Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Merlin kalandjai 1x09 - A fekete lovag

2012. március 25. 15:00 - mesmes42

Az epizód eredeti címe Excalibur, szóval nem tudom, mit akartak ezzel, bár tény, hogy a magyar cím is megfelel az eseményeknek. Mindenesetre újabb kiképzést kapunk az Arthur-mondakörből. Bár az Excaliburról nyilván már mindenki hallott.

Per pillanat a heti mágiaelkövető Nimueh, akivel már találkoztunk, és sajnos itt van megint. Ez alkalommal úgy látszik, Uthert akarja kiiktatni. Ezután Arthurt herceggé koronázzák - mivel most lett nagykorú, bár nem tudom, ez akkoriban mennyi volt. Sajnos csak egy ilyen béna ceremónia jár neki, semmi pia, nők, satöbbi jellegű buli. A partit megzavarja a címbeli fekete lovag érkezése. Aki Arthurral akar harcolni. Meg a haverjaival, ismertebb nevükön a lovagokkal.

1.png

Arthur felkészíti az első harcost, aztán a második epizódban már megismert arénában kezdetét veszi a harc. Mondjuk a titokzatos lovag úgy néz ki, mint aki egy vödröt húzott a fejébe, de mindegy... mindenki drukkol, de a fekete lovag győz. Arthur folytatni akarja a harcot, de Uther nem engedi.

Merlin és Gaius a hullaházba tesznek kirándulást, ahol egy bizonyos Tristan lovag (aki Arthur anyjának a testvére volt) sírját feldúlva találják. Nimueh tehát életre keltette a lovagot, aki most nehéz helyzetbe hozza Camelot legjobbjait. Arthur csak megküzd eközben vele, Merlin meg próbál rájönni, mi történik. Arthur persze szokás szerint nem hisz Merlinnek, amikor figyelmezteti a lovaggal kapcsolatban, ahogy Uther sem Gaiusnak, aki elmeséli, mit találtak. Később Nimueh megjelenik Uther előtt, és felelevenítik régi ismeretségük. Uther anno kiirtotta Nimueh családját, ezért a bosszú. Pedig Nimueh olyan rendes volt, hogy még Arthur születését is elősegítette. Ezenkívül Arthur anyjáról később még megtudunk dolgokat.

2.png

A megoldás egy bizonyos kard - melyik is, melyik is... Gwen ad egyet Merlinnek, miért is ne lenne éppen nála. Merlin megint meglátogatja a sárkányt. Az ő mágikus lehelete kell ugyanis, hogy a kard működjön. De akkor is csak Arthurnak. És persze mondanom se kell, hogy a sárkánynak nem tetszik a dolog. Gaius viszont mást tervez, altatófőzetet ad be Arthurnak, így nem tud megjelenni a harcmezőn, helyette Uther veszi fel a lovagi páncélt.

3.png

Arthur időközben felébred, de addigra apuci már leütötte a "lovag" fejéről a sisakot, aki leginkább egy orkra hasonlít. Arthur a csata után apjára ront, miért volt szemét, aki persze azzal védekezik, hogy csak megvédeni akarta. Kibékülés. Merlin nem szól a kardról Gaiusnak, éjjel telepatikus üzenetet kap sárkány haverjától, akinek természetesen az a gondja, hogy nem Arthur volt a lovag legyőzője. Már csak egy megoldás maradt: a kardtól meg kell szabadulni. Dobjuk mondjuk egy tóba. Miért is ne, van belőle rengeteg errefelé, például ez a szép, nyugodt, kedves kis tavacska, placcs. Ja, hogy e mellett a tó mellett szokott álldogálni Nimueh? Ugyan!

4.png

A kép ismerős lehet mindenkinek, aki bőszen figyeli a főcímet. Szóval ez fontos, tudjuk, eléggé a szánkba rágták. A kard majd természetesen előkerül később, mert tudjuk, hogy mi lesz a sorsa...

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása