, a többiek nem szörföztek eleget. Chase erre úgy mosolyog, hogy azt napokig el tudnám nézni. Egy végletekig túlhúzott jelenetben Taub megszerzi az igazi DNS-teszteket House-tól, és megsemmisíti őket. Szereti a lányait, és biztos benne, hogy mindkettő az övé.

Bob lábadozik, és azt mondja a feleségének, hogy nem csalta meg. Pedig az volt az egyetlen dolog, amit tényleg megtett. Az asszony nagyon boldog. Néha muszáj hazudni.

Kiderül, hogy Foreman már négy napja nem ment haza, mert House sem hajlandó elhagyni a kórházat. És Foreman fél, hogy egy sötét terv áll a háttérben. Dehogy mondja Chase, House csak ki akar szúrni veled, úgy, hogy nem szúr ki veled. Esténként csak tévézik és iszik. Muhaha, Foreman megérdemelted!

Egy zseniális zárójelenetben megtudjuk, milyen álmot építettek House-nak a munkások. Csapat martinit kap és a kanapéra ülhet, szemben a fal, amely elválasztja egymástól House és Wilson irodáját. És a fal nem változott SEMMIT. De House nagyon vigyorog, és egy távirányítóval megmozdítja. Pár perc, és meglátjuk Wilsont, aki az asztala mellett ül. Csak annyit mond: Nem! Ezzel az egy szóval ellopja a show-t. Emelem poharam, Wilson, s köszönöm!

Címkék: house
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2012.03.29. 10:33:24

Már CPG idején is észrevettem, hogy nagyon utáljátok Foreman-t, csak tudnám miért...
Fontosnak érzi magát - láttuk a Cuddys részben, hogy mennyi dolga van a főnöknek, amellett, hogy House faszságait fékezi, illetve takarítja utána a szart.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.03.29. 14:17:57

chase nagy kedvenc, jó hogy visszajött.

2012.03.29. 16:23:39

Köszi szépen a hogyvótot!!!
Én tegnap este néztem ezt a részt, és hangosakat visítottam a röhögéstől. A kedvencem, amikor felsírnak a kicsik, mire Wilson beszól, hogy ez a sátán vekkere..

Amúgy én is szívesen venném, ha lenne megfejtése a karkötő ügynek. Talán nem is House karakteréhez tartozik, hanem csak simán Hugh-hoz...

gertrudstein 2012.03.29. 17:10:01

Taubocskák!!!! kösz, ez zseniális! halálra röhögtem magam a poszton. most megnézem a filmet is...

vincentmarvinjules 2012.03.29. 17:13:54

Atyaég, ez nagyon jó! talán az egyik legjobb epizód. És, kösz, Puff!!!

Kattrin 2012.03.29. 20:04:29

Jobb a hogyvolt, mint a sorozat. :)

tenesseeblues 2012.03.30. 09:44:14

Micsoda látlelet az emberi viselkedésről.
Egyébként meg azt hittem eddig, nincs ember, aki bele tudna szeretni a karikatúra arcú Taubba. Elhamarkodottan ítéltem, ebben a pasasban van valami...

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.03.31. 11:41:23

@Johnny336: Én nem utálom Foremant. Semmilyen érzelmet nem vált ki belőlem. Unalmas, és ez az, ami nagyon idegesítő. Azt pedig nem vitatom egy percig sem, hogy fontos munkát végez. De miért kell ezt saját magával és mindenki mással minden percben érzékeltetnie? Cuddy 7 évad alatt nem nyafogott ennyit House és a munkája miatt, mint Foreman ebben a 4 részben "amióta" igazgató.
@Kattrin: az epizódok nagyon jók most, öröm róluk írni.:)))

IamSherLocked 2012.04.07. 14:15:08

Aaah, király volt ez a rész meg ez a hogyvolt! És milyen jók a bevágott képek is, nagyon jó pillanatok vannak elkapva, még erősítik az írást, pl. a kép Parkról és Taubról...:)) telling... Meg a karkötős,hehe.
Én nem hiszem, hogy ez Hugh-hoz hozzátartozna. Talán csak irtó pc-k akartak lenni, és jelezni, hogy House akár más nemi identitással is rendelkezhetne, mindenki a saját ízlése szerint értelmezheti így a látottakat... vagy legalábbis nem tudom, mi másért adnának rá egy (sztem) nőies karkötőt.
süti beállítások módosítása